Trade Republic
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Active Member
- Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 22 times
Re: Trade Republic
Where is my crypto stored?
Your cryptos is stored by Trade Republic Custody GmbH, our crypto custodian based in Vienna, Austria.
Your cryptos is stored by Trade Republic Custody GmbH, our crypto custodian based in Vienna, Austria.
Neviete niekto prosím, ako to je so Savings planom po 5 rokoch? V dokumentoch sa uvádza, že po tomto období bude ukončený, no neviem, čo to reálne obnáša, t.j. či sa len prestane ďalej nakupovať alebo sa všetky držané pozície odpredajú...?
-
- Active Member
- Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 24 times
Zaujímavý dotaz. Vzhľadom na to, že savings plan sa dá kedykoľvek rušiť a upravovať čo mám odskúšané tak nepredpokladám, že po jeho automatickom ukončení sa pozície sami uzatvoria. Nedáva mi to zmysel. Je to pokyn na nákup. Ak cez neho nakupujem pravidelne ETF plus občas urobím pomimo mimoriadny nákup bolo by to asi komplikované pre TR odpredať podiely len za savings plan a ponechať zvyšné zainvestované.
To znie rozumne. Potom by dávalo zmysel aj ich konštatovanie, že vyčíslené náklady na Savings plan platia pri dodržaní 5-ročného horizontu. Nechce sa mi však veriť, že by neúčtovali, resp. nezvyšovali ročný poplatok (i keď nikde nie je uvedené, že poplatok za piaty rok bude platný aj pre ďalšie nasledujúce roky) v ďalšom období držania pozícii.
-
- Dátum registrácie: Po 24 10, 2022 12:02 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 6 times
Ja si tiež myslím ze maximálne ti zrušia príkaz na nákup, ktorý si obnovis ak chceš, ale prečo by mali predávať pozície však vlastníkom si ty. Vedel by si mi poslať odkaz alebo foto na dokument, kde sa píše o rušení toho savings plan?
Sorry, neviem tu postovať obrázky, link na to tiež nie je - nájdeš to ale v dokumente Cost Information priamo v Tvojom Savings plane pri poplatku za piaty rok.
-
Áno našiel som to a pozerám to prave . Tiež ma zaujala druhá strana viete mi to niekto vysvetliť laicky?
PLATBY OD TRETÍCH STRÁN BANKE
Za predpokladu doby držby 5 rokov sa očakáva, že banka získa granty od tretích strán vo výške 15,00 EUR (2,50 %). Celkové náklady pre vás a platby banke od tretích strán sú teda 21,03 EUR (3,51 %).
A tiež nerozumiem tým poplatkom v podstate však saving plán môžem mať danú sumu potom ju zruším na mesiac dva potom zmením a podla potreby tým pádom co nikdy nedosiahnem 5 rokov? Ci to musím mať 5 rokov rovnakú čiastku? Ďakujem za odpovede
PLATBY OD TRETÍCH STRÁN BANKE
Za predpokladu doby držby 5 rokov sa očakáva, že banka získa granty od tretích strán vo výške 15,00 EUR (2,50 %). Celkové náklady pre vás a platby banke od tretích strán sú teda 21,03 EUR (3,51 %).
A tiež nerozumiem tým poplatkom v podstate však saving plán môžem mať danú sumu potom ju zruším na mesiac dva potom zmením a podla potreby tým pádom co nikdy nedosiahnem 5 rokov? Ci to musím mať 5 rokov rovnakú čiastku? Ďakujem za odpovede
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 83 times
Trade Republic už nebude generovať kvartálne výpisy. V app pribudla možnosť generovať si výpisy podľa potreby. Nedajú sa ale generovať staršie ako jún 2024 lebo dovtedy ich poskytoval systém

Du kannst deinen Kontoauszug für einen bestimmten Monat oder Zeitraum kostenlos in der App herunterladen. Dieser Auszug ist eine Transaktionsübersicht mit Einzahlungen, Auszahlungen, Zinsen usw. und zeigt dein Guthaben nach jeder Transaktion an.
