Čo je to ťažký priebeh? Boli hospitalizovaní? Viem, trochu stará téma.
COVID VAKCÍNA
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
mm1809
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 35 times
Re: COVID VAKCÍNA
Ucinnost vakcinacuie ktora bola "sloboda"
https://gemoo.com/tools/upload-video/sh ... 1141355520
https://gemoo.com/tools/upload-video/sh ... 1141355520
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
Som Bohu vdacny, ze mi sluzi pamat, pamatam si, ako sa prasacia chripka v mediach omielala..
10 rokov zas nie je tak vela, aby som zabudol..
https://www.spiegel.de/international/wo ... 82613.html
je to dlhe a zbytocne citanie, pravdu vedia len ti, ktori boli v byte, napr Gorila.. ale toto som chcel
Z milióna vakcín proti prasacej chrípke zostalo dodnes nevyužitých viac ako 900-tisíc. Štát za ne dal pred rokom 7,6 milióna eur a teraz bude musieť vynaložiť ďalšie peniaze na ich likvidáciu. Vakcínam sa totiž práve končí exspiračná doba.
PS: na prasaciu chripku som sa taktiez nevakcinoval.
Ale jasňe jasňe, teraz to bolo iné a aj volby budú teraz íné
https://www.spiegel.de/international/wo ... 82613.html
je to dlhe a zbytocne citanie, pravdu vedia len ti, ktori boli v byte, napr Gorila.. ale toto som chcel
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... ionov-eur/
Perhaps they should have followed the example of Ewa Kopacz, the Polish health minister. The 53-year-old physician, a member of the free-market Civic Platform, has a reputation for courting controversy.
When she stepped up to the podium in the Polish parliament, the Sejm, during its vaccine debate, she wore a bright-red dress -- her combat gear. "As a doctor, my first obligation is to harm no one," she said. For this reason, she added, Poland was not going to follow in the rest of Europe's footsteps. "We will not purchase any vaccine against the swine flu," Kopacz told the Sejm.
Politicians grumbled, but the health minister stood her ground. "Is it my duty to sign agreements that are in the interest of Poles, or in the interest of the pharmaceutical companies?" she asked.
Z milióna vakcín proti prasacej chrípke zostalo dodnes nevyužitých viac ako 900-tisíc. Štát za ne dal pred rokom 7,6 milióna eur a teraz bude musieť vynaložiť ďalšie peniaze na ich likvidáciu. Vakcínam sa totiž práve končí exspiračná doba.
Ale jasňe jasňe, teraz to bolo iné a aj volby budú teraz íné
Odoslané z počítača
- duves
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 20 07, 2021 12:34 pm
- Has thanked: 229 times
- Been thanked: 192 times
Ked sa objavili pojmy ako vtáčia chrípka, tak moja polovička vravela, že ludia o par dni sa na to vypytovali v ambulancii, že či majú vakcíny.iceberg8 napísal: ↑St 27 09, 2023 1:38 pm Som Bohu vdacny, ze mi sluzi pamat, pamatam si, ako sa prasacia chripka v mediach omielala..
Ale jasňe jasňe, teraz to bolo iné a aj volby budú teraz íné![]()
Čo sa tyka SARS-CoV-2, netreba si z toho robiť prdel, niečo podobné som zažil, ale len 9 dní v špitáli a podchytený zápal pluc v začiatku.
https://www.gone4.run/2021/01/co-take-u ... -zpet.html
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Jeden mrtvy a tri hospitalizácie tuším na kyslíku, ale už si presne nepamätám. Išlo o 70+ ročnú babku, jej dve deti 40+ a vnuka 20+.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- duves
- Platinum Member ***
Od nas z m.č. BA-rača poslankyňa bola v dost ťažkom stave. Aj v TV spravach bola, ako bol pri nej Sabaka. Tak dlho ležala, že mala atrofovane svaly a učila sa chodiť pomocou vozíčka, čo používaju starí ľudia.
Ked som bol hospitalizovaný, tak niekde vedla mna na vedlajšej izbe bol Kňažko. Tak on je starší,
pozeram, že sme mali začiatok asi v ten istý deň.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... nu-zivota/
1.oktobra 2020 som bol vo štvrtok na kolobežke (manualnej, žiadna elektrika, velke kolesá) a pri zjazde cez vinice medzi Alstrovou a Peknou cestou v Rači sa mi ulomil držiak zadneho blatníka. Kedže bol večer, už som to neopravoval.
V piatok som teda mal volny den. Len si spomínam, že mi bolo tak divne....
V sobotu teplota, dcera bola asi deň predtym na teste a v sobotu dostala vyrozumenie, že je pozitívna. Pokračovanie....
https://dochodkovy.blogspot.com/2020/10 ... -az-v.html
Ked som bol hospitalizovaný, tak niekde vedla mna na vedlajšej izbe bol Kňažko. Tak on je starší,
pozeram, že sme mali začiatok asi v ten istý deň.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... nu-zivota/
1.oktobra 2020 som bol vo štvrtok na kolobežke (manualnej, žiadna elektrika, velke kolesá) a pri zjazde cez vinice medzi Alstrovou a Peknou cestou v Rači sa mi ulomil držiak zadneho blatníka. Kedže bol večer, už som to neopravoval.
V piatok som teda mal volny den. Len si spomínam, že mi bolo tak divne....
V sobotu teplota, dcera bola asi deň predtym na teste a v sobotu dostala vyrozumenie, že je pozitívna. Pokračovanie....
https://dochodkovy.blogspot.com/2020/10 ... -az-v.html
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Preco mam pocit, ze v mediach je vzdy len horor story? Preco tam nedaju story, ako niekto koronu mal, a nic mu z toho nebolo ?
Odoslané z počítača
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
ajéjé..
https://www.cas.sk/clanok/2848985/vedci ... rijemnost/
Este ze som si vybral, teda oznacili ma pri narodeni, ze som muž. Vďaka Bohu..
https://www.cas.sk/clanok/2848985/vedci ... rijemnost/
Este ze som si vybral, teda oznacili ma pri narodeni, ze som muž. Vďaka Bohu..
Odoslané z počítača
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
dalsi co obchoduje na lavej strane grafu 
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Kedysi hoax, dnes v MSM.. To nie je obchod na lavej strane grafu..
Ludia sa stazovali, ake neziaduce ucinky mali po vakcine, smiali sa im.
Teraz je to zrazu odrazu nie hoax...
Ludia sa stazovali, ake neziaduce ucinky mali po vakcine, smiali sa im.
Teraz je to zrazu odrazu nie hoax...
Odoslané z počítača
-
vladko11
- Active Member
- Dátum registrácie: Ne 25 04, 2021 11:37 am
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 28 times
Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu za rok 2023 získali Maďarka Katalin Karikóová a Američan Drew Weissman za modifikáciu nukleozidových báz, ktoré umožnili vývoj účinných mRNA vakcín proti covidu, oznámil švédsky Karolínsky inštitút.
- duves
- Platinum Member ***
O podvodech ohledně vakcín proti COVIDu
https://blisty.cz/art/115526-o-podvodec ... ovidu.html
https://blisty.cz/art/115526-o-podvodec ... ovidu.html
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Odlozim si sem jeden clanok, mozno ho niekto vyvrati ako fake news, mne sa nepodarilo najst, ze by to bolo fake..
https://www.frontline.news/post/tragedy ... iac-arrest
ak je to pravda (ze dane dieta existuje a malo zastavu srdca a bolo tvarou ockovacej kampane), nahoda?
https://www.frontline.news/post/tragedy ... iac-arrest
ak je to pravda (ze dane dieta existuje a malo zastavu srdca a bolo tvarou ockovacej kampane), nahoda?
Odoslané z počítača
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... r-leyenovu
Obtiahli Európanov na vakcínach počas covidu o miliardy? Už vyšetrujú von der Leyenovú!
„Dúfam, že sa to naozaj prešetrí a že pani von der Leyenová už ani nebude uvažovať o tom, že ešte raz bude predsedníčkou Európskej komisie, pretože toto bola cez jej osobu najskorumpovanejšia Európska komisia," drsne odkázala europoslankyňa Monika Beňová na adresu šéfky Eurokomisie.
ehm ehm (cough cough)
konspiratori zas raz mali pravdu?
Obtiahli Európanov na vakcínach počas covidu o miliardy? Už vyšetrujú von der Leyenovú!
„Dúfam, že sa to naozaj prešetrí a že pani von der Leyenová už ani nebude uvažovať o tom, že ešte raz bude predsedníčkou Európskej komisie, pretože toto bola cez jej osobu najskorumpovanejšia Európska komisia," drsne odkázala europoslankyňa Monika Beňová na adresu šéfky Eurokomisie.
ehm ehm (cough cough)
konspiratori zas raz mali pravdu?
Odoslané z počítača
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2399 times
- Been thanked: 2789 times
Šéf Najvyššieho kontrolného úradu Andrassy otvoril zvláštnu kauzu – vymazávanie dát z čias pandémie.
NKÚ zistil, že nemôže vykonať kontroly hromadného testovania z rokov 2020 – 2023 za 240 miliónov eur, pretože z informačných systémov zmizli záznamy. Niekto ich vymazal.
A ten niekto ich vymazal krátko po voľbách 2023, keď sa nová Ficova vláda chystala vymeniť vedenie kľúčových úradov v oblasti zdravotníctva.
Andrassy hovorí, že to nie je už len dátový chaos (ten by sa dal predsa preskúmať). Je to podľa neho dátová čierna diera. Hromadné vymazávanie dát…
“Firmy, ktoré nikdy predtým neposkytovali zdravotné služby, dostali výnimku podľa zákona z marca 2020.
Mohli prevádzkovať mobilné odberové miesta, takzvané MOMky a testovať ľudí. Predtým mali tržby v rozsahu od desať do 20-tisíc eur.
A zrazu, v tom najvyťaženejšom pandemickom období na prelome 2020 až 2021 dokázali mať tržby na úrovni až desiatich miliónov eur,”
konštatuje šéf NKÚ Ľubomír Andrassy:
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... ole-momiek
P.S. rozhovor s Ankou Žitnou - tou moderátorkou, čo musela odísť s TA3, lebo dovolila profesorovi Sachsovi z USA povedať svoj názor, že politici a diplomati podporujú vojnu a nesnažia sa o mier. Aké je to zrazu divné, ked Trump chce mier a všetci tí pokrytci mlčia.....
Aj v Spojených štátoch ikony pandemických manévrov utekajú pred prípadným vyšetrovaním. Agentúry zverejnili zistenia z Bidenovho tímu, ktorý po omilostení Huntera Bidena zvažoval preventívne milosti pre ľudí, ktorým by mohlo hroziť za Trumpa stíhanie.
Vyšetrovanie pandémie avizuje Robert F. Kennedy a mnohí z toho znervózneli.
Jednou z postáv, pri ktorej prezident Biden zvažoval udelenie preventívnej milosti, je Anthony Fauci. Hlava americkej pandemickej a očkovacej politiky, ktorá určovala pravidlá a tempo nielen v Spojených štátoch, ale následne aj v širšom západnom svete.
Progresívny tábor považuje Fauciho za „hlas vedy“.
Verí, že zachránil milióny ľudských životov pred smrtiacim vírusom, ktorý vraj rozšírili netopiere.
Trumpov tábor zas považuje Fauciho za vývojára nových vírusov, nových vakcinačných programov a zločinca, ktorý je spoluzodpovedný za únik geneticky „vylepšeného“ koronavírusu z laboratória.
Nebudeme Fauciho súdiť, táto práca patrí Američanom.
V istom zmysle je už aj tak uznaný za vinného – keďže Biden zvažoval, že ho „preventívne omilostí“.
Na Slovensku by sme sa mali zamerať na vyšetrovanie tých, ktorí sa po šírení dátovej paniky postarali o dátovú čiernu dieru.
A umlčiavanie pravdy.
Ľuďom ako Andrassy treba držať palce. Nech do pandemických manévrov vnesú čo najviac svetla.
Zdroj: z komentára Daga daniša: 7 dní v kocke
NKÚ zistil, že nemôže vykonať kontroly hromadného testovania z rokov 2020 – 2023 za 240 miliónov eur, pretože z informačných systémov zmizli záznamy. Niekto ich vymazal.
A ten niekto ich vymazal krátko po voľbách 2023, keď sa nová Ficova vláda chystala vymeniť vedenie kľúčových úradov v oblasti zdravotníctva.
Andrassy hovorí, že to nie je už len dátový chaos (ten by sa dal predsa preskúmať). Je to podľa neho dátová čierna diera. Hromadné vymazávanie dát…
“Firmy, ktoré nikdy predtým neposkytovali zdravotné služby, dostali výnimku podľa zákona z marca 2020.
Mohli prevádzkovať mobilné odberové miesta, takzvané MOMky a testovať ľudí. Predtým mali tržby v rozsahu od desať do 20-tisíc eur.
A zrazu, v tom najvyťaženejšom pandemickom období na prelome 2020 až 2021 dokázali mať tržby na úrovni až desiatich miliónov eur,”
konštatuje šéf NKÚ Ľubomír Andrassy:
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... ole-momiek
P.S. rozhovor s Ankou Žitnou - tou moderátorkou, čo musela odísť s TA3, lebo dovolila profesorovi Sachsovi z USA povedať svoj názor, že politici a diplomati podporujú vojnu a nesnažia sa o mier. Aké je to zrazu divné, ked Trump chce mier a všetci tí pokrytci mlčia.....
