financnik.cz

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

kopec1 napísal:Ahoj Juggler,
ja za posledne 3 - 4 mesiace dost navstevujem diskusiu na http://www.financnik.cz a pre mna su tam v diskusii dost podnetnejsie veci tykajuce sa tradingu a hlavne tuto stranku financnik cz v globale povazujem spolu s Honzajsovou pro-investory.cz za najvkvalitnejsie tradingove informacie ,na ake som doteraz nanarazil na internete.
Ahoj Kopec,

zacinajucim traderom sa financnik samozrejme zda zaujimavy. Avsak ti co uz biznis poznaju lepsie a teda nie su odkazani tie informacie tam hltat ale maju moznost sa na ne pozriet z nadhladu a kriticky vedia svoje. Ja ti za seba mozem povedat, ze "bratia grimovci" - ako ich nazyvaju - iba sikovne vyuzili marketingovu dieru na trhu a zacali vo velkom o trhoch pisat a opisovat z knih.
Oni su v podstate iba marketeri snaziaci sa dav presvedcit, ze ziju z obchodovania a ze o vsetky kurzy, knihy a rozne eventy ich vlastne ziadate vy, zacinajuci traderi, ktori im uverili ako je jednoduche pri rannej kave a vajickach a maximalne 2.5 hodiny denne zarabat slusne $$$. :mrgreen:
Iluziu vzbudili dobru, trh sa chytil, biznis sa roztocil. kurzy sa predavaju, eventy sa obsadzuju a po smiesnych 4 rokoch je vysledkom kniha s tymi najcennejsimi radami ako sa stat intradennym obchodnikom. Normalny "american dream". Este ju aj nazyvaju "Jedna z mála komplexních knih o intradenním obchodování celosvětově" :mrgreen:

Ja ti poviem moj nestranny pohlad ako to tam asi u nich funguje.
Vsimol som si, ze im tam ludia pisali do fora o opciach. Moc tomu pozornost nevenovali lebo im nerozumeli, aj to sami priznavali ze ich moc neobchoduju. Potom dohodli nejaky seminar s obchodnikom z USA zvanym mplay, ktory chcel hovorit aj o opciach. Zacali este pred seminarom pisat serial o opciach, kde bolo samozrejme mnoho chyb, ale stado, ktore samozrejme nemohlo rozumiet hltalo vsetko. Serial o opciach pokracoval. Neskor zacali predavat platene kurzy o opciach, opisovat obchodne systemy o opciach atd. Skratka beru to ako hamburger. Rychlo pripravit a predat, na obsahu a realnosti nezalezi, hlavne ze je tuna zastup ludi ochotnych zaplatit za bezcenny kurz alebo seminar niekolko tisic korun. Ludia ktori este nedavno opciam nerozumeli, ich zacali ucit cely cesky narod ! :mrgreen:
A takto nejak je to asi so vsetkym s woodie CCI a dalsimi somarinami, ktore sa tam snazia predavat. Uplne vsetko to korunuje ich cenzura diskusii na forume, ktora nikdy nebude konfrontovana s realitou, nakolko je cenzurovana.
Su to obycajni marketeri a predavaci, snaziaci sa vas zaciatocnikov presvedcit o opaku. Od poistovakov a teleshopingu vobec nemaju daleko. Ked som bol v Chicagu, takychto borcov marketerov tam bolo spusta. Az mi bolo z toho zle

Zaciatocnik na financniku samozrejme nachyta vela veci o ktorych dovtedy ani nepocul. Neznamena vsak, ze aj potrebnych alebo cennych. To bude vediet posudit az po niekolkych rokoch aktivneho obchodovania. Najhorsie vsak co tam zaciatocnik nachyta je iluzia, neskutocna iluzia o tom ako je obchodovanie vyborne remeslo, ako sa da zjednodusit, ved pozrite my sme to dokazali. Vdaka tomu zaplati kopec penazi za kurzy a je spokojny.

Cele vsak co si za tie peniaze kupil bola iba iluzia a zopar informacii lahko ziskatelnych zo zopar knih, ktore lacno kupis na amazone!

Uplna ceresnicka na torte je prezentacia tohto obchodu z tohoto ich clanku http://www.financnik.cz/komodity/fin_ho ... umery.html
Uz okometricky je vidiet, ze zisk nemohol byt $6200 nakolko ked sa prekrizili oba klzave priemery smerom dole bol trh asi tam kde sli long :mrgreen: Ale to nekritickemu stadu vobec nevadilo. Cele 3 roky to tam mali vycapene bez opravy ci v diskusii alebo v clanku. Az v 2008 "brat grimm" v diskusii priznal, ze tam je logicka chyba http://www.financnik.cz/forum/financnik ... p?id=52088
A takto kvalitne su asi vsetky clanky a materialy. Ale na vzbudenie iluzie a predaj kurzov to staci, vsakze :)

Obrázok

P.S. Nevidel som od nich ziadny zivy obchod, kde by dali vstup a vystup a ukazali zisk/stratu, za to ti budu vediet siahodlho vysvetlovat preco tak neurobia. Od priamych svedkov viem, ze raz dokonca organizovali jeden seminar, kde slubili prezentaciu zivych obchodov. Prislo im tam mnoho ludi, sala isla prasknut. Ked malo prist na zive obchody bolo povedane, ze kedze dnes vyhlasuje FED urokovu sadzbu, ze v ten den podla pravidiel systemu neobchoduju a neodporucaju system v tom dni pouzivat. :mrgreen: A bolo doobchodovane. Ale zaciatocnici urcite odchadzali s hrejivym pocitom aku cennu radu si odnasaju, ze ked je FED tak neobchodujem. :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa filip glasa »

Ale zaciatocnici urcite odchadzali s hrejivym pocitom aku cennu radu si odnasaju, ze ked je FED tak neobchodujem. :mrgreen:
:) vďaka z apodrobný popis, lebo sem tam sa podobné názory niekde zverejnili, ale včul to máme úplne dokonale podchytené
kopec1
Silver Member *
Príspevky: 160
Dátum registrácie: So 19 05, 2007 1:05 pm

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa kopec1 »

Ahoj Juggler,
vdaka za Tvoj nazor.Ja za seba mozem povedat len tolko,ze na www.financnik.cz vratane on line diskusii,clankov,knih atd... som sa dozvedel velmi vela novych a zaujimavych veci hlavne z technickej analyzy,ktore vyuzivam pri svojom investovani napr. kombinacia trendovych ciar,vypocty pivotov,hodnoty S/R...Nebol som na ziadnom ich skoleni,opcie nerobim,lebo hlavne sa zameriavam na ETFs ci uz long alebo short,ale informacie z tejto stranky mi pomohli.Takze ja tuto stranku www.financnik.cz povazujem za dolezitu,tak ako napr. richardovu traders.cz, filipovu ako-investovat.sk;ladisovu nr1a.com a honzajsovu pro-investory.cz.,lebo nikto uceny z neba nespadol.
Vela zdaru vsetkym.
kopec1
Silver Member *
Príspevky: 160
Dátum registrácie: So 19 05, 2007 1:05 pm

