Slovenská politika

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2021 times
Been thanked: 2496 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Max100 napísal: So 27 09, 2025 10:36 am Konecne to mame v ustave. Mozem sa rano pozriet do treniek, zistit kto som a pustit si pri tom hymnu.
Teraz uz budeme vediet ze mame dve pohlavia.Tymto sa kvalita nasho zivota vyrazne zlepsi.

Takto sa to robi do psej matere.
A čo tak to zobrať pragmaticky?
Keď zmenu schváli 90 poslancov, pričom ľuďmi zvolená vláda má 78, tak je to asi dôležité.
Aj ked pre mňa nie , a nesledoval som to, tak aspoň vidím, že funguje demokracia.

Túto bývalú LGBTI aktivistku rád čítam. A verím, že má pravdu:

Prečo sa nesmejem z progresívnych sĺz.
Schválili dobrú zmenu ústavy, no ja sa neteším.

Komentáre. Dana Vitálošová. Redaktorka

https://marker.sk/clanky/432/preco-sa-n ... ivnych-slz

Nástrahy transgenderizmu sú mojou hlavnou témou.
Približne od roku 2020 bijem na poplach a hovorím o nebezpečenstve myšlienky, že pohlavie sa dá zmeniť.
Varujem pred hrozbami, ktoré z toho vyplývajú pre deti, pre dospelých, pre celú spoločnosť.

Bola som teda príjemne prekvapená, keď v piatok ráno parlament schválil zakotvenie existencie dvoch biologicky určených pohlaví v ústave.
A k tomu aj zákaz náhradného materstva a ďalšie chvályhodné záležitosti.

Z toho, čo nasledovalo, mi však ostala v ústach nepríjemná pachuť.
Keď som si otvorila sociálne siete dvoch poslancov Hnutia Slovensko Rastislava Krátkeho a Mareka Krajčího, ktorých hlasy za novelu ústavy všetkých prekvapili, zamrazilo ma.

Najmä pod ostatným statusom známejšieho z dvojice, ktorým je bývalý minister zdravotníctva Krajčí, stále pribúdajú komentáre.
Asi nikoho z čitateľov nešokuje, že nie sú práve láskavé. No zarazila ma ich agresívnosť.
Okrem zrady a vlastizrady sa tu skloňuje slovo „kolaborácia“, pribúdajú vulgárne a dehumanizujúce nadávky a nejedno želanie, aby poslanec zomrel násilnou a bolestivou smrťou.

O intenzite vlny emócií v antiFico tábore po prekvapivom schválení novely Ústavy svedčí aj fakt, že vulgárne a smrť prajúce komentáre ľudia Krajčímu neváhali nechať pod príspevkom o deťoch v Ugande.
Nikto, kto vulgárne nadáva a želá smrť pod výzvou na pomoc africkým deťom, nevyzerá ako dobrý alebo slušný človek.

Dalo by sa na tom pousmiať, no kútiky úsť mi dnes rýchlo padajú nadol. Nielen pre počasie.
Ide totiž o ukážku vášní vybičovaných do takej miery, že ich nositelia prestávajú vnímať kontext a strácajú zábrany.

Zábrany padali aj pred rokom a pol, keď antiFico tábor prehral inú bitku.
Pred prezidentskými voľbami sa v progresívnom tábore skloňovali známe témy.
Hralo sa vraj opäť o podobu Slovenska, o demokraciu, o geopolitiku.
A keď Peter Pellegrini vyhral, psychológovia verejne hovorili o objímaní psov a užívaní liekov na nervy.
Iní ľudia zasa hrozili emigráciou.

Teraz progresívny a antiFico tábor opäť „plače“.
Ako príklad stojí za to spomenúť vyjadrenie šéfa košickej dúhovej neziskovky Saplinq.
Róbert Furiel po schválení zmeny ústavy napísal:

„Som vyčerpaný, som nahnevaný, som zranený. Nevidím cez slzy na klávesnicu. (…)
Potrebujeme si oddýchnuť, potrebujeme načerpať sily, spracovať naše emócie.“

Keď sa v roku 2024 písalo o užívaní Lexaurinu, smiali sme sa.
No atmosféra nakoniec vyústila do toho, že dôchodca z Handlovej vzal život premiéra takpovediac do vlastných rúk.
Práve v piatok sa Juraj Cintula opäť postavil pred súd.
Prokurátorka tu prehrávala nahrávky jeho telefonátov manželke z väzby.

Cintula v nich hovoril o tom, že „Fico robí zle“, má agresívnu rétoriku a podobá sa na Vladimíra Mečiara.
Povedal tiež „ak niekto strieľa na premiéra, tak preto, že nerobí dobre politiku“.
Tieto nahrávky obžalovaný na súde okomentoval slovami „Všetci sme pokrytci a všetci sa bojíme viac, ako je treba“.

Myslel tým strelec, že iní ľudia o tom ako Fica treba zabiť, iba hovoria? Kým on koná?
Pretože na Slovensku naozaj stúpa počet ľudí, ktorí schvaľujú použitie násilia. Nielen voči politikom, ale aj názorovým oponentom.

Okrem toho, že podobné schvaľovanie vidíme na internete a počúvame na ulici, jeho stúpajúcu tendenciu potvrdzuje aj prieskum.
V júli 2025 zadal Dekk Inštitút agentúre Focus otázky týkajúce sa polarizácie na Slovensku.

Z odpovedí vyplynulo, že 36 percent ľudí na Slovensku pozná osobne jednu alebo viac osôb, ktorých názory sa za posledné roky zmenili natoľko, že začali schvaľovať použitie násilia voči názorovým oponentom. Sedem percent respondentov sa dokonca vyjadrilo, že poznajú päť a viac takýchto ľudí.

Podľa správy Dekk Inštitútu, ktorý sa venuje téme súdržnosti na Slovensku, ide o prejav toxickej polarizácie.
„Názoroví oponenti sa prestávajú vnímať ako súperi, a začínajú sa vnímať ako nepriatelia,“ píšu autori správy.
Príznakom je podľa nich aj používanie „vojnového jazyka“ – napríklad obviňovania z vlastizrady či podobného správania.
Teda presne toho, čo ľudia z antiFico tábora píšu na sociálne siete Krátkeho a Krajčího.
A Dekk dodáva, že voči „zradcom“ sa násilie stáva prijateľnejším.

