Investičný semafór v Trende

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

Od tohto týždňa začína eTREND zverejňovať denne aktualizovaný vývoj dvoch modelových portfólií, ktoré budú riadené zmenami na jeho investičnom semafore. Obe budú využívať výlučne verejne obchodovateľné fondy (ETF), kopírujúce vývoj indexu Nasdaq 100. Rozdiel medzi nimi bude v rizikovosti a tým aj v ziskovom potenciále.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

inac myslite ze takato vec moze fungovat?
http://financie.etrend.sk/investicie/zi ... elenu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

Ja myslim, ze to fungovat nebude. Myslim si tiez, ze ak by takato strategia fungovala (spomina ju este pred x rokmi Andre Kostolany v jednej zo svojich knih), mohli by sme to pozorovat na vynosoch fondov, prip. hedge fondov. Bohuzial je pravda taka, ze hod kockou je lepsou vobou ako sa spoliehat na aktivnych spravcov majetku a ich strategie..
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15826
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ja myslím, že to fungovať môže. Mne sa systém páči.
Závisí kto je za tým...ako to bude manažovať... ako to má nastavené...ako bude reagovať na zmeny trhu, vyššiu volatilitu a pod. Zatial chytil trend a toho sa drží.
Uvidíme, čo sa s toho vykľuje. Konečne vidím niečo aktívne. Je načase, aby investori pochopili, že trh sám o sebe už nebude generovať také zisky ako pred rokom 2000.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jolaus
Príspevky: 32
Dátum registrácie: So 15 01, 2011 2:56 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jolaus »

ja som taktiez dost skepticky voci roznym semaforom a podobne. dlhodobe prekonavanie indexu im podla mna nehrozi. z druhej strany je to zaujimavy marketingovy pokus zo strany trendu zaujat citatelov a aj takto ich prinutit sa vratit na ich stranky a sledovat vykonnost portfolii.
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

jolaus napísal:ja som taktiez dost skepticky voci roznym semaforom a podobne. dlhodobe prekonavanie indexu im podla mna nehrozi. z druhej strany je to zaujimavy marketingovy pokus zo strany trendu zaujat citatelov a aj takto ich prinutit sa vratit na ich stranky a sledovat vykonnost portfolii.
Good point. Potrebovali zrejme trocha 'pozdvihnut kvalitu' investicnej casti Trendu, ktora bola dost biedna.. Aj ked beriem, ze sa primarne nezaoberaju investovanim.. Zasa sa im podla mna podari vzbudit u par ludi nadej, ze tento nastroj casovania trhu bude uz urcite fungovat..:(.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »


Stávka s trhom
Investičný semafor TRENDU začína svietiť signálmi, ktoré môžu pomôcť investorom
18.01.2012 / Michal Nalevanko

Investovanie na akciových trhoch sa v posledných rokoch pre viacero investorov stalo nočnou morou. Až takou, že nemecký finančný magazín Focus Money prišiel pred tromi mesiacmi na titulnej strane s nekrológom naznačujúcim smrť trhu s akciami.
Spomedzi mýtov, ktoré sa na ňom roky živili, už zrejme odzvonilo tomu o dobrých a zlých akciách. Nič také neexistuje. Nie sú dobré a zlé akcie. Sú len akcie, ktorých cena rastie alebo klesá. A vôbec nie je jedno, kedy do nich investujete.
Vhodné načasovania investície je jedným z rozhodujúcich faktorov, ktoré ovplyvňujú jej výsledok. Investori môžu natrafiť na skvelú firmu, ktorej zisky aj tržby utešene rastú, no keď do nej investujú počas všeobecného poklesu trhu, je pravdepodobné, že nadol zamieria aj akcie fundamentálne zdravej firmy. Prevažná väčšina akcií na trhu sa správa práve takto.
Model včasného varovania
Odhadnúť, ako sa budú trhy vyvíjať v budúcnosti, je nemožné. Ak akcie padajú, vždy sa nájde niekto, kto varuje pred finančnou apokalypsou. Je však takmer isté, že v rovnakom čase nájdete iných prognostikov, ktorí takýto vývoj považujú za vhodný čas na investovanie. Platí to aj naopak, pri rastúcom trhu. Akurát varovania majú iný obsah. V čase, keď slová tváriace sa ako informácie nie sú nedostatkovým tovarom, nie je problém nájsť jedných aj druhých. Rozdielnosť ich názorov však nemá žiadnu pridanú hodnotu.
Najdôležitejší a najdôveryhodnejší zdroj informácií pritom investori majú prakticky pod nosom. Ak hľadajú signály potenciálneho nebezpečenstva, stačí, ak dokážu korektne interpretovať dianie na trhu. To isté platí aj v prípade, ak čakajú na signál pre nové investície.
Ak má cena akcií zamieriť nahor, je pravdepodobnejšie, že sa tak stane počas rastového trendu, nie počas jeho poklesu. Investorom, snažiacim sa rozpoznať na trhu fakty od subjektívnych názorov analytikov a iných investorov, chce pomôcť aj TREND.
Prostredníctvom zjednodušenej schémy semafora bude svojim investujúcim čitateľom pomáhať analyzovať aktuálny stav akciových trhov. Hlavnou pomôckou bude kvantitatívno-behaviorálny model.
Model možno funkčnosťou prirovnať k finančnému ekvivalentu systému včasného varovania. Dokáže identifikovať zvraty na akciovom trhu, keď kontrolu nad ním začínajú od optimistických „býkov“ preberať pesimistickí „medvedi“ a je reálna šanca, že rastový trend vystrieda pokles. Na základe diania na trhu je schopný rozpoznať aj obrátenú situáciu – začiatok nového rastového trendu, času najvhodnejšieho na investovanie.