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa kopec1 »

prepac Juggler,
moj prispevok ma byt spravne adresovany to BGuru.
Vdaka za pochopenie.
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa BGuru »

na http://www.financnik.cz vratane on line diskusii,clankov,knih atd... som sa dozvedel velmi vela novych a zaujimavych veci hlavne z technickej analyzy,ktore vyuzivam pri svojom investovani napr. kombinacia trendovych ciar,vypocty pivotov,hodnoty S/R...
O technickej analyze o trendlajnach, pivotoch, supportoch a resistenciach sa docitas v ktorejkolvek knihe :) Nie su to ziadne extra veci, ktore ti nejak extra zvlast pomozu byt dlhodobo profitabilnym ;)

Ostatne spominane stranky, ktore davas do jedneho kastlika s "bratmi grimovcami" sa odlisuju hlavne tym, ze NEVYTVARAJU FALOSNU ILUZIU o trhoch, nevydavaju prazbytocne knihy, ktore su len zlataninou uz davno napisaneho. A hlavne sa nehraju po 4 rokoch v biznise na ostrielanych obchodnikov ako bratia grimovci :mrgreen:
Ved si precitaj nizsie na co na webe narazis, co o nich pise ich niekdajsi ucitel :mrgreen: Ak tebe nevadi od koho dostavas informacie a v akej hodnote je to iba tvoja vec. Ja som sa ti len snazil vysvetlit, ze vsetky tie info mas v ktorejkolvek knihe. Oni su vlastne iba take obycajne vydavatelstvo, ktore preklada a opisuje knihy a predava ich.
Neviem kolko si na trhu ci obchodujes live alebo nie. Ale ver, ze raz prides k rozhodnutiu si nejaky ten kurz objednat, lebo tá iluzia, ze ini na tej diskusii zarabaju a ty sa boris problemami (ako samozrejme kazdy zacianjuci obchodnik) ti neda a tak to skusis. Aspon tak to vacsinou bezi ze najskor su dobre kazdemu info zadarmo z webu, potom zacne obchodovat na deme. Potuzeny vysledkami to skusi naostro a samozrejme rozbije ucet :mrgreen: Potom hlada kde robil chyby a zacne hladat pomoc atd atd. Neskor dospeje k tomu ze musi ist na nejaky ten kurz a vidiet tych ludi co naozaj zarabaju, ake maju systemy, co pouzivaju ako uvazuju. Proste vsetko je to proces. No a presne na to su tu oni, pripraveni naucit ta cokolvek. Akcie, opcie, ETF a vsetko mozne i nemozne. :mrgreen:
No ale som sa rozpisal, uz dost. Maj oci otvorene :idea: Ucit sa treba od ludi, ktori na trhu prezili aspon 20 rokov a nie od tych co zacali 4-5 rokov dozadu citat o trhoch prve knihy. :mrgreen:

Komoditní stánkaři - zřejmě nejpodivnější článek, jaký jsem kdy napsal
http://www.komodity.cz/Komoditni-stankari-x2545
http://www.komodity.cz/Tomova-privatni- ... tina-x2977
http://www.komodity.cz/Akciovy-Kurz-Manual-x2964 (asi v prvej tretine pozri referencie kto sa tam z fotky usmieva) :mrgreen:
http://www.komodity.cz/Opcni-Kurz-Manual-x2965 (pozri referencie dole)
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa BGuru »

filip glasa napísal: :) vďaka z apodrobný popis, lebo sem tam sa podobné názory niekde zverejnili, ale včul to máme úplne dokonale podchytené
Myslim, ze dost podrobny popis dal prave ten Repik. vid linky o prispevok hore :)
"Komoditní stánkaři - zřejmě nejpodivnější článek, jaký jsem kdy napsal"
Dana
Platinum Member ***
Príspevky: 722
Dátum registrácie: So 02 12, 2006 5:15 pm

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa Dana »

BGuru, ja by som sa ich trochu zastala. Pre toho, kto nevie anglicky, je určite prínosom, ak sa môže dostať k nejakým knihám aspoň v češtine, akurát, že ja nemám času ani tie čítať Na finančník často nechodím tiež z časových dôvodov, hoci tie veci čo tam sú, by nebolo zle prečítať, len fakt neviem kedy a o učení angličtiny už ani nehovoriac, to som zavrhla úplne. Veď kto by sa nechcel učiť od nejakých skúsených obchodníkov, takže ja oceňujem, že tie preklady kníh robia a nemyslím si, že to musí byť až také prazbytočné, lebo ako inak sa aj dozvedieť aspoň základy z TA, ktorá ako zisťujem má niečo do seba, ale už si ma potešil, že ani nejaké S/R nebudú dlho fungovať a ja že som niečo nové objavila, čo pomáhať môže. Kurzy na východe, máme aj tak nijaké, takže zatiaľ tu s takými lákadlami neprišli a keď píšeš, žeby to stálo za figu takže neviem či sa máme tešiť že ušetríme alebo nie, no ale na tej stránke komodity majú fakt tie kurzy drahé. Na tie by si mal rovnaký názor, že len ilúzia a nič viac? Inak veľmi cenné články od teba, môžeš sa tak rozpisovať aj častejšie. My začiatočníci, čo len začíname objavovať svet, to uvítame. Musím povedať, že fóru na traders nejak neviem prísť na chuť, tam mám pocit, že kto nevie anglicky je len obyčajná nula, hoci je to fakt nevýhoda, ale už sa musím zaobísť bez toho, čo zatiaľ nejak ide alebo sa raz na to vykašlem, ak to už bude len trápenie, lebo za každú cenu to význam nemá ale zatiaľ dúfam, že to nejak pôjde.
Rozmýšľanie síce trochu bolí, ale je to nezabudnuteľný zážitok.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Jugglerove návrhy

Príspevok od používateľa jogo »

Zdravim vospolok.

