Investovanie do akcii - Martin7 ( +AMD )

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
bubienok
Dátum registrácie: St 03 07, 2024 7:58 am
Has thanked: 86 times
Been thanked: 2 times

Re: Investovanie do akcii - Martin7 ( +AMD )

Príspevok od používateľa bubienok »

ja si myslim ze Martin hovori o poklese SOXL a nie celkovo o pade trhu, skor presun likvidity
lukas-svk
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 22 12, 2009 8:57 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa lukas-svk »

bubienok napísal: Ne 07 06, 2026 9:42 am ja si myslim ze Martin hovori o poklese SOXL a nie celkovo o pade trhu, skor presun likvidity
Pisal nieco taketo:
Martin7 napísal: Zadaný pokyn do piatka na kúpu 300 NU @ 11,60. Len trejd, nič dlhodobé, celosvetová recesia je už za rohom. :)
Martin7 napísal: Už sa obávam, že mi vrchol trhu ušiel. Ešte možno dáme niečo ako dvojitý vrchol a ideme dolu. To by som ešte SOXS nakúpil. Je dosť možné, že začiatkom septembra už začnem pomaly nakupovať SOXL kúsoček pod 40. Čaká nás zvyšovanie sadzieb a ja počítam, že sa tak stane ešte tento rok. EU už je prakticky v recesii. A dôjde postupne na celý svet. Trump ten Irán totálne zbabral a recesii sa nevyhneme. Preto sa to snaží pumpovať za každú cenu hore, lebo vie že to nevydrží a USA čaká tvrdý pád. Kto si počká na ten pád, môže najbližšie 2 roky veľmi zbohatnúť.
Cize to vyzera ze to tak skutocne bolo myslene ...
PressburgerBeugel
Dátum registrácie: Ne 14 06, 2026 3:55 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa PressburgerBeugel »

@Martin7 Chcel by som sa ťa opýtať, ako investuješ ušetrené peniaze, ktoré zarobíš v práci. Na tomto fóre si začínal s investovanou sumou 15-tisíc eur, dnes máš približne pol milióna eur, pričom si pracoval len so vstupným kapitálom.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 459 times

Príspevok od používateľa jogo »

Musím tu pochváliť Martinov novoročný tip:
Martin7 napísal: Pi 02 01, 2026 3:34 pm OUT 100 MU @ 302,80 (BUY 102,80) +20.000 USD

- splnený ročný časový test
- stále som veľmi Bullish na Micron a očakávam, že dá aspoň 400 tento rok. Stále ho mám veľa v SOXL, len potrebujem aj riadiť riziko.
Logika hovorí skôr predať SOXL a všetko presunúť do nepákového Micronu, ale vstupujú do toho aj naše dane. Micron je aj napriek silnému rastu stále veľmi lacný.

Vďaka všetkým + Juggler za spočítanie výnosu. Bubienok, večer zareagujem.
Micron v čase tipu zavrel na 315USD, dnes je na 1026USD :like:
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Matthew
Dátum registrácie: Pi 13 09, 2024 3:39 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Matthew »

Martin a ostatni, chcem sa spýtat na váš nátor na SOXL. MI, obchodovanom na talianskej burze, teda v eurách a dostupné aj pre europanov.. Je to 4x SOXX a je dostupne na T212. Čo si o tom myslíte v porovnaní so soxl 3x
https://leverageshares.com/en-eu/etps/l ... KQQAvD_BwE
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

PressburgerBeugel píše:
@Martin7 Chcel by som sa ťa opýtať, ako investuješ ušetrené peniaze, ktoré zarobíš v práci. Na tomto fóre si začínal s investovanou sumou 15-tisíc eur, dnes máš približne pol milióna eur, pričom si pracoval len so vstupným kapitálom.