Dôležitým prediktorom násilia je aj depresia. Hovorí o tom napríklad expert na osobnú bezpečnosť Gavin de Becker.
Autor známej knihy Dar strachu (The Gift of Fear) počas svojej kariéry konzultanta, keď pracoval aj pre celebrity zažívajúce obťažovanie od fanúšikov,
zistil, že vyhrážky zabitím nemusia byť najnebezpečnejšie. Treba však podľa neho vždy spozornieť, keď stalker vyjadruje, ako „má toho dosť“.

Jednoducho, násilie sa stáva omnoho pravdepodobnejším, keď nastupuje pocit zúfalstva.
Keď človek nemá čo stratiť, pretože je ochotný vyhodiť svoj život do vzduchu, je pre svoje okolie najnebezpečnejší.

A preto sa teším z novely ústavy, ale z progresívnych sĺz ma mrazí.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 78 times

Príspevok od používateľa Max100 »

jaroslav80 napísal: So 27 09, 2025 10:59 pm
Max100 napísal: So 27 09, 2025 10:49 am Tak tak,Putin priam tuzi po mieri a vsetko to vyprovokovalo Nato v 2013.A ze teraz Rusi provokuju ostatne krajiny a skusaju ich trpezlivost svojimi stihackami im nevadi.Ked vypukne nedajboze dalsi vojensky konflikt,zas tu budeme citat,ze za to mozu tie krajiny,ktore netolerovali drony a stihacky vo svojom vzdusnom prietore.
Nepocul som, ze by Cina alebo USA mali v ich vzdusnom priestore nejake problemy s ruskymi stihackami alebo dronmi.

Ukrajina a EU ma problemy s ruskymi stihackami a dronmi. A su to Ukrajina a EU, ktore su v hybridnej vojne s Ruskom. Formalne Rusku nevyhlasila vojnu ani Ukrajina, ani niektory zo statov EU a ani Rusko formalne vojnu nevyhlasilo.

No nepocul si,lebo ked Cina zasobuje vojensky Rusko tak ich asi Rusi nebudu provokovat.A v USA by ich zostrelili bez vahania.Inak panuje vseobecny nazor,ze je to vojna medzi Ruskom a USA a potvrdil si mi presne to o com pisem vyssie,ze ked sa nieco udeje zas budu na vine staty EU,lebo si dovoluju pomahat UA.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 226 times
Been thanked: 170 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Max100 napísal: Ne 28 09, 2025 7:50 am Inak panuje vseobecny nazor,ze je to vojna medzi Ruskom a USA a potvrdil si mi presne to o com pisem vyssie,ze ked sa nieco udeje zas budu na vine staty EU,lebo si dovoluju pomahat UA.
Pocas prezidentovania Bidena panoval vseobecny nazor, ze je to najma vojna medzi USA+GB proti Rusku. Cez ruky nacionalistickych Ukrajincov.
Po nastupe Trumpa pokracovanie tejto vojny bude financovat EU+GB. Trumpovi je vysledok uz ukradnuty, on len zinkasuje od EU peniaze za dodane zbrane.

Cize aktualne je to proxy vojna EU+GB proti Rusku. V ktorej EU+GB budu zrejme donutene o dva roky kapitulovat a nechat Putinovi minimalne tie 4 provincie, ktore urcil uz davno, plus Krym. A samozrejme ziadne NATO v osekanom zvysku Ukrajiny.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 78 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Stracam definitivne nadej na inu vladu v buducich volbach.Matovic dnes nahral video,kde vyzyva Simecku,nech sa do stredy definitivne vyjadri,ci by isiel po volbach v pripade vitazstva aj s Hlasom.Pokial tak neurobi,v stredu nas caka dalsia atomovka.Kua ten Matovic je fakt blazon.On je opozicia v opozicii.Este nic a uz vydiera.No kto uz s nim pojde do vlady,ked je jasne,zeby ju aj tak polozil.Nemam ani jednu stranu,ktorej by som doveroval a dal jej svoj hlas vo volbach.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 116 times
Been thanked: 297 times

Príspevok od používateľa Glogol »

Max100 napísal: Ne 28 09, 2025 6:57 pm Stracam definitivne nadej na inu vladu v buducich volbach.Matovic dnes nahral video,kde vyzyva Simecku,nech sa do stredy definitivne vyjadri,ci by isiel po volbach v pripade vitazstva aj s Hlasom.Pokial tak neurobi,v stredu nas caka dalsia atomovka.Kua ten Matovic je fakt blazon.On je opozicia v opozicii.Este nic a uz vydiera.No kto uz s nim pojde do vlady,ked je jasne,zeby ju aj tak polozil.Nemam ani jednu stranu,ktorej by som doveroval a dal jej svoj hlas vo volbach.
Netreba paniku. Rohoduje sa v den volieb. Ludia co zabudli na Matovicia uvidia ze sa nikdy nezmenil snad mu to konecne uskodi. No a par percent presunu od ps k demokratom a saske by som prijal. Neverim ze volici ps prejdu k matovicovi alebo nebodaj k smerohlasu alebo republike. Lepsie vypustit emocie teraz ako tyzden pred volbami.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Max100 napísal: Ne 28 09, 2025 6:57 pm Stracam definitivne nadej na inu vladu v buducich volbach.Matovic dnes nahral video,kde vyzyva Simecku,nech sa do stredy definitivne vyjadri,ci by isiel po volbach v pripade vitazstva aj s Hlasom.Pokial tak neurobi,v stredu nas caka dalsia atomovka.Kua ten Matovic je fakt blazon.On je opozicia v opozicii.Este nic a uz vydiera.No kto uz s nim pojde do vlady,ked je jasne,zeby ju aj tak polozil.Nemam ani jednu stranu,ktorej by som doveroval a dal jej svoj hlas vo volbach.
Woke-progresivci su organizovani a disciplinovani v PS.
Ludia, ktori nemaju radi Leyenovej a Zelenskeho politiku su organizovani a disciplinovani v SMERe.
Zvysne strany su dost taky chaos a trojske kone.

