Slovenská politika

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2449 times
Been thanked: 2829 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Glogol napísal: Št 21 08, 2025 7:30 pm Takto sa z našich peňazí buduje voličská základna
https://index.sme.sk/c/23534197/setreni ... liona.html
Je čo kritizovať. :like:
Vybrali na daniach o 600 mil. € viac a dostali na odmenách 1,4 mil.€
Najväčšie odmeny od čias Matoviča, pričom inflácia odvtedy +30%.

Za rok 2024 si vedúci zamestnanci finančnej správy (FS) prilepšili dokopy o takmer 1,4 milióna eur.
Vlani sa daňovým úradom podarilo zlepšiť výber daní o dve percentá. Na takmer 25 miliárd oproti 24,4 miliardy v roku 2023.

Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23534197/setreni ... liona.html

Ako sa nepriamo kupujú poslanci v BA:

Bratislavská hydra. Ako sa vallovci potichu prisali na hlavné mesto.

Politika Teamu Bratislava, teda vládnucej politickej strany v hlavnom meste, sa zdá jasná.
Napojiť čo možno najviac poslancov na štruktúry hlavného mesta a naviazať ich osobný príjem na mestský rozpočet.

Obdobne funguje každá záujmová skupina, ktorej vodca chce ovládať ľudí pod sebou.
V tomto kontexte preto neprekvapuje, že mestské zastupiteľstvá, ktoré od roku 2018 vedie primátor Matúš Vallo, prebiehajú bez akejkoľvek diskusie.

Poslanci primátora pôsobia, akoby ich jedinou úlohou bolo stlačiť správne gombík, podľa predošlej dohody alebo vôle vedenia mesta.

A vôľa vedenia hlavného mesta sa podobným spôsobom prenáša aj do zastupiteľstiev ostatných mestských častí.

https://marker.sk/clanky/252/bratislavs ... avne-mesto
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 142 times
Been thanked: 345 times

Príspevok od používateľa Glogol »

Vedci povedali že čierne je čierne a biele je biele
Erik Kaliňák tvrdí, že v prípade analýzy k vakcínam Slovenská akadémia vied zvolila komunikáciu „ako malé deti“. „Rešpektujem závery tej štúdie,“ dodal s tým, že ešte sa treba oboznámiť s celou analýzou a pozrieť sa na metodiku, ktorú vedci použili.

Na otázku, či nie je čas na prilákanie vedcov do politiky, Kaliňák odpovedal, že nie – práve preto, že vedci zvolili spôsob komunikácie ako malé deti.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Glogol
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Št 21 08, 2025 11:21 pm
Glogol napísal: Št 21 08, 2025 7:30 pm Takto sa z našich peňazí buduje voličská základna
https://index.sme.sk/c/23534197/setreni ... liona.html
Je čo kritizovať. :like:
Vybrali na daniach o 600 mil. € viac a dostali na odmenách 1,4 mil.€
Nevidím dôvod viazať výber dani na nárast počtu zamestancov a už vôbec nie na vedúcich. Tiež som zaplatil v 2024 viac dani ako v 2023 a nikomu som nepridal ani o minútu viac práce. Keď chceme zdôvodňovať nárast zamestancov museli by sme vedieť koľko peňazí priniesla ich práca, kontroly a pod. V n-ku či v smečku chodí seriál o najväčších daňových dlznikoch po jednotlivých okresoch - zle sa to číta že v dnešnej dobe je vôbec niečo také možné.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

Glogol napísal: Ne 24 08, 2025 12:28 pm V n-ku či v smečku chodí seriál o najväčších daňových dlznikoch po jednotlivých okresoch - zle sa to číta že v dnešnej dobe je vôbec niečo také možné.
Údaje čerpajú asi odtiaľto: https://www.finreg.sk/rebricky/FS

Na daniach je dlh niekoľko miliárd a pomaly toľko na poistnom, rebríčky podľakrajov, okresov až na úroveň jednotlivých dedín sa tam dá pozerať.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ja som uvažoval, že z toho strašného výberu politických strán by som momentálne asi volil SaS.
Ale predstavoval som si, že ekonomický potenciál Sulíka nebude zavrhnutý, ale využitý.
Veď Sulík stál aj za reformami ktoré preslávili Mikloša...
A tu vidím politikárčenie, ktoré sa mi nepáči...

Zabudol vôl, že teľaťom bol?

Šéf SaS Gröhling definitívne odstavil Richarda Sulíka: Ak chceme rásť, musíme sa odstrihnúť

https://www.aktuality.sk/clanok/iBBoReC ... -rozhovor/

2 iné pohľady:

Pri debate so straníkmi sa však človek akosi nevie zbaviť pocitu, že mnohí v SaSke by stranu radi videli ako súčasť progresívnej internacionály, vďaka ktorej by si mohli namiesto kritiky užívať potlesk v ideologickej tlači.

https://marker.sk/clanky/263/grohling-m ... o-politika

Možno kritizovať aj mnohé politické názory či výroky poslankyne SaS Janky Bittó Cigánikovej, ktorá sa jediná svojho bývalého predsedu verejne zastala. No politička má úplnú pravdu, keď poukázala na absurdnosť požiadavky, aby bol otec posudzovaný podľa svojho syna, a prirovnala to ku komunistickým metódam, nad čím sa zase pohoršovali niektorí progresívni lepšoľudia na sociálnych sieťach.

No požiadavka ospravedlňovať sa za príbuzných aj tak veľmi nejde dohromady s deklarovaným liberalizmom strany, keďže táto politická filozofia by mala stáť na princípe individuálnej zodpovednosti. Ručenie príbuzenstva za činy jednotlivca sa historicky spája skôr s rôznymi kolektivistickými neliberálnymi ideológiami.

Branislav Gröhling sa zrejme domnieva, že ak od SaS odstrihne Richarda Sulíka, stranu tak spraví príťažlivou pre väčší okruh voličov. No na udržanie jasných kontúr jeho strany je možno ešte dôležitejšie odlíšiť sa od Progresívneho Slovenska než od otca zakladateľa.

