Slovenská politika
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
dusantt
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 65 times
Re: Slovenská politika
Azia je obrovska, treba specifikovat, o ktorej Azii sa bavime.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 339 times
Ved predsa sme vo vlakne slovenska politika tak o totalitnych azijskych krajinach - nas vzor ktory sice vsetci oslavujeme ale nikto by tam nechcel zit.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
dusantt
- Platinum Member ***
A to su ktore krajiny ?
Afganistan, alebo Cina ?
Severna Korea je jasna, ale kde inde sa zije tak zle?
Afganistan, alebo Cina ?
Severna Korea je jasna, ale kde inde sa zije tak zle?
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Nebol som tam a reportáže čo som videl so života mimo hlavných miest sa dajú označiť za zmanipulované ako všetko v tejto dobe. Každý verí čomu chce. Cestujem malo a nerád bol som len v pár krajinách západnej Európy ale napriek veľa výhradám by som chcel byt v spolecenstve s tými krajinami. Keď môžu byt tak neskutočne rozdielne krajiny US v jedinom spoločenstve nechápem prečo si každý európsky politik mysli že je najmúdrejší a Rusko s US si spoluprácu s krajinami vyberajú ako zajacov z klobúka - podľa toho kto sa im najviac do .…vopcha. Dúfam že teraz začína nová éra Európy uzsej spolupráce s veľmi odmeranou politikou ako aj k Rusku tak aj k us ale bez progresívnych ideologických blbosti. Asi som utopista
-
dusantt
- Platinum Member ***
Aky je zivot mimo hlavneho mesta na Slovensku? 
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Tak to je gol …,praveze byvam fest daleko a v hlavnom meste by som ozaj nechcel byvat. Lutujem ludi co nemaju stastie a musia tam za pracou. O co clovek viac zarobi o to viac da za byvanie a riskuje ine veci. Vlastny skutocny zivot odklada a odklada na neskor a neskor. Chudobnejsie azijske krajiny nikdy nebudu stat pri bohatsej europe. Zavidia vyssi standard malo pracovneho casu socialne davky vela volna ….malokedy sa stava aby chudobnejsi lutoval bohatsieho - vacsinou povie tak mu treba. Nic ine ako sudrznost nepomoze a taki judasi ako cela nasa koalicia spolu s orbanom tomu nepomahaju.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Presne to sa pytam aj ja, citam na titulke bulvaru (prakticky vsetky media), ze "D1 sa PREPADLA!"
Otvaram link a je tam bezny vymol, ktory najdem prakticky na kazdom useku D/R ciest.
Tak teraz neviem, kto si taky clanok objednal, pretoze nie je triezve, aby media dali 1 bezny vymol v strede pruhu na D1 ako "PREPADNUTA" cesta.
Ludom to cestovanie nevadi? 10-15hodin tyzdenne v aute, vo vlaku?
Otvaram link a je tam bezny vymol, ktory najdem prakticky na kazdom useku D/R ciest.
Tak teraz neviem, kto si taky clanok objednal, pretoze nie je triezve, aby media dali 1 bezny vymol v strede pruhu na D1 ako "PREPADNUTA" cesta.
Ludom to cestovanie nevadi? 10-15hodin tyzdenne v aute, vo vlaku?
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Stravil som predvcerom niekolko hodin v elektrorozvodniach s mladou Cinankou. V laptope mala komunikacne softvery ku vsemoznym specializovanym zariadeniam a meradlam, z ktorych som nemal ani tretinu. Pred ocami mi v Exceli porobila makra o akych sa mi ani nesnivalo. Pytam sa jej - byvas uz asi rok v Parizi, tak kde sa ti viac paci. V Parizi ci Sanghaji? Povedala, ze Sanghaj bude pre nu vzdy mestom cislo 1. K Parizu sa radsej nevyjadrovala. Mozno zo slusnosti voci mne, mozno ak by sa jej pytal niektory z 50% inych spolupracovnikov, ktori maju evidentne Africky povod, mozno by mu viac od srdca povedala nazor na Pariz.