So lädst du deinen Kontoauszug herunter:
1. Gehe zu deinem Profil in der oberen linken Ecke.
2. Scrolle nach unten zu Dokumente und klicke auf Auszüge, dann Kontoauszug
3. Wähle den Zeitraum aus, für den du deinen Kontoauszug benötigst, und klicke auf Weiter.
4. Du kannst nun deinen PDF-Kontoauszug herunterladen indem du auf Teilen klickst.
Du kannst jetzt auch einen Depotauszug für ein beliebiges Datum (seit dem 30.06.2024) kostenlos in der App herunterladen. Für die Zeit vor dem 30.06.2024 haben wir dir einen vierteljährlichen Depotauszug in deinem Profil unter Aktivität zur Verfügung gestellt.
Dein Depotauszug enthält eine Übersicht über alle deine Positionen im Depot mit ihren Anschaffungswerten und ihrer Performance. Stelle bitte sicher, dass du deine App auf die neueste Version aktualisiert hast.
So lädst du deinen Depotauszug herunter:
1. Gehe zu deinem Profil in der oberen linken Ecke.
2. Scrolle nach unten zu dem Bereich Dokumente und klicke auf Auszüge, Portfolio Auszüge, dann Wertpapiere.
3. Wähle das Datum aus, für den du deinen Depotauszug benötigst, und klicke auf Weiter.
4. Du kannst nun deinen PDF-Depotauszug herunterladen, indem du auf Teilen klickst.
Bitte beachte:
- Wir stellen seit Q2 2024 keine Quartalsauszügekannst.
- Wir können keine Depotauszüge für ein bestimmtes Datum vor dem 30.06.2024 bereitstellen (abgesehen von den bereits zur Verfügung gestellten vierteljährlichen Depotauszügen).
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 253 times
hladam hladam ale nieco ako priehladny report ze : Titul /cena obchodu/poplatok za obchod/ najst neviem ....
Nasiel som acount statement a "money out" ale to si len musim domyslat ze za kolko obchod prebehol a kolko je z toho poplatok za obchod ... Explititne na vypise akoze to deklarovane 1e za obchod nikde neviem najst - ci ?
Nasiel som acount statement a "money out" ale to si len musim domyslat ze za kolko obchod prebehol a kolko je z toho poplatok za obchod ... Explititne na vypise akoze to deklarovane 1e za obchod nikde neviem najst - ci ?
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
- Gold Member **
Áno v transakčnom výpise ktorý si generuješ to nie je.Glogol napísal: ↑St 09 10, 2024 11:34 am hladam hladam ale nieco ako priehladny report ze titul - cena obchodu - poplatok za obchod najst neviem ....
nasiel som acount statement a "money out" ale to si len musim domyslat ze za kolko obchod prebehol a kolko je z toho poplatok za obchod ... Explititne na vypise akoze to deklarovane 1e za obchod nikde neviem najst - ci ?
Ale ku každému obchodu máš Invoice alebo Cost Information. Tam sa dostaneš v APP cez Cash / Transactions / "vyberieš obchod"
-
- Guru Member ****
Uz len najst tie obchody. Neviem preco mam v ponuke "Activity" len expirovane a cancelovane prikazy. Nikde neviem najst realizovane obchody.capitalcapital napísal: ↑St 09 10, 2024 11:40 amÁno v transakčnom výpise ktorý si generuješ to nie je.Glogol napísal: ↑St 09 10, 2024 11:34 am hladam hladam ale nieco ako priehladny report ze titul - cena obchodu - poplatok za obchod najst neviem ....
nasiel som acount statement a "money out" ale to si len musim domyslat ze za kolko obchod prebehol a kolko je z toho poplatok za obchod ... Explititne na vypise akoze to deklarovane 1e za obchod nikde neviem najst - ci ?
Ale ku každému obchodu máš Invoice alebo Cost Information. Tam sa dostaneš v APP cez Cash / Transactions / "vyberieš obchod"
-
- Gold Member **
Lebo ideš zle.Glogol napísal: ↑St 09 10, 2024 12:10 pmUz len najst tie obchody. Neviem preco mam v ponuke "Activity" len expirovane a cancelovane prikazy. Nikde neviem najst realizovane obchody.capitalcapital napísal: ↑St 09 10, 2024 11:40 amÁno v transakčnom výpise ktorý si generuješ to nie je.Glogol napísal: ↑St 09 10, 2024 11:34 am hladam hladam ale nieco ako priehladny report ze titul - cena obchodu - poplatok za obchod najst neviem ....
