Medzinárodný prevod v cudzej mene
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Medzinárodný prevod v cudzej mene
Riešim ako zaplatiť zálohu za ubytovanie v Maďarsku vo forintoch, keď ubytovateľ neposkytuje platbu kartou, len prevod na účet.
Je to mala suma <100 eur a všetky moje slov. banky si za to účtujú 10 eur.
XTB nedávno prišiel s novou funkcionalitou eWallet https://www.xtb.com/sk/ewallet v rámci ktorej si je možné otvoriť účty v EUR, USD, GBP, EUR, PLN, RON a HUF. Tak sa chcem spýtať či to už niekto vyskúšal - podľa Terms_and_Conditions by platobný príkaz v cudzej mene bezplatny:
Je to mala suma <100 eur a všetky moje slov. banky si za to účtujú 10 eur.
XTB nedávno prišiel s novou funkcionalitou eWallet https://www.xtb.com/sk/ewallet v rámci ktorej si je možné otvoriť účty v EUR, USD, GBP, EUR, PLN, RON a HUF. Tak sa chcem spýtať či to už niekto vyskúšal - podľa Terms_and_Conditions by platobný príkaz v cudzej mene bezplatny:
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Re: Medzinárodný prevod v cudzej mene
Ked som si si to preratal na https://www.revolut.com/sk-SK/money-transfer/ tak pri revolute pri sume 100 eur pri prevode v HUF stratim cca 1% , pri XTB by to malo byt len 0.5%. Nie, ze by to bol zasadny rozdiel, ale nemusim riesit dalsiu aplikaciu, dalsie prihl.udaje atd.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 245 times
- Been thanked: 593 times
- Kontaktovať používateľa:
Ja som platil cez ucet do Polska v zlotych cca 2376 pln = 579eur a poplatok 20 eur riadna zlodejina v SLSP a to nepisem este ako ma obtiahli na kurze eur/pln ,ked som to porovnal s podobnou platbou, ale cez kreditku.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Myslím, že sa čaká čo sa bude diať v ďalších rokoch, na Slovensku je o tom ticho, v Česku sem tam nejaká správa prenikne a odborne vyjadriť sa alebo sa o to zaujímať ani nie je kde, rieši sa to v zákulisí a niekde inde bez nejakého tuhšieho zamyslenia iného ako dominantného vopred určeného určenia aj keď firiem v oblasti je viac a aj názorov ako na to. Takže aj platformy môžu byť možno rôzne ale banky pripravené nie sú ani ich to až tak nezaujíma, teda niekde aj keď ide o regulované prostredie ale aj obchodné prostredie a aj fintech prostredie, lenže aj regulátorské prostredie z oblasti fondov a aj narábania so zákonmi a žalobami v tejto oblasti dokonca politického rázu, ale aj poplatkami za hromadné žaloby a niekedy aj v trestnej oblasti.
Lenže aj vývoj je divoký okrem oblastí ktoré dlhodobo fungujú na inej menovej politike a fungujú na princípoch iných ako NYSE zvykne hoci niekedy môžu byť v súlade. Ale ťažko povedať čo sa zrovna preháňa hlavou danými oblasťami záujmu a či zrovna nejaký stav ukľudnenia nebude stavom dlhšej etapy alebo nápravy nejakých situácií ktoré si veľmoci dohodnú alebo nejaký stav vývoja neprijmú za svoj keď si to ekonomika alebo regióny zariadia po svojom pretože pripraveným šťastie praje a pripraviť sa na niečo čo nezvláda daná krajina ale región možno vie danú situáciu v niečom ovplyvniť, v niečom možno nie.
A transakcie sú trocha podivná oblasť aj regulačného charakteru, ale aj v stave obchodnom a oblasťou záujmu. A aj oblasťou manipulácií ale aj oblasťou monopolov v istých oblastiach.
Lenže aj vývoj je divoký okrem oblastí ktoré dlhodobo fungujú na inej menovej politike a fungujú na princípoch iných ako NYSE zvykne hoci niekedy môžu byť v súlade. Ale ťažko povedať čo sa zrovna preháňa hlavou danými oblasťami záujmu a či zrovna nejaký stav ukľudnenia nebude stavom dlhšej etapy alebo nápravy nejakých situácií ktoré si veľmoci dohodnú alebo nejaký stav vývoja neprijmú za svoj keď si to ekonomika alebo regióny zariadia po svojom pretože pripraveným šťastie praje a pripraviť sa na niečo čo nezvláda daná krajina ale región možno vie danú situáciu v niečom ovplyvniť, v niečom možno nie.
A transakcie sú trocha podivná oblasť aj regulačného charakteru, ale aj v stave obchodnom a oblasťou záujmu. A aj oblasťou manipulácií ale aj oblasťou monopolov v istých oblastiach.
-
dusantt
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 65 times
Napis mu, ze je zlozite posielat HUF a nech ti to rezervuje na dobre meno, dobre slovo, podanie ruky.
V Arabskych krajinach to takto funguje pomerne v pohode..
V Arabskych krajinach to takto funguje pomerne v pohode..
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Tak nakoniec eWallet od XTB zahranicnu platbu v HUF nepodporuje, podla vyjadrenia z podpory:
Vážený Zákazník, tímto bychom Vás chtěli informovat, že bohužel aktuálně možnost převodů v HUF neexistuje. Aktuálně je možné provádět převody v EUR nebo PLN. Pevně věříme, že časem dojde k přidání dalších měn.
