Trump coin - ako bezpecne nakupit meme coin hned po uvedeni na trh

Forex - forein exchange, obchodovanie s cudzími menami.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
airwolker
Silver Member *
Dátum registrácie: St 15 05, 2013 2:21 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Trump coin - ako bezpecne nakupit meme coin hned po uvedeni na trh

Príspevok od používateľa airwolker »

Ahojte, dufam ze omylom nezakladam vlakno, ktore tu uz niekde mate. Po tomto vikende by som sa chcel spytat skusenych crypto obchodnikov, ci maju skusenosti ako co najrychlejsie a akym bezpecnym sposobom nakupovat meme coin po uvedeni na trh. Prvotna sprava o trump coin bola na Trumpovom twitry v sobotu 18.1.2025 a cena zacinala na 0,18USD, v nedelu ked uviedli moznost nakupu aj na binance cena uz bola v rozmedzi 40 - 77USD. V tomto pripade prialo stastie pripravenym, ktori vedia ako rychlo nakupovat meme coiny hned po uvedeni na trh. Taktiez by ma zaujimalo, kde je dobry scanner na crypto, ktory zobrazuje zvyseny volume. Pe obchodovnie stocks, pouzivam apku Scanz.com, tato je vysokej kvality, ale existuje nieco podobne aj pre crypto ? Dakujem za rady.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2392 times
Been thanked: 2780 times

Re: Trump coin - ako bezpecne nakupit meme coin hned po uvedeni na trh

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ja som sa rozhodol kúpiť to cez Binance.
nalogoval som sa do starého účtu a stratil polhodinu s novými overeniami, cez email, selfíčko, scan o.p.
Ked som si tam chcel poslať fiat menu zvolil som SEPA prevod za poplatok 1€ (najodporúčanejšie ) a znova ma odkázalo na tretiu stranu.
Znova odo mňa chceli selfíčko... Tak som si povedal, fúú..tá regulácia pokročila, ale dvakrát to isté nebudem robiť ...a skončil som.

Mali tam Trump coin po 52 USD...no znechutili ma 2 veci:
1. je to len meme coin, nie crypto...beží to na Solane..tak hádam ten cap 11 mld nemôže ísť donekonečna hore...
2. avice informoval, že už vyšiel token Melania...tak som si uvedomil, že teraz príde Ivanka, zať, pes, mačka...?

Chcel som do toho vraziť len symbolických 100 €.

Veľa šťastia. Ja ostávam pri akciách. :)
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 199 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ved hovorim. NFT 2.0 osial.
Ale zarobit sa predsa da na hocicom, kym to ludia chcu kupovat. Aj hovno posypane trblietkami.
NATO pada dole a dole.

Oplatilo by sa kupit vyrobnu tabletiek, ktore narusenym ludom na zapade budu predpisovat psychiatri vo velkom.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Príspevok od používateľa Glogol »

cim dalej tym zacinam byt presvedceny ze rok 2025 bude - velke vytriezvenie z trumpa VVT. Samozrezme ako nikto - len neviem len kedy v 2025 to zacne ..
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

JUGGLER napísal: Po 20 01, 2025 11:04 am
1. je to len meme coin, nie crypto...beží to na Solane..tak hádam ten cap 11 mld nemôže ísť donekonečna hore...
Co myslis tym, ze to nie je krypto?
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Crypto by malo mat za sebou nejaku "funkcnost", "fundament" skratka cokolvek, toto je len meme shitcoin bez hodnoty, len nesie Trumpove meno, asi tak to myslel :)
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Pre nas zaostalejsich...

https://www.investopedia.com/solana-5210472
Solana is a blockchain platform designed to host decentralized, scalable applications. Founded in 2017, it is an open-source project currently run by the Solana Foundation based in Geneva, while the blockchain was built by San Francisco-based Solana Labs.

