Pravidelne uz nezverejnuje, len obcas sa v komente na svojom linkedine pochvali, ked sa mu zadari: https://www.linkedin.com/in/old%C5%99ic ... ivity/all/
OLD&RICH - inovatívna stratégia
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Re: OLD&RICH - inovatívna stratégia
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Niekde zverejnil stav svojho dôchodkového účtu od 2020 do 2024. Takisto, že odišiel z Uniqy do VÚB.
Ale na tom LinkedIn som to nenašiel. Prezentuje sa teda aj niekde inde, alebo to nie sú verejne dostupné info?
Na tom LinkedIn účte je zverejnený:
... vyšší výnos za 10/2023 ( 0,35% vs. index -3,42 )
... nižší výnos za 11/2023 (+4,59% vs. Index +5,63% )
... nižší výnos za 12/2023 (+3,78% vs. Index +4,07% )
Odvtedy nič.
Tu vo vlákne je písané, že Uniqa skončila z možnosťou využívania časovej výhody k 1.2. 2024.
Nakoniec to vraj bolo až o 2 mesiace pozdejšie - vraj kvôli podnetom od občanov.
To je zrejme aj odpoveď, preco Oldrich vyzýval ľudí k podaniu podnetov na NBS.
Teda od 1.4.2024 sa ukáže, či cisár má nové šaty, alebo je nahý.
Ale na tom LinkedIn som to nenašiel. Prezentuje sa teda aj niekde inde, alebo to nie sú verejne dostupné info?
Na tom LinkedIn účte je zverejnený:
... vyšší výnos za 10/2023 ( 0,35% vs. index -3,42 )
... nižší výnos za 11/2023 (+4,59% vs. Index +5,63% )
... nižší výnos za 12/2023 (+3,78% vs. Index +4,07% )
Odvtedy nič.
Tu vo vlákne je písané, že Uniqa skončila z možnosťou využívania časovej výhody k 1.2. 2024.
Nakoniec to vraj bolo až o 2 mesiace pozdejšie - vraj kvôli podnetom od občanov.
To je zrejme aj odpoveď, preco Oldrich vyzýval ľudí k podaniu podnetov na NBS.
Teda od 1.4.2024 sa ukáže, či cisár má nové šaty, alebo je nahý.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
OldŘich Kovař, FCCA, CIA napísal: Začal som v apríli 2020 zo sumou 38 000 € a dnes mám na dôchodkovom účte 212 000 €.
OldŘich Kovař, FCCA, CIA napísal: Nie som nadšený z toho, že zverejňujem stav svojho 2.piliera, ale je to najefektívnejší spôsob, ako ukázať výsledky, ako to funguje.
Dosť silná PR na to, že zlatá éra využívania administratívnej vady Uniqy už skončila.
Jediné pozitívum, čo vidím je, že Oldrich robí osvetu investovaniu do indexového fondu.
Čím viac ľudí vyženie z dlhopisov, tým lepšie.
Lenže osvetu investovania do indexového fondu robíme aj my. Zadarmo. Na to netreba licenciu.
Ak Oldrich láka ľudí na aktívnu správu v 2 pilieri, aby účtoval poplatky, mal by doručiť ľuďom vyšší dlhodobý výnos ako indexový dôchodkový fond.
Ináč platiť za takú službu nemá zmysel.
Tak čo vyhrniem si rukávy a ideme sa tým zaoberať?
Prezentácia výsledkov nejak podozrivo stíchla, začína sa to podobať na klasickú sľubotechnu, aké tu riešime dlhé roky.
Čím viac sa tu propaguje minulosť, tým viac som skeptický.
Pri 2 pilieri je dôležité, aby človek dosiahol maximálny dlhodobý výnos na úrovni výnosu ETF SVET.
Rozmýšľam, že by som začal hlasovaním aký pohľad na službu majú naši členovia.
Následne by sme vyhodnocovali výnosy. Pri mesačných výnosoch vieme porovnať i riziko, ale stačia aj menej časté.
Ak je v projekte 600 klientov, dáva zmysel službu monitorovať. Iste sa niektorí zapoja.
Najradšej by som Oldricha - jediného investičného dôchodkového poradcu v SR zahrnul do našej Hitparády.
Ale potrebovali by sme real výsledky od 2024 a potom aspoň na konci každého kvartálu. Vyspím sa na to a uvidím.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Nahodil som hlasovanie.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
ak bu niekoho zaujimal jeho zivotny pribeh https://www.youtube.com/watch?v=mfJCq9xgxEs
Oldřich Kovář: Nestarať sa o peniaze, ktoré už máte, je disrespekt
Oldřich Kovář: Nestarať sa o peniaze, ktoré už máte, je disrespekt
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 245 times
- Been thanked: 593 times
- Kontaktovať používateľa:
Vypocul som cele. Skoda, ze nepadla otazka na bug v systeme DSS a jeho vplyv na doterajsie vysledky jeho poradenstva. Za mna je sikovny, ze vobec prisiel na tu dieru v systeme. Aky pocit z toho maju bezni sporitelia , to je uz ina vec, ale pocity do biznisu nepatria.
Ako som pochopil po oprave chyby bude robit iba casovanie indexu. Takze opak sedliaka. Drzim mu palce nech mu to vyjde, lebo o nieco podobne sa pokusam aj ja v osobnych financiach.
