prosim o radu s investiciou do 300 000

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

peter.cmorej napísal:Brani, uz si s tym papagajovanim toho isteho fakt vrcholne trapny
Pre trapáka každý trápny :wink:
Mimochodom. U teba krásne platí to, že u nás je to vždy najlepšie. Haníš poradenské spoločnosti a pritom evidentne nemôžeš byť objektívny, keďže robíš pre inú spoločnosť. Ale u vás je to najlepšie nie? Tak isto aj u OVB, aj Partners group, Broker consulting atď. Kua a ja som si vždy myslel,že NAJ môže byť iba jeden. A ono je ich viac.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Príspevky: 1127
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Lobista »

Ale som si myslel, že keďže je to fórum o financiách, tak sa tu pohybuje distingovaná spoločnosť. Mýlil som sa. Majstri sveta neobišli ani to.
Brani, myslim, ze v tomto si sa trochu sekol. Myslis si, ze v Anglicku/Nemecku/USA su ludia v oblasti financii --teda hlavne investovania a tradingu -- slusni a skromni? Su to este vacsi majstri sveta ako my Slovaci. Nedavno sme tu mali par Americkych profesorov financii, a to bolo teda nieco. Ja som dost sebavedomy, ale na nich fakt nemam :D .
A ako potom vystupuju investicni bankari, manageri, dealeri? Akurat teraz cez krizu sa snazia moc neputat na seba pozornost. Ale akonahle to prejde, vrati sa to zasa tam, kde to bolo.

Apropo, k tomu Anglicku -- ked bol summit G8 a ludia na uliciach protestovali voci zachrannym balickom pre banky, bankari im zhora mavali bankovkami a robili si z nich srandu... takze takych istych majstrov sveta mas aj tam :P.
Znacne sebavedomie proste k financnikom patri a to na celom svete, nie len tu.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Mno. Ja by som skôr povedal, že keby sa to isté deje tu, tak Slováci by sa správali ešte horšie. Onoho času, keď Volkswagen spúšťal na Slovensku prevádzku bola dohoda, že 5 rokov pobeží pod nemeckou taktovkou a potom pod slovenskou. Rozumej manažment. Takže manažment prišiel, za tých 5 rokov vyškolil ten slovenský a 5 rokoch sa nemecký porúčal o dúm dál. No a vtedy to začalo. Ranná otázka vždy bola: Koho dnes vyhodíme? Najlepšie niekoho, kto tu robí najdlhšie. Ako na výstrahu pre ostatných. Nech náhodou neupadne pracovná morálka... Akože sila.
Ja si nič neidealizujem. Všade sú ludia dobrí a zlí. Ale keby si tu žil, tak by si pochopil ten prístup. Nedá sa to so Slovenskom ani porovnať. Stúpiš v Tescu Anglánovi na nohu a ešte on sa ti ospravedlní,že ju mal tak, že si mu na ňu musel stúpiť.
To sa proste nedá ani porovnať. Samozrejme, že 20% je aj tu idiotov, resp majstrov sveta. Lenže na Slovensku je to 80% a to je to.
Ale nechcem to tu už zahlcovať naďalej. Beztak je to off topic. Bola chyba sem vôbec niečo písať. Len čo ma zase rozčúlil ten slovenský malomeštiacky prístup. Odpovedať tak, aby si toho druhého dehonestoval.Čiže asi sa budem porúčať tak ako som aj prišiel. Ale aspoň sa niektorí tu prítomní predviedli,že čo sú zač :wink:
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3224
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa jonatanus »

http://www.youtube.com/watch?v=9XrL_F6tnT4" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani.
Zvykol si si na anglickú zdvorilosť a úsmevy, ale roky ti ešte potrvá kým rozoznáš, aký je rozdiel medzi otvorenou pravdou povedanou do očí a pretvárkou.
Je mi jedno ako na teba pôsobím, ja vravím ľuďom svoj názor do očí a som alergický na ľudskú hlúposť.
Keď sa vyjadrujem k téme ,,hlúpi slováci a úžasní západniari,, tak vedz, že to robím na základe toho, že som dlhé roky žil medzi tými, ktorých tak ospevuješ.
Dlhé roky som žil v Amerike a bol som aj v Anglicku.
Môžem ti povedať jedno: do Ameriky ani nemusíš ísť, lebo Anglicko a Amerika je jedno a to isté, akurát v Amerike je väčší bordel.
Vlastne, ani tam radšej nechoď, keď ti na Slovensku smrdí, lebo tam na mnohých miestach budeš grcať.
Samozrejme, ak sú tvojou prioritou len prachy, tak nič neuvidíš a nič nepochopíš.
Ak ti mám povedať pravdu do očí, tak na mňa pôsobíš úžasne zakomplexovane.
Neviem čo robíš v Anglicku, ale podla toho, čo píšeš tak tam chodíš pracovať. Či si gasterbaiter, alebo imigrant - ono je to aj tak jedno, lebo to, čo práve prežívaš je len prvé štádium, ktoré ja nazývam ako ,,štádium posratosti,,.
Skrátka, prišiel si na západ a si posratý s toho, čo tam vidíš.
Nevnímaš súvislosti, si ako Alenka v ríši divov - všetko sa ti zdá byť v Anglicku úžasné a všetko na Slovensku hnusné.
Najsmutnejšie na tom je, že zapieraš vlastnú rasu, že nadávaš na Slovákov a pľuješ tak de facto sám sebe do tváre.
Lebo posledné štádium tvojho poznania na Západe bude - teda ak tam vydržíš viac ako 5 rokov, že Slováci sú úžasní ľudia, len ich skurvilo 40 rokov komunizmu.
A raz prídeš na to, že ani Anglicko, ani Amerika nie sú pupok sveta, len tvrdý a vyspelý kapitalizmus ku ktorému sa raz dopracuje aj Slovensko.
Väčšina slovákov nadáva, lebo stále čakajú od iných, že ten blahobyt im zariadia.
Iní odchádzajú na Západ, lebo tam to už je zariadené a stačí makať a zvýšiť si životnú úroveň.
Ale skús sa zamyslieť nad tým, čo ťa delí od toho, aby si žil v blahobyte ako angličania a nemusel chodiť makať do Anglicka?
Odpoveď je - vlastná neschopnosť.