Matovic je pre opoziciu nieco ako Ferencak/Huliak pre sucasnu vladnu koaliciu.
Sucasna vladna koalicia ked uz zazracne vyhrala aj parlamentne volby a este aj prezidentske, tak boli predsa v perfektnej pozicii, o ktorej mohli len snivat. No oni nasledne vdaka rozlicnym "Matovicom" vo vlastnych radoch zabili 2 roky uplnymi hlupostami.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Ne 28 09, 2025 8:11 pm
Woke-progresivci su organizovani a disciplinovani v PS.
Ludia, ktori nemaju radi Leyenovej a Zelenskeho politiku su organizovani a disciplinovani v SMERe.
Zvysne strany su dost taky chaos a trojske kone.

Matovic je pre opoziciu nieco ako Ferencak/Huliak pre sucasnu vladnu koaliciu.
Sucasna vladna koalicia ked uz zazracne vyhrala aj parlamentne volby a este aj prezidentske, tak boli predsa v perfektnej pozicii, o ktorej mohli len snivat. No oni nasledne vdaka rozlicnym "Matovicom" vo vlastnych radoch zabili 2 roky uplnymi hlupostami.
Akurat ze opozicia nedisponuje zlatou sliepkou Tiposu na zalepenie ust, ktora huliakovcom celkom pekne znasa tak su momentalne su pokojni. V tomto je premier ktory nema zabrany zial lepsi. Vyskakujes ? tu mas svoj podiel a bud ticho. Nikto nestiha ani protestovat kedze su dolezitejsie temy.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Ne 28 09, 2025 8:27 pm Akurat ze opozicia nedisponuje zlatou sliepkou Tiposu na zalepenie ust, ktora huliakovcom celkom pekne znasa tak su momentalne su pokojni. V tomto je premier ktory nema zabrany zial lepsi. Vyskakujes ? tu mas svoj podiel a bud ticho. Nikto nestiha ani protestovat kedze su dolezitejsie temy.
Politicki podporovatelia woke-progresivnej agendy maju tiez rozlicne potencialne moznosti "benefitov". Trebars prislub, ze po funkcnom obdobi sa najde nejake miestecko na niektorej liberalnej univerzite v US na miesto prednasajuceho v nejakom obore, kde je vsetko nemeratelne a clovek tam moze hlasat cokolvek. Pripadne ze financna podpora sa nejakym sposobom z ESET a podobnych firiem predsa len uleje. Alebo z nejakej UK/USA "nadacie".
A niektori ludia (nie len u woke-progresivcov) maju take preferencie, ze ich extremne potesi nejaka medaila, alebo diplom zo zahranicia, vojenska hodnost (napr. kapitan).... Kopa politikov su mentalne ako male deti, a radi si meraju "kto ma vacsieho" alebo kto ma nejaku ligotavejsiu trblietku.

Nie som "20-rocny prvovolic", aby som nechapal, ako to medzi politikmi a financnymi skupinami stojacimi za nimi chodi.

Pre mna top fotka z politiky je toto:
France_Slovakia278773757191.jpg
A ako dal s Macronom rec, ze ho ostrihala dcera :) .
dexterko
Dátum registrácie: St 23 03, 2022 9:28 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa dexterko »

JUGGLER napísal: Št 25 09, 2025 11:11 pm len pre srandu králikov, ked naivky vravia, že Zelensky a Leyenová nemá vplyv na našu konsolidáciu.
Spočítajte kolko miliárd stála energopomoc SR kvôli vyšším cenám vdaka vojne a sankciám: odhadujem to na 1,5-2 miliardy
Ďalších 2 mld. by sme mali dávať na zbrojenie. Nedávame, ale poslušní progresívci z Nadom okamžite zvýšia rozpočet na zbrojenie.
Hrubý dlh SR 80,5 miliardy, tvoj odhad 4 miliardy za energopomoc a zbrojenie (aj ked zbrojenie by bolo aj bez vojny na UA)
Len naivky tu budú dookola kvákať, že za náš dlh môže Leyenová, Zelenský, Marťankovia a Reptaliáni.
Vplyv majú, ale len minimálny.
Koľko krát mala za tých X rokov hociktorá vláda vyrovnaný rozpočet? Do 2019 sme tu nemali žiadny dlh?
juggler no taaaak
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

dexterko napísal: Po 29 09, 2025 12:45 pm
JUGGLER napísal: Št 25 09, 2025 11:11 pm len pre srandu králikov, ked naivky vravia, že Zelensky a Leyenová nemá vplyv na našu konsolidáciu.
Spočítajte kolko miliárd stála energopomoc SR kvôli vyšším cenám vdaka vojne a sankciám: odhadujem to na 1,5-2 miliardy
Ďalších 2 mld. by sme mali dávať na zbrojenie. Nedávame, ale poslušní progresívci z Nadom okamžite zvýšia rozpočet na zbrojenie.
Hrubý dlh SR 80,5 miliardy, tvoj odhad 4 miliardy za energopomoc a zbrojenie (aj ked zbrojenie by bolo aj bez vojny na UA)
Len naivky tu budú dookola kvákať, že za náš dlh môže Leyenová, Zelenský, Marťankovia a Reptaliáni.
Koľko krát mala za tých X rokov hociktorá vláda vyrovnaný rozpočet? Do 2019 sme tu nemali žiadny dlh?
juggler no taaaak
To kolko SR dava na nejaku energopomoc alebo zbrojenie, alebo kolko sa zadlzi, je uplne irelevantne. Stovky miliard marni EU kvoli vojne na UA a kvoli nakupu 4 nasobne drahsich energii z USA miesto z Ruska. Do 2021 bolo na rozhadzovanie, lebo vsetky tieto stovky miliard sa dalo rozkradat a este stale pohodlne ostavalo aj na zaslepenie oci, na nejake fontanky a chodniky.
Teraz, ked sa kazdorocne 100-200 miliard EUR spali na na dva vyssie spomenute ucely, kasicka v EU je prazdnejsia a treba zmykat viac.
Konsolidovat, konsolidovat, konsolidovat az kym budu vsetci kvicat a kym im to konecne nezapali, kde je najvacsia cierna diera na peniaze.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

dexterko napísal: Po 29 09, 2025 12:45 pm Hrubý dlh SR 80,5 miliardy, tvoj odhad 4 miliardy za energopomoc a zbrojenie (aj ked zbrojenie by bolo aj bez vojny na UA)
juggler no taaaak
Nejde o dlh. V dlhu je SR niekde v strede.
Ide o konsolidáciu. Teda nutnosť robiť opatrenia aby dlh ďalej nerástol a udržal sa pod 60% HDP.