Pozor na veľkých investorov
Schopnosť vydať varovný signál pre investorov dáva modelu sledovanie takzvanej distribúcie na akciových trhoch. Každý rastový trend sa raz skončí tak, že na jeho konci bude na trhu viac predávajúcich ako kupujúcich. Intenzívne výpredaje veľkých inštitucionálnych investorov zanechávajú stopy – v tom najjednoduchšom prípade majú podobu dní, počas ktorých hlavné akciové indexy (alebo niektorý z nich) klesnú pri súčasnom náraste objemu obchodov. Jeden či dva takéto „distribučné dni“ spravidla nepostačujú na zvrátenie rastového trendu, no ich vyšší počet v relatívne krátkom období už áno.
Keď model zaregistruje takúto situáciu, vydá varovný signál. Ak by takýto model použili investori v marci 2000, akciový trh by dokázali opustiť v čase vrcholu bubliny na trhu s technologickými akciami. Pri spätnom testovaní ukázal svoju užitočnosť a opodstatnenosť aj na jeseň roku 1987. Signál na opustenie trhu dal ešte pred tým, ako 19. október dostal označenie Čierny pondelok, keď sa index Dow Jones Industrial Average prepadol o rekordných 508 bodov.
Aktivity inštitucionálnych investorov spravujúcich miliardy dolárov (investičné a penzijné fondy, hedge fondy, investičné banky) sú pre model kľúčové aj pri identifikácii štartu nového, rastového trendu na akciových trhoch. Každý pokles na nich je z času na čas striedaný pokusmi o rely, no nie všetky z nich majú potenciál byť začiatkom trvalejšieho trendu. Model takéto pokusy registruje, vyčkáva však na signál potvrdenia životaschopnosti každej rely. Ten má podobu výrazného nárastu niektorého z hlavných indexov sprevádzaného aj zvýšeným objemom transakcií. Práve ten naznačuje, že nakupujúcimi nie sú len malí investori dúfajúci, že ceny akcií už nemôžu klesnúť hlbšie.
Prednosti a slabiny
Napriek tomu, že predstavený model dokáže spoľahlivo identifikovať začiatky a konce dlhodobejších trendov, nie je imúnny voči obdobiam, keď vývoj na trhu diktujú netrhové faktory.
Typickým príkladom môže byť rok 2011, keď prudké pohyby na trhoch vyvolávali vyhlásenia politikov snažiacich sa uhasiť dlhovú krízu v eurozóne. Bez akéhokoľvek fundamentálneho dôvodu, len na základe dvoch-troch viet utrúsených po skončení niektorého z mimoriadnych samitov, dokázali investori kupovať akcie, ktorých sa len nedávno húfne zbavovali. A naopak.
Pripustenie takejto reality je príčinou toho, že súčasťou modelu je aj zabudovaný korekčný mechanizmus. Jeho úlohou je reagovať na falošné signály trhu. Typickým príkladom môže byť vývoj trhu pri štarte každého rastového trendu.
Je pravdou, že každý býčí trh začal so spomínaným „potvrdením“– výrazným nárastom hodnoty niektorého z hlavných indexov (alebo všetkých súčasne) a objemu obchodov počas prvých pár dní rely. To však neznamená, že každá takáto „konfigurácia“ na trhu pokračuje rastovým trendom. Približne jedna šestina z nich je falošná a pokles trhu po určitom čase pokračuje ďalej.
Úlohou modelu nie je ani určenie presných maxím či miním akciových indexov. Toto upozornenie je len deklaratívne – niečo podobné nedokáže žiadny model. Varovný signál upozorňujúci na reálne riziko poklesu trhu nedokáže ani rozlíšiť, či takýto pokles bude len dočasnou korekciou, ktorá je prirodzenou súčasťou každého býčieho trendu, alebo trvácejším medvedím trhom. Model nie je krištáľovou guľou, jeho primárnym cieľom je pomôcť investorom rozumieť súčasnému stavu trhu.
Autor je výkonný riaditeľ poradenskej spoločnosti The Benchmark Research & Consultancy.
December 2011: nový štart
(vývoj indexu Nasdaq Composite)

