Faktorove ETF v portfoliu

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Frantic
Dátum registrácie: Ut 17 09, 2024 8:54 pm
Has thanked: 2 times

Faktorove ETF v portfoliu

Príspevok od používateľa Frantic »

Ahojte, ako by ste hodnotili taketo investicne portfolio (napr. z pohladu diverzifikacie, vynosnosti, rizik, nakladov,..)...celkovy pohlad? Dlhodobe investovanie 15-20 rokov, broker XTB. Snaha bude postupne zvysovat investovanu ciastku na dvojnasobok.

Ake su vase nazory na faktorove investovanie?
Chcel by som poznat nazory skusenejsich a zbehlejsich investorov. Dakujem.

• Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (USD) Acc (VWCE); TER: 0,19% => mesacne 80€

• Avantis Global Small Cap Value UCITS ETF USD Acc (AVWS); TER: 0,39% => mesacne 20€ (1 ETF)

• Faktorovy investicny plan 3 ETF) - mesacne 25€
1. iShares Edge MSCI World Value Factor UCITS (IS3S); TER: 0,25% (podiel 40%) =>10€
2. iShares Edge MSCI World Momentum Factor UCITS (IS3R); TER: 0,25% (podiel 40%) => 10€
3. iShares Edge MSCI EM Value Factor UCITS (5MVL); TER: 0,40% (podiel 20%) => 5€
niktoalebokadekto
Active Member
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

Re: Faktorove ETF v portfoliu

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Ahoj,

Trochu mi to pripomina YT kanal Investicnej Brambory :D .

Ja by som nespekuloval.

Ak diverzifikovat, tak FTSE All world alebo MSCI ACWI Ak ist za vyssimi vynosmi, tak Nasdaq.

Pekny zvysok roka.
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa iosephus »

Pri takto malých sumách je diverzifikácia na škodu a nie na úžitok. Ak nakupuješ VWCE si už diverzifikovaný až až, ďalšie drobenie ti už nepomôže.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
djlaco
Dátum registrácie: So 09 11, 2024 8:10 am
Has thanked: 105 times
Been thanked: 4 times

Príspevok od používateľa djlaco »

Zbytočne rozbijať kapitál. Stačia dve etf S&P500(20% - kapitálu, tiker SPYL ter 0.03%) a Nasdaq (80% - kapitálu, tiker: ANAV ter:0.14%) na tvoj investičný horizont nešpekulovať.
Ivix
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
Has thanked: 389 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa Ivix »

Komplikovane. Jediny faktor, ktory by zaujimal mna je maximalny vynos. Nasdaq100 alebo SP500 IT. Pomer k hlavnemu indexu je na tebe.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"