Zmena produktu

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Stanislava
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Ne 16 05, 2010 11:15 am

Zmena produktu

Príspevok od používateľa Stanislava »

Zdravím. Potrebujem radu. Spoločnosť do ktorej investujem peniaze určené na dôchodok zmenila názov produktu a podmienky.(Nič konkréthe nenapísali). Na základe toho dôjde k" inovácii a jeho vylepšeniu" (podľa ich tvrdenia).Nový produkt nie je poskytovaný pôvodnou bankou. Pôvodný produkt bol poskytovaný v spolupráci banky (Privatbanka), ktorá sa "rozhodla venovať primárne privátnemu bankovníctvu". O zmenách v novom produkte nás budú informovať a "vykonávať potrebné zmeny". Žiadna iná banka sa tu nespomína. Čo si o tom myslíte? Text v úvodzovkách som opísala z listu. Veľké Ď.
Ja
vratko.michalik
Silver Member *
Príspevky: 192
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Re: Zmena produktu

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

No ono sa pomerne ťažko radí, keď vlastne nevieme absolútne nič. Nenapísala si ani o aký produkt sa jedná. Keďže tam vystupuje Privatbanka tak tipujem, že to bude Konto Života. Privatbanka tu vykonáva funkciu správcu portfólií, čiže "namiešava" zloženie portfolíí z podielových fondov. Ak od toho Privatbanka odstúpila, tak to znamená, že to bude robiť niekto iný a že zloženie portfólií sa pravdepodobne zmení. A o tom, ako konkrétne sa zmení, budú informovať.

Ale to len hádam. Skús napísať pre začiatok o aký produkt sa jedná :wink:
Čo si o tom myslíte?
Ak je to Konto Života, tak si o tom nemyslím nič pekné. V skutočnosti je to jedna z najdrahších sporiacich schém do podielových fondov.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: Zmena produktu

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

rovnako ako Vratko, predpokladam, ze ide o Konto Zivota a chcu ti ho zmenit na Konto Zivota Plus. V tom pripade ide o velmi nevyhodnu zmenu. Povodne Konto Zivota bolo iba drahe, ale toto je absolutne nevhodne na akekolvek investovanie. Podrobne som sa Kontu Zivota Plus venoval v tejto teme:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=7&t=2333" onclick="window.open(this.href);return false;

S tou Privatbankou to je v skutocnosti naopak. To "oni" (SFM) sa rozhodli, ze si to budu spravovat sami (uz su o.c.p.).

Co sa tyka tej zmeny, mohla by si sem dat skeny toho co ti poslali. Lebo ono to nejde len tak, zmenim produkt a klientovi len poslem oznam. Respektive ak by to tak skusili, je to z ich strany na 99 % protipravne konanie.
Stanislava
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Ne 16 05, 2010 11:15 am

Re: Zmena produktu

Príspevok od používateľa Stanislava »

Áno je to Konto život a zmení sa na Konto života PLUS. V staršej korenšpondencii som našla list od Privatbanky. Píšu,že SFM Group preberá zodpovednosť (od 1.2.2009) za riadenie portfólia a výber nových investičných nástrfojov do portfólii KŽ a majú na to povolenie. Privatb. bude naďalej vykonávať administráciu a realizovať investovanie. Toto je z marca 2009
SFM píšu (sept. 2010), že produkt nie je poskytovaný v spolupráci s Privatb?! A uvedené zmeny vysvetlí sprostredkovateľ v mesiaci október 2010. Ja mu však neverím! Ďakujem za rady určite pomôžu aj iným.
Ja
Stanislava
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Ne 16 05, 2010 11:15 am

Re: Zmena produktu

Príspevok od používateľa Stanislava »

Ešte jedno nechápem! Tento produkt nám ponúkol zamestnávateľ (okrem iných) a "zatiaľ" prispieva. Keď som však bola za podnikovým právnikom, aby som zistila či sa o tieto produkty hĺbšie zaujíma, kím si "sprostredkovatelia" podávali kľúčky, povedal, že sú kontrolované NBS a koniec! Tí chudáci čo drú aj na jeho žalúdok si nezaslúžia aspoň trocha lepšie produkty?! Od nadnárodnej korporácie by to človek očakával! Zrejme však nie na Slovensku! Musela som si uľaviť. Ďakujem.
Ja
Používateľov profilový obrázok
Honzajs
Guru Member ****
Príspevky: 2257
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

Re: Zmena produktu

Príspevok od používateľa Honzajs »

Nadnárodní firma je hezká věc. Ale produkty musí poskytovat podle lokální legislativy. Těžko vám může nabídnout zahraniční produktm třeba americke 401(k). Kolik tomu bude věnovat úsilí? To záleží na důležitosti lokální pobočky, ne velikosti nadnárodní korporace jako celku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"