CANSLIM - Vysoko zisková investičná stratégia
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
CANSLIM - Vysoko zisková investičná stratégia
Zakladam vlakno ktore sa bude sustredit na canslim investicnu strategiu. Potencionalne obchody, manazovanie pozicií a vobec vsetkeho co s tymto suborom pravidiel suvisi.
Hned na zaciatok by som rad uviedol niekolko akcii ktore podliehaju fundamentalnym kriteriam, su lidrami trhu a celkovo su pripravene na otvaranie novych pozicii.
Hned na zaciatok by som rad uviedol niekolko akcii ktore podliehaju fundamentalnym kriteriam, su lidrami trhu a celkovo su pripravene na otvaranie novych pozicii.
-
rogue_trader
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2011 6:56 pm
Re: CANSLIM - Vysoko zisková investičná stratégia
Canslimer zaujimalo by ma aky pouzivas screening na vyber potencionalnych akcii, ktore splnaju kriteria. Mas nejaky program alebo si platis nejaky servis?
Vela zdaru pri obchodoch
Vela zdaru pri obchodoch
Akciové trhy majú za sebou ďalší ziskový deň. Je na mieste otázka či sa jedná o koniec korekcie alebo prichádza len septembrová sezónna rally. Pri rastových dňoch nevidím dostatočné volume a teda chýbajú nám akumulačné dni. Moje portfólio obsahuje len jednu akciu a to HANS. Držím hotovosť pokiaľ sa v trhu nezačnú akumulovať akcie a neuvidím za rastom cien len shortcovering ale aj postupné akumulovanie pozícií.
http://canslimer.net/articles/trading-p ... 35-3082011
http://canslimer.net/articles/trading-p ... 35-3082011
Ahoj rogue_trader. Ano vyuzivam uz roky na screening akcii plateny servis priamo od tvorcov tejto investicnej strategie. Som predplatitelom dennika plus jednej specialnej sluzby ktora je zametrana skor na technicku stranku investicnej strategie, Je to skvely servis a velmi mi pomoha ale na druhej strane je aj financne narcnejsi a stoji okolo 1200 eur rocne. Ale ako pisem ja osobne si bez neho neviem trading predstavit. Kazdopadne je mozne zostavit screeningove kriteria aj na komecne screeneri ako je moj najoblubenejsi http://www.finviz.com" onclick="window.open(this.href);return false; . Sluzba priamo od IBD mi vsak dava mnozstvo updatov a pre mna "insider informacii" ktore bezne free niesu dostupnerogue_trader napísal:Canslimer zaujimalo by ma aky pouzivas screening na vyber potencionalnych akcii, ktore splnaju kriteria. Mas nejaky program alebo si platis nejaky servis?
Vela zdaru pri obchodoch
-
rogue_trader
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2011 6:56 pm
Canslimer diki za info.
Tato strategia ma dost zaujima. Prednedavnom som precital knihu od Williama O´Neila - How to make money in stocks. Dost sa v tej knihe odvolavali prave na IBD a investors.com. Celkom ma ta ich stranka zaujala lebo okrem plateneho servisu tam maju aj dost free veci (najma na vzdelavanie) + pred viac ako mesiacom mali dva tyzdne zadara
.
Tato strategia ma dost zaujima. Prednedavnom som precital knihu od Williama O´Neila - How to make money in stocks. Dost sa v tej knihe odvolavali prave na IBD a investors.com. Celkom ma ta ich stranka zaujala lebo okrem plateneho servisu tam maju aj dost free veci (najma na vzdelavanie) + pred viac ako mesiacom mali dva tyzdne zadara
Si na správnej stope. Ano moze byt ze tam ta akcia bola. Kniha How to make money in stocks je revolucna a zmenila zivot mnohym ludom po svete. Sam za seba mozem povedat ze je to jedna z mala nejunkovych publikacii ktore su komercne predavane. A celkovo web investors.com je revolucia ci vo svete tradingu alebo investovania. Bohuzial v dnesnom prehypovanom svete daytradingu, forexu a podobnych davlakajucich veci sa skutocna hodnota ktoru CANSLIM ma lahko strati. Mnoho ludi po mnohorocnych neuspechoch v tradingu konecne presli na druhu stranu rieky a zacali profitovat. Koniec koncov vid testimationals v knihe a na webe.rogue_trader napísal:Canslimer diki za info.
Tato strategia ma dost zaujima. Prednedavnom som precital knihu od Williama O´Neila - How to make money in stocks. Dost sa v tej knihe odvolavali prave na IBD a investors.com. Celkom ma ta ich stranka zaujala lebo okrem plateneho servisu tam maju aj dost free veci (najma na vzdelavanie) + pred viac ako mesiacom mali dva tyzdne zadara.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2392 times
- Been thanked: 2780 times
Ahoj.canslimer napísal:Moja jediná pozícia v súčasnom trhu je v akcii HANS, ktorá dnes prepadá najviac zo všetkých líderských akcií. Dosiahla minimum až 81.50 čo predstavovalo v jednom okamihu stratu viac nez 10%. Stále mám však akcie nakúpené ale znepokojuje ma jej relatívna sila voči akciovému indexu..
A čo ďalej?
Žiadny výber zisku? Žiadna stopka?
Tvojho lídra si pametám ako vynikajúcu shortovku, takže fundamenty by som bral ako relatívnu záležitosť.
Ku kritériám, ktoré si čítal v knihe by si mal pridať vlastné - unikátne.
Napríklad, že akcia by mala byť podhodnotená, aby kupci mali dôvod nakupovať a investori nemali dôvod na výber zisku.
V tvojom prípade prekonala akcia targety analytikov, takže to je prvý dôvod na výber zisku pre hromadu investorov...
Akcia je up 100% za jeden rok, medziročný rast zisku je dajme tomu 30% a ďalší sa očakáva okolo 20%. Ďalší dôvod pokladať ju za nadhodnotenú, alebo prinajlepšom primerane ocenenú.
Všimni si insiderov. Ty si kupec - oni hromadne predávajú. Ty si vstúpil pri 83,80...insideri hromadne predávajú pri 84-85. Insideri sú majstri vo vyberaní zisku.
Pozri sa na tgt análov. Aj ked ich netreba brať za smerodatné - priemer je pod tvojím nákupom ..cca 82.
Najväčší optimista má tgt 90 - presne tam, kde sa hromadne začali vyberať zisky.