Aj v Spojených štátoch ikony pandemických manévrov utekajú pred prípadným vyšetrovaním. Agentúry zverejnili zistenia z Bidenovho tímu, ktorý po omilostení Huntera Bidena zvažoval preventívne milosti pre ľudí, ktorým by mohlo hroziť za Trumpa stíhanie.
Vyšetrovanie pandémie avizuje Robert F. Kennedy a mnohí z toho znervózneli.
Jednou z postáv, pri ktorej prezident Biden zvažoval udelenie preventívnej milosti, je Anthony Fauci. Hlava americkej pandemickej a očkovacej politiky, ktorá určovala pravidlá a tempo nielen v Spojených štátoch, ale následne aj v širšom západnom svete.
Progresívny tábor považuje Fauciho za „hlas vedy“.
Verí, že zachránil milióny ľudských životov pred smrtiacim vírusom, ktorý vraj rozšírili netopiere.
Trumpov tábor zas považuje Fauciho za vývojára nových vírusov, nových vakcinačných programov a zločinca, ktorý je spoluzodpovedný za únik geneticky „vylepšeného“ koronavírusu z laboratória.
Nebudeme Fauciho súdiť, táto práca patrí Američanom.
V istom zmysle je už aj tak uznaný za vinného – keďže Biden zvažoval, že ho „preventívne omilostí“.
Na Slovensku by sme sa mali zamerať na vyšetrovanie tých, ktorí sa po šírení dátovej paniky postarali o dátovú čiernu dieru.
A umlčiavanie pravdy.
Ľuďom ako Andrassy treba držať palce. Nech do pandemických manévrov vnesú čo najviac svetla.
Zdroj: z komentára Daga daniša: 7 dní v kocke
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Otazocka, co sa asi tak stane mne, obycajnemu smrtelnikovi, ak vymazem data, ktore som zo zakona povinny uchovavat?
A) nič
B) medzinarodny zatykac
A) nič
B) medzinarodny zatykac
Odoslané z počítača
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ako trikrát očkovaný Pfizerom si rád prečítam o vakcínach s odstupom času.
Normálne by som sa nedal očkovať, lebo som vedel, že vakcína je experimetálna.
Ale núdzový stav si žiadal núdzové riešenia - a ja som chcel chrániť starých ľudí v mojej rodine.
Dnes sú z tých starých dvaja mŕtvi - paradoxne zomreli na covid, vzorne zaočkovaní a po pandémii.
A život tretieho bol z pazúrov covidu vykúpený jediným účinným liekom - Paxlovidom.
Komentár Daga Daniša k zhrnutiu šaškovania okolo Kotlára.
Len pre zaujímavosť Peková medzi prvými vravela o umelom pôvode vírusu, čo máme zdokumentované aj tu,
... a je oficiálne uznaná ako súdna znalkyňa. To nevymyslíš, to je život.
Dnes o podozreniach, že Pfizer zamlčal zloženie nových vakcín; o rozsudku, ktorý ukazuje vinu Ukrajiny za masaker v Odese z roku 2014; o páde nemeckej hrádze proti dlhom a o novom – a príšernom – ministrovi Smeru.
1. Očkovacia lotéria
Väčšina z nás si určite spomenie na údajné „poplašné správy“ o laboratórnom pôvode koronavírusu alebo o DNA v nových vakcínach.
Jedno aj druhé sa roky odsudzovalo ako konšpirácie a dezinformácie, ktoré treba trestať (Kolíková pripravovala novelu Trestného zákona). A pri jednom aj druhom sa to časom otočilo.
Nemecké, britské a americké spravodajské služby sú presvedčené, že koronavírus unikol z laboratória. Zrejme po génových úpravách, ktoré zvýšili jeho infekčnosť pre človeka. A z DNA v nových vakcínach je dnes široko diskutovaná téma. Experti sa sporia len o to, či je zvyšková DNA v očkovacích látkach privysoká alebo v únosnej norme s minimálnymi rizikami.
Keď Peter Kotlár otvoril tieto témy, debata sa zvrhla do čisto osobnej roviny. Do útokov na Kotlára alebo Pekovú. Celkom pritom uniká podstata veci: podozrenia, že výrobcovia zatajili skutočné zloženie nových mRNA vakcín. Obsah očkovacích látok bol iný, ako deklarovali Pfizer či Moderna.
A to je škandál, ktorý sa priamo týka stoviek miliónov ľudí. A stoviek miliárd dolárov.
Treba spresniť, že už nejde len o hmlisté podozrenia. Závery Pekovej, ktorá pripravila analýzu pre slovenskú vládu, sú podobné ako zistenia výskumov zo Spojených štátov, Kanady, Francúzska… Podozrenia sa potvrdzujú z viacerých zdrojov. Všade sa zistilo, že nové vakcíny obsahovali DNA patogénov v takých množstvách, ktoré nie je možné ignorovať a odbiť ako náhodnú kontamináciu.
Keďže tieto látky neboli deklarované (naopak, tvrdenia o DNA vo vakcínach boli potláčané ako hoaxy), výrobcovia vedome zatĺkali zloženie vakcín. S výdatnou pomocou spriaznených „fact-checkerov“.
Ešte väčším problémom je však to, že úplné informácie o zložení vakcín zrejme nemali ani kontrolné úrady. Tie, ktoré vydávali povolenia na núdzové (de facto experimentálne) použitie nových vakcín pred ich riadnym, niekoľkoročným testovaním… „Autority“ vychádzali z tých informácií, ktoré im dodali výrobcovia.
Alebo inak: kontrolné úrady vydali povolenia pre núdzové nasadenie vakcín, o ktorých nevedeli všetko, čo mali vedieť. Nové vakcíny boli po preskúmaní „papierov“ vyhlásené za schválené a bezpečné, no priamo na trhu boli potom látky s iným zložením. Presnejšie: s rôznym zložením. Niektoré šarže boli kontaminované zvyškovou DNA viac, iné menej (ako v lotérii). Výrobcovia nezabezpečili plošnú kvalitu a deklarovanú čistotu mRNA vakcín, lebo by to bolo príliš nákladné. A možno aj preto, že masové testovanie a dolaďovanie vakcín pokračovalo takpovediac za pochodu.
Nech už boli dôvody akékoľvek, volá sa to podvod. Bol to podvod na úradoch aj na stovkách miliónov ľudí, ktorí uverili, že vakcíny obsahujú len čistú mRNA plus schválené prísady – a nič iné.
Zavádzanie verejnosti a úradov pri schvaľovaní vakcín má dva vážne následky: zdravotný a právny.
O zdravotných rizikách nových mRNA vakcín s prímesami DNA zatiaľ veľa nevieme. Všetky tvrdenia sú ešte stále v polemickej rovine. Aj tie o vážnych dôsledkoch pre poškodenie DNA ľudských buniek, aj tie o spoľahlivosti a bezpečnosti vakcín…
Viaceré štúdie predpokladajú, že nové vakcíny mohli nepriamo spôsobiť vážne zápalové a neurologické ochorenia, prípadne mohli dočasne oslabiť protinádorové gény. Chýbajú však širšie výskumy, ktoré by to definitívne potvrdili. Alebo vylúčili.
Predbežne však platí, že každá nová (alebo nepriznaná) látka v liečivách je spojená so škálou rizík a nežiadúcich účinkov, ktoré treba s maximálnou pokorou a opatrnosťou preskúmať. Hlavne ak ide o génový materiál ako DNA patogénov, ktorý sa priamo, injekčne podával miliónom ľudí. DNA, ktorú denne prijmeme potravou, rozkladajú tráviace enzýmy. DNA patogénov a geneticky modifikovaných organizmov, ktorá je do tela zavedená injekčne, má iné a dodnes slabo preskúmané následky.
Maximálnu pokoru a opatrnosť sme však nevideli. Bola potlačená zavádzaním a arogantným pokrikom „autorít“, že vakcíny sú bezpečné a tvrdenia, že obsahujú DNA, sú len zákerné výmysly konšpirátorov a dezolátov.
Jednoducho: zamlčanie skutočného zloženia vakcín bolo hazardom so zdravím miliónov ľudí. Pretože tie vakcíny neboli len „v ponuke“ na núdzové použitie. Ľuďom boli nanucované ako priepustky na slobodu.
Ďalší výbušný problém je právny. Ak výrobcovia zamlčali podstatné údaje o vakcínach, potom je možné spochybniť celý kontrolný a schvaľovací postup ako neplatný. Alebo ako nedostatočný. Klinické testy a schvaľovací proces by sa museli aspoň sčasti zopakovať.
Napokon, priznávajú to aj vedci, ktorých si privolali na pomoc v denníku Sme. Tvrdia síce, že zdravotné problémy s DNA vo vakcínach by mali byť len teoretické a ojedinelé a imunitný systém by mal prípadné nádorové bunky potlačiť, no uznávajú, že veľký problém by bol na strane výrobcov a kontroly.
Vedci Držík a Holub pre Sme pripustili, že v prípade potvrdení podozrení by sa mal nanovo certifikovať výrobný proces a možno by sa muselo zopakovať klinické skúšanie. A také vakcíny, kde výrobca klamal v kontrole kvality, by sa mali stiahnuť.
Možné problémy uznal, hoci len v podmienečnej rovine, aj virológ SAV Klempa. O Pekovej analýze sa vyjadroval s rešpektom.
Dodajme, že ak by boli vlády alebo eurokomisia dôsledné, mohli a mali by zažalovať Pfizer a Modernu za zavádzanie a za skresľovanie informácií pre kontrolné úrady. Pacienti by zas mohli výrobcov hromadne žalovať za to, že dostali vakcíny s iným ako s deklarovaným a schváleným zložením.
Žiaľ, kontrolné úrady a eurokomisia asi dôrazné nebudú, pretože boli súčasťou problému. A súčasťou pochybného systému. Tlačili na rýchle testovanie, na rýchle schválenie vakcín, na ich rýchlu výrobu pre masové použitie. Popri tom potláčali kritické hlasy a pokusy o verejnú kontrolu. A súborom zvrátených pravidiel postihovali tých, ktorí sa opovážili odmietnuť „dobrovoľné očkovanie“.
Navyše, výrobcovia si poistili finančné riziká v zmluvách s EÚ a vládami. Náklady za prípadné súdne spory im majú preplácať objednávatelia vakcín – vlády a ich daňoví poplatníci. Očkovaní aj neočkovaní.
A osobné riziká si z druhej strany poistil aj Anthoni Fauci, hlava americkej pandemickej a očkovacej politiky. Fauci preukázateľne klamal, keď sa pokúšal zakryť laboratórne stopy vírusu. A klamal aj počas očkovacej kampane. Nakoniec mu však Biden pár hodín pred koncom v úrade udelil preventívnu milosť. Má zabrániť stíhaniu alebo vyšetrovaniu Fauciho a jeho tímu. Pretože vyšetrovanie by mohlo odhaliť, kto stál za pochybnými výskumnými projektmi koronavírusov. A kto stál za snahami presadiť program povinného plošného očkovania proti covidu…
Napriek tomu môžeme byť optimisti. Je to na dobrej ceste. Pravda o pôvode vírusu a o zložení vakcín sa pomaly, krok za krokom odkrýva. Tí, ktorí sa hrali na lovcov dezinformácií a na inkvizítorov, prechádzajú do stiahnutej obrany. A tí, ktorí sa nebáli vystúpiť s kritikou, môžu ísť o krok ďalej. Od odkrývania zamlčaných informácií k tlaku na to, aby sa podvody vyšetrili. A aby sa zodpovední hnali pred súd.
Manipulácie a podvody treba trestať. Inak sa zopakujú.
Pri podvodoch, ktoré zasahovali milióny dôverčivých ľudí, to platí miliónnásobne.
Tvrdohlavým ľuďom ako Kotlár a Peková patrí vďaka za to, že sa nenechali zlomiť. A umlčať.
Dnes sú z tých starých dvaja mŕtvi - paradoxne zomreli na covid, vzorne zaočkovaní a po pandémii.
A život tretieho bol z pazúrov covidu vykúpený jediným účinným liekom - Paxlovidom.
Komentár Daga Daniša k zhrnutiu šaškovania okolo Kotlára.
Len pre zaujímavosť Peková medzi prvými vravela o umelom pôvode vírusu, čo máme zdokumentované aj tu,
... a je oficiálne uznaná ako súdna znalkyňa. To nevymyslíš, to je život.
Dnes o podozreniach, že Pfizer zamlčal zloženie nových vakcín; o rozsudku, ktorý ukazuje vinu Ukrajiny za masaker v Odese z roku 2014; o páde nemeckej hrádze proti dlhom a o novom – a príšernom – ministrovi Smeru.
1. Očkovacia lotéria
Väčšina z nás si určite spomenie na údajné „poplašné správy“ o laboratórnom pôvode koronavírusu alebo o DNA v nových vakcínach.
Jedno aj druhé sa roky odsudzovalo ako konšpirácie a dezinformácie, ktoré treba trestať (Kolíková pripravovala novelu Trestného zákona). A pri jednom aj druhom sa to časom otočilo.
Nemecké, britské a americké spravodajské služby sú presvedčené, že koronavírus unikol z laboratória. Zrejme po génových úpravách, ktoré zvýšili jeho infekčnosť pre človeka. A z DNA v nových vakcínach je dnes široko diskutovaná téma. Experti sa sporia len o to, či je zvyšková DNA v očkovacích látkach privysoká alebo v únosnej norme s minimálnymi rizikami.
Keď Peter Kotlár otvoril tieto témy, debata sa zvrhla do čisto osobnej roviny. Do útokov na Kotlára alebo Pekovú. Celkom pritom uniká podstata veci: podozrenia, že výrobcovia zatajili skutočné zloženie nových mRNA vakcín. Obsah očkovacích látok bol iný, ako deklarovali Pfizer či Moderna.
