LGBTI+

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.

Aké práva by mali mať páry rovnakého pohlavia na Slovensku?

Hlasovanie ukončené Po 07 08, 2023 12:08 pm

1. Som za registrované partnerstvá
8
44%
2. Som za sobáše + adopciu detí
5
28%
3. som za zachovanie súčasného stavu
5
28%

Celkom hlasov: 18

Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 249 times
Been thanked: 606 times
Kontaktovať používateľa:

Re: LGBTI+

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Takze ono je dost podobne, u nas konzervativni krestania vnimaju zmenu pohlavia ako nieco neprirodzene a proti bozim zakonom

Existuju v prirode u cloveka biologicky iba dve pohlavia, to mame v genoch. Na tom sa dufam zhodne kazdy clovek co mal hodiny biologie. Akakolvek odchylka je anomalia a nemozem anomaliu vyhlasovat za normalitu. Anomalia nikdy nemoze byt normalita, lebo tym sa normalita dostava do stavu anomalie.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 308 times
Been thanked: 203 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

MiBi skor sa tu bavime o tom, akoby EU do obcianskych presadzovala povinnu kolonku vierovyznanie. Co to ma hladat v beznom statnom doklade?? A co ma v beznom statnom doklade hladat pocitove pohlavie? Ak tak velmi chcu, nech daju vsade povinne biologicke pohlavie a ze kto velmi chce nech si do vedlajsej moze dat zapisat aj pocitove pohlavie.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2461 times
Been thanked: 2846 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

MiBi napísal: Pi 20 03, 2026 5:17 pm ... u nas konzervativni krestania vnimaju zmenu pohlavia ako nieco neprirodzene a proti bozim zakonom,
takisto ako konzervativne islamske pravo vnima konverziu na krestanstvo tiez ako nieco co neprirodzene, nemoralne a proti bozim zakonom.
Nejde o to, že u nás konzervativni krestania vnimaju zmenu pohlavia ako nieco neprirodzene.
Ide o to, že ako štát sami (demokraticky) rozhodujeme o tom, že uznávame 2 pohlavia a za akých okolností môže byť zmena pohlavia zapísaná v dokumentoch.

Teda nie je demokratické, ked väčšina chce 2 pohlavia, aby nám únia vnútila, že musíme uznávať 10 pohlaví.
Nemusíme a strašenie väzením nie je namieste..ide len o to, že u nás treba rešpektovať naše zákony.

Prečo by nám mala EU vnucovať, že zmena pohlavia len na základe pocitu znamená, že u nás môže ísť MUŽ do sauny alebo WC medzi ženy, alebo trebárs súťažiť zo ženami?

Pritom sme len obyčajná ÚNIA - teda zväzok suverénnych národných štátov.
Na rozdiel od Spojených štátov amerických, čo je federácia , teda v podstate jeden štát ...aj napriek tomu sa tam rešpektujú zákony rôznych štátov kde spadá aj zmena pohlavia, trest smrti a pod.

Zdravý rozum sa zastavuje nad tým, lebo nie sú domyslené veci, kam až takáto šialená progresivita môže zájsť.
V USA to už zažili, dával som príklady aj z Kanady ( že vlastný otec mal zakázané svoju dcéru nazývať jej pravým menom ).
Ak EU dospeje k tomu, že bude 10 pohlaví, alebo niekto bude mať právo myslieť si, že je zviera a vynucovať si od spoločnosti iné zaobchádzanie, čo ďalej?

To väzenie je blbosť- ako keby si povedal, že turista z dúhového štátu nemôže ísť do arabského štátu...
Môže, ale musí rešpektovať ich zákony a konať tak, aby ich neporušoval.
Zákony sa neporušujú tým, že si myslím, že som žena, alebo mutant, ale tým, že robím niečo nezákonné,
napríklad vtrhnem s odhaleným penisom do ženskej sauny a budem sa oháňať EU pasom kde mám napísané že som žena...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Pi 20 03, 2026 7:15 pm Ide o to, že ako štát sami (demokraticky) rozhodujeme o tom, že uznávame 2 pohlavia a za akých okolností môže byť zmena pohlavia zapísaná v dokumentoch.
Zmena pohlavia neexistuje - pohlavie mas zakodovane v DNA kazdej jedinej tvojej bunky. To nie je len ci mas penis alebo vaginu.
Existuje len imitacia zmeny pohlavia.
A mat v oficialnom doklade zapisovane imitacie zmeny pohlavia, imitacie zmeny farby pokozky, imitacie zmeny farby vlasov --- je nezmysel. Progresivisticky nezmysel a vyraz hlbokej demencie.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1636 times

