Matej1992 napísal:Mal by som opäť raz po čase otázočku na skúsenejších kolegov. V čom presne spočíva činnosť/biznis healthcare (na finvize: Health care plans:
http://www.finviz.com/screener.ashx?v=1 ... -marketcap) ?
Mám predstavu, že sú to niečo ako poisťovne a nemocnice dokopy? Je ich prostredie/biznis je štátom, teda USA regulované alebo nie?
Lebo v princípe pozorujem spoločnosti ako Wellpoint alebo Humana, ktorým ich zisky nerastú ani neklesajú, zatiaľ čo rastie EPS 10%-ným tempom vďaka tomu, že firmy z vysokého cashflowu financujú obrovské odkupy akcií a vyplácajú slušné dividendy.
Problémom by mohlo pre ne byť rast ceny akcií a teda zvýšenie PE ktoré majú priemerne pod 10 a teda by nemali dosť peňazí na spomínané odkupy akcií, čo im zabezpečuje rast EPS pri rovnakom alebo nižšom zisku posledné roky...
Vďaka za každú info

Lepšie by Ti asi odpovedali investori, ale nikto sa neozval..
Z mojích postrehov:
Zdravotníctvo tam funguje na súkromnej báze ...štát sa to snaží regulovať..ale podstata je, že firmy sú na burzách a môžeš do nich investovať. Majú aj štátne nemocnice, ale tie nestoja za nič...sú pre bezdomovcov, nepoistených a pod.
Tie dve, čo spomínaš sú súkromné zdravotné poisťovne. Obchodujem s nimi často a mávajú dobré výsledky aj keď nie vždy sa im darí rovnako. Určitý tlak tu badať v súvislosti z reformou zdravotníctva, kde sa štát snaží míňať menej a zároveň mať v zdravotnej starostlivosti viac občanov. Obchodovať môžeš všetko v zdravotníctve..poistovne, nemocnice, ústavy, supplies, lieky, services..naozaj široká paleta vynikajúcich možností.
Čo sa týka len poisťovní, tento kvartál boli výsledky rozpoltené. To znamená, že zhruba polovici sa darilo (WCG, UAM, ACG, UNH, MOH ) polovici nie (HUM, MGLN, CVH, AET,CNC).
Rast majú ako iné akcie, nielen z odkupov , ale aj z akvizícii...takto rastú všetky firmy.
Výhodou HEALTHCARE je podla mna to, že je to defenzívne odvetvie a že mnoho firiem nie je závislých na exporte ( neohrozuje ich globálna kríza ). Ja tam kopa firiem, čo podniká len v určitom segmente a biznis im ide dobre....populácia starne a väčšina američanov minie svoje celoživotné úspory na starostlivosť o seba.
Podľa mňa je to výborný sektor na investovanie, len si treba analyzovať odvetvia a segmenty ...je ich kopa a nájdeš tam vela firiem, čo sú na svetovej úrovni a vysoko ziskové.