Pozn.: Posledný signál, ktorý model dosiaľ vydal, označuje možný štart nového rastového trendu (zelený bod). Rozhodujúcim dňom bol 20. december, keď všetky hlavné akciové indexy v USA zaznamenali výrazný nárast pri vyššom objeme obchodov ako v predchádzaj
PRAMEŇ: The Benchmark Research & Consultancy
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

Michal Nalevanko je z The Benchmark Research & Consultancy - robia vselijake vyskumi a reserse z fin. trhov. Nie je z Trendu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15826
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Keď model zaregistruje takúto situáciu, vydá varovný signál. Ak by takýto model použili investori v marci 2000, akciový trh by dokázali opustiť v čase vrcholu bubliny na trhu s technologickými akciami. Pri spätnom testovaní ukázal svoju užitočnosť a opodstatnenosť aj na jeseň roku 1987. Signál na opustenie trhu dal ešte pred tým, ako 19. október dostal označenie Čierny pondelok, keď sa index Dow Jones Industrial Average prepadol o rekordných 508 bodov.

OK. Pekne sa to číta, ale uvidíme realitu. Niečím podobným múti hlavu investorom do fondov i TB, nie? Uvidíme výsledky.
Ale fandím mu. I Trendu. Za odvahu reálne ukazovať aktívny prístup. To si bohovsky cením. Lebo dnes každý rozpráva i investovaní ako o ziskoch, ale každá inštitúcia nakoniec žmýka len klientov.
Len jednu vec by som mu odporúčal - nebrať vážne magorov ako sú inštitucionálni investori: Aktivity inštitucionálnych investorov spravujúcich miliardy dolárov (investičné a penzijné fondy, hedge fondy, investičné banky) sú pre model kľúčové aj pri identifikácii štartu nového, rastového trendu na akciových trhoch.

Ako množina nestoja za nič. 95% z nich neporazí žiadny benchmark. Správajú sa rovnako ako davy. Pekný bol ten článok minule od Jonatanusa, v ktorom vypočítali, že aj oni len pumpli investorov o miliardy na poplatkoch a podieloch na zisku, ale dlhodobo im nezarobili.

P.S. Ešte jedna vec. Prezentuje sa výsledkami od 20 decembra 2011, ale článok je uverejnený 18. januára 2012. Sleduje to niekto a je potvrdené, že ide o veci odprezentované v reálnom čase?
Lebo ked čítam ako sa chváli backtestami a čo by bolo, keby jeho systém existoval v roku 2000 - tak sa trochu usmievam.
A neviem prečo nespomína 2008/2009 ( 60% prepad).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

Juggler, kde by dal najst ten jonatanov clanok?
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

jonatanus napísal:According to The Financial Times:

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/c68c0250 ... abdc0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"In fact, concludes Mr Lack, while many hedge fund managers have prospered from hefty fees, the bulk of their investment gains have not been shared with clients. On an asset-weighted basis, measuring cash invested to cash returned, hedge fund investors in aggregate, while narrowly beating the average return from equities, would have made more money over the past decade from investing in government bonds, and even from Treasury Bills.


"Of course the experience of 2008 colours these figures. According to Mr Lack, the hedge fund industry lost more money in that one year than all the profits it had generated during the previous 10 years. In fact most likely, he says, is that hedge funds lost more money for their investors in 2008 than the industry had made in its entire history. If true, that would put the industry up there with airlines and banks in the annals of long-term, non-productive performers from an investor perspective.

"Not that the managers have suffered the same way, of course. That is the brilliance of the hedge fund model. Between 1998 and 2010, the book shows, _even on favourable assumptions hedge fund managers earned an estimated $379bn in fees, out of total investment gains (before fees) of $449bn. In other words, they took 84 per cent of the investment profits their funds made, leaving just 16 per cent for the investors.

"Once you make adjustments for survivorship bias, fund of funds fees and so on, it is probable, he suggests, that hedge fund managers have kept all the money made, and investors have in aggregate received nothing_."
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

Dakujem. Podobne pise aj economist - http://www.economist.com/node/21542452" onclick="window.open(this.href);return false;. Alebo Forbes - http://www.forbes.com/sites/greggfisher ... d-returns/" onclick="window.open(this.href);return false;. Teraz sa o tej knihe dost pise. Plus aj moja malickost:) - http://indexfunds.sk/2012/01/19/bohati- ... i-klienti/" onclick="window.open(this.href);return false;

No a teraz sa pozornost ekonomickych medii obracia na private equity fondy - tiez len zmykaju poplatky z klientov, no pridana hodnota je minusova.. Napr WSJ, alebo tato prelomova studia - http://fic.wharton.upenn.edu/fic/papers/05/0542.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;.

