Stale si vies ale prepnut z okamzitej na klasicku
Fio
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 149 times
Re: Fio
Prednastavena je vasinou okamzita.
Ide skor o to, ze sa budu lahsie robit podvody na starsich ludoch - resp. ze uz tu platbu nezastavis.
To iste ak sa ti niekto nabura do IB alebo mobilnej apky.
Sms alebo pushka o uz zrealizovanej platbe ti uz bude k nicomu.
Instantna je uz nenavratne prec.
Boli tu uz pripady ked si niekto nieco nainstaloval do PC/mobilu a vybielili mu ucet.
Tusim mobilka Unicredit.
Bola to chyba uzivatela
Ale tak ludia si to zelali..
Ide skor o to, ze sa budu lahsie robit podvody na starsich ludoch - resp. ze uz tu platbu nezastavis.
To iste ak sa ti niekto nabura do IB alebo mobilnej apky.
Sms alebo pushka o uz zrealizovanej platbe ti uz bude k nicomu.
Instantna je uz nenavratne prec.
Boli tu uz pripady ked si niekto nieco nainstaloval do PC/mobilu a vybielili mu ucet.
Tusim mobilka Unicredit.
Bola to chyba uzivatela
Ale tak ludia si to zelali..
- Baba Jaga
- Gold Member **
- Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 118 times
Či štandart alebo okamžitá to je/bolo uplné jedno ,pretože ak ste aj omylom nezmenili na okamžitú platbu tak tie pianaze aj tak odpísalo z účtu hned po zadaní.
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Uz som to tu napisal vyssie.
Z uctu odisli ale zostali este nejaky cas v banke na inom ucte (na zbernom ucte).
V niektorych bankach z toho zberneho odisli do NBS/ECB az na dalsi den.
Takze sa to dalo zastavit.
Bola tam na to casove okno niekolko hodin.
Bavime sa o medzibankovych platbach.
Samozrejme ak by si poslal niekomu peniaze v ramci tej istej banky tak by ich dostal hned.
Ale tam keby niekto robil podvody v ramci banky tak mu zrusia ucet.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Je to pripad od pripadu.
Tebe by nepomohlo ani to.
Ten v Unicredit by mozno o peniaze neprisiel.
Ked mu uz docvaklo ze ho oklamali.
Aktivovali si mobilnu aplikaciu na svoj mobil a vybielili mu ucet. Ak by konal a nebola by to okamzita platba.
So stratou drobnych sa zmieris - problemom su vyssie sumy a lahsie podvody (na senioroch, menej skusenych...)
Pri platformach ako Revolut a ine fintechy je problem sa aj dovolat. Odpisuje ti chatbot tak tam by ti to tiez nepomohlo.
Ale banky na Slovensku maju este hotlinky -24h/7dni v tyzdni.
Tebe by nepomohlo ani to.
Ten v Unicredit by mozno o peniaze neprisiel.
Ked mu uz docvaklo ze ho oklamali.
Aktivovali si mobilnu aplikaciu na svoj mobil a vybielili mu ucet. Ak by konal a nebola by to okamzita platba.
So stratou drobnych sa zmieris - problemom su vyssie sumy a lahsie podvody (na senioroch, menej skusenych...)
Pri platformach ako Revolut a ine fintechy je problem sa aj dovolat. Odpisuje ti chatbot tak tam by ti to tiez nepomohlo.
Ale banky na Slovensku maju este hotlinky -24h/7dni v tyzdni.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Mne sa uz stalo, ze som poslal zle
Aj som na to hned prisiel.
Ale neriesil som to, boli to drobne.
Lebo ani storno platby nie je zadarmo.
Ale ked uz platbu dostane prijemca tak sa to uz stornovat neda. Max mozes poziadat banku aby sa spojila s druhou a ta poziadala v tvojom mene o vratenie ak nemas kontakt na prijemcu.
Ale ten ti to uz nemusi vratit ani banka mu to uz legalne nemoze zobrat . Mozes to max.riesit sudom.