Ako som pochopil po oprave chyby bude robit iba casovanie indexu. Takze opak sedliaka. Drzim mu palce nech mu to vyjde, lebo o nieco podobne sa pokusam aj ja v osobnych financiach.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
PredsaJa
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 88 times
Omyl. Robí všetko, len nie "sedliaka". Špekuluje, manažuje, časuje. Za mňa pridáva riziko do systému, kde už žiadne riziko pridávať netreba a ísť práve tou cestou sedliaka, ktorý nerieši, nečasuje, nešpekuluje, iba 1x nastavil stratégiu a formou DCA ošetruje (aspoň časť) riziká.osamely chodec napísal: ↑Po 30 09, 2024 1:38 pm Ako som pochopil po oprave chyby bude robit iba casovanie indexu. Takze opak sedliaka.
Toto sú dôchodkové fondy a práve tu by som sa špekulovaniu vyhol. Na to by mali slúžiť iné, vlastné portfóliá.
A tu nastáva ten problém, že Oldrichov systém mimo 2-3. piliera toho asi veľa zásadne neprinesie (v mojom ponímaní je to šité na piliere). Nakoľko časť rizika a hlavne nákladov má fixnú (napr dodatočné transakčné náklady nulové), respektíve mu ich zaplatíme my všetci. Už morálnu stránku využívania (zneužívania) si zhodnotí každý sám.
Tá silná PR začala práve v tom čase kedy prišli prvé výsledky z "nahlasovačiek" do NBS. Aby ešte rýchlo pozbieral nejakých klientov.JUGGLER napísal: ↑Pi 27 09, 2024 12:03 amOldŘich Kovař, FCCA, CIA napísal: Začal som v apríli 2020 zo sumou 38 000 € a dnes mám na dôchodkovom účte 212 000 €.OldŘich Kovař, FCCA, CIA napísal: Nie som nadšený z toho, že zverejňujem stav svojho 2.piliera, ale je to najefektívnejší spôsob, ako ukázať výsledky, ako to funguje.
Dosť silná PR na to, že zlatá éra využívania administratívnej vady Uniqy už skončila.
Jediné pozitívum, čo vidím je, že Oldrich robí osvetu investovaniu do indexového fondu.
Čím viac ľudí vyženie z dlhopisov, tým lepšie.
Lenže osvetu investovania do indexového fondu robíme aj my. Zadarmo. Na to netreba licenciu.
Ak Oldrich láka ľudí na aktívnu správu v 2 pilieri, aby účtoval poplatky, mal by doručiť ľuďom vyšší dlhodobý výnos ako indexový dôchodkový fond.
Ináč platiť za takú službu nemá zmysel.
Tak čo vyhrniem si rukávy a ideme sa tým zaoberať?
Prezentácia výsledkov nejak podozrivo stíchla, začína sa to podobať na klasickú sľubotechnu, aké tu riešime dlhé roky.
Čím viac sa tu propaguje minulosť, tým viac som skeptický.
Pri 2 pilieri je dôležité, aby človek dosiahol maximálny dlhodobý výnos na úrovni výnosu ETF SVET.
Rozmýšľam, že by som začal hlasovaním aký pohľad na službu majú naši členovia.
Následne by sme vyhodnocovali výnosy. Pri mesačných výnosoch vieme porovnať i riziko, ale stačia aj menej časté.
Ak je v projekte 600 klientov, dáva zmysel službu monitorovať. Iste sa niektorí zapoja.
Najradšej by som Oldricha - jediného investičného dôchodkového poradcu v SR zahrnul do našej Hitparády.
Ale potrebovali by sme real výsledky od 2024 a potom aspoň na konci každého kvartálu. Vyspím sa na to a uvidím.
Ono tá Uniqa mu to skomplikovala tým, že tú vadu odstránila (čiastočne) pre 2.pilier, ale stále z toho vie ťažiť. Keby dali cut off time na koniec európskeho obchodovania, tak predpokladám, že by to vyriešilo úplne.
Príklad 2.pilier :
Ak si v pondelok v Uniqe zadá pokyn na zmenu fondu, tak nakupuje dôchodkové jednotky z európskeho utorkového close a teda vie ťažiť z toho, že ak bude silný close pondelkovej americkej seansy, tak do 23:59 to vie prehodiť z dlhopisov do indexu. Ale už nemá v utorok takú istotu, že európa otvorí a následne zavrie na hodnotách kde bola amerika v pondelok ALE! Čím silnejšia pondelková americká seansa, tým väčšia pravdepodobnosť, že zarobí na presune.
Každopádne musí teraz oveľa výraznejšie filtrovať, kedy bude realizovať zmenu a to je dôvod prečo klientov chcel prehupnúť/prehupol do VUB generali, kde to ale hneď zmenili v jeho neprospech.
LENŽE stále je tu 3.pilier v Uniqe, kde to nijako nezmenili, čiže on oficiálne pôsobí pre druhý pilier, ale ľudia presuny riešia v treťom. Čiže aj keby v 2. pilieri nerobili klienti žiadne presuny, tak zmluvne síce stráca na tých výstupných poplatkoch lebo tie poplatky sú viazané na nadvýnos z druhého piliera ale dostáva za každého tú "dvestovečku" ako vstup + "stovečku" za každý rok + 1% zo zhodnotenia očisteného od príspevkov za ten rok. Preto tá agresívna/silná PR kampaň.
