KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

https://www.reuters.com/business/energy ... 022-10-07/
Flight data showed a P-8A Poseidon maritime patrol and reconnaissance plane was over the North Sea at 0003 GMT when Swedish seismologists registered what they later described as a subsea blast southeast of Bornholm Island in the Baltic Sea.

There is flight data missing between 0339 GMT and 0620 GMT, but on its way back, around 0700 GMT, the plane flew some 4 kms north of the reported leak site.
Americke prieskumne lietadlo typu Poseidon lietalo prave zhodou okolnosti vo chvilach vybuchu na Nord Stream1 a Nord Stream2 zrovna par km opodial a robilo tam klucky. Navyse nasledujuce 4 hodiny dat, kade vlastne lietalo, akosi hmm zmizli.
Ti Amici maju uplne vygumovane mozgy.
poseidon.JPG
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ja som čítal, že amíci tam boli aj fyzicky prítomní (vojaci ). A oni aj rusi majú špeciálne podmorské drony s ktorými nie je problém kdekolvek doručiť výbušninu. Ale nemal som čas preveriť zdroje. Snáď cez víkend sa k tomu dostanem.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JUGGLER napísal: Pi 07 10, 2022 11:12 pm Ja som čítal, že amíci tam boli aj fyzicky prítomní (vojaci ). A oni aj rusi majú špeciálne podmorské drony s ktorými nie je problém kdekolvek doručiť výbušninu. Ale nemal som čas preveriť zdroje. Snáď cez víkend sa k tomu dostanem.
Tak som preveroval, či Nord Stream 1 mohli odpáliť američania a spadla mi sánka...
Každý nech si urobí vlastný názor, ja predkladám fakty, ktoré si môžete overiť.

Výbuchy sa udiali 26 septembra. Stačí vyhladať v googli čo reportovali média.

24 sept. NATO zverejnilo na twitteri začiatok cvičenia špeciálnych jednotiek vybavených podmorskými dronmi.

Špecialisti z US Navy sa už predtým presunuli zo základni USA do EU. To cvičenie nadväzovalo na ďalšie cvičenie, ktoré prebiehalo už 2 týždne.

Na twitteri NATO je obrázok , kde kladú do mora taký dron. Môžete to vidieť zväčšené tu:
https://pbs.twimg.com/media/FdqwdIeXoAQ ... name=large

alebo rovno dávam ten obrázok:
NATO cvičenie od 25 sept..jpg
Účet NATO na twitteri nájdete pod @NATO. Tam je odkaz aj o čom bolo to cvičenie. Ja som to preložil do SJ:

V Centre pre námorné operačné experimenty (CEOM) v portugalskej Troii sa konal Deň významných návštevníkov, ktorým sa ukončil program REPMUS22 a začal program Dynamic Messenger 2022 (DYMS22).

Cvičenia REPMUS22 a DYMS22 predstavujú príležitosti na testovanie interoperability nových námorných bezpilotných systémov, čím sa zabezpečí, aby spojenci mohli spolupracovať pri riešení súčasných a budúcich bezpečnostných výziev.

Počas dvoch septembrových týždňov sa cvičenie REPMUS22 zameralo na testovanie a výcvik; integráciu nových technológií v námornej oblasti. DYMS22, ktorý sa začína 25. septembra, nadväzuje na tento projekt a zameriava sa na praktický operačný výcvik s novými námornými technológiami a pripravenosť.

Dynamic Messenger je prvým úplným operačným experimentálnym cvičením NATO, ktoré sa špecificky zameriava na integráciu bezpilotných systémov do námornej oblasti, presnejšie na operačné skupiny NATO na mori, na ktorom sa zúčastňuje viac ako 18 lodí, 48 bezpilotných prostriedkov a 1 500 pracovníkov zo 16 krajín NATO.

MARCOM tiež vyčlenil dve zo stálych námorných skupín NATO na podporu tejto operačnej experimentálnej iniciatívy. Počas mesiacov plánovania sa testujú scenáre vytvorené spolu s priemyselnými a akademickými kruhmi, pričom sa využívajú osvedčené aj najmodernejšie bezpilotné technológie.

Tieto scenáre zahŕňajú témy ako boj proti mínam, ochrana prístavov, boj proti konvenčným hrozbám zo strany ponoriek a riešenie asymetrických hrozieb, ako je terorizmus.

Ďalšie cvičenie začalo presne v deň výbuchov v Baltickom mori.
Tiež si to pozrite na twitteri NATO. Je tam linka na stránku NATO kde píšu:

Spojenci Maďarsko, Nemecko, Česká republika, Taliansko, Turecko, Spojené kráľovstvo, Estónsko, Lotyšsko a Litva, ako aj partnerské Fínsko uskutočnia 26. a 27. septembra tretie cvičenie Ramstein Alloy 2022 so zameraním na koncept NATO Deter and Defend.