Tým ťa nechcem zotrieť, len keď nadávaš na národ a krajinu, tak sa zamysli nad tým, že nadávaš aj na seba, svoju matku, otca, kamarátov atď.
A keď si bol chudák na Slovensku a cítiš sa ako majster sveta v Anglicku, tak vedz, že nie všetci sú tu chudáci.
A my, tým že sa tu snažíme diskutovať o finančnej gramotnosti sa tiež podielame na tom, aby tých chudákov, čo investujú nesprávne bolo čím menej.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Zaujímavé, že všetci čo kedy v Anglicku boli dlhšie ako na výlete tak každý hovorí, že aký je to znateľný rozdiel v mentalite. Ale ty tvrdíš, že nie. Nevadí. Asi vieš zase lepšie. Ja som tu cca 4 roky. A keďže nechodím len do práce a po práci piť, ako väčšina Slovákov, tak mám čas na sledovanie vecí okolo seba, stretávať ľudí, robiť si nové kontakty atď.
A naozaj, niekedy sa hanbím za to, že som Slovák. Hovor si o tom čo chceš. Sme jedna banda závistlivcov a nevychovancov. A to je úžasná výhovorka, že úsmevy to sú len pretvárka, ale Slovač sa na nič nehrá, ale všetko povie do tváre. S takou chabou výhovorkou môžeš ísť do škôlky. Tam možno uspeješ. A porovnávať USA a Anglicko? Si snáď robíš prdel, nie??
A ty si už svoj charakter dokázal. Obvinil si ma tu z niečoho, čo sa nezakladalo vôbec na pravde. Keby si chlap, tak sa za to ospravedlníš. A paradoxne ty si žiadal od niekoho ospravedlnenie ako som si čítal inde. Práve ty? Čo sám nie je schopný niečo urobiť, žiada to isté od druhého? Jak nechutne pokrytecké. Ale typicky slovenské, že? Nevadí,že je to pokrytecké. Hlavné je, že je to slovenské. To je ďalšie tvoje ospravedlnenie, však?
S tebou by som ja osobne nikdy biznis nerobil, pretože nikdy nerobím biznis s človekom bez chrbtovej kosti,alebo s majstrom sveta. Asi tak.
A mimochodom. Paradoxne Slovákov neskurvil komunizmus, ale práve ten kapitalizmus. A mne je jedno čo si o mne myslíš. Ja si užívam svoju školu gentlemanov, ktorá na Slovensku prináša ovocie. A práve preto som za tú školu veľmi vďačný. Mne je iba ľúto ludí ako si aj ty, ktorí nevedia povedať svoj názor bez toho, aby niekoho neurazili. A práve to je základný znak zakomplexovanosti. Ale nevadí. Pokračuj a hlavne si zase na mňa niečo vymysli. A potom žiadaj omluvu od niekoho, kto si niečo vymyslí na teba, ok?
A mimochodom. Tebe to asi nedochádza, ale všetko so všetkým súvisí. A pokiaľ sa Slovač nezačne chovať ľudsky, ale ako hovadá (majstri sveta), tak do vtedy to tu bude bordel aký to je. A to ma najviac štve. Že moja vlasť je tam kde je kvôli hovadám.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani napísal: A ty si už svoj charakter dokázal. Obvinil si ma tu z niečoho, čo sa nezakladalo vôbec na pravde. Keby si chlap, tak sa za to ospravedlníš.
Nemám sa ti začo ospravedlniť.
Za tým, čo som napísal si stojím.
Neobvinil som ťa z ničoho, len som vyjadril názor, že investovanie do Dubaja a Forexu na základe ,,JEDNA BABKA POVEDALA..,, je HLÚPOSŤ a z toho plynie, že keď to tu propaguješ, že si buď naivný hlupák, alebo si tu prišiel predávať nejaký ,,investičný produkt,,.

A tá tvoja filozofia, že niekedy také investície vyjdú je SUPER HLÚPOSŤ, lebo pôsobíš ako hlupák , čo hrá a prehráva na rulete, ale prišiel nám tu rozdávať rozumy, že pozná takých, čo na rulete vyhrali...
A to je kasíno proti tomu, čo ty ospevuješ bezpečnejšia investícia.

A ešte jedna vec pán ,,URAZENÝ GENTLEMAN,,.
Prečítaj si svoje vyjadrovanie voči mne.
Ja som sa vôbec nevyjadroval k tebe, len k tomu o čom si písal.
Ty si začal nadávať na mňa, nie ja na teba.
A sranda je v tom, že ty potrebuješ rozumy a musíš chodiť zarábať do Anglicka, nie ja.