Niekomu by sa totiž mohlo zdať, že dnešná SaS a PS sú takmer na nerozoznanie.

https://www.postoj.sk/180570/sas-ako-st ... J6Un86hd_w
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1634 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Pre mna je SaS bez Sulika tiez prijatelnejsia, dovod podozrenia na prepojenia s Pentou. Len toto Grohling nemoze povedat na plnu hubu lebo by poskodil celej SaS. Reakcia Ciganikovej neprekvapuje

https://www.postoj.sk/138597/ako-vyzera ... irmu-pente
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Sulikovi stacilo slusne jemne bez urazky povedat ze s nazormi syna sa nestotoznuje. Mam brata aj mamu ktori maju uplne iny politicky nazor ako ja a normalne sa bavime a aj im vravim ze s nimi nesuhlasim ak zacnu o politike kludne aj oponujem kedze tie nazory sa opakuju vsade. Nevidim v tom problem verejne povedat ze s nazormi syna nesuhlasim - najma ked uraza ludi. Takto ked mlci - tak sa zda ze suhlasi. "️Filip Sulík označil festival Pohoda za extrémistickú propagandu progresivizmu, Izraela, LGBT agendy, sexuálnej deviácie a globalizácie". Inac chlapec je dost strateny - progresivizmus a izrael moc dokopy nejdu. Inac ked bol sulik vo vlade tak opozicia sa donho dost navazala za synov experiment s exkrementami - teraz je zrazu vsetko zabudnute - vieme preco.
Naposledy upravil/-a Glogol v Po 25 08, 2025 5:12 pm, upravené celkom 3 krát.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Inac zda sa ze ide do tuheho. Co vam pripomina ziadost o menny zoznam ? " Od vedenia SAV bude požadovať menný zoznam vedcov spolu s ich podpismi, ktorí stoja za zverejnenými závermi."
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... evyrusuju/
gigant
Active Member
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa gigant »

..hadam sa neboja podpisat pod svoju pracu..ked sa jedna strana neboji dat mena aky ma s tym problem druha strana..a to nehovorim o tom ze ked som pocuval toho kotlara tak nakoniec som zistil ze SAV vobec netestovali tie ampulky ktore testovali oni ale nikto netusi ktore..cisty blazinec toto..tak kotlar tvrdi ze v istych ampulkach sa nachadza vysoke mnozstvo DNA a oni si zoberu nejake ine ampulky a povedia ved tam nic take nie je.. :lol: .. :shock:
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Takze ideme viac verit kotlarovi ako vedcom …,
Kurna ked platim 350 tis eur za nieco tak predtym by som mal si nieco dohodnut Ako keby som si dal postavit luxusnu vilu za 350k a ani obycajny dozor nad stavbou som nemal a nemal dohodnuty projekt s materialmi. Kritizovat teraz nieco je ucelove alebo su totalne nekompetentni. Cakam lync tych vedcov a ich rodin zo vsetkych stran apropo su to zamestnanci nie politici nechapem preco by mali byt verejni. Maju svoje rodiny a nechceli byt v mediach prepierani.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

O Kotlárovi:

Eduard Chmelár

KTO SKROTÍ VLÁDNEHO KRAKENA?

Môžeme mať rozličné názory na očkovanie, ale nemôžeme si robiť z ľudí dobrý deň.
Ak zadáme Slovenskej akadémii vied analýzu za 350 tisíc eur, a keď jej závery nedopadnú podľa vládnych predstáv, odmietneme ich ako irelevantné, znevažujeme tým nielen vedu, ale aj štátne inštitúcie.
Peter Kotlár sa neustále vyhráža súdmi, ale už by mal niekto seriózne preskúmať aj to, či jeho správanie nevykazuje znaky trestného činu šírenia poplašnej správy, prípadne nepríčetnosti.
Chápem, že od hlasu tohto podivína závisí stabilita súčasnej koalície.
Ale mali by existovať aj dôstojnejšie spôsoby, ako ju zabezpečiť, a nie urobiť z celého štátu rukojemníka jedného šialenca.

Vládna garnitúra by si mala uvedomiť, že ak si bude neustále uľahčovať prácu s ľuďmi a vypúšťať tohto Krakena vtedy, keď si nebude vedieť dať rady so zložitou politickou a ekonomickou situáciou, poškodí ju to z dlhodobého hľadiska viac, ako momentálne zahľadená do seba dokáže predvídať.
Ak varujeme pred tým, aby sa súčasťou vlády stal ešte niekedy pacient Matovič, nemôžeme si hriať na hrudi podobnú neriadenú strelu.
Keď sa Kotlár pyšne vyhráža, že ak mu vyšetrovanie nedá za pravdu, nebude mať dôvod "zotrvať v inštitucionalizovanom dogmatickom systéme zdravotníctva", treba ho povzbudiť, aby to urobil čo najskôr, lebo v mojich očiach je tento ortopéd
nekompetentný blázon, ktorý svojimi vyfabrikovanými bludmi uráža tisíce poctivých zdravotníkov, bezdôvodne spochybňuje špičkových odborníkov a nesmierne primitívne očierňuje celé naše zdravotníctvo.

Neverím, že zdravej spoločnosti musím následky takéhoto nebezpečného správania vysvetľovať.
A je poľutovaniahodné, že vláda nevedela nájsť na prešetrenie pandémie niekoho kompetentnejšieho a že s ňou takto dokáže cvičiť jeden pomätený ortopéd.
Kompetencie splnomocnenca oprávňovali Kotlára "vyšetriť efektívnosť manažovania pandémie". Z týchto úloh nesplnil ani čiarku.
Namiesto toho znevažuje špičkových vedcov, ktorí na to majú na rozdiel od neho tú najvyššiu kvalifikáciu a potrebnú expertízu.
Varujem pred tým, že ak sa vládna koalícia v odborných kruhoch zdiskredituje a znechutí voličov takýmito hlúposťami, bude to nielen neúspech, ale historická porážka, ktorá ju na dlhý čas diskvalifikuje. A nebude to nezaslúžene. Niekto to už povedať musí.
Už stačilo týchto šarlatánskych estrád. Už je toho naozaj dosť. Hoďte na neho sieť a vráťte sa k zdravému rozumu. :)
gigant
Active Member