Lotyšsko bude hostiť tretie pokračovanie spojeneckého/partnerského cvičenia s ostrým letom Ramstein Alloy 2022. Počas rutinného dvojdňového podujatia zúčastnené vzdušné sily absolvujú cvičenia rýchlej reakcie v pohotovosti vrátane scenárov Strata spojenia, Zachytenie pomalého pohybu, Výcvik v boji s rôznorodými vzdušnými prostriedkami, Bojové pátranie a záchrana, Blízka vzdušná podpora a Doplnenie paliva zo vzduchu. Osobitný dôraz sa bude klásť na začlenenie španielskej pozemnej jednotky protivzdušnej obrany do týchto aktivít. Španielske systémy protivzdušnej obrany NASAMS budú simulovať obranu leteckej základne Lielvarde v Lotyšsku proti vzdušným útokom - súbor zručností, ktoré piloti stíhačiek potrebujú na nácvik vytvorenia vzdušnej prevahy počas obranných operácií, napr. v situácii podľa článku 5.

--------------------------------------------

Na tom cvičení američania neboli, ale bolo to vzdušné cvičenie..takže to, čo dal Jaro od Reuters, že
americke prieskumne lietadlo typu Poseidon lietalo prave zhodou okolnosti vo chvilach vybuchu zrovna par km od výbuchov je veľmi, veľmi zaujímavé. Pretože nad baltickym morom lietali vtedy spojenci bez USA.

Pripadá mi divné, že sa týmto špeciálnym cvičením s podmorskými dronami nezaoberá žiadne médium, žiadna investigatíva.

Upozornilo na to jedno nemecké médium:
https://www.rubikon.news/artikel/die-mu ... zerstorung

O tomto médiu píše wikipedia: Rubikon je nemecký online časopis založený v roku 2017. Venuje sa najmä aktuálnym politickým udalostiam, z ktorých niektoré komentuje formou konšpiračných teórií.

Konšpirácie, nekonšpirácie: Do tretice , ďalšie fakty dokazujú, že v tej oblasti bola pred výbuchmi špeciálna jednotka US Navy, Asi ťažko by tam v tom čase bola aj nejaká špeciálna jednotka ruských námorných síl. Navyše všetko vo vzduchu vtedy patrilo NATO, kedže mali aj vzdušné cvičenie v Baltickom mori.

O prítomnosti US Navy písal nemecký denník z ostrova Fehnmarn v Baltickom mori. To je obrovský ostrov v Baltickom mori medzi Nemeckom a Dánskom. Vidno ho aj na tej mape čo dal Jaro.

https://www.fehmarn24.de/fehmarn/passie ... 09308.html

PREKLAD:

Veľká flotila amerického námorníctva prechádza Fehmarnbelt.

Vo štvrtok 22. septembra ráno prešla okolo Fehmarnu flotila amerického námorníctva. Vlajková loď "USS Kearsarge" bola najväčšou vojnovou loďou.

Fehmarn - Najnovšie po ruskej agresívnej vojne na Ukrajine, ktorá sa začala vo februári, a následnej zmene bezpečnostnej politiky v súvislosti so žiadosťami Fínska a Švédska o členstvo v NATO sa Baltské more stalo priestorom nasadenia námorných síl Ruska a NATO. Dobre to ilustruje rastúci počet vojnových lodí, ktoré v posledných mesiacoch preplávali Fehmarnským pásmom. To sa týka ruských jadrových ponoriek, ako aj jednotiek NATO. Vo štvrtok 22. septembra ráno prešla cez Fehmarn flotila amerického námorníctva.

Manévre NATO v Baltskom mori
Obojživelná výsadková loď "USS Kearsarge" sprevádzaná výsadkovými loďami "USS Arlington" a "USS Gunston Hall" bola v stredu ráno na ceste na západ. Predtým boli lode súčasťou amerických jednotiek, ktoré sa zúčastňovali na manévroch NATO a zastavovali v mnohých prístavoch v Nemecku, Škandinávii a pobaltských štátoch.


"USS Kearsarge", vlajková loď jednotky a najväčšia vojnová loď amerického námorníctva, ktorá bola za posledných 30 rokov nasadená v Baltskom mori, má na palube 40 vrtuľníkov a bojových lietadiel, ako aj viac ako 2 000 vojakov, sprievodné lode približne 1 000. Pre približne 4 000 vojakov je to po šesťmesačnom nasadení návrat domov na východnom pobreží USA.