Tak sa pozrime na krajiny EU z najvyšším dlhom :

Grécko (dlhodobo najvyššie, výrazne nad 150 % HDP)
Taliansko (nad 135 % HDP)
Francúzsko (nad 110 % HDP)
Španielsko (okolo 100 - 105 % HDP)
Belgicko (nad 105 % HDP)
Portugalsko (okolo 95 - 100 % HDP)

Tieto krajiny prekračujú maastrichtskú referenčnú hodnotu 60 % HDP a čelia najväčším výzvam pri konsolidácii verejných financií.

Pozrime sa kedy najviac rástlo zadĺženie:

Prvá vláda Fica prevzala krajinu zhruba s dlhom 30%.
Ked ju po finačnej kríze 2008-2009 odovzdala vláde Radičovej v roku 2010 dlh bol 41%
Vláda Radičovej zvýšila dlh zo 41% na 52%. Dôvodom boli stimulačné opatrenia a výpadky príjmov.
Počas druhej a tretej vlády Fica dlh klesol z 55% v 2013 na 48% v 2019.
Matovičová vláda: 2020-2021 dlh stúpol na 63% . Dôvod pandémia.
Hegerová a Odorová vláda: dlh sa stabilizoval na 57%.

Štvrtá Ficová vláda: 2024: dlh 56%..ale štatistický úrad píše, že 59,28 % HDP
2025: prebieha konsolidácia 1: dlh bude 56-57%..podľa iných 59-60%
2026: konsolidácia 2: dlh vyzerá že bude62-63% .

Nemám však 100% istotu. Tieto čísla mám z ChatuGPT.

Čo sa týka politiky EU za ktorú je zodpovedná Leyenová - tam sa podľa mňa rútime do záhuby.
Až do pandémie EU nemala takmer žiadne spoločné dlhy....len zhruba 60 mld EFSM a pod.
Od 2020 si EU požičala na pandémiu 100 mld, ďalej 800 mld Next Generation.
Vojna na UA stála EU zatial odhadom 50 mld..
lenže USA odstupujú a bude treba financovať okolo 60 mld ročne len na UA.
Aj keby vojna skončila v 2026, do roku 2034 údajne bude treba Ukrajine 280 mld USD.
Ak vojna bude pokračovať, bude treba každý rok dalších 100 mld.
Treba počítať s tým že náš podiel bude 1 až 1,5 mld € ročne
ďalej zavedenie účinnej dane na CO₂ by mohlo stáť Slovensko 1-3% HDP ročne, v horších scénaroch aj 5%
Samozrejme, chystá sa takisto postupné zvyšovanie zbrojenia na 5% HDP...čomu budeme odolávať, ale nevyhneme sa.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Po 29 09, 2025 4:01 pm Vojna na UA stála EU zatial odhadom 50 mld..
Kazdy rok stala EU 50 miliard EUR a to priamo v zbraniach a peniazoch, ktore odovzdali Zelenskeho vlade a armade. Statny rozpocet Ukrajiny je podla zapadnych zdrojov 87 miliard USD a vsetci dobre vieme, kto to plati.
https://www.unicef.org/ukraine/media/49 ... C).pdf.pdf
Sekundarne skody, akoze davky pre 10 milionov Ukrajiniek a Ukrajincov roztrusenych po EU mas dalsie naklady kazdy rok. Plus rozbombardovana Ukrajina, kazdym rokom minimalne 300 miliard EUR skod v znicenych majetkoch, ktore dovtedy fungovali, vyrabali, poskytovali pristresie...
To su vsetko naklady, ktore tu bez tej nezmyselnej vojny nemuseli byt a mohli sa tu tie peniaze rozhadzovat na hluposti. K tomu pripocitaj davky pre stotisice mrzakov, ktore sa budu platit desiatky rokov. A bez tej nezmyselnej vojny sa nemuseli vyplacat - mohli to byt produktivni zdravi ludia.
Tiez k tomu mozes pripocitat stovky tisic mrtvych, do ktorych detstva a vzdelania sa investovali nemale peniaze a teraz su pod 2 metrami hliny a nevyprodukuju nic.

Potom tu mas naklady na US taziarov a vystavbu LNG terminalov a LNG tankerov a ich prevadzku - v porovnani s potrubiami z Ruska, ktore boli uz vybudovane, rusky taziari pracujuci za zlomkove ceny v porovnani s americkymi, odpaleny NordStream...
To su dalsie stovky miliard EUR, ktore sa mohli rozhadzovat na hluposti, bez nutnosti "konsolidacie".

Cize nejake miniskody, ktore Fico porobi "neoptimalnym" sposobom konsolidacie, su v porovnani so skodami, ktore pokracuje sposobovat Leyenova a Zelensky, len zrnkom piesku v porovnani s pieskovou plazou.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Dani uz kvoli dronom povolavaju vojenske rezervy a nad slovenskom ani jeden ....
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Po 29 09, 2025 11:00 pm Dani uz kvoli dronom povolavaju vojenske rezervy a nad slovenskom ani jeden ....
Mame lepsiu protidronovu obranu, boja sa tu lietat. :wink:
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 371 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

SK politiku už nesledujem, ale známy ma upozornil na parádnu debatu Matovič - Šalintroš. Dobré si to pustiť od cca 5-6 minúty, ako sa Matovič vykrúcal. Šalintroš mu to dobre dal vyžrať. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=pAfRuIeWTp0
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Slovenský průmysl v srpnu vykázal nejhorší výsledek od loňského března. Průmyslová produkce se v meziročním srovnání propadla o 6,3 procenta. Výkony tohoto klíčového odvětví ekonomiky Slovenska se tak snížily pátý měsíc v řadě, v červenci klesly proti loňsku o 4,6 procenta (ČTK
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Perfektný článok zo sociálneho fachu, ako nás progresívna politika tlačí do nesprávnych vecí.

V skratke poviem to, čo som pochopil po návšteve Luníka 9:
kým sa nezlepšia životné podmienky rómov , inklúzia a integrácia nemá šancu.

https://www.postoj.sk/183423/prestanme- ... l-zhorsuje

Keď som na rôznych fórach veci otvorene pomenovala, ľudia z Bratislavy na mňa pozerali ako na rasistku, ktorá chce týmto ľuďom iba zle.