Nevravím nie metóde Can Slim, ale to, či to bude vysoko zisková, alebo vysoko stratová závisí len na Tebe. A takých sú stovky.
Nechcem Ti radiť, lebo sám robím chyby, len sa vyjadrujem. Toho odpareného zisku je škoda. Robím kopu chýb so SL, ale jedno som sa naučil - vyberať zisk. A to ma posúva vpred.
Držím palce a dúfam, že tu budeš prispievať dlho.
Jo zdravim ta Juggler. V prvom rade dakujem za nazor a reakciu od teba ako od autority tohto diskusneho fora je pre mna velmi vzacny.... Takze dufam ze sa velmi nerozpisem a vysvetlim to tu dost dobre nakolko chystam na tuto temu aj clanok s prikladmi z praxe kedy sa podobne situacie opakuju znovu a znovu. V prvom rade s tebou samozrejme suhlasim. Mas uplnu pravdu bol tam insider heavy selling uz aj na urovni kedy akcia posledny krat testovala uroven 84 a vytvorila dlhy hammer a rovnako je mozne ze insideri predavali akcie aj vcera nakolko pokles mal volume cca 200% nad priemerom, cize nieco sa istotne dialo presne ako pises. Dalsia vec tvoj short bol istotne na mieste a je dost pravdepodobne ze si to natajmoval a urobil pekny profit. Ja shortovat neviem a shortujem mozno 1 krat do roka a aj to je pre mna vzdy stratovy obchod. Verim v cash ako poziciu v dobach ked su akciove indexy v korekcii pripadne dowtrende a moj nazor na tuto vec je taky ze drzanie hotovosti ako pozicie je vlasne zarabanie na tom ze vobec neprerabam. Dalej vyjardenie sa k nadhodnotenosti podhodnotenosti. Toto je pre mna abstraktno. Nic nevidim ako nadhodnotene alebo podhodnotene. Akcia ktora rastla 100% behom polroka a ma P/E 50 u mna neznamena ze nebude rast dalsich 100% do konca roka a mat P/E 100. Pre mna je uplne klucovy rast ziskov trzieb roe prof.marginu. Ked vidim spolocnost ze jej zisky rastu kazdy kvartal 30% oproti minulemu roku vytvara uzku konsolidaciu v cenovej strukture je akumulovana investicnymi fondami a penzijnymi spravcami ziadna cena neni pre mna dost vysoka na to aby som vstupil a otvoril trade. Nezaujima ma vtedy ziadny odhad ceny jej nadhodnotenia a targety ostatnych obchodnikov a analytikov. Dalej sa rad vyjadrim k tvojmu shortu. Ja som dlhodoby trader mozno investor (nechcem byt za pouzity termin ukamenovany) je u mna bezne drzat akciu pol roka rok a vyberat z nej profity 50% a viac. Ty si zrejme skor swingista ked si v pozicii radovo par dni mozno len hodin. To co je atraktivne pre mna nikdy nebude atraktivne pre teba a naopak.
Chcel som tymto prispevkom vyjadrit tolko ze som jedinecna osoba tak ako ty a kazdy jeden clovek na zemi. Viem ze nikto nedokaze predpovedat buducnost a teda nikto nevie viac nez ten druhy (aj ked insider selling moze byt varovanie ale nevies co za tymto odpredajom insiderov skutocne je vid posledne strany Reminiscences of a Stock Operator od J.Livermoora.) Dufam ze som nereagoval nejak co by mohlo vyzerat ako utok alebo flame ak ano osprevedlnujem sa. Dufam ze som odpovedal a vyjadril len a len svoj nazor dostatocne konstruktivne a dakujem za tvoj post.
P.S.: Moja stopka sa nachadza lahucko pod 78 , 77 80 a target je urcite nad 90 ale nemam ho presne urceny zalezi od toho akou razanciou bude akcia rast, ci bude vytvarat nejaky mensi climax top alebo bude leniva ako slimak.
Je ale dost mozne ze ak sa poziicii nebude darit uzavriem ju skor .Updatnem to
Vela dobrych obchodov
Chcel som tymto prispevkom vyjadrit tolko ze som jedinecna osoba tak ako ty a kazdy jeden clovek na zemi. Viem ze nikto nedokaze predpovedat buducnost a teda nikto nevie viac nez ten druhy (aj ked insider selling moze byt varovanie ale nevies co za tymto odpredajom insiderov skutocne je vid posledne strany Reminiscences of a Stock Operator od J.Livermoora.) Dufam ze som nereagoval nejak co by mohlo vyzerat ako utok alebo flame ak ano osprevedlnujem sa. Dufam ze som odpovedal a vyjadril len a len svoj nazor dostatocne konstruktivne a dakujem za tvoj post.
P.S.: Moja stopka sa nachadza lahucko pod 78 , 77 80 a target je urcite nad 90 ale nemam ho presne urceny zalezi od toho akou razanciou bude akcia rast, ci bude vytvarat nejaky mensi climax top alebo bude leniva ako slimak.
Je ale dost mozne ze ak sa poziicii nebude darit uzavriem ju skor .Updatnem to
Vela dobrych obchodov
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Tesim sa kazdemu pozicnemu obchodnikovi, ktory sa neboji zverejnit svoje pozicie.
Ako dlho realne obchodujes na burze?
Ako dlho realne obchodujes na burze?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Ahoj jogobela dufam ze sa ti teda vlakno bude pacit.... K tvojej otazke...coskoro spravim kratku prezentaciu sameho seba, zatial to bude moje tajomstvo ale schvalne skus si sam spravit nazor a potom ked to odhalim uvidis aky dobry/zly odhad mas 
Mimochodom prihadzujem som sem par grafov s podobnym scenarom ako sa momentalne odohrava na hans ...bysrtejsi z vas mozno najdu par podobnosti a teda to vysvetluje moje sucasne postavenie voci manazovaniu aktualnej otvorenej pozicii v HANS.
http://canslimer.net/blog/nadhodnotene-akcie" onclick="window.open(this.href);return false;
Mimochodom prihadzujem som sem par grafov s podobnym scenarom ako sa momentalne odohrava na hans ...bysrtejsi z vas mozno najdu par podobnosti a teda to vysvetluje moje sucasne postavenie voci manazovaniu aktualnej otvorenej pozicii v HANS.
http://canslimer.net/blog/nadhodnotene-akcie" onclick="window.open(this.href);return false;
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
OK. Treba sa držať toho, čo ti zatiaľ ide. Píšem zatiaľ, lebo moje skúsenosti sú také, že nič nefunguje večne a trhu sa treba naučiť prispôsobovať.canslimer napísal: Ja som dlhodoby trader mozno investor (nechcem byt za pouzity termin ukamenovany) je u mna bezne drzat akciu pol roka rok a vyberat z nej profity 50% a viac. Ty si zrejme skor swingista ked si v pozicii radovo par dni mozno len hodin. To co je atraktivne pre mna nikdy nebude atraktivne pre teba a naopak.
