Pomoc pri zakladaní účtu pre s.r.o. u IBKR

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
pouzivatelskemeno
Dátum registrácie: Pi 14 02, 2025 3:13 pm

Pomoc pri zakladaní účtu pre s.r.o. u IBKR

Príspevok od používateľa pouzivatelskemeno »

Zakladám účet pre s.r.o. a u niektorých vecí si niesom istý.

Moja sro má predmety podnikania:
1. investičné služby a investičné činnosti-ochodovanie na vlastný účet
2. kúpa tovaru na účely jeho predaja

Spoločnosť bude obchodovať primárne deriváty, konkrétne opcie.

Registráciu som robil podľa (nemozem dat externý link takže:) tradesmart jak-zalozit-ucet-u-interactive-brokers-na-spolecnost-s-r-o/

Je to Čech, takže predpokladám, že na slovensko sa môžu vzťahovať trochu iné pravidlá.

Veci, u ktorých si niesom istý:

1. V dropdown menu "organization type" má vo videu (cca 3:06) na výber z viac možností, no keď som to registroval ja, mám tam len "corporation".
Je to tým, že slovenské sro sú u nich brané ako corporation, alebo je to nejaká chyba?

2. An operating business formed to offer goods or services to customers that was not formed for the purpose of trading or holding financial assets. Please select this option only for actual businesses, such as manufacturers, restaurants, oil companies, etc.

A personal or family investment vehicle beneficially owned by a single person or by a group of close family members who created the organization for the purpose of making financial investments for the owner and/or the owner’s close family.

Z predmetu podnikania mi vychádza, že by som mal dať možnosť "investment vehicle" no nebudú ma potom brať ako nejakého profesionálneho obchodníka, na kt sa vzťahujú ďalšie regulácie? Nieje vhodnejšie dať možnosť "operating business" alebo je to jedno?

3. Týkajú sa ma veci ohľadom EMIR? (Ako jednoosobovú sro, kt obchoduje s vlastným kapitálom) (viem že by som mal mať LEI, to je celé čo o tom viem)

4. Is the Legal Entity that owns the account an Investment Firm subject to MiFIR obligations?

Na toto dať "no" predpokladám?

3. Securities Financing Transactions Regulation ("SFTR")

Týka sa ma aj toto alebo som sa zle kategorizoval?

Ďakujem za prečítanie a prípadný pokus o pomoc.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"