Takze asi tolko. Kludne si zite na vasej planete spred 30 rokov...
Takze asi tolko. Kludne si zite na vasej planete spred 30 rokov...
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Mna to tiez najprv mierne sokovalo - ze ved teraz to tam buduju a im to uz padlo ?dusantt napísal: ↑So 15 02, 2025 12:55 pm Presne to sa pytam aj ja, citam na titulke bulvaru (prakticky vsetky media), ze "D1 sa PREPADLA!"
Nehladal by som vsak za tym nejaku konspiraciu, informaciu zverejnila Policia SR a ostatne media to prebrali:
-
dusantt
- Platinum Member ***
Tak potom, ak je autorom slova prepadnuta vozovka niekto, kto ma na starosti FB policie / DI BA, tak media to len skopirovali, moze byt, dobre ze si ma opravil.
Co ale potom napisu, ak sa skurocne prepadne vozovka, ako tomu byva vo svete (niekolko m2), tak neviem, ake titulky pouziju.
Toto mi ale seriozne nepripomina prepadnutie - ved podklad nie je prepadnuty.
Je to dost nizka uroven PR/marketingoveho oddelenia, ked takto zvelicuju.
Na druhu stranu, ak dotycny jazdi na tomto useku, alebo kdekolvek na Slovensku, tak sa ani necudujem, ze ma chut pouzit prehnane slova
Co ale potom napisu, ak sa skurocne prepadne vozovka, ako tomu byva vo svete (niekolko m2), tak neviem, ake titulky pouziju.
Toto mi ale seriozne nepripomina prepadnutie - ved podklad nie je prepadnuty.
Je to dost nizka uroven PR/marketingoveho oddelenia, ked takto zvelicuju.
Na druhu stranu, ak dotycny jazdi na tomto useku, alebo kdekolvek na Slovensku, tak sa ani necudujem, ze ma chut pouzit prehnane slova
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Myk
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 86 times
Barma, Kambodža, Laos. Vietnam, Bangladéš, Pákistán, Rusko - například.
Btw, i Thajsko je pro chudé peklo a královská diktatura, kde za kritiku královské rodiny můžeš skončit ve vězení.
Indie - není zatím diktatura, ale chudý tam taky žít nechceš.
Vlastně jestli se nebavíš o tom, kde se dobře žije bohatému evropskému rentiérovi, tak chudým lidem se žije kdekoliv v Asii hůře než v Evropě. I v Jižní Koreji nebo Japonsku. Tlak na pracovní výkony je tam obrovský, sociální systémy horší než v Evropě.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
V podstate suhlasim. Ale videl som statistiky, ze zivotna uroven beznych ludi v spominanych krajinach za poslednych 10-20 rokov podstatne narastla voci tomu, co mali pred 10-20 rokmi. Ohladom spotrebicov a ciastocne aj ohladom "slobody" - nazvyme to tak. Maju teraz mobily kde si kazdy pozera a cita "skoro co chce", zatial co dovtedy mali len vladnu vymyvacku mozgu z novin alebo telky. Tiez som videl statistiky ohladom optimizmu do buducnosti a prave Cina a okolie na tom boli velmi dobre a EU a USA mali mizerne vysledky. Ohladom vyhliadok a nazorov mladych aka buducnost ich asi caka v porovnani so sucasnostou.Myk napísal: ↑Ne 16 02, 2025 7:40 am Barma, Kambodža, Laos. Vietnam, Bangladéš, Pákistán, Rusko - například.
Btw, i Thajsko je pro chudé peklo a královská diktatura, kde za kritiku královské rodiny můžeš skončit ve vězení.
Vlastně jestli se nebavíš o tom, kde se dobře žije bohatému evropskému rentiérovi, tak chudým lidem se žije kdekoliv v Asii hůře než v Evropě. I v Jižní Koreji nebo Japonsku. Tlak na pracovní výkony je tam obrovský, sociální systémy horší než v Evropě.