Takže na záver, zamysli sa prosím ťa nad sebou.
Zamysli sa nad tým, koľko ľudí ti tu vysvetlovalo aká hlúposť je riskovať peniaze v tom o čom píšeš.
A na konci si ešte prečítaj, čo si popísal, kolko krát si urazil slovákov
a zamysli sa nad tým, aký obsah si tu do debaty priniesol.
Mne vychádza len jedno: NULA
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Tak potom si nielen majster sveta, ale hlúpy majster sveta. Napísal si presne toto:
Citujem:
Typická slovenská dušička. Práve minula ohromnú investičnú príležitosť.
.....

P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,

Takže kto tu začal koho osočovať prvý? A kde je ten produkt, čo ponúkam? No kde? Si obyčajný bezcharakterný pokrytec a hrdý hejSlovák. S Jankom Slotom jedna ruka možno aj. A navyše ešte nevieš čítať. Kde som JA propagoval Forex? Si na práškoch? A ešte aj chceš klamať. Že ty si sa nevyjadroval ku mne, ale ku tomu čo som písal. A to Typická slovenská dušička je čo? Vôbec nie na mňa, že? A ja trvám na tom,že pokiaľ bude na Slovensku stále takých ludí v tak velkom počte ako si ty, čiže nafúkaný majster sveta, arogantný, pokrytecký klamár, tak SK bude stále tam kde je. A ak ti ponúknu niekde 4x viac za to čo robíš, tak len hlupák ako ty by to neprijal. Nevadí. Takí potom len závidia a šúchajú nohami. Ako pravá Slovač. Pri takých ako ty sa práve hanbím za to, že som Slovák. S čestnými a slušnými ľuďmi problém nemám. Ale je ich čoraz menej bohužiaľ. Byť hovadom je teraz asi IN. Ešte dobre,že som nikdy netúžil byť súčasťou davu. A hovor si o tom Dubaji čo chceš, viem čo viem a iba kvôli tebe si to v hlave neprepíšem,že ako to bolo. Ak je 98% podvod, nehádam sa. Ale URČITE nie 100%, ako to ty tu tvrdíš pán vševed. Dobrú noc.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani napísal:. Typická slovenská dušička. Práve minula ohromnú investičnú príležitosť.
.....
P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,
Ospravedlňujem sa.
Už nemám pocit - mám istotu.
Neprišiel si tu predávať produkt, nie sú to medové motúziky.

Prišiel si nám povedať, že investícia, čo vyjde na 2% je lepšia ako stávka na ruletu, čo vyjde na 47%.
Prišiel si nám povedať, že slováci na Slovensku sú hlupáci, ale slováci v Anglicku sa menia na gentlemanov.
Ďakujem ti za názory a týmto v tomto vlákne končím.

P.S. Už nebudem reagovať, len sa ťa ešte opýtam , či si po 4 rokoch prišiel na to, prečo angličanom tečie z jedného kohútika horúca voda a z druhého studená?
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 125 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Brani zmylil si si stranku ,tu si na stranke ako - investovat a nie ako - hazardovat.
Urazas ludi,narod. Prepac, ale na reci 4. cenovej nemam cas.Nabuduce k veci.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Brani napísal: Pre trapáka každý trápny :wink:
Mimochodom. U teba krásne platí to, že u nás je to vždy najlepšie. Haníš poradenské spoločnosti a pritom evidentne nemôžeš byť objektívny, keďže robíš pre inú spoločnosť. Ale u vás je to najlepšie nie? Tak isto aj u OVB, aj Partners group, Broker consulting atď. Kua a ja som si vždy myslel,že NAJ môže byť iba jeden. A ono je ich viac.
Dakujem za analyzu mojho ja. Je to pre mna velka cest od psychoanalytika s tolkou sebareflexiou spoza kanala La Manche. Prepac mi moje chyby, ja som len hlupa malomestianska Slovac, panovi urodzenemu nesiaham po clenky.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

@Juggler
V podstate ty si sa znížil iba ku klamstvám, za ktoré nemáš ani charakter sa ospravedlniť. Lebo si asi už nemal čo.Nevadí. Ale čo čakať od človeka s nickom Juggler? (Juggler znamená aj podvodník pre neznalých)

@Kocinavi
Áno, bohužiaľ máš pravdu. A nie som na to hrdý. A hlavne nie som hrdý na to, že ľudia sa menia na hovadá a majstrov sveta. Kto do tej kategórie nepatrí, pochopí. A kto do nej patrí, sám sa v nej nájde. Ale iste si postrehol, že ja som nezačal prvý s urážaním, ale bol to pán Juggler. A ešte k tomu sa znížil aj ku klamstvám. Ja ak sa zmýlim, tak sa vždy ospravedlním. Káže mi to moja česť. A o hazarde som tu ja písať nezačal. Ak je pre teba hazard moja rada, že robte nezvyčajný biznis IBA s človekom, ktorého dlhé roky poznáte a je čestný, tak potom máš zvláštnu predstavu o hazarde.