P.S. Čiže US NAVY sa tesne pred výbuchmi vracalo s Baltického mora( z oblasti výbuchov) domov.
Velmi ľahko tam mohli zanechať drony, ktoré navigovali zdiaľky, prípadne z lietadla.
Prílohy
NATO US Navy 24-25 sept.jpg
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Usa boli od zaciatku proti Ns1/2 a zaroven je pre nich z obchodneho hladiska vyhodna zavislost Europy od ich Lng.
Dokonca aj niektore odvaznejsie hoci stale mainstreamove media s tymto variantom od zaciatku pracuju.
V Nemecku totiz v tom case vrcholili velke protesty za znovusprevadzkovanie Ns1 a realne hrozilo ze sa to moze stat.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal: Ne 09 10, 2022 8:00 am Usa boli od zaciatku proti Ns1/2 a zaroven je pre nich z obchodneho hladiska vyhodna zavislost Europy od ich Lng.
Dokonca aj niektore odvaznejsie hoci stale mainstreamove media s tymto variantom od zaciatku pracuju.
V Nemecku totiz v tom case vrcholili velke protesty za znovusprevadzkovanie Ns1 a realne hrozilo ze sa to moze stat.
Lenže skoro polovica NS patrí Nemecku a to sa spojencom nerobí.... :roll:
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Osamostatnil som túto tému nakoľko začína byť zaujímavá. Od začiatku som sa prikláňal tomu, že to urobili Rusi, zhruba v tomto duchu:

„Ak explózia prišla zvonku, tak ju spôsobila nejaká sabotážna skupina alebo podmorské zariadenie,“

"Ak výbuch nastal vnútri potrubia, potom to bol Gazprom,“ dodal expert, podľa ktorého by ruský energetický gigant „mohol ľahko poslať niečo, čo technici nazývajú prasa – robota, ktorý prenikne dovnútra potrubia“.

„Je veľmi ľahké poslať to v potrubí do konkrétneho bodu a potom to odpáliť,“ .
Prečo by to Gazprom robil, keď do výstavby plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2, ktorým mal plyn z Ruska prúdiť priamo do Nemecka, vložil desiatky miliárd dolárov?

...existuje množstvo argumentov, ktoré smerujú k Rusom. „Plynovody Nord Stream sa stali pre Rusko geopoliticky zbytočné. Rusi ich postavili s úmyslom zbaviť Ukrajinu štatútu tranzitnej krajiny, aby na ňu mohli zaútočiť bez obáv z prerušenia dodávok plynu odberateľom v Európe. Ale keď po ruskej invázii vo februári 2022 Európania odolali pokušeniu spustiť Nord Stream 2 (ktorý bol pripravený na prevádzku, ale nebol spustený pre európske sankcie), význam Baltských plynovodov sa prakticky rozplynul.“

V takejto situácii by sa Rusi mohli rozhodnúť poškodiť plynovody, aby prehĺbili plynovú krízu v Európe – túto infraštruktúru odstaviť na dlhý čas...

Aj podľa Andersa Pucka Nielsena z Nórskej akadémie obrany má Rusko záujem zvýšiť neistotu v súvislosti s dodávkami plynu do Európy. „Chcú zvýšiť strach Európanov zo studenej zimy bez ruského plynu,“ povedal pre DR. „Koniec koncov, Rusko používa plyn vo vojne na Ukrajine ako formu tlaku na Európu v snahe podkopať vôľu Európanov naďalej podporovať Ukrajinu,“ dodal.

NIE JE TO TAK DÁVNO, ČO SOM POZERAL VECI OKOLO NS2, proti ktorému američania tak okato bojovali až sa zastavoval rozum. Stačí si prečítať wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream

V súvislosti s poškodením v septembri 2022 sa niektoré média vyjadrili, že za tým môžu byť Rusi, Američania i Poliaci, či Ukrajinci.

Zaujímavá bola správa z mainstreamu, ako reagoval bývalý poľský minister zahraničných vecí Radek Sikorski na sociálnej sieti, keď na twitter napísal: Ďakujem, USA.

TREND: https://www.trend.sk/trend-archiv/plyno ... ojny-zmaru

Putin:

„Anglosasi sa však domnievajú, že sankcie už nestačia, a teraz sa uchýlili k podvratnej činnosti. Zdá sa to neuveriteľné, ale je to fakt – tým, že spôsobili výbuchy na medzinárodných plynovodoch Nord Stream prechádzajúcich po dne Baltského mora, sa vlastne pustili do ničenia celej európskej energetickej infraštruktúry,“ vyhlásil V. Putin. „Každému je jasné, kto na tom zarobí. Tí, ktorí z toho majú prospech, sú, samozrejme, zodpovední,“ dodal ruský prezident.

Túto verziu niekoľko dní predtým podporil nečakane svojím podivným tveetom bývalý poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski, ktorého rozhodne nemožno podozrievať zo sympatií k putinovskému Rusku. Na svoj Facebook umiestnil fotografiu miesta výbuchu s unikajúcim plynom a pod to vetu v angličtine: „Vďaka, USA.“ Všetko doplnené videom, kde americký prezident Joe Biden varuje Rusko, že v prípade agresie proti Ukrajine môže na plynovody Nord Stream „zabudnúť“. Na Twitteri Sikorského už tento príspevok nenájdete. Aj preto, že všetko ukazuje iným smerom.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
hifron
Silver Member *
Príspevky: 273
Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1

Príspevok od používateľa hifron »

Raz bolo v Simpsonovcoch ako Homer robil námorníka na ponorke a tá sa zatúlala do čínskych vôd, strieľalo sa z torpédometov dôstojníkmi a fotka Homera s vodkou a tancujúcemu kazačok bola trocha nechcená, takže mňa už veľa vecí neprekvapí... :D
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Tému som oživil po dnešných správach:
https://spravy.rtvs.sk/2022/10/putin-ru ... eho-plynu/

Putin: Rusko je ochotné dodať do Európy počas jesene a zimy dodatočné objemy zemného plynu
Zabezpečiť ich chce nepoškodenou vetvou Nord Streamu.