Povedzme v Egype postavili Assuansku priehradu az v 1970 a dovtedy to bola v podstate krajina zijuca bez elektriny. Mleli tam obilie kamennym mlynom s oslom. Vo Francuzsku mali Concorda a v USA lietali na mesiac. Teraz je ten rozdiel daleko nizsi, nez vtedy pred 50 rokmi. Aj ked je este znatelny.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Turizmus znici vela veci, Slovenska ta to tykat nebude, pretoze tu nie je co vidiet. Mozno Tatier ano.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Myk napísal: ↑Ne 16 02, 2025 7:40 amBarma, Kambodža, Laos. Vietnam, Bangladéš, Pákistán, Rusko - například.
Jasne, v EU mas socialny stat, lenze tento socialny stat likviduje strednu triedu.
Naco budes pracovat za 700EUR, ak mas socialne davky 500EUR (zapadna EU).
U nas na Slovensku nemas ziadne socialne davky, tu aj invalidi musia doslova "pytat" o prezitie (v TV, na nete, atd atd).
Musim pouzit take krute a surove slovo nie aby som ich urazil, ale aby som zvýraznil tu biedu, ktora na Slovensku je pre zranitelnych ludi.
V Azii maju ludia cas, nepotrebuju ten luxus (ajfony) ako v EU, takze nemozes tak matematicky porovnavat chudobu.
Poznam v Indii ludi, ktori preziju z 200EUR luxusnejsie, ako na Slovensku za 500EUR. Urcite Thajske mesta tiez.
Netvrdim, ze je Europa, hoci aj EU horsia, nie, ale tvrdim, ze je to identicke k Azii, alebo strednej a juznej Amerike.
V Afrike som este nebol, tam hodnotit neviem.
Ja mam rad Slovensko (preto som este neodisiel, aj ked ponuky boli), ale je to ako cierna diera, prilis mala krajina aby sa tu rozvinula konkurencia. Jazykova bariera, politicka bariera s okolim. Tu je skutocna kupna sila velmi chaba, slaba - myslim ludi zamestnancov, ktori platia dane a odvody. Kseftari tu maju raj na zemi. Seda ekonomika tiez raj na zemi. Neda sa zosveobecnit, kto sa ma kde lepsie, pretoze treba zohladnit, co kto vyuziva a potrebuje. Napriklad aj napriek tomu ze si platim nemale zdravotne odvody, musim platit zubara (sukromneho), musim platit pedologa (sukromneho), ani zakladne vysetrenie mi poistovna nepreplati, com cisto stratovy. To iste moja rodina. Ano - preplatila by mi ARO/JIS/urgent, ak budem mat vaznu autonehodu, alebo ak sa sfetujem pod obraz Bozi a nebude to pytat naspat, kriminalke to bude tiez jedno, ze mi nemareju v zile kvantum drog (realne pripady z nemocnice, kde moja rodina pracuje, preto hovorim, seda zona je tu raj na zemi). A socialne poistenie, na PN som nebol ani raz v zivote. Naco si to platim, komu to platim? Ale ano, mam super dobry pocit, ze zajtra sa mi moze nieco stat, urcite bude o mna postarane, preto mam v batohu aj toaletny papier, keby nahodou potrebujem nahle ist do nemocnice. Preto si myslim, ze tato tema je prilis zlozita na zovseobecnenie.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
dusantt
- Platinum Member ***
PS: poznam napr ludi aj z Pakistanu, maju tam svoj zivot, neda sa s EU porovnat, ina mentalita, maju obrovske domy aj nizsia trieda, obrovske pozemky, atd.. porovnatelne s Mexikom, tam sa blbo podnika, stale tam funguje vypalne za "ochranu" podniku. Ale zaroven tam maju mladi studijne bonusy, a vyrasta generacia instagram lenivcov.. Snazim sa z mojich udajov odhadnut, kam bude svet smerovat, ale nedokazem to, prilis vela protichodnych informacii. V juznej amerike, napr Argentina, slusna inflacia, kedysi tri roky dozadu 5eur sa najedli traja (ranajky), dnes 25eur. Rozne obmedzenia menove atd... Spanieli protestuju proti turistom, ale boja sa povedat, ze myslia migrantov, je to politicky nepripustne proti nim protestovat.. To iste UK, z hlavneho mesta vytlacia majetnejsi nativcov, postupne jeden po jednom (financne, nedosiahnu na byvanie).
