máš pravdu, rovnako aj u mňa...
Interactive Brokers
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- BudFox
- Dátum registrácie: Ut 14 06, 2022 1:05 pm
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 20 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: Interactive Brokers
I don't know. I guess I realized that I'm just Bud Fox... and as much as I wanted to be Gordon Gekko, I'll always be Bud Fox.
www.niesomporadca.sk - ja fakt nie som poradca

- Baba Jaga
- Active Member
- Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 33 times
Dnes som dostal mail od IB ohľadne Internalization Trading Execution. Predpokladám ,že ide o párovanie obchodov v rámci IBKR a ked sa nenájde protistrana tak ide na trh.
Dear Client,
We are writing to advise you of a change in how IBKR will handle certain orders to buy or sell stocks.
Up until now, IBKR has always acted solely as the customer’s agent in executing all customer orders in exchange-traded products (except for fractional shares of stock), meaning that a third-party was the counter-party to all orders.
Please note that IBKR may now internalize certain customer stock orders (or portions of those orders). “Internalization” is when a broker or its affiliate acts as the counter-party to a customer’s order. IBKR is making this change to improve execution quality (i.e., increase price improvement) and/or reduce customer execution costs without reducing execution quality.
In addition, please note that IBKR must provide “best execution” for every customer order regardless of whether it internalizes the order or executes it as the customer’s agent. IBKR therefore will only internalize an order if it determines that internalization offers the best available execution. If it does not, IBKR will execute the order with a third-party on an agency basis, as it has done so in the past.
If you do not want your orders to be eligible for execution via IBKR’s internalization process, you may opt out by logging in to Portal . Navigate to User ("Head/Shoulders" icon) > Settings - Trading and click on the “Internalization” link.
Your opt out will only apply to whole-share portions of any stock order; you cannot opt out of internalization for the fractional-share portion of any order you submit. Please be aware that opting out may result in worse execution quality and/or higher execution costs.
Dear Client,
We are writing to advise you of a change in how IBKR will handle certain orders to buy or sell stocks.
Up until now, IBKR has always acted solely as the customer’s agent in executing all customer orders in exchange-traded products (except for fractional shares of stock), meaning that a third-party was the counter-party to all orders.
Please note that IBKR may now internalize certain customer stock orders (or portions of those orders). “Internalization” is when a broker or its affiliate acts as the counter-party to a customer’s order. IBKR is making this change to improve execution quality (i.e., increase price improvement) and/or reduce customer execution costs without reducing execution quality.
In addition, please note that IBKR must provide “best execution” for every customer order regardless of whether it internalizes the order or executes it as the customer’s agent. IBKR therefore will only internalize an order if it determines that internalization offers the best available execution. If it does not, IBKR will execute the order with a third-party on an agency basis, as it has done so in the past.
If you do not want your orders to be eligible for execution via IBKR’s internalization process, you may opt out by logging in to Portal . Navigate to User ("Head/Shoulders" icon) > Settings - Trading and click on the “Internalization” link.
Your opt out will only apply to whole-share portions of any stock order; you cannot opt out of internalization for the fractional-share portion of any order you submit. Please be aware that opting out may result in worse execution quality and/or higher execution costs.
referral link IBKR https://ibkr.com/referral/roman409
referral link Tastyworks https://start.tastyworks.com/#/login?re ... CEKTJ78ZFX
referral link Birdwingo https://birdwingo.page.link/RvuHjht3czmY3RuD7