Moj nazor je podobny, ze chlapci na financniku su skor ucitelia tradingu ako traderi, ale mozem sa mylit. A ucitel tradingu nemusi vediet trading. Takisto, ked som po skole zacal robit, po case som chodil robit ucitelom veci, ktore ma ucili, lebo prakticky si s tym nevedeli poradit. Totizto ja som uz to robil prakticky to, co oni len teoreticky ucili.
Moje dovody pre ten nazor. Citam ich stranky, opisuju nejaku metodu a hned je tam dodatok ,ze ju aj obchoduju.Proste obchoduju vsetko, co ja viem 50 metod, ci kolko ich tam popisuju. No toho machra by som chcel vidiet, co dokonale ovlada a pouziva tolko metod.
Druha vec. Chcel som ich vyhladat v Prahe a kupit knihy Larryho Williamsa. A bol som zvedavy, ako si ziju taky dobri traderi. Na adrese, kde sidli firma bola len starsia bytovka, kde boli normalne byty a ziaden zvoncek nemal ich oznacenie. Potom vysli z toho vchodu zena a muz, tak som sa opytal na firmu. Zena povedala, ze nic o tej firme nevie ale chlapik mi nakoniec povedal veci, ktore mohol vediet len clovek, ktory s nimi spolupracuje, alebo to bol jeden z nich. Vravel, ze hladaju nove sidlo firmy a knihy predavaju na skoleniach. Isiel som pozriet na skolenie, kupil som tam knihy(ucast na skoleni nie je podmienkou). Na skoleni bolo fakt plno odhadom 40-50 ludi, takze prijem 150000-200000 Czk za dva dni (boli dve skolenia po sebe).No slusny prijem ak spocitame, kolko tych skoleni robia, prijem z predaja knih, reklamy.
Toto je moj opis stretnutia s nimi. Poviem tak. Ak su prakticky traderi, nech zverejnia cast svojich obchodov pocas 1 roka, ako to urobil Bguru, a ja im uverim, ze aj tak zarabaju tradingom ako pisu a zacnem pouzivat ich metody. Ale ak netraduju uspesne, padla by ich gloriola a to si nemozu dovolit.
Na druhej strane, ako pise Dana, my co vieme slabsie anglicky mame tam moznost studovat zaklady tradingu. Prirovnal by som to k mariasu.Pravidla mariasa, mi moze vysvetlit aj ten, kto nie je dobry hrac, dobre finty mi moze ukazat dobry hrac, ale dobre hrat marias a hlavne okukat psychologiu protihracov sa naucim len sam a to hrou a ucenim sa na vlastnych prehrach a vyhrach. V tradingu je to myslim si podobne. Ak sa mylim, nech ma skuseni traderi opravia, aby som tu nezavadzal.
P.S: Juggler, cital som tvoje vysvedcenie od Bgurua. Uznava , ze si skuseny trader. Rad by som vedel, kde davas svoje napady, metody a obchody na web. Rad by som sa nieco poducil.
Bguru: Toma Repika dlhsie sledujem na webe, aky mas nazor na jeho obchodne metody, je to trader alebo ucitel, mas nejake skusenosti s jeho kurzom?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

takže ja oceňujem, že tie preklady kníh robia a nemyslím si, že to musí byť až také prazbytočné, lebo ako inak sa aj dozvedieť aspoň základy z TA
Rozumiem Ti. Ja len poukazujem na to, ze napriek tomu, ze su iba obycajne vydavatelstvo a oragnizatori kurzov, tak sa stylyzuju do niecoho ineho. A na tie knihy a kurzy sa vyhovaraju tym, ze ich vlastne o to ziadate vy zaciatocnici. Dobra finta nie? :mrgreen:
no ale na tej stránke komodity majú fakt tie kurzy drahé. Na tie by si mal rovnaký názor, že len ilúzia a nič viac?
Bguru: Toma Repika dlhsie sledujem na webe, aky mas nazor na jeho obchodne metody, je to trader alebo ucitel, mas nejake skusenosti s jeho kurzom?
Ja tie jeho stranky ani kurzy nepoznam, ani repika osobne. Iba predpokladam ze je v biznise dlhsie ako grimovci nakolko ich este stihol vyskolit a predat im vlastnu napisanu knihu. :)
Domnievam sa vsak, ze kazdy kto vynaklada vela usilia do organizovania skoleni, pisania knih, tvorenia a udrziavania webstranok, cez ktore sa predstavuje a svoje produkty predava je tak trochu v rozpore s logikou. Ked ich raz uzivi obchodovanie tak ako o tom pisu , tak nemaju dovod (ani grimovci ani ten kovboj, a do tretice este turek z czechwealthu) zivit sa ucenim, co nie je mimochodom vobec lahke. Pochopil by som ze taky clovek raz za rok zorganizuje nejaku neformalnu akciu za symbolicky poplatok a pokeca si s ludmi z biznisu. Popripade ma 1-2 externych skolitelov, ktory sem tam vysvetlia zaciatocnikom nejake zaklady a navedu ich na spravnu literaturu. Ale venovat sa tomu osobne naplno cely rok tak ako oni robia, pisat siahodlhe materialy, knihy, emaily atd len poukazuje na to ze je to ich skutocnou hlavnou cinnostou, nech vravia cokolvek. A teraz nehovorim len o grimovcoch ale aj o kovbojovi, turkovi a dalsich, ktorym nestacia peniaze z tradingu :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

ale uznávam, že ten marketing okolo robia veľmi dobre. Taký trader robo a trader01, čo všade len spamovali je celkom iná kategória. A aj z pohľadu internetového biznisu to majú dobre zmáknuté. Na webtrhu by sa po ich stránke len tak zaprášilo :-)
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Zdravím.
Jogobela:
Píšem na traders.cz. Chystám sa aj tu, ale zatial není čas. Takisto tam nejaký obchod ohlásim len keď mám čas a stihám to.

Snažím sa byť maximálne objektívny, prezentujem len real time obchody a neide mi o nič iné len o čistokrvný trading.
Moje posledné tri prezentované obchody boli -6%, -8% a 0% a zrovna dnes som robil uzávierku 08/2008 a je to už môj tretí stratový mesiac v 2008. Takže žiadne ilúzie, že dobrý trejder robí len ziskové trejdy. I keď na druhej strane sa môžem hrdo pochváliť, že do poslednej tretiny roka vstupujem v ziskoch niekolko desiatok % a plním plán, ktorý som si vytýčil pred rokmi.

Takže - jednoducho som profitabilný trader a živím sa tým full time už ôsmy rok. Nepotrebujem sa hrať na niečo , čo nie som a moje skutočné výsledky pozná niekoľko ľudí okolo mňa.
No ani po 8 rokoch, s ktorých 7 bolo ziskových by som si netrúfol zobrať na zodpovednosť to, že by som niekoho za peniaze učil trejdiť , alebo napísal knihu ako sa má trejdiť.
Ja osobne som vždy všetky ponuky na zárobky zo školení, tipov, či interview vždy zamietol.
Vždy ked si predstavím, že by som mal zarobiť pár stoviek dolárov od niekoho, kto to možno nezarobí naspäť, tak sa radšej spoľahnem sám na seba. Pre mňa je to aj otázka hrdosti a charakteru.
Som samouk a myslím, že som oveľa lepší praktik ako teoretik.
A kedže zmyslom tradingu nie je ovládať teóriu, ale zarobiť peniaze, tak si dovolím povedať svoj názor na diskusných fórach.