Podľa Putina je možné opraviť nedávno poškodené potrubia plynovodov Nord Stream, privádzajúce ruský plyn do Nemecka po dne Baltského mora. Tvrdí, že zmysel by to malo jedine v prípade, že ich potom budú využívať.

Zo sabotáže na plynovodoch majú podľa Putina prospech hlavne Spojené štáty, Poľsko a Ukrajina. USA skoršie podobné Putinove vyjadrenia odmietli.

Poškodenie plynovodov Nord Stream ruský prezident opäť označil za akt medzinárodného terorizmu a najnebezpečnejší precedens. Strojcovia útokov podľa neho „ničia infraštruktúru konkurentov, pripravujú spotrebiteľov o lacné zdroje energie a nútia ich kupovať všetko za ďaleko vyššie ceny.“

Je presvedčený o tom, že za útokmi je USA
Podľa ruského prezidenta je zrejmé, kto sa snaží rozorvať vzťahy medzi Ruskom a EÚ a zničiť „politickú subjektivitu Európy.“ Zdôraznil, že to všetko mohol spáchať ten, kto „je technicky schopný uskutočniť takéto výbuchy a už takéto diverzie podnikol, bol chytený pri čine, ale zostal nepotrestaný.“

„Je úplne jasné, kto za tým stojí,“ povedal Putin, ktorý už skôr obvinil z poškodenia plynovodov Spojené štáty a ich spojencov. Putin tiež vyhlásil, že Rusko nebude dodávať energetické suroviny krajinám, ktoré na ne zavedú cenový strop.

„Rusko nepôjde proti zdravému rozumu a nebude zo svojho platiť cudzí blahobyt. Chcel by som upozorniť tých, ktorí sa namiesto obchodného partnerstva a trhových mechanizmov snažia používať podvody a tupé vydieranie, že neurobíme nič na svoju vlastnú škodu,“ dodal.

Výbuchy vyšetrujú Švédi, Dáni aj Nemci
Švédske a dánske úrady vyšetrujú štyri septembrové úniky plynu z plynovodov Nord Stream 1 a 2 vo švédskej a dánskej výlučnej ekonomickej zóne v Baltskom mori. Vlastné vyšetrovanie oznámila aj nemecká generálna prokuratúra. Švédska tajná polícia minulý týždeň uviedla, že vyšetrovanie posilnilo podozrenie zo sabotáže.

„Plynovody Nord Stream 1 a 2 vo švédskej ekonomickej zóne poškodili explózie,“ napísala švédska tajná polícia. Na mieste zabavili materiál, ktorý analyzujú. Švédska premiérka Magdaléna Andersonnová v pondelok (10. 10.) vyhlásila, že Štokholm nebude zdieľať výsledky vyšetrovania výbuchov s Ruskom.

Ruská agentúra Interfax v stredu napísala, že podľa ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom v roku 2015 pri vizuálnej kontrole plynovodu Nord Stream 1 odhalili aliančný podvodný robot. Toto výbušné zariadenie, ktoré vraj NATO stratilo pri cvičení, vtedy údajne zneškodnili Švédi.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

https://www.reuters.com/world/europe/ru ... 022-10-29/
Russia says UK navy blew up Nord Stream, London denies involvement.

Russia says UK navy personnel blew up pipelines.
Russia says UK navy personnel helped attack Crimea.
Russia does not give evidence for claim.
Britain denies Russian claims.
Russia says will seek UN attention.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Tak už máme v tom aj Rusov:

Na mieste explózií plynovodu Nord Stream operovali ruské vojenské lode

Niekoľko dní pred minuloročnou sabotážou plynovodov Nord Stream 1 a 2 sa v ich blízkosti v Baltskom mori nachádzali ruské vojenské lode. Referuje o tom web t-online.de. Podľa portálu mala skupina lodí potrebné vybavenie na inštaláciu výbušných zariadení.

Podľa webu t-online.de satelitné snímky ukazujú, že v noci 21. septembra vyplávali z ruskej námornej základne v Kaliningrade najmenej tri podozrivé lode. Ďalšie tri lode ruského námorníctva mohli operáciu sprevádzať a poskytovať vojenskú ochranu. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že korveta „Soobraziteľnyj“ a fregata „Jaroslav Mudrij“ sprevádzali konvoj lodí na účely výcviku.