Takze aj ked sa opakujem, neverim v pridanu hodnotu toho investicneho semafora. Ked to nedokazu borci z hedge fondoveho a private equity priemyslu...

Zda sa, ze 95-99% financneho biznisu je o tom, ako sa nabalit na poplatkoch. Bezny sporitel/investor je na poslednom mieste.. Cest vynimkam..
canslimer
Active Member
Príspevky: 97
Dátum registrácie: Ut 30 08, 2011 9:31 am

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa canslimer »

maatej sledujem vas web aj vase clanky s velkym zaujom... musim sa priznat ze z velkej casti vam aj davam za pravdu, ale su tu urcite faktory ktore treba brat na zretel.
Ten najdolezitejsi je velkost fondu a jeho flexibilita nakupovat a odpredavat za ceny za ktore bezny malinky retailovy trader vstupuje a vystupuje a berie to ako samozrejmost... velkost je obrovska tarcha, ktora beatovanie indexu alebo nadpriemerne vynosy znacne okresava... je 100% iste ze donekonecna sa trh prekonavat neda aj ked je portfolio manazer ten najlepsi na svete... ak by to donekonecna vedel ekonomika ako taka by nebola pretoze on by bol "ekonomika sama o sebe" ktora by vsetko hltala svojim agresivnym kumulovanim.
moj nazor je vsak taky ze malinky investor/trader ktory obchoduje s kapitalom radovo do niekolko mil.eur a je sikovny moze tieto indexy urcity cas pokial je jeho portfolio flexibilne a "male" pomerne pohodlne prekonavat (samozrejme za podmienky ze je sikovny, ma skusenosti a vie co robi)... tak ako pisete aj tu plati pravidlo ze takych traderov/investorov je v pomere cca. 1 ku 10.
reagujem vsak nakolko obdobnu metodu "timovania trhov" pouzivam aj ja... index ako taky neobchodujem a ani ho nepredavam nakratko ale pokial sa dostane trh po par distribucnych signaloch do pre mna korigujuceho stavu alebo bear marketu tak jednoducho premienam portfolio na hotovost a drzim cash... nechem tuto metodu obhajovat pretoze ju nepouzivam doslova presne tak ako je v trende popisana ale akumulacia a distribucia a jej spravne interpretovanie je pre obchodnika ktory s tymto nastrojom pracuje SILNYM voditkom... tak ako pise autor v trende ...nepotrebujete sledovat nafuknute fundamenty v tv lebo odpoved dostavate priamo z grafu...
Je samozrejme ze nie kazdy bude suhlasit a nie kazdy si vie objemy obchodov spolu so sviecami spravne interpretovat, ale par takych jedincov urcite existuje...berte to ako potvrdenie statistiky 1/10... pre nazornu ukazku prikladam linky na ich auditovane obchodne ucty a dokazatalne beatovanie indexu s "malym flexibilnym kapitalom". aj ked sa nejedna o cisty market timing a obchodovanie indexu gro ich investovania predstavuje prave akumulacia a distribucia akcioveho indexu podla coho sa casuju obchody v jednotlivych akciovych tituloch.....
Tu su tie audity....:
http://www.virtueofselfishinvesting.com ... letter.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.virtueofselfishinvesting.com ... return.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15826
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Maatej napísal: Zda sa, ze 95-99% financneho biznisu je o tom, ako sa nabalit na poplatkoch. Bezny sporitel/investor je na poslednom mieste.. Cest vynimkam..
Presne tak.
Poisťovne, banky, fondy, aj hedge fondy. Zľava doprava od najväčšieho zderstva k najmenšiemu. A vyplavuje sa to na povrch len vďaka tomu, že za posledných 12 rokov sme tu mali 2 krízy a trhy idú do boku. A pred nami je daľšia...

OK. Ale aby som neodbočil od témy, plne súhlasím s tým, čo píše Canslimer.
Hedge fondy sú ťažkopádne. Nahromadilo sa v nich toľko miliárd špekulatívneho kapitálu, že nemajú z čoho generovať nadpriemerný zisk. Požierajú sa medzi sebou. Výsledok je, že manažéri zarobia, ale klient je dlhodobo pod benchmarkom.

Veď aj ja by som radšej spravoval 10 miliárd, robil 6% p.a a zhrabol z toho 100 miliónov odmeny. Čo na tom, že to čo robí zo mňa dobrého tradera by muselo ísť bokom, nemohol by som obchodovať , ale len pozične špekulovať.

