Termínované vklady 2022/2023

Termínované vklady, sporiace účty, bežné účty, úroky v bankách, stavebné sporenie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
wladas
Platinum Member ***
Príspevky: 961
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 43 times
Been thanked: 127 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak. Ludia ako strary gambler su jeden z dovodov preco nepotrebuje slsp zvysovat uroky. Jednoducho maju dostatok prostriedkov na svoje aktivity.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Glogol »

Ludia na BU drzia to co nemozu dat na dlhodobo. Keby isli do akcii a prisiel by pokles a potrebovali by tu hotovost tak okrem inflacie ich dorazi aj o ten pokles akcii. To, ze preco nejdu do 2% FIO resp 2,5 % JT je uz ina tema. Asi sa im nechce. Vidim to u znamych - bedakaju ze maju nulu na BU ale ked ich posielam do FIO - tak ze sa im nechce ze pockaju kym dorovna na 2% aj ich banka. A stale cakaju od januara ... Na druhej strane 2% brutto nikoho z biedy nevytrhne.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa iceberg8 »

No ja som od SLSP odisiel po 5 eurovom poplatku a +2% poplatku nad FX, ked som vybral par CZK z karty ceskom bankomate..
Ta banka mi nic navyse neda, tiez stojim v rade, ak chcem nieco vybavit, atd.. Nepotrebujem suchat nohy o mramorovu dlazbu..
:)
staremu gamblerovi mozno nie je sympaticke "bankovat" s niekym ako mbank fio a podobne..


Inak stale nerozumiem tomu, "len to co si mozem dovolit stratit", teraz to myslim vseobecne, nikoho odtialto necitujem, pretoze "dovolit si stratit" moze byt velmi rozdielne. Moze si niekto dovolit stratit 1 euro? Ak ano, poprosim poslite mi ho :D IBAN sem nedam, lebo si myslim ze mi nikto euro neposle :) Ak si mam vybrat, ci mam stratit X eur, alebo nestratit, tak urcite zvolim nestratit, no ono to tak jednoduche asi nie je, lebo ak by som vedel ze nestratim na burze nic, tak idem 'all in", ale viem ze "nieco" stratit mozem.. A ta hranica "len to co si mozem dovolit stratit", je tym padom nesmierne relativna aj v case (uraz, zmena zivotnych, podmienok atd), buducnost sa nie vzdy lahko predpoveda ani v tomto smere..
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
Miloš Convexify
Active Member
Príspevky: 132
Dátum registrácie: Ut 07 02, 2023 2:07 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 37 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Miloš Convexify »

JUGGLER napísal: Po 29 05, 2023 12:14 am Straty s poklesu akciového trhu sú len dočasné a systémom DCA ich možno priemerovať.
Peniaze sú čas - jedine investícia v ETF má šancu biť infláciu a dlhodobo prinášať 10% p.a. S Einsteinovým ôsmym divom sveta možno dosiahnuť kumulatívne zhodnotenie v tisíckach %. Napríklad +7000% ( +11,2% p.a. ) za posledných 40 rokov.

Žiaľ na tejto jednoduchej múdrosti zarába bohatý Západ. Chudobný a investične negramotný Východ miluje istotu.
Máš pravdu, je to tak ako hovoríš.

Je to odpozorovaný jav, na základe ktorého sa robia závery do budúcnosti.
Určitá miera neistoty tu však stále bude. Jedná sa totiž "iba" o historické výsledky, s ktorými je ale spojená nie malá volatilita a tým pádom i neistota.
Zároveň platí, že historické výsledky nie sú zárukou budúcich výnosov.

Ako hovoria klasici: "Netreba sa báť toho čo nevieme (nepoznáme), ale toho čo vieme naisto a nie je to pravda."
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Rokosák »

Na jednej strane sa tvrdi, ze casovanie nakupov sa nema robit. Nie je vsak dokupovanie do straty casovanim nakupu? Co si myslite?
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

GPT4 odpoveda takto na tvoju otazku :)

Vaša otázka sa zaoberá kľúčovými otázkami v oblasti investovania: stratégiou časovania trhu a stratégiou nákupu pri poklese ceny (tzv. "average down" alebo "dokupovanie do straty"). Tieto koncepty môžeme rozobrať z hľadiska vedca, filozofa a investičného poradcu.

