Zhodnotenie portfólia EIC
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Zhodnotenie portfólia EIC
Zdravím, veľmi by ste mi pomohli, keby sa niekto v rýchlosti kukol, či je toto investovanie perspektívne alebo radšej to presunúť niekam inam. Popr. čo hovoríte na tie poplatky?
účet 1:
PIMCO US Short-Term High Yield Corporate Bond Index Source UCITS ETF USD Acc
Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged Income
účet 1:
PIMCO US Short-Term High Yield Corporate Bond Index Source UCITS ETF USD Acc
Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged Income
Re: Zhodnotenie portfólia EIC
účet 2:
iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF
iShares Edge MSCI World Value Factor UCITS ETF
iShares Sustainable MSCI Emerging Markets SRI UCITS ETF
iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF
iShares Edge MSCI World Value Factor UCITS ETF
iShares Sustainable MSCI Emerging Markets SRI UCITS ETF
účet 3:
iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE)
UBS CMCI Composite SF UCITS ETF (USD) A-acc
nehnevajte sa, no musel to som rozdeliť na viac príspevkov. btw v tom 2019 keď som to zakladal, už neviem prečo som zvolil také malé konečné sumy..zrejme zo strachu..čo si o tom myslíte? ďakujem moc
iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE)
UBS CMCI Composite SF UCITS ETF (USD) A-acc
nehnevajte sa, no musel to som rozdeliť na viac príspevkov. btw v tom 2019 keď som to zakladal, už neviem prečo som zvolil také malé konečné sumy..zrejme zo strachu..čo si o tom myslíte? ďakujem moc
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
To je od Babockého, však? Ťažko hodnotiť portfólio, keď nepoznáme tvoje investičné horizonty a všetky ďalšie premenné...
Najskôr tam máš na účtoch aj manažérsky poplatok, ten ti bude uberať z výkonosti najviac.
Najskôr tam máš na účtoch aj manažérsky poplatok, ten ti bude uberať z výkonosti najviac.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
jj.
manažérske poplatky sú v poradí ako som dával účty: 0.4, 0.8 a 0.85
manažérske poplatky sú v poradí ako som dával účty: 0.4, 0.8 a 0.85
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Za mňa je to príklad hlúpeho portfólia 7 ETFS, ktoré sa tvária ako aktívna správa,
berú poplatky ako aktívna správa a výnos je polovičný oproti jednému sedliackemu ETF SVET.
Dlhodobo ten výnos bude podľa mňa ešte nižší, lebo ja som pozrel výnosy bez poplatkov.
Výnos tých ETFs od 17.12,2019 do 16. mája 2025:
PIMCO +28%
Vanguard -8%
SP500 hedged +77.6%
MSCI World Value: +46%
MSCI EM : +13%
Commodity swap: -22% (ty máš +38%..asi vdaka načasovaniu a DCA )...to ETF je taká bieda, že za 18 rokov dalo -22%
USB CMCI +69%, ty máš ale +30%...dalšia bieda, ktorá od vzniku za 15 rokov dala +23%
Patkaň...všeho všudy, keby Babocký ti založil účet č. 2 (cielový) a dal ti iba jedno ETF SVET ( 1500 akcií z celého sveta )
nehedžované (lebo je hlúposť hedžovať sa dlhodobo ! ), tak máš doteraz výnos +80%.
Ale to by Babocký nenaplnil svoje vrecká ani svoj pocit dôležitosti a odbornosti...keby to urobil.
Títo agenti nemajú žiadne extra vedomosti, dokonca nesmú vykonávať investičné poradenstvo (môžu len relatívne vzhladom na tvoj investičný profil a produkty ponúkané EIC ) a čo ja najhoršie: myslia len na svoje vrecká.
Ak by mal Babocký investičnú empatiu a chcel by pre teba maximálny výnos , využil by svoje vedomosti a schopnosti a vysvetlil by ti že je somarina dlhodobo investovať do týchto ETFs i napriek tomu že máš zrejme v gatiach a bojíš sa strát.
Prešlo 6 rokov a ty máš zhruba polovičné výnosy oproti najjednoduchšiemu 100% akciovému indexovému ETF.
Ak by si to raz dotiahol do vyšších súm, Babocký by si mädlil ruky, lebo s vydaním nulovej energie by bral od teba priebežné poplatky (tie sú 2 až 3 x vyššie ako berú tie fondy a temer také isté ako berú banky).