Inklúzia je krásna vec a je to super, ak dokážeme pomôcť znevýhodnenému dieťaťu.
My sme to však poňali nesprávne.
Myslíme si, že keď do debničky so zdravými jablkami vložíme jedno či dve červivé, tak zvyšné jablká ich ozdravia.
Tak to nefunguje, stane sa skôr opak.

U nás sa na špeciálne školy pozeráme s averziou.
Podľa mňa však boli pre deti zo znevýhodneného prostredia, ktoré zaostávajú, nastavené veľmi dobre.
Majú v nich vytvorený dostatočný priestor na to, aby sa pomalším tempom, ktoré zvládajú, naučili čítať, písať a počítať.

Poviem teraz niečo, čo sa mnohým nebude páčiť. Z týchto špeciálnych škôl vychádzajú gramotné deti.
A to práve vďaka tomu, že boli vzdelávané spôsobom, ktorý dokázali zvládnuť.
Z bežných škôl, kam sa ich niekedy snažíme nasilu integrovať, vychádza často opak.

Prečo tvrdíte, že peniaze smerujúce na projekty, ktoré sú na nich zamerané, sa míňajú účinku?

Poviem vám to takto. Určite všetci poznajú Maslowovu pyramídu potrieb.
V rámci nej sú na dolnom stupienku základné biologické potreby, ako mať domov, jedlo či teplo.
Keď ideme na pyramíde vyššie, sú tam vzťahy a vzdelanie.

Veľká časť detí, s ktorými sa každodenne stretávame, žije v chatrčiach, špine, medzi potkanmi
a pred očami majú rodičov, ktorí fajčia, pijú alebo fetujú. Jednoducho zúfalé podmienky.

Prúdia tu celé roky státisíce eur do neefektívnych projektov, ktoré sa míňajú účinku,
lebo nevychádzajú zo skutočných potrieb ľudí z týchto komunít.

Peniaze, ktoré rodičia poberajú, sa málokedy dostanú k týmto deťom. Rodičovský vzor nemajú žiaden.
Ony vidia toto – otec ani mama do práce nechodia, sú doma a žijú z toho, že majú veľké potomstvo, na ktoré poberajú dávky.

Dieťa vyrastajúce v takomto prostredí je hladné, smädné, uzimené a špinavé.
Rodičia si ho všimnú nanajvýš vtedy, keď ho takmer zrazí auto pri kukuričnom poli, a vtedy narobia veľký cirkus.
Ale inak im neprekáža, že sa v troch rokoch poneviera medzi smetnými košmi okolo bytoviek od rána do večera.

Žiaľ, potrebou takéhoto dieťaťa nie je kniha a vzdelanie. Nemá naplnené ani tie najzákladnejšie potreby.

P.S. Viete čo ma najviac šokovalo na luníku 9?
V susedstve je obrovská skládka z ktorej ide smrad a toxické výpary.
Také toxické, že vypočítali, že to skracuje tým ľudom život o 6 rokov.
A nikto vraj nevie s tým pohnúť....
Prílohy
L9 skladka.png
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 1191 times

Príspevok od používateľa MiBi »

JUGGLER napísal: St 15 10, 2025 12:15 am V skratke poviem to, čo som pochopil po návšteve Luníka 9:
Si tam bol s Kolcunom?
V tejto reportazi hovoria, ze sa to tam zlepsuje:
https://spravy.stvr.sk/2025/10/znamy-sp ... luniku-ix/
XTB pozvanka ziskaj 45 eur - cez sukr. spravu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: St 15 10, 2025 8:39 am Si tam bol s Kolcunom?
V tejto reportazi hovoria, ze sa to tam zlepsuje:
https://spravy.stvr.sk/2025/10/znamy-sp ... luniku-ix/
Z Baškou Kacerovou. Ona má menšie skupiny.

Áno, zlepšilo sa to.
Ľudia vravia, že najhoršie to bolo za Rašiho (Smer→Hlas)
Oni len raz za čas odpratali smetie a pri narušenej statike celé bloky asanovali (zrútili).

Zdravý rozum prišiel z občianskej iniciatívy, nie z programov.
Tam kde z okien sypali smetie spravilo OZ detské ihrisko.
Žiadne smeti - nech sa tam hrajú deti. :idea:
Rómovia pochopili, že tam nebudú vyhadzovať smeti.
A majú svoje hliadky.
Našiel sa systém, že energie a vodu si predplácajú a toľko aj minú. Teda nič zadarmo.
Kto nemá ten musí odísť. A uvolní miesto tomu, čo má.
Na samom vrchole sú takí, čo si tam začínajú stavať domy (ekonomické bungalovy, zatial stojí len jeden).
Zaujímavá bola aj debata s farárom, ktorý je tam 6 rokov.
Cirkev tam robí veľa - Saleziáni dona Bosca :like:
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Rozmyslam preco sa podnikatelia ked ich obvinil z danovych unikov nespytali na 708 firiem pani Svetlany ze na co sluzili https://blog.sme.sk/jaroslavliptak1/pol ... ani-ficova
Ale hej uz neaktulane podla diskusie ale na co sluzili sa spytat mohli - "Ta informacia o 708 firmach je stara viac, ako 10 rokov. Dnes je iba v dvoch firmach."
Glogol
VETERAN MEMBER *****

KDH je idealna opozicna strana - ked treba v opozicii zaberie - novela ustavy - ked KDH nepotrebujeme "konzervativci" z SNS a Smeru kopnu KDH do zadnice - vid Druckerov skolsky zakon. V koalicii by KDH robilo problemy ale v opozicii sa neskutocne hodi do partie. A este sa cely druckerov skolsky zakon hadze na progresivcov - ale ze som nahodou pri prepinani tv videl ako ten zakon obhajuje konzerva Michelko cela SNS a o smerakoch ani nehovorim - nespomina nikto. Na KDH sa po pouziti zvysoka ..... Koalicia drzi ako kanagon - podporia vsetko len aby boli jednotni. Toto opozicia nikdy nedokaze. Ludi co spaja len tuzba po moci nikto nerozpoji.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Pi 17 10, 2025 9:34 am Rozmyslam preco sa podnikatelia ked ich obvinil z danovych unikov nespytali na 708 firiem pani Svetlany ze na co sluzili https://blog.sme.sk/jaroslavliptak1/pol ... ani-ficova
Ale hej uz neaktulane podla diskusie ale na co sluzili sa spytat mohli - "Ta informacia o 708 firmach je stara viac, ako 10 rokov. Dnes je iba v dvoch firmach."
V roku 2010 sa v médiách mihla taká drobná poznámka: pani Ficová figuruje v 708 zahraničných firmách.