Mladi ukazu, ako bude svet vyzerat, je to v ich rukach.
Mladi ukazu, ako bude svet vyzerat, je to v ich rukach.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Historia europy si zapamata svojich zradcov a kolaborantov. Doma zobronit o peniaze z bruselu a za oceanom sa posmievat za chvilkovy potlesk to ozaj dokaze len slovensky premier. Este aj Bardella zrusil svoj prejav. Snad nasi protifasisticki pamatnici najdu trocha guraze a nebudu za mokre handry a tiez sa ozvu. https://hnonline.sk/svet/96196300-fico- ... al-potlesk
-
dusantt
- Platinum Member ***
Rozpraval 15 minut, a v clanku su 3-4 citaty.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ved v Bruseli aj vo Washingtone mame nasich najlepsich NATO spojencov. Akurat ze vo Washingtone mame silnejsich a v Bruseli blizsich. Cize nie je vela co pokazit.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Kto by 15 min pocuval socialneho demokrata z jadra bruselu birmovaneho komunistu reinkarnovaneho na americkeho ultrakozervativca. Aby este to valanie na slavu usa nelutoval ked americki kseftari donutia ukrajincov podpisat tu zmluvu …
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Na Majdane v Kyjeve ukrajinski nacionalisti a progresivci prevolavali na slavu USA a isli kseftovat s Bidenovcami. Ked ich teraz idu rozkradnut Trumpovci z USA, uz sa im nepaci - a ani ich to uz nebude stat statisice mrvych vlastnych synov, na rozdiel od kseftovania s Bidenovcami.
Svet sa posuva vprad milovymi krokami, a kto zaspal dobu (Leyenova, Macron, Zelensky ...) ma smolu. V perifernom provincnom mestecku mozu robit tajomnika starostu alebo sa vratit ku svojej povodnej profesii.
-
dusantt
- Platinum Member ***
nech sa paci
https://www.zssk.sk/aktuality/najvyhodn ... konomicke/
to je rozpravka od neviem akeho PR manazera, ale v skratke TLDR: ZSSK zacne uctovat poplatok 1 eur za kazdy smer jazdy, za kazdy listok, nakupeny v pokladnici.
Nieco, co nenajdete nikde inde vo svete, len na Lovensku.
Alebo 1. april pustili omylom skor do eteru.
to je rozpravka od neviem akeho PR manazera, ale v skratke TLDR: ZSSK zacne uctovat poplatok 1 eur za kazdy smer jazdy, za kazdy listok, nakupeny v pokladnici.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
ibi2525
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 161 times
- Been thanked: 77 times
Nie nieje tu o prvy april.. 1euro v pokladni., 3eur vo vlaku., cez internet ako doteraz... Sú tam výnimky pre určité typy lístkov a kategórie ľudí... A platí to od 15.3
-
vladko11
- Active Member
- Dátum registrácie: Ne 25 04, 2021 11:37 am
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 28 times
V Česku som šiel jednu trasu s dopravcom Arriva a ako pozerám dnešné ceny, lístok cez ČD stojí približne 300, cez Arrivu 185 a v pokladni to bolo vlani o 5 Kč viac. Neviem, aký je rozdiel tento rok. Okrem toho tam majú už zavedený systém one ticket, s ktorým sa dá cestovať na jeden lístok u viacerých dopravcov a tam som dnes našiel cenu 337. Takže rozdiel pri pokladni a online je vcelku zanedbateľný ale veľa sa prepláca ak sa lístok kupuje u iného dopravcu alebo cez one ticket. Podobne bol rozdiel v autobusovej doprave, kde platba kartou bola o 10% lacnejšia, u nás som zaznamenal aj väčší rozdiel. Podobne existuje zľava ak má cestujúci nejaký predplatený elektronický lístok a teda netreba riešiť prácu s hotovosťou.dusantt napísal: ↑Ut 25 02, 2025 2:04 pm nech sa paci
Samozrejme sú aj ďalšie rozdiely v cenách, ak sa kupuje na konkrétny vlak alebo ak sa kupuje vopred a pod.