A keď sme u tretieho piliera, tak tam chudáci regulérni sporitelia doplatia viac na tento "biznis" kvôli výške NAV.
UNIQA DSS INDEX 2.491 iardy ku 27/09/2024 (tu sa to ešte ako tak stratí)
UNIQA DDS INDEX 0.147 iardy ku 27/09/2024 (tu sa to už nestratí, čo je pekne vidieť na tom tragickom YTD zhodnotení v porovnaní s konkurenciou - o 3.14 p.b. horšie zhodnotenie od druhého najhoršieho)
BTW aj ten dlhopisový v DSS je slabučký v UNIQE.
Suma sumárum: Každý "Lojzo" vie predpovedať budúcnosť, ak sa v tej budúcnosti nachádza, čiže by som ho bral skôr ako človeka, nazvime to, s výrazne nekonvenčnou morálnou integritou, ktorý zatiaľ využíva medzeru v systéme na úkor iných, než ako nejakého šikovného tradera hodného hitparády
Každopádne dopadne to buď tak, že bude v systéme príliš veľa ľudí a časom sa to neoplatí, alebo mu sekne po prstoch regulátor (pravdepodobnejšia možnosť) a bude musieť skončiť. BTW ak by to chcel robiť rozumne, už by nemal rozširovať klientelu. Či to bude brané potom ako bezdôvodné obohatenie, nejaký druh podvodu, alebo to nechajú tak bez nejakého trestu, to si už netrúfam povedať. Ale je to tenučký ľad.
Naposledy upravil/-a sterilny v Št 03 10, 2024 10:19 pm, upravené celkom 1 krát.
-
stary gambler
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 43 times
Nedocvoklo, vam to ze vsetko bol podvod na ukor danej poistovni , ked to zaccal porpagaovat -positovna stratu nepocitala, len klienti jej-ale v takom malom meritku je to zanedbatelne - tazit z toho tak to samozrejme musela zatrhnut, a preto vysledky stichli,, nokolko sa neda okradat, o par tisiciek euro , keby prisla casom o svoju podstaau existencie a milony zakoznikov keby bol ticho tak si mohol kaucovat svojicch cca 50 pribiznych bez problemov , len bol pahltny, a chcel kradnut vacsi kus kolaca, , a posiel na to. Toto je typicky prikald sebaregulacie ,co je dovolene a co je zakzene
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Neviem, ci OLDRICH informuje, svojich klientov aj o tom, ze v 3.pilieri 30% z vynosov ide prec:
- poplatok za zhodnotenie príspevkov je vo výške 10 % z výnosu
- pri vyplácaní dávok z tretieho piliera sa uplatňuje zrážková daň z výnosu vo výške 19 %
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dík Mibi. Takže Oldrich v dolnom príspevku jasne deklaruje, že bug v 3 pilieri naďalej funguje a prináša minimálne 30% p.a. :
V našom vlákne potvrdil dokonca 3,6% mesačne, čo je 43,2% p.a. :
Priznám sa, že som prekvapený, že Uniqa zmenila 2 pilier, ale ponechala dieru v 3 pilieri.
Myslel som, že si uvedomili, že diera znamená vážny odtok peňazí, ktoré musia niekde chýbať. A že budú radi, že im to prejde bez následkov.
Veď Peter Cmorej, právnik, ekonóm, poslanec za SaS venujúci sa dôchodkovému systému, teda človek, ktorý veciam rozumie jasne napísal:
Lenže v indexovom fonde 2 piliera sú miliardy ( konkrétne teraz až 2,5 miliardy ).
Tam sa pár miliónov stratí. Aj niekoľko desiatok miliónov sa stratí. Neprejaví sa to signifikantne v NAV.
Dalo by sa to zistiť len cez hlbkový audit. Podľa Oldricha, NBS robila audit účtov zamestnancov a nič nezistila.
Ako som vravel, zľavu/prirážku z využívania ,,časovej výhody,, nefinancuje trh, ale samotný fond.
Musí sa to dostať do nákladov fondu, resp. prejaviť v čistom majetku fondu, ktorý nazývame NAV ( Net Asset Value ).
Tým, že nejaká aktívna skupina bohatne, malo by sa to prejaviť v NAV, teda v čistom zhodnotení fondu.
NAV je výnos, ktorí dosiahnú všetci ostatní pasívni sporitelia. NAV by mal byť prirodzene menší oproti aktívam, ktoré drží fond.
Tak som sa zo zvedavosti pozrel na fond 3 piliera.
Je v ňom oveľa menej peňazí ako v 2 pilieri. Na konci 2023 tam bolo menej ako 100 miliónov €.
Teraz je tam okolo 147 mil. €.
3 pilier: Indexový globálny dôchodkový fond UNIQA d.d.s.
Za rok 2024 YTD (do 3.10) je výnos fondu +12,46%
Fond deklaruje, že jeho investície sú:
90 % akciový index MSCI World Index,....ten sa za tú istú dobu zhodnotil +18,06%
10 % akciový index MSCI Emerging Markets Index: ten sa doteraz zhodnotil +17,66%
Teda ja ( nie som ekonóm ), ale vidím rozdiel vo výnose -5,5%. A to ešte neuplynul ani rok. O toľko menej má priemerný sporiteľ.
