No toto tiez zvazujem, len potom je tam problem s volatilitou meny.
Fio
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 130 times
Re: Fio
Problem je hlavne v tom, ze urokovy rozdiel je maly napr. 2% p.a. ale posilnenie alebo oslabenie meny moze by za rok aj cez 10%. Cize nie je to bezrizikove.
Takze sa na tom da aj pekne zarobit ale aj pekne stratit.
To je lepsie investovat do prosperujucej ceskej firmy, kde v pripade oslabenia CZK mate aspon zisk z podnikania…
To je lepsie investovat do prosperujucej ceskej firmy, kde v pripade oslabenia CZK mate aspon zisk z podnikania…
Tiež som na tým uvažoval , menu si viem zahedgovať cez forex . Čo nemám premyslené je ako CZK zamenit za EUR . FIO ako každá banka okráda na výmenom kurze + ak poslem CZK so napr. revolut
tak si účtujú 8e za prevod takže mensie sumy sa to neoplatí . Esta ma napadlo to zamenit niekde na ulici ale neviem ako sa tam pohubuje kurz.
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 417 times
- Been thanked: 248 times
Zalozit ucet v devizovke, napr. roklenFX, easychange, devizy(fortissimo), akcenta, atd...
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
kixog47100 napísal: ↑St 25 06, 2025 10:31 am Problem je hlavne v tom, ze urokovy rozdiel je maly napr. 2% p.a. ale posilnenie alebo oslabenie meny moze by za rok aj cez 10%. Cize nie je to bezrizikove.
Este ma napadlo nakup zlata za CZK ale tam je taktiež dost velky spread voci ETF . Ale možno by sa to oplatilo viac ako 15% dan z vynosu .
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 130 times
Tomu nerozumiem ako to myslis.stentasch napísal: ↑Št 03 07, 2025 10:56 amkixog47100 napísal: ↑St 25 06, 2025 10:31 am Problem je hlavne v tom, ze urokovy rozdiel je maly napr. 2% p.a. ale posilnenie alebo oslabenie meny moze by za rok aj cez 10%. Cize nie je to bezrizikove.
Este ma napadlo nakup zlata za CZK ale tam je taktiež dost velky spread voci ETF . Ale možno by sa to oplatilo viac ako 15% dan z vynosu .
Ak nakupis zlato cez CFD v CZK tak tam ti pozicaju CZK a platis urok za pozicane CZK a CFD sa zdanuje (neplati casovy test).
Ak si myslel fyzicky nakup zlata tak tam je jedno za aku menu kupis.
Dostal si zlato, stratil si mejaku menu. A zlato potom predas za aku menu chces.
Kludne mozes kupit zlato (zlate mince) v SR v EUR a prejst s nim cez hranice a predat ho v CR za CZK.
Bude tam ale ozmamovacia povimnost na hraniciach, ze prevazas vyssiu hotovost alebo zlato.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 297 times
Vynára sa otázka čo tak zrazu proti prúdu ? Či som len nezachytil zvyšovanie sporiacich úrokov v iných bankách ?
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
vsadebol
- Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
fio je celkom fajn, skoda ze su trochu zakeraci..
aplikacia: ides poslat platbu, mas tam standardne ze standardna
musis na to kliknut a az potom vidis
1) standardna
2) urgentna (rozumej extra draha)
3) okamzita - ktora ked zlyha, tak aj tak posle standardne
- preco teda nieje okamzita nastavena ako default? tolko krat som sa uz pozabudol a poslal standardne a den cakal - to nebude nahoda, to je design..
ake ine zrady ste vy objavili? hlavne co aj burzu cez nich riesite napriklad?
1) standardna
- preco teda nieje okamzita nastavena ako default? tolko krat som sa uz pozabudol a poslal standardne a den cakal - to nebude nahoda, to je design..
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 417 times
- Been thanked: 248 times
Pri odoslani okamzitej platby ide odoznacit aby sa platba pri zlyhani okamzitej odoslala ako standardna...
f.i.r.e.
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1073 times
- Been thanked: 113 times
Tak ja co im fakt zazlievam (lebo to je ficura, ktoru by mohli raz dva implementovat a nechapem, preco to nerobia) je, ze mam pomenovane inkaso, ale pri normalnom vypise (ta nastenka s pohybmi) mi neukaze pomenovanie inkasa / trvalaku... z nepochopitelneho dovodu... proste v zozname inkas / trvalych tam je pomenovnie a v zozname pohybov sa to neda nastavit (ani pri ozubenom koliecku... proste chyba policko "protistrana")...vsadebol napísal: ↑So 25 10, 2025 9:02 am fio je celkom fajn, skoda ze su trochu zakeraci..
