Toto je dalsi kamen urazu, podla mna..
Ako iste vies, niektore SVK domacnosti maju 3-4 auta pred domom. Pritom MHD im stoji mozno 50m. od domu.
Toto je , taky kamen urazu, ako zdanit alkohol, pretoze "priemerny slovak vypije 17L tvrdeho rocne",.. "priemerny slovak zarobi tisicku mesacne", tak logicky mozeme plosne zaviest dan, napriklad 300EUR , len tak, z brucha, z recesie, za to, ze tu ma trvaly pobyt, ale tato dan nehladi na to, ze niekto ma plat 600EUR (alebo dochodok) a tym padom by neprezil takuto dan.
Ja osobne som mal 2 auta len 1 mesiac, ked som kupoval "nove" a predaval "stare", vzdy som inak mal len jedno jedine auto, moja manzelka auto nema. Cie sme hlboko pod priemer, a zaujimalo by ma, ci mi niekto da za to nejaky dar, bonus, ulavu alebo ma len menej zdani voci tomu, kto ma aut 3 alebo 5, alebo 40 (poznam aj takeho). Vtip je v tom, ze ten kto ma 40 aut, v priemernej hodnote tak 50 k EUR, alebo skor minimalnej hodnote 50K eur

tomu je taka dan par centimetrov pod chrbticou, pretoze s cistym prijmom 2M rocne nema problem dan zaplatit, naco ma sukromnu garaz, co ju preda, snad si nikto nemysli, ze tak bohaty clovek bude redukovat svoju radost z zivota... Taka dan sa vzdy dotkne tych najmenej aktivnych, najmenej majetnych obcanov. Napriklad seniorov, ktori ziju na dedine. Ja viem, Ja viem, treba ich poslad to mesta, kde je MHD, ale pockajte momentik, to uz nebude mozne, pretoze dan z nehnutelnosti tam bude pre nich tiez likvidacna, tak jedine šup šup do domova dochodcov s nimi... Dakujem pekne, a takto premyslenu dan. Klobuk dole.
Moji susedia, su dvaja, maju asi 3 auta..
Dalsi, su dvaja, asi tiez 3 auta..
Dalsi su dvaja, maju asi 2 auta..
Dalsi su dvaja a maju 1 auto..
Sranda je, ze na sidlisku kde je tak cca 600 bytov, prislicha parkovisko o cca 200 miest, Zmestia sa vsetci, Ak by som povedal, ze je tam 50% prazdnych spekulativnych bytov, stale je to 300 bytov na 200 aut, zaujimave. Tak kto robi ten priemer 3-4 auta na dom ?
Ak by sa takato razantna dan aj zaviedla, komu sa tie auta predaju? Turkom? Oni uz maju stare mercedesy z Nemecka.. Alebo im darujeme migrantom, nech si najdu cestu domov?
Ja neviem, ja osobne nemam nic proti dani, ale nemam pocit, ze platim malo dani, vzdhladom na to, co za ne dostavam.. Co tu vlastne mam? Rozbite cesty, ktore postavili este za komunizmu, prakticky nefunkcnu MHD (MHD pre mna nie je len pohyb vramci velkeho mesta, ale aj medzi dedinami).. Mimochodom, dialnicne znamky isli hore o 20% uz tento rok, a navrhuje dalsich 20% - tak rychlo sa stavaju dialnice?

Preco rovno nedat usekove poplatky ako napr v Taliansku?

To by sa vyriesili kolony raz - dva
@wladas, ja som to pochopil tak, ze je to akysi rocny poplatok v RAKUSKU...