Čo sa týka ,,bratov Grimovcov,, zdielam identický názor ako BGuru.
Predvčerom mi došiel mail, kde predávajú knihu o tom ako sa stať intradenným obchodníkom:
http://www.financnik.cz/komodity/recenz ... nikem.html

Nepopieram, že majú zásluhu na tom, že sa prekladá nejaká literatúra z angličtiny. Sám som si od nich kúpil pár kníh: tuším Williamsa a Edlera. Doteraz som ich neprečítal, ale som rád, že sú.
Takisto, že je na webe viac materiálov i diskusií.
Ja som tiež začínal v časoch, keď jediná stránka o obchodovaní v CZ-SK bola komodity.cz (od kovboja - Toma).
Dnes je to už viac ako 10 rokov, čo sa ten chlapík prezentuje (a prežil) a môžem povedať, že on je jediný od ktorého by som kúpil nejaký manuál - v mojom prípade by som si prečítal ten jeho manuál o opciách.
Ale od ,,bratov Grimmovcov,, si ich knihu ,,ako sa stať intraday finančníkom,, určite nikdy nekúpim. Jedine, keby preukázali, že zarobili viac tradingom ako predávaním teórii, teda literatúry a kurzov.
Dôvod je jednoduchý.
Neverím, že tí chlapci sú profesionálni trejderi.
Profesionáli najprv trejdujú a zbohatnú - potom píšu knihy.
Oni sa podľa mňa pokúšali zbohatnúť tradingom, ale prišli na to, že skôr zbohatnú zo školení a z knižiek. A zistili, že to viac vynáša.
Takých je veľa. A za takého považujem i slávneho Joe Rossa, ktorý vytvoril okolo seba imidž super profesionála , napísal spústu kníh, vytvoril spústu systémov, vystupuje v TV, ale v skutočnosti nikdy nepreukázal verejnosti, že je úspešný trejder. Mediálny efekt.

Tak ako som písal už niekolkokrát. Sú dva druhy biznisu okolo tradingu. Trading samotný, ktorý robia čistokrvní profíci o ktorých sa často ani svet nedozvie. A multimiliardový biznis okolo teórii ako zbohatnúť tradingom, ktorý robí kadekto, kto si myslí, že vie ako trejdovať, ale v skutočnosti si nevie tradingom zarobiť na živobytie.
A potom sú kríženci, ktorí aj trejdujú aj učia iných, ale môj názor je taký, že poriadne možno robiť v živote iba JEDNU VEC. Ešte uznám ked sa viacerým činnostiam venuje swing trejder, alebo investor. Alebo programtrader. Ale rozhodne NIE intradenný trejder za akých sa vyhlasujú bratia Grimmovci.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
kubik
Gold Member **
Príspevky: 589
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa kubik »

To co píše B-guru můžu samozřejmě podpořit,sám na vlastní skušenosti jsem zažil smazání příspěvků,které se nehodily do krámu majitelům webu,nebot by odháněly ovečky,na druhou stranu začátečník nebo pokročilejší trader,který jim neskočí na ty jejich kurzy tam najde hodně inspirace.
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

No myslim, že jim křivdíte. Já na jednom kurzu byl a posunulo mě to o obrovský kus dopředu.
kubik
Gold Member **
Príspevky: 589
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa kubik »

Já se musím přiznat že ne,je to můj subjektivní názor.Ale jesli je pravda,jak říkáš,že tě to hodně posunulo,určitě tedy vyděláváš spoustu peněz a určitě těchto absolventů je hodně(podle počtu reklam na finančníku),takže v čr bude spousta dolarových milionářů,kteří na forexu atd. zbohatli pomocí těchto kurzů.
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

Vůbec to není o tom, že bych po absolvování kurzu začal vydělávat spoustu peněz, to vůbec, ale vydělávám. Já jenom, že mi příjde, že jste tam nikdo nebyl a soudíte je na základě jejich "obrazu" na Netu i když uznávám, že Vaše názory mají logiku! Já můžu mluvit jen za sebe (ironickou poznámku o spostě dolaro. milionářů přejdu ;) ) mě to pomohlo.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

chalani tu nehodnotili informácie z kurzov, ale skôr to, že sa finančníci vydávajú za niekoho kým nie sú.

Ono tie kurzy môžu byť na začiatok tradingu dobré. To ale neznamená, že je správne horlivo cenzúrovať fórum, vydávať sa za guruov a podobne.
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

Jak to víš, že se vydávají za někoho kdo nejsou?
Ty je znáš nebo to jenom říkáš protože se to říká?
Nevim prostě mi příjde, že hodnotíte někoho koho jste nikdy neviděli a ani neslyšeli, ale závěr máte jasný.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

Jak to víš, že se vydávají za někoho kdo nejsou?
tak to ja neviem a nehodnotím. Ale tu nižšie sú popísané aj dôvody prečo si to Bguru, kubik, Juggller o nich myslia.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3224
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jonatanus »

http://komodity.wz.cz/
http://komodity-akcie.xf.cz/

Obrázok

horsi je uz snad len robert nemec
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

bopikPP - ja som nevedel že si jeden z finančníkov :lol: ?

Otázka je, ako už písali mnohí, či tie intraday obchody robia, alebo iba prepísali zahraničnú literatúru.
gandalf33
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Po 08 09, 2008 9:32 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa gandalf33 »

Nesuhlasim s vami, chlapci (poniektori).

Precital som toho dost z ludskej psychologie a tradingu, aj ked som ziaden realny obchod zatial neurobil, sa venujem dostatocne dlho na to aby som vedel posudit co a ako (psychologiu tu berme ako hlavnu vec).

Stranka financnik.cz je OBROVSKYM prinosom pre cloveka, ktory tradingu nerozumie a chce sa v nom vyznat.