1) standardna
Inac som asi nezistil nic take vazne... za tu cenu
-
xerces
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 30 times
Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
-
miror
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 264 times
to je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
-
rmaly
- Guru Member ****
Tak tomuto velmi nerozumiem... maju to podla mna rovnako ako hocaka ina banka (urcite v Tatre som "videl" vsetky moje ucty, ku ktorym som mal opravnenia.xerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
Vo fio to tiez vidim a mozem prepinat v prehliadaci (mozes si nastavit nie zoznam, ale predovleny ucet a vlavo hore prepinat ak chces)...
A v appke si podla mna vies na "stenu" nastavit co chces vidiet...
-
xerces
- Silver Member *
Vyhoda to nie je pokial su vsetky v jednom zozname a viete si posielat z jedneho uctu na druhy pomocou prevodu medzi vlastnymi uctami. Pri sro musite vtedy platit transakcnu dan vy sam (neurobi to banka) inak inak ste neplatic. A bohuzial je to urobene tak, ze si mozte lahko pomylit vlastny osobny ucet s firemnym a potom musite tento omyl riesit v uctovnictve. To je podla mna hlupost. Mali by byt tieto dva druhy uctove vedene osobitne ale v jednej aplikacii. Ja si to viem predstavit ako prepinanie medzi fyzickov a pravnickou osobou priamo v aplikacii.miror napísal: ↑St 29 10, 2025 7:18 amto je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
-
xerces
- Silver Member *
Netusim ako to maju ine banky ale takto je to velmi neprakticke a musim si davat pozor aby som neposlal peniaze na nespravny vlastny ucet.rmaly napísal: ↑St 29 10, 2025 8:17 amTak tomuto velmi nerozumiem... maju to podla mna rovnako ako hocaka ina banka (urcite v Tatre som "videl" vsetky moje ucty, ku ktorym som mal opravnenia.xerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
Vo fio to tiez vidim a mozem prepinat v prehliadaci (mozes si nastavit nie zoznam, ale predovleny ucet a vlavo hore prepinat ak chces)...
A v appke si podla mna vies na "stenu" nastavit co chces vidiet...
-
sibal4441
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 24 09, 2023 11:15 am
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 28 times
Pre mna je zrada toto:
Keď si založíte termínovaný účet v inej mene, napr. v Kč, a nezmenite, na ktorý účet sa má po splatnosti vrátiť zostatok, banka vám peniaze automaticky pošle na prvý vedený účet – v mojom prípade to bol účet v eurách. Výsledok? 2 % úrok, z ktorého sa zrazili 19 % daň, minus približne 2 % poplatok za menovú konverziu. Po splatnosti termínovaného vkladu som teda dostal naspat menej, ako bol moj vklad.
Keď si založíte termínovaný účet v inej mene, napr. v Kč, a nezmenite, na ktorý účet sa má po splatnosti vrátiť zostatok, banka vám peniaze automaticky pošle na prvý vedený účet – v mojom prípade to bol účet v eurách. Výsledok? 2 % úrok, z ktorého sa zrazili 19 % daň, minus približne 2 % poplatok za menovú konverziu. Po splatnosti termínovaného vkladu som teda dostal naspat menej, ako bol moj vklad.
-
rmaly
- Guru Member ****
Prepac, nerozumiem... Nie je pravda, ze musi clovek sam platit transakcnu dan na normalnom ucte vedenom na firmu. Ztrhava si to banka sama okamzite. Platim si z sro uctu na sukromny ucet vramci fio a okamzite po odoslani penazi ztrhnu aj transakcnu dan. Myslim, ze pri zivnostenskom ucte pri prevode v 1 banke je to oslobodene od TD.xerces napísal: ↑Št 30 10, 2025 8:39 amVyhoda to nie je pokial su vsetky v jednom zozname a viete si posielat z jedneho uctu na druhy pomocou prevodu medzi vlastnymi uctami. Pri sro musite vtedy platit transakcnu dan vy sam (neurobi to banka) inak inak ste neplatic. A bohuzial je to urobene tak, ze si mozte lahko pomylit vlastny osobny ucet s firemnym a potom musite tento omyl riesit v uctovnictve. To je podla mna hlupost. Mali by byt tieto dva druhy uctove vedene osobitne ale v jednej aplikacii. Ja si to viem predstavit ako prepinanie medzi fyzickov a pravnickou osobou priamo v aplikacii.miror napísal: ↑St 29 10, 2025 7:18 amto je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
Tak isto stale nerozumiem, co je presne problem... Viem, ze existuju 2 zobrazenia. Bud sa zobrazia vsetky ucty, alebo sa da zobrazit jeden a potom je vlavo hore take drop down menu, kde sa ucty daju prepinat... Skus dat snapshot, co presne je problem (zacierni veci)... mozno ti tu poradime (ak sa to da vyriesit)
-
miror
- Platinum Member ***