Chcel som tymto prispevkom vyjadrit tolko ze som jedinecna osoba tak ako ty a kazdy jeden clovek na zemi.
Voľakedy som tak začínal aj ja. Kupoval som akcie na rast a snažil sa chytiť winnerov, ktorí na dlhšiu dobu dajú zisky niekoľkých desiatok % , ojedinele aj 100% a viac.
Mal som obdobia, kedy som robil len pozičný investing, alebo swingtrading. Keď bol trh v uptrende a všetko pekne rástlo vravel som si - to je ono! Peniaze pracujú...ja to len sledujem a zisky vysedím. Lenže potom prišiel bear market a celé portfólio mi odpálilo na stopkách a tých ziskov mi bolo ľúto. Nehovoriac o tom, že v bear markete, alebo side markete môžeš ostať sedieť v cashi dlho, predlho.
A tak som prišiel na to, že urobiť 1 x 50% je vlastne to isté ako urobiť 5 x 10%, alebo 10 x 5%. A nakoniec mi došlo, že 5 x 10%, alebo 10 x 5% sa dá pri troche šťastia urobiť za jediný deň . Samozrejme nie vždy, ale že stojí za to sa o to pokúšať.
Pri HANS ma ihneď napadlo, že pri vstupe 83,80 znamená cena 90 zisk okolo +7% a nevybrať z toho aspoň tých +5% je obrovská škoda. Nevravím, že by to musel byť koniec trejdu. Nevravím ani o tom , že to treba obraciať do shortu. Práve my malí hráči máme jednu obrovskú výhodu: hocikedy vieme z pozície vystúpiť (za zlomok sekundy a takmer zadarmo) a hocikedy znova do nej znova vstúpiť. Hypoteticky by sa teda s tvojej pozície dalo urobiť +7% na long, ďalších +7% na short a byť znova v longu za ešte lepšiu cenu než si vstúpil ty ( akcia dnes šla po 79. Dal si výborný SL ! ). Pri targete 90 je teda hypotetický zisk ideálneho tradera cez 20%. Ale ja nie som ideálny trader a bol som happy aj s tými +5%. ,,Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche,, je moje heslo, ktoré funguje. Aj s ,,vrabcom v hrsti,, sa dá znova uvažovať o vstupe ( bottomfishing, alebo breakout ) ak akciu dobre poznáš.
K tomu shortu HANS som nemyslel, že je na short, ale že ju poznám z obdobia keď to bola výborná shortovka. Výborná shortovka u mňa znamená akciu, ktorá je roky výborná longovka ( takže je v nej naložených kopa investorov a fondov) a zrazu jej začnú zlyhávať fundamenty. Tým sa otvorí priestor na obrovský zisk z poklesu. Ako príklad uvediem akciu TZOO.
2 x v živote sa došplhala k cene 100 a dvakrát sa jej otočili fundamenty tak, že raz padla cez 90% a teraz 70%. To možno bude platiť aj o HANS ( už raz sa stalo), alebo FOSL, ktorú tiež dobre poznám ( urobil som na nej cez 100%, ale nie 1 x 100%, ale zhruba 5 x 10% + 10 x 5%. Po časoch vynikajúcich fundamentov vždy prichádza bod zlomu. Sú lídri, čo vydržia mnoho rokov. Dajú stovky % keď ich dobre načasuješ. Fungujú v pozičnom tradingu. Ale nikdy som nevidel reálny trading, ktorý by dal dajme tomu priemer 30% p.a. cez také trhy aké vidíme posledných 10 rokov. A poviem Ti, že body zlomu práve teraz vidím najčastejšie. Najčastejšie za posledných 10 rokov. Ani v matke kríz 2008-2009 som ich nevidel toľko. Preto si myslím, že s metódou Can Slim ťa čakajú ťažké časy. Bodaj by som nemal pravdu.
Aj ja sa teším. Konečne diskutér – optimista, ktorý je ochotný podrobnejšie písať o sebe a svojom tradingu.canslimer napísal:Ahoj jogobela dufam ze sa ti teda vlakno bude pacit.... K tvojej otazke...coskoro spravim kratku prezentaciu sameho seba, zatial to bude moje tajomstvo ale schvalne skus si sam spravit nazor a potom ked to odhalim uvidis aky dobry/zly odhad mas
Pripomínaš mi mňa – tak po troch rokov tradingu. Aj preto si tipnem , že posledné 2-3 roky ti CanSlim ide a si aktívny dlhšie - možno aj 6-7 rokov. Podľa mňa si voľakedy začal nesprávne – tradingom...chcel si rýchlo zbohatnúť...dlho si tápal, niečo zarobil, potom prerobil a definitívne prerobil v 2008 a niekedy v 2009 si objavil CanSlim, ktorý Ti konečne funguje.
Lenže tipnem si aj to, že Ti optimizmus dlho nevydrží a že systém nebude dlho fungovať ak trhy budú stagnovať a nakoniec tvoje vlákno skončí, tak ako mnoho iných nádejných pred Tebou.
Ale bol by si u mňa frajer, keby si vydržal a to v čase i nečase. Som optimista, že vydržíš.
Fandím Ti, aby si vydržal. Strašne by som chcel vidieť dlhodobo úspešný pozičný trading naživo. Bolo by super keby k stáliciam tohto webu ( ktorých čítam stále a stále sa od nich učím) pribudla ďalšia.
Super post Juggler !
Fundovany a vystihuje uplne vsetko.... Je dost mozne ako pises ze casom vlakno zanikne ale vytrvoril som si web prave preto aby som toto manazoval na pravidelnej a vyssej urovni. Ako pisem v predchadazjucom poste verim v cash ako poziciu a v dobach korekcii a negativnych trhov skratka tie brakeouty nenastavaju lebo trh nema lidrov.