Pokial tu platbu este prijemca neobrzal (je na ceste) tak sa da zrusit/vratit. Pri instatnej to uz nie je mozne.
Aj som na to hned prisiel.
Ale neriesil som to, boli to drobne.
Lebo ani storno platby nie je zadarmo.
Ale ked uz platbu dostane prijemca tak sa to uz stornovat neda. Max mozes poziadat banku aby sa spojila s druhou a ta poziadala v tvojom mene o vratenie ak nemas kontakt na prijemcu.
Ale ten ti to uz nemusi vratit ani banka mu to uz legalne nemoze zobrat . Mozes to max.riesit sudom.
Pokial tu platbu este prijemca neobrzal (je na ceste) tak sa da zrusit/vratit. Pri instatnej to uz nie je mozne.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Ak si raz niekoho das medzi prijemcov (so spravnym menom) tak uz ta nic neupozorni lebo meno uctu sedi.
To iste ak zaplatis cez QR kod kde bude uvedene aj spravne meno prijemcu/uctu na tom QR kode.
Ja netvrdim, ze instatne si zle.
Len umoznuju jednoduchsie podvody, tym ze po potvrdeni platby (omylom alebo tym, ze si bol podvedeny alebo tvoji rodicia…) uz nemas ziadnu moznost tu platbu zrusit.
Lebo odoslanim uz ju ma prijemca hned na ucte a moze si ich hned vybrat alebo preposlat dalej.
Podvodnici si otvaraju ucty na biele kone - bezdomovcov atd.
To iste ak zaplatis cez QR kod kde bude uvedene aj spravne meno prijemcu/uctu na tom QR kode.
Len umoznuju jednoduchsie podvody, tym ze po potvrdeni platby (omylom alebo tym, ze si bol podvedeny alebo tvoji rodicia…) uz nemas ziadnu moznost tu platbu zrusit.
Lebo odoslanim uz ju ma prijemca hned na ucte a moze si ich hned vybrat alebo preposlat dalej.
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1107 times
- Been thanked: 116 times
Problem je, ze nemozes kvoli "blbosti" niektorych ludi "brzdit pokrok"... Auta zrazaju ludi (aj na prechode)... ludia sa prezieraju sladkym a tlstym... otazka je, kde je hranica, co spravit "blbuvzdorne" zakazom... a co ponechat na rozhodnuti ludi s volebnym pravom...kixog47100 napísal: ↑Št 20 11, 2025 9:52 am Ak si raz niekoho das medzi prijemcov (so spravnym menom) tak uz ta nic neupozorni lebo meno uctu sedi.
-
miobaspe
- Dátum registrácie: Pi 01 01, 2021 10:26 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
Bol som dnes v banke. Fio ma dnes spustit uplne novu verziu mobilnej aplikacie svojho brokera. Pocitacove rozhranie sa vraj menit nebude
Referral link pre založenie účtu u Interactive Brokers:
https://ibkr.com/referral/peter2274
https://ibkr.com/referral/peter2274
-
rmaly
- Guru Member ****
tak super, lebo volakedy ju podla mna mali... potom sa mi nepodarilo ju stiahnut (ze sa pripravuje)... mozno v CR isla - ale tu sa mi zdalo, ze vobec nefungovala... tak uvidime...
edit: vyzera to, ze je dostupna na google play...
edit2: neda sa mi to aktivovat - hadze chybu pri pridavani zariadenia (zadam meno a pise, ze problem s cislom... ktore ale mam pridane vseobecne)... takze ticket
-
Fund
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 267 times
- Been thanked: 100 times
poplatkovo to ako vyzera?rmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:05 amtak super, lebo volakedy ju podla mna mali... potom sa mi nepodarilo ju stiahnut (ze sa pripravuje)... mozno v CR isla - ale tu sa mi zdalo, ze vobec nefungovala... tak uvidime...
edit2: neda sa mi to aktivovat - hadze chybu pri pridavani zariadenia (zadam meno a pise, ze problem s cislom... ktore ale mam pridane vseobecne)... takze ticket
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 1396 times
Neúčtuje poplatky z hodnoty portfolia, ale pouze za uskutečněné obchody.