Napísal som: Cash / Transactions / "vyberieš obchod"
To čo popisuješ je: "User" / Activity / ....
-
- Gold Member **
Ahojte, prosim o radu. Chcela by som si nastavit mesacny trvaly prikaz na 10-20 Eur na pravidelne investovanie napriklad do MSCI world. Ake su prosim poplatky? Je to pre mna drahsie investovat mesacne male sumy ako raz rocne 100€ alebo su poplatky rovnake?
-
- Gold Member **
Pri ich pravidelnom sporení nemajú žiadne poplatky.
Takže je úplne jedno či nastavíš pravidelné sporenie 10, 20 alebo 30 EUR.
Vieš si nastaviť týždňovú, dvojtýždňovú, mesačnú a ešte ďalšie iné periódy.
Super, dakujem a to, co som tu citala, ze po 5 rokoch treba ten saving plan obnovit plati? Lebo ja som rozmyslala, ze nastavim trvaly prikaz na 10 eur mesacne do EFT, a potom sa toho 20-30 rokov uz "nechytat". Ma to takto zmysel?
-
- Gold Member **
Ešte som to nezažil, ešte tam nemám 5 ročnú históriu.
Každopádne určite príde nejaká notifikácia, takže obnoviť to ráz za 5 rokov nie je problém.
Plán máš výborný. Ja osobne si ale neviem predstaviť to "nechytať"

Takéto zmeny sa tam dajú ľahko nastaviť.
-
Ked si kupujem krypto cez TR konkrétne btc, ale napísali mi ze keby si chcem presunúť btc na peňaženku to nejde pretože oni sú vlastníkom btc resp sú uložené niekde, tak mi napadá otázka potom do čoho investujem? Je to cena kopirujuca ich btc? Alebo je to reálne btc akurát sú vlastníkom oni? Napadá mi táto otázka vzhľadom na danenie zo zisku ci ísť podľa kryptomien? Alebo náhodou cfd? Alebo co? Ďakujem za akékoľvek info.
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 351 times
- Been thanked: 182 times
Not your keys, not your bitcoins.
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 1668 times
- Been thanked: 2188 times
Yep. Spread 2%. Vlastnia to oni, čiže ti len zaknihujú nejaký investičný podiel. Nie je to cenný papier, takže výnos nie je oslobodený od daní po 1 roku.
Trade Republic ponúka svojim používateľom možnosť nakupovať a predávať Bitcoin spolu s viac ako 50 ďalšími kryptomenami, ako sú Ethereum, Cardano a XRP. Hoci Trade Republic neúčtuje priamy poplatok za obchodovanie, na kryptografické transakcie uplatňuje spread vo výške približne 2 %, čo môže zvýšiť efektívne náklady na obchodovanie. Na rozdiel od tradičných kryptomenových búrz Trade Republic neumožňuje prevod týchto digitálnych aktív do platformy a z nej, čo znamená, že používatelia nemôžu presúvať kryptomeny z externej peňaženky do Trade Republic alebo naopak
Je to skutočný BTC?
Áno, Trade Republic ponúka prístup k skutočnému Bitcoinu (BTC), nie k jeho derivátovej alebo syntetickej verzii. Funguje však skôr ako investičný produkt, kde používatelia držia BTC na platforme Trade Republic bez možnosti ich prevodu do externej peňaženky alebo interakcie s blockchainovými adresami.
Toto nastavenie obmedzuje skutočnú kontrolu nad vlastníctvom, keďže používatelia nemôžu vyberať svoje BTC ani ich spravovať mimo Trade Republic, čo znamená, že sú uložené na správcovských účtoch spravovaných platformou.