Super post co sa tyka tradingu mas uplnu pravdu nic ine ako trendfollowing mi nefungoval ja skratka neviem tradovat swingovo ako to dokazes ty, robim vela chyb a celkovo moj profit vytvara 1, 2 obchody do roka ktore mam nalozene a napakovane 2:1. Otvaram poziciu postupne vzdy pridavam do obchodov ktorym sa dari najlepsie a naopak zatvaram najslabsie. Fosl a Sina boli tento rok moji dvaja lidri ktorí mi ucet potiahli nad 30% plus aj napriek mnozstvu strat a B/E obchodov.
Uplne rozumiem co mi chces povedat tym ze optimizmus skonci :poviem ti k tomu tolko ze optimizmus neni ani teraz
....... Som dost negativny co sa tyka trhov nepaci sa mi v akom stave sa nachadzaju fundamentom a globalnej ekonomike ako takej nerozumiem tak o nej nebudem pisat lebo by to bolo nefundovane a amaterske, ale popravde staci mi technicky pohlad na vec. Cele investovanie ako take stoji a pada na trhu ako celku.Ked trh rastie 9 z 10 akcii ho nasleduje ked pada je to to iste ale opacne. Na tom mi to stoji Juggler, som trpezlivy nenahanam si chvost a dokazem cakat lebo viem ze to je alfa a omega tradovania(nie len canslimu)a nijak inac peniaze zarabat nedokazem.... Som uplne spokojny s tym ked vytvorim svoje profity za 2 mesiace v roku a zvycnych 10 nemam co robit pripadne lahko stracam lebo takto mi to funguje a inac to nedokazem a pravdepodobne ani nikdy vediet nebudem. Skutocna zmena u mna nastala ked som sa s tym plne stotoznil na vedomej aj podvedomej urovni a prijal ako holy fakt ze nejsom tak sikovny ako su druhi a ked chcem zarabat musim to robit len a len takto nakolko na viac nemam
. Tam kde si sa ty ako obchodnik vyvijat len zacinal a cakal ta dalsi progres ja som uz asi uplne vyvinuty a dalsi progres nenastane ....
A teda chcem tym povedat len tolko ze niesom ziadny super hero ani megaloman, som obycajny clovek bez nejakeho specialneho talentu alebo nadania a je dost mozne ze vacsina co toto cita je daleko inteligentnejsich ako ja ale som neporovnatelne disciplinovanejsi a mam obchodnicku mysel ktora ma robi vitazom v tejto zero sum game v dlhodobom horizonte.....
Fundovany a vystihuje uplne vsetko.... Je dost mozne ako pises ze casom vlakno zanikne ale vytrvoril som si web prave preto aby som toto manazoval na pravidelnej a vyssej urovni. Ako pisem v predchadazjucom poste verim v cash ako poziciu a v dobach korekcii a negativnych trhov skratka tie brakeouty nenastavaju lebo trh nema lidrov.
Super post co sa tyka tradingu mas uplnu pravdu nic ine ako trendfollowing mi nefungoval ja skratka neviem tradovat swingovo ako to dokazes ty, robim vela chyb a celkovo moj profit vytvara 1, 2 obchody do roka ktore mam nalozene a napakovane 2:1. Otvaram poziciu postupne vzdy pridavam do obchodov ktorym sa dari najlepsie a naopak zatvaram najslabsie. Fosl a Sina boli tento rok moji dvaja lidri ktorí mi ucet potiahli nad 30% plus aj napriek mnozstvu strat a B/E obchodov.
Uplne rozumiem co mi chces povedat tym ze optimizmus skonci :poviem ti k tomu tolko ze optimizmus neni ani teraz
A teda chcem tym povedat len tolko ze niesom ziadny super hero ani megaloman, som obycajny clovek bez nejakeho specialneho talentu alebo nadania a je dost mozne ze vacsina co toto cita je daleko inteligentnejsich ako ja ale som neporovnatelne disciplinovanejsi a mam obchodnicku mysel ktora ma robi vitazom v tejto zero sum game v dlhodobom horizonte.....
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Dam tu dynamicky graf tvojho obchodu. Tak sa nam bude lahsie sledovat.

Nakup 83.80$
SL 77.80$
PT perspektivne nad 90$
Jedna otazka: Obchodoval si tuto metodu aj v krize pocas roku 2008? Ak ano,ake boli vysledky?
Nakup 83.80$
SL 77.80$
PT perspektivne nad 90$
Jedna otazka: Obchodoval si tuto metodu aj v krize pocas roku 2008? Ak ano,ake boli vysledky?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ahoj jogi hans je zavrety na 80. kukni na moj web tam je maly update http://canslimer.net/blog/pre-market-2-9-2011" onclick="window.open(this.href);return false; . Rok 2008 som skoncil na 0 pretoze od konca roku 2007 az do maja 2009 som nemal jediny akciovy trade. V nedelu zverejnim svoj watchlist a mozme to potom sledovat realtime prave v tomto vlakne aj ked to updatujem aj na svojom webe....Dikes jogi
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tak to mas potom trpezlivost ako daky "tibetsky dalajlama". Klobuk dole, to musis byt v trhoch uz poriadne dlho...canslimer napísal: Rok 2008 som skoncil na 0 pretoze od konca roku 2007 az do maja 2009 som nemal jediny akciovy trade.
Este otazka k Money Managementu: Kolko % uctu si mal v tomto nakupe akcie HANS?
ako som pisal drzim hotovost a strata z hansu znamenala celkovo stratu cca 1,5 %. Ked som vstupoval do hansu neexistoval ziadny akumulacny den na akciovych indexoch vsetky prepady su silno distribucne a je evidentne ze velke peniaze odpredavali svoje portfolia... HANS splnal vsetky moje podmienky pre vstup, jedine co mu chybalo bolo pismenko M z canslim, ktore znamena market direction a teda trend up a akumulaciu nie distribuciu pocas obchodnych dni. Prave kvoli tomuto najdolezitejsiemu pravdidlu som drzal HANSa malo. Ale na druhej strane vzdy vstupujem do kazdeho obchodu za malo a postupne ako obchod rastie pridavam alebo uberam do pozicie ,nikdy nevstupim naraz povedzme celym uctom. Ukazem to v najblizsom clanku na webe s ilustracnym popisom snad budem schopny to vysvetlit lepsie ako po pismenkach ....