Pozrel som sa na výsledky od založenia fondu 3.2.2019: fond má výnos +61,73% (+8,86% p.a. )
MSCI World Index v podobe ETF (90% fondu ) za ten istý čas: +108,4%
MSCI Emerging Markets Index (10% fondu): +33,1%
Áno, poplatky fondu sú vyššie. Konkrétne v 2024 je to 1,05% p.a priebežne a berú 10% podiel na zisku.
Ale výnos sa zdaňuje zrážkovo až pri výplate . Teda nie ked pendlujete medzi jednotlivými fondami, ale až na konci.
Pozoruhodnosťou 3 piliera je, že do neho môže vstúpiť hocikto a môže vložiť hocijakú sumu. Teda aj státisíce !
Tretí pilier funguje podobne ako sporenie do podielového fondu: vyššie poplatky, zdanenie výnosu na konci, ale môžete vložiť kolko chcete.
Len peniaze od zamestnávatela tie myslím, že musia ostať až do konca. Ale peniaze sporiteľa možno vybrať aj skôr, minimálne polovicu.
OldŘich Kovař, FCCA, CIA napísal: Záleží či ste môj klient alebo nie. Dokážeme zhodnocovať mesačne v priemere konzervatívne 2,5%.
V zásade sú prostriedky z 3 piliera k dispozícii raz za 10 rokov pri nových dávkových plánoch.
V našom vlákne potvrdil dokonca 3,6% mesačne, čo je 43,2% p.a. :
Priznám sa, že som prekvapený, že Uniqa zmenila 2 pilier, ale ponechala dieru v 3 pilieri.
Myslel som, že si uvedomili, že diera znamená vážny odtok peňazí, ktoré musia niekde chýbať. A že budú radi, že im to prejde bez následkov.
Veď Peter Cmorej, právnik, ekonóm, poslanec za SaS venujúci sa dôchodkovému systému, teda človek, ktorý veciam rozumie jasne napísal:
A bolo to na podnet nášho člena:peter.cmorej napísal: ↑Ut 02 01, 2024 10:33 pm ...toto je uz dlho znamy bug. Fascinujuce je, ze Uniqa pristupila k uprave az ked si z toho tuto pan Kovar urobil biznis.
Zaujimave by bolo, ak by niekto dokazal vypocitat, o kolko boli ostatni ucastnici v indexovom fonde ukrateni.
Kedze teraz od noveho roka mame na Slovensku uz aj " kolektivne sprotrebitelske zaloby", ak by to dostala dobra advokatska kancelaria, tak v Uniqa sa zapotia. A vobec by som sa necudoval, keby nasledne Uniqa zalovala pana Kovara a jeho klientov o bezdovodne obohatenie.
Pametáte sa ako som sa snažil vypočítať dopad na 2 pilier?kixog47100 napísal: ↑Ut 02 01, 2024 1:22 pm
Mam dojem, ze sa v 2. a 3. dochodkovom pilieri zneuziva chyba v systeme - v neprospech / na naklady/ na ukor mozneho zisku ostatnych sporitelov - moja domienka.
T.j. nejaka skupina sporitelov vyciciava zisky z "Indexoveho dochodkoveho fondu" na ukor ostatnych sporitelov v tomto fonde, co ma za nasledok, ze vykonnost fondu vyrazne zaostava za vykonnostou podkladoveha aktiva - moj nazor/domienka.
Lenže v indexovom fonde 2 piliera sú miliardy ( konkrétne teraz až 2,5 miliardy ).
Tam sa pár miliónov stratí. Aj niekoľko desiatok miliónov sa stratí. Neprejaví sa to signifikantne v NAV.
Dalo by sa to zistiť len cez hlbkový audit. Podľa Oldricha, NBS robila audit účtov zamestnancov a nič nezistila.
Ako som vravel, zľavu/prirážku z využívania ,,časovej výhody,, nefinancuje trh, ale samotný fond.
Musí sa to dostať do nákladov fondu, resp. prejaviť v čistom majetku fondu, ktorý nazývame NAV ( Net Asset Value ).
Tým, že nejaká aktívna skupina bohatne, malo by sa to prejaviť v NAV, teda v čistom zhodnotení fondu.
NAV je výnos, ktorí dosiahnú všetci ostatní pasívni sporitelia. NAV by mal byť prirodzene menší oproti aktívam, ktoré drží fond.
Tak som sa zo zvedavosti pozrel na fond 3 piliera.
Je v ňom oveľa menej peňazí ako v 2 pilieri. Na konci 2023 tam bolo menej ako 100 miliónov €.
Teraz je tam okolo 147 mil. €.
3 pilier: Indexový globálny dôchodkový fond UNIQA d.d.s.
Za rok 2024 YTD (do 3.10) je výnos fondu +12,46%
Fond deklaruje, že jeho investície sú:
90 % akciový index MSCI World Index,....ten sa za tú istú dobu zhodnotil +18,06%
10 % akciový index MSCI Emerging Markets Index: ten sa doteraz zhodnotil +17,66%
Teda ja ( nie som ekonóm ), ale vidím rozdiel vo výnose -5,5%. A to ešte neuplynul ani rok. O toľko menej má priemerný sporiteľ.