Tlieskam Canslimerovi, že tu dal tie auditované výsledky. Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť. Sú tisícky trejderov o ktorých sa proste nevie, ale generujú desiatky až stovky % p.a , kumulatívne tisícky % za kariéru a proste to vedia.
Čo sa týka toho semaforu, o jeho tvorcovi by som nepochyboval. Na Slovensku a v Čechách je kopa šikovných ľudí, ktorí vyrástli za posledných 10 rokov a teraz majú v hlave viac ako odchovanci prestížných investičných inštitúcii v svetových finančných centrách.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

prave teraz maju v Trende temu o private equity. Ale na nete to este neni. Zajimave je, ze novinari furt len papagajuju vyjadrenia ludi z private equity fondov o 3-nasobkoch za x rokov, o 15-30% ROE a tak dokola. Ale vobec si neoveruju ci to tak aj je. V realite su tie vysledky ovela nudnejsie a 15-30% ROE su len ciele (nenaplnene).
To iste v podstate aj Venture capital fondy.
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

canslimer napísal:...Je samozrejme ze nie kazdy bude suhlasit a nie kazdy si vie objemy obchodov spolu so sviecami spravne interpretovat, ale par takych jedincov urcite existuje...berte to ako potvrdenie statistiky 1/10... pre nazornu ukazku prikladam linky na ich auditovane obchodne ucty a dokazatalne beatovanie indexu s "malym flexibilnym kapitalom". aj ked sa nejedna o cisty market timing a obchodovanie indexu gro ich investovania predstavuje prave akumulacia a distribucia akcioveho indexu podla coho sa casuju obchody v jednotlivych akciovych tituloch.....
Tu su tie audity....:
http://www.virtueofselfishinvesting.com ... letter.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.virtueofselfishinvesting.com ... return.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
To su vysledky bez pakoveho efektu? Pri akej hranici kapitalu podla Vas prestanu fungovat signaly, ktore generuju ti dvaja pani z virtueofselfishinvesting? 100 mio EUR je uz vela? Dari sa aj ich predplatitelom dosahovat podobne vysledky? Napr najuspesnejsi hedge fond spolocnosti Renessaince Technologies je uzavrety pre outsiderov, no generuje pekne nadpriemerne vysledky. Bohuzial ich fondy otvorene pre ludi mimo firmy - majetnych outsiderov a institucie - dosahuju uplne (pod)priemerne zhodnotenie.

Urcite by som rad prijal 50-100% zhodnotenie aj zo 100 000 EUR, keby jedine co mam robit, je zaplatit par 720 USD/rok za ich newsletter a len vykonat, co mi v nom nadiktuju. Hned by som do toho isiel, bez vahania.. Funguje to vo Vasom pripade?

Osobne som velmi skepticky voci ludom, ktori prezentuju svoje super vysledky, no maju este potrebu predavat investicne odporucania. Nebol by som pri vsetkej ucte prekvapeny, keby mali vacsinu prijmov prave zo subscriptions ako z ich skutocneho tradovania. Audit vysledkov je pekna vec. No co ak hadze kockou tisice ludi, z nich niekolko hodi 10x po sebe 6ku a daju si tento vysledok auditovat? Podla mna sa z toho neda dedukovat, ci vedia ako hadzat 6ky.

Ak sa nedaju podobne vysledky dosahovat s obrovskym kapitalom, ale daju sa dosahovat s mensim, napr 100 000 EUR, nemaju autori newslettra obavy, ze ak bude ich strategiu vykonavat napr 10 000 investorov - to je 1 000 000 000 EUR investovanych penazi a pre autorov rocne prijem 7 200 000 USD z poplatkov za newsletter - tato strategia prestane fungovat?
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

Maatej

1. ak by nevydavali newslater a neprezentovali sa v mediach, nikdy by sme sa o takych ludoch nedozvedeli . a nedovera ci sa nieco da alebo neda by bola este vacsia.
2. to ci vedia hadzat 6tky sa da overit aj inym sposobom ako auditovane vysledky z cislom na konci roka. a tym su ukazovatele, balance/equity, equity/DD a podobne, v zavyslosti na pocte tranzakcii
3. autori sa podla mna takymito hypotezami vobec nezaoberaju, pretoze 1.) 10k investorov nedokaze ovplyvnit trh . 2.) 1M investorov si ich predplatne za 720 asi nekupi :)

ja tomu asi celkom dobre nerozumiem
ked niekto robi marketing, predava, a nema trackrecord, je zle lebo mu nikto neveri
ked niekto robi marketing, predava a ma auditovany trackrecord , tak aj tak mu vela ludi neveri

zda sa mi ze problem moze obcas byt aj na nasej strane :)

podla mna sa treba uplne odosobnit od viery v to ako trh funguje, a proste brat objektivne fakt, ze niekto zarobil slusne peniaze, pretoze je sikovny a vysledok si nechal zauditovat.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

btw. pisal si ze by si rad prijal zhodnotenie 50-100%, ale mam obavu ze ak analyzuje trh 3 minuty rocne, tak take vysledky asi nedosiahne.

myslim si ze prave cas je ta ingrediencia, ktoru clovek musi obetovat aby take vysledky mohol dosiahnut. ale mozem sa samozrejme mylit.
Maatej
Active Member
Príspevky: 100
Dátum registrácie: Ne 08 04, 2007 1:39 pm