Solana is much faster in terms of the number of transactions it can process and has significantly lower transaction fees than rival blockchains like Ethereum. The cryptocurrency that runs on the Solana blockchain—also named Solana (SOL)—soared almost 12,000% in 2021 and, at one point, had a market capitalization of over $75 billion, making it one of the largest cryptocurrencies by this measure at the time. In 2024, SOL remained one of the largest cryptocurrencies by market cap.
aviceN napísal: Po 20 01, 2025 12:24 pm Crypto by malo mat za sebou nejaku "funkcnost", "fundament" skratka cokolvek, toto je len meme shitcoin bez hodnoty, len nesie Trumpove meno, asi tak to myslel :)
Funkcnost to ma predsa rovnaku ako BTC (aspon v mojom chapani). Daju sa s tym robit transakcie medzi penazenkami, kazda jedna transakcia je zaznamenana v blockchaine, da sa to predavat. Ma BTC este nieco navyse? Okrem toho, ze verifikovana platba BTC moze trvat mozno 10 nasobne dlhsie nez tymto "Trump coinom".

Cize mame tisice crypto shitcoinov. Jeden bol prvy. Jeden nesie Trumpovo meno. Jeden bol 150-ty.
DanteUnchained
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 05 06, 2021 12:26 pm
Has thanked: 34 times
Been thanked: 127 times

Príspevok od používateľa DanteUnchained »

airwolker napísal: Po 20 01, 2025 9:33 am Prvotna sprava o trump coin bola na Trumpovom twitry v sobotu 18.1.2025 a cena zacinala na 0,18USD, v nedelu ked uviedli moznost nakupu aj na binance cena uz bola v rozmedzi 40 - 77USD.
Its a a small club, and you aint in it.

Som si takmer na 90% isty, ze to kupit pred zalistovanim na burzach nevies, mozno tak cez darkweb, aj ked ktory blbec by to predal pod cenu, broker si pekne nakupi do zasoby, a urobi frontrun ked zacne FOMO, a vtedy to zacnu predavat aj spekulanti :D
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

12gb54as napísal: Po 20 01, 2025 12:03 pm Co myslis tym, ze to nie je krypto?
Nie som odborník, ale v linke čo dal joki sa píše:

Kryptoměna $TRUMP, označovaná jako “meme coin”, nebyla spuštěna na vlastním blockchainu, ale na platformě Solana, která je známá svou rychlostí transakcí a nízkými poplatky. Vzhledem k neavizovanému spuštění kryptoměny $TRUMP, není zatím prakticky zalistována u hlavních obchodníků s kryptoměnami. Obvykle ji tak lze koupit pouze přes kryptopeněženky.

https://zpravy.kurzy.cz/797540-trump-pr ... digitalni/

Takže, ja to po sedliacky beriem tak, že všetko čo nemá vlastný blockchain nie je samostatný technologický projekt, len kus digitálneho umenia, v našom prípade digitálna pamätná minca, ktorých je teraz 200 miliónov a bude ich 1 miliarda.

A keďže už máme aj Melániu a môžu chŕliť dalšie tokeny, tak mi to nepripadá ako unikátna investícia, ktorá bude ocenená v desiatkách až stovkách miliárd USD... Zo 100 USD ked chcem urobiť 200 USD, teda mať +100%...musela by tá minca zvýšiť hodnotu o 11 miliárd...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
12gb54as
Silver Member *

Furt je to ale kryptomena. Len na to som narazal.
Vigrem
Active Member
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Has thanked: 59 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Vigrem »

O krypte neviem az tak vela, takze je mozne, ze v nasledujucom nieco az prilis zjednodusim, ale ked sa chcete dostat k nejakemu kryptu este skor, ako je dostupne na velkych burzach, ako Binance, da sa to nasledovne (tento postup som aplikoval, aby som dnes rano kupil Melaniu a popri tom aj Trumpa):

1.) Kazda "velka" minca, ako Ethereum alebo Solana, ma vlastny network, cez ktory sa daju swapovat rozne mince odvodene od hlavnej.
2.) Trump a Melania su zalozene na Solane. Treba si preto nainstalovat (su na to napriklad mobilne appky) penazenku, ktora podporuje Solana siet. V mojom pripade som pouzil Solflare.
3.) V dalsom kroku je potrebne nejako dostat Solanu do Solflare penazenky. V mojom pripade som na Binance nejaku Solanu uz nakupenu mal, takze som ju jednoducho poslal z Binance Solana penazenky do Solflare, ale samozrejme, da sa aj na Binance poslat FIAT a nakupit Solanu tam - pointa tohto kroku je, ze potrebujete nejako dostat do Solflare Solanu. Da sa kupit aj priamo cez Solflare za FIAT, ale to som neskusal.
4.) Potom v Solflare viete "swapnut" (ekvivalent market orderu) Solanu za akukolvek inu mincu odvodenu od Solany.