„Odborníci mali od začiatku podozrenie, že práve miniponorky mohli na potrubia umiestniť výbušné nálože. Ak by sa potvrdilo, že loď SS-750 bola na mieste činu, hlavným podozrivým by odteraz bola ruská flotila,“ podotýka portál, ktorý dodáva, že toto podmorské podporné plavidlo sa pravidelne zúčastňuje na výcvikoch, počas ktorých sa simulujú nehody na morskom dne.

Na jej palube sa nachádza miniponorka AS-26, ktorá je určená na núdzovú evakuáciu posádok havarovaných ponoriek. Disponuje navyše uchopovacími ramenami schopnými premiestniť pod vodou náklad s hmotnosťou až 50 kilogramov.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/66 ... xploziami/
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa iceberg8 »

"The Russian Navy is believed to have operated "
https://www.t-online.de/nachrichten/deu ... sions.html
Mne sa zda, ze cely ten article je pisany v podmienovacom mode "mohlo by".. a nie ako slovensky preklad.. (ale ja nie som prekladatel, takze mozno sa mylim)
"The ships would have had the necessary equipment to place explosive devices at the pipelines. " vs "Podľa portálu mala skupina lodí potrebné vybavenie na inštaláciu výbušných zariadení."
GPT to prelozilo ako ""Plavidlá by mali potrebné vybavenie na umiestnenie výbušných zariadení na potrubia.""
pripadne ""Na lodiach by bolo dostatočné vybavenie na umiestnenie výbušných zariadení na potrubia.""

Len mi to tak udrelo do oci, ten original clanok je obsiahlejsi..
Odoslané z počítača
gigant
Príspevky: 60
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Been thanked: 4 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa gigant »

..co..verzii s (pro)ukrajinskou posadkou nikto neuveril tak prejdeme na verziu aj tak za vsetko mozu rusi (..co tam potom ze existuje video kde sa biden otvorene vyhraza ze "vyhodi" nordstream do vzduchu a scholtz na neho neveriacky pozera ci dobre pocul..).. :mrgreen: ..
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ked vyleti do vzduchu plynovod medzi Norskom a Polskom, tak istotne si to urobia Nori.
Ked sa pretrhne podmorsky telekomunikacny kabel medzi USA a Europou, tak istotne si to urobia USA.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

gigant napísal: Ne 26 03, 2023 12:24 pm ..co..verzii s (pro)ukrajinskou posadkou nikto neuveril tak prejdeme na verziu aj tak za vsetko mozu rusi (..co tam potom ze existuje video kde sa biden otvorene vyhraza ze "vyhodi" nordstream do vzduchu a scholtz na neho neveriacky pozera ci dobre pocul..).. :mrgreen: ..
Odkaz na to video? :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

jogo napísal: Po 27 03, 2023 4:50 pm
gigant napísal: Ne 26 03, 2023 12:24 pm ..co..verzii s (pro)ukrajinskou posadkou nikto neuveril tak prejdeme na verziu aj tak za vsetko mozu rusi (..co tam potom ze existuje video kde sa biden otvorene vyhraza ze "vyhodi" nordstream do vzduchu a scholtz na neho neveriacky pozera ci dobre pocul..).. :mrgreen: ..
Odkaz na to video? :)
Musím si odpovedať sam: :) https://www.youtube.com/shorts/DnuKUTFNJBw ale Scholtza tam nevidím... :)
tu je aj Scholtz, ale zas tam nie sú titulky: :) https://www.youtube.com/watch?v=OS4O8rGRLf8
Kto rozumiete anglicky, akým spôsobom je ta informácia vytrhnutá z kontextu? Aby sme videli, ako funguje "nepriateľská propaganda", lebo neverím, že sa Biden priamo pred Scholtzom vyhrážal zničením NS2
V akej súvislosti to povedal?
Naposledy upravil/-a jogo v Po 27 03, 2023 5:36 pm, upravené celkom 2 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa osamely chodec »

jogo napísal: Po 27 03, 2023 5:25 pm
jogo napísal: Po 27 03, 2023 4:50 pm
gigant napísal: Ne 26 03, 2023 12:24 pm ..co..verzii s (pro)ukrajinskou posadkou nikto neuveril tak prejdeme na verziu aj tak za vsetko mozu rusi (..co tam potom ze existuje video kde sa biden otvorene vyhraza ze "vyhodi" nordstream do vzduchu a scholtz na neho neveriacky pozera ci dobre pocul..).. :mrgreen: ..
Odkaz na to video? :)
Musím si odpovedať sam: :) https://www.youtube.com/shorts/DnuKUTFNJBw ale Scholtza tam nevidím... :)
Jogo aspon vidis, je to chlap dodrzal slovo...
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

Tu je cela tlačova konferencia aj s prepisom.
https://www.c-span.org/video/?517774-1/ ... conference

Pochopil som, že tlačovka bola urobená ešte pred vpadom Ruska na Ukrajinu a z vyjadrení Bidena mi nie je jasné, či myslí stopku NS2 politicky alebo aj inak. Nakoniec bol stopnutý aj NS1....nuž čo, každý nech si urobí svoj názor sám. :?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
gigant
Príspevky: 60
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Been thanked: 4 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa gigant »

