zase porovnavas neporovnatelne.
Vysvetlime?
1/Toto to co riesime sa tyka bežnej ekonomiky.
Som zato, aby Ukrajinci bojovali. Aby Rusko dostalo príučku. Lenže vojna trvá už 1 a pol roka a nevyzerá, že skončí.
Chudobnejsi stat = chudobnejsi obcania = mensia vzdelanost = vacsi sklon v populizmu.Trumpeta1978 napísal: ↑So 09 09, 2023 8:52 pmZ tohto sa nastradal obrovsky kapital, ktory dal samozrejme krajine ktora tento kapital ma nepomerne vyhodnejsiu startovaciu poziciu
Simple
áno: šikovní, aktívni,otvorení novým veciam, mladí ludia vidia ze v zahraničí /hoci napr iba v Čechách/ budu mat po každej stránke lepšie podmienky /nielen finančné/, takže častokrat odchadzaju preč. Niektori dočasne, niektori trvalo.
Este sme toto neprebrali v celku, tak napriklad:
zdroj: https://dennikn.sk/3560420/ako-zachrani ... adol-fico/Vašečka: Áno, krajina je hlboko rozdelená, to rozdelenie je však skutočne civilizačné. To nie je rozdelenie, aké dnes vidíte napríklad v susednom Poľsku. Tam nenájdete ľudí, ktorí by chceli byť v ruskej sfére vplyvu. Na Slovensku je to vyše tridsať percent ľudí. Nenájdete ľudí v Poľsku, ktorí by sa necítili západní. Keď som pod Vatikánom, tak som západný. Na Slovensku máme vyše päťdesiat percent ľudí, ktorí sa cítia ohrození západnými hodnotami. Keď poviete, že sa cítite ohrozený západnými hodnotami, tak vravíte, že ich nemáte. Slovensko má v sebe autentickú západnú Európu a silné balkánske vplyvy. Je tam to Srbsko, je tam tá Ukrajina a je tam to Nemecko. Všetko je to v malom priestore pomiešané, ale my si jednoducho nerozumieme. Hovoríme rovnakým jazykom, tam sa však začína a končí naša podobnosť.
A teda pri tom poslednom prieskume sa nebáli a nehanbili v prieskume povedat svoju preferenciu. Este vymysliet dovod preco…
Budú presadzovať progresívnu agendu a politiku a tá je totálne devastačná pre Slovákov a aj pre zbytky ekonomiky, ktorá nám tu zostala. Máš vobec predstavu, čo je to progresívna politika tejto strany ? Teda skutočná a nie reklama ?
PS pri moci by zrejme posielanie zbrani a municie na Ukrajinu presadzovala viac, nez ktorakolvek ina strana.
Keby len to, ale bude toho viac. Mnohí diskutéri tu zdá sa nechápu, že Rusko je jadrová mocnosť v súčasnosti s najvyspelejšími jadrovými zbraňami na svete a technicky pokročilejšími ako má USA a celý Západ. Pozor, to nie je propaganda, ale tvrdá realita i keď to v mainstream médiách nečítate.jaroslav80 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 12:43 pmPS pri moci by zrejme posielanie zbrani a municie na Ukrajinu presadzovala viac, nez ktorakolvek ina strana.
Iceberg - pojdem volit PS, ale zaroven si nemyslim, ze budu tvorit koaliciu.iceberg8 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 1:20 pm Prosim prosim prosim, volici PS, nehanbite sa za svoj nazor a napiste, co si myslite, ze bude PS robit, dajme to nejak do archivu a stretnime sa o snad 4 roky, a uvidime, zasmejeme sa a karavana pojede dal
Pokojne aj ini volici, ale kedze PS vyhralo tu na fore, tak ma zaujimaju vitazi, nie porazeni
Nejake tie tipy do buducna, cokolvek, dovod takej volby, atd..
Vieden s Bratislavou/Kosicami nemozes ani porovnat co sa skolstva, zdravotnictva, mestkej dopravy, cyklotras, podujati, parkovacej politky atd atd tyka. Viem to porovnat lebo v KE som zil 9 rokov, v BA 5 rokov..
Toto by som vobec nechcel do detailu rozoberat. Jedina message bola, ze by sme sa ako spolocnost mali inspirovat krajinami, kde veci funguju (Dansko, Rakusko, Svajciarsko...)iceberg8 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 1:53 pm Tak ja chodim do Viedne pomenej ale pocitil som, ze zelena vlna na semaforoch tam naozaj je zelena a nie ako v BA, kde je to umyselne cervena vlna..
Vnimam tam ale, ze sa tam byva drahsie ako u nas, neviem ale aky je tam plat pre priemerneho cloveka mimo atraktivnych miest ako IT, financie, poistovne..
