J&T NextGen FOND

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 241 times
Been thanked: 299 times

J&T NextGen FOND

Príspevok od používateľa Joki »

V podcaste Semotan hovoril o J&T NextGen FONDE:
https://youtu.be/J8Qx_oChS2w

V tom podcaste nič nové Semotan nepovedal, akurát spomenul ten NextGen fond.
Takźe ho nemusíte počúvať :)

Mňa ale zaujal v tom, že šancu dostali študenti. Semotan, ako portfólio manažér má právo veta.
Pětice studentů gymnázia Nový PORG uspěla na celosvětové investiční soutěži Wharton Global High School Competition a přesvědčila ostříleného portfolio manažera J&T Investiční společnosti Michala Semotana. J&T nyní spouští fond NextGen, kde má hlavní slovo investiční výbor složený právě ze studentů Mojmíra Zálešáka, Jana Kubeše, Herberta Jandy, Filipa Hrubého a Jonáše Machurka. Michal Semotan si však ponechává právo veta.

https://www.jtbank.cz/clanky/-/j3ib6g2y ... funguje-to

Web: https://www.jtis.cz/fond/NGF
Prílohy
najvýznamnejšie pozície
najvýznamnejšie pozície
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2021 times
Been thanked: 2496 times

Re: J&T NextGen FOND

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Veľa kriku pre nič. Keby nebolo keby...

Keby študenti neboli holobriadkovia zo strednej školy, ale aspoň z VŠ... :roll:
Keby J&T NextGen fond bol 100% akciový a nie 80% akcie a 20% dlhopisy... :roll:

Tak by som možno uveril, že výnos fondu sa môže priblížiť k výnosu ETF Nasdaq.

Ale keďže to tak nie je, tak fond nebude mať výnos ani ako ETF SVET (MSCI World) a môže konkurovať akurát tak Dominikovi z Finaxu.
Dominik je po 6 rokoch na cca polovičnom výnose ako ETF na SP500.

Rozmýšľam prečo mladým pridali do fondu 20% dlhopisov? Napadá ma len jediná odpoveď:

Aby náhodou motyka nevystrelila a mladí chlapci nemali vyšší výnos ako starí vlci z J&T ...Semotán, Janečka, Podracký, Vávra...

Tá súťaž Wharton Global High School Competition je podľa mňa taká investičná olympiáda, ktorá slúži univerzitám vyberať si budúcich študentov.

Taká súťaž nemôže byť o skutočnom výnose, len o zápale, prístupe, analýze a tímovej práci...
Keďže študenti dostávajú na začiatok kapitál 100 000 USD zadal som umelej inteligencii jednoduchú otázku:

Aké výnosy dosahujú účastníci súťaže?

Konkrétne výnosy víťazov súťaže Wharton Global High School Competition nie sú verejne zverejňované, pretože súťaž sa zameriava na podnikateľské nápady a stratégie, nie na skutočné finančné výnosy. Víťazi môžu získať ocenenia, stipendia alebo iné formy podpory, ale samotné čísla týkajúce sa výnosov sa zvyčajne nezdôrazňujú. Dôležitejšie sú ich schopnosti a inovatívnosť v podnikateľskom prístupe.

Následne ma napadla ešte jednoduchšia úloha. Veď sa pozrime na skutočný výnos fondu.

Fond J&T NextGen OPF (CZK) od začiatku 1.12.2023 do 31.10.2024: +11,2%
Sedliak v ETF SVET za rovnakú dobu: +22,1%

Aby som zohľadnil, že chlapcom nedovolili 100% akcie, len 80/20, porovnal som výnos aj s identickým ETF.

Vanguard LifeStrategy 80% Equity UCITS ETF (EUR) Accumulating: +17,26%.

Proste nič moc. Je to len PR finančného priemyslu, aby prilákali klientov do nového Next generation fondu s poplatkami minimálne 1,6% p.a.
Prílohy
NextGen.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 1190 times

Príspevok od používateľa MiBi »

J&T NextGen OPF vstupuje do roku 2025 s aktualizovanou investiční strategií, od 1.2.2025 může akciová složka fondu činit až 100% portfolia (85% doposud). Dluhopisová složka zůstává na max 25%.

Na https://www.linkedin.com/posts/mojm%C3% ... 2736-v_l3/ je uvedene ze fond prekonava uz aj S&P500, co sa mi moc nezda:
as of September 19, 2025, J&T NextGen has outperformed the S&P 500 across all key metrics.
1758650226048.jpg
Mesacny report z augusta 2025:
Prílohy
JT-NextGen-OPF.pdf
(1.03 MiB) 17 stiahnutí
XTB pozvanka ziskaj 45 eur - cez sukr. spravu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Ut 14 10, 2025 1:31 pm J&T NextGen OPF vstupuje do roku 2025 s aktualizovanou investiční strategií, od 1.2.2025 může akciová složka fondu činit až 100% portfolia (85% doposud). Dluhopisová složka zůstává na max 25%.
Čiže pridali trochu páky. To sa mi páči. :like:
Ked chcú vyberať poplatky ako hedže fondy, musia pridať
( oproti zaspatej princeznej, ktorú som vyhodnotil vyššie - pred rokom).