Príspevok od používateľa MiBi »

jaroslav80 napísal: Pi 15 05, 2026 12:23 pm Z mojho pohladu, hmutie PS zneuziva slovo "progresivne" a schovava zan diktatorske maniere. Nasledne Juggler ohyba slovo "neomarxizmus" a prilepuje ho k zneuzitemu "progresivizmu", aby poukazal prave na tie skryte diktatorske a cenzorske maniere PS.

Priklad. Polskom aktualne rezonuje tema, ze dvaja Poliaci, kedze Polsko neuznava homosexualne "manzelstva" ani "registrovane partnerstva" - isli do Germanie, kde to uznavaju a tam "uzavreli zvazok". Nasledne prisli do Polska a vyzadovali, aby uznali formalne ich zvazok, ktory v Polsku ale nie je zakotveny v zakonoch. Polsko je clenom EU, ale do EU vstupovalo s tym, ze v kulturno-etickych otazkach si zakony stanovuju jednotlive staty a nie centrala EU. Centrala EU to zjavne ignoruje - diktatorska praktika. Hnutie PS pracuje podobnymi sposobmi a podporuje taketo praktiky. Takze z mojho pohladu by som prilepil skor nalepku "diktatorsky progresivizmus". "Neomarxisticky progresivizmus" je z mojho pohladu mierne nepresne.
Jaroslav a Kuba je potom co? Neomarxisticky progresivna?

V roku 2022 Kubánci nehlasovali o štáte, revolúcii ani socializme. Hlasovali o rodine, láske a o tom, kto môže s kým žiť. A práve preto malo toto referendum taký symbolický význam.

Nový Rodinný kódex — Código de las Familias — legalizoval manželstvá párov rovnakého pohlavia, umožnil adopcie homosexuálnym partnerom a výrazne rozšíril práva detí, starých rodičov či nebiologických rodičov. V praxi to znamená, že Kuba sa týmto zákonom dostala približne na úroveň progresívnejších západoeurópskych krajín, ako sú Španielsko, Portugalsko, Belgicko či Holandsko. A v niektorých detailoch ich dokonca predbehla.

Keď dnes človek prechádza Havanou a vidí dúhové vlajky počas oficiálnych podujatí organizovaných štátom, pôsobí to ako úplne iná krajina. A ešte väčší paradox nastáva vo chvíli, keď zistí, že Kuba dnes patrí medzi málo krajín regiónu, kde štát financuje tranzície a operácie zmeny pohlavia v rámci verejného zdravotníctva.

https://www.navratil.travel/kubansky-pa ... ez-europa/
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Pi 15 05, 2026 1:13 pm Jaroslav a Kuba je potom co? Neomarxisticky progresivna?
Jasne, ze Kuba je neomarxisticky progresivna, nieco na sposob Bidenovskych USA alebo aktualnej EU.

Plus Hispanci, Latinska Amerika a Frantici maju LGBTi zrejme ako taky folklor. Ides po Madride na ulici a kazdy druhy semafor pre chodcov tam ma dve dievcatka ako sa drzia za ruku. Francuzske filmy za poslednych 10 rokov takmer ziadny neziskal nejake ocenenie ak v nom neboli predstavovane lezby.
iosephus
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 68 times
Been thanked: 127 times

Príspevok od používateľa iosephus »