Samozrejme, toto riesi len tu cast, ako nakupit este pred tym, ako je minca na velkych burzach. Ako sa vcas dozvediet o jej uvedeni, napriklad cez nejaky skener, to je nieco, co by zaujimalo aj mna.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1560 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Pre tych ktori nestihli $TRUMP alebo $Melania tu je cela Trumpova rodinka:
Prílohy
1737367714691.jpg
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

...psíka nemajú? :lol:

..zaujímavé, že dcéra Ivanka, ktorej mama bola češka Ivana (Trump ju zbalil ako lyžiarku v reprezentácii ČR)
zrejme dcére púšťala obľúbené české rozprávky...lebo jedna dcéra Ivanky sa volá Arabella
12gb54as
Silver Member *

Je pravda, že to začínalo na 0,01$? Niekto na tom kráľovský zarobil. Kurník, toto vedieť skôr 😄

Ako tu niekto spomínal, že celebrity začnú toto hromadné robiť. Neprichádza ekonomika už takto o dosť veľa peňazí, ktoré sa vlastne len valaju v lufte?
Véd to sú biliony dolárov, ktoré mohli fajne nakopnúť ekonomiku.
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Tuším na 0.18, ale proste toto je porovnateľné s insider tradingom... zarobil na tom najviac Trump, ktorého to zaradilo medzi top 25 najbohatších ľudí, skočil z cca 250teho miesta, či ako písali.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
Robo_1
Active Member
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 46 times

Príspevok od používateľa Robo_1 »

12gb54as napísal: Po 20 01, 2025 7:09 pm Neprichádza ekonomika už takto o dosť veľa peňazí, ktoré sa vlastne len valaju v lufte?
Véd to sú biliony dolárov, ktoré mohli fajne nakopnúť ekonomiku.
Ekonomika neprichadza tymto o nic. Tie peniaze nikde nelezia. Niekto ti(iba priklad) predal vzduch. Ty si investoval do vzduchu, ale peniaze inkasoval predajca, ktory ich dalej investuje. Nikde tie peniaze niesu "locknute".
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Robo_1 napísal: Ut 21 01, 2025 7:29 am Ekonomika neprichadza tymto o nic. Tie peniaze nikde nelezia. Niekto ti(iba priklad) predal vzduch. Ty si investoval do vzduchu, ale peniaze inkasoval predajca, ktory ich dalej investuje. Nikde tie peniaze niesu "locknute".
Presne tak. Tie peniaze uz boli v obehu a ludia bez mozgu ich odovzdali Trumpovi (cast zrejme aj spolocnosti Solana) za v podstate "nic/vzduch" a Trump uz bude vediet, ako tie dolare znovu pouzit... Mozno na nejaku raketu s destinaciou Mars a s americkou vlajockou na plechoch.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Ut 21 01, 2025 11:53 am
Robo_1 napísal: Ut 21 01, 2025 7:29 am Ekonomika neprichadza tymto o nic. Tie peniaze nikde nelezia. Niekto ti(iba priklad) predal vzduch. Ty si investoval do vzduchu, ale peniaze inkasoval predajca, ktory ich dalej investuje. Nikde tie peniaze niesu "locknute".
Presne tak. Tie peniaze uz boli v obehu a ludia bez mozgu ich odovzdali Trumpovi (cast zrejme aj spolocnosti Solana) za v podstate "nic/vzduch" a Trump uz bude vediet, ako tie dolare znovu pouzit... Mozno na nejaku raketu s destinaciou Mars a s americkou vlajockou na plechoch.
Tazko povedat ci bez mozgu alebo len vo viere ze su sikovnejsi ako ini a po nich pridu dalsi co to posunu vyssie. Tie pyramidove hry sa tu uz x rokov vracaju v stale inovativnejsej podobe. Vytriezvenie urcite raz pride.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Prvotny osial zrejme opadol a cena okolo 70 USD/coin bola len prvy den.
Trump coin
TrumpCoin.jpg
Melania coin :P :P
MelaniaCoin.jpg
12gb54as
Silver Member *