Ako vedec

Vedci by sa pokúsili pristupovať k tejto otázke systematicky, analyzovaním dát a štatistických štúdií. Väčšina štúdií ukázala, že časovanie trhu je extrémne ťažké a pre väčšinu investorov neefektívne. To je založené na skutočnosti, že trhy sú nepredvídateľné a pohybujú sa na základe mnohých variábil, vrátane ekonomických ukazovateľov, politických udalostí, obchodných správ a ďalších.

Pokúšať sa o časovanie trhu môže byť riskantné, pretože vyžaduje správne predpovedanie budúcich pohybov trhu, čo je veľmi ťažké. Na druhej strane, "dokupovanie do straty" je stratégia, pri ktorej investori kupujú viac akcií, keď ich cena klesne. Toto nie je technicky považované za časovanie trhu, pretože sa nezaoberá predpovedaním budúcich cenových pohybov. Skôr je to metóda zníženia priemerných nákladov na akciu a potenciálne zvýšenie ziskovosti, keď sa ceny zotavia.

Ako filozof

Filozof by sa pravdepodobne zameral na koncepty rizika, odhodlania a etiky, ktoré sú spojené s touto otázkou. Časovanie trhu je rizikové a je založené na predpoklade, že je možné predvídať budúcnosť. Toto je však v rozpore so základným filozofickým chápaním, že budúcnosť je vždy neznáma a nepredvídateľná.

"Dokupovanie do straty" na druhej strane, môže byť vnímané ako forma odhodlania. Investor, ktorý sa rozhodne dokupovať do straty, ukazuje vieru v dlhodobú hodnotu svojej investície, aj keď krátkodobé pohyby ceny sú nepriaznivé.

Ako investičný poradca

Investičný poradca by pravdepodobne zdôraznilpotrebu diverzifikácie portfólia a dlhodobého investovania. Časovanie trhu je často považované za riskantné a nie je zvyčajne odporúčané pre väčšinu investorov, najmä tých, ktorí nemajú potrebné skúsenosti alebo čas na sledovanie trhu.

Dokupovanie do straty môže byť užitočnou stratégiou v určitých situáciách, najmä ak investor verí v dlhodobú hodnotu investície a má dostatok likvidity na pokrytie krátkodobých poklesov ceny. Avšak, takáto stratégia by mala byť použitá opatrne a iba vtedy, ak investor rozumie príslušnému riziku. Je tiež dôležité pripomenúť, že dokupovanie do straty by nemalo byť používané ako zámienka pre udržanie padajúcej investície bez jasnej predstavy o jej budúcej cene.

V konečnom dôsledku, či už ide o časovanie trhu alebo dokupovanie do straty, obidve stratégie vyžadujú jasné pochopenie rizík a potenciálnych výhod, a mali by byť použité v rámci diverzifikovaného a dobre premysleného investičného plánu.
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

https://www.financnykompas.sk/terminova ... -vklad-vub
4.40% do 70000 tisic

"AKCIA: Možnosť získať zvýhodnenú úrokovú sadzbu 4,40% p.a. pri viazanosti na 12 mesacov - Kombinovaná investícia do termínovaného vkladu v EUR a podielových fondov Eurizon.
Podmienkou zvýhodneného úročenia na termínovanom vklade je:
min. investícia 1 500 eur rozdelená v pomere 1:2 na termínovaný vklad a do podielových fondov, tzn. minimálne 500 eur na termínovaný vklad a minimálne 1 000 eur do fondov"