Bežný človek môže výnosom pasívne a bez vedomostí poraziť až 95% najlepších manažérov sveta !
V nijakom odvetví toto neexistuje ! Len v investovaní do akcií ( do svetového podnikania).
Treba sa nad tým zamyslieť, pretože ty si zvolil cestu polovičných výnosov.
Všetky tie ETFs (mimo tých 2 akciových) de facto ani nebijú infláciu...teda za peniaze čo si tam vrazil si kúpiš menej ( = znehodnotenie). T
Ty sa bojíš rizika straty, ale v skutočnosti straty robí inflácia, ktorá od 2019 znehodnotila peniaze o cca 37%.
berú poplatky ako aktívna správa a výnos je polovičný oproti jednému sedliackemu ETF SVET.
Dlhodobo ten výnos bude podľa mňa ešte nižší, lebo ja som pozrel výnosy bez poplatkov.
Výnos tých ETFs od 17.12,2019 do 16. mája 2025:
PIMCO +28%
Vanguard -8%
SP500 hedged +77.6%
MSCI World Value: +46%
MSCI EM : +13%
Commodity swap: -22% (ty máš +38%..asi vdaka načasovaniu a DCA )...to ETF je taká bieda, že za 18 rokov dalo -22%
USB CMCI +69%, ty máš ale +30%...dalšia bieda, ktorá od vzniku za 15 rokov dala +23%
Patkaň...všeho všudy, keby Babocký ti založil účet č. 2 (cielový) a dal ti iba jedno ETF SVET ( 1500 akcií z celého sveta )
nehedžované (lebo je hlúposť hedžovať sa dlhodobo ! ), tak máš doteraz výnos +80%.
Ale to by Babocký nenaplnil svoje vrecká ani svoj pocit dôležitosti a odbornosti...keby to urobil.
Títo agenti nemajú žiadne extra vedomosti, dokonca nesmú vykonávať investičné poradenstvo (môžu len relatívne vzhladom na tvoj investičný profil a produkty ponúkané EIC ) a čo ja najhoršie: myslia len na svoje vrecká.
Ak by mal Babocký investičnú empatiu a chcel by pre teba maximálny výnos , využil by svoje vedomosti a schopnosti a vysvetlil by ti že je somarina dlhodobo investovať do týchto ETFs i napriek tomu že máš zrejme v gatiach a bojíš sa strát.
Prešlo 6 rokov a ty máš zhruba polovičné výnosy oproti najjednoduchšiemu 100% akciovému indexovému ETF.
Ak by si to raz dotiahol do vyšších súm, Babocký by si mädlil ruky, lebo s vydaním nulovej energie by bral od teba priebežné poplatky (tie sú 2 až 3 x vyššie ako berú tie fondy a temer také isté ako berú banky).
Bežný človek môže výnosom pasívne a bez vedomostí poraziť až 95% najlepších manažérov sveta !
V nijakom odvetví toto neexistuje ! Len v investovaní do akcií ( do svetového podnikania).
Treba sa nad tým zamyslieť, pretože ty si zvolil cestu polovičných výnosov.
Všetky tie ETFs (mimo tých 2 akciových) de facto ani nebijú infláciu...teda za peniaze čo si tam vrazil si kúpiš menej ( = znehodnotenie). T
Ty sa bojíš rizika straty, ale v skutočnosti straty robí inflácia, ktorá od 2019 znehodnotila peniaze o cca 37%.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Babocky Investment Office
O tom ako Babocky tak trochu zavadza, svedci aj tento jeho prispevok.
V prvej vete uvadza, ze jeho klient sa prepracoval z 50.000 na 160.000 eur za 5 rokov - takze to hned evokuje vynos 90.000
Neskor sa vsak dozvieme, ze to boli hlavne dodatocne vklady a navysovanie prav.vkladu a vynos bol len 40.000.
V prvej vete uvadza, ze jeho klient sa prepracoval z 50.000 na 160.000 eur za 5 rokov - takze to hned evokuje vynos 90.000
Neskor sa vsak dozvieme, ze to boli hlavne dodatocne vklady a navysovanie prav.vkladu a vynos bol len 40.000.