Ahoj tiez som rad ze sem pribudol pozicny obchodnik uvidime ako to vydrzi... inak.. pekny web ako si si ho vytvoril ?
ahoj kolega. dakujem pekne web mi spravili ma zakazku ja sa do toho moc nerozumiem preto som ho dal spravit profikom 
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Tvoja odpoveď zahŕňa v sebe podstatu úspechu na burze.canslimer napísal:Super post Juggler !
Uplne rozumiem co mi chces povedat tym ze optimizmus skonci :poviem ti k tomu tolko ze optimizmus neni ani teraz![]()
![]()
....... Som dost negativny co sa tyka trhov nepaci sa mi v akom stave sa nachadzaju fundamentom a globalnej ekonomike ako takej nerozumiem tak o nej nebudem pisat lebo by to bolo nefundovane a amaterske, ale popravde staci mi technicky pohlad na vec. Cele investovanie ako take stoji a pada na trhu ako celku.Ked trh rastie 9 z 10 akcii ho nasleduje ked pada je to to iste ale opacne. Na tom mi to stoji Juggler, som trpezlivy nenahanam si chvost a dokazem cakat lebo viem ze to je alfa a omega tradovania(nie len canslimu)a nijak inac peniaze zarabat nedokazem.... Som uplne spokojny s tym ked vytvorim svoje profity za 2 mesiace v roku a zvycnych 10 nemam co robit pripadne lahko stracam lebo takto mi to funguje a inac to nedokazem a pravdepodobne ani nikdy vediet nebudem. Skutocna zmena u mna nastala ked som sa s tym plne stotoznil na vedomej aj podvedomej urovni a prijal ako holy fakt ze nejsom tak sikovny ako su druhi a ked chcem zarabat musim to robit len a len takto nakolko na viac nemam
. Tam kde si sa ty ako obchodnik vyvijat len zacinal a cakal ta dalsi progres ja som uz asi uplne vyvinuty a dalsi progres nenastane ....
Pokora, rešpekt, sebakritika, trpezlivosť, zodpovednosť, disciplína, zanietenie, snaha neustále sa učiť a objavovať.
Nie je to o tom, či sme šikovní, alebo nešikovní. Každý je v niečom dobrý a v niečom nie.
Je to o tom, že každý sme sa narodili z určitými fyzickými a psychickýmu danosťami , v niečom vynikáme a v niečom vôbec nie a je na nás, aby sme v sebe to pzitívne objavili a rozvíjali to. Na burze ide o to, aby každý zanietenec dokázal nájsť svoj EDGE - výhodu.
Ja napríklad viem, že nie som stavaný na futures, alebo forex. Z desiatich obchodov urobím 9 ziskových, ale viem, že keby som sa tým mal živiť, tak v konečnom dôsledku skrachujem (skôr, či neskôr fatálne zlyhám). Nebudem rozoberať prečo. Dôležité je, že to viem. Zatrejdím si , ale viem si povedať dosť.
OK. nechcem sa rozkecávať. Zaujala ma hlavne tvoja trpezlivosť a dokupovanie do víťazných pozícii.
To je niečo, čo si cením. Každý, kto číta moje príspevky si mohol všimnúť, že dokupovanie do winning pozície považujem za vrchol profesionalizmu ( sám to dokážem len málokedy ).
V 2009 - som pozične vstúpil do longu SP500, dvakrát som dokúpil do zisku a zarobil som toľko, čo by uspokojilo bežného investora na 10 rokov. Takže súhlasím, že alfa a omega dobrého investora je trpezlivo čakať na veľké príležitosti.
Naproti tomu dokupovanie do stratových pozícii je prirodzené pre každého losera ( a je to aj najčastejšou príčinou mojích zlyhaní ).
OK. Držím palce. Budem Ťa sledovať a teším sa na príspevky, komentáre i pokec.
P.S. Ešte jedna vec. Komentáre sú super, ale tvojích čitateľov budú zaujímať hlavne reálne výsledky. Odporúčam Ti preto pokúsiť sa o real-time ohlasovanie ( ohlásiť otvorenie, alebo zatvorenie pozície krátko potom ako to urobíš ) a o pravidelné zhrnutie, alebo zvýrazňovanie výsledkov. Tak, aby to bolo vierohodné a prehľadné.
Jo Juggler mas pravdu je to dobry napad, mam v plane zalozit si maly ucet najmenej co mi broker dovoli (myslim ze je to 2000 alebo 3000 USD) a spravit taku malu challenge ktoru budem updatovat. Myslim ze u nas na slovensku vacsina ludi obchoduje prave s malymi uctami a mozno by bolo na mieste a par ludi by sa s tym stotoznilo keby som to updatoval spolu so screenshotmi a stavmi s real uctu. Neviem ci by bolo dobré zverejnovat real time kazdy moj trade ale na screenshote by videl kazdy co drzim,kolko toho drzim aky mam otvoreny zisk/stratu atd.....Nemam to zatial premyslene v akom formate a ako by to cele vlasne vyzeralo ale mam taku ideu. Myslim ze nieco take by mohlo mat real hodnotu pre ludi.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tu by som si dovolil ti oponovat. Dokupy ano, ale nie kazdu chvilu v prepade . Dokup ano, ale az ked sa vyrazne znizi nakupna cena. Ak by SP 500 padlo v roku 2009 na 500 a dokupil si na 610 a potom na 500, ako si planoval, to by si len teraz bol vysmiaty.JUGGLER napísal:Naproti tomu dokupovanie do stratových pozícii je prirodzené pre každého losera ( a je to aj najčastejšou príčinou mojích zlyhaní ).
