ETF cez Revolut

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
MiroSVK
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 06 10, 2023 2:38 pm
Has thanked: 3 times

ETF cez Revolut

Príspevok od používateľa MiroSVK »

Ahojte, práve len začínam s investovaním takže nie som vôbec skúsený a chcel by som od vás radu. Začal som s pravidelným investovaním do ETF cez SLSP. Avšak mám účet aj na Revolut a keď som si prečítal aké majú podmienky oni, tak mi to príde omnoho lepšie ako v SLSP a vo vašom rebríčku by sa to možno mohlo umiestniť aj na vysokej pozícií. Avšak nie som si istý či úplne rozumiem všetkým poplatkom. Ak som to pochopil správne tak 1 transakcia je za mesiac cez Revolut je zadarmo. (SLSP 0,5% pri nákupe a 1% pri predaji). Ročný poplatok za správu 0,12% (SLSP 0,6%). Čo mi príde ako dosť veľký rozdiel oproti SLSP. Avšak pri Revolute ďalej vidím nejaké priebežné (0,01-0,05$ za akciu za rok) a regulačné poplatky. Pri týchto poplatkoch som si ale nie istý čo znamenajú a aké môžu byť vysoké.

Preto by som rád vedel názor niekoho kto Revolut má, prípadne sa do toho viac vyzná, či je naozaj Revolut niekoľko násobne lepší na investovanie do ETF ako Sporiteľna. Keďže mne podľa týchto informácií príde Revolut fakt dobrý. Teda aspoň v mojom prípade, kedy by som investoval do jedného ETF 100-200€ mesačne.

Chcel som tu dať priamy link na info od revolutu avšak nedovolilo mi vložiť URL na inú stránku :roll: takže to čo som našiel nájdete keď do google dáte "etf revolut poplatky" a kliknete na link s názvom "Aké poplatky si spoločnosti Revolut účtuje za obchodovanie?"
niktoalebokadekto
Active Member
Príspevky: 98
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 15 times

Re: ETF cez Revolut

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Ahoj

Nasiel som toto:

Provízne poplatky

V závislosti od vášho programu budete môcť uskutočniť určitý počet obchodov bez poplatkov v rámci mesačného limitu. Nižšie nájdete limity pre jednotlivé typy programov:

Standard: 1 obchod
Plus: 3 obchody
Premium: 5 obchodov
Metal a Ultra: 10 obchodov
Všetky obchody nad rámec vášho mesačného limitu budú spoplatnené. Tento poplatok bude predstavovať vyššiu z týchto hodnôt: 0,25 % zo sumy pokynu, ak ste zákazníkom programu Standard, Plus, Premium alebo Metal, alebo 0,12 % zo sumy pokynu, ak ste zákazníkom programu Ultra, alebo minimálny poplatok vo výške 1 €.

Poplatky za úschovu

Ročný poplatok vo výške 0,12 %/12 bázických bodov (účtovaný mesačne) z trhovej hodnoty vašich aktív držaných externým brokerom.


Vychadza mi z toho:


Pri zakladnom ucte jeden nakup mesacne zadarmo, inak ako uvedene vyssie, ale minimalne jedno euro.

Rocny poplatok 0,12%

Mozno by som zvazil Trade Republic, kde vies mat saving plan a nakupovat aj frakcie. Nakup aj sprava za 0%. Ale treba si teda zvazit vsetky pre a proti :-)
MiroSVK
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 06 10, 2023 2:38 pm
Has thanked: 3 times

Re: ETF cez Revolut

Príspevok od používateľa MiroSVK »

niktoalebokadekto napísal: Ut 26 12, 2023 2:21 pm Mozno by som zvazil Trade Republic, kde vies mat saving plan a nakupovat aj frakcie. Nakup aj sprava za 0%. Ale treba si teda zvazit vsetky pre a proti :-)
Je to teda mimo tému, ale aké sú negatíva Trade Republic? Ak to má naozaj nákup aj správu za 0% tak to vychádza ešte lepšie ako revolut :)
niktoalebokadekto
Active Member
Príspevky: 98
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 15 times

Re: ETF cez Revolut

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Je tu aj separatne vlatno, tak skus aj tam pozriet.

Ale podla mna na co je dolezite sa z dlhodobeho hladiska pozerat, a ako bude majetok rast, aby priebezny poplatok (custody fee) bol co najnizsi a idealne 0%. Prave on bude stale vyssi a vyssi ako majetok rastie.

Pri Trade Tepublic je nakup za 0% pri Saving planoch, ak by si kupoval rovno, tak je to za 1 euro.

Plus si vies nastavit saving plan aj na tyzdennej baze, takze vies pekne robit DCA


Myslim pred nedavnom ziskali uz aj bankovu licenciu od ECB
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"