A to je škandál, ktorý sa priamo týka stoviek miliónov ľudí. A stoviek miliárd dolárov.
Treba spresniť, že už nejde len o hmlisté podozrenia. Závery Pekovej, ktorá pripravila analýzu pre slovenskú vládu, sú podobné ako zistenia výskumov zo Spojených štátov, Kanady, Francúzska… Podozrenia sa potvrdzujú z viacerých zdrojov. Všade sa zistilo, že nové vakcíny obsahovali DNA patogénov v takých množstvách, ktoré nie je možné ignorovať a odbiť ako náhodnú kontamináciu.
Keďže tieto látky neboli deklarované (naopak, tvrdenia o DNA vo vakcínach boli potláčané ako hoaxy), výrobcovia vedome zatĺkali zloženie vakcín. S výdatnou pomocou spriaznených „fact-checkerov“.
Ešte väčším problémom je však to, že úplné informácie o zložení vakcín zrejme nemali ani kontrolné úrady. Tie, ktoré vydávali povolenia na núdzové (de facto experimentálne) použitie nových vakcín pred ich riadnym, niekoľkoročným testovaním… „Autority“ vychádzali z tých informácií, ktoré im dodali výrobcovia.
Alebo inak: kontrolné úrady vydali povolenia pre núdzové nasadenie vakcín, o ktorých nevedeli všetko, čo mali vedieť. Nové vakcíny boli po preskúmaní „papierov“ vyhlásené za schválené a bezpečné, no priamo na trhu boli potom látky s iným zložením. Presnejšie: s rôznym zložením. Niektoré šarže boli kontaminované zvyškovou DNA viac, iné menej (ako v lotérii). Výrobcovia nezabezpečili plošnú kvalitu a deklarovanú čistotu mRNA vakcín, lebo by to bolo príliš nákladné. A možno aj preto, že masové testovanie a dolaďovanie vakcín pokračovalo takpovediac za pochodu.
Nech už boli dôvody akékoľvek, volá sa to podvod. Bol to podvod na úradoch aj na stovkách miliónov ľudí, ktorí uverili, že vakcíny obsahujú len čistú mRNA plus schválené prísady – a nič iné.
Zavádzanie verejnosti a úradov pri schvaľovaní vakcín má dva vážne následky: zdravotný a právny.
O zdravotných rizikách nových mRNA vakcín s prímesami DNA zatiaľ veľa nevieme. Všetky tvrdenia sú ešte stále v polemickej rovine. Aj tie o vážnych dôsledkoch pre poškodenie DNA ľudských buniek, aj tie o spoľahlivosti a bezpečnosti vakcín…
Viaceré štúdie predpokladajú, že nové vakcíny mohli nepriamo spôsobiť vážne zápalové a neurologické ochorenia, prípadne mohli dočasne oslabiť protinádorové gény. Chýbajú však širšie výskumy, ktoré by to definitívne potvrdili. Alebo vylúčili.
Predbežne však platí, že každá nová (alebo nepriznaná) látka v liečivách je spojená so škálou rizík a nežiadúcich účinkov, ktoré treba s maximálnou pokorou a opatrnosťou preskúmať. Hlavne ak ide o génový materiál ako DNA patogénov, ktorý sa priamo, injekčne podával miliónom ľudí. DNA, ktorú denne prijmeme potravou, rozkladajú tráviace enzýmy. DNA patogénov a geneticky modifikovaných organizmov, ktorá je do tela zavedená injekčne, má iné a dodnes slabo preskúmané následky.
Maximálnu pokoru a opatrnosť sme však nevideli. Bola potlačená zavádzaním a arogantným pokrikom „autorít“, že vakcíny sú bezpečné a tvrdenia, že obsahujú DNA, sú len zákerné výmysly konšpirátorov a dezolátov.
Jednoducho: zamlčanie skutočného zloženia vakcín bolo hazardom so zdravím miliónov ľudí. Pretože tie vakcíny neboli len „v ponuke“ na núdzové použitie. Ľuďom boli nanucované ako priepustky na slobodu.
Ďalší výbušný problém je právny. Ak výrobcovia zamlčali podstatné údaje o vakcínach, potom je možné spochybniť celý kontrolný a schvaľovací postup ako neplatný. Alebo ako nedostatočný. Klinické testy a schvaľovací proces by sa museli aspoň sčasti zopakovať.
Napokon, priznávajú to aj vedci, ktorých si privolali na pomoc v denníku Sme. Tvrdia síce, že zdravotné problémy s DNA vo vakcínach by mali byť len teoretické a ojedinelé a imunitný systém by mal prípadné nádorové bunky potlačiť, no uznávajú, že veľký problém by bol na strane výrobcov a kontroly.
Vedci Držík a Holub pre Sme pripustili, že v prípade potvrdení podozrení by sa mal nanovo certifikovať výrobný proces a možno by sa muselo zopakovať klinické skúšanie. A také vakcíny, kde výrobca klamal v kontrole kvality, by sa mali stiahnuť.
Možné problémy uznal, hoci len v podmienečnej rovine, aj virológ SAV Klempa. O Pekovej analýze sa vyjadroval s rešpektom.
Dodajme, že ak by boli vlády alebo eurokomisia dôsledné, mohli a mali by zažalovať Pfizer a Modernu za zavádzanie a za skresľovanie informácií pre kontrolné úrady. Pacienti by zas mohli výrobcov hromadne žalovať za to, že dostali vakcíny s iným ako s deklarovaným a schváleným zložením.
Žiaľ, kontrolné úrady a eurokomisia asi dôrazné nebudú, pretože boli súčasťou problému. A súčasťou pochybného systému. Tlačili na rýchle testovanie, na rýchle schválenie vakcín, na ich rýchlu výrobu pre masové použitie. Popri tom potláčali kritické hlasy a pokusy o verejnú kontrolu. A súborom zvrátených pravidiel postihovali tých, ktorí sa opovážili odmietnuť „dobrovoľné očkovanie“.
Navyše, výrobcovia si poistili finančné riziká v zmluvách s EÚ a vládami. Náklady za prípadné súdne spory im majú preplácať objednávatelia vakcín – vlády a ich daňoví poplatníci. Očkovaní aj neočkovaní.
A osobné riziká si z druhej strany poistil aj Anthoni Fauci, hlava americkej pandemickej a očkovacej politiky. Fauci preukázateľne klamal, keď sa pokúšal zakryť laboratórne stopy vírusu. A klamal aj počas očkovacej kampane. Nakoniec mu však Biden pár hodín pred koncom v úrade udelil preventívnu milosť. Má zabrániť stíhaniu alebo vyšetrovaniu Fauciho a jeho tímu. Pretože vyšetrovanie by mohlo odhaliť, kto stál za pochybnými výskumnými projektmi koronavírusov. A kto stál za snahami presadiť program povinného plošného očkovania proti covidu…
Napriek tomu môžeme byť optimisti. Je to na dobrej ceste. Pravda o pôvode vírusu a o zložení vakcín sa pomaly, krok za krokom odkrýva. Tí, ktorí sa hrali na lovcov dezinformácií a na inkvizítorov, prechádzajú do stiahnutej obrany. A tí, ktorí sa nebáli vystúpiť s kritikou, môžu ísť o krok ďalej. Od odkrývania zamlčaných informácií k tlaku na to, aby sa podvody vyšetrili. A aby sa zodpovední hnali pred súd.
Manipulácie a podvody treba trestať. Inak sa zopakujú.
Pri podvodoch, ktoré zasahovali milióny dôverčivých ľudí, to platí miliónnásobne.
Tvrdohlavým ľuďom ako Kotlár a Peková patrí vďaka za to, že sa nenechali zlomiť. A umlčať.
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 200 times
To, ze na urovni EU bola utajena cena vakcin bola jednoznacne gangsterska praktika a dovod bojkotovat ich.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8649487/
Peniaze vladnu svetom.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8649487/
https://www.investigate-europe.eu/posts ... rna-pfizerAstraZeneca has said it is selling its Oxford-based vaccine without profit during the global pandemic, but its inter-country price per dose varies – $2.15 in Europe, $3–4 in the USA and $5.25 in South Africa – and the lack so far of any independent verification of cost 4 raises the question of the veracity of its claim. According to a BMJ report in January 2021, Moderna and Pfizer were charging more affluent nations and the EU for their mRNA vaccines with prices ranging from $14.70 to $23.50 a dose.
Kazdopadne vykradacka za 30 miliard EUR bola mnohonasobne mensia, nez vykradacka, ktora sa zaviedla "Majdanom a naslednou vojnou na Ukrajine".Overall, the EU may have overpaid €31 billion for doses, according to the People's Vaccine Alliance, a coalition of more than 70 humanitarian organisations. This assessment rests on a study by Imperial College London showing that mRNA jabs could be mass-produced for as little as $1.18 to $2.85. The markup for each shot would thus be over 794% for Moderna and over 1,838% for Pfizer.
Peniaze vladnu svetom.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Pekovej zistenia o vakcínach sú príliš vážne na to, aby sa ignorovali
Je neuveriteľné, ako povrchne a hlúpo médiá pristupujú k novým zisteniam o zložení vakcín.
Laboratórne analýzy – a nielen tie české a slovenské – sú alarmujúce. Ak sa potvrdia, mali by viesť k vyšetrovaniu.
Na úvod jedna predbežná poznámka: tému DNA v nových vakcínach síce verejne otvoril Peter Kotlár, no nie sú to jeho závery.
Vychádzal z laboratórnych analýz očkovacích látok podávaných na Slovensku, ktoré vypracovala Soňa Peková.
A vypracovala ich pre vládne účely ako súdna znalkyňa z odvetvia genetiky a molekulárnej biológie.
Za obsah dokumentov, ktoré podpísala, teda nesie trestnoprávnu zodpovednosť.
Navyše, jej závery potvrdzujú podobné laboratórne analýzy vakcín z Kanady, Spojených štátov a Francúzska.
A vedecké štúdie o možných účinkoch nových vakcín na DNA v ľudských bunkách.
Zistenia z laboratórnej analýzy, ktorých kľúčové časti má redakcia k dispozícii, sú vážne. Zhrnieme ich do piatich základných bodov.
Po prvé: Nové vakcíny proti covidu na báze mRNA obsahovali štyri zložky „génového inžinieringu“: mRNA pre S proteín, DNA pre S proteín, klonovací vektor pre DNA šablónu a v niektorých šaržiach aj časti DNA baktérie E. coli.
Problémová je práve prítomnosť DNA z koronavírusu vo vakcínach.
Ide totiž o zložku, ktorú výrobcovia vo verejne dostupných dokumentoch zamlčali.
Nebola deklarovaná, hoci množstvo DNA vo vakcínach nebolo podľa Pekovej analýzy len zanedbateľné, ale značné a porovnateľné s množstvom samotnej mRNA.
Výrobcovia verejne uvádzali len to, že mRNA ako účinná látka bola výrobným procesom získaná z „DNA šablón“.
No neuvádzali, že táto DNA môže byť prítomná priamo v produkte, vo vakcínach proti covidu.
Laboratórne analýzy ukazujú, že nešlo o náhodný či zriedkavý problém tej-ktorej šarže so „zvyškovou kontamináciou“, ale o všetky skúmané vzorky.
Už len tento fakt by mal byť škandálom. A predmetom vyšetrovania.
Je predsa neprijateľné, aby výrobcovia nových biotechnológií nepriznali ich skutočné zloženie priamo v produktovej informácii (verejne dostupných údajoch). Ešte k tomu pri látkach, ktoré sa po zrýchlenom testovaní nanucovali stovkám miliónov ľudí…
Po druhé: Nameraná prítomnosť DNA vo vakcínach môže podľa Pekovej analýzy spôsobiť poškodenie niektorých buniek.
Ide hlavne o bunky, ktoré sa neobnovujú (a nečistia) delením – napríklad bunky srdcového svalu a bunky nervovej sústavy.
Dodajme, že ide o predpoklad, ktorý podporujú dáta z nahlasovaných vedľajších účinkov mRNA vakcín: zápaly srdcového svalu a pomerne časté zápaly neurologickej povahy.
Po tretie: DNA patogénu vo vakcínach môže podľa Pekovej analýzy v niektorých prípadoch zasahovať aj do buniek v protinádorových génoch. Teda môže zmeniť a oslabiť protinádorovú imunitu.
Tento predpoklad tiež podporujú niektoré vedecké štúdie, ktoré skúmajú spojitosť medzi očkovaním proti covidu a protinádorovými génmi.
Jedna z týchto štúdií tvrdí, že pri citlivých skupinách očkovanie syntetickými mRNA vakcínami „môže viesť k chronickým zápalom, k autoimunitým ochoreniam a k rakovine“.
Po štvrté: Analýza Pekovej tvrdí, že nové vakcíny podávané v rokoch 2021 a 2022 boli zamerané na S proteín pôvodného „wuchanského kmeňa“ koronavírusu. Ten však v populácii prestal cirkulovať už na jar 2020 a bol nahradený novými kmeňmi (Omicron).
Očkovanie teda podľa nej nemohlo mať deklarovanú účinnosť, keďže bolo zamerané na protilátky proti niečomu, čo už v čase očkovacích kampaní nebolo v obehu.
Podľa analýzy očkovanie proti pôvodnému vírusu, ktorý prestal cirkulovať na jar 2020, mohlo byť kontraproduktívne.