..twl..clovek poukaze nato ze biden (a nulandova mimmo ine tiez mala obdobne nejasne blbe kecy.. :lol: )..sa vyhrazal scholtzovi a niekto to nazve "nepriatelska propaganda".. :roll:
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

gigant napísal: Po 27 03, 2023 6:04 pm ..twl..clovek poukaze nato ze biden (a nulandova mimmo ine tiez mala obdobne nejasne blbe kecy.. :lol: )..sa vyhrazal scholtzovi a niekto to nazve "nepriatelska propaganda".. :roll:
Veď v poriadku, ale keď tu napíšeš, že na webe je video, tak je pekne tu dať na neho aj odkaz. Tu poznámku "nepriateľská propaganda" som dal na to prvé video s prekladom, lebo to bolo vytrhnuté z kontextu. Ten posledný odkaz je na celú tlačovú konferenciu aj s anglickým prepisom, tak som svoj názor na základe neho poopravil. Neviem súvislosti pred tou konferenciou, prečo sa ta novinárka hneď v prvej otázke pýtala na NS2, ale asi sa niečo predtým v tomto smere udialo, čo už teraz neviem dohľadať. Tak aj tak neviem súvislosti, ale aspoň som videl nezostrihanú tlačovku.

p.s: Kto je zas Nulandová?
Naposledy upravil/-a jogo v Po 27 03, 2023 6:17 pm, upravené celkom 1 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Politici malokedy (len amater snad) hovoria priamociaro a jasno.. "loud and clear" musia hovorit piloti a ini operatori strojov, kde "nedorozumenie" je nebezpecne (aj ked, nedorozumenie vo vojne a politike moze stat tiez mnoho zivotov).. Podla mna politik musi rozpravat alibisticiky, dlho a sice pekne, ale informacne nulovo, aby mohol v buducnosti kluckovat a vyklad pozmenit..

EDIT:
(A nemusi tam byt hned nejaky zamer, musi si kryt chrbat pred oponentami tiez "Anything you say can and will be used against you in a court of law. ")
Naposledy upravil/-a iceberg8 v Po 27 03, 2023 6:19 pm, upravené celkom 2 krát.
Odoslané z počítača
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jogo »

iceberg8 napísal: Po 27 03, 2023 6:17 pm Podla mna politik musi rozpravat alibisticiky, dlho a sice pekne, ale informacne nulovo, aby mohol v buducnosti kluckovat a vyklad pozmenit..
Presne ako GPT. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
gigant
Príspevky: 60
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Been thanked: 4 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa gigant »

jogo napísal: Po 27 03, 2023 6:15 pm
Veď v poriadku, ale keď tu napíšeš, že na webe je video, tak je pekne tu dať na neho aj odkaz. Tu poznámku "nepriateľská propaganda" som dal na to prvé video s prekladom, lebo to bolo vytrhnuté z kontextu. Ten posledný odkaz je na celú tlačovú konferenciu aj s anglickým prepisom, tak som svoj názor na základe neho poopravil. Neviem súvislosti pred tou konferenciou, prečo sa ta novinárka hneď v prvej otázke pýtala na NS2, ale asi sa niečo predtým v tomto smere udialo, čo už teraz neviem dohľadať. Tak aj tak neviem súvislosti, ale aspoň som videl nezostrihanú tlačovku.

p.s: Kto je zas Nulandová?
..som si nevsimol ze si ten prispevok upravoval takze ta finalna verzia posobi akoby si sa vyjadroval po tom druhom videu..ok vysvetlil si..

..p.s..nulandova je ta co mala "na starosti ukrajinsky puc v 2014" .. :lol: (a dalej to radsej neidem rozoberat je to offtopic)
Adammd
Guru Member ****
Príspevky: 1825
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 114 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa Adammd »

nuland.png
Referring to Victoria Nuland, who was the US Secretary of State in 2014, Trump said, “World War III has never been closer than it is right now,” and blamed “all the warmongers and ‘America Last’ globalists in the “Deep State, the Pentagon, the State Department and the national security industrial complex.”
US involvement in the coup

Trump has referred to Victoria Nuland, who was US Secretary of State for Eurasian affairs at the time.

Nuland met with rioters in Kiev in 2014, where she promised pro-Western politicians a billion dollar loan guarantee program and military assistance, a Russia Today report said.

In a leaked conversation from the time, allegedly between Nuland and the US Ambassador to Ukraine at the time Geoffrey Pyat, the duo discussed who should replace Yakunovich as Ukraine’s president.

It is this intervention that Moscow blames to be at the root of the today’s crisis.
evil.png
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Po nevysvetlitelnej nevylustitelnej zahade "kto poskodil NORDSTREM" nam dnes vznikla dalsia nevylustitelna zahada "kto odstrelil Kachovsku priehradu na Dnepri 6. juna 2023" ... ???