@Peter.Cmorej
Finančné poradenstvo funguje na jednom a tom istom princípe.(Rozdiely sú len kozmetické na oko) Všade kam som sa pohol, všade ohovárali konkurenciu a pritom je to to isté všade. Podľa toho nie je ANI jedna poradenská spoločnosť ok, keďže každá na každú nájde XY príkladov špiny. A ty robíš to isté. Takže čo si o tom možno pomyslieť? Finančný poradca je najlepším poradcom iba sám pre seba. A ty to vieš tiež :wink:
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Brani napísal:@Peter.Cmorej
Finančné poradenstvo funguje na jednom a tom istom princípe.(Rozdiely sú len kozmetické na oko) Všade kam som sa pohol, všade ohovárali konkurenciu a pritom je to to isté všade. Podľa toho nie je ANI jedna poradenská spoločnosť ok, keďže každá na každú nájde XY príkladov špiny. A ty robíš to isté. Takže čo si o tom možno pomyslieť? Finančný poradca je najlepším poradcom iba sám pre seba. A ty to vieš tiež :wink:
Pocuj ty vseznali chytrak. Ukaz mi prosim ta aspon jedno vlakno, kde som hanil konkurenciu alebo aspon jeden prispevok kde som napisal, ze MFC je najlepsie. Ak vsak niekto ponuka blbosti, tvrdi blbosti a odzubava klientov, nemam problem to napisat. Tomu sa vsak hovori podavanie informacii nie hanenie konkurencie. Ked najdes, ze ja alebo niekto iny z MFC napisal blbost, prosim napis to. V MFC som z nejakeho dovodu. Samozrejme si myslim, ze MFC je dobre, inak by som v MFC nebol. Nikde som vsak netvrdil, ze MFC je to jedine uzasne najlepsie.

A vyliec sa prosim ta zo svojho sebaklamu, ze ty si jediny kto vie vsetko najlepsie, mas patent na rozum a nejake vyssie stvorenie ti dalo moc rozhodovat, ze nieco je takto a takto. Si iba dalsi niemand, ktory hovno vie, nevie pouzivat vlastnu hlavu a preto vobec uvazuje o super investiciach ala hotelove komplexy v Dubaji. A este tu rozpisuje svoje litanie na cele strany v diskusii v XY prispevkoch. Boze, trapnost nad trapnost, blbost nad blbost.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Zaiste si si všimol,že nepíšem o tom, čomu nerozumiem. Na to sú tu iní pacienti. Čiže patent na rozum asi nemám. A prečítal som si väčšinou tvoje príspevky + blog a na základe toho je to jasné. Len pre tvoju informáciu. V poradenskom biznise som bol riadne riadne dlho. A preto velmi dobre viem, ako to funguje. To čo píšeš v blogu, je pravda. Ale na konci si nezabudol podotknúť vo skrytej forme, že u vás je to inak. Ale nie je. A viem, prečo to hovorím :wink:
Nevieš kto som, nevieš kolko mám rokov, čo som robil, kde som robil,ale i napriek tomu ma ideš označovať za niemanda. Podla seba súdim teba? Keby ma označíš za majstra sveta, beriem. Ale takto to vyznieva iba ako výkrik zo zúfalstva.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Dalsie keci o nicom.
Brani napísal:Len pre tvoju informáciu. V poradenskom biznise som bol riadne riadne dlho. A preto velmi dobre viem, ako to funguje..............Ale na konci si nezabudol podotknúť vo skrytej forme, že u vás je to inak. Ale nie je. A viem, prečo to hovorím :wink:
Keci, same keci. Brani si zasa nieco vylozil sam pre seba, lebo vsak on to vie najlepsie.
A v poradenskom biznise ? a co si ludom radil ked ako sam tvrdis, o investovani toho vela nevies ? Kecalek.
Brani napísal:Zaiste si si všimol,že nepíšem o tom, čomu nerozumiem.
:mrgreen: :mrgreen:
Brani napísal: Nevieš kto som, nevieš kolko mám rokov, čo som robil, kde som robil,ale i napriek tomu ma ideš označovať za niemanda.
Staci mi co pises.
Brani napísal: Keby ma označíš za majstra sveta, beriem.
Brani dal aj usmevnu vlozku :mrgreen:
Brani napísal: Ale takto to vyznieva iba ako výkrik zo zúfalstva.
Hej, zufalstva nad ludskou blbostou.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Evidentne máme odlišný pohľad na pojem investovať. Nevadí. Ale nechcem to tu už ďalej zahlcovať beztak OT. Čo malo byť povedané, bolo. Nebudem sa už opakovať ako papagáj. Želám ti pekný deň.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
kopec1
Silver Member *
Príspevky: 160
Dátum registrácie: So 19 05, 2007 1:05 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa kopec1 »

Ahoj Brani,
mam taku malu otazocku ?:
Ako vlastne Tvoj cestny kamarat a ludia,ktori za nim prisli,vobec mohli vediet,ze tie pozemky sa budu predavat ako stavebne t.j. normalnou olaskou romstinou povedane,ako vopred vedeli ,ZE SA ROZSIRI UZEMNY PLAN ZONY O DANE POZEMKY?
A zrazu developer aj nim nalobovani poslanci daneho zastupitelstva to zariadaia.A vsetci budu spokojni.Aj developer aj par INSIDEROV z radov poslancov.
Podobnost ciste nahodna s podobnymi kadodennymi slovenskymi hajzlovinami CESTNYCH LUDI A KAMOSOV napr. pri pozemkoch pre hydrogeologicky prieskum, tazbu uranu, golfove ihriska,solarne elektrarne a dotacie...
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Ahoj kopec. Som rád, že si jeden z mála, čo vlastne aj číta, čo som napísal. Nemám vo zvyku si vymýšľať ak niečo neviem a preto to nebudem robiť ani teraz. Jediné, čo ti k tomu môžem povedať je, že keď som sa ho pýtal, či si je tým plánom na 100% istý, tak povedal, že veď ho poznám a je to tutovka. A práve preto, že ho dobre poznám roky, tak prevelice silno pochybujem, že by to nadobudol nejakou nečestnou cestou. To si on nemôže dovoliť.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Andrej »