Toto je ako garantovane ze neklesne podielovy fond?
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 991 times
Been thanked: 1343 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Pozor na tie ,,kombinované,, pasce. Takto lákajú do podielových fondov. Dáme ti na jednu tretinu peňazí úrok 4,4%, ale dve tretiny ti zabetónujeme v zapoplatkovanom podielovom fonde. To isté robí JT.
Miloš Convexify napísal: Po 29 05, 2023 11:28 am Ako hovoria klasici: "Netreba sa báť toho čo nevieme (nepoznáme), ale toho čo vieme naisto a nie je to pravda."
Ako vraví môj kolega trejder, ktorý dal +50 000%: ,,svet patrí tým, čo sa neposerú,, :wink:
Rokosák napísal: Po 29 05, 2023 1:22 pm Na jednej strane sa tvrdi, ze casovanie nakupov sa nema robit. Nie je vsak dokupovanie do straty casovanim nakupu? Co si myslite?
Treba rozlišovať trading a dlhodobé investovanie. Trading je špekulácia, kde podstupuješ vyššie riziko za účelom dosiahnutia vyššieho zisku. Teda chceš viac ako dáva trh, chceš otočiť peniaze rýchlejšie a si ochotný viac zariskovať.

Investovanie je vkladanie peňazí do trhu za účelom dlhodobého zhodnotenia. Investovať vtedy ked je trh dole je múdrejšie ako nakupovať draho, takže investor by nemal špekulovať/časovať, len sa tešiť, že nižšia (spriemerovaná) cena mu v budúcnosti prinesie vyššie zisky.

Aj dokupovanie do strát v tradingu môže byť účelové. Rád otváram menšiu pozíciu s plánom, že dokúpim nižšie. Takisto, ked sa obchod vydarí ( či už s dokupmi, alebo nie, niekomu sa oplatí časť zisku vybrať ). Dokupovanie do straty sa stáva slabosťou trejderov vtedy, ked sa neúmerne zvyšuje riziko straty ( napr. pri futures ). Keby sme vedeli dokupovať do ziskov z rovnakou ľahkosťou ako do strát, boli by sme ideálni trejderi.

Pri pasívnom investovaní by sa vôbec nemalo špekulovať. Predovšetkým by sa nemali vyberať zisky. Vtedy dokupovanie do strát nie je špekuláciou, stresom a zúfalstvom, ale naopak: radosťou, že z dlhodobého hľadiska mám lepšiu cenu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

Je JT terminak kombinovany ?
https://www.jtbanka.sk/vklady/terminovane-vklady/
Uvadzaju sice ** nieco o Investicnom vklade 70/30, 50/50, 30/70 ale to je len nejaky bonus pre 1 rok ktory mozem/nemusim vyuzit ? Je to teda cisty terminak bez rizika alebo nie?
solc
Príspevky: 66
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2018 10:47 am
Has thanked: 77 times
Been thanked: 33 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa solc »

Má aj investičné aj klasické termínované aj vkladové účty s výpovednou lehotou. To čo si postol je klasický termínovaný vklad.
stary gambler
Active Member
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Been thanked: 21 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa stary gambler »

iceberg8 napísal: Po 29 05, 2023 11:01 am
:)
staremu gamblerovi mozno nie je sympaticke "bankovat" s niekym ako mbank fio a podobne..