Platí sa predsa za službu a ak využívam službu, že mi niekto osobne predá lístok alebo, že niekto musí prepočítať a strážiť hotovosť, tak je logické zarátať to do ceny.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Ide o sposob, akym to ten PR manager predostrel.
A v dnesnej dobe kupovat nieco vopred, ked meskaju lietadla a podobne, je slusny hazard (pokial listok nebude platit aj na dalsi spoj)
Ak by to bolo 5 centov, co moze byt realny/skutocny naklad ZSSK, tak dajme tomu, ale stale by to mala byt skor zlava z online, nez priplatok (pokuta) za offline.
A 1 az 3 eura je vysmech. Nie sme UK/DE/FR/CH a podobne..
To si mozu zacat uctovat za upratovanie vo vlaku, podla vzoru airbnb.
Restiky si mozu uctovat za sedenie na stolicke a podobne.
Okrem ineho, slubovali automaty (kde nie je personal a podobne), blazni sa radovali a na sluby sa zabudlo, ale zdrazovat sa ide.
Ide o statnu sluzbu viacmenej, resp narodnu sluzbu. Tu by nemala byt takato diskriminacia offline nakupovania.
U mna je to skor pocit, ze uz nevedia odkial zobrat peniaze, ako zvysit cenu "neviditelne", kedze offline nakupuje tak 48% ludi co som cital, co nie je "mensina" v pravom slova zmysle.
Tesim sa, ked toto zavedu aj potraviny, ak ides k pokladnicke +1eur, aj za 1 polozku, alebo chod k automatom, vyhradne bezhotovostne.
A v dnesnej dobe kupovat nieco vopred, ked meskaju lietadla a podobne, je slusny hazard (pokial listok nebude platit aj na dalsi spoj)
Ak by to bolo 5 centov, co moze byt realny/skutocny naklad ZSSK, tak dajme tomu, ale stale by to mala byt skor zlava z online, nez priplatok (pokuta) za offline.
A 1 az 3 eura je vysmech. Nie sme UK/DE/FR/CH a podobne..
To si mozu zacat uctovat za upratovanie vo vlaku, podla vzoru airbnb.
Restiky si mozu uctovat za sedenie na stolicke a podobne.
Okrem ineho, slubovali automaty (kde nie je personal a podobne), blazni sa radovali a na sluby sa zabudlo, ale zdrazovat sa ide.
Ide o statnu sluzbu viacmenej, resp narodnu sluzbu. Tu by nemala byt takato diskriminacia offline nakupovania.
U mna je to skor pocit, ze uz nevedia odkial zobrat peniaze, ako zvysit cenu "neviditelne", kedze offline nakupuje tak 48% ludi co som cital, co nie je "mensina" v pravom slova zmysle.
Tesim sa, ked toto zavedu aj potraviny, ak ides k pokladnicke +1eur, aj za 1 polozku, alebo chod k automatom, vyhradne bezhotovostne.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
ibi2525
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 161 times
- Been thanked: 77 times
K tým nákladom nám bolo vysvetlene takto...vydanie jedného lístka
V pokladnici je 1,40 eura
Vo vlaku je 1,20 eura
Pri kúpe cez internet (aplikácia, alebo eshop) 0,20 eura
Ceny nemôžme dvíhať sami od seba ..sme 100% stat a ten nedovolil zdvihnúť ceny.., ale príplatky alebo ako v tomto prípade poplatok za servis môžme. Aktuálne predávame 45% , do konca roka chcú 60%
Automaty nebudú to vyhlásili už dávno...(krádeže, poškodenie)
V pokladnici je 1,40 eura
Vo vlaku je 1,20 eura
Pri kúpe cez internet (aplikácia, alebo eshop) 0,20 eura
Ceny nemôžme dvíhať sami od seba ..sme 100% stat a ten nedovolil zdvihnúť ceny.., ale príplatky alebo ako v tomto prípade poplatok za servis môžme. Aktuálne predávame 45% , do konca roka chcú 60%
Automaty nebudú to vyhlásili už dávno...(krádeže, poškodenie)
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Zmluva UA - US schvalena - boje budu pokracovat. Som zvedavy ci bude kricat nech zije USA aje teraz doma pred svojimi volicmi.