Brani napísal:... prevelice silno pochybujem, že by to nadobudol nejakou nečestnou cestou...
Ak vedel že je to tutovka, tak poznal dopredu rozhodnutie poslancov. Tvrdíš že túto informáciu získal čestne. A potom to predal so ziskom developerovi, ktorý už nebol taký čestný aby túto informáciu získal čestne sám, a neodrbal sa o peniaze pri nákupe pozemkov.

Prosím napíš, čo si Ty tak predstavuješ pod slovom "čestne" ?
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Čestnosť u mňa znamená, že sa môžeš každému vždy pozrieť kľudne do očí. Dosť ľudí totiž nemôže.
A nie som si istý, či vtedy bolo vlastníkom pozemkov mesto. Marí sa mi,že nebolo. Prečo za každú cenu chceš nájsť palicu, ktorou budeš psa biť?
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Andrej »

Myslíš že sa môže čestne pozrieť do očí tomu developerovi, ktorý určite nie ľahko pretlačil svoj projekt cez mestských byrokratov, a keď išiel nakupovať pozemky, tak zistil že tvoj kamoš ich sťaby zázrakom skúpil pár dní pred rozhodnutím o zmene územného plánu?
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Povedzme si otvorene. Vieme ako fungujú a pracujú developeri. Takže nejakého nevinného developera by som na stenu určite nemaľoval. Skús sa spýtať tých mestských poslancov, ktorých teda spomínaš, že akú skúsenosť majú s developerom čo stavia Mlyny, alebo ešte lepšie, čo postavil N-Centrum :wink:
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Andrej »

Kopec1 to napisal presne - niekto sa nabalil na insider info. Ver mi ze toto tu vsetci dobre poznaju. Aj hranie sa na "toto neni insider info, toto bolo cestne zverejnene na nastenke ministerstva" :D
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Neviem či sa niekto na niečo hrá,alebo hral. Ja toto považujem za čestnú investíciu, pri ktorej každá strana dostala čo mala. Je mi jasné, že ty teraz, keďže chceš psa biť, tak si palicu nájdeš. Budeš hovoriť o nemorálnosti ani neviem čoho vlastne. Ale pritom som si istý, že keby tebe niekto dôveryhodný ponúkne takú možnosť investície a máš na to (ja som vtedy bohužiaľ na to nemal), tak by si bez váhania do toho šiel :wink: Ale nechcel by som to tu nejak riešiť, lebo všetko je to Off Topic.Ak chceš, môžeš na to založiť nový topic a tam môžeme o tom podiskutovať.
PS: To by v prípade aj obchodovanie na burze bolo nemorálne. Keďže sa využívajú informácie,ktoré hýbu trhom a kto prvý zareaguje, zarobí.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani napísal: PS: To by v prípade aj obchodovanie na burze bolo nemorálne. Keďže sa využívajú informácie,ktoré hýbu trhom a kto prvý zareaguje, zarobí.
Znova pletieš piate cez deviate.

Mňa, čo sa čestne živím na burze deväť rokov a nemám nič s nikým na Slovensku hádžeš do jedného vreca z tunelárom Slotom.
Robíš zo mňa magora a ja sa pritom živím len vlastným rozumom.

A svojho kamaráta, ktorý sa podiela na kriminálnej činnosti - dopredu vie, že sa podplatia poslanci, aby schválili zmenu územného plánu považuješ za čestného len preto, že sa podelí o zisk zo svojími kumpánmi.

Máš to v hlave úplne pomýlené.
Nechápeš čo je morálne a nemorálne, ani čo je česť.

Čestne sa pochvál, čo robíš v Anglicku?
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Akože sorry, ale ty by si sa mal fakt nechať liečiť. Podiela sa na kriminálnej činnosti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zase nevieš čítať??? Prečítaj si, čo som písal. Inak sám si sa nazval podvodníkom podla svojho nicku. Na rozdiel od teba ten človek pomohol desiatkam ľuďom bez toho, aby za to niečo chcel. Vždy som sa divil, ako je to možné, že všade kam sa na Slovensku pohneme ho zdravia ľudia a úctivo vítajú. Áno sú to práve tí, ktorým pomohol vždy ak mohol. Aj mne pomohol niekoľkokrát. Začínaš byť čím ďalej tým viac smiešny. Že podiela sa na kriminálnej činnosti :lol: :lol: :lol: Ja sa nemôžem prestať rehotať :lol: :lol: A ak niekto nevie, čo to je česť, tak si to hlavne ty.
A čo robím v Anglicku? Podieľam sa na kriminálnej činnosti :lol: :lol:
Mimochodom. Nezainvestuješ? Mám super produkt. Lakatoš invest v Dubaji. Ponúkame 300%pa :lol: (Toto len preto, aby si sa mi nemusel ospravedlňovať, že si tu na mňa písal vymyslené kraviny a nevypadal tak ako úplný blbec. Čestný človek sa nemá problém ospravedlniť za chybu. Ale to tvoj prípad očividne nie je. Začal si mi tu prvý nadávať, klamať a vymýšlať si a ty sa odvažuješ hovoriť o cti? Sranda :wink: )
Ale som rád, že sa to nakoniec obrátilo na srandu tu a upustilo sa od jednania alá majster sveta.