Pozrel som sa na výsledky od založenia fondu 3.2.2019: fond má výnos +61,73% (+8,86% p.a. )
MSCI World Index v podobe ETF (90% fondu ) za ten istý čas: +108,4%
MSCI Emerging Markets Index (10% fondu): +33,1%
Áno, poplatky fondu sú vyššie. Konkrétne v 2024 je to 1,05% p.a priebežne a berú 10% podiel na zisku.
Ale výnos sa zdaňuje zrážkovo až pri výplate . Teda nie ked pendlujete medzi jednotlivými fondami, ale až na konci.
Pozoruhodnosťou 3 piliera je, že do neho môže vstúpiť hocikto a môže vložiť hocijakú sumu. Teda aj státisíce !
Tretí pilier funguje podobne ako sporenie do podielového fondu: vyššie poplatky, zdanenie výnosu na konci, ale môžete vložiť kolko chcete.
Len peniaze od zamestnávatela tie myslím, že musia ostať až do konca. Ale peniaze sporiteľa možno vybrať aj skôr, minimálne polovicu.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
my tu riesime problemy, ktore ma riesit regulator NBS. Ak raz regulator NBS , odobril podmienky DSS niet o com... co nie je zakazane, je povolene. Myslim, ze Old rich to dobre pozna, ved je cely zivot auditor. Cely problem je na strane NBS.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Všetko je povolené, kým ťa nechytia ..To vedia aj politiciosamely chodec napísal: ↑Pi 04 10, 2024 1:53 pm Ak raz regulator NBS , odobril podmienky DSS niet o com... co nie je zakazane, je povolene.
DSS (dôchodková správcovská spoločnosť ) je 2 pilier.
Tam sa zmenili podmienky a odobril to reguláror - NBS pod vedením bývalého ministra financií - Kažimíra.
DDS (doplnková dôchodková spoločnosť a doplnkové dôchodkové sporenie ) je 3 pilier.
Len taká maličkosť - OldRich je licencovaný finančný poradca pre starobné dôchodkové sporenie (SDS), čo je výlučne 2 pilier.
Tretí pilier je tzv. doplnkové dôchodkové sporenie (DDS) - osobitná kvalifikácia. Ale všetko je pod dohľadom NBS, za čo platia aj subjekty ako SFA.
Dakujem za podnetne vlakno. Na zaklade neho som som sa uvedomil a okamzite vystupil z 3 piliera - bol som (ako jeden z prvych) v indexovom fonde Axa (pretoze som v takom type sporenia videl buducnost), na zaciatku tam bolo par stoviek sporitelov. Ten potom neskor odkupila Uniqa. Nakoniec to teda dopadlo tak ako na Slovensku
Dost ma nakrklo nechat si vdaka "strategii" niektorych "spolusporitelov"=spekulantov (ktorych eticke standardy su ocividne nizsie ako by sa mi pacilo) znizovat si vynos vo fonde pre tych ostatnych ktory tuto feature nepouzivaju. Tym ze som ju nepouzival a ani nechcem, tak mi nic ine neostalo ako odist.
Napokon po prepocitani buducich poplatkov , sa pre tych so maju este stare zmluvy ktory umoznuju vybrat vsetko oplati naozaj vystupit.
Ten bod zlomu ked vyssi vynos a nisie poplatky 'samo sporenia' prekonaju dds je uz po 10 rokoch. Mozno aj skor ak tento podvynos bude pokracovat.
Dokonca tieto 'strategicke' pohyby uz vidno aj na grafe majetku fondu - obrazok je uniqa indexovy.
A tu je dlhopisovy
Sa nazaj cudujem ze je to regulatorovi jedno
Dost ma nakrklo nechat si vdaka "strategii" niektorych "spolusporitelov"=spekulantov (ktorych eticke standardy su ocividne nizsie ako by sa mi pacilo) znizovat si vynos vo fonde pre tych ostatnych ktory tuto feature nepouzivaju. Tym ze som ju nepouzival a ani nechcem, tak mi nic ine neostalo ako odist.
Napokon po prepocitani buducich poplatkov , sa pre tych so maju este stare zmluvy ktory umoznuju vybrat vsetko oplati naozaj vystupit.
Ten bod zlomu ked vyssi vynos a nisie poplatky 'samo sporenia' prekonaju dds je uz po 10 rokoch. Mozno aj skor ak tento podvynos bude pokracovat.
Dokonca tieto 'strategicke' pohyby uz vidno aj na grafe majetku fondu - obrazok je uniqa indexovy.