Parkovacia politika, mam pocit, ze vo Viedni sa parkuje v podzemnych sukromnych priestoroch lancejsie na hodinu, ako v BA. Zarovan ako cezpolny, nemam rad, ak ma mesto diskriminuje a nepovoli mi vstup do mesta a parkovanie s autom, nemam tam potom dovoch chodit, pretoze v BA ta MHD nefunguje, vo Viedni som bol spokojny. Otazne teraz je, preco je ta Vieden lepsia, ako BA. Je to tym 40rocnym kapitalizmom, ktory Slovensku chybal?
Alebo sa tam menej kradne ? (ak maju peniaze na to vsetko, co maju)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Index_demokracie48,4 percenta svetovej populácie žije v demokracii a 51,6 percenta nie.
Inšpirovať sa možeme, ale realita je len výkrik do prázdna. Západ totiž nedovolí, aby bývalý východný blok, teda jeho súčasné kolónie, patriace do EÚ mohli dosiahnúť podobnú životnú úroveň ako oni.JanH napísal: ↑Ut 12 09, 2023 1:59 pm
Toto by som vobec nechcel do detailu rozoberat. Jedina message bola, ze by sme sa ako spolocnost mali inspirovat krajinami, kde veci funguju (Dansko, Rakusko, Svajciarsko...)a nie statmi, ktore bud nefunguju alebo presadzuju svoj nazor agresiou.
A na ktoru stranu pozeraju jednotlivi politici je z ich vyjadreni snad jasne.
Edit: K tej demokracii si dovolim zdielat jednu statistiku:https://sk.wikipedia.org/wiki/Index_demokracie48,4 percenta svetovej populácie žije v demokracii a 51,6 percenta nie.
Tato hysteria...ked agresor vyciti strach tak to patricne vyuzije.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 12:53 pmMnohí diskutéri tu zdá sa nechápu, že Rusko je jadrová mocnosť v súčasnosti s najvyspelejšími jadrovými zbraňami na svete a technicky pokročilejšími ako má USA a celý Západ. Pozor, to nie je propaganda, ale tvrdá realita i keď to v mainstream médiách nečítate.
Mas mylnu predstavu o sile nuklearnych hlavic. Radovo mylnu.Len jedna raketa Sarmant s hlavicami vymaže viac ako tretinu Francúzska a nie je proti nej obrany.
Poprosil by som o konkretizovanie devastacie Slovakov a ekonomiky.
K tomu jedna prihoda z mojho zivota, tak povediac to mas z prvej ruky. Ako student, niekedy v r. 2006 som si privyrabal v Kosiciach v stahovke. Stahovali sme bezne dve firmy. Jedna sa pred privatizaciou volala VSZ a druha VSE. Vies co tieto firmy spajalo? Obe boli tesne pred krachom - na kolenach - pod slovenskym vedenim. Nasledne ich kupil US Steel resp. RWE (zapadni kapitalisti). Ako mavnutim carovneho prutika sa firmam zacalo darit.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 2:36 pmInšpirovať sa možeme, ale realita je len výkrik do prázdna. Západ totiž nedovolí, aby bývalý východný blok, teda jeho súčasné kolónie, patriace do EÚ mohli dosiahnúť podobnú životnú úroveň ako oni.JanH napísal: ↑Ut 12 09, 2023 1:59 pm
Toto by som vobec nechcel do detailu rozoberat. Jedina message bola, ze by sme sa ako spolocnost mali inspirovat krajinami, kde veci funguju (Dansko, Rakusko, Svajciarsko...)a nie statmi, ktore bud nefunguju alebo presadzuju svoj nazor agresiou.
A na ktoru stranu pozeraju jednotlivi politici je z ich vyjadreni snad jasne.
Edit: K tej demokracii si dovolim zdielat jednu statistiku:https://sk.wikipedia.org/wiki/Index_demokracie48,4 percenta svetovej populácie žije v demokracii a 51,6 percenta nie.
Od toho si platia politikov u nás. A preto pri produktivite práce cca 80 % priemeru EÚ nemá Slovensko ani tretinové platy Západu, hoci ceny tovarov a služieb západné sú a niektoré dokonca aj drahšie pri nižšiej kvalite.A to po vyše 30 rokoch.
A preto ty pracuješ na Západe a nie v SR.![]()
Zisk zo Slovenska sa totiž vyváža a nereinvestuje u nás. Každoročne odchádza vyše 3,5 miliardy EUR do zahraničia pre majiteľov nadnárodných korporácií. Od toho bola Miklošova privatizácia. Napríklad slovenský bankový sektor kúpený Rakúskom...Kde idú zisky ? Všetko, čo generovalo zisky sme privatizovali a tie pekne odtekajú preč. Aj preto sa len zadlžujeme a ideme pekne gréckou cestou.
Tiež by som tento neokolonializmus nechcel rozoberať dopodrobna. Nebolo by to pre mnohých vobec príjemné.
No nič, radšej tu nebudem tieto témy rozvádzať aj tak je to strata času. Kto má rozum a poznatky to pochopí.