„Nabudenie protilátkovej odpovede proti príbuznému vírusu spôsobuje prepad protilátkovej odpovede“ proti aktuálnemu vírusu, tvrdí v posudku Peková.
Inými slovami: imunita očkovaných ľudí bola preťažená tvorbou protilátok proti niečomu, čo už rok neexistovalo.
Navyše to bolo v čase, keď novší kmeň Omicron nespôsoboval infikovaným vážnejšie zdravotné ťažkosti.
Príznaky virózy boli mierne a nevyžadovali si celosvetové úsilie o plošné očkovanie.
Po piate: Ďalšie zistenia analýzy sa týkajú samotného koronavírusu. Presnejšie jeho rôznych kmeňov.
Znalecký posudok Pekovej tvrdí, že pri troch vlnách pandémie a troch rôznych kmeňoch koronavírusu nešlo o organické mutácie s prirodzenou génovou evolúciou, ale o výrazne odlišné kmene, pri ktorých chýbala genomická nadväznosť.
Také niečo podľa Pekovej posudku v prírode nie je možné. „Jednotlivé kmene vírusu sa nevyvíjali organicky jedna z druhej, ale predstavovali geneticky nespojité kmene,“ tvrdí Peková. A dodáva, že o pôvode týchto kmeňov je možné len hypotetizovať.
Čo nepovedala Peková, to za ňu tvrdí Kotlár. Spolu s americkým ministrom zdravotníctva Kennedym je presvedčený, že laboratórny pôvod nemal len pôvodný kmeň vírusu z Wuchanu, ale aj dva novšie kmene.
Treba priznať, že zatiaľ ide len o hypotézy. No odbiť ich ako konšpirácie je už dnes „mimo doby“.
O laboratórnom pôvode wuchanského koronavírusu je presvedčená čoraz väčšia časť vedcov.
A to isté tvrdia aj nemecké, britské a americké spravodajské služby. Sars-cov-2 podľa nich unikol z laboratória a pravdepodobne po génových úpravách pôvodne prírodného vírusu.
Ak to zhrnieme, všetky zistenia a závery Pekovej analýzy sú príliš vážne na to, aby sa dali zhodiť zo stola a ignorovať.
No médiá to napriek tomu robia. Debatu zužujú buď na osobu Pekovej a osobu Kotlára, alebo na zľahčovanie nových zistení o DNA vo vakcínach. Médiá citujú mladých aktivistov, ktorí spochybňujú zistenia skúsenej molekulárnej biologičky a súdnej znalkyne…
Je to úbohé, ale čiastočne pochopiteľné. Väčšina médií nebola počas pandemických a očkovacích manévrov súčasťou verejnej kontroly.
Bola súčasťou politických kampaní. Dnes robia presne to isté, čo robili na vrchole pandémie.
Potláčajú kritické hlasy, zakrývajú preukázané fakty, ktoré im nesedia, a dokola opakujú staré frázy o čistote, účinnosti a bezpečnosti nových vakcín.
Našťastie im v roku 2025 už táto „politika“ nefunguje. Laboratórne analýzy mRNA vakcín prinášajú fakty, ktoré sa nedajú zaprieť.
Týka sa to hlavne zistení o DNA v očkovacích látkach, ktoré neboli deklarované v údajoch o ich zložení.
Vedecká obec to už priznáva – hoci pred dvomi rokmi sa to vylučovalo ako hoax.
Spory sú o to, či sú namerané množstvá zanedbateľné alebo značné.
Ďalšie spory sú zasa o to, či množstvo DNA vo vakcínach – aj keď je v norme – môže alebo nemôže spôsobovať vedľajšie účinky.
Kritickí vedci to pripúšťajú a ďalej skúmajú ako dôležitú otázku.
Dogmatickí „vedci“ zas opakujú, že ide o bezvýznamnú tému a zbytočné strašenie verejnosti.
Dobrou správou je, že kritických hlasov bude čoraz viac. Zvedavosť, opatrnosť a kritický prístup sú prirodzenou výbavou vedy.
A prirodzenou výbavou slušných a poctivých ľudí.
A pokiaľ ide o tých druhých, o aktivistické médiá, ich vedecké celebrity a ich kampane, tie budú čoraz menej podstatné. A čoraz menej zaujímavé. Prípadne budú také „zaujímavé“ ako ich pôvodné heslo – dnes už komické – Vakcína je sloboda.
https://standard.sk/908329/pekovej-zist ... ignorovali
Je neuveriteľné, ako povrchne a hlúpo médiá pristupujú k novým zisteniam o zložení vakcín.
Laboratórne analýzy – a nielen tie české a slovenské – sú alarmujúce. Ak sa potvrdia, mali by viesť k vyšetrovaniu.
Na úvod jedna predbežná poznámka: tému DNA v nových vakcínach síce verejne otvoril Peter Kotlár, no nie sú to jeho závery.
Vychádzal z laboratórnych analýz očkovacích látok podávaných na Slovensku, ktoré vypracovala Soňa Peková.
A vypracovala ich pre vládne účely ako súdna znalkyňa z odvetvia genetiky a molekulárnej biológie.
Navyše, jej závery potvrdzujú podobné laboratórne analýzy vakcín z Kanady, Spojených štátov a Francúzska.
A vedecké štúdie o možných účinkoch nových vakcín na DNA v ľudských bunkách.
Zistenia z laboratórnej analýzy, ktorých kľúčové časti má redakcia k dispozícii, sú vážne. Zhrnieme ich do piatich základných bodov.
Po prvé: Nové vakcíny proti covidu na báze mRNA obsahovali štyri zložky „génového inžinieringu“: mRNA pre S proteín, DNA pre S proteín, klonovací vektor pre DNA šablónu a v niektorých šaržiach aj časti DNA baktérie E. coli.
Ide totiž o zložku, ktorú výrobcovia vo verejne dostupných dokumentoch zamlčali.
Nebola deklarovaná, hoci množstvo DNA vo vakcínach nebolo podľa Pekovej analýzy len zanedbateľné, ale značné a porovnateľné s množstvom samotnej mRNA.
Výrobcovia verejne uvádzali len to, že mRNA ako účinná látka bola výrobným procesom získaná z „DNA šablón“.
No neuvádzali, že táto DNA môže byť prítomná priamo v produkte, vo vakcínach proti covidu.
Laboratórne analýzy ukazujú, že nešlo o náhodný či zriedkavý problém tej-ktorej šarže so „zvyškovou kontamináciou“, ale o všetky skúmané vzorky.
Už len tento fakt by mal byť škandálom. A predmetom vyšetrovania.
Je predsa neprijateľné, aby výrobcovia nových biotechnológií nepriznali ich skutočné zloženie priamo v produktovej informácii (verejne dostupných údajoch). Ešte k tomu pri látkach, ktoré sa po zrýchlenom testovaní nanucovali stovkám miliónov ľudí…
Po druhé: Nameraná prítomnosť DNA vo vakcínach môže podľa Pekovej analýzy spôsobiť poškodenie niektorých buniek.
Ide hlavne o bunky, ktoré sa neobnovujú (a nečistia) delením – napríklad bunky srdcového svalu a bunky nervovej sústavy.
Dodajme, že ide o predpoklad, ktorý podporujú dáta z nahlasovaných vedľajších účinkov mRNA vakcín: zápaly srdcového svalu a pomerne časté zápaly neurologickej povahy.
Po tretie: DNA patogénu vo vakcínach môže podľa Pekovej analýzy v niektorých prípadoch zasahovať aj do buniek v protinádorových génoch. Teda môže zmeniť a oslabiť protinádorovú imunitu.
Tento predpoklad tiež podporujú niektoré vedecké štúdie, ktoré skúmajú spojitosť medzi očkovaním proti covidu a protinádorovými génmi.
Jedna z týchto štúdií tvrdí, že pri citlivých skupinách očkovanie syntetickými mRNA vakcínami „môže viesť k chronickým zápalom, k autoimunitým ochoreniam a k rakovine“.
Po štvrté: Analýza Pekovej tvrdí, že nové vakcíny podávané v rokoch 2021 a 2022 boli zamerané na S proteín pôvodného „wuchanského kmeňa“ koronavírusu. Ten však v populácii prestal cirkulovať už na jar 2020 a bol nahradený novými kmeňmi (Omicron).
Očkovanie teda podľa nej nemohlo mať deklarovanú účinnosť, keďže bolo zamerané na protilátky proti niečomu, čo už v čase očkovacích kampaní nebolo v obehu.
Podľa analýzy očkovanie proti pôvodnému vírusu, ktorý prestal cirkulovať na jar 2020, mohlo byť kontraproduktívne.
„Nabudenie protilátkovej odpovede proti príbuznému vírusu spôsobuje prepad protilátkovej odpovede“ proti aktuálnemu vírusu, tvrdí v posudku Peková.
Inými slovami: imunita očkovaných ľudí bola preťažená tvorbou protilátok proti niečomu, čo už rok neexistovalo.
Navyše to bolo v čase, keď novší kmeň Omicron nespôsoboval infikovaným vážnejšie zdravotné ťažkosti.
Príznaky virózy boli mierne a nevyžadovali si celosvetové úsilie o plošné očkovanie.
Po piate: Ďalšie zistenia analýzy sa týkajú samotného koronavírusu. Presnejšie jeho rôznych kmeňov.
Znalecký posudok Pekovej tvrdí, že pri troch vlnách pandémie a troch rôznych kmeňoch koronavírusu nešlo o organické mutácie s prirodzenou génovou evolúciou, ale o výrazne odlišné kmene, pri ktorých chýbala genomická nadväznosť.
Také niečo podľa Pekovej posudku v prírode nie je možné. „Jednotlivé kmene vírusu sa nevyvíjali organicky jedna z druhej, ale predstavovali geneticky nespojité kmene,“ tvrdí Peková. A dodáva, že o pôvode týchto kmeňov je možné len hypotetizovať.
Čo nepovedala Peková, to za ňu tvrdí Kotlár. Spolu s americkým ministrom zdravotníctva Kennedym je presvedčený, že laboratórny pôvod nemal len pôvodný kmeň vírusu z Wuchanu, ale aj dva novšie kmene.
Treba priznať, že zatiaľ ide len o hypotézy. No odbiť ich ako konšpirácie je už dnes „mimo doby“.
O laboratórnom pôvode wuchanského koronavírusu je presvedčená čoraz väčšia časť vedcov.
A to isté tvrdia aj nemecké, britské a americké spravodajské služby. Sars-cov-2 podľa nich unikol z laboratória a pravdepodobne po génových úpravách pôvodne prírodného vírusu.
Ak to zhrnieme, všetky zistenia a závery Pekovej analýzy sú príliš vážne na to, aby sa dali zhodiť zo stola a ignorovať.
No médiá to napriek tomu robia. Debatu zužujú buď na osobu Pekovej a osobu Kotlára, alebo na zľahčovanie nových zistení o DNA vo vakcínach. Médiá citujú mladých aktivistov, ktorí spochybňujú zistenia skúsenej molekulárnej biologičky a súdnej znalkyne…
Je to úbohé, ale čiastočne pochopiteľné. Väčšina médií nebola počas pandemických a očkovacích manévrov súčasťou verejnej kontroly.
Bola súčasťou politických kampaní. Dnes robia presne to isté, čo robili na vrchole pandémie.
Potláčajú kritické hlasy, zakrývajú preukázané fakty, ktoré im nesedia, a dokola opakujú staré frázy o čistote, účinnosti a bezpečnosti nových vakcín.
Našťastie im v roku 2025 už táto „politika“ nefunguje. Laboratórne analýzy mRNA vakcín prinášajú fakty, ktoré sa nedajú zaprieť.
Týka sa to hlavne zistení o DNA v očkovacích látkach, ktoré neboli deklarované v údajoch o ich zložení.
Vedecká obec to už priznáva – hoci pred dvomi rokmi sa to vylučovalo ako hoax.
Ďalšie spory sú zasa o to, či množstvo DNA vo vakcínach – aj keď je v norme – môže alebo nemôže spôsobovať vedľajšie účinky.
Dogmatickí „vedci“ zas opakujú, že ide o bezvýznamnú tému a zbytočné strašenie verejnosti.
Dobrou správou je, že kritických hlasov bude čoraz viac. Zvedavosť, opatrnosť a kritický prístup sú prirodzenou výbavou vedy.
A prirodzenou výbavou slušných a poctivých ľudí.
A pokiaľ ide o tých druhých, o aktivistické médiá, ich vedecké celebrity a ich kampane, tie budú čoraz menej podstatné. A čoraz menej zaujímavé. Prípadne budú také „zaujímavé“ ako ich pôvodné heslo – dnes už komické – Vakcína je sloboda.
https://standard.sk/908329/pekovej-zist ... ignorovali
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 200 times
Ti, ktori si to do seba nenechali pichnut vedia, ze tymto potencialnym vedlajsim ucinkom z nejakeho DNA vo vakcinach nie su vystaveni.JUGGLER napísal: ↑Ut 25 03, 2025 11:12 pm Vedecká obec to už priznáva – hoci pred dvomi rokmi sa to vylučovalo ako hoax.
Z mojho pohladu to bola dvojsecna zbran, ktora mala vyhody aj nevyhody a bolo na kazdom cloveku aby sa nejako rozhodol. Presadzovanie propagandy "vakcina-sloboda" a "iba vakcina je spravna cesta" bolo netransparentne. Ale da sa to pochopit v zmysle, ze elity sa snazili nanutit to podstatnej casti populacie, lebo pri nizkej percentualnej zaockovanosti by cele ockovanie bolo este vacsim nezmyslom, nez takto.