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Maatej »

Mika napísal: 1. ak by nevydavali newslater a neprezentovali sa v mediach, nikdy by sme sa o takych ludoch nedozvedeli . a nedovera ci sa nieco da alebo neda by bola este vacsia.
Silno pochybujem, ze to robia kvoli tomu, aby sme uverili a mali pohodlny zivot:).
Mika napísal:2. to ci vedia hadzat 6tky sa da overit aj inym sposobom ako auditovane vysledky z cislom na konci roka. a tym su ukazovatele, balance/equity, equity/DD a podobne, v zavyslosti na pocte tranzakcii
Ved to. Potrebovali by sme dostatocne dlhu historiu dat. Pripadne kopec svedkov (uspesnych subscriberov), ze to naozaj funguje.
Mika napísal:3. autori sa podla mna takymito hypotezami vobec nezaoberaju, pretoze 1.) 10k investorov nedokaze ovplyvnit trh . 2.) 1M investorov si ich predplatne za 720 asi nekupi :)
Trh dokaze ovplyvnit aj jeden hrac, ak ma dostatocny kapital, nieto este 10 000 hracov...
1M mozno nie, ale 10 tis. predplatitelov je celkom realisticke cislo. 10 000*720 USD/rok = 7 200 000 USD/rok. Netreba potom ani tradovat a spoliehat sa na nevyspytatelnost trhovych pohybov. Staci, ked sa spolieha na ludske emocie a tuzbu byt konecne bohaty a ukazat to vsetkym ostatnym. To funguje rovnako dobre ako biznis okolo chudnutia. Tu sa podla mna znova ukazuje, co tvrdi mnoho ludi z praxe - je tazke najst uspesneho tradera, no je kopec ludi, ktori zbohatli predajom roznych signalov, strategii atd.. Ale znova hovorim, ak by to malo naozaj fungovat, nevaham zaplatit 720 USD rocne, ak to ma generovat 100% vynosy s minimom prace. Len som voci tomu velmi skepticky.. V tejto suvislosti velmi dakujem Coudymu, ze nam na minulej stretavke bez problemov ukazal ako traduje, ako si vybera obchody atd. Drzim palce, nech mu jeho strategia, co najdlhsie funguje.


Mika napísal: ked niekto robi marketing, predava, a nema trackrecord, je zle lebo mu nikto neveri
ked niekto robi marketing, predava a ma auditovany trackrecord , tak aj tak mu vela ludi neveri
Asi to ma svoje dovody. Ludia nie su az taki neracionalni, ako sa zvykne hovorit. Keby sme bezne po uliciach videli chodit vysmiatych traderov v oblekoch od Versaceho a aktovkou od Louis Vuitton (prehanam), boli by taketo audity a newslettre uveritelnejsie. Som ale presvedceny, ze takmer kazdy vo svojom okoli pozna ovela viac uspesnych podnikatelov, ci dobre platenych zamestnancov/manazerov, sportovcov, surebeterov atd. ako uspesnych traderov. Pri tom uspesny trader nemusi znamenat 100% zhodnotenia rocne. Uz ten, kto by dokazal spravit aspon 15-20% p.a. plus minus stabilne si moze gratulovat...
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

tu je už prvá týždenná aktualizácia semafóru:
http://financie.etrend.sk/investicie/wa ... oblem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

maatej

to ze trhy dokazu ovplyvnovat jednotlivci alebo skupinky ktore si zaplatia newslater je mytus, ludia ktory skutocne ovplyvnuju trhy nepotrebuju odoberat nejaky newslater, a vobec sa nezaujimaju o nejake public akozesystemy. rovnako tak su myty aj to ze pokial vela ludi obchoduje jednu a tu istu strategiu tak automaticky prestava fungovat. tieto nazory sa vytvorili v minulosti a uspesne sa interpretuju doteraz. problem vsak je ze cely tento kult je zalozeny na hlupej teorii, s pred xx rokov.

a k tomu poslednemu co si napisal, ano urcite to ma svoje dovody, akurat ze to z racionalitou alebo iracionalitou nema nic spolocne. to s tymi 20% rocne , to je dalsi mytus o ktorom sme sa uz bavili. ale vsetko je to o viere. ak chcem uverit ze uspech je 20% tak tomu uverim. ked ale pride clovek do konfrontancie z realitou tak zisti ze 20% moze byt uspech pre cloveka, ktory ma benchmark niekde medzi 4% urokom v banke a %zhodnotenim S&Pcka. co je ale velmi vzdialene od realneho obchodovania
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

me teraz po Juggllerovom komente vo vlakne UNG napadla taka vec. ohladom viery. cela diskusia ohladom % zhodnotenia sa totiz vzdy toci len okolo viery.