Glogol napísal: Po 25 08, 2025 7:24 pm Takze ideme viac verit kotlarovi ako vedcom …,
Kurna ked platim 350 tis eur za nieco tak predtym by som mal si nieco dohodnut Ako keby som si dal postavit luxusnu vilu za 350k a ani obycajny dozor nad stavbou som nemal a nemal dohodnuty projekt s materialmi. Kritizovat teraz nieco je ucelove alebo su totalne nekompetentni. Cakam lync tych vedcov a ich rodin zo vsetkych stran apropo su to zamestnanci nie politici nechapem preco by mali byt verejni. Maju svoje rodiny a nechceli byt v mediach prepierani.
..akemu Kotlarovi?..Kotlar analyzu vzoriek nerobil..robil ju certifikovany labak (Pekova)..nie je normalne aby niekto skumal ine sarze nez tie ktore skumali oni (to vychadza z kotlarovho tvrdenia kde on cakal ze si SAV pride od nich zobrat sarze ktore tam mali pre nich pripravene) a vyhlasi ze vsetko je ok?..a to si kde videl ze ked ja trebars poviem ze v tych a tych ampulkach som zistil jedovate latky (priklad) tak ty miesto toho aby si isiel a overil ci sa naozaj v tych ampulkach nachadza jed si zoberies ine ampulky a vyhlasis ze v nich predsa nic nie je... :mrgreen: ...ved to je komedia.. :mrgreen: ..vsak nech skumaju tie iste sarze a ampulky..tu mozu mat pravdu kludne obidvaja kedze obidve strany robili testy uplne inych sarzi..mi vysvetli preco sa lieky stahuju podla sarzi ked sa v niektorych z nich zisti kontaminacia?..ved to je ten isty pripad..to podla vasich genialnych teorii si ja zoberiem inu sarzu lieku ta bude v poriadku takze aj ta kontaminovana je teda v poriadku len nejaky nedorobeny blbec tam nasiel co tam nie je lebo v inej sarzi sa nic take nenaslo a tak ani tu kontaminovanu nestiahnem..?..nabuduce tym blbcom treba povedat nech nestahuju lieky a nerobia paniku lebo vsak ina sarza je v poriadku..ja naozaj asi normalne zacinam zit v debilistane... :roll: ..
Glogol
VETERAN MEMBER *****

gigant napísal: Ut 26 08, 2025 3:19 pm
Glogol napísal: Po 25 08, 2025 7:24 pm Takze ideme viac verit kotlarovi ako vedcom …,
..akemu Kotlarovi?..Kotlar analyzu vzoriek nerobil..robil ju certifikovany labak (Pekova)..nie je normalne aby niekto skumal ine sarze nez tie ktore skumali oni (to vychadza z kotlarovho tvrdenia kde on cakal ze si SAV pride od nich zobrat sarze ktore tam mali pre nich pripravene) a vyhlasi ze vsetko je ok?..a to si kde videl ze ked ja trebars poviem ze v tych a tych ampulkach som zistil jedovate latky (priklad) tak ty miesto toho aby si isiel a overil ci sa naozaj v tych ampulkach nachadza jed si zoberies ine ampulky a vyhlasis ze v nich predsa nic nie je... :mrgreen: ...ved to je komedia.. :mrgreen: ..vsak nech skumaju tie iste sarze a ampulky..tu mozu mat pravdu kludne obidvaja kedze obidve strany robili testy uplne inych sarzi..mi vysvetli preco sa lieky stahuju podla sarzi ked sa v niektorych z nich zisti kontaminacia?..ved to je ten isty pripad..to podla vasich genialnych teorii si ja zoberiem inu sarzu lieku ta bude v poriadku takze aj ta kontaminovana je teda v poriadku len nejaky nedorobeny blbec tam nasiel co tam nie je lebo v inej sarzi sa nic take nenaslo a tak ani tu kontaminovanu nestiahnem..?..nabuduce tym blbcom treba povedat nech nestahuju lieky a nerobia paniku lebo vsak ina sarza je v poriadku..ja naozaj asi normalne zacinam zit v debilistane... :roll: ..
Tie ampulky mal zabezpecit ten kto si objednal analýzu a nie čakať nevediet čo robia teraz sa sťažovať. Akože si ja dám postaviť dom z tehál a po dokončení domu prídem na to že je z dreva. Kde je nejaká zmluva že kto čo ma urobiť ? Neverím že 350k išlo bez zmluvy. S debilistanom musím na 100 perc súhlasiť. Za celý čas ani jedna analýza o nehospodárnom manažovaní pandemie. Kotlar si robí čo chce nemusí nikoho počúvať vie že je dôležitý.
miror
Platinum Member ***

gigant napísal: Ut 26 08, 2025 3:19 pm ..akemu Kotlarovi?..Kotlar analyzu vzoriek nerobil..robil ju certifikovany labak (Pekova)..nie je normalne aby niekto skumal ine sarze nez tie ktore skumali oni (to vychadza z kotlarovho tvrdenia kde on cakal ze si SAV pride od nich zobrat sarze ktore tam mali pre nich pripravene) a vyhlasi ze vsetko je ok?..a to si kde videl ze ked ja trebars poviem ze v tych a tych ampulkach som zistil jedovate latky (priklad) tak ty miesto toho aby si isiel a overil ci sa naozaj v tych ampulkach nachadza jed si zoberies ine ampulky a vyhlasis ze v nich predsa nic nie je... :mrgreen: ...ved to je komedia.. :mrgreen: ..vsak nech skumaju tie iste sarze a ampulky..tu mozu mat pravdu kludne obidvaja kedze obidve strany robili testy uplne inych sarzi..mi vysvetli preco sa lieky stahuju podla sarzi ked sa v niektorych z nich zisti kontaminacia?..ved to je ten isty pripad..to podla vasich genialnych teorii si ja zoberiem inu sarzu lieku ta bude v poriadku takze aj ta kontaminovana je teda v poriadku len nejaky nedorobeny blbec tam nasiel co tam nie je lebo v inej sarzi sa nic take nenaslo a tak ani tu kontaminovanu nestiahnem..?..nabuduce tym blbcom treba povedat nech nestahuju lieky a nerobia paniku lebo vsak ina sarza je v poriadku..ja naozaj asi normalne zacinam zit v debilistane... :roll: ..
Je úplne normálne, že sa skúmali iné šarže. Veď šarže, ktoré skúmala Peková, už nemuseli byť dostupné a iné šarže sú vyrobené rovnako. Akože mali skúmať už otvorené a "skúmané" ampulky od Pekovej ? Veď tie mohli byť kontaminované od DNA aj pri prvom skúmaní od Pekovej, mne dáva logiku skúmať nové čisté vzorky, je jedno, že z inej šarže. Ide celkovo o produkt - vakcínu, nie či zrovna v jednej šarži sa omylom zistila nejaká látka.
Ak by vakcinácia bolo sprisahanie ako nám hovorí ortopéd Kotlár, ktorý sa dostal do parlamentu vďaka prevádzkovaniu dezolátskeho YT vysielania spolu s kultúrnou mysliteľkou Šimkovičovou, tak by predsa škodlivé látky našli v každej šarži, lebo tam boli pridávané na základe receptúry a úmyselne. Alebo keď sa jeden deň v chlebe nájde chlp z myši, tak je to sprisahanie a chlpy boli úmyselne dávané roky do každého chleba ? Ak teda vôbec Peková niečo našla ...
gigant
Active Member