p.s Klobuk dole pred Zelenskym ze napriek situacii sa dokazal ako tak vzopriet US a nas premier im vola na slavu aj ked nemusi.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Rozhodol som sa, ze dialnicnu uz nekupujem, kaslem na nich, aj tak su tie dialnice v mizernom stave (rozbite roky na tom istom useku).
Pjdem pekne cez dedinky, trochu tam zvysim emisie a pochokam sa novostavbami.
Neexistuje, aby priamy predaj na stanici stal 1,40eur, to tam musia zapocitat aj Bulharsku konstantu.
Ale Slovaci im to zozeru aj s navijakom. Musim tu zacat podnikat, tu sa musi podnikat lahko.
Pjdem pekne cez dedinky, trochu tam zvysim emisie a pochokam sa novostavbami.
Neexistuje, aby priamy predaj na stanici stal 1,40eur, to tam musia zapocitat aj Bulharsku konstantu.
Ale Slovaci im to zozeru aj s navijakom. Musim tu zacat podnikat, tu sa musi podnikat lahko.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
gigant
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
to je skvele..som zvedavy co si vybavi nesvojpravna europa..ukrajina rozda co ma USA a GB
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Jajajaaaj - uz aby sme sa teraz bali co bude o x rokov. Nerasty su este v zemi putin ma 70 a trump este viac. Ked sa nejake nerasty dostanu na povrch zeme moze byt vsetko inac ine rusko ina amerika ina europa.gigant napísal: ↑St 26 02, 2025 8:15 pmto je skvele..som zvedavy co si vybavi nesvojpravna europa..ukrajina rozda co ma USA a GB..no a europe ostanu akurat tak dlhy, bude kupovat drahe suroviny hlavne ze nebudu z ruska, poskytne bezpecnostne zaruky a nadalej bude dotovat ukrajinu ako ekonomicky tak vojensky za mohutneho potlesku a neskutocny pocit hrdosti na nasich progresivnych europskych vodcov ako pevne a neochvejne buduju mier a svetle zajtrajsky pre celu EU...no neber taky deal..
..
...(
..
..
..)
-
pafe
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 83 times
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_kha
krasne zhrnutie od cloveka z fachu. ziadne prazdne slova bez obsahu ako od kadejakych chmelarov, danisov a pod. zakomplexovanych individui
krasne zhrnutie od cloveka z fachu. ziadne prazdne slova bez obsahu ako od kadejakych chmelarov, danisov a pod. zakomplexovanych individui
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ono je to tak, ze Orban s Ficom su za blaznov u Leyenovej, Macrona a Stamera - a Macron, Stamer a Leyenova su za chudakov v USA, Cine, Moskve a v celom zvysku sveta mimo EU, Kanady a Australie.pafe napísal: ↑St 05 03, 2025 8:09 pm https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_kha
Takze chudacik karierny diplomat nech sa spakuje a ide kade lahsie, ked nepochopil, ze nie on urcuje politiku, ale jeho zamestnavatel - a on je len hovorcom zamestnavatela, ktory vyhral volby. Ako karierny diplomat si to mohol nastudovat predtym, nez tu pracu zobral...