Inak stale nerozumiem tomu, "len to co si mozem dovolit stratit", teraz to myslim vseobecne, nikoho odtialto necitujem, pretoze "dovolit si stratit" moze byt velmi rozdielne. Moze si niekto dovolit stratit 1 euro? Ak ano, poprosim poslite mi ho :D IBAN sem nedam, lebo si myslim ze mi nikto euro neposle :) Ak si mam vybrat, ci mam stratit X eur, alebo nestratit, tak urcite zvolim nestratit, no ono to tak jednoduche asi nie je, lebo ak by som vedel ze nestratim na burze nic, tak idem 'all in", ale viem ze "nieco" stratit mozem.. A ta hranica "len to co si mozem dovolit stratit", je tym padom nesmierne relativna aj v case (uraz, zmena zivotnych, podmienok atd), buducnost sa nie vzdy lahko predpoveda ani v tomto smere..
sory ze som si zobral akurat tvoj prispevok s citaciou na odpoved, hodil sa aj Juglerov,, alebo wladasa, ale skusim to ozrejmit, ja nepohrdam peniazmi vazim asi kazde euro, , ale chcem mat urictu volnost ,a potrebujem aj volne peniaze , ktore mozem pouzit na prilezitost , ktora mi prinesie 20-100% rocne tak tie peniaze drzim volne na beznom ucte ktory mi ich len strazi a neprinasa mi ziadny urok , keby som ich mal viazane co i len na 14 dnovom vklade, tak by mi to bolo na prd, lebo je situacia ze ich potrebujem hned,, a tych volnych 50 k na beznom ucte je asi 6%-10% majteku mojho, dalsich 5-10% mam na burze lebo ma to bavi , a tych zvysnych 80% je dlhodobo investovanych v aktivitach ktore ma nikdy nesklamali a kazdy mesiac mi prinasu profit na relativne bezstarostny zivot, a ako niekto tu napisal trefne-tusim wladas, ten 2% urok rocne ta nespasi. Podotykam ze podrobne ovladam ponuky vsetkych komercnych bank, co ponukaju na penaznom trhu, patrim asi k 4-5% obyvatelstva co v tom maju prehlad, ale aj napriek tomu drzim bezurocne 50 k v Slovenskej sporitleni-dovod som ozrejmil vysie.
solc
Príspevky: 66
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2018 10:47 am
Has thanked: 77 times
Been thanked: 33 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa solc »

Tak potom je pre teba viac ako stvorené Fio Konto. Účet zadarmo. Neobmedzená suma. 4 presuny mesačne( to by malo bohato postačovať na "chytenie príležitosti za pačesy"), 2 % p.a.
Plus Fio sporiaci účet - limit do 10k eur. Neobmedzené výbery a presuny, máš k nemu aj kartu, zadarmo, 2% p.a . Vytvoríš to cez mobil za 10 minút.
Argument SLSP vs Fio nie je, jedine pohodlnosť, načo máš samozrejme právo. Ale pre známych či manželku tu môže byť dobrá alternatíva.
Používateľov profilový obrázok
wladas
Platinum Member ***
Príspevky: 961
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 43 times
Been thanked: 127 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa wladas »

Opacne. Zamen nazvy Fio Konto a Fio sporiaci ucet a vsetko bude sediet.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Rokosák »

JUGGLER napísal: Po 29 05, 2023 4:23 pm
Pri pasívnom investovaní by sa vôbec nemalo špekulovať. Predovšetkým by sa nemali vyberať zisky. Vtedy dokupovanie do strát nie je špekuláciou, stresom a zúfalstvom, ale naopak: radosťou, že z dlhodobého hľadiska mám lepšiu cenu.
Dokupovanim do straty vsak zrazu nie si pasivny. Samozrejme dostavas lepsiu cenu co mozno nazvat aj znizovanim straty. Ale to neznamena, ze ak raz kupujes, ze nie su lepsie alternativne akcie ako ta stratova.

Pokial ide o dlhodobe investovnie, to neznamena, ze je casovo neobmedzene. V zivote su urcite milniky a situacie, kde si donuteny konat. To s vynimkou ak po tebe zdedia potomkovia. V tom pripade mozes mat z toho radost. Teoreticky v urcitych pripadoch by si mohol mat vacsiu radost z mensieho dedicstva. :D
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Olala
Active Member
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Olala »

Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit. Znamy to prave riesi, tak sa informoval. Ale obaja este predpokladaju, ze to pojde tak k 4 percentam u nich. U oboch je uz ale minimum 500tisic a nie 200-300, ako to bolo este pred nejakou dobou. Ale zrejme sa da dohodnut (?).
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