miror..sarze ktore skumala pekova su dostupne(vraj to boli/su sarze ktore boli podavane ludom pocas covidu..neviem nedokazem overit)..prave preto kotlar utrusil na tlacovke ze on netusi ake vodicky SAV testovala..ked tvrdis ze je jedno ake sarze testujes to je argument ktory je zbytocne komentovat a vravi sam za seba (ved presne o tom je cely ten humbuk..lebo vsak to je jedno co testujeme hlavne ze to ma rovnaky nazov a vyjde nam to co potrebujeme vediet..)...pevne verim ze tvoj novy postup bude odteraz aplikovat SUKL a prestane stahovat nevyhovujuce sarze liekov z obehu... :roll: ..
PS..zbytocne robis ad hominem na kotlara..kotlar pre mna nie je relevatny kedze nie je odbornik v danej teme..odbornik v danej teme je Pekova (a ini obzvlast prof. Turanek ten je priamo z fachu to je jedna strana..druha strana zatial svojich odbornikov nepredstavila..aj ked mediami preferovany su v case covidu nedostudovany virolog sabaka a tusim este klempa ci jak sa vola..a konecne by som uz rad videl duel odbornikov zoci voci ale toho sa asi nedockame..)a osobne by ma zaujimalo koho za odbornika v danej oblasti ma SAV (nech si prezrieme dotycneho erudovanost ked sa tak vsetci zastituju pojmom vedec/odbornik)takze budem rad ked sa pod svoju analyzu dotycny podpise..aby sme nahodou nezistili ze raketovy inzinier vedec sa nam vyjadruje do genetiky..vsak vedec ako vedec nie..
miror
Platinum Member ***

Neviem čo si predstavuješ pod slovom šarža, keď hovoríš o šarži podávanej ľudom počas pandémie - šarža je jedna výrobná jednotka. Ak vyrábam guláš, je to jeden kotlík gulášu, ktorý je zmiešaný z rôznych surovín a môže byť niekoľko kotlíkov - šarží denne v bufete. Vakcín boli vyrábané stovky šarží mesačne, pričom v jednej šarži bolo niekoľko tisíc dávok. Tvoje uvažovanie, že tá jedna konkrétna šarža bola podávaná (a žiadna iná), nie je správne.

Niečo o Pekovej : https://www.youtube.com/watch?v=DlcoU_rDhc8. (oplatí sa pozrieť celé, postupne graduje).
gigant
Active Member

"Tvoje uvažovanie, že tá jedna konkrétna šarža bola podávaná (a žiadna iná), nie je správne."..nic take netvrdim (nedizenterpretuj..)..vztahuj to ku kontextu..kontext je jedno laboratorium tvrdi ze ista sarza vakcin obsahuje nadmerne mnozstvo dna..druhe laboratorium testuje ine sarze a tvrdi vakciny su ciste su v poriadku vy klamete..na overenie tvrdenia prveho laboratoria musis skumat tie iste sarze a nie ake si zmyslis lebo ti vyjde vysledok my o voze vy o koze..nikde nepadlo tvrdenie vsetky vakciny su komtaminovane a tym padom nevyhovujuce..
Glogol
VETERAN MEMBER *****

bez zverejnenia zmluvy na zaklade ktorej sa objednalo testovanie za 350k sa nikam nepohneme - niet sa sa coho chytit ze kto co zle spravil. Vie niekto aka sarza mu bola podana ?
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 301 times
Been thanked: 203 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Glogol napísal: St 27 08, 2025 9:47 am Vie niekto aka sarza mu bola podana ?
Mne nebola podana ziadna.
Cize mozno by som mal ist este rychlo urobit zopar deti a nebudu z nich "DNA kontaminovani mutanti". S nejakou zenou, ktorej tiez ziadna sarza nebola podana. Hmm, ze by s manzelkou?
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 249 times
Been thanked: 603 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

gigant napísal: Ut 26 08, 2025 9:06 pm "Tvoje uvažovanie, že tá jedna konkrétna šarža bola podávaná (a žiadna iná), nie je správne."..nic take netvrdim (nedizenterpretuj..)..vztahuj to ku kontextu..kontext je jedno laboratorium tvrdi ze ista sarza vakcin obsahuje nadmerne mnozstvo dna..druhe laboratorium testuje ine sarze a tvrdi vakciny su ciste su v poriadku vy klamete..na overenie tvrdenia prveho laboratoria musis skumat tie iste sarze a nie ake si zmyslis lebo ti vyjde vysledok my o voze vy o koze..nikde nepadlo tvrdenie vsetky vakciny su komtaminovane a tym padom nevyhovujuce..
Ale tu ide o to, ze niekto tvrdi ze vakcina obsahuje nadmerne mnozstva DNA , takze to by malo byt v kazdej vzorke , ci?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
gigant
Active Member

nie to nikto netvrdi/l..tvrdilo sa ze vysledky analyzy sarzi ktore boli testovane(teda inak vsetky ampulky danej sarze ktore boli podrobene testu..netestovali uplne vsetky ampulky danej sarze ale tie ktore otestovali tak-->) obsahovali nadmerne mnozstvo DNA..o vakcine en bloc sa nikto nebavil..
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

gigant napísal: St 27 08, 2025 5:30 pm nie to nikto netvrdi/l..tvrdilo sa ze vysledky analyzy sarzi ktore boli testovane(teda inak vsetky ampulky danej sarze ktore boli podrobene testu..netestovali uplne vsetky ampulky danej sarze ale tie ktore otestovali tak-->) obsahovali nadmerne mnozstvo DNA..o vakcine en bloc sa nikto nebavil..
cize kazda sarza ma ine zlozenie? Ja som pochopil, ze Kotlar a spol. tvrdia ze vakcina obsahuje velke mnozstvo DNA a preto su tie vakciny skodlive. To akoze ked v minulosti (priklad ) nasli kontaminovane mlieko , tak odvtedy je vsetko mlieko skodlive . Pytam sa len aby som tomu rozumel. Inak Pekova je na urovni chemtrail aspon po zhliadnuti jej videii.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
gigant
Active Member