Glogol
VETERAN MEMBER *****

Mal som vcera taku polemiku s kamaratom ci tie prezidentske shitcoiny podporia doveru v BTC alebo nie. Ja som tvrdil ze nie, ze ludia zanevru na cele crypto ( to som este ani nevedel o tom dnesnom prepade ) a kamarat ze prave ze ano, ze to podpori BTC.....
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 269 times
Been thanked: 320 times

Príspevok od používateľa Joki »

Michael Saylor bude zasa btc nakupovať :), ako sa len bude dať a koľko sa mu bude dať dokúpiť.
$MSTR ide tiež, priležitosť zasa pre retail.
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1560 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Kryptomena $Trump vzrástla o 70 percent po správe, že americký prezident sľúbil najväčším investorom galavečeru. Pozvánku podľa internetovej stránky dostane 220 najväčších vlastníkov. Z toho 25 sa má „ultraexkluzívne“ stretnúť s Trumpom.
Mena Donalda Trumpa však zostala hlboko pod svojim rekordným maximom, na ktoré sa vyšplhala krátko po jej januárovom spustení.
Trumpove aktivity v oblasti kryptomien vyvolávajú obavy z možného konfliktu záujmov a zneužívania politického vplyvu. „Nikdy neexistoval jasnejší prípad, keď prezident využil svoj úrad, aby získal peniaze do vlastného vrecka,“ povedal k plánovanej večeri s investormi Tony Carrk, riaditeľ organizácie Accountable.US, ktorá sa zaoberá odhaľovaním stretov záujmov v politike.
Hovorkyňa Bieleho domu Anna Kelly reagovala, že Trumpov majetok sa nachádza v trustovom fonde spravovanom jeho deťmi. „Nie je tu žiadny stret záujmov,“ dodala.

https://gettrumpmemes.com/dinner
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Velmi to cenu nenakoplo...
TrumpCoin.JPG
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Št 24 04, 2025 12:23 pm „Nikdy neexistoval jasnejší prípad, keď prezident využil svoj úrad, aby získal peniaze do vlastného vrecka,“

Áno. Ale takéto obohacovanie legitimizovali práve demokrati. Konkrétne Nancy Pelosi.
Takže všetci si budú tíško užívať svoje insider milióny a nevystrkovať rožky.

Trump robí hlúposť s tou večerou. Všetci investori sú v strate, a všetci vedia, že on zarobil.
Takže načo pozývať naštvaných loserov...aby ho niekto z nich zosmiešnil?
patrik.z
Silver Member *
Dátum registrácie: So 04 05, 2019 11:47 am
Has thanked: 188 times
Been thanked: 100 times

Príspevok od používateľa patrik.z »

JUGGLER napísal: Pi 25 04, 2025 1:05 am
Áno. Ale takéto obohacovanie legitimizovali práve demokrati. Konkrétne Nancy Pelosi.
To naozaj nie je to iste, ani z daleka. Ani jedno nie je spravne samozrejme, a myslim si, ze by sa mala sprisnit regulacia ohladom obchodovania s akciami v Kongrese, ale je to nieco uplne ine. Spekulovanie kvoli inside informaciam vedie nanajvys k obohateniu - dokonca ani nie na ukor niekoho ineho. Aj tak by sa to malo vysetrovat, ale neda sa to porovnavat s Trumpcoinom.

Problem s Trumpovou menou je, ze nikto netusi, kto a z akeho dovodu nakupil coiny. Ak niekto (napriklad aj Cina ci Rusko, ale aj hocikto iny) nakupil alebo nakupi znacnu cast coinov, netreba im nic viac, aby mali Trumpa v hrsti. Uz tak ma pravdepodobne za usami dost a myslim si, ze je vydieratelny aj tak, ale toto cele to len znasobuje.