Dovody? Nasledovne:
1. Stranka postupne, pomaly a precizne opisuje o com je trading, textom rozumeju aj uplni laici a novacikovia
2. Rec je jednoducha a prirodzena, koncepty jednoduche, ziadne hadzanie "dolezitych pojmov" hned od zaciatku (napr. EMA, spready, IronCondor)
3. Obsah celej stranky a kazdy clanok DAVA ZMYSEL
4. Psychologia obchodovania, atd., vsetko do z pohladu psychologie a mnohych, mnohych knih o psychologii ktore s tradingom nemaju nic spolocne, DAVA ZMYSEL
5. Obsah knih o tradovani (Elder, Williams, ...) - je v sulade s celkovou prezentaciou stranky (tj financnik.cz = nahlad, vrchol ladovca, kazdy si musi vsetko nastudovat sam)
6. Medzi ludmi, ktori zacali obchodovat na zaklade financnik.cz, su uspesni obchodnici - staci pozriet fora - toto je dokaz ze na zaklade podnetnych informacii z financnik.cz je mozne zacat profitabilne obchodovat, neviem aky iny dokaz o serioznosti tejto stranky je este nutny - ak je toto mozne, je skoro jedno ci autori sami obchoduju alebo nie, toto si uvedomte :)
7. Autori sa angazuju v preklade najlepsich trading klasik do cestiny - aky clovek je, ucel pre ktory to robi, atd., nic z toho nie je podstatne, pretoze fakt ze najlepsie trading knihy su po cesky vdaka financnik.cz je GIGANTICKYM plusom pre zatial anglicky nehovoriach tradinguchtivych ludi, nielen v Cechach
8. Je uplne prirodzene, ak clovek nieco vo svojom zivote objavi, co meni jeho zivot naruby smerom k lepsiemu, ak je tento clovek zrely, sa o to chciet podelit s celym svetom. Badam to sam u seba - nasiel som naozaj skvele knihy o zmene psychiky cloveka a co v nich pisu naozaj plati v praxi - som tym taky nadseny, ze timu ludi ktory riadim pripravujem seriu prednasok aby aj oni moholi benefitovat zo zlepsenia pamate, charakteru, preciznosti, discipliny a hlavne sustredenosti. Podobny osud mali Tomas a Petr, aspon tak mi to zatial vychadza. Historia je nabita ludmi ktori dosiahli uspech a sirili ho dalej, ci uz vo vacsej alebo mensej miere. KAZDA kniha alebo audioseminar o uspechu obsahuje aspon jednu kapitolu o principe: som uspesny - som nadseny svojim uspechom - sposob akym som to dosiahol sirim dalej. Toto zapada do vysvetlenia existencie stranky financnik.cz.
9. Chyba na grafe? Prosim vas :) Uvedomme si, ze a) na financnikovi su stovky obrazkov s grafmi, b) nic nikdy v nasich zivotoch nie je na 100% a tak to stale bude. Manzelstvo ma byt instituciou plnou stastia - kto z vas ma 365 po sebe iducich dni ked sa s manzelkou nehada? 99% z vas pravdepodobne nema takychto dni ani 20 po sebe - to je princip zitia. 100% nie je dosiahnutelnych, co je dolezite je robit opatrenia aby sme sa k tejto hranici priblizili. Nie je dolezite byt dokonaly, dolezite je neustale sa zlepsovat. Rovnako ako financnik.cz moze mat na 1 z 30-tich grafov chybu, pretoze sme vsetci ludia, je to uplne to iste ako vase soferovanie v krizovych situaciach - ak v hustej doprave pred vami niekto prudko zabrzdi a vy stihnete zabrzdit bez narazu, pravdepodobne aspon 1 krat z 30 zrazke nezabranite. Je to sucast zivota a len loseri sa nad tymto pozastavuju. Ak pisete knihu, na zaklade vasho intelektu urobite chybu kazdych X stran. U niekoho je to kazda tretia strana, u niekoho kazda 40-ta. Neexistuje clovek, ktory by pri pisani knihy neurobil chybu za predpokladu ze pise dostatocny pocet stran - rovnaky princip plati pre vsetko v zivote. Osobne si neviem predstavit cloveka ktory by spravoval taky obrovsky a komplexny web, akym je financnik.cz, a mal tak malo LOGICKYCH chyb, sposobenych pravdepodobne nepozornostou. Ja sam pracujem v biznise s gigantickymi peniazmi, ak vsak vecer o desiatej posielam e-mail, na konci so silami, v jednom z 5 pripadov, co je pre mna alarmujuca statistika :) sa nestiham rano cudovat, ake logicke chyby som tam spravil! KAZDA literatura o uspechu, strachu, sebavedomi atd. obsahuje nasledujuci princip: chyby neexistuju. Existuju len cesty ktore nam daju inu skusenost a su prilezitostami obrovskych hodnot rast a zlepsovat sa. Vsimnite si to ked v buducnosti budete citat AKUKOLVEK knihu z tohoto sudka.
10. Zhrnutie - ja sam nedokazem posudit ci Peter a Tomas skutocne obchoduju alebo profituju len z predaja informacii tradingu. Netvrdim ze je to nemozne. Dokazem vsak posudit sance - a mozem potvrdit ze sanca ze toto tvrdenie je pravda, je zhruba 5%. Pochybujem ze a) financnik.cz by im zarobil natolko aby si mohli dovolit vycestovat do Las Vegas b) Fotky ako fotomontaze nevyzeraju, studujte ich kolko chcete c) na to, aby dokazali vytvorit takto zladenu stranku, v ktorej vsetko co pisu NAOZAJ FUNGUJE, a pritom sa tvarit ze obchoduju, narobit obrovsky kvalitne fotky z roznych lokacii, nemohli by byt psychicky v poriadku.

Prispevok hanobiaci tuto stranku, a jej autorov, na zaklade niekolkych jednoduchych psychologickych ukazovatelov:

- priradenie prezyvky autorom ("bratia grimmovci")
- lipnuti na jednej chybe
- "vtipna" rozprava, s oznacovanim konceptov ako somariny, bez vysvetlenia ("woodies cci a podobnymi somarinami")
- emocne vylevy ("takych tam bolo kopec az mi z toho bolo zle")

mi prispevok o hanobeni stranky financnik.cz pripada ako zavist sposobena nenaplnenim vlastnych cielov a snov. Nie je jednoduche pozerat na niekoho ineho ako za kratky cas predcil to o co sa ja snazim uz dlhsie - pre priemerne mysliaceho slovaka :) Podvedomie sa potrebuje branit, pretoze citi ze presvedcenie "ja som lepsi, ja to viem lepsie, ja som skutocny majster" je ohrozene a snazi sa ho za kazdu cenu udrzat. Mozog sa potom snazi najst vsetko zle na tom druhom, zvelicovat a bazirovat len na nedokonalostiach, aby potvrdil myslienku "ja som najlepsi". Ak by mozog pripustil ze niekto je lepsi nez ja, tato informacia by sa postupne ukladala do podvedomia, priblizne o 21 dni by nastalo uplne presvedcenie o tom ze nie som najlepsi, a trpel by kvoli tomu cely zivot - vsetky rozhodnutia v zivote by boli ovplyvnene presvedcenim ze nie som najlepsi, je pochopitelne ze sa mozog brani.

Tento prispevok pisem lebo na slovensku zauzivany pristup "kydania na konkurenciu" sa mi nepaci. Zmena rozmyslania na 'vsetci sme super, nie je podstatne kto z nas ako daleko zasiel, podstatne je neustale sa zlepsovat' je bolestiva, ak nie nemozna, pre mnohych jedincov. Takyto pristup k zivotu v nas vsak nesposobi ani zavist ani zly pocit zo sameho seba ak sme s kolegom nastupili v jeden a ten isty den do prace, a po roku je on povyseny a ja nie, cize benefit zmeny rozmyslania je OBROVSKY.