Informácia je stará 15 rokov a vyzerá ako HOAX.
Google nepoukazuje na žiadne média...je logické, že drobná poznámka by zo 708 firiem nebola.
To sú tie blogy SME a denníkaN, cez ktoré môžu šíriť hoaxy + nenávisť a pritom sa tváriť , že to nie my...

P.S. Asi tak ako ked Matelko pustil atómovku , že Fico má 674 mil € v Belize.
Video z denníka N: https://www.youtube.com/watch?v=fvrqzdGfVeU
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 63 times
Been thanked: 264 times

Príspevok od používateľa miror »

Tu je výpis čo našla moja AI (prepáčte úpravu, kopírované cez ctrl+C a V a neprenieslo úpravy). Vyzerá to, že sa o tom písalo, viď dole odkazy.

potrebujem v historických správach vyhladať, či sa písalo o zahraničných firmách, v ktorých figurovala JUDr. Svetlana Ficová, prípadne prezri zahraničné registre
Based on my comprehensive research, I can now provide you with detailed information about JUDr. Svetlana Ficová and foreign companies linked to her name.
Historické správy o zahraničných firmách s účasťou JUDr. Svetlany Ficovej
Najpomembnejšia nález – 708 zahraničných firiem
V roku 2010 sa v slovenských médiách objavila podľa stavu z roku 2010 informácia, že JUDr. Svetlana Ficová figuruje ako spolumajiteľka v približne 708 firmách registrovaných v zahraničí, najmä v rôznych daňových rajoch. Táto informácia bola publikovaná v médiách a diskusiách, ktoré sa dotýkali možných spájav s finančnými štruktúrami v offshore jurisdikciách.[1][2][3][4][5]
Konkrétne zahraničné spoločnosti a prepojenia
R.F. Development / ELWING Slovakia:
Najdôležitejšou známou spoločnosťou je R.F. Development, a.s., ktorú pôvodne v roku 2003 zakladal Robert Fico. V tejto spoločnosti pôsobila JUDr. Svetlana Ficová ako predsedníčka dozornej rady od 12. augusta 2003 až do 13. apríla 2007. Spoločnosť sa neskôr premenovala na ELWING Slovakia, a.s. (od 22. októbra 2008) a jej londýnsky nástupca je Elwing Limited s adresou na Dunstan Close 10 v Londýne.[6][7]
Aberdeen Development:
Historicky sa firma R.F. Development premenovala v ďalších krokoch na Aberdeen Development, a.s. a neskôr na Aberdeen Development, s.r.o., ktorá bola nakoniec zrušená v roku 2025. JUDr. Svetlana Ficová figuruje ako člen dozornej rady tejto spoločnosti podľa záznamov z roku 2003.[8][9]
Spojenie so Zuzanou Herichovou a offshore štruktúrami
Podľa dostupných historických správ sa s JUDr. Svetlanou Ficovou spájajú spoločnosti, ktoré zakladala Ing. Zuzana Herichová, správcovia schránkových firiem. V roku 2010 existovalo podľa zdrojov prepojenie medzi menom Ficovej a približne 708 schránkovými spoločnosťami zaregistrovanými na Cypre a v iných daňových rajoch, spolu s menom Herichové.[5][10][1]
Cyprus ako offshore jurisdikcia
Väčšina týchto firiem bola registrovaná na Cypre – jurisdikcii s výhodným daňovým prostredím (15% DPH, nízka podnikateľská daň). Cyprus sa v tom čase vyznačoval slabšou reguláciou a väčšou anonymitou vlastníctva, čo z neho urobilo atraktívne miesto pre zakladanie schránkových spoločností.[11][12]
Historické články a reportáže
Podľa dostupných zdrojov bola táto téma spomínaná v:
• Časopise Plus 7 dní (články z rokov 2007-2010, vrátane reportáží s názvami „Prepojenia" a „Karibské záhady")[13]
• Denníku Hospodárske noviny (2010)
• Denníku Pravda (články o firme R.F. Development a jej prepojeniach)[14][15]
• Blog.sme.sk a ďalších internetových médiách[1]
Súčasný stav
V súčasnosti JUDr. Svetlana Ficová figuruje primárne ako:
• Profesorka občianskeho práva na Právnickej fakulte UK v Bratislave[16]
• Majiteľka Advokátskej kancelárie Ficová, s.r.o., zaregistrovanej v roku 2024[17][18]
• Majiteľka realitnej kancelárie Modon, s.r.o. spolu so synom[19]
Poznámka: Všetky tieto informácie pochádzajú z historických správ a verejne dostupných registrov. Dôležité je poznamenať, že prítomnosť v obchodných registroch či ako člen dozorných rád neznamená automaticky participáciu na nelegálnych činnostiach, ale zúčastňuje sa na právnych štruktúrach spoločností.