Kalkulacka poplatkov:
https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... nvestovani
A ukazka novej aplikacie:
Kalkulacka poplatkov:
https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... nvestovani
A ukazka novej aplikacie:
eToro 500$ v akciach: https://etoro.tw/4brWhXi
-
rmaly
- Guru Member ****
za appku samotnu nic... Fio sa plati len za nakup / predaj... orientacne 7.95 usd za nakup/predaj do 100ks US (aj US ETF) a 9.95 na Xetre tusim.Fund napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:14 ampoplatkovo to ako vyzera?rmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:05 amtak super, lebo volakedy ju podla mna mali... potom sa mi nepodarilo ju stiahnut (ze sa pripravuje)... mozno v CR isla - ale tu sa mi zdalo, ze vobec nefungovala... tak uvidime...
50 czk na Prazskej burze
-
Fund
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 267 times
- Been thanked: 100 times
...a sakra to je dostrmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 11:25 amza appku samotnu nic... Fio sa plati len za nakup / predaj... orientacne 7.95 usd za nakup/predaj do 100ks US (aj US ETF) a 9.95 na Xetre tusim.Fund napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:14 ampoplatkovo to ako vyzera?rmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:05 amtak super, lebo volakedy ju podla mna mali... potom sa mi nepodarilo ju stiahnut (ze sa pripravuje)... mozno v CR isla - ale tu sa mi zdalo, ze vobec nefungovala... tak uvidime...
50 czk na Prazskej burze
-
rmaly
- Guru Member ****
Tak ked kupis za par tisic, tak to az tak nevadi... nemozes kupovat za 20 eur... a jedni z mala maju tie us etf...Fund napísal: ↑Št 04 12, 2025 11:27 am...a sakra to je dostrmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 11:25 amza appku samotnu nic... Fio sa plati len za nakup / predaj... orientacne 7.95 usd za nakup/predaj do 100ks US (aj US ETF) a 9.95 na Xetre tusim.Fund napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:14 ampoplatkovo to ako vyzera?rmaly napísal: ↑Št 04 12, 2025 10:05 amtak super, lebo volakedy ju podla mna mali... potom sa mi nepodarilo ju stiahnut (ze sa pripravuje)... mozno v CR isla - ale tu sa mi zdalo, ze vobec nefungovala... tak uvidime...
50 czk na Prazskej burze
na Europske by som to nepouzival velmi, tie vies kupit na ibkr za zlomok ceny...
Jaj a samozrejme konverziu musis robit cez Roklen alebo nieco, lebo maju (ako kazda banka) strasny konverzny kurz
-
rmaly
- Guru Member ****
No, uz nebude 100%, ale max 75% (na najblizsieho pol roka)... mozu vzdy "vyhlasit" novy pomer... tak som to pochopil... a plati to asi na vsetky uvery od 1.1.2026
-
vsadebol
- Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
no tak aspon nam to ostane ale ze vraj len do konca fixacie, a ze potom sa uvidi tak to este bude zaujimave
-
rmaly
- Guru Member ****
Ja to zatial nevyuzivam, ale planujem... tak zase lepsie ako prstom do okavsadebol napísal: ↑Pi 02 01, 2026 7:43 amno tak aspon nam to ostane ale ze vraj len do konca fixacie, a ze potom sa uvidi tak to este bude zaujimave
-
rmaly
- Guru Member ****
Tak este mensi update (k horsiemu asi)... pozicias si 100k. Na hyposporiacom konte mas 100k. Z toho ti zoberu do uvahy 75% a teda 75k. Ale musis tam mat 100k... takze tych 25 tam lezi ladom. Nie ze ti tam staci mat 75k...