A ešte dodám. Ukazuješ svoj charakter. Najskôr si mňa označil za predajcu nejakého produktu a pred tým si ma stihol uraziť. Bohovská intuícia. Teraz zase čestného človeka označuješ za kriminálnika. Necítiš sa trápne, že si zase vedľa jak tá jedľa? Stále musíš každého urážať a zhadzovať. A hladiť si tak svoje ego.Zakomplexované počítam. A ešte mňa ideš robiť vinovatého, za tvoj prešľap. Ja som ťa prvý nezačal urážať. Ani som si tu na teba nevymýšlal hovadiny ako ty na mňa. Evidentne nevieš jednať s ľuďmi kvôli niečomu. To, že sa s tebou bavím ako sa bavím je preto, lebo ty si nasadil takú ladku. Aj Pitresovi či ako sa volá si hneď začal nadávať. A potom, keď doznal svoj omyl (o ktorom asi snáď všetci vedeli) si sa začal veľkodušne ospravedlňovať. Pozde mladý pane. Dalo sa mu to vysvetliť aj inak. Napríklad ako taký Cmorej. Ten mu to vysvetlil logicky a bez INVEKTÍV pane! (To,že tu máme nejaké nezrovnalosti s Cmorejom ešte neznamená, že mu upriem jeho kredit)
Naposledy upravil/-a Brani v Št 09 07, 2009 1:20 am, upravené celkom 1 krát.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Si debko. Nezaslúžiš si nič iné ako umývať riady v Anglicku.

A uč sa anglicky.
Nestačí iba čítať zo slovníka.

A tým s tebou končím.

http://www.youtube.com/watch?v=Ytnrgtwn ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

Týmto si to len zaklincoval vážený pane. Juggler znamená síce žonglér, ale vo finančnom slangu to znamená podvodník. A viem, prečo to hovorím :wink:
Takže učiť angličtinu by sa tu mal niekto iný. A prečo nám teda nedokážeš svoju pravdu, na ktorej stále trváš, že idem niečo ponúkať? Veď teda buď dokáž svoju pravdu, alebo sa mi ospravedlň a ideme ďalej. Nemusíš sa mi ospravedlniť za ten Dubaj. Pretože to je vec názoru. Známeho podviedli všetky 3 manželky a preto tvrdí,že všetky ženy sú ku*vi. Ja si to nemyslím. To,že ty si narazil na 20 podvodov v Dubaji ešte neznamená, že všetko je podvod. Ja som narazil na ten jeden, čo nebol. Ale neberiem ti tvoj názor, lebo si si ho utvoril na základe svojich skúseností. A nezačnem ti tu arogantne nadávať ako si začal ty iba preto, lebo niekto má inú skúsenosť ako ty. To,že si mi začal prvý nadávať by mi ani tak nevadilo. Ale osobne hrozne neznášam klamstvo. A to,že si tu o mne klamal, to mi vadí.
A ako si vedel,že umývam riady? Áno je to môj druhý job, vždy ako skončím v kancelárii Lakatoš invest :wink:

Edit:
Neviem čo presne si chcel tým odkazom na tytrubku povedať, ale je to fakt dobréé to video :wink: A toto teraz nemyslím ironicky.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani napísal: A prečo nám teda nedokážeš svoju pravdu, na ktorej stále trváš, že idem niečo ponúkať? Veď teda buď dokáž svoju pravdu, alebo sa mi ospravedlň a ideme ďalej. Nemusíš sa mi ospravedlniť za ten Dubaj. Pretože to je vec názoru.
Celý čas tu núkaš ľuďom ilúzie, že pochybné investície vychádzajú.
Pritom všetky podvody okolo pochybných investícii sú založené práve na tom, že pár jedincom to vyjde.
To je holá pravda a vôbec nezáleží, či si tu prišiel zo zámerom takéto investície propagovať, predávať, alebo si len naivka, ktorá si nevie spočítať riziko.

Mimochodom, nenapísal som, že trvám na svojej pravde - to si si vymyslel - ja som napísal, že mám pocit, že si tu prišiel niečo predávať:

P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,.

Mať pocit a trvať na pravde je rozdiel.

Mimochodom, gentleman, prečítaj si z čoho si ma začal obviňovať ty.
A na akom základe?
Našiel si v tonách mojích príspevkov niečo, čo by bolo negatívne pre finančné IQ národa?
Myslím, že som obetoval spústu času, aby som sa s ľuďmi podelil o úspech a nikdy som nič za to nezobral.
Pár z nich som zachránil pred zbytočnou finančnou stratou.
A o tých, čo so mnou zarobili milióny ani nehovorím.

Je to silné kafé, keď nula ako ty ma bez argumentov uráža a ešte sa domáha ospravedlnenia.

