K tomuto poviem iba jedno. Uz pocas komunizmu sme boli masirovany (nie cez oficialne media ale podprahovo) v tom, ze zapad je vzdy dokonaly. Kazdy chcel mat zapadne vyrobky a ked mal tak sa tym patricne chvalil a mal dobry pocit, ze ma viac nez ostatni. Zacali sme zapad brat ako dokonale miesto a po pade komunizmu sme tejto myslienke vsetko odovzdali. Az postupne sa ukazuje, ze zapad mal tiez svoje problemy, ktore sa postupne dostavaju sem. Rovnako zapad mal tiez svoju politiku, kde stredna europa posobi ako figurka. Taktiez media sa snazia vykreslit SK, ze mame najhorsiu vladu a to hlavne vtedy, ked nekona prozapadne. Realita je vsak ina. Rovnake problemy ma aj zapad ale v pripade EU sa este prejavuje aj dalsi efekt a to je hlupost. Briti urobili dobre ze odisli ale neuvedomuju si, ze uz nie su to velke imperium ale mala krajinka, ktora sa mozno za par rokov aj rozpadne a bude uz uplne bezvyznamna. Bohuzial nevyuzili to ze uz nie su v EU. Oni tam myslienkami este stale su a to je ich problem. EU by sa mohla stat velkou konkurenciou pre USA a Cinu ale jej hlupost jej to nedovoluje a preto dojde k upadku. USA sa budu asi drzat az dokial aj na nich nepride. Otazka teda je pri akom dlhu USA skrachuju a dojde k hospodarskej krize. Ten dlh uz je taky obrovsky, ze musia tlacit peniaze aby mali aspon na jeho obsluhu. Jeho obsluha ich stoji viac ako vydaje na armadu a ako vieme z teorie zlozeneho urocenia, tak to funguje nie len pri vkladoch ale aj dlhoch. Dlh bude stupat bez toho aby si dalej poziciavali.JUGGLER napísal: ↑Ut 24 09, 2024 8:49 pm Dobrý záver. Súhlasím:
„Cieľ nulových emisií sa nakoniec zrúti pod ťarchou vlastnej monumentálnej vedeckej a ekonomickej negramotnosti.
Otázkou je, ako skoro sa zrúti, a teda koľko z nášho hospodárstva zostane, keď sa tak stane, a či sa ešte dá zachrániť.“
P.S. Ja som si myslel, že tí Briti utiekli z EU ako z potápajúceho Titanicu. Ale oni sa potápajú tiež....
Keď debatím z angličanmi o stave ich zdravotníctva a drahote služieb...nechce sa mi veriť.
Sorry za dlhsi prispevok