Ja som mal moznost dost dobre sa izolovat a nakazit ma dokazala az po 2 rokoch najmladsia dcera, ktoru sme nechceli na tyzden prisne izolovat, lebo je prilis spolocenska. Priebeh ochorenia som mal lahky, lahsi nez beznu chripku. LENZE. O mesiac neskor som zacal mat s plucami take problemy, akoby som bol velmi silny fajciar. Trvali skoro 2 roky, hoci moj doktor na mne vyskusal asi 8 liekov. Potom sa zredukovali asi na polovicu, tie plucne problemy.
Cize otazka, ktorej odpoved sa aj tak nikdy nedozviem je, ci ak by som COVID chytil ockovany, ci okrem lahuckeho priebehu by mi to aspon do nejakej miery znizilo aj dlhodobe poskodenie pluc.
Az po objektivnom zodpovedani tejto otazky by som vedel povedat, ci pre mna "vakcina" mohla mat vyznam, alebo nie.
A samozrejme skupiny ludi, ktore su velmi vela v kontakte s ludmi - tam mali vakciny zrejme vacsi vyznam, nez u ludi samotarov. Problem je, ze stat tlacil ludi do vakcin celoplosne a aj skreslovanim "nepohodlnych" udajov. Nastastie to v SR nezaslo az do tak obludnych rozmerov, ako povedzme v Rakusku. Tam sa myslim vyhrazali este aj osamote zijucim dochodcom s minimalnymi spolocenskymi kontaktami, ze za nezaockovanie bude pokuta do 7000 EUR.
-
dusantt
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 65 times
Mame zoznam propagatorov povinneho ockovania proti covid, ktori sa smiali az vyhrazali obcanom s inym pohladom na vec?
Napriklad redaktori, politici, sportovci, zname tvare a podobne?
Napriklad redaktori, politici, sportovci, zname tvare a podobne?
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1567 times
Dovolim si pohlad z inej strany: https://dennikn.sk/4531425/molekularny- ... cne-skody/JUGGLER napísal: ↑Ut 25 03, 2025 11:12 pm Pekovej zistenia o vakcínach sú príliš vážne na to, aby sa ignorovali
Čiže môžeme povedať, že Peter Kotlár zle interpretoval dáta v prezentácii Sone Pekovej?
Jeho interpretácia je, že podľa analýzy ide o veľké množstvo DNA. Ale v skutočnosti je v norme. To množstvo je na úrovni jednotiek femtomólov, čiže 10-15 látkového množstva molekuly.
Napríklad fyziologický roztok s koncentráciou 0,9 % soli, teda NaCl, je roztok, v ktorom necítite, že je soľ, ak ho ochutnáte. Má 0,15 mólu NaCl. Na porovnanie – tých 1,252 miliardy molekúl DNA sa zapíše ako nula, potom čiarka, za ňou 15 núl a až potom iné čísla. Je to malé množstvo molekúl.
Je možné, aby sa zvyšková DNA z mRNA vakcín začlenila do ľudskej DNA, ako tvrdí Peter Kotlár?
Na to, aby sa akákoľvek DNA začlenila do ľudskej DNA, musí byť takpovediac substrátom pre enzýmy, ktoré toto začlenenie vedia urobiť. Takéto enzýmy si nesú napríklad retrovírusy a vyžadujú špeciálne motívy (krátke, špecifické sekvencie nukleotidov v DNA, ktoré majú biologický význam – pozn. red.), aby túto DNA dostali do tej ľudskej.
Ľudská DNA je proti týmto procesom významne chránená. Nachádza sa v samostatnej organele, ktorú voláme jadro. Membrána ho chráni pred vonkajšími vplyvmi. Transport toho, čo sa má k DNA dostať, napríklad proteíny, je riadený a kontrolovaný na úrovni rozhrania jadra bunky.
Chromozómy nie sú čistá DNA. Je to DNA, ktorá je v komplexe s proteínmi, ktoré ju chránia – aj pred spontánnym chemickým rozpadom. A chránia ju aj pred tým, aby sa tam dostávali iné molekuly DNA. Jediné mechanizmy, ktoré dokážu dostať cudziu DNA do našej DNA, sa nachádzajú v retrovírusoch. Sú v tom naozaj efektívne. Významnú časť nášho genómu tvoria elementy, ktoré sú pozostatkami týchto retrovírusov; ide o takzvané retrotranspozóny. Tvoria až 17 % nášho genómu, čo je významná časť. Získali sme ju počas našej evolúcie, zrejme po nejakých infekciách týmito vírusmi. Na porovnanie, proteín kódujúce sekvencie netvoria ani 3 % nášho genómu.
A este jeden clanok: https://dennikn.sk/4535781/pochybuju-va ... kotlarovi/
Majú mRNA vakcíny vedľajšie účinky?
Majú. Aj závažné? Áno. Lenže uveďte kontext – nežiaduce účinky sú sporadické a má ich úplne každý liek, aj ten najbežnejší. Príslušné inštitúcie reportujú nežiaduce vedľajšie účinky po očkovaní a vyhodnocujú ich.
Naďalej platí, že výhody očkovania proti covidu oveľa viac prevyšujú možné riziká. Tieto vakcíny zachránili po celom svete milióny ľudí, ukazujú štúdie. „Vakcíny proti covidu fungujú a sú bezpečné,“ uvádza Európska lieková agentúra (EMA).
Viaceré štúdie dokázali, že nárast srdcovo-cievnych ochorení nespôsobili vakcíny, ale predovšetkým covid. V Austrálii, kde majú čerstvé údaje o výskyte onkologických ochorení, nezaznamenali žiadnu existenciu „turborakoviny“ (termín, ktorým dezinformačné médiá označujú agresívne a rýchlo rastúce formy rakoviny), hoci v krajine masívne očkovali mRNA vakcínami.

Po spustení očkovania mRNA vakcínami v Austrálii nedochádza k žiadnemu nárastu rakoviny. Zdroj – Australian Cancer Plan
Nachádza sa v mRNA vakcínach zvyšková DNA? Áno, ale len v stopovom množstve. Ide o pozostatok z plazmidov, malých kruhových molekúl DNA, ktoré sa nachádzajú v baktériách a niektorých kvasinkách. Plazmidy sa využívajú na syntézu mRNA. Vedeckej obci nie je známy mechanizmus, ako by sa tieto fragmenty DNA mohli začleniť do našej ľudskej DNA.
Dosiaľ sa podalo okolo 13 miliárd dávok mRNA vakcín proti covidu, to znamená, že na svete by mali žiť stámilióny ľudí s modifikovaným genómom, v ktorom by sa mala nachádzať DNA z vakcín, ako si myslí Peter Kotlár. Napriek jeho vyjadreniam sa dosiaľ takáto osoba nenašla.
-
dusantt
- Platinum Member ***
"Napríklad fyziologický roztok s koncentráciou 0,9 % soli, teda NaCl, je roztok, v ktorom necítite, že je soľ, ak ho ochutnáte. "
je blud.
A potom porovnava sol s DNA. Porovnava sol ktora pojde cez usta do traviaceho traktu (prirodzena cesta) s DNA priamo do svalu (neprirodzena cesta neprirodzenej latky)
Ale je to odbornik, treba ho pocuvat.
je blud.
A potom porovnava sol s DNA. Porovnava sol ktora pojde cez usta do traviaceho traktu (prirodzena cesta) s DNA priamo do svalu (neprirodzena cesta neprirodzenej latky)
Ale je to odbornik, treba ho pocuvat.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mňa zaujímajú informácie z ďalších štúdií. Tá norma DNA pravdepodobne nebola prekročená, ale pozor : normu stanovilo americké FDA.
Sranda je pre mňa hlavne priznanie....že sa média oháňajú , že to prešlo cez ŠUKL , ale ŠUKL si nevie nič preveriť:
keď si chceme niečo preveriť, nie som odporcom. Ak by sa na ŠÚKL zriadilo sofistikované laboratórium, ktoré by bolo schopné v prípade pochybností robiť takéto preverenia, nemyslím si, že by to bolo vyslovene na škodu.
Ale treba si uvedomiť, že by to znamenalo náklady. Na zriadenie takéhoto laboratória treba minimálne milión eur.
Ďalšie náklady stojí jeho udržovanie – treba nájsť a zaplatiť odborníkov z molekulárnej biológie, ktorí majú skúsenosti, aby ich práca bola dobrá a hodnotná.
Mňa Kotlárové vývody nezaujímajú. Zaujíma ma, čo sa zistí prešetrovaním v ktorom si zrejme vyžiadajú výsledky dalších výskumov, či stanoviská súdnych znalcov......ked narazíte na nové info, dajte sem.
Pani Pekovú sme tu spomínali...akú z nej čarodejnicu urobili, ked vyslovila odborný názor, že vírus vznikol v labáku.
My sme tu mali k tomu aj vyjadrenie z Lancetu, kde unikli info od vedcov..a to dnes už je takmer TUTOVKA, že covid vznikol v labáku.
Ved Biden už aj omilostil vinníkov ! americká spravodlivosť, pričom sa ešte ani súd nekonal
Takže mala pravdu Peková? V tom, že vírus vznikol v labáku zrejme mala.
Ale všimnite si, že tvrdí, že aj tie dalšie formy, napr. Omicron vznikol v labáku. To by ma teda zaujímalo ešte viac...
Aj tak tipujem, že sa to nakoniec všetko zametie pod koberec, lebo jedna vec je ego Trumpa, že dokáže, že amíci spolu z britmi robili svinstvá a keďže to nemohli robiť v labákoch USA, robili to v Číne. Ale Trump si nakoniec uvedomí, že keby to priznali, tak môžu platiť miliardy odškodnení a stanú sa vinní za milióny mrtvych.
Čo je smutné na červených denníčkoch, že podobne ako komunisti, ked už raz hlásali tú svoju nemennú pravdu, tak budú trvať na svojej neomylnosti za každú cenu. A ked sa aj preukáže laboratorny pôvod vírusu, tak sa Pekovej nikto neospravedlní za to, že z nej urobili dezolátku.
Sranda je pre mňa hlavne priznanie....že sa média oháňajú , že to prešlo cez ŠUKL , ale ŠUKL si nevie nič preveriť:
keď si chceme niečo preveriť, nie som odporcom. Ak by sa na ŠÚKL zriadilo sofistikované laboratórium, ktoré by bolo schopné v prípade pochybností robiť takéto preverenia, nemyslím si, že by to bolo vyslovene na škodu.
Ale treba si uvedomiť, že by to znamenalo náklady. Na zriadenie takéhoto laboratória treba minimálne milión eur.
Ďalšie náklady stojí jeho udržovanie – treba nájsť a zaplatiť odborníkov z molekulárnej biológie, ktorí majú skúsenosti, aby ich práca bola dobrá a hodnotná.
Mňa Kotlárové vývody nezaujímajú. Zaujíma ma, čo sa zistí prešetrovaním v ktorom si zrejme vyžiadajú výsledky dalších výskumov, či stanoviská súdnych znalcov......ked narazíte na nové info, dajte sem.
Pani Pekovú sme tu spomínali...akú z nej čarodejnicu urobili, ked vyslovila odborný názor, že vírus vznikol v labáku.
My sme tu mali k tomu aj vyjadrenie z Lancetu, kde unikli info od vedcov..a to dnes už je takmer TUTOVKA, že covid vznikol v labáku.
Ved Biden už aj omilostil vinníkov ! americká spravodlivosť, pričom sa ešte ani súd nekonal
Takže mala pravdu Peková? V tom, že vírus vznikol v labáku zrejme mala.
Ale všimnite si, že tvrdí, že aj tie dalšie formy, napr. Omicron vznikol v labáku. To by ma teda zaujímalo ešte viac...
Aj tak tipujem, že sa to nakoniec všetko zametie pod koberec, lebo jedna vec je ego Trumpa, že dokáže, že amíci spolu z britmi robili svinstvá a keďže to nemohli robiť v labákoch USA, robili to v Číne. Ale Trump si nakoniec uvedomí, že keby to priznali, tak môžu platiť miliardy odškodnení a stanú sa vinní za milióny mrtvych.
Čo je smutné na červených denníčkoch, že podobne ako komunisti, ked už raz hlásali tú svoju nemennú pravdu, tak budú trvať na svojej neomylnosti za každú cenu. A ked sa aj preukáže laboratorny pôvod vírusu, tak sa Pekovej nikto neospravedlní za to, že z nej urobili dezolátku.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Ten vznik virusu bude podla mna kombinacia oboch teorii:JUGGLER napísal: ↑Št 27 03, 2025 1:04 am Pani Pekovú sme tu spomínali...akú z nej čarodejnicu urobili, ked vyslovila odborný názor, že vírus vznikol v labáku.
Ved Biden už aj omilostil vinníkov ! americká spravodlivosť, pričom sa ešte ani súd nekonal![]()
- ze v labaku skumali virus odobraty na trhu a ten im potom unikol, alebo:
- je možné, že trh navštívila infikovaná osoba (z labaku), ktorá nakazila zvieratá na trhu.
https://dennikn.sk/3288510/ziskali-dosi ... o-wuchane/
Väčšina amerických spravodajských služieb dospela k záveru, že koronavírus nebol geneticky upravený, ale stále nie je úplne jasné, ako pandémia vznikla. Analýza tajných služieb zverejnená v roku 2023 uvádza, že je možný buď laboratórny, alebo prírodný pôvod. Žiadna americká federálna agentúra sa nedomnieva, že vírus, ktorý spôsobuje covid-19, bol vytvorený ako biologická zbraň. Tento rok v januári americká Ústredná spravodajská služba (CIA) dospela k záveru s „nízkou mierou istoty“, že je pravdepodobnejší pôvod pandémie covidu-19 súvisiaci s výskumom, než jeho prirodzený pôvod.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/74 ... u-utajili/
ale je tu aj: Podľa nemeckých médií BND dospela už v roku 2020 k názoru, že koronavírus unikol z čínskeho laboratória vo Wu-chane. Podľa nej bol pritom vírus vytvorený umelo na základe experimentálnej manipulácie s existujúcim vírusom.