Hmm, kto asi tak? Kto asi tak mohol mat motiv a aky motiv? Onedlho mozno bude myslenie takymto sposobom a smerom na SK aj zakazane...
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

https://edition.cnn.com/europe/live-new ... index.html
Nord Stream developments: The US received intelligence from a European ally last year that the Ukrainian military was planning an attack on the Nord Stream natural gas pipelines three months before they were hit, three US officials told CNN. The attack on the pipelines last September has been condemned by US officials and Western allies alike as a sabotage on critical infrastructure. It is currently being investigated by other European nations.
https://edition.cnn.com/2023/06/06/poli ... index.html
Ukraine denied any responsibility for the leaks at the time, with the top adviser to Zelensky referring to the idea as an “amusing conspiracy” theory.

“Although I enjoy collecting amusing conspiracy theories about [the Ukrainian] government, I have to say: [Ukraine] has nothing to do with the Baltic Sea mishap and has no information about ‘pro-[Ukraine] sabotage groups,’” Mykhailo Podolyak said on Twitter.

The Washington Post reported Tuesday that Ukrainian officials sought to keep Zelensky out of the loop on the Nord Stream planning in order to give him “a plausible way to deny involvement in an audacious attack on civilian infrastructure” that could impact relationships with countries supporting Ukraine’s fight against Russia.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ano Jaroslav. Štandard to zhrnul.
Ale najprv linka na Washington Post:
https://www.washingtonpost.com/national ... ne-russia/

Washington Post: CIA vedela o tom, že Ukrajinci plánujú zničiť Nord Stream

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) dostala minulý rok v júni informáciu, podľa ktorej šesťčlenný tím ukrajinskej armády plánoval pomocou výbušniny zničiť plynovod Nord Stream. V pondelok o tom informoval denník Washington Post s odvolaním sa na svoje zdroje.

Podľa redaktorov média dostala CIA správu s popisom ukrajinského plánu od spravodajskej agentúry nemenovanej európskej krajiny. Ústredná spravodajská služba následne túto informáciu zdieľala s inými štátmi starého kontinentu vrátane Nemecka.

Dokumenty podľa denníka hovoria o malej skupine potápačov, ktorí sa zodpovedali priamo vrchnému veliteľovi ukrajinských ozbrojených síl Valerijovi Zalužnému. Sabotáž na tejto časti kritickej infraštruktúry mali vykonať krátko po 17. júni 2022, presnejšie po konci amerického námorného vojenského cvičenia BALTOPS. Operáciu však napokon zastavili z neznámych dôvodov.

Washington Post, odvolávajúc sa na správu, ktorú má k dispozícii, tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o akcii nevedel. To „by Ukrajine poskytlo vierohodný spôsob, ako poprieť účasť na útoku na civilnú infraštruktúru, ktorý by spôsobil verejný rozruch a mohol by ohroziť podporu Západu pre Ukrajinu,“ píšu americké noviny.

Ukrajinskí predstavitelia účasť na výbuchoch plynovodov, ku ktorým prišlo minulý rok v septembri, opakovane popreli. Nereagovali ani na nové zistenia Washington Post a žiadosť o komentár nevyužil ani Biely dom a CIA.
https://standard.sk/364807/washington-p ... rd-stream/
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

https://www.reuters.com/world/europe/qa ... 023-09-26/
WHAT IS THE FUTURE OF NORD STREAM PIPELINES?

The destruction of Nord Stream pipelines hastened Europe's switch to other energy suppliers, with the United States increasing its liquefied natural gas (LNG) exports.

In March, sources familiar with the matter told Reuters that the pipelines are set to be sealed up and mothballed.

One of the two lines of Nord Stream 2 remains intact but is unlikely to be used to transport gas from Russia while the war in Ukraine continues.

Germany plans to use some of the Nord Stream infrastructure to import liquefied natural gas, including from the United States, according to Der Spiegel.
Cize technicky problem na prepravu plynu cez NS2 nie je, pretrvava len politicky problem.
Zo styroch potrubi NS1+NS2 vybuchy prerusili iba tri potrubia.
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Silver Member *
Príspevky: 230
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 29 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa iosephus »

https://standard.sk/492226/politolog-kt ... t-skutocny

„Konflikt medzi Zelenského úradom a Zalužným je zrejme skutočný. V rámci tohto konfliktu ľudia blízki Zelenskému vyzradili denníku Washington Post to, čo je fakticky priznanie, že Ukrajina je zodpovedná za útok na Nord Stream,” napísal na sociálnej sieti X ruský politológ pôsobiaci na Kalifornskej univerzite v Berkley Ilia Matvejev.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Daniška so Štandardu dodáva, že bude toho aj viac...

,,Denníky Washington Post a Der Spiegel prišli so novými zisteniami o útoku na plynovod Nord Stream zo septembra 2022.
Vyšetrovanie v ich podaní pokračuje tzv. salámovou metódou.