1. https://blog.sme.sk/sedo/politika/disku ... a-co-chcel
2. https://blog.sme.sk/jaroslavliptak1/pol ... ani-ficova
3. https://www.inenoviny.sk/ficova-manzelk ... zahranici/
4. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... cale=sk_SK
5. https://domov.sme.sk/diskusie/3552941/c ... hadou.html
6. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... vej-firme/
7. https://www.trend.sk/blogy/ficova-schranka
8. https://register.peniaze.sk/35863471-ab ... likvidacii
9. https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=38643&SID=2&P=1
10. https://www.aktuality.sk/diskusia/20474 ... ku-rybu/3/
11. https://offshorefirma.sk/blog/zalozenie ... ody-postup
12. https://podnikatelskecentrum.sk/schrank ... ov-firiem/
13. https://www.aktuality.sk/diskusia/36707 ... napadli/8/
14. https://korzar.sme.sk/c/4584678/velkole ... otali.html
15. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... cka-firma/
16. https://sk.wikipedia.org/wiki/Svetlana_Ficová
17. https://valida.sk/56108265
18. https://obchodnyvestnik.justice.gov.sk/ ... 5680800692
19. https://register.peniaze.sk/osoba/svetlana-ficova
20. https://www.registeruz.sk/cruz-public/d ... how/132960
21. https://www.orsr.sk/vypis.asp?lan=en&ID ... &SID=2&P=0
22. https://vestnikonline.sk/records/detail/3532731
23. https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR ... =f0&lan=en
24. https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR ... R=1&lan=en
25. https://finstat.sk/56108265
26. https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR ... 0&T=f0&R=1
27. https://finstat.sk/56108265/obchodny_register
28. https://uniba.sk/ludia/ficova1/
29. https://dlznik.zoznam.sk/socialna-siet/ ... predseda-1
30. https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=613042&SID=2&P=0
31. https://sk.linkedin.com/in/miroslava-ficová-9242b073
32. https://www.facebook.com/groups/zomry/p ... 585291100/
33. https://obchodnyvestnik.justice.gov.sk/ ... 3203050101
34. https://rue.ee/blog/offshore-company-in-cyprus/
35. https://www.reddit.com/r/Slovakia/comme ... i_ficovej/
36. https://lawrange.net/en/services/cyprus ... formation/
37. https://www.profispolecnosti.cz/en/offs ... us/a-3479/
38. https://offshorefirma.sk/blog/zalozenie-firmy-na-cypre
39. https://www.icoservices.com/offshore-co ... yprus.html
40. https://spolki.cgolegal.pl/en/jurisdict ... in-cyprus/
41. https://www.finreg.sk/subjekt/2021751259
42. https://www.topky.sk/gl/354759/1746835/ ... -nemocnici
43. https://www.onlineinvest.sk/mapa-stranok
44. https://dennikn.sk/minuta/426865/
45. https://firmavzahranici.sk/blog/zalozen ... ilezitosti
46. https://www.aktuality.sk/clanok/156510/ ... tvrdia-hn/
47. https://domov.sme.sk/diskusie/1987839/p ... iadku.html
48. https://firmavzahranici.sk/blog/offshore-firma
49. https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/51 ... a-sa-sudia
50. https://www.aktuality.sk/diskusia/20276 ... mer-sd/15/
51. https://www.companyformation.sk/zalozen ... ti-cyprus/
52. https://dennikn.sk/blog/2360028/podnika ... eycheloch/
53. https://www.facebook.com/FeroPutnik/pos ... 023739836/
54. https://tv.pravda.sk/relacie/nasi-a-sve ... na-ostrove
55. https://www.finstat.sk/35863471/obchodny_register
56. https://www.pf.upol.cz/fileadmin/userda ... P_2014.pdf
57. https://www.finstat.sk/35863471
58. https://www.facebook.com/STOPmafii/post ... 709820196/
59. https://www.facebook.com/STOPmafii/post ... 906428165/
60. https://dlznik.zoznam.sk/socialna-siet/ ... -i-s-r-o-1
61. https://vestnikonline.sk/vestnik/detail/80/2016
62. https://finstat.sk/35863471/platobne_rozkazy
63. https://dlznik.zoznam.sk/socialna-siet/ ... jankovic-2
64. https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR=Ficov�&lan=sk
65. https://plus7dni.pluska.sk/gal/ludia/zo ... aj-synom/4
66. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 8157099723
67. https://www.flaw.uniba.sk/fileadmin/pra ... S_2014.pdf
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Nič. Nič tam nie je. Jedna babka povedala...údajne a pod.
Naopak dozvedám sa, že Dzurinda odstúpil kvôli Ficovým obvineniam:

2010 Pravda:
Takzvané schránkové firmy sú v poslednom čase obľúbeným terčom pozornosti slovenských politikov i médií.
Tému odštartoval sám premiér Fico, keď v januári zverejnil viacero informácií, ktoré podľa neho usvedčovali SDKÚ z podozrivého financovania a možného prania špinavých peňazí.
Poukázal na finančné transakcie strany so schránkovými firmami, okrem iného s neznámou firmou Allied Wings so sídlom v Londýne.

SDKÚ pripustila, že niektoré okolnosti svojho financovania nevie vysvetliť.
Bránila sa však, že peniaze od Allied Wings si len požičala a splatila ich s úrokom.
Tvrdila tiež, že ide o desať rokov starú kauzu.
Pod tlakom premiérových obvinení sa však nakoniec predseda strany Mikuláš Dzurinda prekvapivo vzdal postu volebného lídra.
Problémy s financovaním podľa niektorých analytikov otriasli šancami SDKÚ znížiť náskok Smeru-SD v preferenciách pred júnovými parlamentnými voľbami.

P.S. o 2 roky na to Sulík s Matovičom položili vládu a Fico tak vyhral volby, že Smer vládol SÁM !
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Pi 24 10, 2025 12:44 am P.S. o 2 roky na to Sulík s Matovičom položili vládu a Fico tak vyhral volby, že Smer vládol SÁM !
Pokial si dobre pamatam, vlada padla na tom, ze SDKU chcela silou mocou pretlacit "euroval" a spojili hlasovanie o eurovale s hlasovanim o dovere vlade. Pricom jasne mali avizovane od Sulika, ze kategoricky odmieta Euroval.

Cize ak uz by som hovoril o tamtom "polozeni vlady", tak ju polozili Radicova a Sulik. To ze SDKU spekulovala a chcela si presadit svoje za kazdu cenu ju nezbavuju zodpovednosti za pad vlastnej vlady, ale praveze ich to robi priamymi ucastnikmi a jednymi z hlavnych tvorcov toho padu.
Velka blbost tam vtedy bola. Fico asi len s otvorenymi ustami pozeral ako mozu byt taki dementni, ze mu vsetko priniesli na podnose. Predpokladam, ze od tej chvile si ich uz vobec nevazil ani ako rovnocennych oponentov ale uz na nich pozeral ako na uplne neschopnych chudakov.
A ked sa na to v retrospektive pozrieme, tak Dzurinda, Radicova, Miklos su od toho padu uz na smetisku dejin a len obcas sa niekde ozvali z nejakeho bezvyznamneho smeru. Miklos trebars niekde z Ukrajiny kde ich hecoval a pripravoval na vojnu, ktora im vyhubi a vyzenie stvrtinu obyvatelstva a znici stvrtinu krajiny. V Bielorusku takych Miklosov nemali a nemaju mrtvych synov a rozbombardovane mesta. Dokonca ani polovicu obyvatelstva Minska netvoria Banderovci a nie su zadlzeni na 3 nasledujuce generacie.
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 371 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

Odignorovali sme rady popredných expertov. Našu ekonomiku to vyjde poriadne draho
https://www.aktuality.sk/clanok/iBoCsN5 ... -je-nutne/
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Zdá sa, že kádeháci nebudú zo všetkým súhlasiť, čo diktuje EU.
Dúfam, že ani z bezhlavým zbrojením...