Olala napísal: Pi 09 06, 2023 9:15 pm Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit. Znamy to prave riesi, tak sa informoval. Ale obaja este predpokladaju, ze to pojde tak k 4 percentam u nich. U oboch je uz ale minimum 500tisic a nie 200-300, ako to bolo este pred nejakou dobou. Ale zrejme sa da dohodnut (?).
kde co? odkial su tie cisla TB 3.6 rok? to je taka ta "akcia" kde polovicu das do "garantovanych" podielovych fondov?
Olala
Active Member
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Olala »

mm1809 napísal: Po 12 06, 2023 1:41 pm
Olala napísal: Pi 09 06, 2023 9:15 pm Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit. Znamy to prave riesi, tak sa informoval. Ale obaja este predpokladaju, ze to pojde tak k 4 percentam u nich. U oboch je uz ale minimum 500tisic a nie 200-300, ako to bolo este pred nejakou dobou. Ale zrejme sa da dohodnut (?).
kde co? odkial su tie cisla TB 3.6 rok? to je taka ta "akcia" kde polovicu das do "garantovanych" podielovych fondov?
ahoj, nizsie pisem tie minima, kolko musis mat na ucte. su to teda rates pre privatnych klientov, ktori maju 300, po novom az 500 :( tisic na ucte
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

Olala napísal: Ut 13 06, 2023 8:35 am
mm1809 napísal: Po 12 06, 2023 1:41 pm
Olala napísal: Pi 09 06, 2023 9:15 pm Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit. Znamy to prave riesi, tak sa informoval. Ale obaja este predpokladaju, ze to pojde tak k 4 percentam u nich. U oboch je uz ale minimum 500tisic a nie 200-300, ako to bolo este pred nejakou dobou. Ale zrejme sa da dohodnut (?).
kde co? odkial su tie cisla TB 3.6 rok? to je taka ta "akcia" kde polovicu das do "garantovanych" podielovych fondov?
ahoj, nizsie pisem tie minima, kolko musis mat na ucte. su to teda rates pre privatnych klientov, ktori maju 300, po novom az 500 :( tisic na ucte
Zaujimave. Cize TB mi vie vygenerovat 3,6% iba z 500 litrov ale zo 100 uz nie hej? Pre 500< na ucte 0,01% terminak v case ked ma ECB urok 3%> Neuveritelne
To potom zlate J&T kde mi daju 3% na 12m
Olala
Active Member
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Olala »

mm1809 napísal: Ut 13 06, 2023 9:57 am
Olala napísal: Ut 13 06, 2023 8:35 am
mm1809 napísal: Po 12 06, 2023 1:41 pm
Olala napísal: Pi 09 06, 2023 9:15 pm Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit. Znamy to prave riesi, tak sa informoval. Ale obaja este predpokladaju, ze to pojde tak k 4 percentam u nich. U oboch je uz ale minimum 500tisic a nie 200-300, ako to bolo este pred nejakou dobou. Ale zrejme sa da dohodnut (?).
kde co? odkial su tie cisla TB 3.6 rok? to je taka ta "akcia" kde polovicu das do "garantovanych" podielovych fondov?
ahoj, nizsie pisem tie minima, kolko musis mat na ucte. su to teda rates pre privatnych klientov, ktori maju 300, po novom az 500 :( tisic na ucte
Zaujimave. Cize TB mi vie vygenerovat 3,6% iba z 500 litrov ale zo 100 uz nie hej? Pre 500< na ucte 0,01% terminak v case ked ma ECB urok 3%> Neuveritelne
To potom zlate J&T kde mi daju 3% na 12m
musis mat tolko na ucte aby ti zriadili privatny ucet ale nemusis ist s tolkymi prachmi do terminovaneho, minimum je podla mna 50k. mozno aj menej, 10.. ale 50 urcite najviac. ak uz mas zriadeny privatny ucet podla mna mozes si peniaze plslat na IB do akcii alebo hocikam, to ti uz nezrusia.. ale to uz si vymyslam :D neviem naisto. ale ako som pisal. 300-500 musis mat aby ti zriadili privatne konto. nemusis ist s takym obnosom do terminovaneho ani nikde inde
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Olala , mat pocit a vediet su dve rozdielne veci :)

Erste 3.8
TB 3.6 na rok.

na 3 mesiace je to okolo 3.3 u oboch mam pocit.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