A navyse, narozdiel od insider tradingu, taketo obohacovanie je na ukor niekoho ineho. Prinajmensom na ukor chudakov ludi, ktori takymto scamom naletia a hned v prve dni prisli o vacsinu toho, co do toho vlozili. A su to z obrovskej vacsiny jeho volici a sympatizanti.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

patrik.z napísal: Pi 25 04, 2025 9:45 am A navyse, narozdiel od insider tradingu, taketo obohacovanie je na ukor niekoho ineho. Prinajmensom na ukor chudakov ludi, ktori takymto scamom naletia a hned v prve dni prisli o vacsinu toho, co do toho vlozili. A su to z obrovskej vacsiny jeho volici a sympatizanti.
Lenze to by si musel urobit trestnym cinom aj to, ze si niekto vdaka reklame a "image" kupi auto alebo telefon za 10 nasobnu cenu, ktory technickymi parametrami len dvojnasobne prevysuje vsednu konkurenciu.

Cely zapadny svet je predsa postaveny na reklame, iluzii a predavani smejdov zabalenych do peknych obalov a peknych reci (... analyz "odbornikov" a podobne).

Trump vyuzil, ze ludia su natolko zmateni, ze za dolare su ochotni nakupit zhluk cisiel, vysledok nejakeho vypoctu. Bitcoin, Trumpcoin...
My zase v zamestnani pracujeme za to, ze nam niekto v SWIFT systeme prevedie cislo z jedneho uctu a odpocita ho z ineho uctu.
patrik.z
Silver Member *

jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 11:29 am
patrik.z napísal: Pi 25 04, 2025 9:45 am A navyse, narozdiel od insider tradingu, taketo obohacovanie je na ukor niekoho ineho. Prinajmensom na ukor chudakov ludi, ktori takymto scamom naletia a hned v prve dni prisli o vacsinu toho, co do toho vlozili. A su to z obrovskej vacsiny jeho volici a sympatizanti.
Lenze to by si musel urobit trestnym cinom aj to, ze si niekto vdaka reklame a "image" kupi auto alebo telefon za 10 nasobnu cenu, ktory technickymi parametrami len dvojnasobne prevysuje vsednu konkurenciu.

Cely zapadny svet je predsa postaveny na reklame, iluzii a predavani smejdov zabalenych do peknych obalov a peknych reci (... analyz "odbornikov" a podobne).

Trump vyuzil, ze ludia su natolko zmateni, ze za dolare su ochotni nakupit zhluk cisiel, vysledok nejakeho vypoctu. Bitcoin, Trumpcoin...
Ja z toho nerobim trestny cin. Iba som z toho pohorseny, a toto relativizovanie na tom nic nemeni.

Je to proste sviniar a cynicky chrapun. To nehovori nic o trestnopravnej rovine.

Rovnako odsudzujem aj insider trading, ale predsa len, nie je to vytahovanie penazi z vreciek obycajnych ludi - vlastnych podporovatelov. Ako ta poznam, budes to zase relativizovat tym, ze predsa aj demokrati beru peniaze od volicov - ale znova, nie je to to iste ako cisty smejdarsky scam. Je rozdiel, ked nieco financuje kampan (co sa da robit aj normalnym sposobom, a cuduj sa svete, zvlada to aj mnoho Republikanov), a ked nieco ide Trumpovi do vrecka bez akejkolvek regulacie.
My zase v zamestnani pracujeme za to, ze nam niekto v SWIFT systeme prevedie cislo z jedneho uctu a odpocita ho z ineho uctu.
Uplne zbytocna poznamka mimo veci.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

patrik.z napísal: Pi 25 04, 2025 12:16 pm
jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 11:29 am My zase v zamestnani pracujeme za to, ze nam niekto v SWIFT systeme prevedie cislo z jedneho uctu a odpocita ho z ineho uctu.
Islo o to, ze tak ako kupci Bitcoinu a Trumpcoinu kupuju nieco imaginarne (vysledok matematickej kalkulacie) a mozeme povedat, ze su to blazni - rovnako tak aj bezne pracujuci ludia dostavaju iba cisielka v pocitacovom systeme SWIFT a je to zalozene len na dovere, ze o tie imaginarne cisla v pocitacovom systeme budu ludia aj nadalej stat.
Ta dovera a hodnota tych imaginarnych cisiel v pocitacovej databaze by bola znacne otrasena, ak by nejaka anarchisticky zmyslajuca skupina ludi dokazala preniknut do tej pocitacovej databazy a poprehadzovat cisla v nej podla lubovole.
Pripadne ak by spravca tej databazy zacal blokovat ucty ucastnikov podla vlastnej lubovole (na sposob "zmrazenia" ruskych uctov vo SWIFT) alebo by na svoje konto pripisoval z nicoho nic vela cisielok (tlacenie penazi este vyraznejsie, nez doteraz).
patrik.z
Silver Member *

jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 2:23 pm
patrik.z napísal: Pi 25 04, 2025 12:16 pm
jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 11:29 am My zase v zamestnani pracujeme za to, ze nam niekto v SWIFT systeme prevedie cislo z jedneho uctu a odpocita ho z ineho uctu.
Islo o to, ze tak ako kupci Bitcoinu a Trumpcoinu kupuju nieco imaginarne (vysledok matematickej kalkulacie) a mozeme povedat, ze su to blazni - rovnako tak aj bezne pracujuci ludia dostavaju iba cisielka v pocitacovom systeme SWIFT a je to zalozene len na dovere, ze o tie imaginarne cisla v pocitacovom systeme budu ludia aj nadalej stat.
Ta dovera a hodnota tych imaginarnych cisiel v pocitacovej databaze by bola znacne otrasena, ak by nejaka anarchisticky zmyslajuca skupina ludi dokazala preniknut do tej pocitacovej databazy a poprehadzovat cisla v nej podla lubovole.
Pripadne ak by spravca tej databazy zacal blokovat ucty ucastnikov podla vlastnej lubovole (na sposob "zmrazenia" ruskych uctov vo SWIFT) alebo by na svoje konto pripisoval z nicoho nic vela cisielok (tlacenie penazi este vyraznejsie, nez doteraz).
Ja rozumiem, o co ti islo, ale pointa bola, ze zmysel Trumpcoinu je jedine v scame a zneuziti tej dovery. Od zaciatku to bolo nastavene tak, ze ta dovera bude zneuzita.

Aj SWIFT sa moze do toho dostat, ako pises, ale jeho jedinym zmyslom nie je podviest doveru ludi v tento system. SWIFT ma aj funkcny ucel (tak ako aj ine kryptomeny, ale nie Trumpcoin a podobne scamy), a jeho vstupnym nastavenim nie je rug pull.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

SWIFT ma 4 datove centra.

1 Zoeterwoude, Netherlands
2 Culpeper, Virginia, United States
3 Diessenhofen, Switzerland
4 Hong Kong

Chranene su plotom o jednu kategoriu tvrdsim nez bezny pletivovy plot.
Vsetci sa spoliehame, ze niekto neodpali tie styri datove centra. Je to zalozene na dovere.
SWIFT datacentre Diessenhofen.JPG

Chapem, ze pises o inom - ze Trumpcoin bol vytvoreny na vytiahnutie penazi z Trumpovych fanusikov. Lenze rovnako tak SWIFT bol vytvoreny pre potencialne okradnutie jeho ucastnikov, ak sa vodcovia NATO tak rozhodnu. Co bolo jasne odprezentovane pri odpojeni iranskych a ruskych bank od SWIFT a "zmrazeni ruskych aktiv". Cize je tam velmi blizka paralela.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 3:03 pm Chapem, ze pises o inom - ze Trumpcoin bol vytvoreny na vytiahnutie penazi z Trumpovych fanusikov. Lenze rovnako tak SWIFT bol vytvoreny pre potencialne okradnutie jeho ucastnikov, ak sa vodcovia NATO tak rozhodnu. Co bolo jasne odprezentovane pri odpojeni iranskych a ruskych bank od SWIFT a "zmrazeni ruskych aktiv". Cize je tam velmi blizka paralela.
Swift je komunikačný systém - neuchováva zostatky účtov ale len si banky posielajú informácie o prevodoch medzi nimi a potvrdzovanie prevodov. Pri zmrazení Swiftu nikto o nič neprichádza, peniaze má stále uložené v banke, kde ich mal, len ich nemôže poslať cez Swift ale iným kanálom. Ako keby si nepohol poslať balík Sl.poštou, ale použije Packetu.