referral link Tastyworks https://start.tastyworks.com/#/login?re ... CEKTJ78ZFX
referral link Birdwingo https://birdwingo.page.link/RvuHjht3czmY3RuD7
Ahojte,
založil som si účet na IB, v investovaní som nový. Mám založený účet na XTB kde nakupujem len VUAA .DE ale kvôli diverzifikácií a postupne väčšej investícii som chcel prejsť na bezpečnejšieho brokera. K tomu mám aj EIC.
Registrácia prebehla hladko, ale zadávanie obchodov mi robí trochu problém. Prešiel som si aj bluenumbers, ale mám pár otázok.
1. môžem nakupovať dlhopisové ETF aj keď v permission nemám dlhopisy? Zaraďujú sa dlhopisové etf do stocks?
2. ako vyhľadať ten správny sticker, ako viem, že správne nakúpim, že to nie je CFD? Napríklad na justetf iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) má sticker EUNA, viem, že na XTB je pod EUNA .DE a je tam prehľadné že to je ETF, ale na IB som mierne stratený,
3. ako zistím, že to je ETF a nie CFD?
4. je lepšie robiť obchody cez desktop TWS? Na prehliadači mi nájde len EUNA, ale na TWS mi dá ponuku EUNA IBIS2 a EUNA IBIS2 CFD.
5. ako vyhľadať tú správnu burzu, ak je v ponuke?
Nechcem nakupovať veľa druhov, ani špekulovať, som skôr konzervatívnejší investor a nerád by som na začiatku nakúpil zle preto sa chcem aj Vás opýtať. Vopred ďakujem za prínosné odpovede.
založil som si účet na IB, v investovaní som nový. Mám založený účet na XTB kde nakupujem len VUAA .DE ale kvôli diverzifikácií a postupne väčšej investícii som chcel prejsť na bezpečnejšieho brokera. K tomu mám aj EIC.
Registrácia prebehla hladko, ale zadávanie obchodov mi robí trochu problém. Prešiel som si aj bluenumbers, ale mám pár otázok.
1. môžem nakupovať dlhopisové ETF aj keď v permission nemám dlhopisy? Zaraďujú sa dlhopisové etf do stocks?
2. ako vyhľadať ten správny sticker, ako viem, že správne nakúpim, že to nie je CFD? Napríklad na justetf iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) má sticker EUNA, viem, že na XTB je pod EUNA .DE a je tam prehľadné že to je ETF, ale na IB som mierne stratený,
4. je lepšie robiť obchody cez desktop TWS? Na prehliadači mi nájde len EUNA, ale na TWS mi dá ponuku EUNA IBIS2 a EUNA IBIS2 CFD.
Nechcem nakupovať veľa druhov, ani špekulovať, som skôr konzervatívnejší investor a nerád by som na začiatku nakúpil zle preto sa chcem aj Vás opýtať. Vopred ďakujem za prínosné odpovede.
- BudFox
1. môžeš nakupovať akékoľvek UCITS ETF (je jedno do čoho investujú) + teda ako je vyššie spomenuté, vyzerá, že sa už dajú kupovať aj nejaké americké.Michal_BF napísal: ↑St 10 05, 2023 2:32 pm Ahojte,
2. nehľadáš sticker, ale ticker. Na každej burze môže byť pre danú akciu/ETF iný, takže ako si spomenul, vyhľadáš si ho napríklad podľa justetf kde si pozrieš ticker (napr. EUNA) a názov burzy máš pod Listings (napr. Stuttgart Stock Exchange). Označenia búrz na IBKR nájdeš na tomto linku:
https://www.interactivebrokers.com/en/i ... 2&p=europe
No a keď už ho máš, tak si samozrejme prečítaš názov, aby si si overil, či je to to, čo chceš nakúpiť a pod EUNA nenakúpil namiesto dlhopisového, ETFko na EURO STOXX 50 index, keďže tickery majú obe rovnaké. Keď jeden ticker na IBKR nenájdeš, skús iný z inej burzy. Z vlastnej skúsenosti, je úplne jedno kde nakúpiš, keďže ak máš zapnutý IBKR SmartRouting (čo asi máš), tak aj tak nakúpiš na burze, ktorá bude mať najlepšie podmienky v daný čas (opravte ma ak sa mýlim).
3. Všetky ETF na IBKR sú listované ako "stock", plus na obchodovanie CFD by si mal mať IBKR Margin a nie IBKR Cash účet, čiže by ti IBKR nemal CFD obchod umožniť. (Samozrejem ak predsa len Margin účet máš, tak pozeráš na to či je ETF listované ako "stock")
4. podľa mňa je to jedno, ja obchodujem cez IBKR appku v mobile keďže nie som celý deň pri počítači a celkom mi na sledovanie pohybu stačí free účet na Tradingview.
5. podľa vyššie spomenutého linku, alebo rovno podľa tickeru z justetf (ak sa daný ticker v IBKR nenachádza, nájdeš iný). Napríklad pre celkom oblúbené iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc) máš na IBKR ticker SXR8 ale aj CSPX, no zväčša tu všetci obchodujeme SXR8, lebo je v EUR.
I don't know. I guess I realized that I'm just Bud Fox... and as much as I wanted to be Gordon Gekko, I'll always be Bud Fox.