Takze su tu zistenia vedcov, 2 rozdielne zistenia tajnych sluzieb a jedna spekulacia p. Pekovej
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Uvidíme Mibi. Tá preventívna prezidentská milosť Faucimu ako i zastavenie financovania EcoHealth Alliance dosť silne potvrdzuje to, čo preniklo von už počas covidu - že briti ai američania robili génové manipulácie na koronavírusoch vo Wuchane:
citujem časť:
V roku 2019 americký Inštitút pre infekčné choroby NIH [National Institutes of Health, v preklade Národné ústavy zdravia, pozn. red.], vedený neskoršou tvárou boja s pandémiou COVIDU-19 Anthonym Faucim, poskytol Daszakovej EcoHealth Alliance grant vo výške štyroch miliónov dolárov. Daszak bol najskôr len prevodovkou, ktorá mala hlavnú časť grantu presmerovať do Inštitútu virológie v čínskom Wu-chane.
Fauci bol roky veľkým priaznivcom laboratórnych hier s vírusmi, ktorým sa vznešene a pre smrteľníkov nepreniknuteľne hovorí gain-of-function research – výskum zisku funkcie. Ide v ňom akoby o to, že vedci „predbehnú“ prírodu a dotyčný vírus upravia tak, aby bol oveľa nebezpečnejší ako doteraz, povedzme oveľa nákazlivejší alebo schopný preskočiť zo zvieraťa na človeka – a keď sa potom v prírode ako taký stane nebezpečným, nastáva hodina vedcov. Už sú pripravení a proti vírusu môžu rýchlo vyvinúť vakcínu.
Je to hra na Boha, presnejšie na Pána prírody, a v USA ju kedysi z dobrých dôvodov zakázal Barack Obama.
Čína – a azda aj iné štáty – sa ponúkali na outsourcing, a tak zakázaný výskum mohli ľudia od Fauciho prevádzkovať tam.
Na papieri tieto štyri milióny dolárov pre žiadny gain-of-function výskum určené neboli, grant mal dobre znejúce meno „Analýza rizík netopierích koronavírusov“. Ale prevodovka Daszak ten zakázaný výskum vo Wu-chane robiť nechal – a poskytovateľom peňazí z NIH to údajne zatajil.
To všetko v čase, keď sa už potichu nastolil konsenzus, že vírus SARS-CoV-2 nie je prírodného, ale laboratórneho pôvodu a že laboratórium s najvyššou pravdepodobnosťou bolo to vo Wu-chane. Potom to dáva celej záležitosti istú výbušnosť.
Kongresmanom naozaj slúži ku cti, že sa nedali a svojou húževnatosťou prinútili úrady k tomuto, hoci nepriamemu, priznaniu americkej zodpovednosti. Prečo by asi Fauci bez predchádzajúcej dohody len tak dával peniaze niekomu, u koho nemá istotu, ako s nimi naloží?
Na deklarovaný výskum mohol grant do Číny poslať pokojne vo svojom mene.
A prečo sa teraz Fauci nachádza medzi ľuďmi, ktorým Joe Biden na odchode preventívne udelil prezidentskú milosť? Prvú covidovú sezónu 2020/21 sme aj v Echu 24 radi písali o „čínskom víruse“. Asi sme mali písať buď o čínsko-americkom alebo jednoducho o americkom víruse.
https://standard.sk/869487/bol-to-cinsk ... st-faucimu
Ale nie to som chcel. Ako trikrát očkovaného ovčana ma najviac zaujíma bezpečnosť mrna vakcín. Pretože sám som mal po očkovaní problémy s kĺbmi, takisto moja sestra. Som zato, aby sa z opatrení proti covidu v SR nerobila veda...a nehľadali vinníci....vláda to podľa mňa zvládla dobre, len treba vedieť čoho sa vyvarovať nabudúce. Za mňa je najdôležitejšia bezpečnosť mrna vakcín:
Ďalšia negatívna správa ( pre mňa signál, aby som použil klasickú vakcínu aká bude napr. od Novavaxu (NVAX)...
Covidové vakcíny môžu spôsobiť rakovinu, tvrdia nemeckí vedci
Nová recenzovaná štúdia spája mRNA COVID-19 vakcíny s dlhodobými zmenami genetických štruktúr, ktoré môžu vyvolať zápalové reakcie a viesť k vzniku rakoviny a autoimunitných porúch. Informoval o tom web The Defender.
Výskum 19 nemeckých vedcov bol zverejnený v periodiku Molecular Systems Biology a naznačuje, že tieto zistenia by mohli vysvetliť zápalové ochorenia, ktoré sa objavujú pri určitej časti očkovaných osôb.
Podľa novinára Alexa Berensona štúdia ukazuje, že mRNA vakcíny môžu meniť chromozómy spôsobom, ktorý súvisí s leukémiou a mozgovými nádormi. Epidemiológ Nicolas Hulscher tvrdí, že výskum prispieva k dôkazom o silnej imunitnej dysregulácii spôsobenej týmito vakcínami.
Hulscher povedall, že štúdia vyvoláva „vážne obavy z dlhodobej imunitnej homeostázy a potenciálu pre chronické zápalové ochorenie, autoimunitné následky a dokonca aj onkogénne procesy“.
Vedci skúmali zmeny v chromozómoch makrofágov, teda imunitných buniek a zistili, že vakcíny menia kľúčovú zložku chromozómov zvanú históny. Tie podľa doktora Karla Jablonowského ovplyvňujú 3D štruktúru DNA, čím môžu aktivovať gény podporujúce rast nádoru.
Imunologička a biochemička Jessica Rose k tomu dodala, že nová štúdia potvrdzuje známe riziká spojené s mRNA vakcínami. „Opakovaná injekcia vedie k veľkému množstvu imunologických modifikácií,“ povedala Rose.
Upozornila, že ak systémový dosah vakcíny zasiahne kmeňové bunky, opakované podanie mRNA vakcíny môže potenciálne vyvolať epigenetické zmeny. Zvlášť to platí pre hematopoetické kmeňové bunky, ktoré sú známe tým, že si v reakcii na infekcie alebo iné vakcíny rozvíjajú vrodenú imunitnú pamäť.
https://standard.sk/918315/covidove-vak ... cki-vedci/
https://childrenshealthdefense.org/defe ... disorders/
https://www.embopress.org/doi/full/10.1 ... 25-00093-6
(mja)
citujem časť:
V roku 2019 americký Inštitút pre infekčné choroby NIH [National Institutes of Health, v preklade Národné ústavy zdravia, pozn. red.], vedený neskoršou tvárou boja s pandémiou COVIDU-19 Anthonym Faucim, poskytol Daszakovej EcoHealth Alliance grant vo výške štyroch miliónov dolárov. Daszak bol najskôr len prevodovkou, ktorá mala hlavnú časť grantu presmerovať do Inštitútu virológie v čínskom Wu-chane.
Fauci bol roky veľkým priaznivcom laboratórnych hier s vírusmi, ktorým sa vznešene a pre smrteľníkov nepreniknuteľne hovorí gain-of-function research – výskum zisku funkcie. Ide v ňom akoby o to, že vedci „predbehnú“ prírodu a dotyčný vírus upravia tak, aby bol oveľa nebezpečnejší ako doteraz, povedzme oveľa nákazlivejší alebo schopný preskočiť zo zvieraťa na človeka – a keď sa potom v prírode ako taký stane nebezpečným, nastáva hodina vedcov. Už sú pripravení a proti vírusu môžu rýchlo vyvinúť vakcínu.
Je to hra na Boha, presnejšie na Pána prírody, a v USA ju kedysi z dobrých dôvodov zakázal Barack Obama.
Čína – a azda aj iné štáty – sa ponúkali na outsourcing, a tak zakázaný výskum mohli ľudia od Fauciho prevádzkovať tam.
Na papieri tieto štyri milióny dolárov pre žiadny gain-of-function výskum určené neboli, grant mal dobre znejúce meno „Analýza rizík netopierích koronavírusov“. Ale prevodovka Daszak ten zakázaný výskum vo Wu-chane robiť nechal – a poskytovateľom peňazí z NIH to údajne zatajil.
To všetko v čase, keď sa už potichu nastolil konsenzus, že vírus SARS-CoV-2 nie je prírodného, ale laboratórneho pôvodu a že laboratórium s najvyššou pravdepodobnosťou bolo to vo Wu-chane. Potom to dáva celej záležitosti istú výbušnosť.
Kongresmanom naozaj slúži ku cti, že sa nedali a svojou húževnatosťou prinútili úrady k tomuto, hoci nepriamemu, priznaniu americkej zodpovednosti. Prečo by asi Fauci bez predchádzajúcej dohody len tak dával peniaze niekomu, u koho nemá istotu, ako s nimi naloží?
Na deklarovaný výskum mohol grant do Číny poslať pokojne vo svojom mene.
A prečo sa teraz Fauci nachádza medzi ľuďmi, ktorým Joe Biden na odchode preventívne udelil prezidentskú milosť? Prvú covidovú sezónu 2020/21 sme aj v Echu 24 radi písali o „čínskom víruse“. Asi sme mali písať buď o čínsko-americkom alebo jednoducho o americkom víruse.
https://standard.sk/869487/bol-to-cinsk ... st-faucimu
Ale nie to som chcel. Ako trikrát očkovaného ovčana ma najviac zaujíma bezpečnosť mrna vakcín. Pretože sám som mal po očkovaní problémy s kĺbmi, takisto moja sestra. Som zato, aby sa z opatrení proti covidu v SR nerobila veda...a nehľadali vinníci....vláda to podľa mňa zvládla dobre, len treba vedieť čoho sa vyvarovať nabudúce. Za mňa je najdôležitejšia bezpečnosť mrna vakcín:
Ďalšia negatívna správa ( pre mňa signál, aby som použil klasickú vakcínu aká bude napr. od Novavaxu (NVAX)...
Covidové vakcíny môžu spôsobiť rakovinu, tvrdia nemeckí vedci
Nová recenzovaná štúdia spája mRNA COVID-19 vakcíny s dlhodobými zmenami genetických štruktúr, ktoré môžu vyvolať zápalové reakcie a viesť k vzniku rakoviny a autoimunitných porúch. Informoval o tom web The Defender.
Výskum 19 nemeckých vedcov bol zverejnený v periodiku Molecular Systems Biology a naznačuje, že tieto zistenia by mohli vysvetliť zápalové ochorenia, ktoré sa objavujú pri určitej časti očkovaných osôb.
Podľa novinára Alexa Berensona štúdia ukazuje, že mRNA vakcíny môžu meniť chromozómy spôsobom, ktorý súvisí s leukémiou a mozgovými nádormi. Epidemiológ Nicolas Hulscher tvrdí, že výskum prispieva k dôkazom o silnej imunitnej dysregulácii spôsobenej týmito vakcínami.
Hulscher povedall, že štúdia vyvoláva „vážne obavy z dlhodobej imunitnej homeostázy a potenciálu pre chronické zápalové ochorenie, autoimunitné následky a dokonca aj onkogénne procesy“.
Vedci skúmali zmeny v chromozómoch makrofágov, teda imunitných buniek a zistili, že vakcíny menia kľúčovú zložku chromozómov zvanú históny. Tie podľa doktora Karla Jablonowského ovplyvňujú 3D štruktúru DNA, čím môžu aktivovať gény podporujúce rast nádoru.
Imunologička a biochemička Jessica Rose k tomu dodala, že nová štúdia potvrdzuje známe riziká spojené s mRNA vakcínami. „Opakovaná injekcia vedie k veľkému množstvu imunologických modifikácií,“ povedala Rose.
Upozornila, že ak systémový dosah vakcíny zasiahne kmeňové bunky, opakované podanie mRNA vakcíny môže potenciálne vyvolať epigenetické zmeny. Zvlášť to platí pre hematopoetické kmeňové bunky, ktoré sú známe tým, že si v reakcii na infekcie alebo iné vakcíny rozvíjajú vrodenú imunitnú pamäť.
https://standard.sk/918315/covidove-vak ... cki-vedci/
https://childrenshealthdefense.org/defe ... disorders/
https://www.embopress.org/doi/full/10.1 ... 25-00093-6
(mja)
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Juggler toto je titulok hodny bulvarnych novin - to je podobne ako tvrdenie, ze Slintackou a krivackou sa moze nakazit aj clovek.
Vyssie v tejto teme som uviedol studiu, ktora nezaznamenala ziaden zvyseny vyskyt rakoviny u populacie vacsinovo ockovanej mRNA.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mibi: sem s tou štúdiou. Neviem ju nájsť.
Či to, čo ty uvedieš je nemenná a nespochybniteľná pravda a každá iná štúdia už je bulvárna lož?
Ved tá štúdia bola publikovaná špičkovým vedeckým zdrojom: https://www.embopress.org/doi/full/10.1 ... 25-00093-6
Áno, žurnál Molecular Systems Biology je považovaný za dôveryhodný a rešpektovaný vedecký zdroj v oblasti systémovej biológie, syntetickej biológie a systémovej medicíny. Ide o recenzovaný, otvorený prístupový časopis, ktorý publikuje originálny výskum s dôrazom na integráciu molekulárnych a bunkových procesov.