Keďže ich vedie Semotán bude zaujímavé sledovať, či neprekonajú aj jeho J&T OPPORTUNITY fond.

Fond je svojím prístupom teraz dostatočne lukrativny na zaradenie do hitparády:

Byli jsme na portfoliu aktivní, vybírali jsme rychlé a pěkné zisky kompletně na pozicích Mapplebearu,
Newmontu, Zety, částečnějsme pak realizovali profit na Sitimu, NU Holdings a Ethereu.
Pokračovali jsme v budovánípozic na společnostech ESTA, Red Cat, nově jsme do fondu zařadili další titul
z kybernetického sektoru, a to Palo Alto.
Přikupovali jsme také fintech QIFU, během srpna sme zařadili do portfolia NuScale Power a Ormat
Technologies.
Za srpen si připisujeme zisky +3.88 %, od začátku roku jsme v plusu +8.38 %.
K našim největším pozicím patří Google, Amazon, Nvidia, IBIT, BUG, Esperion a UnitedHealth Group.

OK. Mám už aj výsledky za september, tak ho vyhodnotím a zaradím.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Ut 14 10, 2025 1:31 pm Na https://www.linkedin.com/posts/mojm%C3% ... 2736-v_l3/ je uvedene ze fond prekonava uz aj S&P500, co sa mi moc nezda:
as of September 19, 2025, J&T NextGen has outperformed the S&P 500 across all key metrics.
1758650226048.jpg
Mesacny report z augusta 2025:
Ak by SP500 vyhodnotili v CZK, tak CZK toho roku posilnilo oproti USD cca +14%, čo je mierne viac ako EUR
Teda ten výnos SP500 v CZK za 2025 by bol zrejme nulový až negatívny, keďže v EUR je iba +1,4%.

Posilnenie CZK voči USD o +14% znamená, že o toľko by mali vyšší výnos za 2025 keby USD neoslabil.
A to by bolo zhruba +28% za 2025.

Ale majú tam niečo zle, lebo výnos SP500 za 2025 udávajú okolo +13,3% , čo určite nie je v CZK.
Od založenia sa chvália +15% p.a...čo mohlo byť na konci augusta, ale SP500 určite nebolo 6,84% p.a.
pretože v USD bolo 24% p.a. a v EUR 19% p.a...stále viac ako NextGen.

Do Hitparády ide stav v CZK:

J&T NextGen fond (CZK): +12,55%. (5 študentov + Michal Semotán).
Od založenia 1.12.2023: +27,57% (+14,23% p.a.).
ETF SVET v USD +45,47% (+22,73% p.a.), v EUR +34,73% (+17,69% p.a.).
ETF USA v USD za ten istý čas +48,48% (+24,11% p.a.). TER fondu je 2,98% p.a.(2024)
Fond môže alokovať až 100 % aktív do akcií a až 25 % do dlhopisov.
Investície sa hľadajú pomocou fundamentálnej analýzy s využitím alternatívnych údajov.
Návrhy a investičné nápady predkladá portfólio manažérovi fondu investičný výbor,
ktorý je zložený 5 zástupcov študentov, ktorí uspeli na medzinárodnej súťaži Wharton Global High School Competition.
Poplatky: max 3% vstup, správny 1% p.a., 10% podiel na zisku HWM ( za 2024 2,98%). Fond je spravovaný aktívne, momentálne hlavné pozície: GOOG, AMZN,NVDA, UNH,TSM, PPTA, HROW, ESPR, ETF na Bitcoin a Cybersecurity
Prílohy
NextGen 9 25.png
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 1190 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Prílohy
Screenshot 2025-11-14 110159.png
XTB pozvanka ziskaj 45 eur - cez sukr. spravu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Pi 14 11, 2025 11:02 am Recenzia fondu:

https://www.fondshop.cz/uspesny-dynamic ... -investory

Screenshot 2025-11-14 110022.png
Úspěšný dynamický fond od J&T investiční společnosti zaujme mladé investory...
Cílí hlavně na mladé investory, kteří preferují moderní trendy a vysoký výnosový potenciál za cenu větší kolísavosti.
V portfoliu dominují akcie technologických společností z USA...
Vidíte nejaký úspech oproti pasívnemu držaniu ETF?

Od založenia 1.12.2023: +27,57% (+14,23% p.a.).
ETF SVET v USD +45,47% (+22,73% p.a.), v EUR +34,73% (+17,69% p.a.).
ETF USA v USD za ten istý čas +48,48% (+24,11% p.a.) a v EUR +37,52% (+19,02% p.a.)
ETF Nasdaq100 v USD za ten istý čas +55,21% (+27,15% p.a.) a v EUR +43,77% (+21,94% p.a.)

Dúfam, že takáto aktívna správa zaujme mladé investory. :)
Platia za ňu 2,98% p.a.(2024).
Na konci treba ešte výnos zdaniť sadzbou 19%.

Pritom pasívna správa je zadarmo a z daňovým oslobodením po 1 roku držania.
Mladý investor v nasdaqu má po dvoch rokoch dvojnásobný výnos.
:beer:
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"