Ďakujem za tvoju odpoveď.
Je možné, že kým administratíva spracuje príkaz, vraj to trvá 3 dni tak je to zatiaľ ako CFD? Možno to ma zmiatlo.
Mám cash účet ale na TWS mi nájde aj EUNA CFD, ale to by mi asi nevykonalo príkaz, neskúšal som.
Budem si o tom viac študovať
Je možné, že kým administratíva spracuje príkaz, vraj to trvá 3 dni tak je to zatiaľ ako CFD? Možno to ma zmiatlo.
Mám cash účet ale na TWS mi nájde aj EUNA CFD, ale to by mi asi nevykonalo príkaz, neskúšal som.
Budem si o tom viac študovať

- BudFox
Konkrétne pri EUNA máš v CFD verzii vlajku Európskej únie, pri STOCK verzii (ktorú IBKR označuje ako EUNA IBIS 2) máš zas nemeckú vlajku.

- BudFox
Tak som si kvôli tebe otvoril platformu a je to "stock", takže pohoda. Tá CFD verzia je v platforme zobrazená ako ISHARES GLB AGG EUR-H ACC CFD IBCFD (čiže nie IBIS 2). Nech to kludne pozrie ešte niekto, ale za mňa to máš ok a nakúpil si čo si chcel. Rovnako mi pri CFD verzii hneď pýtalo nové trading permissions, tak ako som písal vyššie.

Dobrý deň, som tiež nový v investovani cez IB. Chcel by som na začiatok vyskúšať kúpiť iShares Core MSCI World. Asi je to hlupa otazka, ale keď zadám ISIN IE00B4L5Y983 do vyhľadávača tak mi tam vylistuje dosť veľa fondov:
SWDA STK@SMART
IWDA STK@SMART
SWDA STK@LSEETF
IWDA STK@EBS
IWDA STK@IBIS2
atď...
Podľa toho čo som našiel tak rozdiel je v burze, cez ktoru sa dany ETF predava a taktiež niekedy ma jedna burza rozne mena pre ten isty ETF. Ktory by ste odporucali kupit?
SWDA STK@SMART
IWDA STK@SMART
SWDA STK@LSEETF
IWDA STK@EBS
IWDA STK@IBIS2
atď...
Podľa toho čo som našiel tak rozdiel je v burze, cez ktoru sa dany ETF predava a taktiež niekedy ma jedna burza rozne mena pre ten isty ETF. Ktory by ste odporucali kupit?
- BudFox
ten čo je v denominovaný v eurách, inak je to v podstate jedno.