..zlozenie uvadza vyrobca a +- (v nejakej tolerancii ktoru udava vyrobca a je schvalena kompetentnymi organmi nato urcenymi )by malo sediet to co vyrobca deklaruje ze sa tam nachadza ..problem je ak sa tam nachadza nieco co tam nema byt alebo nieco je mimo stanovene limity..kotlar a spol. tvrdia ze tie vakciny su skodlive pretoze nikto to poriadne neskuma/l netestuje/netestoval (nachadza sa v nich hocijaky bordel ktory tam nema co hladat)..je to jednoducho nova technologia ktora nema vychytane muchy (z ludi vyrobili jeden velky pokusny labak) a vsetci co sa snazia nato poukazat tak su proste profesne diskreditovani a umlciavani..dokazy sa zosmiesnuju ignoruju etc a pritom uz x krat boli chlapci propagujuci vakcinu usvedceni z klamstva o tom co o tej vakcine sirili v case covidu..mne osobne je to jedno dovtedy kym ma niekto nenuti tuto nedorobenu hlupost pchat do seba s tym ze ked si to do seba nedam tak nastupi diskriminacia ako za cias covidu..ja by som vas co sa stale tak navazate do Pekovej kvoli jej podivnemu videniu sveta teda chcel vidiet v odbornom dueli s Pekovou (mimo ine ved to nie len Pekova tvrdi ze je vo vakcinach bordel)ci by ste tiez neskoncili ako chemtrails po zhliadnuti takeho duelu.. :lol:

PS..uz to asi 3 krat pisem..to ze su nejake sarze kontaminovane neznamena automaticky ze je kontaminovane vsetko od minulosti do buducnosti..

tu mozes citat ze ziadna amerika nebola objavena ked niekto zahlasi ze je vo vakcinach nieco co tam nema byt..(nie v tomto pripade sa nejednalo o DNA)
https://hnonline.sk/svet/7947529-v-japo ... -stiahnuta
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Volebný pat pretrváva.
Z Matovičom to nešlo.
Z Matovičom to i naďalej nepôjde.
Zbytočne viaže hlasy.
Nakoniec raz v budúcnosti lídrami volieb budú Republika a PS.
Prílohy
Volebny pat.png
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Fico a Pellegriny su posledne volebne obdobie nemastny neslany, Danko obcas zahviezdi ako obycajne - ale to velke pozitivum, ze z televizora nemusim pocuvat pro-NATO jastrabov typu Korcok, Caputova, Nad je k nezaplateniu.
Cize ja osobne nechapem, odkial sa berie podpora PS. Ved okrem "pokracujme vo vyzbrojovani Zelenskeho na plny plyn" nemaju v PS ziaden program (ktory by nebol sialenstvom).
A ze ak mozno rozkradnu menej nez Ficovci a tak zvysok prihraju zahranicnym firmam a este im daju ovela viac navrch - tak pre bezneho obcana neprinasa ani ziadnu ekonomicku vyhodu. Ich plna podpora nakupu zapadnych vakcin zmluvou s utajenou cenou (lebo bola pre obcanov istotne extremne vyhodna) by im nemala byt zabudnuta. Hlavne, ze maju plne usta "transparentnosti" a ako su menej skorumpovani nez Ficovci.
A ekonomicka samovrazda v predlzovani Zelenskeho vojny kupovanim mu predrazenych zbrani z USA a kupovanim predrazenych energii z USA tiez nie je ziadna ekonomicka vyhoda pre obcana, ak sa nahodou dostanu k moci.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Pi 29 08, 2025 8:59 am Fico a Pellegriny su posledne volebne obdobie nemastny neslany, Danko obcas zahviezdi ako obycajne - ale to velke pozitivum, ze z televizora nemusim pocuvat pro-NATO jastrabov typu Korcok, Caputova, Nad je k nezaplateniu.
Cize ja osobne nechapem, odkial sa berie podpora PS. Ved okrem "pokracujme vo vyzbrojovani Zelenskeho na plny plyn" nemaju v PS ziaden program (ktory by nebol sialenstvom).
A ze ak mozno rozkradnu menej nez Ficovci a tak zvysok prihraju zahranicnym firmam a este im daju ovela viac navrch - tak pre bezneho obcana neprinasa ani ziadnu ekonomicku vyhodu. Ich plna podpora nakupu zapadnych vakcin zmluvou s utajenou cenou (lebo bola pre obcanov istotne extremne vyhodna) by im nemala byt zabudnuta. Hlavne, ze maju plne usta "transparentnosti" a ako su menej skorumpovani nez Ficovci.
A ekonomicka samovrazda v predlzovani Zelenskeho vojny kupovanim mu predrazenych zbrani z USA a kupovanim predrazenych energii z USA tiez nie je ziadna ekonomicka vyhoda pre obcana, ak sa nahodou dostanu k moci.
Ostáva len veriť že väčšina občanov Slovenska to nemá takto v hlave nastavené.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Ne 31 08, 2025 7:51 pm Ostáva len veriť že väčšina občanov Slovenska to nemá takto v hlave nastavené.
To sa dozvies az po vysledkoch najblizsich parlamentnych volieb v SR. Prieskumy ti v tom vela nenapovedia, kedze tradicne triafaju poriedne mimo nez su realne vysledky (a obycajne prikrasluju vysledky sucasnej opozicie).
O realnom posune nalad v spolocnosti by ti ale mozno trochu mohli napovedat vysledky volieb vo vedlajsom Cesku, ktore prebehnu myslim v oktobri. Ze ci eurohujeri a NATO-hujeri este stale dosiahnu taky fantasticky vysledok, ako v predoslych volbach.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Ne 31 08, 2025 8:15 pm
Glogol napísal: Ne 31 08, 2025 7:51 pm Ostáva len veriť že väčšina občanov Slovenska to nemá takto v hlave nastavené.
To sa dozvies az po vysledkoch najblizsich parlamentnych volieb v SR. Prieskumy ti v tom vela nenapovedia, kedze tradicne triafaju poriedne mimo nez su realne vysledky (a obycajne prikrasluju vysledky sucasnej opozicie).
O realnom posune nalad v spolocnosti by ti ale mozno trochu mohli napovedat vysledky volieb vo vedlajsom Cesku, ktore prebehnu myslim v oktobri. Ze ci eurohujeri a NATO-hujeri este stale dosiahnu taky fantasticky vysledok, ako v predoslych volbach.
Čo za 4 volebné obdobia pozitívne sa tu stalo okrem pchania sa rusom do zadku ? To ti tak malo stačí k šťastiu ?
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Ne 31 08, 2025 10:46 pm Čo za 4 volebné obdobia pozitívne sa tu stalo okrem pchania sa rusom do zadku ? To ti tak malo stačí k šťastiu ?
Velkym pozitivom je, ze na Kryme a Donbase napriek NATO siritelom a vyzbrojovatelom typu Nad, Korcok, Caputova ziadne letiska s americkymi F-16 nadalej nie su, a s velmi velmi velmi vysokou pravdepodobnostou ani minimalne najblizsich 50 rokov nebudu. To je velmi uzitocna lekcia pre spicky vo veleni NATO, ktoru uz minimalne 20 rokov velmi silno potrebovali. A este ak by sa z tej lekcie okrem NATO generalov dokazali poucit aj v Armensku, mozno to zabranilo dalsiemu uplne zbytocnemu a nezmyselnemu krviprelievaniu s dopredu takmer uplne jasnym vysledkom.