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
obchod mozeme delit na dobry a spatny z dvoch hladisk. 1) ci ho spravime tak ako si naplanujeme alebo 2) ci je z obchodu zisk alebo strata. jedne sposob je hodnotenie profika a druhy amatera.
na margo riedenia (dokupovanie v strate) , v tradingu (hlavne na paku) je to proste cisty fail. absolutne nezalezi na tom ci obchod realizujeme na zo ziskom alebo malou stratou. koncepcne je to skoro vzdy zlyhanie (existuje par specifickych vynimiek) a paradoxom je prave to. ze hoci 2-3-4 x riedenie konci ziskom. tak si to looser zoberie ako dobry vzorec spravania a spravny koncept (pretoze realizoval zisk, vid prva veta, pristup amatera), a prave preto je tento navyk pre looserov tak prirodzeny.
na margo riedenia (dokupovanie v strate) , v tradingu (hlavne na paku) je to proste cisty fail. absolutne nezalezi na tom ci obchod realizujeme na zo ziskom alebo malou stratou. koncepcne je to skoro vzdy zlyhanie (existuje par specifickych vynimiek) a paradoxom je prave to. ze hoci 2-3-4 x riedenie konci ziskom. tak si to looser zoberie ako dobry vzorec spravania a spravny koncept (pretoze realizoval zisk, vid prva veta, pristup amatera), a prave preto je tento navyk pre looserov tak prirodzeny.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... 3&start=93" onclick="window.open(this.href);return false;
Jogo: Keď trader pridáva do straty, koleduje si o veľké straty, ktorých sa práve naopak musí snažiť zbaviť. Nijako tým nenakláňa misky váh vo svoj prospech. V konečnom dôsledku bude trader v strate (zožerú ho poplatky a spread), prinajlepšom sa bude motať okolo nuly.
Ešte ku pridávaniu do ziskovej pozície. Znižuje sa tým win ratio, preto môže byť pre niekoho ťažko obchodovaná. Nie je ľahké mať z desiatich obchodov osem končiacich v malej strate alebo na nule. Aj keď potom pár mega winneroch všetko vynahradí.
Jogo: Keď trader pridáva do straty, koleduje si o veľké straty, ktorých sa práve naopak musí snažiť zbaviť. Nijako tým nenakláňa misky váh vo svoj prospech. V konečnom dôsledku bude trader v strate (zožerú ho poplatky a spread), prinajlepšom sa bude motať okolo nuly.
Ešte ku pridávaniu do ziskovej pozície. Znižuje sa tým win ratio, preto môže byť pre niekoho ťažko obchodovaná. Nie je ľahké mať z desiatich obchodov osem končiacich v malej strate alebo na nule. Aj keď potom pár mega winneroch všetko vynahradí.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
OK. Ja ti rozumiem. Ty asi myslíš plánované dokupovanie do straty.jogobela napísal: Tu by som si dovolil ti oponovat. Dokupy ano, ale nie kazdu chvilu v prepade . Dokup ano, ale az ked sa vyrazne znizi nakupna cena. Ak by SP 500 padlo v roku 2009 na 500 a dokupil si na 610 a potom na 500, ako si planoval, to by si len teraz bol vysmiaty.![]()
ROZDELENIE VSTUPU NA VIAC ČASTÍ.
Tak si vyjasnime pojmy.
Dopredu nenaplánované dokupovanie do straty nazvime ZLYHANÍM.
Je to aj moje najčastejšie ZLYHANIE. Keď otvorím pozíciu a potom ju zdvojnásobím nákupom do straty už riskujem dvojnásobok toho, čo som si naplánoval.
Robím to bežne. Je to moja diagnóza. Ale keďže mi to často vychádza ( až na 90%), odpúšťam si také zlyhávanie až do výšky trojnásobnej pozície. Čiže, ako Lipšic vraví TRIKRÁT A DOSŤ ! Maximálne teda dokúpim trikrát. Väčšinou skončím v zisku, ale plne si uvedomujem, že ten zisk nestál za to riziko a zlyhal som. Je to smutné, ale našťastie - nerobím to často. Nie je to metóda, ktorou bežne dosahujem zisky.
Nanešťastie, raz za čas zlyhám totálne, čo nazývam ,,VEĹKÉ ZLYHANIE,,
Napríklad , keď jedným trejdom vymažem 10-15% účtu. V minulosti som dokázal vymazať i celý účet ( ďakujem bohu, že som vždy začínal z malým účtom).
Robím však toľko dobrých obchodov, že ani 1-2 veľké zlyhania za 1 rok ma nepoložia. Len to skončí tým, že niekoľko týždňov, alebo mesiacov doháňam stratu. Našťastie - dokážem sa zo strát vyhojiť veľmi rýchlo. Nikdy som stratami neohrozil svoju existenciu, alebo kariéru.
Pri tom SP 500 som dopredu plánoval nakupovať pri poklese. Aj som to ohlásil. Rozdelil som si vstup na tri časti. Plánoval som nakupovať do poklesu, ale nedošlo to na targety a tak som nakoniec dokúpil do rastu. A vyplatilo sa.
V minulosti - asi pred 7 rokmi som držal 10 kontraktov zlata na long po 390.
Bol som vtedy silne presvedčený o raste zlata. Tip zlato long som dával všade na web.
I napriek tomu, že som o tom bol silne presvedčený, nevydržal som vtedy s nervami. Vybral som zisk pri 400, čiže zhruba 10x10 bodov.
Odvtedy zlato rástlo a rástlo. Urobilo zhruba 350% , čo je pri 10 kontraktoch okolo 15 000 bodov. Pri dokupovaní do zisku a správnom manažovaní pozície by sa dalo z jedného takého obchodu po celé tie roky žiť a ešte aj zbohatnúť. Ja som celé tie roky makal ako fretka.
Sú to síce teórie typu ,,keby nebolo keby,, ale myslím si, že treba vedieť ako sa to dá ( i keď vieme, že to nedokážeme) a ako sa to nemá robiť. Niektorí to dokážu a zbohatnú veľmi rýchlo, alebo bezprácne ( napr. Zanger: 30 000% p.a, 380 000% za 3 roky).
Môj investičný pokus na SP 500 v 2009 bol malým pokusom, či dokážem niečo podržať aspoň v zjemnenej forme. Dokázal som, ale odvtedy nemám odhodlanie zopakovať to.
Možno, keď znova príde veľká príležitosť ( pád trhov o 50% a pod.).
Raz príde čas, kedy už nebudem mať kapacitu na daytrading. A bude treba spravovať moje dôchodcovské fondy. Verím, že dovtedy nájdem cestu ako ,,nic nedelat a vydelat,, ...spraviť obyčajným pozičným obchodovaním aspoň 10-30% p.a.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
To je tá záludnosť, že v tradingu ide len o zisk, ale pokiaľ chce byť človek top traderom, musí byť od peňazí na účte totálne odosobnený (detachment from money). A to nie je vždy ľahké. Inak sa robia voloviny typu pridávanie do stratovej pozície. To paradoxne zvyšuje win ratio a preto je tak návykové.