Moj prispevok potvrdzuje niekolko dalsich prispevkov hlasiacich posunutie vpred po navsteve kurzov financnik.cz. Posun vpred a dobry pocit zo seba - to nie je iluzia.

Pavel K
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

nikto tu nepíše, že web je zlý, knihy na nič, informácie o ničom. A ani to že nie sú úspešný. Úspešní sú. Otázka znie takto:

1. Sú úspešní školitelia a internetový podnikatelia?
2. Sú úspešní traderi + školitelia?

Podľa mňa toto nie je na vychvalovanie:
Obchodování se věnujeme déle než 5 let.
A konečně - před dvěma lety jsme prodali naše zajeté společnosti, zbavili se tak práce na 15 hodin denně/7 dnů v týdnu a šli se věnovat jen tradingu.
Mám síce rešpekt ak niekto traduje 5 rokov, ale na to aby sa hral na veľkého Guru a predávača rozumov je to málo.
Druhá vec je, že ak by sa do tejto pozície extra skúsených traderov nestavali, tak by im ten seminárový a knižkový biznis nešiel. Jednoducho v podobnom odvetví treba preháňať.

A posledná vec:
všetko by bolo OK a bral by som ten ich počin ako dobrý, ale zveličený. Ale ak niekto maže kritické príspevky vo svojom fóre, vytvára virtuálnych pochvalných užívateľov a podobne, tak si nezaslúži ani kúsok dobrého slova na svoju adresu. Čiže keď nadobudnem presvedčenie, že naozaj mažú kritiku a vytvárajú fiktívne príspevky, tak si o celom projekte nemôžem myslieť nič iné ako, že je to podvod.
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

gandalf33 napísal:Nesuhlasim s vami, chlapci (poniektori).

Precital som toho dost z ludskej psychologie a tradingu, aj ked som ziaden realny obchod zatial neurobil, sa venujem dostatocne dlho na to aby som vedel posudit co a ako (psychologiu tu berme ako hlavnu vec).

Stranka financnik.cz je OBROVSKYM prinosom pre cloveka, ktory tradingu nerozumie a chce sa v nom vyznat.
Dik ze si to napisal este hned na zaciatok, inak by som v tvojom prispevku cital kazdu vetu. Takto si mi usetril asi 5 minut. ;)
Tak ako Filip to ako internetovy projekt hodnotim pozitivne, ale tam moja pozitivna pochvala konci ...
Ak si spravne pochopil moje prispevky tak som hlavne upozornoval na ILUZIU, ktoru stranka prinasa zacinajucim traderom. Samozrejme ze im prinasa aj mnozstvo informacii (vacsinou tiez bezne dostupnych na english weboch, popripade v knihach) ale sposob akym su podavane, vytvaraju iluziu.
Je zbytocne bavit sa tuna o detailoch. Kto chce pochopi rychlo, kto nie, ten nech si zije v iluzii, ze miliony sa zarabaju pri rannej kave a vajickach a len 2.5 hodiny denne.
Taktiez nech si zije v iluzii ten kto nevie anglicky a je odkazany len na sprostredkovane informacie z ceskych ci slovenskych portalov a clankov.

PS 1: Ak si myslis, ze dakomu daco zavidim (e) tak si pozri obchody, ktore sem pravidelne uverejnujem v realnom case. http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... &start=396

PS 2: Prezyvku bratia grimovci im vymyselli uz davno na ceskych weboch. Mne sa zda dost trefna :mrgreen:

PS 3: Je vela ludi, ktori z dovodu mazania prispevkov na ich fore tam prestalo uplne chodit a zacali sa zdruzovat na inych portaloch ci weboch alebo chatoch.

PS 4: Bol by si prekvapeny aky nazor ti niektori uspesni obchodnici z ich diskusii, na ktorych sa odvolavas na bratov grimovcov maju. Niektorych osobne poznam. Svoj nazor vsak naplno vyjadreny na stranke financnika nehladaj. Ak si nepochopil tak je cenzurovana :mrgreen:

PS 5: Ta hovadina v tom grafe nie je len taka chyba akoze sa pomylis a napises zle ypsilon. To je normalne zavadzanie a doslova klamanie. S niecim takym okato amaterskym som sa nikde nestretol !

PS 6: Ak si ich chcel pochvalit tak predpokladam, ze si tak na ich stranke uz davno spravil. Tuna sa skor zaoberame objektivnou kritikou. Ja som nezacal obchodovat ani vcera ani pred 5 rokmi. Ja som v biznise od 94teho a viem co vravim.

PS 7: Vela inside info o nich ti zase vytarat nemozem i ked by bolo o com :mrgreen: :mrgreen:

PS 7: Vela stastia pri PRVOM realnom obchode zelam ;)
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

My, skutoční a dlhoroční obchodníci pozeráme na to iným pohľadom.

Prekladať knihy - teda to, čo už niekto napísal je poctivý biznis.
Školiť ľudí za peniaze, predávať im vzdelanie, informácie a podobne, to je tiež poctivý, ale už diskutabilný biznis.
Lebo tu vstupujú do hry otázky, či tie informácie sú len sprostredkované, alebo sú priamo od profesionálov.
Pretože tí, čo za to platia sa na to pýtajú.
A tu vstupuje do hry česť.
Je rozdiel medzi Larry Williamsom, ktorý verejne preukázal, že zhodnotil kapitál o tisíce% a potom o tom napísal pár kníh a medzi Tomášom Nesnídalom a Petrem Podhájskym, ktorí ešte pred 5 rokmi boli úplnými začiatočníkmi (a ďakovali Repíkovi za jeho manuály) a dnes predávajú knihu ,,Ako sa stať intradenným obchodníkom,,.

Mne osobne to vylúdilo obrovský úsmev na tvári. Som intradenný obchodník, ale ešte som sa nestretol s profesionálom, ktorý by sa cítil na napísanie knihy po piatich rokoch.
A táto kniha prichádza hneď od dvoch, ktorí ju už v rámci tých piatich rokov napísanú majú.
A napísali ju popri budovaní svojej web stránky, vydávaní a distribúcii kníh, organizácii školení, cestovaní po svete.
Géniovia?
Nie. Géniovia by už na tej burze zbohatli.
Netrápili by sa v zásielkovom obchode.

