Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 269 times
Been thanked: 320 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Ak by niekto potreboval…
Už nepotrebujete metódu odpredaja FIFO alebo LIFO.
Odpredaj buď prvé alebo posledné.

Ak pôjdete do sell a hore zakliknete select lots, môžte si vybrať dátum, ktoré akcie chcete predať. Jednoducho zakliknete, ktoré chcete odpredat.
Akurát Pozor, ak odpredávate niektoré pozície, musia byť vždy vyššie, ako máte priemernú cenu.

Vždy cez sell; prvá možnosť je select lots a druhá cez view lots.
Prílohy
1
1
1
1
1
1
2
2
2
2
2
2
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
Erik
Dátum registrácie: Pi 04 03, 2022 6:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Ako aktualizujem svoje identifikačné číslo a adresu na účte na Interactive Broker?

Príspevok od používateľa Erik »

Ahoj všetci, potrebujem pomôcť s aktualizáciou (úpravou) môjho účtu. Potrebujem zmeniť identifikačné číslo z občianskeho a adresu. Vždy, keď sa pokúšam zmeniť tieto informácie na svojom účte, vyzerá to v poriadku, ale nič sa nedeje, príde správa že na učte došlo k úpravám a že ak som to nebol ja aby som kontaktoval podporu , čo chápem ako že to je v poriadku že sa tam niečo deje avšak po niekoľkých dňoch staré informácie zostávajú a nič sa nemení. Vie mi s tým niekto pomôcť? Ak niekto viete prosím , čo mám robiť, pretože sa snažím upraviť, ako to bolo napísané aj na podpore IB, a to nefunguje. Je nevyhnutné poskytnúť fotografiu nového identifikačného dokladu ? I ked ma na take niečo ani nevyzvalo a asi ani nebola možnosť to tam dať , plus teraz som obdržal správu aby som nahral svoj doklad ( nejake nove ich nariadenia AU10TIX ) , ale to nemôžem keďže ten starý doklad už nemam pretože mam novy občiansky s novou adresou , doslova začarovaný kruh .
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 528 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Erik
pravdepodobne treba nahrat fotku noveho dokladu, to by malo ist. Vzdy by v systeme mali mat tvoj aktualny doklad.
Erik

Trumpeta1978 napísal: Ne 05 04, 2026 5:27 am Erik
pravdepodobne treba nahrat fotku noveho dokladu, to by malo ist. Vzdy by v systeme mali mat tvoj aktualny doklad.
Pri zmene údajov osobnom profile takáto možnosť sa mi zdá že ani není , len pri nahrávaní údajov keď sa registruješ .
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 528 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Erik napísal: Ne 05 04, 2026 12:57 pm
Trumpeta1978 napísal: Ne 05 04, 2026 5:27 am Erik
Pri zmene údajov osobnom profile takáto možnosť sa mi zdá že ani není , len pri nahrávaní údajov keď sa registruješ .
Kazdy rok, na zaciatku, vyskoci taky formular kde sa maju aktualizovat udaje. Ked sa ten udaj /cislo op/budes snazit editovat tak by ta to malo vyzvat aby si dolozil fotku op.
frakan
Gold Member **
Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 46 times

Re: Ako aktualizujem svoje identifikačné číslo a adresu na účte na Interactive Broker?

Príspevok od používateľa frakan »

Erik napísal: Ne 05 04, 2026 12:21 am Ahoj všetci, potrebujem pomôcť s aktualizáciou (úpravou) môjho účtu. Potrebujem zmeniť identifikačné číslo z občianskeho a adresu. Vždy, keď sa pokúšam zmeniť tieto informácie na svojom účte, vyzerá to v poriadku, ale nič sa nedeje, príde správa že na učte došlo k úpravám a že ak som to nebol ja aby som kontaktoval podporu , čo chápem ako že to je v poriadku že sa tam niečo deje avšak po niekoľkých dňoch staré informácie zostávajú a nič sa nemení. Vie mi s tým niekto pomôcť? Ak niekto viete prosím , čo mám robiť, pretože sa snažím upraviť, ako to bolo napísané aj na podpore IB, a to nefunguje. Je nevyhnutné poskytnúť fotografiu nového identifikačného dokladu ? I ked ma na take niečo ani nevyzvalo a asi ani nebola možnosť to tam dať , plus teraz som obdržal správu aby som nahral svoj doklad ( nejake nove ich nariadenia AU10TIX ) , ale to nemôžem keďže ten starý doklad už nemam pretože mam novy občiansky s novou adresou , doslova začarovaný kruh .
Ahoj Erik, ja som riešil rovnaký problém a s rovnakým výsledkom. Nakoniec som to vzdal, nemal som už nervy na to. Ignorujem tie výzvy, všetko som predal a presunul k inému brokerovi, okrem jednej akcie kde čakám na časový test.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2392 times
Been thanked: 2780 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Skús, či ti pomôže výcuc s AI:

Zmena identifikačných údajov v Interactive Brokers (IBKR) je pomerne priamočiary proces, ktorý prebieha priamo cez ich klientsky portál.
Keďže patríte pod írsku pobočku (IBIE), postupujete podľa štandardných európskych pravidiel KYC (Know Your Customer).