-
pafe
- Active Member
byt za blazna v krajinach kde vladnu dezolati, komunisti a fasisti je dobre znameniejaroslav80 napísal: ↑Št 06 03, 2025 8:47 amOno je to tak, ze Orban s Ficom su za blaznov u Leyenovej, Macrona a Stamera - a Macron, Stamer a Leyenova su za chudakov v USA, Cine, Moskve a v celom zvysku sveta mimo EU, Kanady a Australie.pafe napísal: ↑St 05 03, 2025 8:09 pm https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_kha
Takze chudacik karierny diplomat nech sa spakuje a ide kade lahsie, ked nepochopil, ze nie on urcuje politiku, ale jeho zamestnavatel - a on je len hovorcom zamestnavatela, ktory vyhral volby. Ako karierny diplomat si to mohol nastudovat predtym, nez tu pracu zobral...
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Byt oznacovany za dezolatov, komunistov a fasistov dementnymi progresivnymi vojnovymi stvacmi, ktori uz coskoro budu odstaveni od moci, nie je ziadna pohroma, skor vyznamenanie...
Aky pozicaj, taky vrat...
Co sa tyka kolaboracie, tak tu sme tu voci byvalym US administrativam a Bruselskej mafii na ukor narodnej suverenity videli od Dzurindu, Miklosa, Korcoka, Hegera, Caputovej, Nada az tolko, ze podstatnej casti slovenskej populacie bolo z toho na zvracanie...
Vcerajsi rozhovor s ministrom zahranicnych veci USA:
https://www.state.gov/secretary-of-stat ... -fox-news/
Len tym pomalsie zmyslajucim by to mohol povedat aj anjel z neba, aj tak by to nepochopili.SECRETARY RUBIO: Well, I think an important thing to understand about last Friday is not last Friday. It’s everything that led up to it. It’s been very clear from the beginning that President Trump views this as a protracted, stalemated conflict. And frankly, it’s a proxy war between nuclear powers – the United States, helping Ukraine, and Russia – and it needs to come to an end. And no one has any idea or any plan to bring it to an end. The plan of the Ukrainians up to now and their allies on Capitol Hill and the people you talk to in other countries is let’s just keep giving them as much as they need for as long as it takes. That’s not a strategy.
Maju usi, ale nechcu pocuva; maju oci, ale nechcu vidiet.
Pstrosia taktika.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Slovaci sa hadaju o zahranicnej politike a nikomu nevadia cesty v dezolatnom stave 
Uz odmietam platit dialnicnu znamku (90 EUR) a tak som sa presiel po starej ceste a stale su tam jamy (diery obrovske), ktore by za urcitych okolnosti podla mna mohli znicit napravu delikatnych aut, a nikomu to nevadi.
Zvykol som si, ze dialnica je v dezolatnom stave roky, hodia tam "pozor nerovnosti" znacku a hotovo, opravia par usekov kde sa papalasi presuvaju (Limbach a okolie) z EU fondov a hotovo.
Nikomu nic nevadi. Vacsina ludi jazdi ako keby maju offroad, balony pneumatiky, ako keby su tlmice, capy, loziska, ramena, kolena, place zadarmo... A praca vymena tiez..
Uz odmietam platit dialnicnu znamku (90 EUR) a tak som sa presiel po starej ceste a stale su tam jamy (diery obrovske), ktore by za urcitych okolnosti podla mna mohli znicit napravu delikatnych aut, a nikomu to nevadi.
Zvykol som si, ze dialnica je v dezolatnom stave roky, hodia tam "pozor nerovnosti" znacku a hotovo, opravia par usekov kde sa papalasi presuvaju (Limbach a okolie) z EU fondov a hotovo.
Nikomu nic nevadi. Vacsina ludi jazdi ako keby maju offroad, balony pneumatiky, ako keby su tlmice, capy, loziska, ramena, kolena, place zadarmo... A praca vymena tiez..
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Posielanim municie na Ukrajinu, kupovanim americkych stihaciek a rakiet rocne za 5% HDP a kupovenim americkeho LNG ver tomu, ze o cestach v dezolatnom stave budes pisat este vela rokov...