ďakujem JUGGLER, trochu si mi pomohol otvoriť oči a začínam premýšľať, že z toho celého vystúpim a pôjdem vlastnou cestou.
Oplatí sa mi to ale momentálne, keď už som teda zplatil všetky poplatky? alebo radšej počkať do tej "nízkej" cieľovej sumy a potom to vybrať?
ďakujem
nejde upraviť príspevok 
lebo ak tomu správne chápem, teraz budem musieť zaplatiť daň 19%, ke+d6e je to EIC..o tomto ma veru predom neinformovali
lebo ak tomu správne chápem, teraz budem musieť zaplatiť daň 19%, ke+d6e je to EIC..o tomto ma veru predom neinformovali
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
vsetko su to ETF, takze po 1 roku od zakupenia dan neplatis. Moj nazor je vybrat a vlozit do investecneho planu v XTB, ktory je uplne bezplatny. Zvol si donho 1 ETF, bud MSCI World, alebo SP500.
Plánujem dlhodobo, takže tento plán je OK aj pre situáciu, že tam len mesačne pošlem napr. 200e a roky sa o nič nestarám hej?
- iosephus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 117 times
To je práveže vhodné presne pre takýto plán, aký s tým máš.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
https://smartinvestor.sk/
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Este jedna vec, ak to chces posielat do XTB trvalym prikazom, musi tvoja banka umoznovat trvaly prikaz do zahr. banky.
Navod k inv.planom som urobil tu: viewtopic.php?t=25474
Navod k inv.planom som urobil tu: viewtopic.php?t=25474
ďakujem páni, pozriem to.
a taká otázka, keby to chcem aspoň trochu diverzifikovať...? 80% by išlo msci world, 10% do msci emerging a 10 do snp500 ...
alebo nešpekulovať a isť iba do jedneho?
a taká otázka, keby to chcem aspoň trochu diverzifikovať...? 80% by išlo msci world, 10% do msci emerging a 10 do snp500 ...
alebo nešpekulovať a isť iba do jedneho?
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
MSCI world obsahuje asi takmer vsetko co SP500, takze jedine, ze by si chcel zvysit podiel USA. Emerging ak velmi chces daj alebo ACWI, co je MSCI World+ Emerging
keby si máš teda vybrať dve na dlhodobé investovanie, ktoré by si vybral a v akom pomere?
kľudnej aj iné, ktoré sa tu nespomenuli
kľudnej aj iné, ktoré sa tu nespomenuli
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
tak si chcel 2 etf. takto tam mas v podstate to co v MSCI World okrem Japonska,Kanady a Australie.
Juggler ti aj tak povie, ze nema vyznam vymyslat, lebo jednym ETF vies vykryt vsetko.
Mozes skor diverzifikovat, ze tam das viac ETF na to iste od roznych spravcov, napr iShares, Amundi, Xtrackers a pod.
Juggler ti aj tak povie, ze nema vyznam vymyslat, lebo jednym ETF vies vykryt vsetko.
Mozes skor diverzifikovat, ze tam das viac ETF na to iste od roznych spravcov, napr iShares, Amundi, Xtrackers a pod.
stále rozmýšľam či sa toho zbaviť alebo nechať dobehnúť keď som už zaplatil cca 400e na poplatkoch...dajte ešte niekto názor, dík...
komodity: vklad 2 500 eur, stav k 1.6. 2025 : 3 110,22 eur
transakčné poplatky - 27,27 eur
vstupný poplatok 44,63 eur (1,9 % z vloženej investície)
manažérsky poplatok 0,85 %
poplatok pre EIC za úschovu a správu 0,06 % p.a.
akciový : vklady 5 550,88 eur, stav k 1.1. 2025 : 6 862,06 eur
transakčné poplatky - 13,29 eur
vstupný poplatok 180,5 eur (1,9 % z cieľovej sumy 9 500 eur )
manažérsky poplatok 0,8 %
dlhopisový : vklady 2 100 eur, stav k 1.1. 2025 : 1 896,33 eur
vstupný poplatok 95 eur (1,9 % z cieľovej sumy 5 000 eur )
manažérsky poplatok 0,4 %
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Mýliš sa, na poplatkoch si zaplatil viac ako 400€, lebo si zabudol na manazersky poplatok.patkan007 napísal: ↑Ut 03 06, 2025 5:44 pm stále rozmýšľam či sa toho zbaviť alebo nechať dobehnúť keď som už zaplatil cca 400e na poplatkoch...dajte ešte niekto názor, dík...