Presne tak ako pises coudy. Musi ta to hlavne bavit musis mat preto zanietenie a ked to robis s "laskou" a skutocne ta to bavi, naplna skratka jedneho dna sa tie vysledky dostavia...Co myslite kolko daytraterov alebo obchodnikov na forexe to robia s vasnou ? Kolko je takych co maju nervy ked drzia poziciu a nadavaju na cely svet tradingu lebo ich len obera o peniaze...Je toto laska alebo zanietenie ? Nemyslim si....Presne rovnake je to aj s maliarom alebo nejakym umelcom ( trading je da sa povedat urcitou formou umenia).Ked do toho ides a nevies malovat len chces zarobit 5 000 e za jeden namalovany obrazok krajinky verim tomu ze to rozpozna aj amater a ty sa v konkurancii ostatnych umelcov nepresadis.....
Take care
Take care
Vstup do akcie ALXN na cene 59. Stopka na 55...... Po prelomení 60 a priaznivej situácií na indexoch verím v zisk aspoň 8%....
http://canslimer.net/blog/alxn-blizko-h ... kych-maxim" onclick="window.open(this.href);return false;
http://canslimer.net/blog/alxn-blizko-h ... kych-maxim" onclick="window.open(this.href);return false;
POZOR ZMENA - ADRESA http://WWW.CANSLIMER.NET" onclick="window.open(this.href);return false; BOLA NAHRADENA NOVOU A TO http://www.obchodovanie.com" onclick="window.open(this.href);return false; ...Vsetko ostava po starom zmenil sa len nazov domeny..
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Nemal si to predtým po slovensky?canslimer napísal:...Vsetko ostava po starom zmenil sa len nazov domeny..
(trochu divné, keď je názov domény slovenský a obsah anglicky)
Ahoj ano JUGGLER mal som to po slovensky.... Dal som tomu nazov obchodovanie preto aby kazdy kto tam dojde z cz/sk vedel ze prevadzkovatel webu je slovak....
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Canslimer: Asi si na tvojom webe urobim rychlokurz obchodnej anglictiny. 
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Veľmi nelogické. Cez surfing dojdu k tomu naši, ale anglický obsah väčšinu z nich odradí. Anglický obsah Ti otvorí bránu do sveta, ale svet sa k Tebe nedostane cez taký názov domény.canslimer napísal:Ahoj ano JUGGLER mal som to po slovensky.... Dal som tomu nazov obchodovanie preto aby kazdy kto tam dojde z cz/sk vedel ze prevadzkovatel webu je slovak....
Mal by si mať medzinárodne zrozumiteľný názov domény a anglicky aj slovenský obsah.
- senor valasco
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 02 12, 2006 12:32 pm
- Kontaktovať používateľa:
čo vravíš na NVEC - solídny fundament, nedávno prerazený tripple top
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Dam tu dynamicky graf tvojho obchodu:

6.9 vstup 59$
SL 55$
6.9 vstup 59$
SL 55$
Zdravim traders---- to jogi: pozicia v alxn je som zatvaral na B/E 59 nic nedrzim vsetko je 100% cash... Ak budem v najblizsej dobre nakupovat bude to aapl okolo 400 a bude to pcln na 550 ...jogi tieto screeny mozes hadzat ako interaktiv do totho vlakna, ale ak budu obchody otvorene budem tak robit na webe.
to senor: ziadny solidny fundament tam nevidim a teda fundament klucovy pre mna rast ziskov je slaby, navratnost kapitalu neni zla celkovo mam rad vsetko nad 18 ROE%. Institucionalny sponzoring je tiez nic moc, plus investicne fondy ktore drzia akciu v portfoliu nevykazuju ziadny trend. Cenova struktura ako taka nestoji za nic akcia prerazila sice z konsolidacie ale nevidim tam nakupnu silu a teda trend pre mna to isto neni obchovatelne... V ziadnom pripade to ale neznamena ze to neni akcia dobra na investovanie alebo trading at all. Mam rad akcie ktore vytvoria rychly narast a drzia sa niekolko mesiacov nad 50 dnovym priemerom potom vytvoria uzku korekciu v jeho oblasti a vyrazia opat hore.... P.S.: vsimni si ze NVEC ma velmi nizke volume okolo 50 000 denne to je uplne mimo mna. Mam problem dostat sa do takto malo likvidnej akcie s naloadovanim potrebnej pozicie bez negativneho slippage a v globale akcie pod 300 000 takmer neochodujem idealne je volume niekde okolo 500 000 denne. Je to len moj nazor a ako som pisal vyssie moje obchody (ak nejake budu) budu rozdelene v aapl pcln a dpz...sledujte web urcite to bude pravidelne updatovane...take care a vela uspesnych obchodov...
A este jogi dufam ze moja anglictina neni moc zla fakt sa snazim a zabera mi to dost casu
drzte sa pani....
to senor: ziadny solidny fundament tam nevidim a teda fundament klucovy pre mna rast ziskov je slaby, navratnost kapitalu neni zla celkovo mam rad vsetko nad 18 ROE%. Institucionalny sponzoring je tiez nic moc, plus investicne fondy ktore drzia akciu v portfoliu nevykazuju ziadny trend. Cenova struktura ako taka nestoji za nic akcia prerazila sice z konsolidacie ale nevidim tam nakupnu silu a teda trend pre mna to isto neni obchovatelne... V ziadnom pripade to ale neznamena ze to neni akcia dobra na investovanie alebo trading at all. Mam rad akcie ktore vytvoria rychly narast a drzia sa niekolko mesiacov nad 50 dnovym priemerom potom vytvoria uzku korekciu v jeho oblasti a vyrazia opat hore.... P.S.: vsimni si ze NVEC ma velmi nizke volume okolo 50 000 denne to je uplne mimo mna. Mam problem dostat sa do takto malo likvidnej akcie s naloadovanim potrebnej pozicie bez negativneho slippage a v globale akcie pod 300 000 takmer neochodujem idealne je volume niekde okolo 500 000 denne. Je to len moj nazor a ako som pisal vyssie moje obchody (ak nejake budu) budu rozdelene v aapl pcln a dpz...sledujte web urcite to bude pravidelne updatovane...take care a vela uspesnych obchodov...
A este jogi dufam ze moja anglictina neni moc zla fakt sa snazim a zabera mi to dost casu
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ahoj.canslimer napísal:Zdravim traders....poziciu v alxn som zatvaral na B/E 59 nic nedrzim vsetko je 100% cash...