Ahojte, ako ste prosím Vás, naložili s Irish Form 8-3-6? Podpísali Vám formulár na daňovom úrade? Priložili ste certifikát? Alebo ste to nevypĺňali? Čo sa stane ak formulár nevyplním? Ďakujem
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 253 times
som dlhodoby investor, v podstate stale zainvestovany, takze mi ani nemaju ake uroky nabiehat, teda ten fomrular vobec neriesim. Vyznam to ma asi iba u velkych uctov s nezainvestovanym cashom.
https://www.finhacker.cz/form-8-3-6-pro ... vse-kolem/
Ďakujem za odpoveď a článok. Čiže nezainvestovaný cash na účte do 10 000 usd nie je danený a netreba to riešiť.
-
- Dátum registrácie: Po 28 12, 2020 9:23 pm
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 15 times
Dnes som si to vsimol aj ja. Kedze slovensky rocny casovy test (oslobodenie zisku z predaja cenneho papiera po roku od jeho kupy) sa odvolava na obchodovanie na regulovanom trhu, radsej som zvolil v nastaveniach OPT-OUT, teda ze nemam zaujem o tu Internalizaciu.Baba Jaga napísal: ↑Št 04 05, 2023 8:57 pm Dnes som dostal mail od IB ohľadne Internalization Trading Execution. Predpokladám ,že ide o párovanie obchodov v rámci IBKR a ked sa nenájde protistrana tak ide na trh.
Dear Client,
V zakone o dani z prijmu je to § 9 (1) bod k. Nie je to napisane uplne jednoznacne, ci cenny papier musi byt vyslovene kupeny/predany na regulovanom trhu, alebo staci ze jej nan prijaty... ale podla mna tie vyhody Internalizacie pri obcasnom investovani su tak ci tak zanedbatelne.
Ahojte
viem, ze sa to tu uz riesilo, presiel som si diskusiu, ale nejako som nenasiel finalnu odpoved na to, ci si mam radsej vopred zamenit eura na usd ked si chcem kupit americke akcie alebo je to uplne jedno, lebo mi to urobi konverziu automaticky a bez poplatku? dik!
viem, ze sa to tu uz riesilo, presiel som si diskusiu, ale nejako som nenasiel finalnu odpoved na to, ci si mam radsej vopred zamenit eura na usd ked si chcem kupit americke akcie alebo je to uplne jedno, lebo mi to urobi konverziu automaticky a bez poplatku? dik!
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 18 08, 2016 7:06 pm
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 15 times
Je to téměř jedno.gardenerr napísal: ↑Po 15 05, 2023 1:08 pm Ahojte
Já mám Kč i USD. Mohu tak i spekulovat na kurz. Navíc volné Kč mi IB úročí.
Očekávám pokles Kč/USD, tak postupně převádím vše do USD.
„Proč si ukládat peníze do banky, když několik bank můžete vlastnit.“
– Nathan Meyer Rothschild
„Složené úročení je osmým divem světa. Ten, kdo mu rozumí na něm vydělá, ten kdo ne, tak ho platí“ - Albert Einstein
– Nathan Meyer Rothschild
„Složené úročení je osmým divem světa. Ten, kdo mu rozumí na něm vydělá, ten kdo ne, tak ho platí“ - Albert Einstein
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 24 times
Toto uz je trocha konspiraciapedrito napísal: ↑Ne 14 05, 2023 1:51 pm Dnes som si to vsimol aj ja. Kedze slovensky rocny casovy test (oslobodenie zisku z predaja cenneho papiera po roku od jeho kupy) sa odvolava na obchodovanie na regulovanom trhu, radsej som zvolil v nastaveniach OPT-OUT, teda ze nemam zaujem o tu Internalizaciu.
V zakone o dani z prijmu je to § 9 (1) bod k. Nie je to napisane uplne jednoznacne, ci cenny papier musi byt vyslovene kupeny/predany na regulovanom trhu, alebo staci ze jej nan prijaty... ale podla mna tie vyhody Internalizacie pri obcasnom investovani su tak ci tak zanedbatelne.

As a registered U.S. broker dealer, IB is subject to the rules and regulations of the Securities Exchange Act of 1934 (the 'Exchange Act') and other rules promulgated by the Securities and Exchange Commission ('SEC'), the Financial Industry Regulatory Authority ('FINRA') and the rules of various securities exchanges of which we are members.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
Ten zákon má nejaké povinnosti ktoré sú prirodzené, lenže firmám tie záležitosti okolo aby vyhoveli regulátorovi bez ohľadu na to, že by to mohlo ísť aj lepšie bez obrovských nákladov na bižutériu okolo. Pretože veľa firiem jednoducho cestou verejne obchodovanej spoločnosti na burze ísť nechce práve kvôli SEC a nie kvôli tomu, že by nechceli splniť nie až tak jednoduché povinnosti...
Ahojte, dovoľuje Vám ibkr portal zmeniť Pricing plan? V Account management nemám položku Pricing plan, a keď si ju dám vyhľadať v search poli a kliknem na ňu, tak sa dostanem iba do home. Myslím si, že mám fixed poplatky (0,1% z trading value) a rád by som to zmenil na tiered poplatky..
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 711 times
- Been thanked: 978 times
Chod normálne cez web: https://www.interactivebrokers.co.uk/sso/Login
Klikni do tej figurky vpravo hore a daj Settings.
V Account Configuration máš IBKR Pricing plan
Druhá možnosť: figúrka a odklikni Classic..potom Manage Account - Settings - Fees - Pricing Structure ( a tam hodí nastavenie Stocks a futures na Fixed, alebo Tiered
Klikni do tej figurky vpravo hore a daj Settings.
V Account Configuration máš IBKR Pricing plan
Druhá možnosť: figúrka a odklikni Classic..potom Manage Account - Settings - Fees - Pricing Structure ( a tam hodí nastavenie Stocks a futures na Fixed, alebo Tiered

