Investovanie do nehnuteľností vs etf a zlato

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Vlcik
Dátum registrácie: Po 04 09, 2023 1:38 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Investovanie do nehnuteľností vs etf a zlato

Príspevok od používateľa Vlcik »

Ahojte
Chcel by som diskutovať ohľadne investovania voľných 500k eur v hotovosti. Momentálne mám nejaké peniaze investované v etf fondoch.Mám 15k mesačný čistý príjem . Nežijem na sk ale plánujem tu investovať a vrátiť sa. Zaujíma ma názor na investovanie do nehnuteľností s bežným prenájmom alebo Airbnb spôsob. Oplatí sa to ešte na Slovensku?Ďalší môj nápad je investícia do pozemkov. Kúpil som teraz pozemok za 58000 kde sú všetky siete a treba len spraviť prístupovú cestu. Uvidím ako to časom porastie. Investovanie plánujem v Trnave alebo blízkom okolí. Kľudne by som zobral aj hypo a kúpil nehnuteľností viac. Ďalšia možnosť je všetko vraziť do etf alebo kúpiť fyzické zlato. Prípadne to rozdeliť nejak. Rád privítam každý nápad. Mám 48 rokov ale ak sa dajú tie etf dediť tak ich kľudne podrzim a nechám deťom. Investoval som deťom do SPF 500 etf ako mám ja xtb cez ich matku. Mám na Slovensku veľký nový dom a jeden dvojizbový byt takže žiadnu veľkú investíciu pre seba na dôchodok neplánujem.
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"