predstav si ze v nejakej dedinke na lazoch vyrasta chlapcisko, ktory nema televizor ale kazde rano v nedelu chodi do kostola. v kostole mu povedia ze jezisko sa narodil marii a bolo to neposkvrnene pocatie. v rovakom case vyrasta niekde v londyne chlapec, ktoreho rodicia su neveriaci a ked sa pyta ako sa narodi babatko tak mu to rodicia vysvetli. namiesto nedelneho kostola chodia do zologickej zahrady. kde chlapec kazdu nedelu vidi zirafu

chlapec z lazov neveri tomu ze existuje nejaka zirafa, a chlapec z londyna neveri ze sa moze babatko narodit z ducha svateho. taky je proste zivot, kazdy veri tomu, co videl zazil, co sa naucil v spolocnosti v ktorej vyrastal. vieru si kazdy prisposobi tak akomu to vyhovuje. z realitou je to trosku tazsie :)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Nastastie uz vyjde kniha o predpokladam malych Cesko-Slovenskych traderoch, ktori boli ochotni svoje vysledky dokladovat aj vypismi z realnych uctov. V nej sa konecne blizsie dozvieme, ake zhodnotenia sa realne dosahuju pri zhodnocovani relativne malych uctov.
Touto knihou sa asi spochybnia mytusy predajcov skoleni a anonymnych traderov na forach o moznostiach intraday tradingu...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

jogobela

ano ta knihabude urcite prinosom, ale je dost podstatne, ze to bude kniha o individualnych traderoch zo slovenska a mozno z ciech, ktori boli osloveni a suhlasili s prezentovanim svojich vysledkov.

keby taku knihu trebars pisal clovek v londyne, NY, Moskve a tak podobne. a oslovil by individualnych traderov ako aj nejake firmy, ci by si nechceli urobit PR urobil by k tomu nejaku PR kampan, tak tie vysledky budu mat asi trosku inu vypovedajucu hodnotu. ja by som bol osobne velmi zvedavy kolko takych Timothy Sykesov existuje.

o tej knihe vedia akurat tak ludia, ktori sleduju toto forum ale asi je dost nepravdepodobne ze sa ta informacia dostala niekam dalej ako sem.

knihu si rad precitam, ale ako benchmark by som ju rozhodne nebral, tam kde nieje statisticka vzorka, tazko ziskas relevantne vysledky
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Mika napísal: knihu si rad precitam, ale ako benchmark by som ju rozhodne nebral, tam kde nieje statisticka vzorka, tazko ziskas relevantne vysledky
Statisticky vyznamna vzorka by bolo tak 1000 uspesnych traderov. Predpokladam, ze tolko ich v Cesko-Slovensku ani zdaleka nie je...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa Airmike »

jogobela napísal:
Statisticky vyznamna vzorka by bolo tak 1000 uspesnych traderov. Predpokladam, ze tolko ich v Cesko-Slovensku ani zdaleka nie je...
v tom mas urcite pravdu
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Zatial mu ten semafor vychadza. Zverejnil ho sice az 18.1.2012, ale dalsi rast indexov v pohode podrzal. Blizime sa k novemu vrcholu. Bude sa lamat chlieb.
Uvidime, ako sa mu bude darit.
Konecne nieco, co ma zaujima...
http://www.etrend.sk/clanky-autora/Mich ... vanko.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

Maatej spominal private equity fondy. A už aj o tom napísal článok:
http://indexfunds.sk/2012/02/01/preco-n ... y-fondoch/" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

Americké akciové trhy sa rýchlo zotavili z výpredaja v predchádzajúci deň. Index S&P 500 vzrástol o 0,62 %, technologicky orientovaný Nasdaq si pripísal zisk 0,74 %. Chybičkou krásy na včerajšom oživení bol pokles objemu obchodov. To naznačuje, že inštitucionálni investori boli počas dňa zdržanliví v nových nákupoch.
Hoci nárast cien akcií od začiatku roka patrí medzi najvýraznejšie za posledné dve dekády, samotný trh zatiaľ nedáva príliš veľa varovných signálov. Počet distribučných dní, definovaných ako kombinácia poklesu niektorého z hlavných indexov pri súčasnom náraste objemu obchodov, je z pohľadu nášho modelu nedostatočný na to, aby došlo k zmene aktuálneho stavu. Ten indikuje priaznivé obdobie pre investovanie do akcií.
zatial im to ide:
http://financie.etrend.sk/investicie/po ... venie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Semafor prepol na oranzovu. Znamena to predaj portfolii.Paci sa mi, ako dlho podrzal tento historicky najsilnejsi trend na Nasdaqu.
Kedze ma to velmi zaujalo, zacnem si robit realtime statistiku tohto indikatora.
Prvykrat ho zverejnili 18.1 2012, tak budem uvazovat nakup futures Nasdaq100 o 15:30h tohto dna.Cena vtedy bola 2395.
Predaj budem uvazovat dnes o 15:30.Cena je 2757.
Zisk je 2757/2395=1.1511 cize 15.11%.