Kľúčové ukazovatele dôveryhodnosti:
Recenzovaný časopis: Všetky publikované články prechádzajú odborným posudzovaním (peer-review), čo zabezpečuje kvalitu a vedeckú integritu publikácií.
Indexácia v renomovaných databázach:
Časopis je indexovaný v databázach ako Scopus, Web of Science (SCIE), PubMed, Embase a DOAJ, čo svedčí o jeho vedeckom význame a prístupnosti pre výskumníkov .
Impact Factor: V roku 2024 dosiahol impact faktor 8,5, čo ho radí medzi vysoko hodnotené časopisy vo svojom odbore .
Bioxbio
Vydavateľ: Časopis vydáva Wiley-Blackwell, renomované vydavateľstvo známe publikovaním kvalitných vedeckých časopisov .
Journal Searches
Otvorený prístup: Ako open access časopis zabezpečuje voľný prístup k svojim článkom, čo podporuje širšiu dostupnosť a šírenie vedeckých poznatkov .
P.S. Treba si uvedomiť, že tie mrna vakcíny sú stále experimentálne vakcíny, ktoré neboli testované v riadnom procese, preto výrobca nemá zodpovednosť. Takže my sme tí, čo sme sami za seba zodpovední, ked si to dáme pichnúť. A hlavne naším deťom a blízkym !
Nesúhlasím s poplachom, ktorý vytvára Kotlár, ale ani s lekármi, čo v médiách tvrdia, že mrna vakcíny sú na 100% bezpečné.
Kým budú experimentálne, sú vhodné len na núdzové použitie, čo uznávam, že bolo počas pandémie.
Ale teraz treba dokončiť hodnotenie a bud ich preklasifikovať, alebo priznať, že v bežnom živote nebudeme radšej experimentovať a uprednostníme klasické vakcíny.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Juggler najdi mi v tom clanku aspon jednu vetu, kde je spomenuty cancer alebo tumor. Mne sa to nepodarilo, skor mam pocit ze ten vedecky clanok sa venuje uplne niecomu inemu ako je spojitost medzi rakovinou a ockovanim.JUGGLER napísal: ↑Pi 11 04, 2025 7:48 pm Či to, čo ty uvedieš je nemenná a nespochybniteľná pravda a každá iná štúdia už je bulvárna lož?
Ved tá štúdia bola publikovaná špičkovým vedeckým zdrojom: https://www.embopress.org/doi/full/10.1 ... 25-00093-6
Áno, žurnál Molecular Systems Biology je považovaný za dôveryhodný a rešpektovaný vedecký zdroj v oblasti systémovej biológie, syntetickej biológie a systémovej medicíny. Ide o recenzovaný, otvorený prístupový časopis, ktorý publikuje originálny výskum s dôrazom na integráciu molekulárnych a bunkových procesov.
Nebudem davat citacie, ale urcite nebudes nesuhlasit, ze aj pitie alkoholu alebo konzumacia udenin zvysuje riziko rakoviny, Toto bolo uz aj statisticky dokazane. Napriek tomu prestanes pit vino, alebo jest slaninu ci klobasy ?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
V abstracte píše, že po 2 očkovaniach sa vyvíjajú prozápalové procesy/reakcie a každá posiľňovacia vakcína účinne obnovuje tie procesy.
Súhrnne tieto zistenia ukazujú, že mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď.
a potom: Prekvapivo sme zistili, že dozrievanie IL-1β v závislosti od SP je vysoko selektívne, pričom v stimulovaných makrofágoch neočkovaných alebo SARS-CoV-2 neinfikovaných jedincov sa IL-1β nevylučuje vôbec alebo len veľmi málo.
Čo tým chceš povedať? Pivo, cigarety, alkohol , klobásky zvyšujú riziko rakoviny, tak aj vakcíny môžu?
Samozrejme, že každý liek má riziká a nepriaznivé účinky. Ale kým je schválený, všetko musí byť dôkladne otestované.
Je neuveriteľné, že pandémia je za nami, teda aj núdzové dôvody prečo sme sa vakcinovali, ale lekári nezdôrazňujú, že
vakcína je stále EXPERIMENTÁLNA , čiže stále nedostatočne preskúmaná a riziková.
Preto treba naďalej zbierať info. Nie kvôli minulosti. Kvôli budúcnosti.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Takze ani ty si v tom odbornom clanku nenasiel ziaden text, ktory priamo konstatoval, ze mRNA mozu sposobit rakovinu - mne teda z toho vychadza, ze novinari zmanipulovali odborne tvrdenia, dufajuc, ze odbornemu textu nikto neporozumie.JUGGLER napísal: ↑Pi 11 04, 2025 11:02 pm V abstracte píše, že po 2 očkovaniach sa vyvíjajú prozápalové procesy/reakcie a každá posiľňovacia vakcína účinne obnovuje tie procesy.
Súhrnne tieto zistenia ukazujú, že mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď.
a potom: Prekvapivo sme zistili, že dozrievanie IL-1β v závislosti od SP je vysoko selektívne, pričom v stimulovaných makrofágoch neočkovaných alebo SARS-CoV-2 neinfikovaných jedincov sa IL-1β nevylučuje vôbec alebo len veľmi málo.
Chcem tym povedat, ze za kazdy pozitok je nejaka dan - rovnako ako alkohol alebo dobre jedlo tak aj vakciny mozu mat neziaduce ucinky. Ak sa das zaockovat mas predpoklad lepsieho zivota s nejakym velmi malym rizikom jeho zhorsenia.JUGGLER napísal: ↑Pi 11 04, 2025 11:02 pm Čo tým chceš povedať? Pivo, cigarety, alkohol , klobásky zvyšujú riziko rakoviny, tak aj vakcíny môžu?
Samozrejme, že každý liek má riziká a nepriaznivé účinky. Ale kým je schválený, všetko musí byť dôkladne otestované.
Je neuveriteľné, že pandémia je za nami, teda aj núdzové dôvody prečo sme sa vakcinovali, ale lekári nezdôrazňujú, že
vakcína je stále EXPERIMENTÁLNA , čiže stále nedostatočne preskúmaná a riziková.
Ak by existovala vakcina proti rakovine s rizikom, ze 1 z miliona zaockovanych zomrie, nedal by si sa zaockovat ?
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Tak moj predpoklad potvrdeny aj odbornikom
https://www.facebook.com/hoaxyapodvody/ ... rCLtMkFJ2l
https://www.facebook.com/hoaxyapodvody/ ... rCLtMkFJ2l
- Prílohy
-
- 490272324_122199774530146272_6012207172017649333_n.jpg (54.15 KiB) 3443 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Kdeže.
Za prvé: aký odborník? https://www.upjs.sk/LF/zamestnanec/marek.brenisin/
MUDr. Marek Brenišin je mladý asistentík z Lekárkej fakulty z Košíc z atestáciou z patologickej fyziológie z 2021.
Za druhé: čo vraví? Len to, že nesúhlasí s tým, že mRNA vakcíny spôsobujú genetické zmeny.
Čo však potvrdzuje štúdia i náš mladý MUDr.?
Obaja potvrdzujú, že sa mení genetická aktivita (epigenetika ).
Výsledok je produkcia látok, ktoré podporujú zápal.
Opakujem podstatu zo štúdie:
po 2 očkovaniach sa vyvíjajú prozápalové procesy/reakcie a každá posiľňovacia vakcína účinne obnovuje tie procesy.
Kľúčové slovo je PROZÁPALOVÉ, čo znamená, že vedú k zápalu.
Teda nie sú PROTIZÁPALOVE, ani neutrálne ale spôsobujú zápaly.
Tá štúdia zrejme objavila mechanizmus akým vznikajú najčastejšie udávané vedľajšie účinky mRNA vakcín: zápaly srdcového svalu a pomerne časté zápaly neurologickej povahy.
Peková tiež len vyjadrila názor, že prítomnosť DNA vo vakcínach môže spôsobiť poškodenie niektorých buniek, hlavne tých, čo sa neobnovujú delením – to sú bunky srdcového svalu a nervovej sústavy.
Tak si to zopakujme s prekladom zo štúdie:
My potrebuje PROTIZÁPALOVÚ odpoveď. Potrebujeme potlačiť zápal, nie vyvolávať zápal.
u neočkovaných sa tieto prozápalové reakcie nevyvíjajú....prekvapivo sme zistili, že dozrievanie IL-1β v závislosti od SP je vysoko selektívne, pričom v stimulovaných makrofágoch neočkovaných alebo SARS-CoV-2 neinfikovaných jedincov sa IL-1β nevylučuje vôbec alebo len veľmi málo.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Juggler ty si studoval medicinu alebo mikrobiologiu ? Asi nie - ved ide o zakladny princip vakcin (citujem AI):JUGGLER napísal: ↑Po 14 04, 2025 11:16 pm Za prvé: aký odborník? https://www.upjs.sk/LF/zamestnanec/marek.brenisin/
MUDr. Marek Brenišin je mladý asistentík z Lekárkej fakulty z Košíc z atestáciou z patologickej fyziológie z 2021.
Za druhé: čo vraví? Len to, že nesúhlasí s tým, že mRNA vakcíny spôsobujú genetické zmeny.
Čo však potvrdzuje štúdia i náš mladý MUDr.?
Obaja potvrdzujú, že sa mení genetická aktivita (epigenetika ).
Výsledok je produkcia látok, ktoré podporujú zápal.
Opakujem podstatu zo štúdie:
po 2 očkovaniach sa vyvíjajú prozápalové procesy/reakcie a každá posiľňovacia vakcína účinne obnovuje tie procesy.
Kľúčové slovo je PROZÁPALOVÉ, čo znamená, že vedú k zápalu.
Teda nie sú PROTIZÁPALOVE, ani neutrálne ale spôsobujú zápaly.
Tá štúdia zrejme objavila mechanizmus akým vznikajú najčastejšie udávané vedľajšie účinky mRNA vakcín: zápaly srdcového svalu a pomerne časté zápaly neurologickej povahy.
Peková tiež len vyjadrila názor, že prítomnosť DNA vo vakcínach môže spôsobiť poškodenie niektorých buniek, hlavne tých, čo sa neobnovujú delením – to sú bunky srdcového svalu a nervovej sústavy.
Vakcíny môžu vyvolať imunitnú odpoveď, ktorá zahŕňa aktiváciu prozápalových procesov. Je to normálna súčasť fungovania vakcín. Po podaní vakcíny imunitný systém rozpozná antigény (časti vírusu alebo baktérie) a začne produkovať protilátky a aktivovať imunitné bunky. Tento proces môže zahŕňať krátkodobý zápal, ktorý je zvyčajne mierny a prechodný.
Vakcína môžu spôsobiť dočasné vedľajšie účinky, ako je bolesť v mieste vpichu, horúčka alebo únava, ktoré sú príznakom toho, že imunitný systém pracuje. Tieto reakcie sú zvyčajne krátkodobé a vymiznú v priebehu niekoľkých dní.
Protizapalovy liek je napr. Ibuprofen
Dokonca uz aj autori nemeckej studie protestovali, proti zlej interpretacii:
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mibi sorry, ale v tomto mi pripadáš ako profesionálny manipulátor. Tipujem že si novinár.MiBi napísal: ↑Ut 15 04, 2025 7:54 am
Vakcíny môžu vyvolať imunitnú odpoveď, ktorá zahŕňa aktiváciu prozápalových procesov. Je to normálna súčasť fungovania vakcín. Po podaní vakcíny imunitný systém rozpozná antigény (časti vírusu alebo baktérie) a začne produkovať protilátky a aktivovať imunitné bunky. Tento proces môže zahŕňať krátkodobý zápal, ktorý je zvyčajne mierny a prechodný.
Vakcína môžu spôsobiť dočasné vedľajšie účinky, ako je bolesť v mieste vpichu, horúčka alebo únava, ktoré sú príznakom toho, že imunitný systém pracuje. Tieto reakcie sú zvyčajne krátkodobé a vymiznú v priebehu niekoľkých dní.
Protizapalovy liek je napr. Ibuprofen
Dokonca uz aj autori nemeckej studie protestovali, proti zlej interpretacii:
A si majster sveta v odskakovaní od témy (od danej štúdie) k Danišovým vyjadreniam, k vyjadreniam Childrens health Defence a Kotlára.
Krátkodobý zápal ktorý vymizne je bežná reakcia. Nielen na vakcínu, na každý útok, poranenie, vpichnutie, či bodnutie hmyzu.
To čo ignoruješ a pochybujem, že to tvoje IQ nezaregistrovalo je, že tá štúdia s prekvapením zistila, že práve po druhej dávke a každej ďalšej dávke
vzniká genetická aktivita, ktoré pretrváva a vedie k dlhodobým zápalom:
....,,zistenia ukazujú, že mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď,,
Mne je jedno, že ty chceš za každú cenu vytesať do kameňa, že mRNA vakcíny sú na 100% bezpečné a všetko ostatné je hoax.
Pre mňa je podstata, že vedci objavili, že každá ďalšia dávka trénuje bunky mojej vrodenej imunity k dlhodobejším prozápalovým procesom.
P.S. ďalšia manipulácia je ako antihoaxeri vedia zmeniť text .
Oni napíšu, že Daniš povedal, že mRNA vakcíny spôsobujú genetické zmeny a rakovinu.