KDH vyzýva Fica, aby odmietol ETS2. Varuje pred rastom cien pre domácnosti

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva vládu Roberta Fica (Smer), aby zásadne odmietla nový európsky systém obchodovania s emisnými kvótami ETS2.

Podľa hnutia by jeho zavedenie negatívne zasiahlo domácnosti aj slovenský priemysel.
Do parlamentu preto predkladá návrh uznesenia, ktorým chce dať vláde jasný mandát systém odmietnuť a žiadať jeho prepracovanie.

Podpredseda KDH Viliam Karas uviedol, že odklad systému o jeden rok problém nerieši, iba ho posúva.
Uznesenie vládnej koalície k ETS2 z poslednej schôdze parlamentu označil za nedostatočné.

KDH tvrdí, že ETS2 by ohrozil konkurencieschopnosť európskeho hospodárstva a zvýšil finančné zaťaženie rodín s nižšími príjmami, dôchodcov a malých či stredných podnikov.

Člen predsedníctva hnutia Jozef Hajko upozornil, že systém predstavuje neprimeranú záťaž pre obyvateľov v období hospodárskej neistoty.

KDH zároveň vyzýva vládu, aby pripravila systém adresnej pomoci na boj s energetickou chudobou a podporila rozvoj nízkouhlíkových a jadrových zdrojov energie.

(tasr, lud)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Štáty V4 vyjadrili odpor voči paktu EÚ o migračných kvótach

Poľsko, Maďarsko, Slovensko a Česko vyhlásili, že sa nebudú riadiť plánom Európskej únie o prerozdelení migrantov.
Poľský premiér Donald Tusk a maďarský líder Viktor Orbán podľa Euronews odmietli nielen prijímanie migrantov, ale aj finančné kompenzácie.

Slovenský premiér Robert Fico (Smer) sa stotožňuje s „nulovou migráciou“ a Česko avizovalo, že migrantov odmietne z bezpečnostných dôvodov.

Výnimky sa dohodnúť dajú, avšak len pre krajiny pod reálnym migračným tlakom.
Do tejto kategórie spadajú aktuálne Poľsko a Česko.
Pre citovaný portál predstavitelia Únie potvrdili, že očakávajú uplatnenie výnimiek od oboch štátov.
Maďarsko a Slovensko môžu akt napadnúť právne.

Komisia navyše pôvodne zmeškala termín na návrh fondu solidarity, čo situáciu ešte viac skomplikovalo.
O pálčivej téme sa bude pravdepodobne diskutovať na decembrovom samite lídrov Únie.

Členovia bloku majú pomôcť zmierniť záťaž štátov „pod migračným tlakom“.
Môžu tak urobiť tromi spôsobmi: premiestnením určitého počtu žiadateľov o azyl na svoje vlastné územie, zaplatením 20-tisíc eur za osobu, s premiestnením ktorej nesúhlasia, alebo financovaním operačnej podpory v členských štátoch, ktorým prislúcha status „pod tlakom“.

(max)

P.S. Konečne jednota V4 :)
Stačia nám ukrajinci. To je žiadúca migrácia.
A ešte máme čo robiť s integráciou a starostlivosťou o naších rómov (10% obyvateľstva)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Pi 14 11, 2025 6:40 pm Môžu tak urobiť tromi spôsobmi: premiestnením určitého počtu žiadateľov o azyl na svoje vlastné územie, zaplatením 20-tisíc eur za osobu, s premiestnením ktorej nesúhlasia, alebo financovaním operačnej podpory v členských štátoch, ktorým prislúcha status „pod tlakom“.
Cize Slovensko bude platit Taliansku, Spanielsku, Grecku a Cypru miliony EUR na "ziadatelov o azyl", ktorych si tam roky pustali a pustaju.
Lexer
Dátum registrácie: So 22 07, 2023 2:52 am
Has thanked: 220 times

Príspevok od používateľa Lexer »

Smeráci sem chcú navlacit uzbekov a podobnú bandu lebo tu nemá kto robiť
rast
Active Member
Dátum registrácie: Št 11 09, 2025 4:04 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 8 times

Príspevok od používateľa rast »

Za tie platy sa ani nečudujem, že tu nikto nechce pracovať.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Toto sa mi paci - ich hneva nie ze sa stretaval ale ze sa priznal ze sa stretaval. …. Je nepredstaviteľné, že sa Lajčák verejne prizná, že s predmetnou osobou komunikoval a podľa obsahu správ sa s ňou aj osobne stretával,“ uviedla SNS
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 1191 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Lexer napísal: So 15 11, 2025 12:09 am Smeráci sem chcú navlacit uzbekov a podobnú bandu lebo tu nemá kto robiť
Právo šaría za pásom? Ficov uzbecký sen môže byť slovenskou nočnou morou
https://standard.sk/1076413/pravo-saria ... cnou-morou

Počas oficiálnej návštevy Uzbekistanu v júni 2025 predseda vlády Robert Fico (Smer) rokoval o strategickom partnerstve, zbrojárskej spolupráci a predovšetkým o pracovnej sile.

Vyhlásil, že táto krajina je pripravená poskytnúť až 200-tisíc pracovníkov, pričom Slovensko potrebuje približne 150-tisíc ľudí pre priemysel a výrobu. Zároveň Slovensko a Uzbekistan podpísali Deklaráciu o strategickom partnerstve a memorandá o spolupráci.

Uzbekovia pritom majú na svedomí najviac zločinov spáchaných cudzincami v Rusku a Uzbekistan je pritom takmer celý moslimský, väčšina obyvateľov vyznáva sunitský islam.
XTB pozvanka ziskaj 45 eur - cez sukr. spravu
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"