Mne a ostatným intradenným profesionálom je hned jasné o čo tu ide.
Ja osobne iba vyjadrujem svoje stanovisko.
Som čistokrvný obchodník, nič nepredávam, nikomu nekonkurujem. Naopak, rád sa nezištne podelím o skúsenosti, napíšem články, príspevky. Nepotrebujem za to peniaze - mňa bavia len tie, čo mi ležia pod nosom na burze.
Zbežne sledujem vzdelávací biznis a vidím, čo sa tu deje v trojuholníku czechwealth.cz - financnik.cz - komodity.cz.
A vidím aj rozdiel v úrovni a obsahu toho, čo predáva napr. Turek a čo bratia Grimmovci.
Začiatočníci sú ako malé deti. Je mi ich ľúto, keď si myslia, že platia za pridanú hodnotu, ale v skutočnosti si kupujú len rozprávky starej matere :wink:

P.S. Rád sa ospravedlním ak nemám pravdu.
Ten, kto za komerčným účelom napíše knihu o tom ako sa stať denným obchodníkom po menej ako 10 rokoch skúseností na burze ma môže presvedčiť buď extrémnou výkonnosťou potvrdenou nezávislým finančným auditom, alebo prezentáciou svojích geniálnych obchodov v reálnom čase.

Good luck.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

BGuru napísal:
Kto chce pochopi rychlo, kto nie, ten nech si zije v iluzii, ze miliony sa zarabaju pri rannej kave a vajickach a len 2.5 hodiny denne.
Ty,ale viděláváš miliony a víc jak 2,5hodiny tomu nedáš to neříkej ;)
Používateľov profilový obrázok
Honzajs
Guru Member ****
Príspevky: 2257
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Honzajs »

kubik napísal:To co píše B-guru můžu samozřejmě podpořit,sám na vlastní skušenosti jsem zažil smazání příspěvků,které se nehodily do krámu majitelům webu,nebot by odháněly ovečky,na druhou stranu začátečník nebo pokročilejší trader,který jim neskočí na ty jejich kurzy tam najde hodně inspirace.
Mně také smazali příspěvek
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

ricmund napísal: Ty,ale viděláváš miliony a víc jak 2,5hodiny tomu nedáš to neříkej ;)
Cudoval by si sa, ale research mi zabera niekedy dost vela casu. :)
Venujem obchodom denne normalnu pracovnu dobu cca 6-8 hodin. A aj keby som tomu venoval len 2.5 hodiny denne tak nikdy to nebudem tvrdit zaciatocnikom a lakat ich na to k obchodovaniu.
Ibazeby som predaval kurzy, vsakze. :mrgreen:

Aktivne obchodovanie povazujem za jedno z najtazsich povolani ... ;)
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

OPTION MAGIC
Len maly priklad parazitujuceho marketingu v oblasti obchodovania.
http://www.virtualinvestingclub.com/lp/ ... d=GOOG-FUT
Obrázok

Podobnych rychlokurzov geniality sa predava po svete na tony. Cielom je len jedno, vzbudit u cloveka nadej, iluziu a scashovat ho kym este nejake peniaze ma kym mu trh nezobral vsetko. :mrgreen: A funguje to zrejme velmi dobre. Takychto a podobnych stranok su tisice - Grimovcov nevynimajuc !
Average Everyday People Are Using Options To Make a Fortune!
I've personally taught my system to thousands of ordinary people just like you. Some have never graduated from college, others hold Ph.D's. Some are doctors and lawyers, others are mechanics and nurses. What they all have in common is this incredible money-making secret – a secret that has
landed each one of them on the path to total financial independence.

Like the single dad from Chicago who made $11,500 in profit on his very first option trade and then went on to make $44,000 over the next two months! Now he spends more time raising his son.

Or the retired engineer from Florida who cleared $130,000 his first year trading options working only a few hours each day.

How about the Michigan couple who sold their home, bought a motor-home and traveled the country trading options and making as much as $11,000 per month.

Then there was the Canadian who averaged $7605 in net profits each month for his first six months. We caught up with him about a year later and he was making as much as $4,000 - $5,000 per week trading options.

So regardless of your age, gender, background, or education, option trading could hold the key to an abundant and prosperous future for you and your family. It truly is the last bastion of financial independence, especially for the little guy.
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

ok, něco na tom všem bude, určitě se na těch Vašich příspěvkách dá najít hodně argumentů, které mají logiku
Bebe
Platinum Member ***
Príspevky: 694
Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm
Bydlisko: Slovakia - Trenčín

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Bebe »

Táto polemika, ktorá sa tu vedie ma prinútila napísať svoj názor na danú vec. Osobnitne ďakujem užívateľovi "gandalf33" za jeho pohľad na vec, pretože je jednak menšinový a vzácny, avšak na druhej strane veľmi prínosný. Rovnako aj BGuru a JUGGLER priniesli trochu svetla do tejto problematiky, no myslím, že ich posudzovanie, ako aktívnych účastníkov trhu je trochu z inej pozície. Sú to sólový hráči a venujú sa hlavne svojim obchodom. Majitelia finančník.cz sú ľudia, ktorí sa snažia urobiť z obchodovania svoj biznis. To je už úplne iná kategória. Chlapci to robia dobre, aj keď sa im dá zrejme všeličo vytknúť, hlavne z pohľadu sólových obchodníkov, avšak asi nie z pohľadu know-hou biznisu, kde záleží na tom, čo poskytujete svojim zákazníkom za peniaze, ktoré od nich inkasujete.

Otázka morálky v ich podnikaní je už ale úplne iná debata a to je treba odlíšiť od ostatných vecí. Ak cenzurujú, ak klamú, ak zavádzajú a podvádzajú, tak to sa im určite do budúcna nevyplatí a vráti ako bumerang, takže toto by som neriešil už i z toho dôvodu, že je dnes ťažké nájsť podnikanie, ktoré by nebolo minimálne na hrane či dokonca v rozpore s nejakou všeobecnou normy, či morálkou, nech už v oblasti spoločenskej, enviromentálnej, náboženskej, etickej či inej. Ak chce niekto rozbehnúť podnikanie a mať zákazníkov, musí sa už na začiatku tváriť ako profesionál. Ak poviete svojim zákazníkom: "no, viete ja ešte len začínam a vlastne sa ešte len všetko učím, neviem, či to zvládnem a či tu budem aj o tri roky" tak asi neurobíte ani jeden obchod ibaže by sa nad Vami niekto zľutoval a nikdy z Vás nebude ozajstný profesionál, ktorý vie poskytnúť svojim zákazníkom služby na vysokej úrovni. Na druhej strane, ak ste sólový hráč a dosahujete nadpriemerné výsledky, prečo by ste svoj kapitál riskovali v podnikateľskom prostredí, kde na Vás číhajú mnohé nebezpečenstvá, s ktorými ste sa doteraz nikdy nestretli a zrejme Vám budú platiť už iba za to, že sa niekam budete obťažovať prísť a viete aj naďalej zarábať peniaze "ľavou zadnou".