-
pafe
- Active Member
pohoda...tiez to beriem ako kompliment byt oznaceny za progresivneho vojnoveho stvaca...to znamena mat gule a postavit sa agresorovi.jaroslav80 napísal: ↑Št 06 03, 2025 3:06 pmByt oznacovany za dezolatov, komunistov a fasistov dementnymi progresivnymi vojnovymi stvacmi, ktori uz coskoro budu odstaveni od moci, nie je ziadna pohroma, skor vyznamenanie...![]()
Aky pozicaj, taky vrat...
Co sa tyka kolaboracie, tak tu sme tu voci byvalym US administrativam a Bruselskej mafii na ukor narodnej suverenity videli od Dzurindu, Miklosa, Korcoka, Hegera, Caputovej, Nada az tolko, ze podstatnej casti slovenskej populacie bolo z toho na zvracanie...
Vcerajsi rozhovor s ministrom zahranicnych veci USA:
https://www.state.gov/secretary-of-stat ... -fox-news/Len tym pomalsie zmyslajucim by to mohol povedat aj anjel z neba, aj tak by to nepochopili.SECRETARY RUBIO: Well, I think an important thing to understand about last Friday is not last Friday. It’s everything that led up to it. It’s been very clear from the beginning that President Trump views this as a protracted, stalemated conflict. And frankly, it’s a proxy war between nuclear powers – the United States, helping Ukraine, and Russia – and it needs to come to an end. And no one has any idea or any plan to bring it to an end. The plan of the Ukrainians up to now and their allies on Capitol Hill and the people you talk to in other countries is let’s just keep giving them as much as they need for as long as it takes. That’s not a strategy.
Maju usi, ale nechcu pocuva; maju oci, ale nechcu vidiet.
Pstrosia taktika.
marco rubio je taky chudak popleteny. ale co ma ine hovorit ked jeho sef, ktoreho este prednedavnom oznacoval ako najvacsie zlo, je byvaly agent kgb
- iosephus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 117 times
Fico dosiahol svoje, Ukrajina mu pustí ruský plyn. Plyn v EÚ aj preto výrazne zlacňuje.
https://www.trend.sk/nazory-a-komentare ... position=6
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
https://smartinvestor.sk/
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ale Fico, na rozdiel od Orbana, sklamal na plnej ciare, ze sa neodvazil zopakovat na europskej urovni, ze "...uz ani gulka pre Ukrajinu".iosephus napísal: ↑Pi 07 03, 2025 6:24 am Fico dosiahol svoje, Ukrajina mu pustí ruský plyn. Plyn v EÚ aj preto výrazne zlacňuje.
Dufam, ze mu to v povojnovom obdobi nezabudnu v Rusku, USA ani Cine a znacne uprednostnia Madarov, ze jediny si aspon ako-tak udrzali chrbticu vyrovnanu.
Bruselska banda vladnuca ich roztriestenym krajinkam a necelej pol miliarde ludi si mysli, ze bude diktovat zvysnym 7,5 miliardam. A ako obycajne sa prepocita.
Nieco ako tie Muskove bludy o zastave na Marse pocas Trumpovej vlady ked nevedia spolahlivo vyletiet ani na obeznu drahu Zeme.
Hrdinovia bez mozgu, ktori isli tigra provokovat bosou nohou uz zaplnili Kyjevske cintoriny. Mohol si sa k nim pridat.
Aktualne ukrajinski vojaci ani nechapu, za co tam vlastne 3 roky bojuju - kedze NATO sa stava stale jasnejsie sprostym slovom a synonymom odpadu. A zacinaju chapat, ze boli vyuziti a pouziti ako lacni hlupacikovia.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Dufam, ze odporcovia Fica teraz budu dobrovolne platit vyssiu cenu za nerusky plyn 
Fica v tomto konkretnom kroku, nemyslim celkovo.
Snad nebudu podporovat Rusov a ich plyn
Fica v tomto konkretnom kroku, nemyslim celkovo.
Snad nebudu podporovat Rusov a ich plyn
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.