Olala napísal: Pi 09 06, 2023 9:15 pm musis mat tolko na ucte aby ti zriadili privatny ucet ale nemusis ist s tolkymi prachmi do terminovaneho, minimum je podla mna 50k. mozno aj menej, 10.. ale 50 urcite najviac. ak uz mas zriadeny privatny ucet podla mna mozes si peniaze plslat na IB do akcii alebo hocikam, to ti uz nezrusia.. ale to uz si vymyslam :D neviem naisto. ale ako som pisal. 300-500 musis mat aby ti zriadili privatne konto. nemusis ist s takym obnosom do terminovaneho ani nikde inde
Nemam na ucte 500 tisic, nezaujimaju ma akcie ani IB, zaujima ma aktualna urokova sazdba na Terminovanom ucte garantovanom statom do 100 tisic vratane urokov. Kde mi okrem J&T daju viac ako 3%? Nikde. Tie zlozene produkty v inych bankach nazvane akoze terminovany vklad kde polovicu das na terminak a druhy do nejakych fondov ma nezaujimaju. Chcem bezrizikovy terminovany vklad.

Nebankujem privatne s 500k+takze co ponukaju v TB tymto klientom netusim. Tebe verit mozem a nemusim. Zaujimalo by ma ale preco TB to hra na 0.01% na terminaku.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Zaujimalo by ma ale preco TB to hra na 0.01% na terminaku. Lebo moze.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Vigrem
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Has thanked: 34 times
Been thanked: 24 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Vigrem »

J&T od pondelka zvysuje uroky ako na vkladovych, tak aj na terminovanych uctoch:
jt.png
solc
Príspevky: 66
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2018 10:47 am
Has thanked: 77 times
Been thanked: 33 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa solc »

Majú to niekde na stránke či som už úplne slepý ?

To zvýšenie je už zaujímavé, konkurencia by mohla reagovať tiež.
Vigrem
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Has thanked: 34 times
Been thanked: 24 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Vigrem »

solc napísal: So 17 06, 2023 3:26 pm Majú to niekde na stránke či som už úplne slepý ?

To zvýšenie je už zaujímavé, konkurencia by mohla reagovať tiež.
Prislo mi to do mailu od bankara, predpokladam, ze na stranke to zverejnia buduci tyzden tiez.
Olala
Active Member
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Olala »

https://www.csob.sk/kombi-ponuka



využite limitovanú príležitosť a sporte s istotou atraktívneho výnosu 4 % + 2 % ročne. Riešením pre mimoriadne výhodné zhodnotenie môže byť aktuálna KOMBI ponuka. V dvoch termínovaných vkladoch spája nadštandardnú výšku zúročenia a postupné vyplatenie vkladu pre rýchlejší prístup k úsporám.

Prineste svoje úspory do ČSOB a na KOMBI ponuke získate mimoriadne výhodný úrok 4 % + 2 % ročne.

Pri sporení s Kombi ponukou rozdelíte svoje financie rovnakým dielom medzi 2 termínované vklady:

1. Termínovaný vklad s dobou sporenia 12 mesiacov a zvýhodneným úrokom 4 % ročne

2. Termínovaný vklad s dobou sporenia 24 mesiacov a zvýhodneným úrokom 2 % ročne

Výhody Kombi ponuky s garantovaným úrokom:

Vaše peniaze sú chránené Fondom na ochranu vkladu

Dosiahnete výrazne vyššie zhodnotenie ako pri samostatnom zriadení termínovaných vkladov.

Sporíte flexibilne. Polovicu svojich úspor aj s úrokmi dostanete späť už po roku a zvyšok zúročených úspor po druhom roku.

Neplatíte žiadne poplatky za zriadenie ani vedenie termínovaných vkladov.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Rokosák »

Ochrana do 100 tisic a priemerny urok je 2.66%.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
m1809
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Ut 14 05, 2019 7:48 pm
Been thanked: 3 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa m1809 »

Olala napísal: St 28 06, 2023 6:43 pm https://www.csob.sk/kombi-ponuka



využite limitovanú príležitosť a sporte s istotou atraktívneho výnosu 4 % + 2 % ročne. Riešením pre mimoriadne výhodné zhodnotenie môže byť aktuálna KOMBI ponuka. V dvoch termínovaných vkladoch spája nadštandardnú výšku zúročenia a postupné vyplatenie vkladu pre rýchlejší prístup k úsporám.