Paralela s kryptomenami, poklesom hodnoty memecoinov alebo údajmi v blockchaine je veľmi ďaleká.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Lenze je to SWIFT, ktory uchovava udaje o transakciach medzi bankovymi uctami. Podobne ako ho uchovava blockchain. A transakcie medzi bankami musia inicializovat cez SWIFT.
Ked hacker posle falosnu SWIFT spravu na realizovanie transakcie, tak banka na zaklade falosnej spravy od SWIFT vyda peniaze z uctu obete. Zatial tak bola vyuzita banka v Bangladesi a este niekde ... aspon co dokazali odhalit.
miror napísal: Pi 25 04, 2025 6:01 pm Pri zmrazení Swiftu nikto o nič neprichádza, peniaze má stále uložené v banke, kde ich mal, len ich nemôže poslať cez Swift ale iným kanálom. Ako keby si nepohol poslať balík Sl.poštou, ale použije Packetu.
Preto Rusi pri odstrihnuti od SWIFT len pokrcili plecami a pouzili paralelnu "Packetu". Lebo tych funkcnych medzibankovych systemov, hlavne v NATO krajinach, mame ako maku :roll: .
Rusi sa od 2014 pripravovali na odstrihnutie od SWIFT a vyvijali vlastny SPFS system, ktory im aspon ciastocne pomaha.

Paralelu k SWIFT maju len Rusi, Cinania a Indovia. NATO krajinam ak odpalia SWIFT tak zrejme nastane kolaps financneho sektora.
Darmo banka bude mat udaj o vyske tvojho konta ulozeny, ked historia vsetkych transakcii zrealizovanych cez SWIFT zmizne a nove transakcie nebude mozne robit.

Mozeme to prirovnat k situacii, ze darmo by si mal v nejakom "cold storage" uchovany stav tvojich bitcoinov, ak by boli odpalene kryptoburzy, ktorymi by boli realizovatelne transakcie. To by bolo ale daleko problematickejsie vykonat nez odpalit 4 datove centra SWIFTu.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

jaroslav80 napísal: Pi 25 04, 2025 8:40 pm Mozeme to prirovnat k situacii, ze darmo by si mal v nejakom "cold storage" uchovany stav tvojich bitcoinov, ak by boli odpalene kryptoburzy, ktorymi by boli realizovatelne transakcie. To by bolo ale daleko problematickejsie vykonat nez odpalit 4 datove centra SWIFTu.
jaroslav80 si dosť mimo, kryptoburza nemusí byť ani jedna funkčná, blockchain je nositeľom všetkých informácií. Kryptoburza je len sprostredkovateľ kupujúceho a predávajúceho, akási zmenáreň, bez ktorej si ľudia poradia. Všetky transakcie ako aj stavy na účtoch aj samotné čísla účtov sú v blockchaine.

To vyššie o Swifte taktiež fabuluješ. Celkovo sú to také rozprávky na dobrú noc, kde sa snažíš nejakými vymyslenými vecami potvrdiť svoje predchádzajúce chybné uvažovanie, bohužiaľ.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Dostali sme sa k tomu z toho, ze ludia nakupili Trumpcoin - nieco nehmatatelne, proste somarinu. Lenze my v bankach tiez mame len cisla na uctoch. A cele to je zalozene na doverem ze ludia v buducnosti budu stat o tie nase cisla na uctoch a budu nam ochotni predat hmatatelne veci za ne.
Preto obvinovat Trumpa, ze vyuzil naivkov na nakup jeho Trumpcoinu je ako obvinovat Apple, ze vyuzil naivkov na nakup jeho smartfonov za premrstenu cenu alebo obvinovat zamestnavatelov, ze vyuzivaju pracujucich naivkov odvadzajucich pracu za pripisanie im cisla na ucet niekde v pocitaci banky.

V kryptosvete mas udaje o transakciach zakomponovane priamo v blockchaine. Vo FIAT svete take nieco nemas - tam udaje o transakciach ma SWIFT v jeho styroch datovych centrach a potom v Europe v T2, ktory robi "settlement" transakcii. Nieco ako blockchain, ktory by v sebe mal historiu vsetkych transakcii FIAT systemu vobec neexistuje.
Napísať odpoveď

Návrat na "Forex, menové páry, cudzie meny, kryptomeny"