Neviem, z akej sumy mas nastaveny managersky poplatok, ale ak z celej sumy, tak aktuálne platiš ročne cez 80€ managersky poplatok a s usporenou sumou bude ten poplatok rasť.
Čo máš urobiť?...ja som známemu vysvetlil, ako nevýhodne investuje s managerským poplatkom u EIC, ukázal som mu, ako tie isté ETF zadarmo nakúpi na XTB, pomohol som mu otvoriť účet, ukázal som mu ako obchodovať a on....prestal sporiť aj v EIC aj v XTB a už mi účet neukáže a niekedy sa bojím, či tam negamblí na CFD-čkách, lebo ma vraj dlhy.
Povedali sme ti nevýhody tvojho investovania cez toho sprostredkovateľa a teraz sa rozhodni sám...si už dospelý.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Manažérsky sa účtuje z objemu účtu štandardne na kvartálnej báze.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Ja môžem napísať, čo by som ja urobil:
Cieľovú sumu na ktorú mám zaplatené vstupy by som sa snažil preinvestovať.
Zrušil by som účty na komodity a dlhopisy ( ale tak aby som neplatil dane, čo sa zrejme vojdeš do 500 čo sa nezdanujú ).
Na tom akciovom by som dokončil zbytok investície, ale z manažérskym poplatkom nastaveným na 0%p.a..
Ak agent nesúhlasí - tak dovidenia.
Po vyčerpaní cielovej sumy by som prešiel k nášmu Avice, ktorý vie založiť cieľový účet č. 2 so vstupom 1%.
Ked ťa baví si to manažovať cez XTB, alebo inú alternatívu ZADARMO ( nevieme či to bude dlhodobo platiť), môžeš aj sám.
Ja mám na obchodovanie a špekulovanie zahraničného brokera, ale na dôchodok investujem cez EIC, cez nášho AviceN.
Takisto moja rodina sporo-investuje cez EIC, volakedy začali pri iných agentoch a vyšších vstupoch...
...ale ked naplnia cielovú sumu, tak prejdú pod Avice (Miloša)
Proste už nikdy nebudeme platiť viac ako 1% vstup a žiadne manažérske poplatky.
Ja som sa rozhodol pre EIC preto, lebo je v SR a po skončení investovania si zmením účet na výplatný.
Aj na dôchodku nechám všetko v indexovom ETF, ale mesačne sa mi bude odpredávať časť ETF a pošlu mi to na bankovy účet.
Teda opačne ako teraz, že od teba sa posiela z bankoveho účtu ku nim.
Cieľovú sumu na ktorú mám zaplatené vstupy by som sa snažil preinvestovať.
Zrušil by som účty na komodity a dlhopisy ( ale tak aby som neplatil dane, čo sa zrejme vojdeš do 500 čo sa nezdanujú ).
Na tom akciovom by som dokončil zbytok investície, ale z manažérskym poplatkom nastaveným na 0%p.a..
Ak agent nesúhlasí - tak dovidenia.
Po vyčerpaní cielovej sumy by som prešiel k nášmu Avice, ktorý vie založiť cieľový účet č. 2 so vstupom 1%.
Ked ťa baví si to manažovať cez XTB, alebo inú alternatívu ZADARMO ( nevieme či to bude dlhodobo platiť), môžeš aj sám.
Ja mám na obchodovanie a špekulovanie zahraničného brokera, ale na dôchodok investujem cez EIC, cez nášho AviceN.
Takisto moja rodina sporo-investuje cez EIC, volakedy začali pri iných agentoch a vyšších vstupoch...
...ale ked naplnia cielovú sumu, tak prejdú pod Avice (Miloša)
Proste už nikdy nebudeme platiť viac ako 1% vstup a žiadne manažérske poplatky.
Ja som sa rozhodol pre EIC preto, lebo je v SR a po skončení investovania si zmením účet na výplatný.
Aj na dôchodku nechám všetko v indexovom ETF, ale mesačne sa mi bude odpredávať časť ETF a pošlu mi to na bankovy účet.
Teda opačne ako teraz, že od teba sa posiela z bankoveho účtu ku nim.