Ako skolkar na kapitalovych trhoch nemozem povedat, ze vyuzivam finviz.com na realne obchodovanie ako mnohi z vas urcite ano den co den. Do vasho sveta este len prenikam a to co mi pomaha je pero, zosit, knihy od profesora Petra Musilka, Petra Dvoraka, profesora Martina Mandela a v poslednej dobe hlavne finviz.com. Za 4 mesiace, od kedy som zacal pouzivat slovne spojenie kapitalove trhy castejsie som zozbieral neskutocne mnozstvo ebookov, linkov na stranky, diskusne fora, proste more zdrojov z kade cerpat. Po case si, ale clovek zacne klast otazku, kde zacat, koho citat, co skusat? To, ze je to tazka otazka potvrdzuju cisla o trhu, ktore nam vravia, ze 95% ludi jednoducho na trhoch preraba. Prvu navnadu, ktoru som prehltol i s navyjakom bol web financnikov, ktory ako viete, celkom slusne zabalil informacie pre nas novacikov do jedneho balicku, previazal stuhov a (nepriamo) za finalny krok (navstevu spoplatnenych kurzov) sluboval ocarujuce percenta navratnosti investicii. No vytriezvel som a rozhodol sa radsej si neskor zaplatit skolu zivota, ucastou na skutocnom trhu a stym spojenych stratach.
Chcel by som, aby ste tento moj prispevok povazovali, za moje dakujem. Najlepsim, zdrojom su totiz pre mna informacie, o ktore sa tu delite vy

(coudy, nice uvod do screeningu, thx)
Ja a finviz.com
Aby, som sa mohol realne zapojit do pouzivania finvizu, potreboval som nejaky dovod. A tak som si jeden nasiel.. prihlasil som sa do campuschallenge.stocktrak.com ...
Kedze, je sutaz postavena na top % gainer, zacal som pomocou screener vyhladavat take akcie, kde bol potencial najvyssi, bez ohladu na riziko (vsak je to len sutaz vsakze

teda: Industry Biotechnology,
Basic view (ako nato:
http://ako-investovat.sk/index.php/akci ... kych-akcii od Jana Dvoraka)
a sledovat news, konkretne som sa sustredil na "V jaké fázi vývoje jednotlivé preparáty jsou" k comu je super zase
view News

Takto sa mi podarilo, spravit slusne percenta na ITMN a FACT

V dalsom kroku som chcel portfolio podporit aj niecim dlhodobym a co mi pomohlo? JUGGLERove verejne tipy

vstupil som do long AAPL pri cene 209$ k dnesnemu dnu gain 17.04%. Podstatne je, ze som si pomocou
finvizu, spravil pekny prieskum o tejto spolocnosti a naucil sa vela o jednotlivych ukazovateloch. Cize skvely edukacny prinos.
Screener finvizu, je super ak ste vizualny typ, nie kazdemu vyhovuju stovky riadkov, ci klasicke watchlisty. Prehladnost, skvely dojem z jednoducheho podania informacii, pruznost obsiahnuta v pocte parametrov a customizacia ich zobrazenia.
Po casti screener, trvaim najviac casu v Portfoliu, ktory pekne konsoliduje vsetko na jednom mieste.
Pri vytvarani portfolia (max. 50), velmi ocenujem tlacidlo

Takto sa clovek, aspon lepsie motivuje
Dalej ocenujem a casto pouzivam
heat mapy, vytvoria prvotnu obchodnu ideu a k tomu na chvilu
pobavia svojou vlastnostou
click to dig deeper. Nevidel som podobnu feature nikde free, cize velke plus.
Tento celkovy obraz si este dotvaram pomocou
Grid:groups:sector
K mojmu pouzivaniu finvizu to bude pre moj momentalny status vsetko, ale verim, ze ako sa budu zvacsovat moje
vedomosti o trhoch budem viac vyuzivat i finviz.com, priestor tam na to urcite tento slovensky starup ma