Pôvodná verzia znela, že Rusi minulý rok podnikli útok na svoj vlastný plynovod.
Na ten, ktorý ktorý napriek odporu Spojených štátov pretláčali viac ako desať rokov.
A ktorý im umožňoval pri zásobovaní Európy obísť a vyradiť z hry Ukrajinu.
Tejto verzii pritom nemohli veriť ani tí najjednoduchší konzumenti vojnovej propagandy.

Hlavne v Nemecku, ale aj v ďalších európskych krajinách žiadali normálne vyšetrovanie a vysvetlenie. Nie rozprávky, ktoré ich urážali.

Ďalšia verzia znela, že za útokom boli ukrajinskí dobrovoľníci, ktorí si na akciu prenajali plachetnicu so špeciálnym vybavením a potrubia Nord Stream odpálili troma náložami. Ani táto verzia neznela realisticky.

Najnovšie americkí a nemeckí novinári prichádzajú s tvrdením, že do akcie bol zapojený plukovník ukrajinskej armády s väzbami na tajné služby Černivskyj. Odborník na „špeciálne operácie“. Pri vykonaní akcie vraj zohral ústrednú úlohu. Na plánovaní a príprave sa však podľa Washington Post podieľali aj vyššie postavení ukrajinskí velitelia, ktorí o útoku museli informovať vrchného veliteľa Zalužného. Ukrajinský prezident Zelenskyj o operácii buď nevedel, alebo na ňu nedal politický súhlas, keďže proti útoku na európske plynovody bola údajne aj CIA (tvrdia to Američania).

Najnovšie závery amerických a nemeckých médií idú s obvineniami pomerne vysoko – zasahujú ukrajinské bezpečnostné služby a najvyššie velenie ukrajinskej armády. Stále ich však nemôžeme považovať za úplné vysvetlenie udalostí zo septembra 2022.

Ukrajinci obvinenia odmietajú a opakujú, že takýto náročný útok na európsku (rusko-nemeckú) infraštruktúru by mohli úspešne zorganizovať – s následným zakrytím stôp – len tajné služby viacerých krajín. Bez účasti veľmocí by to nešlo.

A v tomto majú Ukrajinci celkom určite pravdu. Oblasť predsa monitorujú ruské aj západné vojenské rozviedky.
Plánovanie, príprava a realizácia akcie si podľa expertov vyžadovali zapojenie viac ako jednej krajiny.

O niečo pravdeposobnejšie pôsobí staršia verzia ruského ministerstva obrany, ktoré zo zodpovednosti za útok na Nord Stream obviňuje špeciálne služby Veľkej Británie. Tie vraj na realizáciu akcie, ktorú naplánovali, použili ukrajinských vojakov. Ich výcvik údajne minulý rok zabezpečovali na ukrajinskom území.

Treba však dodať, že Rusko tieto obvinenia dodnes nepodložilo nijakými dôkazmi.

Vo výsledku potom platí, že za jediného vinníka útokov na Nord Stream sa považujú – zatiaľ – Ukrajinci. Čo je ukážková polopravda.
A ukážková nespravodlivosť pri určení skutočného vinníka.

Pri zločinoch (vrátane medzinárodných alebo vojenských) totiž platí stará jednoduchá zásada. Podstatní nie sú len vykonávatelia, ale hlavne objednávateľ,,.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Truncus
Gold Member **
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
Has thanked: 57 times
Been thanked: 65 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa Truncus »

Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

To je neuveriteľné. Pre mňa šok.
Najprv som myslel, že nejaká kompilácia. Ale Biden si pomýlil Rusko s Nemeckom, takže nespochybniteľný originál. :lol:

Prepis:

Biden: Keď Rusko napadne Ukrajinu, potom už viac nebude Nordstream 2. My s ním skoncujeme.
Reportérka: A ako to urobíte? Konkrétne.. Pretože je to nemecký projekt. Je to ich záležitosť.
Biden: sľubujem vám, že to zariadíme.

P.S. Včera v správach podobný podraz voči Číňanom. Len čo čínsky prezident odišiel z USA, Biden ho urazil.
A s odporným úškrnom v ksichte sa z toho rehlil spolu s Blinkenom... V spravodajstve to zachytili...

Nechce sa mi to hľadať. Takú aroganciu som v živote nevidel... neskutočne odporné....Elity sveta... :roll:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Silver Member *
Príspevky: 230
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 29 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa iosephus »

https://www.youtube.com/watch?v=yTys4B9qBW8

Blinken nevyzerá, že by mu to bolo smiešne.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: KTO POŠKODIL NORDSTREAM 1 ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

iosephus napísal: So 18 11, 2023 9:25 pm https://www.youtube.com/watch?v=yTys4B9qBW8

Blinken nevyzerá, že by mu to bolo smiešne.
https://www.ta3.com/relacia/911145/hlav ... 6-novembra

Sedeli vedla seba ..23-24 minuta
.
Biden.png
.
P.s.pravé viečko ma spadnuté..potreboval by plastiku
Prílohy
Bi2.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"