Možno, že z "bratov Grimmovcov" nikdy nebudú nadpriemerne úspešný obchodníci rovnako ako z BGuru-a a JUGGLER-a nikdy nebudú biznismani v oblasti ktorej sa venuje finančník.cz, ale aj keby som sa v tomto mýlil, nič to nemení na veci, že jednomu i druhému sa človek musí venovať naplno a intenzívne a každá činnosť aj každé podnikanie má svoje špecifiká, ktoré treba rešpektovať avšak v obivoch prípadoch sa hodnotia výsledky, ale i cesta ktorá k nim vedie a o tom sa dá veľmi dlho diskutovať, ale asi zbytočne.
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
BGuru
Gold Member **
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Št 18 10, 2007 12:55 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa BGuru »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pouzivanie falosnych nickov na financnikovi v praxi
http://www.financnik.cz/forum/read.php?23,107737

Za pozornost stoji ako si GOLD Memberi, ktorym su miestne praktiky zrejme jasne, robia totalnu ironiu :lol:
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

keby to tam niekto dodatočne zeditoval, tak som si to uložil:

http://ako-investovat.sk/temp/financnik/read.php.htm
pitr77
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Pi 06 03, 2009 10:05 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa pitr77 »

Zdravim,

vidim ze tu ide o dost starsi clanok a neviem, ci mi bude este zodpovedany moj dotaz. Povodne som chcel napisat nieco ine, ale nakoniec som si to premyslel.

BGuru tu kritizuje financnik.cz, tak by som mu rad polozil otazku, aku som polozil aj autorom financnika.
Ake mas priemerne zhodnotenie uctu rocne a ci mozes dolozit Eqiuty z obchodovania za tie roky co obchodujes - staci v bodoch. Na serveri financnika mi bolo vselico zodpovedane, dokonca som bol slovne napadnuty roznymi uzivatelmi diskusie ale toto som sa veru od nich nedozvedel.
Ked je tu niekto borec a vie nieco o tradingu, tak nech sa ukaze v "pravom svetle". To mam na mysli kritikov ako aj "ucitelov".
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

kritizovať môžem aj keď mám za 10 rokov mínus 15% p.a. A to preto, lebo sa nestaviam do úlohy odborníka a profíka čo ide písať knihy a školiť za peniaze. V tomto je ich problém a nie j v tom, že sa vychvaľujú.
pitr77
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Pi 06 03, 2009 10:05 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa pitr77 »

.... ako ze sa nevychvaluju? Ved maju stranku zasypanu informaciami, ze aky ma jeden z nich barak za miliony, odfoteny sportovy bavorak, na veceru do Pariza letecky a nazad atd.
Este je tam napisane "trosku prikraslene ale od reality to nema daleko". Tak to som tam teda nepochopil, bud to tak je alebo nie!
Samozrejme, moze to byt margetingovy tah na ziskanie potencionalnych zakaznikov na ich kurzy a knihy, ale realita vo forme Equity nie je nikde uvedena! (Mohol by to byt podnet na presetrenie obchodnej inspekcie, ci nazavadzaju).

Podakovat im budu moct len taky, ktori si od nich kupili knihy (samozrejme v cestine a nevedia anglicky) a po roku alebo 2 sa budu moct rozlucit so svojim zamestnanim alebo cinnostou, ktoru doposial robili. Ich system FinWin alebo Woodie sa mi zda ale poriadne sialeny (z hladiska mojich backtestov) a preto si myslim, za benefit pre zaciatocnikov zo strany financnika mozu byt knihy, ktore distribuuju (hlavne od Eldera a Williamsa) a poradenstvo na rozbehnutie softwaru pre obchodovanie, co je uvedene volne na ich stranke!
To ze zarobia na seminari 400 000 Kc, je odplata za to, co ponukaju volne na stranke a zavidiet im to rozhodne netreba!

Nemyslim si, ze je tiez na mieste kritizovat a nazyvat niekoho " bratia Grimmovci", pokial nie som v danom obore dobry z praktickeho hladiska.

Pitr77
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

no vychvalujú - to som písal. To robí hocikto, v tom problém nevidím. Problém vidím v tom, že si z toho robia biznis. Teda je to taká klamlivá reklama.
pitr77
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Pi 06 03, 2009 10:05 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa pitr77 »

Ako pisem, ze im to netreba zavidiet, to je ich biznis a ich zisky. Ked su ludia, co sa im na to chytia, tak taki zaplatia to, co je zadarmo na ich stranke. Casom pridu aj tak na to (ak vydrzia), ze musia obchodovat uplne nieco ine. Na tom nevidim nic zle.

Ja som z ich knizky aplikoval len jednu zaujimavu vec a tou je - "diverzifikacia patternov" a vytvoril svoj vlastny obchodny system. Niekdy sa najde inspiracia aj tam, kde to clovek odmieta.

Na ich kurz vsak odmietam ist, pretoze je to na mna moc pre-markentigovane. Reklama ad words (milionarkou v 16 letech), vecere v parizi, 2,5 hod. denne obchodovania bez dolozenia equity (aspon za 2 roky), uzamykanie vlakien v diskusii pokial sa ich clovek pyta na Equity a % zhodnotenie uctu.

Clovek bez ruzovych okuliarov si to vsak musi hned vsimnut, ze tam nieco nesedi!
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

Nechtěl jsem, ale bohužel mi to nedá :(. To, že to není pro tebe, neznamená, že to není pro někoho jiného. Já jsem narozdíl od tebe na kurzu byl a takovéhle bláboly, mě docela mrzí. Docela dost vás tady na ně plive a nikdo tam nebyl. Co jste kdy udělali vy pro někoho? Leda Honzajs a Filip, že založil tehle web. Jinak třeba o tobě nevim nic, jen to, že víš jaký to je přemarketingovaný.
pitr77
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Pi 06 03, 2009 10:05 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa pitr77 »

Ahoj Ricmund,

hlavne klud! Marketing maju spraveny velmi dobre, s tym na mna nechod. To ze si tam bol, neznamena, ze to je svaty gral. Asi teda obchodujes uspesne jeden zo systemov, ked sa tak zastavas. Ano, aj ja urobim nieco zadarmo, ked budem ocakavat profit od absolventov kurzu.
Ak to nevide, nevadi, web zavriem a idem dalej. Chytilo sa? Tak pokracujem. To je vsak uplne normalne, trhovy kapitalizmus.
Ide o to, ze ta uci niekto, kto nedokaze ani len equity hodit na web z ich obchodneho systemu!
Su tam len krasne rozpravky bez dokazov.
ricmund
Gold Member **
Príspevky: 363
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa ricmund »

Co chceš za důkaz? Výpis z účtu? Dost dobře to nechápu. Buď jsem hloupej a chytl jsem se na jejich výborný marketing a nebo jsem tam šel, protože jsem se tam mohl něco naučit. Co jsem já potřeboval jsem se nikde nenaučil a ani na webu jsem k tomu nikde nenašel "návod" slovo návod zdrůrazňuji ty úvozovky!! Každej vaří z vody a basní o nějakých obchodních systémech, ale jen velmi málo lidí je upřímných (na webu, ale i tady jich pár je) a řeknou ti, že to třeba nefunguje.
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"