Som sklamaný. Najprv si stanovíš plán, nahodiš SL a potom ujdeš.
HANS som pozoroval. Mal si krásne nahodenú SL. Extra silná akcia. Držala sa i pri panike. Bola pod tlakom len pri open ( čas suckerov), potom ju trh ( big boys) držal v zisku, čokolvek sa dialo. Len čo si zdupkal v strate ( 1 dolár nad SL?), znova sa vyšplhala do pásma 89-90 ( ďalších 7%). Keď si predával, ja som ju chytal na long pri tvojej SL. Nechytila sa. A neskôr bola taká silná, že sa k 80 už ani nepodívala..
ALXN detto. Silná akcia - dobrý výber. Neklesala, no nemala ani tendenciu rásť. Stagnovala. No mal si s ňou trpezlivosť. Myslel som, že to vysedíš.
Tiež si mal plán, SL a vzdal si to. Zákonitosť: ked nedodržíš plán, v tom okamihu sa to obráti. Dnes by si bol už v zisku +8,5%
Ja to nečítam odkedy je to v english, sorry. Neviem ako ostatní, ale ja mám angličtiny po krk v tradingu. Unavuje ma. Fakt nechápem, prečo to robíš v english. Akokoľvek si v nej dobrý - nikdy sa tak dobre nevyjadríš ako v rodnom jazyku. A zbytočne sa namakáš. Zrejme trénuješ.canslimer napísal:.... dufam ze moja anglictina neni moc zla fakt sa snazim a zabera mi to dost casu![]()
![]()
drzte sa pani....
No nič. Drž sa.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
myslim ze stranky v anglictine robia autori preto aby mali vacsiu sancu dosiahnut navstevnost. kazdopadne obchodovanie.com je zzaujimavy mismas. nazov pre nasinca, jazyk pre zahranicneho
.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
z hladiska úspešnosti webu a veľkosti cieľovej skupiny je naozaj lepší web v angličtine. Ale treba to nechať s pôvodným názvom canslimer.net. Mix slovenského názvu a anglického obsahu nedáva význam.
zdravicko. Je dost realne ze nazov sa zmeni na anglicku domenu s presmerovanim ... v tejto chvili tak chcem spravit nejaky obsah....
to juggler: mas pravdu zdupkal som. mam kopec tradov BE a lahke straty nedokazem obchodovat tak ako ty drzim riziko co najnizsie. Casto krat vystupujem na akcii ktora sa obchoduje za 80 $ so stratou 1 usd......
Nikdy neni problem nastupit znova pri breakoute novych highs...Nemal som gule na to drzat to nevedel som ca sa stane ani v alxn ani v hans. neznasam false breakouty... Ako pises obe akcie maju relativnu super silu ale to co je pre mna obchovatelne a co drzim ja su akcie ako bola tento rok fosl a sina... v reale su to moje jedine velke ziskove obchody tento rok ostatok som vsetko vyberal podobne B/E a male straty.... Ked mrknes na grafy jednotlivych titulov uvidis ciste prelomy a to je to co dokazem zaobchovat a co dokazem drzat do zisku 20$ plus....toto mi dava obrovsky edge v rrr a ked akciu drzim a vytvara dalsiu korekcnu strukturu nakupujem viac takze v reale sa casto stava ze drzim napakovany ucet 2:1 v jednej az troch akciach....
Nevravim ze je to dobre a ze sa to takto ma robit ale je to to jedine co viem a co mi funguje nedokazem nakupovat dipsy ako si to spravil ty pri Hans. Bol som short sucker vyshakeovany pocas open bell... svet ide dalej.....
Mrzi ma ze ho nebudes citat
ale ako pisal filip chcel by som tam mat navstevnost a obavam sa ze u nas by to bolo len velmi tazke lebo aj ludia ktori sa o trading zaujimaju radcsej venuju pozornost daytradingu na financnikovi a xxxx% zhodnoteniu...
Ja im nic take ponuknut neviem mam velmi uspesny rok ak dosiahnem zhodnotenie 100% citim sa ako majster sveta, kdezto pani tam, to dosahuju mesacne... Ale ak by bol u nas o to zaujem bol by som najradcsej doma a mas pravdu robi sa mi ovela lepsie s materinskym jazykom a ked komunikujem s vami beriem vas ako jednotlivcov a jedinecne osobnosti kdezto usa mi pride ako masa, stado oviec ...Dufam ze toto vlakno ostane zive a bude nam to tu rast.... Take care
to juggler: mas pravdu zdupkal som. mam kopec tradov BE a lahke straty nedokazem obchodovat tak ako ty drzim riziko co najnizsie. Casto krat vystupujem na akcii ktora sa obchoduje za 80 $ so stratou 1 usd......
Nikdy neni problem nastupit znova pri breakoute novych highs...Nemal som gule na to drzat to nevedel som ca sa stane ani v alxn ani v hans. neznasam false breakouty... Ako pises obe akcie maju relativnu super silu ale to co je pre mna obchovatelne a co drzim ja su akcie ako bola tento rok fosl a sina... v reale su to moje jedine velke ziskove obchody tento rok ostatok som vsetko vyberal podobne B/E a male straty.... Ked mrknes na grafy jednotlivych titulov uvidis ciste prelomy a to je to co dokazem zaobchovat a co dokazem drzat do zisku 20$ plus....toto mi dava obrovsky edge v rrr a ked akciu drzim a vytvara dalsiu korekcnu strukturu nakupujem viac takze v reale sa casto stava ze drzim napakovany ucet 2:1 v jednej az troch akciach....
Nevravim ze je to dobre a ze sa to takto ma robit ale je to to jedine co viem a co mi funguje nedokazem nakupovat dipsy ako si to spravil ty pri Hans. Bol som short sucker vyshakeovany pocas open bell... svet ide dalej.....
Mrzi ma ze ho nebudes citat
Ja im nic take ponuknut neviem mam velmi uspesny rok ak dosiahnem zhodnotenie 100% citim sa ako majster sveta, kdezto pani tam, to dosahuju mesacne... Ale ak by bol u nas o to zaujem bol by som najradcsej doma a mas pravdu robi sa mi ovela lepsie s materinskym jazykom a ked komunikujem s vami beriem vas ako jednotlivcov a jedinecne osobnosti kdezto usa mi pride ako masa, stado oviec ...Dufam ze toto vlakno ostane zive a bude nam to tu rast.... Take care