Tu je návod, ako na to:

1. Kde nájsť nastavenia

Prihláste sa do svojho účtu cez Klientsky portál (Client Portal) na webovej stránke IBKR.
V menu (zvyčajne vpravo hore pod ikonkou panáčika alebo vaším menom) kliknite na Settings (Nastavenia).
V sekcii Account Profile vyberte možnosť Profile Management (niekedy označené ako User Settings).

2. Aktualizácia údajov

Nájdite časť venovanú vašim osobným údajom (Personal Information).
Kliknite na ikonu ozubeného kolieska alebo Configure (upraviť) pri položke "Identification".
Tu zadáte údaje z vášho nového dokladu (číslo OP/pasu, dátum vydania a platnosti).

3. Nahratie dokumentov (Upload)

Keď zmeníte údaje v systéme, IBKR vás takmer určite požiada o nahratie skenu nového dokladu.
Systém vám buď vygeneruje "Pending Task" (úlohu) na hlavnej obrazovke, alebo vás presmeruje do Secure Message Center.

Formát: Dokument odfoťte alebo naskenujte farebne, v dobrom rozlíšení a dajte si pozor, aby neboli orezané rohy.
Ak nahrávate občiansky preukaz, nezabudnite nahrať obe strany.

Overenie: Proces schválenia trvá zvyčajne 1 až 3 pracovné dni. Počas tejto doby môže byť váš účet v režime "iba na čítanie" v závislosti od dôležitosti zmeny, ale väčšinou môžete obchodovať ďalej.

Mobilná aplikácia: Ak máte v telefóne aplikáciu IBKR Mobile, proces nahratia dokumentov je často jednoduchší cez ňu, pretože môžete doklad odfotiť priamo v aplikácii (cez More -> Settings -> Account Settings).

Exspirácia: Ak vám starý doklad už expiroval, odporúčam to urobiť čo najskôr, aby ste predišli dočasnému zablokovaniu výberov.

Tip: Ak by vám systém neumožnil zmenu upraviť priamo v profile (stáva sa to pri určitých typoch zabezpečenia), napíšte správu priamo na podporu cez Support -> Message Center -> Compose -> Account Settings -> Identity/Personal Information Update.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Erik

ešte sa chcem spýtať , prišlo niekomu poštou task AU10TIX verifikácia , či to je k tým zmenám ohľadom údajov v profile .
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1560 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Matus Formanek https://www.facebook.com/groups/bluenum ... n__=%2CO*F spravil exaktnú poplatkovú analýzu pre IBKR Ireland

Porovnanie: Fixed vs. Tiered
Pre celé akcie/ETF a prvé cenové pásmo IBKR platia tieto fakty. Pri relevantných európskych trhoch je v Tiered pláne sadzba 0,05 %, minimum 1,25 €, maximum 29 €; pri Fixed – IB SmartRouting je sadzba tiež 0,05 %, minimum 3,00 € a maximum bez stropu.
Hodnoty ilustrovaných obchodov pri pásme do 50k€ sú na obrázku nižšie. Tieto hodnoty sedia pri predpoklade nakupu celých shares, použitia SmartRouting. IBKR pri Euronext ETF uvádza navyše +0,75 € per execution.
670611106_10227317007589368_6255954568383789357_n.jpg
Kľúčové zistenia (TL;DR):
  • Xetra (IBIS) vyhráva v Tiered: Pri nákupoch do 6 000 € je Tiered jednoznačne lacnejší (minimum 1,25 € vs. 3,00 €).
  • Bod zlomu je pri použití Euronext ETF: Pri burzách v Paríži či Amsterdame si IBKR v Tiered pláne účtuje extra 0,75 € za exekúciu. Tu sa Tiered prestáva oplatiť už pri sumách nad 4 500 €.
  • Strop 29 €: Pri veľkých jednorazových nákupoch (nad 58k €) vás Tiered ochráni stropom, zatiaľ čo Fixed plán stúpa lineárne ďalej.
  • Frakcie (Fractional Shares): Ak investujete cez „Recurring Investment“, Fixed minimum klesá na 1,25 €, čo ruší hlavnú nevýhodu Fixed pri malých nákupoch. Pri malých frakčných nákupoch na Xetre tak môžu byť Fixed a Tiered rovnaké; pri Euronext môže byť Fixed výhodnejší, lebo Tiered nesie +0,75 € za exekúciu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"