A tu je dlhopisovy
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
Mne to docvaklo v prvy moment, aj som to tu pisal, ale tak, skoda recistary gambler napísal: ↑Št 03 10, 2024 9:23 pm Nedocvoklo, vam to ze vsetko bol podvod na ukor danej poistovni , ked to zaccal porpagaovat -positovna stratu nepocitala, len klienti jej-ale v takom malom meritku je to zanedbatelne - tazit z toho tak to samozrejme musela zatrhnut, a preto vysledky stichli,, nokolko sa neda okradat, o par tisiciek euro , keby prisla casom o svoju podstaau existencie a milony zakoznikov keby bol ticho tak si mohol kaucovat svojicch cca 50 pribiznych bez problemov , len bol pahltny, a chcel kradnut vacsi kus kolaca, , a posiel na to. Toto je typicky prikald sebaregulacie ,co je dovolene a co je zakzene
Logika veci vravi, ze ak by to robili vsetci, vsetci by boli za vodou a smeti by vynasal.. no asi iceberg
EDIT:
ale dobre, v com sa lisi tento pripad, od znameho pribehu pozmenovania tiketov so sportovymi zapasmi?
https://www.sme.sk/c/3257070/majitelia- ... stotu.html
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... dmienkami/
Odoslané z počítača
-
niktoalebokadekto
- Active Member
- Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 23 times
a Oldrich neriesi nahodou len 2hy pilier?zea napísal: ↑Št 24 10, 2024 2:30 pm Dakujem za podnetne vlakno. Na zaklade neho som som sa uvedomil a okamzite vystupil z 3 piliera - bol som (ako jeden z prvych) v indexovom fonde Axa (pretoze som v takom type sporenia videl buducnost), na zaciatku tam bolo par stoviek sporitelov. Ten potom neskor odkupila Uniqa. Nakoniec to teda dopadlo tak ako na Slovensku
Screenshot_2024-10-24_14-14-38.png
A tu je dlhopisovy
Screenshot_2024-10-24_14-25-09.png
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
Myslím že spomína "optimalizáciu" aj 3. piliera, aj keď na to oficiálnu licenciu nemá.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Oldrich hovori o tradingu vo videu cca od 29 min. :
https://youtu.be/dqrEnnxt-c4?si=eVoZ_SyCZo3oaOGv&t=1778
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
MiBi napísal: ↑St 15 01, 2025 3:20 pm Oldrich hovori o tradingu vo videu cca od 29 min. :
Výsledky 2 piliera nevieš?
Vidím náznaky, že robia hlúposti...napr. zo strachu z Trumpa hodil klientom 70:30...čím zrejme minul najkrajšiu rally
Takisto spomína hedžing, že robí s ML, pričom potvrdil, že Labajov ,,systémový,, hedžing stojí 5% p.a. ( spomenul -5000 zo 100 000 ).
On robí vraj taktický hedžing...že po jednom dni poklesu sa vyskočí a tým zaknihuje len stratu jedného dňa.
Akoby neboli situácie, že dnes vyskočíš pri -2% a next week minieš +5%
To sú špekulácie, ktoré ich dostanú do kytek, takže nebudú mať ani výnos ETF SVET.
Klienti časom zistia, že celá služba je nielen bezvýznamná, ale aj stratová.
My to už vieme, len tie čísla potrebujeme...
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Vysledky uz nezverejnuje, ani na Linkedine sa uz nepreriekne. Jedine, zeby nejaky jeho klient sa s nami podelil.
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Na quantpedia.com sa dajú pozrieť rôzne prístupy a tie lepšie sú platené, ale je to skôr taký prístup, že variť to človeka nenaučí a nejako rozmýšľať o tých firmách tiež nie a ani technokratický prístup to tiež nie je, skôr taký prehľad tlače s názorom matematickej nátury a aj keď matematika na niečo možno aj je, matematický honibrk dieru do sveta len tak neurobí keďže blackrock jede... (a dá sa aj niekde regulátorsky pozrieť keď teda ten MSCI ETF je už tak inflačne prefláknutý
)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Tak je to jasné. Kráľ je nahý.
Dúfam, že nejaký klient sa ozve a potvrdí, že sľubované výnosy z ,,inovatívnej stratégie,, vyschli ako voda v studni.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Pre zaujímavosť, vyhodnotenie výnosov v indexových fondoch 2 piliera za 2024:
VUB: Generali +25,38%
NN +25,24%
Uniqa: +24,75%
Allianz: +24,58%
Kooperativa ESG: +20,7%
P.S. možnosť využívania ,,administratívnej výhody,, v Uniqa skončila v apríli 2024.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Kral je nahy:
Stav k 22.1.2025 https://www.linkedin.com/posts/old%C5%9 ... 87265-s0y1 tu je jeho stav spred 4 mesiacov: https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 86#p203486
A vyvoj indexu odvtedy (je to len do 16.1. ale odvtedy este rast) Vypocet % necham na teba Juggler
Stav k 22.1.2025 https://www.linkedin.com/posts/old%C5%9 ... 87265-s0y1 tu je jeho stav spred 4 mesiacov: https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 86#p203486
A vyvoj indexu odvtedy (je to len do 16.1. ale odvtedy este rast) Vypocet % necham na teba Juggler
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Oldrich od 13.9.2024 do 22.1.2025: +2%
iShares Core MSCI World UCITS ETF(Acc): +12,92%
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
OLD&RICH: Ako sa pripraviť na dôstojný dôchodok
Oldrichov webinar: Ako sa pripraviť na dôstojný dôchodok
registracia: https://zoom.us/meeting/register/CUvBNj ... gistration
- Kedy je najlepší čas začať s dôchodkovým sporením
- Ako si vytvoriť stratégiu na mieru, aby ste sa mohli tešiť z každého obdobia života.