To ostatne hovorim, ze nestalo za vela. Ci statnu kasu osklbavaju Ficovci, alebo ju cez PS-karov vyuzivaju americke, britske a nemecke korporacie ako odbytisko pre ich "supervyhodne" zakazky (vojenske, medicinske, ... a najnovsie aj energeticke), tak to je v podstate jedno.
gigant
Active Member

..takto chcu konsolidovat odbornici z PS tzv. velkym TRESKOM..

"Na strane príjmov je pre nás prioritou stabilita a znižovanie daňovo ‑odvodového zaťaženia práce. Nižšími daňami a odvodmi chceme motivovať
k ekonomickej aktivite a zaviesť jednoduchý,efektívny a spravodlivý daňový systém. To znamená čo najnižšie zaťaženie produktívnej činnosti. Ak
budú potrebné dodatočné zdroje, hľadať ich budeme v oblasti majetku a externalít podľa miery škodlivosti – teda tam, kde majú najmenší negatívny
vplyv na rast.Adresnosť a hodnota za peniaze sú kľúčovými princípmi pri hospodárení s výdavkami. Len tak môžeme naozaj zmodernizovať všetky výdavky,
ktoré prejdú komplexnou revíziou výdavkov. Získané zdroje budú použité na stabilizáciu a priority, ktoré majú najvyšší potenciál zvýšiť kvalitu života ľudí.

Hlavným záverom je, že ďalšia konsolidácia verejných financií musí prebehnúť najmä na strane výdavkov: adresnosť, zastavenie plytvania, hodnota
za peniaze a štíhlejší ale aj agilnejší štát. Na strane príjmov treba odstrániť nesystémové výnimky, daňový mix bude potrebné viac preklopiť
na nepriame dane a zlepšiť efektivitu výberu. Ale predovšetkým bude nutné investíciami rozbehnúť ekonomický rast."

mimo ine este chcu zrusit transakcnu dan (a ked som to pochopil spravne tak pod adresnostou mieria na aktualne dotacie s plynom pre ludi lebo netusim kde inde este stat plosne nieco dotuje)..

nejak som nepochopil kde tam vidia tu konsolidaciu ktora im ma priniest cca 6 mld.. :shock:
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

gigant napísal: So 06 09, 2025 12:49 pm ..takto chcu konsolidovat odbornici z PS tzv. velkym TRESKOM..

"Na strane príjmov je pre nás prioritou stabilita a znižovanie daňovo ‑odvodového zaťaženia práce. Nižšími daňami a odvodmi chceme motivovať
k ekonomickej aktivite a zaviesť jednoduchý,efektívny a spravodlivý daňový systém. To znamená čo najnižšie zaťaženie produktívnej činnosti. Ak
budú potrebné dodatočné zdroje, hľadať ich budeme v oblasti majetku a externalít podľa miery škodlivosti – teda tam, kde majú najmenší negatívny
vplyv na rast.Adresnosť a hodnota za peniaze sú kľúčovými princípmi pri hospodárení s výdavkami. Len tak môžeme naozaj zmodernizovať všetky výdavky,
ktoré prejdú komplexnou revíziou výdavkov. Získané zdroje budú použité na stabilizáciu a priority, ktoré majú najvyšší potenciál zvýšiť kvalitu života ľudí.

Hlavným záverom je, že ďalšia konsolidácia verejných financií musí prebehnúť najmä na strane výdavkov: adresnosť, zastavenie plytvania, hodnota
za peniaze a štíhlejší ale aj agilnejší štát. Na strane príjmov treba odstrániť nesystémové výnimky, daňový mix bude potrebné viac preklopiť
na nepriame dane a zlepšiť efektivitu výberu. Ale predovšetkým bude nutné investíciami rozbehnúť ekonomický rast."

mimo ine este chcu zrusit transakcnu dan (a ked som to pochopil spravne tak pod adresnostou mieria na aktualne dotacie s plynom pre ludi lebo netusim kde inde este stat plosne nieco dotuje)..

nejak som nepochopil kde tam vidia tu konsolidaciu ktora im ma priniest cca 6 mld.. :shock:
hľadať ich budeme v oblasti majetku :)
Glogol
VETERAN MEMBER *****

gigant napísal: So 06 09, 2025 12:49 pm ..takto chcu konsolidovat odbornici z PS tzv. velkym TRESKOM..
Podstatne je že vláda to ešte nevie dnes čo vlastne potrebuje ohlásiť buď týždeň resp mala už min týždeň ale vodca bol v centre svetovej geopolitiky kde ho postavili do osmeho radu zatial čo kima do prvého ale aj tak na prkotiny nemal čas. A ostatní sú nesvojprávni.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Majú ešte 2 roky. Uvidíme.
Ak ficovci zlyhajú, ten progresívny Tresk mi pripomína slová Mikloša, ktorého ja rád počúvam ohľadom ekonomiky.
Mikľoš bol v 2002-2006 ministrom financií a urobil zásadné reformy.
Mal v tíme Sulíka, ktorý mal na starosti dane a hlavne tá daňová reforma naštartovala Slovensko.
Vtedy to bolo o tom, že prudko znížili daň, zaviedli rovnú daň 19% a to na všetko - firmy, osoby i dph.
Odstránili kopu byrokracie, progresívne zdaňovanie, dokonca zrušili daň z dividend, dedičskú i darovaciu daň.
Bol to vtedy kyslík pre ekonomiku a SR malo následne jeden z najvyšších rastov v Európe.