Akože chceš povedať, že medzi účtami pod jedným prístupom (aj ked jeden účet je sro a druhy fyzická osoba) nie je automaticky strhnutá transakčná daň ? Je. Každá banka automaticky strháva transakčnú daň, dokonca Fio po každom pohybe (nie súhrnne ako väčšina bánk) a povinnosť platiť daň je na pleciach platiteľa len pre zahraničné účty v bankách, ktoré nepôsobia na Slovensku.xerces napísal: ↑Št 30 10, 2025 8:39 amVyhoda to nie je pokial su vsetky v jednom zozname a viete si posielat z jedneho uctu na druhy pomocou prevodu medzi vlastnymi uctami. Pri sro musite vtedy platit transakcnu dan vy sam (neurobi to banka) inak inak ste neplatic. A bohuzial je to urobene tak, ze si mozte lahko pomylit vlastny osobny ucet s firemnym a potom musite tento omyl riesit v uctovnictve. To je podla mna hlupost. Mali by byt tieto dva druhy uctove vedene osobitne ale v jednej aplikacii. Ja si to viem predstavit ako prepinanie medzi fyzickov a pravnickou osobou priamo v aplikacii.miror napísal: ↑St 29 10, 2025 7:18 amto je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
-
rmaly
- Guru Member ****
Toto je podla mna mozne (u fio) len vtedy, ak ten ucet bol "nie hned jasny, ze je firemny / podnikatelsky"... a bolo nutne to nahlasit pred spustenim TD. Myslim, ze ked niekto (zivnostnik, nie sro) pouzival v minulosti osobny ucet na podnikanie (co slo), tak si to vcas musel prekonvertovat / nahlasit na platbu TD... ak nie, tak to asi nestrha...miror napísal: ↑Št 30 10, 2025 10:01 pmAkože chceš povedať, že medzi účtami pod jedným prístupom (aj ked jeden účet je sro a druhy fyzická osoba) nie je automaticky strhnutá transakčná daň ? Je. Každá banka automaticky strháva transakčnú daň, dokonca Fio po každom pohybe (nie súhrnne ako väčšina bánk) a povinnosť platiť daň je na pleciach platiteľa len pre zahraničné účty v bankách, ktoré nepôsobia na Slovensku.xerces napísal: ↑Št 30 10, 2025 8:39 amVyhoda to nie je pokial su vsetky v jednom zozname a viete si posielat z jedneho uctu na druhy pomocou prevodu medzi vlastnymi uctami. Pri sro musite vtedy platit transakcnu dan vy sam (neurobi to banka) inak inak ste neplatic. A bohuzial je to urobene tak, ze si mozte lahko pomylit vlastny osobny ucet s firemnym a potom musite tento omyl riesit v uctovnictve. To je podla mna hlupost. Mali by byt tieto dva druhy uctove vedene osobitne ale v jednej aplikacii. Ja si to viem predstavit ako prepinanie medzi fyzickov a pravnickou osobou priamo v aplikacii.miror napísal: ↑St 29 10, 2025 7:18 amto je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
Opat, nejak sa mi zda (nie som si isty), ze ci vramci jednej banky prevod zo zivnostnenskeho uctu na osobny nie je oslobodeny od TD... toto ucite neplati z sro uctu na sukromny (to viem a TD sa strhava)...
-
miror
- Platinum Member ***
Prevod zo zivnostenskeho účtu na osobný (keďže živnostník je tá istá osoba) nepodlieha transakčnej dani - v každej banke. Preto aj teraz s pompéznosťou schválili výnimku transakčnej dane pre živnostníkov, lebo ju aj tak nikto trocha zorientovaný neplatil.rmaly napísal: ↑Pi 31 10, 2025 9:34 amToto je podla mna mozne (u fio) len vtedy, ak ten ucet bol "nie hned jasny, ze je firemny / podnikatelsky"... a bolo nutne to nahlasit pred spustenim TD. Myslim, ze ked niekto (zivnostnik, nie sro) pouzival v minulosti osobny ucet na podnikanie (co slo), tak si to vcas musel prekonvertovat / nahlasit na platbu TD... ak nie, tak to asi nestrha...miror napísal: ↑Št 30 10, 2025 10:01 pmAkože chceš povedať, že medzi účtami pod jedným prístupom (aj ked jeden účet je sro a druhy fyzická osoba) nie je automaticky strhnutá transakčná daň ? Je. Každá banka automaticky strháva transakčnú daň, dokonca Fio po každom pohybe (nie súhrnne ako väčšina bánk) a povinnosť platiť daň je na pleciach platiteľa len pre zahraničné účty v bankách, ktoré nepôsobia na Slovensku.xerces napísal: ↑Št 30 10, 2025 8:39 amVyhoda to nie je pokial su vsetky v jednom zozname a viete si posielat z jedneho uctu na druhy pomocou prevodu medzi vlastnymi uctami. Pri sro musite vtedy platit transakcnu dan vy sam (neurobi to banka) inak inak ste neplatic. A bohuzial je to urobene tak, ze si mozte lahko pomylit vlastny osobny ucet s firemnym a potom musite tento omyl riesit v uctovnictve. To je podla mna hlupost. Mali by byt tieto dva druhy uctove vedene osobitne ale v jednej aplikacii. Ja si to viem predstavit ako prepinanie medzi fyzickov a pravnickou osobou priamo v aplikacii.miror napísal: ↑St 29 10, 2025 7:18 amto je skôr výhoda, že mám svoje všetky účty (aj svojich firiem) pokopexerces napísal: ↑St 29 10, 2025 1:22 am Fio aplikacia ma tiez jeden problem a to, ze spaja osobne ucty s uctami firmy. Tie sa sice daju pomenovat ale su v jednom zozname a naviac je mozne si posielat peniaze medzi vnutornymi uctami, kde su vsetky tieto ucty, takze si lahko mozte omylom poslat peniaze z osobneho uctu na firemny a vice versa. Nechapem preco to nie je oddelene na ucty fyzickej a pravnickej osoby a museli by sa prepinat tieto osoby.