CHOĎ DO RITI!
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

A ako ty vieš,že vďaka mne takisto mnohí ľudia neprišli o značný finančný obnos? Nevieš to. Ale ja sa tu tým chváliť nebudem. (A ver, že by bolo s čím)
Ale teda zrekapitulujme si tu, za čo si ma začal urážať.
Môžeš si overiť, že niekoľko rôčkov dozadu boli investície do Dubaja pre vyvolených a bola to reálna investícia. Keďže to bolo lukratívne, naviazalo to na seba XY podvodníkov. V súčasnej dobe kvôli kríze sú však investície pozastavené a preto reálna investícia sa spraviť nedá. Jedine údajná. Aj to som tu písal. Za to,že ja som mal tú možnosť byť pred pár rokmi pri jednej z tých reálnych investícií si vypenil, lebo sa to nezhoduje s tým, čo ty vieš. Ale mám pre teba novinku. Nevieš všetko! Takisto aj v minulosti výhodné investície do pozemkov v Austrálii sa dnes javia už ako rizikové,lebo nabalili na seba XY podvodníkov. A dokonca nielenže si si tu na mňa vymyslel,že idem niečo ponúkať. Ale dokonca si klamal aj v tom,že tu núkam Forex 10% mesačný výnos. Pritom na to som sa JA SÁM tu pýtal. A ty si to nechutne manipulatívne (ako pravý juggler) otočil proti mne. A prečo? Kvôli urazenému egu. Dokonca ak som radil, že ak chcete robiť nezvyčajné investície, tak jedine s človekom, ktorého veľmi dobre poznáte a dáte za neho ruku do ohňa. Ale toto je podla teba všetko nemorálne. A prečo? Zase kvôli urazenému egu. Môžeš zarábať na burze milióny. Môžeš mať dvesto krát viac skúseností s burzou ako ja a môžeš mať 20 násobne tolko prachov ako ja. Možno máš a ja ti to neberem. Ja ťa nepoznám osobne a preto nebudem súdiť. Ale čo môžem súdiť, že si jeden arogantný spratek! Videli sme na prípade Pitres, nielen na mojom. YOU CAN MAKE YOUR POINT WITHOUT BEING RUDE!!! To si zapamätaj. Pokiaľ sa nevieš slušne správať, tak budeš len rozmaznaný spratek a nič viac. A patríš do ohrady so Slovačou, vďaka ktorej sme stále tam,kde sme. Vždy dodávam, že česť výnimkám. Pár ich je aj tu na fóre ako som zistil. Inak tie výnimky práve paradoxne sú ľudia,ktorí toho už precestovali dosť a vedia,že jednať sa dá aj inak ako arogantne. Ako to má väčšina Slovače zadefinované v hlave.
A tá nula? Len sa nad tým pousmievam. Podľa seba súdim teba asi platí.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
kopec1
Silver Member *
Príspevky: 160
Dátum registrácie: So 19 05, 2007 1:05 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa kopec1 »

[Môžeš si overiť, že niekoľko rôčkov dozadu boli investície do Dubaja pre vyvolených a bola to reálna investícia. Keďže to bolo lukratívne, naviazalo to na seba XY podvodníkov. V súčasnej dobe kvôli kríze sú však investície pozastavené a preto reálna investícia sa spraviť nedá.

Ahoj Brani,
tomuto Tvojmu vysvetleniu fakt nerozumiem.Preco sa neda spravit realna investicia? Nebodaj ludia prisli na to,ze je to pyramida-Ponziho schema?



Ale mám pre teba novinku. Nevieš všetko! Takisto aj v minulosti výhodné investície do pozemkov v Austrálii sa dnes javia už ako rizikové,lebo nabalili na seba XY podvodníkov.


detto nerozumiem. Opat pyramida?

Vdaka za vysvetlenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa jogo »

Pred par rokmi vyhodne investovanie do nehnutelnosti na Slovensku uz nie je vyhodne.
Preco?
Nehnutelnosti zacali menej plnit povodnu ulohu-poskytovat ubytovanie pre rodiny a zacali plnit ulohu kapitalovej investicie.
A to sposobilo neumerny rast ich cien voci platom.Investicna bublina moze rast dovtedy, kym si ludia neuvedomia, ake nezmyselne ceny platia za nieco.Potom pride prepad.
Takto spekulativny kapital sa vrha vzdy na nieco ine.
Raz su to technologicke akcie,potom ,komodity,potom nehnutelnosti...otazka je, co si teraz zase vyberie a kde nafukne bublinu, aby nachytal dovercivych ludi,ktory na konci rastu do toho vrazaju peniaze a prichadzaju o nich.
Naposledy upravil/-a jogo v Št 09 07, 2009 8:57 pm, upravené celkom 1 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
slimak
Platinum Member ***
Príspevky: 798
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa slimak »

Naco sa este do neho navazate? V podstate podstata je vam jasna.
Brani
Silver Member *
Príspevky: 248
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa Brani »