- Tipy na investovanie a sporenie, ktoré zvládne každý – bez komplikácií.
- Ako si naplánovať „dôchodkový raj“ na mieru – S tipmi na maximalizáciu úspor a správne investície.
- Nástroje a stratégie na zabezpečenie finančného pokoja – Aj počas ekonomických turbulencií.
registracia: https://zoom.us/meeting/register/CUvBNj ... gistration
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Na porovnanie zhodnotenie indexového fondu Oldrichovej terajšej (VUB) a bývalej DSS (Uniqa):
VÚB Generali Indexový negarantovaný fond: +11,78%
UNIQA Indexový negarantovaný: +11,41%
Do toho webinára , či ďalšieho interview by sa hodila téma ako za 4 mesiace prišiel o výnos 10% ...
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Par postrehov z Oldrichovho webinara
- hodnota doch.uctov jeho klientov 25 milionov
- v auguste 2024 prechadzali s klientami do VUB Generali
- onedlho VUB Generali realizoval taku zmenu ako UNIQA, ze zmena fondu za cenu nasledujuceho dna.
- Snazil sa to riesit s V.Mlynekom (https://www.linkedin.com/in/vladimir-ml ... ivity/all/) ale ten sa s nim odmietol bavit
- Aktualne len Allianz umoznuje zmenu za cenu aktualneho dna do 15.59, planuju tam prejst po zakonnych 6 mesiacoch
- vraj to aj riesil s predstavitelmi Allianz DSS, kde sa este riesi zmena casu, ale tiez nevie garantovat klientom, ze aj Allianz nenastavi system tak ako ostatne DSS
- vraj je na stole take riesenie, ze by zmeny fondov nerealizovali klienti po jeho Whatsapp spravach, ale mal by pristup priamo k ich uctom a presunu by realizoval on.
- ako som uz spominal v inom vlakne hlada aj riesenie s M.Labajom vo forme hedgingu cez UVIX, len tam vidim komplikaciu vo forme dani a potreby prisneho casovania.
- hodnota doch.uctov jeho klientov 25 milionov
- v auguste 2024 prechadzali s klientami do VUB Generali
- onedlho VUB Generali realizoval taku zmenu ako UNIQA, ze zmena fondu za cenu nasledujuceho dna.
- Snazil sa to riesit s V.Mlynekom (https://www.linkedin.com/in/vladimir-ml ... ivity/all/) ale ten sa s nim odmietol bavit
- Aktualne len Allianz umoznuje zmenu za cenu aktualneho dna do 15.59, planuju tam prejst po zakonnych 6 mesiacoch
- vraj to aj riesil s predstavitelmi Allianz DSS, kde sa este riesi zmena casu, ale tiez nevie garantovat klientom, ze aj Allianz nenastavi system tak ako ostatne DSS
- vraj je na stole take riesenie, ze by zmeny fondov nerealizovali klienti po jeho Whatsapp spravach, ale mal by pristup priamo k ich uctom a presunu by realizoval on.
- ako som uz spominal v inom vlakne hlada aj riesenie s M.Labajom vo forme hedgingu cez UVIX, len tam vidim komplikaciu vo forme dani a potreby prisneho casovania.
-
miror
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 284 times
Zamyslam sa ako v tomto state funguju kontrolne mechanizmy. Je jasne, ze peniaze sa nerodia a jeho zisky su kompenzovane stratou (aj ked rozdelenou na male diely) ostatnych sporitelov. A on to verejne posuva na dalsi level, prechadza k inemu dss a dokonca chce vyhednavat este s inym, aby ponechal znevyhodnovanie klientov a to vsetko v dochodkovom fonde, ktory by mal byt najvacsou istotou.
Kontrolne organy su tak benevolentne alebo to nikomu nevadi a dokonca vyhovuje ? Bude toto “podvadzanie” na ukor inych sporitelov jednym z dovodov zrusenia DSS alebo dalsej restrickie a upravy podmienok za ucelom krytia deficitu SP ?
Kontrolne organy su tak benevolentne alebo to nikomu nevadi a dokonca vyhovuje ? Bude toto “podvadzanie” na ukor inych sporitelov jednym z dovodov zrusenia DSS alebo dalsej restrickie a upravy podmienok za ucelom krytia deficitu SP ?
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
ono to okno musel niekto vytvorit, OLD na to prisiel a tiez sa zviezol, otazka je, ci ten niekto chce to okno zavrietmiror napísal: ↑St 29 01, 2025 2:44 pm Zamyslam sa ako v tomto state funguju kontrolne mechanizmy. Je jasne, ze peniaze sa nerodia a jeho zisky su kompenzovane stratou (aj ked rozdelenou na male diely) ostatnych sporitelov. A on to verejne posuva na dalsi level, prechadza k inemu dss a dokonca chce vyhednavat este s inym, aby ponechal znevyhodnovanie klientov a to vsetko v dochodkovom fonde, ktory by mal byt najvacsou istotou.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Ono uz ani v tom Allianzi s casom do 16.hod. to uz podla mna nejde na ukor inych klientov, lebo burza zatvara o 16.30 a vtedy sa stanovuje aj hodnota dochodkovej jednotky, takze uz nevie cenu za aku sa zrealizuje jeho obchod. Ine to bolo predtym, ked mohol pokyn zadat do 22.hod a za cenu o 16.30.miror napísal: ↑St 29 01, 2025 2:44 pm Zamyslam sa ako v tomto state funguju kontrolne mechanizmy. Je jasne, ze peniaze sa nerodia a jeho zisky su kompenzovane stratou (aj ked rozdelenou na male diely) ostatnych sporitelov. A on to verejne posuva na dalsi level, prechadza k inemu dss a dokonca chce vyhednavat este s inym, aby ponechal znevyhodnovanie klientov a to vsetko v dochodkovom fonde, ktory by mal byt najvacsou istotou.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
17,30: Na Xetre je obchodovanie s indexovými fondmi (ETF) od pondelka do piatka v čase od 9:00 do 17:30 (CET)
Čiže v 2 pilieri už neexistuje možnosť zarábať na časovej výhode ( meniť fond za cenu ktorá bola pred 4,5 hodinami. ).