Daniš napísal , že mRNA vakcíny spôsobujú ,,dlhodobé zmeny v genetickej štruktúre,, ktoré môžu viesť k zápalom, autoimunitným ochoreniam a rakovine.
A ja môžem spokojne napísať, že nemeckí vedci zistili a slovenský MUDr. potvrdil, že opakované dávky mRNA vakcíny menia genetickú aktivitu (epigenetiku) buniek vrodenej imunity, čo vedie k dlhodobejším prozápalovým procesom.
Či sa naše telo vysporiada s týmito prozápalovými procesmi, alebo to bude mať následky, to riziko nech si každý zváži v svojej hlave sám.
Ja v núdzovej pandemickej situácii, ked ľudia budú umierať a nebudú iné vakcíny ako mRNA, tak to možno znova risknem a dám sa 1x možno 2x pichnúť.
Ale ked nebudem musieť, tak NIE.
Takisto si nikdy nedám vpichnúť nijakú mRNA vakcínu len tak preventívne ( ako bežné vakcíny ).
Ale ked budú iné vakcíny, na inom princípe, ktoré tu máme desiatky rokov a viem, že sú na 100% bezpečné, tak si vyberiem tie vakcíny.
Nikdy v živote už nezistím, či zápal ramenného kĺbu, ktorý som mal po očkovaní súvisel s mRNA vakcínou.
Nikdy v živote moja sestra nezistí, či zápal všetkých kĺbov ktorý mala po očkovaní súvisel s očkovaním.
Samozrejme, ani my, ani tisíce ďalších ľudí nehlásili nikomu, čo im bolo, pretože sme neboli súčasťou nejakého výskumu v ktorom by sa nás na to pýtali.
Ja som bol u lekára, ale ten mávol rukou a povedal, že už nikto nezistí, či zápal bol bežný, alebo vyprovokovaný.
Za seba môžem povedať, že nikdy predtým ani nikdy potom som už zápal nijakého kĺbu nemal. A takisto som sa nevyhol covidu.
Podľa mňa bola chyba očkovať ľudí plošne, dokonca aj deti. Mali sme očkovať len rizikové skupiny a ľudí starších ako 60 rokov. Nepovinne.
P.S. Rozmýšľam prečo sa tak besnie proti snahe vysporiadať sa s chybami minulosti a zistiť, či je nová generácia vakcín na 100% bezpečná?
Že by preto, že biznis stále frčí a na Slovensku máme státisíce nových mRNA vakcín, ktoré sme zaplatili a ktoré treba použiť?
Kľúčové informácie o očkovaní na Slovensku:
Dostupnosť: Vakcína je dostupná vo všetkých očkovacích centrách na Slovensku a je určená pre všetky vekové kategórie.
Podávanie: Môže byť podaná ako prvá dávka alebo ako posilňujúca dávka (booster) najmenej tri mesiace po predchádzajúcom očkovaní proti COVID-19.
Registrácia: Na očkovanie sa môžeš prihlásiť cez oficiálnu stránku Národného portálu zdravia: npz.sk.
Dostupnosť vakcín: Slovensko získalo do konca júna 2024 ďalších 687 590 dávok vakcín Pfizer/BioNTech v rámci prerozdelenia dodatočných vakcín v EÚ.
Keď chceš hoax Mibi, tak sranda je, že nikto z nášho portálu, ani ty si nevšimol a nenamietal, že ja píšem o mRNA vakcínach ako o experimentálnych:
Už nie sú experimentálne. Sú požehnané na trvalé používanie:JUGGLER napísal: ↑Pi 11 04, 2025 11:02 pm
Čo tým chceš povedať? Pivo, cigarety, alkohol , klobásky zvyšujú riziko rakoviny, tak aj vakcíny môžu?
mRNA vakcína od Pfizeru (Comirnaty) už nie je experimentálna.
Na začiatku pandémie, keď bola prvýkrát schválená v roku 2020, bola povolená na podmienečné použitie (tzv. emergency use authorization) v mnohých krajinách vrátane EÚ a USA. To znamenalo, že mohla byť nasadená na základe predbežných údajov kvôli urgentnej potrebe, ale výrobca bol zároveň povinný pokračovať vo výskume a dodávať ďalšie dáta.
Odvtedy:
V USA dostala vakcína Comirnaty plné schválenie (full approval) od FDA pre osoby 16+ v auguste 2021, neskôr aj pre ďalšie vekové skupiny.
V EÚ bola vakcína definitívne schválená Európskou liekovou agentúrou (EMA), čo znamená, že prešla úplným hodnotením bezpečnosti, účinnosti a kvality.
Takže v súčasnosti nie je experimentálna, ale plne schválená ako štandardný liek/vakcína, podobne ako iné bežné vakcíny.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Juggler ty tiez nemas rad osobne utoky, tak si prosim odpusti tie poznamky o mojom IQ a ze som manipulator, poprosim ta o vecnu diskusiu.JUGGLER napísal: ↑Ut 15 04, 2025 11:43 am
Mibi sorry, ale v tomto mi pripadáš ako profesionálny manipulátor. Tipujem že si novinár.
A si majster sveta v odskakovaní od témy (od danej štúdie) k Danišovým vyjadreniam, k vyjadreniam Childrens health Defence a Kotlára.
Krátkodobý zápal ktorý vymizne je bežná reakcia. Nielen na vakcínu, na každý útok, poranenie, vpichnutie, či bodnutie hmyzu.
To čo ignoruješ a pochybujem, že to tvoje IQ nezaregistrovalo je, že tá štúdia s prekvapením zistila, že práve po druhej dávke a každej ďalšej dávke
vzniká genetická aktivita, ktoré pretrváva a vedie k dlhodobým zápalom:
....,,zistenia ukazujú, že mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď,,
Mne je jedno, že ty chceš za každú cenu vytesať do kameňa, že mRNA vakcíny sú na 100% bezpečné a všetko ostatné je hoax.
Pre mňa je podstata, že vedci objavili, že každá ďalšia dávka trénuje bunky mojej vrodenej imunity k dlhodobejším prozápalovým procesom.
P.S. ďalšia manipulácia je ako antihoaxeri vedia zmeniť text .
Oni napíšu, že Daniš povedal, že mRNA vakcíny spôsobujú genetické zmeny a rakovinu.
Daniš napísal , že mRNA vakcíny spôsobujú ,,dlhodobé zmeny v genetickej štruktúre,, ktoré môžu viesť k zápalom, autoimunitným ochoreniam a rakovine.
A ja môžem spokojne napísať, že nemeckí vedci zistili a slovenský MUDr. potvrdil, že opakované dávky mRNA vakcíny menia genetickú aktivitu (epigenetiku) buniek vrodenej imunity, čo vedie k dlhodobejším prozápalovým procesom.
Či sa naše telo vysporiada s týmito prozápalovými procesmi, alebo to bude mať následky, to riziko nech si každý zváži v svojej hlave sám.
V podstate sa tu sporime len o tejto jednej vete z tej studie:
Collectively, these findings reveal that mRNA vaccines induce a highly dynamic and persistent training of innate immune cells enabling a sustained pro-inflammatory immune response.
V preklade
Súhrnne tieto zistenia odhaľujú, že mRNA vakcíny indukujú vysoko dynamický a trvalý tréning vrodených imunitných buniek umožňujúci trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď.
A sporime sa tu uz len o jedno slovo "trvalu" Ty tvrdis , ze ockovanie vedie "k dlhodobejším prozápalovým procesom"
Podla mna je to slovo "trvalu" myslene tak, ze imunitne bunky budu aj po dlhsom case od ockovania vediet odpovedat na infekciu.
Vid odpoved od AI: Prozápalové (pro-inflammatory) látky sú molekuly, ktoré často produkujú imunitné bunky ako odpoveď na infekciu alebo poranenie.
Vieme sa vsak aspon zhodnut na tom, z v tej nemeckej studii nebol spominany suvis ockovania s rakovinou ?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mibi: prepáč, že som sa ťa dotkol.
Vytáčajú ma tvoje podružné odpovede, že AI spomína krátkodobú prozápalovú reakciu: 2 x tam máš, že ide definíciu krátkodobú, prechodnú, ktorá vymizne...ale napriek tomu ignoruješ, že v štúdii objavili, že ,,mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď,,
A netvrdím to ja, ale tá štúdia a práve si to preložil aj ty:
Preto krátkodobé prozápalové procesy nevadia. Vedú k imunite.
Ale ked sa opakovane očkujeme a vzniká stále silnejší a trvalejší prozápalový proces... tak si vlastne sami generujeme zápal, ktorý nepotrebujeme.
Nie v čase infekcie, ale aj mimo nej. To je podstata.
Vytáčajú ma tvoje podružné odpovede, že AI spomína krátkodobú prozápalovú reakciu: 2 x tam máš, že ide definíciu krátkodobú, prechodnú, ktorá vymizne...ale napriek tomu ignoruješ, že v štúdii objavili, že ,,mRNA vakcíny vyvolávajú vysoko dynamický a trvalý tréning buniek vrodenej imunity, ktorý umožňuje trvalú prozápalovú imunitnú odpoveď,,
A netvrdím to ja, ale tá štúdia a práve si to preložil aj ty:
Podľa mňa si to vysvetluješ mylne. Efektom očkovania je, že si telo vytvorí protilátky. Je pripravené zvládnuť infekciu.
Preto krátkodobé prozápalové procesy nevadia. Vedú k imunite.
Ale ked sa opakovane očkujeme a vzniká stále silnejší a trvalejší prozápalový proces... tak si vlastne sami generujeme zápal, ktorý nepotrebujeme.
Nie v čase infekcie, ale aj mimo nej. To je podstata.
Celú štúdiu, slovo za slovom som nečítal. Ale ako človek s lekárskym vzdelaním viem, že zápal je stav, ktorý môže viesť k rôznym poškodeniam a následkom. Neviem prečo sa spomína zrovna rakovina, ale áno aj to môže byť dôsledok. Nemusí byť však priamy, ale taký čo sa prejaví dajme tomu po rokoch. Zhodneme sa v tom, že ty vedci skúmali, že po očkovaní vzniká zápal.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
No dobre, asi sa nezhodneme v tej interpretacii slova trvaly, ale co ako clovek vzdeleny v medicine co hovoris na tuto studiu v Nature:
https://www.nature.com/articles/s41467-024-49634-x o nižšom výskyte srdcovo-cievnych ochorení po očkovaní proti covidu
Vedci vychádzali z anonymizovaných zdravotných záznamov takmer 46 miliónov dospelých osôb z Anglicka, ktoré pochádzali z obdobia medzi decembrom 2020 až januárom 2022.
Autori štúdie porovnali výskyt srdcovo-cievnych ochorení do pol roka po podaní prvej, druhej a posilňujúcej dávky (booster) proti covidu s obdobím pred očkovaním alebo bez neho.
Sledovalo sa obdobie prvých dvoch rokov vakcinačného programu v Anglicku.
Znížený výskyt infarktov či mŕtvic
Vedci zistili, že výskyt arteriálnych trombóz (krvná zrazenina upchá tepnu, ktorá prenáša krv bohatú na kyslík zo srdca do tela) ako infarkt či mŕtvica bol nižší o 10 % v období 13 až 24 týždňov po podaní prvej dávky proti covidu.
Po druhej dávke vakcíny od AstraZenecy sa tento výskyt znížil o 27 %. V prípade druhej dávky mRNA vakcíny od Pfizeru bol pokles 20 %.
Podobné to bolo aj pri venóznych trombózach (krvná zrazenina upchá žilu, ktorá vedie krv z tela späť do srdca) ako pľúcna embólia alebo hlboká žilová trombóza.
https://www.nature.com/articles/s41467-024-49634-x o nižšom výskyte srdcovo-cievnych ochorení po očkovaní proti covidu
Vedci vychádzali z anonymizovaných zdravotných záznamov takmer 46 miliónov dospelých osôb z Anglicka, ktoré pochádzali z obdobia medzi decembrom 2020 až januárom 2022.
Autori štúdie porovnali výskyt srdcovo-cievnych ochorení do pol roka po podaní prvej, druhej a posilňujúcej dávky (booster) proti covidu s obdobím pred očkovaním alebo bez neho.
Sledovalo sa obdobie prvých dvoch rokov vakcinačného programu v Anglicku.
Znížený výskyt infarktov či mŕtvic
Vedci zistili, že výskyt arteriálnych trombóz (krvná zrazenina upchá tepnu, ktorá prenáša krv bohatú na kyslík zo srdca do tela) ako infarkt či mŕtvica bol nižší o 10 % v období 13 až 24 týždňov po podaní prvej dávky proti covidu.
Po druhej dávke vakcíny od AstraZenecy sa tento výskyt znížil o 27 %. V prípade druhej dávky mRNA vakcíny od Pfizeru bol pokles 20 %.
Podobné to bolo aj pri venóznych trombózach (krvná zrazenina upchá žilu, ktorá vedie krv z tela späť do srdca) ako pľúcna embólia alebo hlboká žilová trombóza.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Tak potom preco nepropaguju vakcinu COVID ako nieco, co brani infarktom?
ved na tom by sa nabalili ako hovado, zachranili miliony zivotov kazdy rok
ved na tom by sa nabalili ako hovado, zachranili miliony zivotov kazdy rok
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
- Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 258 times
Do summary si zabudol uviest:
There was a higher incidence of previously reported rare harms after vaccination: vaccine-induced thrombotic thrombocytopenia after first ChAdOx1 vaccination, and myocarditis and pericarditis after first, second and transiently after booster mRNA vaccination (BNT-162b2 and mRNA-1273).
₿.a.r.i.s.t.a.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.