Z toho rastu ťažila i prvá Ficová vláda, proste nemuseli nič robiť.
Lenže postupne sa znova všetko vracalo ako zvyšovanie daní a odvodov, byrokracia, pribúdali sociálne vymoženosti..

Z toho hľadiska by som Mikľošovi dal kredit, teda ak by on mal byť ministrom financií ( nie Ódor).
Počúval som ho minule a povedal, že treba urobiť hlbkový audit štátnych výdavkov, ktorý možno bude trvať aj rok, ale
ináč sa nedá... V tom s ním súhlasím.

Toto hľadanie rezerv v majetku podľa mňa jednoznačne smeruje k vyššiemu zdaňovaniu nehnuteľností, kde západniari
cvakajú aj 10 x viac. Urobia sociálne škrty, zrušia 13 dôchodky, a vo všetkých ,,štátnych dotáciách,, bude prísna adresnosť.

Čoho sa obávam, že ako neomarxisti budú mať tendenciu ,,brať bohatým,, teda aby sme nešli francúzskou cestou.
Lebo medzi prvou Miklošovou reformou uplynulo viac ako 20 rokov, vytvorilo sa tu nejaké súkromné bohatstvo,
ľudia zainvestovali do nehnuteľností, zadĺžili sa ohľadom bývania cez hypotéky
a najjednoduchšia vec pre každú vládu je uvaliť vyššie dane na už existujúce bohatstvo a majetky .

Tomu sa ficovci zatiaľ vyhýbajú,..zrejme kvôli tomu, že mnohí z nich sami zbohatli a sú pod vplyvom oligarchov a sponzorov.
Ale praví neomarxisti sú takí, čo prídu z holými zadkami, nezávislí od domácich oligarchov, financovaní len od zahraničných
a v pohode budú brať tam kde sa dá. Ficovci berú zahraničným (banky, reťazce ), progresívci budú naplňať rozpočet od domácich.

Nuž uvidíme. Podľa mňa Šimečka príliš veľa kecá a on jednoducho nemá na to, aby s takými preferenciami riadil štát.
Ja si myslím, že vytiahnú eso z rukáva - Čaputovú. Ju dajú do čela PS a budú sa snažiť o taký predvolebný výtlak,
aby mohli vládnuť bez Matoviča. Ináč, aj keby volby vyhrali, s Matovičom to bude znova len vláda chaosu.
miror
Platinum Member ***

Som rád, že v pozitívnom spomínaš Mikloša (a Sulíka pred jeho núteným volebným populizmom). Tiež na toto obdobie rád spomínam, dokonca ako čerstvý študent ekonómie v 90-tych rokoch som p.Mikloša zažil na Ekonomickej univerzite ako prednášajúceho a mal som s ním skúšku predtým ako sa naplno začal venovať politike.

Ale chcel som poznámku inú - aj keď sa neustále viac prikláňaš určitým smerom mne vzdialenejším svojimi geopolitickými názormi, tak si stále uvedomuješ, čo je pre ekonomiku podstatné a čo bolo v histórii SR jej najväčším impulzom a to ma teší, lebo ako hlavný komentátor fóra by si sa nemal stratiť, nakoľko tu tvoríš rozhodujúci počet príspevkov.

Bohužiaľ na príklade Českej republiky vidíme, že o programy strán a ich ekonomickú politiku vôbec nejde, dokonca programy strán nie sú ani poriadne známe a predvolebná kampaň sa točí okolo pekných fotiek a zhromaždení s rozdávajúcimi a pohostinnými politikmi - návrat do prvorepublikových čias, kedy za klobásku bol hlas. A najhoršie na tom je, že to, čo je V CZ teraz, je o pár rokov u nás. Ja ilúzie o ďalších voľbách moc nemám, lebo nepôjde o programy ale o to, kto je vúčší milovník zvierat a má viacej fotiek s nimi, kto sa vyfotí s viacej influencermi a kto zavolá lepšiu kapelu na námestie. O tom budú voľby u nás o dva roky a v tomto bude najlepší zasa Smerohlas s ich "peknými" ľudmi, zopakuje sa kampaň Pellegriniho.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Ak by Miklos teraz isiel k saske tak maju 10 perc. Sulik by to asi ale nerozdychal. Byt Nadom tak Miklosovi ponukam v demokratoch aj vysoky fiek ak nie najvyssi. Pre cast ludi je Miklos neprijatelny kedze gorila a ta kauza s danovym uz ani neviem cim ale ani po x rokoch lepsieho politika opozicia nevygenerovala. Ked bude opozicia hladat cisteho mesiasa tak zvitazi zas smer.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Zvitazi Smer?To je ten pan,co ma plnu hubu mieru a ked sa stretne s Putinom,tak nema pre neho posolstvo,iba sa zmoze na otazku ako sa mate pan Putin?Ja uz fakt neverim ze budu zostavovat dalsiu vladu.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Po 08 09, 2025 5:38 pm Ak by Miklos teraz isiel k saske tak maju 10 perc. Sulik by to asi ale nerozdychal.
Hej. Ale Sulíka sa už zbavili.
Potenciál Mikľoša je dobrý. Ekonomika musí u PS i SaS prevážiť nad politikárčením.
Inak ostane patová situácia.
Stratégovia urobili chybu, že v minulých voľbách stavili na Dzurindu.
Dzurinda je totálny prežitok, negatívna minulosť, jeho intrigy a zlomyseľnosť položili vládu Radičovej.
Mikloš je v svojom fachu odborník. Tiež začal politikárčiť, ale odbornosť prevažuje.