@kopec1

Skúsim ti vysvetliť. Neviem, či si čítal všetko čo som skôr písal. Tam som uvádzal,že ako to dostali vyplatené z Dubaja, tak neboli moc nadšení,že to nepôjde znova. Totižto investori sa hľadali niekoľko rokov dozadu. Vtedy to bolo preto reálne. Niektoré komplexy sa dokončili, niektoré pozastavili kvôli kríze. Preto sa reálna investícia spraviť teraz už nedá, lebo kam? Do čoho? Keď väčšina je už dokončená a to čo sa nedokončilo, sa pozastavilo? Preto je jasné, že teraz kto ti ponúkne takú investíciu, tak to čisté nie je. To je to riziko chápeš? Podvodníci.
S Austráliou je to trocha inak. Ako aj uviedol kolega Jogobela, tak trh sa dramaticky zmenil. Stále síce môžeš spraviť reálnu investíciu kúpou nehnutelnosti v Austrálii, ALE !! Že na tom zarobíš, je otázne kvôli momentálnemu "chaosu" na trhu. A potom je otázne, či človek, ktorý s tebou o tom jedná nie je podvodník. Pretože so všetkým čo si vytvorí meno sa vyrojí hromada podvodníkov. Takže máš 2 možnosti. Buď osobne zájdeš do Austrálie a overíš si aj úradne podklady, ktoré ti daný človek predkladá, či korešpondujú s realitou. Alebo druhá možnosť. Človek s ktorým jednáš je človek, ktorého poznáš dlhé roky a dáš za neho ruku do ohňa. V tom prípade už vieš sám, čo je to za človeka, či je dôverčivý, či naletí aj on ľahko, či si overuje ludí s ktorými jedná on, aké má kontakty, či je reálne, že môže mať kontakty až tam atď atď. Preto stále hovorím, že ak nezvyčajná investícia, tak len s človekom, za ktorého môžeš dať ruku do ohňa. Už som totiž videl všeličo.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
patulo24
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2010 2:04 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa patulo24 »

myslim ze pre vsetkych co ste tu pisali:

tkze preberalo sa tu vo vacsine vela veci, ktore nepatria do tejto temy. skusme teda pozerat na danne veci kladne alebo vytykajme negativa. kazdy z nas ma vlastny usudok a vie kde siaha jeho ryzikovost a povecme si asi aj chamtivost a tak si odpovie kazdy kde a kedy co investuje alebo kde a kedy da dalsi balik pod hlavu do vankusa :-)
Takze skusme viest diskusiu preco? ako? za kolko? a za ako dlho? treba investovat aby sme boli vysmiaty aspon pri pocite ze ked vlozis a samotna mena ma svoju amortizaciu tak aby sme boli aspon nad hranicou tohto clanku. cize aby to bola v skutocnosti investicia :-)
Myslim ze mam pre vas vsetkych jeden priklad a bude rad ked sa k nemu vyjadrite.





Brani:

celkom som sa tu pousmial nad niektorymi prispevkami. Co dodat kolko ludi tolko chuti. Neviem ci si uz niekedy pocul o investovani v komoditach ale myslim, ze urcite ano. Ked si takto zbehany a ostrielany ako tvrdis, skus popremyslat nad alternativou ktoru Ti viem podat ako informaciu. Kedze pises ze si v Anglicku tak Tvoje aktivity by mohli byt obohatene o vacsi rozsah. priklad investicie Ti preposlem na email ak mas zaujem.
laik
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 04 05, 2010 6:52 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa laik »

Zdravím Vás,som tu nový,náhodou som natrafil na túto stránku,ktorá inak nemá chybu,začal som ju aj "študovať",ale prišiel som na to,že je tu pre mňa veľa neznámych pojmov,takže som sa odhodlal k prvému príspevku.Nechcel som zakladať novú tému nakoľko táto je mojej žiadosti podobná.
Pracujete s peniazmi,vyznáte sa v produktoch,tak myslím,že pre Vás nebude problém odpovedať aj keď nejde o veľkú sumu peňazí 7000-8000 €,ale aj tak,pre niekoho je aj to veľa.
Potrebujem si tieto peniaze niekde "odložiť" a nechcem ich mať len tak doma "v ponožke" a preto potrebujem poradiť kde ich dať.Lenže podmienku mám takú,že keď ich budem potrebovať,môžem ich kedykoľvek vybrať,prípadne do 1 mesiaca,s tým že neprídem o úroky,alebo väčšiu časť z nich.Momentálne ich nepotrebujem a ani neviem kedy mi budú treba možno aj za rok,dva,ale môže sa stať,že aj za dva mesiace....
Kde ich mám vložiť a kde z nich dostanem najvyšší úrok,pri splnení mojich podmienok popísaných vyššie ? Môžete mi ako laikovi poradiť ? Prikladať k nim nemienim žiadnu sumu.
Ďakujem za Váš čas.

P.S.
...niečo som sa dozvedel aj pri podobných témach,ale čas znova pokročil, svetová kríza sa prehlbuje,euro klesá a únia asi tiež a tým pádom aj podmienky investovania...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

ahoj, likvidita nie je problem. Cas je vsak problem. Ak mozes peniaze potrebovat za 2-3 mesiace, nic lepsie ako sporiaci ucet (napriklad emax v mbank) nevymyslis. Ak by si danu dobu predlzil povedzme na 2 roky, mozes dat peniaze na terminak. Dostanes podstatne lepsi urok a stale bez rizika. Ak by si tie peniaze nepotreboval povedzme najblizsich 5 rokov a bol by si ochotny podstupit aj nejake riziko, mozes uz uvazovat o nejakom serioznejsom investicnom portfoliu. Cas je dolezity.
hogofogo
Príspevky: 7
Dátum registrácie: St 09 01, 2008 10:32 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa hogofogo »

eMax už bohužiaľ nie je tým čo býval http://financie.etrend.sk/investicie/mb ... ladov.html" onclick="window.open(this.href);return false; to už lepšie je potom ING konto (1,20%p.a.)
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

to som len tak tresol ako priklad. Nesledujem aky ma kto prave teraz urok. Meni sa to prilis rychlo.
laik
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 04 05, 2010 6:52 pm

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa laik »

...ďakujem za odpovede aj keď ma veľmi nepotešili....myslel som,že budem na tom lepšie :(
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"