"Od zavedenia zákona v roku 2008 dokázalo operáciu reálne podstúpiť menej ako 30 Kubáncov. Čakacia doba trvá niekoľko rokov a operácie nevykonávajú kubánski lekári, ale belgickí dobrovoľníci, ktorí prichádzajú raz ročne.
Americké obchodné embargo navyše bráni kubánskym lekárom získať hormonálne lieky a chirurgické pomôcky. Mnoho trans Kubáncov si preto hormóny obstaráva cez internet bez lekárskeho dozoru.
https://coha.org/a-new-revolution-the-p ... s-in-cuba/
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
MiBi
VETERAN MEMBER *****

iosephus napísal: Pi 15 05, 2026 1:39 pm "Od zavedenia zákona v roku 2008 dokázalo operáciu reálne podstúpiť menej ako 30 Kubáncov. Čakacia doba trvá niekoľko rokov a operácie nevykonávajú kubánski lekári, ale belgickí dobrovoľníci, ktorí prichádzajú raz ročne.
Americké obchodné embargo navyše bráni kubánskym lekárom získať hormonálne lieky a chirurgické pomôcky. Mnoho trans Kubáncov si preto hormóny obstaráva cez internet bez lekárskeho dozoru.
https://coha.org/a-new-revolution-the-p ... s-in-cuba/
Clanok je z r. 2015 a podla mojho zdroja to referedum bolo v r.2022
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Pi 15 05, 2026 1:43 pm Clanok je z r. 2015 a podla mojho zdroja to referedum bolo v r.2022
MiBi napísal: Pi 15 05, 2026 1:13 pm V praxi to znamená, že Kuba sa týmto zákonom dostala približne na úroveň progresívnejších západoeurópskych krajín, ako sú Španielsko, Portugalsko, Belgicko či Holandsko. A v niektorých detailoch ich dokonca predbehla.
Presne ako sa pise v clanku a ako suhlasim aj ja - Kuba je progresivny neomarxizmus podobnej urovne ako Spanielsko, Portugalsko, Belgicko, Holandsko a v niektorych oblastiach aj viac.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Neomarxista Lubos krici, ze Slovensko stoji za Kubou:
https://www.facebook.com/reel/2126969927875041
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2461 times
Been thanked: 2846 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Trest za nazývanie muža mužom. Sloboda prejavu dostáva v EÚ na frak.
Vo Francúzsku a Nemecku za pomenovanie skutočnosti ľudí vyšetrujú a ženú pred súd.

https://marker.sk/clanky/1528/trest-za- ... eu-na-frak

„Som obeťou zločinu z nenávisti,“ povedal šéf regionálnej pobočky papierenskej firmy v americkom seriáli, keď si jedného rána vo svojej kancelárii našiel poriadne smradľavé prekvapenie.

„Takto zločin z nenávisti nevyzerá,“ odpovedal mu podriadený...
„Ale ja som to nenávidel, naozaj veľmi...“ plačlivo sa o „darčeku“ uprostred kancelárie vyjadril šéf.

Ak ste názov seriálu z tejto ikonickej scény neidentifikovali, ide o The Office.
Na takýto Kancel, kde sa nenávidené činy stávajú zločinmi z nenávisti, sa pritom v realite mení aj Francúzsko alebo Nemecko.

Za nenávisť však objekt svojej výraznej nevôle nemôže vyhlásiť každý človek.
Iba ten, kto je súčasťou ochraňovanej kasty. Napríklad transsexuál.

Francúzsko: „Ľudia s penismi“ je urážka na základe rodovej identity

Feministická aktivistka Dora Moutotová vyššie pomenovaný princíp v ostatných rokoch zakúsila na vlastnej koži.
Prípad, ktorý sa ťahal štyri roky, minulý týždeň vyústil vo verdikt súdu.
Moutotová musí zaplatiť pokutu 1 000 eur za to, že o transsexuáloch hovorila ako o „ľuďoch s penismi“.
K tomu jej súd naparil aj 5-tisícové odškodné pre konkrétneho „poškodeného“ transsexuála.

Ako k „zločinu“ došlo? Písal sa rok 2022 a Doru Moutotovú pozvali do televíznej diskusie.
Jej spoludiskutujúcim bol aj vtedajší starosta maličkej francúzskej obce.
Bežne sa do televíznych diskusií starostovia dediniek s 500 obyvateľmi nepozývajú, ale Marie Cau bol unikátny.
Starosta sa totiž identifikoval ako starostka.
To z neho robilo prvého transsexuála vo vedení akéhokoľvek francúzskeho sídelného útvaru.

