Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
xerces napísal: ↑Št 13 03, 2025 2:00 pm
Tu by som asi reagoval vyrokom tusim od Buffeta, ze diverzifikovane portfolio pomaha bohatstvo uchovat ale koncentrovane ho vytvara.
Mojim cielom je ciastocne zredukovat inflaciu uspor.
Zarabat peniaze tocenim penazi - na to musi mat clovek bunky a musi sa tomu vyrazne venovat. Ja ziskavam a hromadim peniaze inym sposobom.
jaja napísal: ↑Po 10 03, 2025 9:56 pmNo já v cashi jsem a určitě se teď nechystám kupovat co se týče US akcií. Mám spíš jiný dilema - vždycky jsem věřil dolaru a značnou část cashe mám v něm - teď dost uvažuju, že většinu stáhnu do Eura/CZK nebo jiné měny. Dějou se zas po třech letech velký věci a to jsme teprve na začátku...
Měsíc se s měsícem sešel a dolar je o 5% slabší (a SPX o dalších 6%). A podle mne jedeme dál...
jaja napísal: ↑Po 10 03, 2025 9:56 pmNo já v cashi jsem a určitě se teď nechystám kupovat co se týče US akcií. Mám spíš jiný dilema - vždycky jsem věřil dolaru a značnou část cashe mám v něm - teď dost uvažuju, že většinu stáhnu do Eura/CZK nebo jiné měny. Dějou se zas po třech letech velký věci a to jsme teprve na začátku...
Měsíc se s měsícem sešel a dolar je o 5% slabší (a SPX o dalších 6%). A podle mne jedeme dál...
a zlato +8% takze za mesiac zlato dalo +13% nad spx
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaja napísal: ↑Pi 11 04, 2025 10:46 am
Mozno bude teraz par tyzdnov mierna "deeskalacia", lebo ked pozries dlhsie timeframe, tak vymena USD a AUD za svajciarske franky zacina stracat paru. Myslim si, ze CHF najblizsi tyzden-dva voci USD a AUD oslabi.
Teda aspon ja som nastupil do USDCHF aj AUDCHF long (a kvoli urokovemu diferencialu sa mi oplati drzat aj na vikend). Lebo v tipovani padu SP500 sa mi extra nedarilo a rozculoval ma.
jaroslav80 napísal: ↑Pi 11 04, 2025 3:34 pm
Teda aspon ja som nastupil do USDCHF aj AUDCHF long (a kvoli urokovemu diferencialu sa mi oplati drzat aj na vikend). Lebo v tipovani padu SP500 sa mi extra nedarilo a rozculoval ma.
Vyberam zisky z AUDCHF a USDCHF long. Tento tyzden sa moze stat vselico a dolaru zase az tak velmi neverim a premrstenost ceny CHF sa uz trochu zmiernila.
The all-time total average of the EUR/USD exchange rate, calculated from the euro's inception in January 1999 until recent years, hovers around 1.20. This is a rough estimate and can vary slightly depending on the exact dataset and methodology used.