Trade Republic ponúka svojim používateľom možnosť nakupovať a predávať Bitcoin spolu s viac ako 50 ďalšími kryptomenami, ako sú Ethereum, Cardano a XRP. Hoci Trade Republic neúčtuje priamy poplatok za obchodovanie, na kryptografické transakcie uplatňuje spread vo výške približne 2 %, čo môže zvýšiť efektívne náklady na obchodovanie. Na rozdiel od tradičných kryptomenových búrz Trade Republic neumožňuje prevod týchto digitálnych aktív do platformy a z nej, čo znamená, že používatelia nemôžu presúvať kryptomeny z externej peňaženky do Trade Republic alebo naopak
Je to skutočný BTC?
Áno, Trade Republic ponúka prístup k skutočnému Bitcoinu (BTC), nie k jeho derivátovej alebo syntetickej verzii. Funguje však skôr ako investičný produkt, kde používatelia držia BTC na platforme Trade Republic bez možnosti ich prevodu do externej peňaženky alebo interakcie s blockchainovými adresami.
Toto nastavenie obmedzuje skutočnú kontrolu nad vlastníctvom, keďže používatelia nemôžu vyberať svoje BTC ani ich spravovať mimo Trade Republic, čo znamená, že sú uložené na správcovských účtoch spravovaných platformou.

-
A ako teda by som danil zisk z tohto produktu ako z kryptomeny alebo do čoho to spadá? V sk legislatíve?
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 212 times
- Kontaktovať používateľa:
Máš k tomu nejaký výpis od nich? Môžeš pozrieť tam ako tam majú predaj. Ak tam svieti "bitcoin" tak by som to zdaňoval ako krypto.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.pasivneinvestovanie.sk/
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 1668 times
- Been thanked: 2188 times
nech sa páči: https://www.companyconsulting.sk/blog-1 ... ny-bitcoinalojz.tarabik napísal: ↑Pi 15 11, 2024 1:39 pm A ako teda by som danil zisk z tohto produktu ako z kryptomeny alebo do čoho to spadá? V sk legislatíve?

-
- Guru Member ****
trochu mimo temu ale viem ze tu na fore aj ktosi presne uviedol do ktoreho riadku danoveho priznania sa tie nezdanene sumy z nezainvestovaneho cashu davaju ( za 2023 a predym som take nemal za 2024 uz par drobnych mam). Neviem ci tu ci v T212 vlakne ci mame separe vlakno na nezainvestovany cash. Budem hladat - ale mozno ma niekto znaviguje za minutu ....clovek tie veci riesi 1x rocne a v priebehu roka sa mi s tym nechce zaoberat a odkladat si danove rady ....sory sa OT
Kto mate Trade republic, dostali ste uz rocny vypis pre danove priznanie? Alebo si ho mam niekde vygenerovat?
-
- Active Member
Myslim ze ten rocny vypis sa tam neda len tak vygenerovat a musis pockat kym ti ho nahraju do profilu. Minuly rok to bolo dost neskoro, takmer ku koncu marca.
No to je dost neskoro. Posielaju ho automaticky?niktoalebokadekto napísal: ↑Ne 23 02, 2025 3:03 pm Myslim ze ten rocny vypis sa tam neda len tak vygenerovat a musis pockat kym ti ho nahraju do profilu. Minuly rok to bolo dost neskoro, takmer ku koncu marca.
-
- Active Member
tak je podla mna, preto som pouzil ten report co tam je, kde si vies vytiahnut pohyby za jednottlive obdobie a nie ten rocny report
Myslim ze to mailom neposlu, ale budes to musiet z appky stiahnut.

Myslim ze to mailom neposlu, ale budes to musiet z appky stiahnut.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 123 times
- Been thanked: 58 times
Neposielajú žiadne maili ohľadom výpisov alebo reportov , a reporty mi v aplikácii vygenerovali naposledy za Q1/2024, odvtedy to zmenili že si to generuješ sám a to za obdobie ktoré si tam nastavíš
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 123 times
- Been thanked: 58 times
Teraz prave kukám že Tax report za rok 2023 bol u mňa v aplikácii až 27 mar 2024, takže naozaj dosť neskoro.niktoalebokadekto napísal: ↑Ne 23 02, 2025 3:03 pm Myslim ze ten rocny vypis sa tam neda len tak vygenerovat a musis pockat kym ti ho nahraju do profilu. Minuly rok to bolo dost neskoro, takmer ku koncu marca.