Prineste svoje úspory do ČSOB a na KOMBI ponuke získate mimoriadne výhodný úrok 4 % + 2 % ročne.

Pri sporení s Kombi ponukou rozdelíte svoje financie rovnakým dielom medzi 2 termínované vklady:

1. Termínovaný vklad s dobou sporenia 12 mesiacov a zvýhodneným úrokom 4 % ročne

2. Termínovaný vklad s dobou sporenia 24 mesiacov a zvýhodneným úrokom 2 % ročne

Výhody Kombi ponuky s garantovaným úrokom:

Vaše peniaze sú chránené Fondom na ochranu vkladu

Dosiahnete výrazne vyššie zhodnotenie ako pri samostatnom zriadení termínovaných vkladov.

Sporíte flexibilne. Polovicu svojich úspor aj s úrokmi dostanete späť už po roku a zvyšok zúročených úspor po druhom roku.

Neplatíte žiadne poplatky za zriadenie ani vedenie termínovaných vkladov.
Namiesto normalnych jednoduchych podmienok vymyslaju totalne protizakaznicke marketingove nezmysly na ktore ked clovek cumi niekde na pobocke tak sa mu hlava toci. Namiesto toho staci odniest peniaze do inej banky kde bez akychkolvek nezmyslov ti daju 3,6% (minus dan) na 12 mesiacov a nie tento bullshit s o 1% mensim urocenim
xerces
Active Member
Príspevky: 137
Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 20 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa xerces »

Zatial som celkom sklamany ponukov sporiacich uctov. Trochu som si myslel, ze sa 365 vrati k povodnym podmienkam a ponecha ten urok, ked uz urokove sadzby na uvery isli hore ale nic. Fio je sice fajn ale tie 2% mi pridu ale stale celkom nizky urok. J&T povazujem za specificku banku a ta min. suma mi pride ako tiez vysoka. Samotne terminaky asi uz velky zmysel nemaju.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Ved tento marketingovy retardovany nonsens pouzivaju uz aj supermarkety.. Nakupte u nas na appku appčičku, a dostane zlavu 40centov na AZ JEDEN produkt toho ci onoho, a potom zlavu na nieco, co ste nikdy nenakupili. A sme jednotka na trhu... Idealne su take zlavy, kde sa zbieraju zetoniky za napr 10-20eur nakupu, a potom mate ukrutnu zlavu 10-15-20%. ale co mam akoze nakupit do 7 dni, ked uz som urobil mega nakup, to je mi zahadou..
Mam taky pocit, ze marketer moze byt hocikto v tychto korporatoch, ale musi mat extremne bujnu fantaziu.. Hlavne, aby neponukli nic seriozne vyhodne, ale cim zlozitejsie, tym viac íntrendy..
Proste svet sa zbláznil..
Odoslané z počítača
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

xerces napísal: St 12 07, 2023 3:32 pm J&T povazujem za specificku banku a ta min. suma mi pride ako tiez vysoka.
V com je specificka? Terminak ako Terminak, ten produkt mi u nich pride ako najtransparentnejsi ak som nieco neprehliadol.
miror
Gold Member **
Príspevky: 497
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 142 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa miror »

mm1809 napísal: Pi 14 07, 2023 7:48 pm
xerces napísal: St 12 07, 2023 3:32 pm J&T povazujem za specificku banku a ta min. suma mi pride ako tiez vysoka.
V com je specificka? Terminak ako Terminak, ten produkt mi u nich pride ako najtransparentnejsi ak som nieco neprehliadol.
Co je transparentne ak sankcia za predcasny vyber je “individualne”. Radsej mam za trapne 2% vo Fio alebo TradeRepublic ako im tam dat €, ked som raz zazil ich “individualny” pristup k zakaznikovi s vkladmi stotisicoch, ked potreboval stvrtinu predcasne vypovedat na kupu domu.