Dora Moutotová bola už vtedy známa ako feministka, ktorá kritizuje transgenderizmus.
Dala sa teda čakať výbušná debata. Lenže gender hnutiu treba pritakávať, nie o ňom debatovať.
A tak dve dúhové mimovládky Moutotovú za jej vyjadrenia v diskusii zažalovali.

Nepáčil sa im napríklad tento jej výrok: „Ako ženy si musíme dávať pozor na ľudí s penismi.“
Moutotová tým chcela povedať, že z dôvodu bezpečnosti sú ženy a dievčatá prirodzene podozrievavé voči úmyslom mužov.
A nezáleží na tom, ako sa ktorý chlap identifikuje. Je aj jedno, či muž nosí sukňu alebo nohavice.
Ide o klasický argument za vyhradenie priestorov, kde sa ženy vyzliekajú, alebo sú inak zraniteľné, naozaj iba pre ženy.

Tento klasický, logický argument Dory Moutotovej však francúzsky súd uznal za urážku na základe rodovej identity. Pochopiteľne, Moutotová sa odvolala a všetci fanúšikovia reality jej držia palce.
Budúce generácie však nikdy neuveria, že sme sa na svete o niečom podobnom vôbec sporili.

Nemecko: Muža mužom nenazveš

Nemecký stret transgenderizmu s realitou, z ktorého sa stal predmet policajného vyšetrovania, sa začal takto: Transsexuál, ktorý si hovorí Laura Hannah Holstein, sa v roku 2024 v nemeckom Erlangene rozhodol navštíviť fitness centrum určené iba ženám.

Centrum však trvalo na tom, že je pre ženy a Holsteina odmietlo zaregistrovať.
Holstein, ktorý je aj napriek svojej tradične mužskej plešatosti legálne ženou, kvôli tomu podal trestné oznámenie.
Okrem fitness centra podával Holstein oznámenia na mnohých iných, alebo sa tým aspoň vyhrážal.

Mimochodom, Holstein nie je ženou, ale nie je vlastne ani transsexuálom.
Neabsolvoval totiž žiadne operácie „na zmenu pohlavia“.
Lenže to v Nemecku na zmenu označenia v pohlavia v dokladoch nie je potrebné.
Holstein je teda „ženou“ na papieri.

Ako sa hovorí, papier znesie veľa. A do prípadu „úradnej ženy“ Holsteina sa vložil aj nemecký antidiskriminačný orgán.
Ten ešte v roku 2024 fitness centrum vyzval, aby transsexuálovi vyplatili kompenzáciu 1 000 eur.

Keď nemecká ženská organizácia Frauen Heldinnen antidiskriminačnej komisárke napísala otvorený list, v ktorom sa zastala majiteľky fitness centra, spravila jednu zásadnú chybu.
Holsteina nazvala nie na základe jeho pocitov, ale reality, teda mužom.
Pod zverejneným blogom sa zároveň nahromadili stovky komentárov, ktoré rozhodnutie fitness centra chválili.

To sa Holsteinovi naozaj veľmi nepáčilo (nenávidel to) a tak podal trestné oznámenie aj na ženskú organizáciu, konkrétne pre podozrenie z nenávisti, ohovárania a čo ja viem ešte čoho.
Nielen pre text na webe, ale aj pre asi 170 komentárov, ktoré sa nachádzali pod ním.
Ako detailne tú komentárovú sekciu musel študovať!

Ľudia, aj tí s penismi, sú všelijakí, takže tu by sa príbeh mohol skončiť.
Skončil by sa, keby nemecká polícia „prípad“ naozaj nezačala vyšetrovať… Lenže ona začala.
Spis v prípade Holstein verzus Frauen Heldinnen mal vraj asi 250 strán, väčšinu z nich tvorili práve výtlačky online komentárov. Vyšetrovatelia si aj predvolali svedkov...

Na rozdiel od Francúzska sa u východných susedov našli zvyšky súdnosti a našťastie pre obvinené feministky z Frauen Heldinen policajti prípad nakoniec uzatvorili bez obvinenia. Ale tá absurdnosť!
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"