Panáčik vpravo hore > Settings > Account Settings > nikde žiadne Pricing plan.
Ak dám ale vyhľadať Pricing plan v search poli a kliknem naň, tak mi načíta stránku, kde je na konci ibkrLite:
https://www.interactivebrokers.co.uk/po ... ibkrLite#/
Ibkr lite účet má fixed poplatky, ale pre Európu by tento účet nemal byť dostupný Neviem teda či mám nejak zle vyplnený účet, alebo kde je problém.
-
- VETERAN MEMBER *****
Vidím tam CASH účet. Ten má podľa mňa len fixed. Dáva to logiku, lebo na cash účte vysporiadanie obchodu trvá 2-3 dni.
S takým ,,tradingom,, na poplatkoch neušetríš.
S takým ,,tradingom,, na poplatkoch neušetríš.

Ten Cash som si dával iba dnes. Menil som ho práve z dôvodu, či mi margin nedrží fixed poplatky. Pricing plan riešim už pár dní. Budem sa musiet obrátiť na support..
Vďaka za rady.
Vďaka za rady.
-
- VETERAN MEMBER *****
Najprv sa vráť na typ účtu MARGIN...a potom skús, čo sme písali.
Len sa obávam, že z margin na cash je to ľahké, ale z cash na margin to bude vyžadovať schválenie...
Len sa obávam, že z margin na cash je to ľahké, ale z cash na margin to bude vyžadovať schválenie...

-
- Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 7 times
Podľa tejto stránky to vyzerá že Lite účet nemá na výber v pláne podplatkov
https://www.interactivebrokers.com/en/g ... te-pro.php
https://www.interactivebrokers.com/en/g ... te-pro.php
Nemám uvedený typ účtu
Otvoril som Ticket na IB, ale odkázali ma na iného správcu
Ten mi zatial neodpísalRe: Interactive Brokers
10 rokov dozadu, podľa nejakého návodu. Ako prvé som mal paper trading, z neho som prešiel na live.
-
- Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 7 times
Z toho čo napísali mi to príde ako keby si mal ten účet v IBKR otvorený cez nejaké sprostredkovateľa (Systrade AG). Nevyznám sa v tom moc, ale niekde som videl že môžeš vytvárať na IBKR rôzne správcovské účty ktorý majú svojich klientov a majú rôzne práva nad jednotlivými účtami. Možno sa tu nájde niekto kto by vedel k tomu viac povedať.
Prišla odpoveď:
"Dobry den, nase ucty jsou nastaveny na nejnizsi discount fixed ceny stejne ma IB. Pricing plany a nizsi ceny jsou mozne individualne domluvit od 1000 obchodu mesicne. Jinaci cenove variant nejsou.
Kdyz zadavate prikazy do trhu zadavajte vzdy LMT a nechte je par sekund stat, podle burzy dostavate pak Cashback za vytvoreni volatility. Je to ale taky jen par centu ...
Váš IQ-Trade tým
IQ-TRADE A DIVISION OF SYSTRADE AG"
Čiže vy ostatní máte účet spravovaný priamo IB?
Máte PRO účet bez toho, aby ste mali 1000 obchodov mesačne?
"Dobry den, nase ucty jsou nastaveny na nejnizsi discount fixed ceny stejne ma IB. Pricing plany a nizsi ceny jsou mozne individualne domluvit od 1000 obchodu mesicne. Jinaci cenove variant nejsou.
Kdyz zadavate prikazy do trhu zadavajte vzdy LMT a nechte je par sekund stat, podle burzy dostavate pak Cashback za vytvoreni volatility. Je to ale taky jen par centu ...
Váš IQ-Trade tým
IQ-TRADE A DIVISION OF SYSTRADE AG"
Čiže vy ostatní máte účet spravovaný priamo IB?
Máte PRO účet bez toho, aby ste mali 1000 obchodov mesačne?
-
- VETERAN MEMBER *****
Jasné. Väčšina trejderov má priamo IB. Lebo tí partnerskí brokeri žijú z toho, že ceny majú vyššie.
Investori tiež používajú LYNX, lebo má pobočku, podporu a zákaznícky servis v ČR. Webstránka je už aj v SJ.
Lynx má ale vyššie ceny.
Platformu IB môže používať hocijaká inštitúcia aj tak, že svojím klientom nastaví 20 násobné ceny. Aj to som už videl.
U IB žiadne obmedzenia na počet trejdov nie sú...ale z objemom transakcií tiered poplatky klesajú. Majú na to transparentný cenník:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=49637
IBKR Pro má podľa mňa každý kto si založí margin účet a platí aspoň minimálne dáta. IB zakladá účty v EU v svojej pobočke IBCE v Budapešti.
U Segiho vidím, že aj cash účet je Pro.... tak všetci máme Pro.