By ma zaujimalo naco je tam teraz moznost poductov v ostatnym menach, ked s nimi nie je mozne nic robit - iba interne prevody.
Video o produkte od T.Vranku: https://www.youtube.com/watch?v=3f86bb1yLx0
Vážený Zákazník, tímto bychom Vás chtěli informovat, že bohužel aktuálně možnost převodů v HUF neexistuje. Aktuálně je možné provádět převody v EUR nebo PLN. Pevně věříme, že časem dojde k přidání dalších měn.
By ma zaujimalo naco je tam teraz moznost poductov v ostatnym menach, ked s nimi nie je mozne nic robit - iba interne prevody.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 245 times
- Been thanked: 593 times
- Kontaktovať používateľa:
treba sa opytat pana VrankuMiBi napísal: ↑Ut 04 03, 2025 11:57 am Tak nakoniec eWallet od XTB zahranicnu platbu v HUF nepodporuje, podla vyjadrenia z podpory:
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
kupoval som auto v cechach a tento problem ma celkom zabavil. kedze pri sume cca 20tis eur na trapil aj kurz, nielen poplatok.
standardne mam mbank, ale ta ma jedny z najhorsich kurzov na trhu (asi kompenzuju tie veci, co maju zdarma, napr. aj prevod)
kvoli cestam do zahranicia som si teda zalozil ucet n26 (nemecka startup banka) a virtualnu kartu k uctu. ako na potvoru n26 nepodporuje prevod do ciech (hoci napr. do madarska ano) takze ostavala karta. problem ale bol, ze predajca mi nevedel urobit internetovu platbu a kartou sa dalo platit iba fyzicky na terminal u neho v predajni, kde ale virtualna platba ma limit (terminal ho ma, hoci v banke som si ho nastavil dostatocne) a opakovane platby banka z bezpecnostnych dovodov blokuje.
takze bolo dalsou variantou zalozenie uctu u wise (alternativa k revolutu) a prevod cez nich, tam je kurz stredovy, ale maju poplatok, kazdopadne bol nizsi ako u revolutu a stale vyrazne vyhodnejsi ako v slovenskej banke.
zialbohu to vyzera, ze dnes neexistuje nejake univerzalne riesenie na bankove sluzby v tuzemsku, investicie a zahranicne prevody resp. platby mimo EUR. ak to clovek chce mat za dobrych podmienok je nuteny mat 3 rozdielne apky...
standardne mam mbank, ale ta ma jedny z najhorsich kurzov na trhu (asi kompenzuju tie veci, co maju zdarma, napr. aj prevod)
kvoli cestam do zahranicia som si teda zalozil ucet n26 (nemecka startup banka) a virtualnu kartu k uctu. ako na potvoru n26 nepodporuje prevod do ciech (hoci napr. do madarska ano) takze ostavala karta. problem ale bol, ze predajca mi nevedel urobit internetovu platbu a kartou sa dalo platit iba fyzicky na terminal u neho v predajni, kde ale virtualna platba ma limit (terminal ho ma, hoci v banke som si ho nastavil dostatocne) a opakovane platby banka z bezpecnostnych dovodov blokuje.
takze bolo dalsou variantou zalozenie uctu u wise (alternativa k revolutu) a prevod cez nich, tam je kurz stredovy, ale maju poplatok, kazdopadne bol nizsi ako u revolutu a stale vyrazne vyhodnejsi ako v slovenskej banke.
zialbohu to vyzera, ze dnes neexistuje nejake univerzalne riesenie na bankove sluzby v tuzemsku, investicie a zahranicne prevody resp. platby mimo EUR. ak to clovek chce mat za dobrych podmienok je nuteny mat 3 rozdielne apky...
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Nebol by na takuto zamenu vacsej sumy lepsi Roklen https://roklenfx.roklen.cz/ ?
Ked som ho porovnal s Wise, tak mi to vyslo vyhodnejsie:
Zaujímavé, ten Roklen som doteraz nepoznal. Máš s nimi už osobnú skúsenosť pri prevode väčšej sumy? Ako je to tam s poplatkami a rýchlosťou prevodu v porovnaní s Wise?
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1119 times
- Been thanked: 117 times
asi viaceri vratane mna mame s Roklenom (dobre) skusenosti... Vacsia suma je co? 25-30k eur je?
Za mna funguje perfektne... lebo maju zberne ucty u viacerych bank... Pre mna prevod moje fio -> roklen fio ->zmena na CZK -> poslanie platby roklenom rovno na ucet prijimatela je super a funguje radovo v desiatkach minut (20 minut kym pridu peniaze, 15 minut kym odidu)...
Maju velmi kratky a transparentny cennik:
1, tabulka aku maju commission - zalezi od objemu prostriedkov
2, poznamka, ze nad 1000 dolarov alebo ekvivalentu je prevod aj mimo SEPA (tak tomu rozumiem) zdarma... Teda ze napriklad 20k eur prevedenych na CZK a poslanych predajcovi auta (napriklad) by bolo "zadarmo" (teda za tu commission ktoru maju tusim nad 10.000 eur...
Alebo teda si posles spat na svoj ucet Fio CZK a uz urobis co treba... Cechy su podla mna vpoho(fio), zle je to do HU a PL