Do práce už nechodím, v mojej situácií to nedáva žiadny zmysel. Je úplne v poriadku pokiaľ mladý človek začína a po škole sa na 5, maximálne 10 rokov zamestná, ak je však v zamestnaní dlhšie, mal by sa nad sebou vážne zamyslieť. Zamestnanec totiž pracuje, aby sa vedenie firmy + majiteľ firmy mali dobre. On z toho má len smiešny plat, z ktorého mu ešte štát zoberie 70% na daniach a odvodoch. Nakoniec mu na starobu neostane nič iné ako voliť sociálnu demokraciu, aby vôbec prežil. Teba ale zaujíma, ako by som investoval peniaze z každomesačného príjmu keby som chodil do práce. Rozmýšľal som nad tým už dávnejšie a vyzeralo by to pravdepodobne nejako takto:
Vždy by som celú mesačnú čiastku investoval len do jedného ETF, avšak každý mesiac by mohlo byť iné:
Situácia ako je teraz, že sa trhy nachádzajú pri maximách: celá čiastka by išla do SP500
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 10% až 19%: nákup Nasdaq bez páky
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 20% až 29%: nákup Nasdaq 2x
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 30% a viac: nákup Nasdaq 3x
Po páde ale prichádza rast, pokračoval by som rovnako, teda z Nasdaqu 3x prešiel na 2x atď... až by sme prišli znova na vrchol a tu by som sa vrátil znova do SP500. Avšak po splnení ročných testov na pákových pozíciach by som presúval peniaze do Nasdaq bez páky. V skutočnosti by som asi išiel agresívnejšie, ale takto nejako by som to odporučil kamarátovi, keby sa ma na názor opýtal a nechcel by veľa okolo toho riešiť ani nejak veľmi sledovať trhy. Proste jednoduchý systém s o dosť lepším výnosom a nízkym rizikom.

Matthew:
Martin a ostatni, chcem sa spýtat na váš nátor na SOXL. MI, obchodovanom na talianskej burze, teda v eurách a dostupné aj pre europanov.. Je to 4x SOXX a je dostupne na T212. Čo si o tom myslíte v porovnaní so soxl 3x

Neodporúčam nič agresívnejšie Ako je SOXL. 3x SOXX je až až. Dokonca ak by existovalo SOXX 2x, tak odporučím to. Ale pri TQQQ (Nasdaq 3x) je 3x úplne v pohode, najmä pri USD verzii. Pri EUR musíš už rátať aj kurzové riziko, tam radšej len 2x. Pri 4x SOXX aj malá korekcia po super raste urobí obrovský pád.
Zober si percentuálne pravítko na tradingview a pozri si koľko % z vrchu padol SOXX, potom koľko padol SOXL a predstav si, že máš 4x.

---

Cez SS sa ma pýtate kedy už nakupovať, nebojte sa ešte je čas. Predbežne by sa mohli dať prvé nákupy robiť v septembri, ale pád môže pokračovať až do októbra. Keď budem vidieť niečo zaujímavé ja sa potom zase rozpíšem, nebojte, len zatiaľ podľa mňa treba stále čakať. Nič nepíšem, lebo nieje veľmi o čom. :)

Edit: v pondelok keď sa trochu ochladí urobím vyhodnotenie. Od pohľadu to bude niekde +35% až +40% tento rok. Ale zo srandy som zhruba pozrel koľko by to bolo, keby som SOXL predal za 300. Zhodnotenie len za tento polrok by bolo cca 700% a stav účtu cca 1.850.000 USD. Ale vôbec mi to nieje ľúto, ak jeseň dopadne dobre, tak koncom budúceho roka budem aj tak na 2M až 3M USD. Zatiaľ to vidím veľmi pozitívne. Len nech trhy takto krásne padajú. Najmä SOXL teda. :)
Naposledy upravil/-a Martin7 v So 18 07, 2026 9:54 pm, upravené celkom 1 krát.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 556 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Martin7
čo hovoríš na Ethereum? Je pekne vyklesané. Aký je tvoj všeobecný postoj ku kryptomenám ako investícii?
Používateľov profilový obrázok
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Chris »

Martin7 napísal: So 18 07, 2026 9:40 pm PressburgerBeugel píše:

Do práce už nechodím, v mojej situácií to nedáva žiadny zmysel. Je úplne v poriadku pokiaľ mladý človek začína a po škole sa na 5, maximálne 10 rokov zamestná, ak je však v zamestnaní dlhšie, mal by sa nad sebou vážne zamyslieť. Zamestnanec totiž pracuje, aby sa vedenie firmy + majiteľ firmy mali dobre. On z toho má len smiešny plat, z ktorého mu ešte štát zoberie 70% na daniach a odvodoch. Nakoniec mu na starobu neostane nič iné ako voliť sociálnu demokraciu, aby vôbec prežil. Teba ale zaujíma, ako by som investoval peniaze z každomesačného príjmu keby som chodil do práce. Rozmýšľal som nad tým už dávnejšie a vyzeralo by to pravdepodobne nejako takto:
Vždy by som celú mesačnú čiastku investoval len do jedného ETF, avšak každý mesiac by mohlo byť iné:
Situácia ako je teraz, že sa trhy nachádzajú pri maximách: celá čiastka by išla do SP500
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 10% až 19%: nákup Nasdaq bez páky
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 20% až 29%: nákup Nasdaq 2x
Ak by v daný mesiac, keď posielam účet do ETF bol pokles 30% a viac: nákup Nasdaq 3x
Po páde ale prichádza rast, pokračoval by som rovnako, teda z Nasdaqu 3x prešiel na 2x atď... až by sme prišli znova na vrchol a tu by som sa vrátil znova do SP500. Avšak po splnení ročných testov na pákových pozíciach by som presúval peniaze do Nasdaq bez páky. V skutočnosti by som asi išiel agresívnejšie, ale takto nejako by som to odporučil kamarátovi, keby sa ma na názor opýtal a nechcel by veľa okolo toho riešiť ani nejak veľmi sledovať trhy. Proste jednoduchý systém s o dosť lepším výnosom a nízkym rizikom.

Matthew:

Neodporúčam nič agresívnejšie Ako je SOXL. 3x SOXX je až až. Dokonca ak by existovalo SOXX 2x, tak odporučím to. Ale pri TQQQ (Nasdaq 3x) je 3x úplne v pohode, najmä pri USD verzii. Pri EUR musíš už rátať aj kurzové riziko, tam radšej len 2x. Pri 4x SOXX aj malá korekcia po super raste urobí obrovský pád.
Zober si percentuálne pravítko na tradingview a pozri si koľko % z vrchu padol SOXX, potom koľko padol SOXL a predstav si, že máš 4x.

---

Cez SS sa ma pýtate kedy už nakupovať, nebojte sa ešte je čas. Predbežne by sa mohli dať prvé nákupy robiť v septembri, ale pád môže pokračovať až do októbra. Keď budem vidieť niečo zaujímavé ja sa potom zase rozpíšem, nebojte, len zatiaľ podľa mňa treba stále čakať. Nič nepíšem, lebo nieje veľmi o čom. :)

Edit: v pondelok keď sa trochu ochladí urobím vyhodnotenie. Od pohľadu to bude niekde +35% až +40% tento rok. Ale zo srandy som zhruba pozrel koľko by to bolo, keby som SOXL predal za 300. Zhodnotenie len za tento polrok by bolo cca 700% a stav účtu cca 1.850.000 USD. Ale vôbec mi to nieje ľúto, ak jeseň dopadne dobre, tak koncom budúceho roka budem aj tak na 2M až 3M USD. Zatiaľ to vidím veľmi pozitívne. Len nech trhy takto krásne padajú. Najmä SOXL teda. :)
good job, to mas stale 2mio ucet vo fio ?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
PressburgerBeugel
Dátum registrácie: Ne 14 06, 2026 3:55 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa PressburgerBeugel »

Martin7 napísal: So 18 07, 2026 9:40 pm PressburgerBeugel píše:

Matthew:

---

Ďakujem pekne za cenné rady.
Ak nepracuješ, z čoho žiješ? Áno, máš veľmi peknú sumu na obchodnom účte, ale všimol som si, že si z neho priebežne vyberal relatívne malé čiastky. Pamätám si, že niekedy okolo roku 2016 si spomínal, že chceš prejsť na živnosť. Podnikáš nakoniec? Alebo si to myslel skôr v duchu FIRE, teda že už máš vybudovaný majetok, ktorý pokrýva potreby teba aj tvojej rodiny?

Po škole pracujem menej ako päť rokov a trafil si presne tému, nad ktorou sa už dlhšie zamýšľam. Keď vidím svojich kolegov a kolegyne, ktorí majú viac ako 60 rokov a stále pracujú, cítim úzkosť a strach z toho, aby som raz neskončil rovnako.

Ak mám povedať pravdu, dosť ma trápi, že vo svojom okolí prakticky nemám nikoho, s kým by som sa mohol rozprávať o financiách. Myslím si, že ak má niekto za sebou povedzme desať rokov pracovného života, peniaze sú jedným z mála objektívnych ukazovateľov toho, ako doteraz žil a aký bol kumulatívny efekt jeho rozhodnutí.
Predstava, že budem musieť pracovať aj po šesťdesiatke, je pre mňa veľmi nepríjemná. Chcel by som urobiť všetko pre to, aby som to nemusel zažiť, minimálne v zmysle práce na plný pracovný pomer.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"