Zhodnotenie voľných € s.r.o.

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ivan111
Dátum registrácie: St 19 02, 2025 8:44 am

Zhodnotenie voľných € s.r.o.

Príspevok od používateľa ivan111 »

Ahojte,
prosím o radu. Prešiel som fórum, ale nenašiel som nič o zhodnotení voľného cashu s.r.o. Viete niečo odporučiť? Momentálne investujem cez XTB ako súkromná osoba. Ďakujem.
JanH
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
Has thanked: 148 times
Been thanked: 209 times

Re: Zhodnotenie voľných € s.r.o.

Príspevok od používateľa JanH »

Nasiel som nejaky clanok k teme, ale z toho co pises nie je jasny ciel, ktory chces dosiahnut. Pokial chces optimalitovat dane, najlepsie ti poradi nejaky uctovnik. Tak to robim aj ja.

Pokial chces, aby ti volne peniaze zarabali, tiez si musis polozit otazku, ako dlho ich chces mat zainvestovane (nedostupne), ci nebudes potrebovat o mesiac dany cashflow, ci to neovplyvni tvoj biznis atd.

Ked si toto ujasnis, potom sa musis rozhodnut, do coho chces investovat.
Napr. nehnutelnosti: Poznam pripady, kde sa investovalo do kupy budovy pod inou spolocnostou. Ta nasledne prenajimala priestory materskej firme...

Mozes, ale investovat aj do akcii, dlhopisov, poziciek...

https://www.unbiased.co.uk/discover/tax ... r-business
ivan111
Dátum registrácie: St 19 02, 2025 8:44 am

Príspevok od používateľa ivan111 »

Mám voľných cca 60-70 tis na firemnom účte, ktoré mi tam viac menej stoja a žerie ich inflácia. Horizont cca 4-5 rokov, možno viac, zatiaľ ich nepotrebujem. Rozmýšľal som, že si ich prevediem na súkromný účet, dám na xtb napr. VWCE a budem to viesť ako pôžičku spoločníkovi. Ale z toho potom budem musieť asi platiť normálne úroky pre s.r.o., len neviem, v akej výške.
JanH
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
Has thanked: 148 times
Been thanked: 209 times

Príspevok od používateľa JanH »

Pokial mas dobreho uctovnika, bude to ona/on, kto Ti najlepsie poradi ako to previest.
Pri investovani cez XTB do all-world mi pride horizont 4-5 dost kratky. Pozor na volatilitu. Pokial by si sa uspokojil s "mensim" vynosom, mozno by stalo zato rozlozit to do viacerych produktov. Vyberam z vlakna o Firefish
Adammd napísal: Po 17 02, 2025 12:58 pm Mam ukoncenych niekolko 10k+ € poziciek za 12/13% p.a. a dalsie budu koncit, zatial sa nemozem stazovat.

Dve boli skoncene predcasne (asi mesiac) zo strany dlznika - ktory musel poziadat a ja odsuhlasit(i ked by to bolo nelogicke z moje strany nesuhlasit :-)), samozrejme mi bol urok vyplateny v plnej vyske, ako je napisane v zmluve o pozicke, cize efektivny urok je este vyssi(o vyse 1%)....
Ja osobne som siel do nehnutelnosti (kupa bez DPH) cez ciastocnu hypoteku, ked boli uroky uplne na dne. Toto mi vyrazne znizilo danove zadanie z prijmov. Tu sa ale jedna o dlhodobu investiciu (20rokov), nie na 4-5 rokov.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 976 times
Been thanked: 98 times

Príspevok od používateľa rmaly »

"Operativny cash" drzim na fio sporiacom ucte momentalne za 1.8% ci kolko to je akutalne.... da sa to previest v sekunde
Take vacsie sumy - skus bud sam pre inspiraciu nastudovat ako vytiahnut prachy z firmy (legalne) a potom sa na to opytat uctovnika / danoveho poradcu...
https://bluenumbers.sk/ako-vybrat-penia ... kania.html
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 347 times
Been thanked: 181 times

Príspevok od používateľa Adammd »

fio konto 2.2%
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 123 times
Been thanked: 58 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

Ale tam je len do 10 000tis max
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 976 times
Been thanked: 98 times

Príspevok od používateľa rmaly »

ibi2525 napísal: Št 20 02, 2025 9:53 pm Ale tam je len do 10 000tis max
Si ma zvyklal... Fio sporiaci ucet je ale bez limitu...
Na fio konte ano...
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"