-
- Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 17 times
Ano, ja mam tiez cash ucet a mam Pro, kde si viem vybrat medzi Fixed a Tiered poplatkovou strukturou. Myslim, ze je to tak, ako pisal Fund - Lite ucet v EU dostupny ani nie je.
Systrade AG mi samozrejme nevie spraviť PRO účet ani zmeniť Pricing plan. Odkázal mi, že si mám otvoriť účet priamo u IB. IB mi ale nedovolí otvoriť druhý účet priamo, ale mám si otvoriť Additional účet už z toho prvého existujúceho. Tam ja ale takú možnosť nemám, čiže budem musieť pozatvárať pozície a tento prví účet zavrieť. Potom to už hádam pôjde.
-
- VETERAN MEMBER *****
Pokial sa pametám, aj u LYNXu je to tak, že pokial máš účet u nich nemôžeš mať u IB. A neviem, či dokonca nemajú časový limit, že ked zavrieš účet u Lynx, tak musíš pol roka počkať (bolo to tak, ale neviem, či ešte stále je to tak ).
Ak má Systrade AG dobré ceny a je v Lichtenštajsku ( to sa mi páči, hoci dnes sú už daňové raje pod kontrolou ), prečo ti záleží na tiered?
Ja mám tiered a nezdá sa mi, že som veľa ušetril (minulý rok poplatky za 7000 USD...hoci výpis od brokera má 200 strán ).
Chceš tie tiered že budeš veľa trejdiť? To potom nemôžeš mať cash účet. Ak budeš trejdiť, počítaj z daňami 19% a odvodmi 14% ( pri vyšších ziskoch dane 25% ). Pri investingu z držaním 1 rok ( oslobodenie od daní ) mierne vyššie poplatky nezavážia. To sa oplatí mať aj Lynx.
Ak má Systrade AG dobré ceny a je v Lichtenštajsku ( to sa mi páči, hoci dnes sú už daňové raje pod kontrolou ), prečo ti záleží na tiered?
Ja mám tiered a nezdá sa mi, že som veľa ušetril (minulý rok poplatky za 7000 USD...hoci výpis od brokera má 200 strán ).
Chceš tie tiered že budeš veľa trejdiť? To potom nemôžeš mať cash účet. Ak budeš trejdiť, počítaj z daňami 19% a odvodmi 14% ( pri vyšších ziskoch dane 25% ). Pri investingu z držaním 1 rok ( oslobodenie od daní ) mierne vyššie poplatky nezavážia. To sa oplatí mať aj Lynx.

Plán je raz za polroka kupovať etf sxr8 za 2500€, čo vychádzalo na minimum tiered 1,25€. Fixed má minimum 4€. Áno, nie je to nič strašné. Hnevá ma to z princípu