Progresívci majú Ódora a Miháľa. Obaja sú však v europarlamente. Miháľ nahradil Šimečku.
miror napísal: Po 08 09, 2025 8:38 am Som rád, že v pozitívnom spomínaš Mikloša (a Sulíka pred jeho núteným volebným populizmom).
Tiež na toto obdobie rád spomínam, dokonca ako čerstvý študent ekonómie v 90-tych rokoch som p.Mikloša zažil na Ekonomickej univerzite ako prednášajúceho a mal som s ním skúšku predtým ako sa naplno začal venovať politike.
Nikdy na to obdobie nezabudnem.
V podstate až 15 rokov po revolúcii sa Slovensko spametalo.
Do roku 2000 ľudia nemali nič: ani hypermarkety, ani banky, ani úvery, ani hypotéky, ani možnosť investovať, ani len internet nebol ( len vytáčaný cez telefónnu linku).
miror napísal: Po 08 09, 2025 8:38 am
Bohužiaľ na príklade Českej republiky vidíme, že o programy strán a ich ekonomickú politiku vôbec nejde, dokonca programy strán nie sú ani poriadne známe a predvolebná kampaň sa točí okolo pekných fotiek a zhromaždení s rozdávajúcimi a pohostinnými politikmi - návrat do prvorepublikových čias, kedy za klobásku bol hlas. A najhoršie na tom je, že to, čo je V CZ teraz, je o pár rokov u nás.
Nesledujem CZ, ale pred minulými voľbami som im z ekonomického hľadiska želal výhru Babiša.
To čo tam vidím je čistý neomarxizmus .
Praha žije v svojej bubline, tam je ekonomika OK...ale ináč si podľa mňa pohoršili.
Česi stagnujú, my ideme dolu vodou a jediný tiger z V4 je Poľsko.
miror napísal: Po 08 09, 2025 8:38 am
Ja ilúzie o ďalších voľbách moc nemám, lebo nepôjde o programy ale o to, kto je väčší milovník zvierat a má viacej fotiek s nimi, kto sa vyfotí s viacej influencermi a kto zavolá lepšiu kapelu na námestie. O tom budú voľby u nás o dva roky a v tomto bude najlepší zasa Smerohlas s ich "peknými" ľudmi, zopakuje sa kampaň Pellegriniho.
Smerohlas bude targetovať na starších. Na mladých veľmi nemá.
Mladí zo strednej triedy zrejme zvyšujú preferencie Republike.
PS sa už lepšie chystá na mladých...tam má najväčší výtlak. Londýn ukázal ako treba kampaňovať.
Už si robia prieskumy cez ,,naších ľudí,, v BA:

Utajovaný prieskum Bratislavy sa pýta, kto z dvojice Ukrajina a Rusko stojí na správnej strane

Názory na dianie v hlavnom meste už Matúšovi Vallovi nestačia. V prieskume sa pýta na protesty proti vláde, šírenie hoaxov či útoky na kultúru.

https://marker.sk/clanky/322/utajovany- ... nej-strane
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Kaliňák chce kúpiť uniformy pre vojakov za vyše sto miliónov eur, tvrdí Bajo Holečková

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer) plánuje nový veľký nákup.
Tentoraz ide podľa Martiny Bajo Holečkovej (SaS) o uniformy pre Ozbrojené sily SR za 110 miliónov eur.

Aj keď podľa nej nikto nespochybňuje, že vojaci potrebujú moderné oblečenie, suma vyvoláva otázniky.
V prepočte totiž vychádza, že na jedného príslušníka armády pripadá oblečenie v hodnote približne 4 320 eur.

Zaujímavé sú podľa poslankyne i podmienky súťaže. Ministerstvo obrany zákazku nerozdelilo na menšie časti, hoci tvrdí, že sa môžu zapojiť aj malé a stredné podniky.
Zároveň však neumožňuje poskytnutie preddavkov – dodávateľ dostane zaplatené až po dodaní a fakturácii.

"A ja sa teda pýtam, ako sa môže malý alebo stredný podnik zapojiť do súťaže za 110 miliónov?
Kde zoberie peniaze na materiál? Kde na to zoberie ľudí? Kde na to zoberie vybavenie?" napísala.

Podobný model sa už podľa Bajo Holečkovej ukázal pri nákupe hasičských áut.
Tam mala zákazku zabezpečiť schránková firma, ktorá dodala namiesto 80 iba jedno vozidlo, a aj to je podľa hasičov v katastrofálnom stave.

(max)
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1634 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Zeby Slota 2.0 ?

Huliakovci chcú navrhnúť povinný minimálny trojmesačný vojenský výcvik pre mužov od 18 rokov. „Nie v kasárňach, ale formou výcviku blízko miesta trvalého bydliska,“ povedal Rudolf Huliak s tým, že ho znepokojuje maďarská otázka.

„Dúfam, že si uvedomujete, aká je bezpečnostná situácia v rámci Slovenska,“ uviedol Huliak, ktorý chce otvoriť diskusiu s politikmi, vojakmi aj verejnosťou.
„Je tu v mnohých mestách vykupovanie historických budov maďarským štátom. Čítam odkazy Orbána, ktorý chodí so šálom Veľkého Maďarska, ktorého súčasťou je Slovensko. Takisto o revidovaní hraníc Trianonu – to všetko sú pre mňa signály, ktorými by sme sa mali zaoberať,“ povedal Huliak, ktorý si predstavuje armádu švajčiarskeho typu.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Št 11 09, 2025 10:20 am Zeby Slota 2.0 ?

Huliakovci chcú navrhnúť povinný minimálny trojmesačný vojenský výcvik pre mužov od 18 rokov. „Nie v kasárňach, ale formou výcviku blízko miesta trvalého bydliska,“ povedal Rudolf Huliak s tým, že ho znepokojuje maďarská otázka.

„Dúfam, že si uvedomujete, aká je bezpečnostná situácia v rámci Slovenska,“ uviedol Huliak, ktorý chce otvoriť diskusiu s politikmi, vojakmi aj verejnosťou.
„Je tu v mnohých mestách vykupovanie historických budov maďarským štátom. Čítam odkazy Orbána, ktorý chodí so šálom Veľkého Maďarska, ktorého súčasťou je Slovensko. Takisto o revidovaní hraníc Trianonu – to všetko sú pre mňa signály, ktorými by sme sa mali zaoberať,“ povedal Huliak, ktorý si predstavuje armádu švajčiarskeho typu.
vrtaju mu do penazi z Tiposu tak vystrkuje rozky....
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"