Opat, nejak sa mi zda (nie som si isty), ze ci vramci jednej banky prevod zo zivnostnenskeho uctu na osobny nie je oslobodeny od TD... toto ucite neplati z sro uctu na sukromny (to viem a TD sa strhava)...
-
rast
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 11 09, 2025 4:04 pm
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 8 times
Transakčnej dani ale podlieha, ak si s.r.o. pošle zo zahraničia na SK účet (oba účty patria tej istej sro). To je absurdné, ale ľudia milujú absurdné veci.
Mne sa páči, že FIO má FO aj s.r.o. pod jedným loginom, je to prehľadnejšie.
Mne sa páči, že FIO má FO aj s.r.o. pod jedným loginom, je to prehľadnejšie.
-
rmaly
- Guru Member ****
keby len to, ale tam nie je ani limit na vysku TD.. takze napriklad ked korporaty posielaju mesacne vyplaty na dcery cez zahranicie... tam to musia byt sialene sumy...
-
sibal4441
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 24 09, 2023 11:15 am
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 28 times
Nechapem ako myslis ze tam neplati limit pre vysku TD. Preco by neplatil?
Pridam aj ja jednu absurditu - zamienanie penazi z Kc na EUR cez investicny ucet, Vsetko patri jednej firme, ale TD sa plati.
-
rmaly
- Guru Member ****
lebo vo vlade su sikulky?sibal4441 napísal: ↑So 01 11, 2025 3:15 pmNechapem ako myslis ze tam neplati limit pre vysku TD. Preco by neplatil?
Pridam aj ja jednu absurditu - zamienanie penazi z Kc na EUR cez investicny ucet, Vsetko patri jednej firme, ale TD sa plati.
-
vsadebol
- Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
no.. asi tu neaky pcusik z fia obcas prejde toto forum..
konecne ty autobazaristi aspon na platbach uz neoj.....ju
https://zive.aktuality.sk/clanok/hn92D3 ... u-novinku/
uz fio ma predvolene okamzitu platbu
konecne ty autobazaristi aspon na platbach uz neoj.....ju
https://zive.aktuality.sk/clanok/hn92D3 ... u-novinku/
uz fio ma predvolene okamzitu platbu
-
miror
- Platinum Member ***
Ak to tu niekto od nich prechádza, aj ja pridám jednu potrebnú vec. Písať cez Fio servis a čítať tie "robotizované" odpovede od priehradkárov na pobočkách (ako a prečo to nie je možné a je to tak správne) bez znalosti veci a praxe z používania sa mi nechce.
Od minulého mesiaca sa vyžaduje zadanie majiteľa účtu pri prevode. Používam generovanie QR kódu z Fio aplikácie, kde zadám sumu a vygeneruje to QR kód, ktorý si potom mne platiaci človek naskenuje z obrazovky môjho mobilu. Bolo by príjemné, kedy QR kód obsahoval aj túto informáciu a po naskenovaní kódu nemuseli platiaci ešte ručne vypisovať názov môjho účtu.
Od minulého mesiaca sa vyžaduje zadanie majiteľa účtu pri prevode. Používam generovanie QR kódu z Fio aplikácie, kde zadám sumu a vygeneruje to QR kód, ktorý si potom mne platiaci človek naskenuje z obrazovky môjho mobilu. Bolo by príjemné, kedy QR kód obsahoval aj túto informáciu a po naskenovaní kódu nemuseli platiaci ešte ručne vypisovať názov môjho účtu.