Tiez velmi neodporucam sa tam dat. Je to banka bez pobociek, bez pravidiel a ked clovek nieco chce, predajcovia (ci “bankari”) maju problem do troch tyzdnov dojednat stretnutie a bez prideleneho bankara sa nic neda. Tiez ich tam menia ako podomovych predavacov.
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

miror napísal: Pi 14 07, 2023 9:59 pm
mm1809 napísal: Pi 14 07, 2023 7:48 pm
xerces napísal: St 12 07, 2023 3:32 pm J&T povazujem za specificku banku a ta min. suma mi pride ako tiez vysoka.
V com je specificka? Terminak ako Terminak, ten produkt mi u nich pride ako najtransparentnejsi ak som nieco neprehliadol.
Co je transparentne ak sankcia za predcasny vyber je “individualne”. Radsej mam za trapne 2% vo Fio alebo TradeRepublic ako im tam dat €, ked som raz zazil ich “individualny” pristup k zakaznikovi s vkladmi stotisicoch, ked potreboval stvrtinu predcasne vypovedat na kupu domu.

Tiez velmi neodporucam sa tam dat. Je to banka bez pobociek, bez pravidiel a ked clovek nieco chce, predajcovia (ci “bankari”) maju problem do troch tyzdnov dojednat stretnutie a bez prideleneho bankara sa nic neda. Tiez ich tam menia ako podomovych predavacov.
Niet nad postrehy z praxe ;) dik
RadoD
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
Been thanked: 3 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa RadoD »

ja mam JT baku uz roky,, mal som tam terminak a ked som to bol zakladat tak to bolo jediny krat kedy som s nimi riesil nieco fyzicky. Zvysok uz je cez ten prehistoricky internet banking.

Peniaze mam aj vo FIO ale mam aj nieco v terminaku u JT banky a aj na vkladovom ucte s 14 dnami - aktualne 3%pa.

Ak mas nejaky management rizika ( nedavat vsetky vajicka do jedneho kosika ) tak JT banka je v poriadku .
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

RadoD napísal: So 15 07, 2023 8:21 pm Ak mas nejaky management rizika ( nedavat vsetky vajicka do jedneho kosika ) tak JT banka je v poriadku .
Ono nakoniec vsetky vklady, a teda aj u nich, su normalne garant statom do 100k ako vsade inde.
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa mm1809 »

Výnosy z vkladov sú najvyššie od prijatia eura. Centrálna banka aj tak prehráva boj s infláciou
https://www.trend.sk/financie/vynosy-vk ... -inflaciou
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Rokosák »

mm1809 napísal: Ut 18 07, 2023 7:12 am Výnosy z vkladov sú najvyššie od prijatia eura. Centrálna banka aj tak prehráva boj s infláciou
https://www.trend.sk/financie/vynosy-vk ... -inflaciou
[/quote

Spotrebitelia takisto prehravaju. Vitazmi su ti co zvysuju ceny.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
xerces
Active Member
Príspevky: 137
Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 20 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa xerces »

mm1809 napísal: Pi 14 07, 2023 7:48 pm
xerces napísal: St 12 07, 2023 3:32 pm J&T povazujem za specificku banku a ta min. suma mi pride ako tiez vysoka.
V com je specificka? Terminak ako Terminak, ten produkt mi u nich pride ako najtransparentnejsi ak som nieco neprehliadol.
Za mna je to asi vyska vkladu tusim 10 000eur. To je na hlupy terminak uz celkom vela.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

J&T maju vkladove ucty s vypovednou lehotou 14dní a urocenim 3,00 % p. a. Podmienkou je vklad aspon 10K € a zriadenie bezneho uctu ktory by mal byt bez akychkolvek poplatkov. To vyzera byt celkom dobra ponuka, aky mate nazor?
Olala
Active Member
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 27 01, 2022 6:09 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: Termínované vklady 2022/2023

Príspevok od používateľa Olala »

lepsie ako j&t su uz podla mojho researchu len privatne bankovnictva ale tam musis vlozit viac ako tych 10000, resp aspon mat na ucte ovela viac.

alebo tie karpisove americke dlhopisy 5 percentne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Banky, vklady, sporenie, stavebné sporiteľne"