Zarobíme pár desiatok miliónov každý rok, ale nikto si to nevšimne, veď to ostane vo fonde kde máš AUM 2,2 mld.
Výhody: prinesiem Ti ďalších klientov a z časovej výhody sa môžete nabaliť aj vy... Máš u mňa doživotný servis zadarmo...
P.S. Pokial viem, VUB nemala časovú výhodu a vidno to aj na výsledkoch.
Uniqa podľa mojích predošlých hodnotení bola dlhodobo najlepšia, ale stačilo pár rokov a zaostala.
Ten CEO Mlynek vo VUB, prípadne jeho investičný manažér sú sedliacky šikovní: nešpekulujú a držia 99,9% v ETF SVET .
Z mojích researchov ( by očko, nechcelo sa mi s tým babrať ):
Uniqa zaostávanie:
2021: nie je rozdiel
2022: -0,15% ( z NAV je to 1,7 mil.)
2023: - 0,9% ( z NAV je to 15 mil.)
2024: -0,85% ( z NAV je to 24 mil. )
Tretí pilier radšej ani nespomínam...tam DDS voľne ryžujú na poplatkoch a Uniqa tam mala za 2024 výsledok horší o 2%.
Tam vraj časová výhoda ešte existuje.
A je to v tom, lebo ten cenový rozdiel z časovej výhody musí niekto zaplatiť a nie je to trh.
Čiže v 2 pilieri už neexistuje možnosť zarábať na časovej výhode ( meniť fond za cenu ktorá bola pred 4,5 hodinami. ).
To si neviem predstaviť. To akože ho oslovil...mám u teba klientov z AUM 25 mil. AUM... chceme pendlovať medzi fondami, ale chcel by som časovú výhodu?MiBi napísal: ↑St 29 01, 2025 9:58 am - Snazil sa to riesit s V.Mlynekom (https://www.linkedin.com/in/vladimir-ml ... ivity/all/) ale ten sa s nim odmietol bavit
Zarobíme pár desiatok miliónov každý rok, ale nikto si to nevšimne, veď to ostane vo fonde kde máš AUM 2,2 mld.
Výhody: prinesiem Ti ďalších klientov a z časovej výhody sa môžete nabaliť aj vy... Máš u mňa doživotný servis zadarmo...
P.S. Pokial viem, VUB nemala časovú výhodu a vidno to aj na výsledkoch.
Uniqa podľa mojích predošlých hodnotení bola dlhodobo najlepšia, ale stačilo pár rokov a zaostala.
Ten CEO Mlynek vo VUB, prípadne jeho investičný manažér sú sedliacky šikovní: nešpekulujú a držia 99,9% v ETF SVET .
Z mojích researchov ( by očko, nechcelo sa mi s tým babrať ):
Uniqa zaostávanie:
2021: nie je rozdiel
2022: -0,15% ( z NAV je to 1,7 mil.)
2023: - 0,9% ( z NAV je to 15 mil.)
2024: -0,85% ( z NAV je to 24 mil. )
Tretí pilier radšej ani nespomínam...tam DDS voľne ryžujú na poplatkoch a Uniqa tam mala za 2024 výsledok horší o 2%.
Tam vraj časová výhoda ešte existuje.
A je to v tom, lebo ten cenový rozdiel z časovej výhody musí niekto zaplatiť a nie je to trh.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
Matej1992
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 23 08, 2010 8:55 pm
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
https://www.uniqa.sk/o-nas/aktuality/up ... -1-4-2025/
Konečná aj v 3.pilieri.
Konečná aj v 3.pilieri.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Oldrich vie aj tuto "Konecnu" marketingovo vyuzit - jeho klienti uz nemusia cakat do 22:00 ale zmenu si zrealizuju uz o 15:00 
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Ak ma z jedneho klienta iba 1 eur/ mes , tak mesacne mu cinkne minimalne 650 eur 
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
pridaj:osamely chodec napísal: ↑Po 17 02, 2025 9:56 am Ak ma z jedneho klienta iba 1 eur/ mes , tak mesacne mu cinkne minimalne 650 eur![]()
https://oldrich.sk/wp-content/uploads/2 ... luzieb.pdf
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Takto nejako si predstavujem monetizaciu mojho NG vlakna 
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Výsledky OLD&RICH k 17.4.25
*2.pilier*
ALLIANZ: -10.48%
*3.pilier*