Uvidime, ako si bude tento indkator viest dalej. Zatial je to vyborne.

http://financie.etrend.sk/investicie/fe ... hysta.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ome
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut 25 05, 2010 11:34 am

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa ome »

Uz je cervena, co znaci nakup na kratko. Z orandzovej (hotovost) na cervenu za jediny den - to bude tazke odkontrolovat.
Uvadza ze obchody v realnom case zverejnuje na facebooku http://www.facebook.com/pages/The-Bench ... 8595768758
Ta zmena na cervenu je zverejnena 4.4. o cca 16:00 ked uz mali trhy 2/3 poklesu za sebou.

Bude to zaujimave sledovat.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Nemam na facebooku konto, tak to tam neviem sledovat.Maju tam aj uvedeny SL, kedy zavru short-poziciu?
Ale kedze predpokladam, ze semafor bude prepinat farby v intervaloch radovo tyzdne, tak by to nemalo vadit, ked to budem sledovat na open-cenach.
Ved ten semafor je podla mna mysleny skor ako pomocka pre dlhodobych investorov.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

Cize dnes o 15:30 fiktivne short Nasdaq100 na urovni 2735 podla cervenej na semafore.
Ani neni velky rozdiel medzi dnesnym open a vcerajsou cenou okolo 16 hodiny (2755), kedy udajne prepol semafor na cervenu, ako pise v predoslom prispevku Ome.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa filip glasa »

ale ved to nie je trading. Tam ide o tyzdne - urcene je to ako pomocka pre beznych ludi co maju peniaze napriklad vo fondoch. Hodina hore dola tam nehra ulohu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

filip glasa napísal:ale ved to nie je trading. Tam ide o tyzdne - urcene je to ako omocka pre beznych ludi co maju peniaze napriklad vo fondoch. Hodina hore dola tam nehra ulohu.
Presne tak to beriem. Ved som napisal, ze ocakavam signaly radove v tyzdnoch, ale na druhej strane by clovek mal mat nejaku poistku(SL), aby vela nestratil, ak da indikator falosny signal.
Predpokladam, ze postupom casu kazdy rozumny investor prejde z podielovych fondov na ETF-ka a tam neni zase taky problem pouzit nejaky bezpecnostny SL.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ome
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut 25 05, 2010 11:34 am

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa ome »

jogo napísal: ..., ale na druhej strane by clovek mal mat nejaku poistku(SL), aby vela nestratil, ak da indikator falosny signal.
"The Benchmark Research & Consultancy
Streda
Na investičnom semafore TRENDU blikla oranžová len na jeden deň. Výpredaj na akciových trhoch je podľa nášho modelu signálom ďalšieho poklesu, to znamená "shortovanie" trhu a zapínanie bezpečnostnej poistky pre prípad falošného signálu. Na semafore tak od zajtra svieti červená."

Toto je z ich facebookovej stranky. Nejaku poistku tam maju, ale presny SL neuvadzaju.

Tiez mi je jasne, ze toto nieje trading, len som chcel odkontrolovat percenta zisku/straty uvadzanej v Trende.
Ale suhlasim. Tak ako to robi teraz jogo v tejto teme. Aj ked to bude zaostavat za percentami z Trendu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

5.4. 2012 som napisal
jogo napísal:Cize dnes o 15:30 fiktivne short Nasdaq100 na urovni 2735 podla cervenej na semafore.
Ani neni velky rozdiel medzi dnesnym open a vcerajsou cenou okolo 16 hodiny (2755), kedy udajne prepol semafor na cervenu, ako pise v predoslom prispevku Ome.
Dnes zasvietila na semafore zelena http://financie.etrend.sk/investicie/bu ... e-day.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Short zatvaram o 15:30 CET na 2704. Zisk je 2735-2204 = 31 bodov co znamena zhodnotenie 31/2735= 1.13%.
Celkove zhodnotenie od 18.1.2012 teda je 15.11% + 1.13% = 16.24% ratane na open ceny indexu NASDAQ100 15:30 CET.
Zaroven otvaram long na index NASDAQ100 na cene 2704.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

jogo napísal:Short zatvaram o 15:30 CET na 2704. Zisk je 2735-2204 = 31 bodov co znamena zhodnotenie 31/2735= 1.13%.
Celkove zhodnotenie od 18.1.2012 teda je 15.11% + 1.13% = 16.24% ratane na open ceny indexu NASDAQ100 15:30 CET.
Zaroven otvaram long na index NASDAQ100 na cene 2704.
http://financie.etrend.sk/investicie/tr ... nadol.html
Na semafore zasvietila oranzova. Zatvaram short NQ na 2675 o 15:30 CET.
Strata 29 bodov tj. 29/2704= -1.07%
Celkovy zisk je 16.24%-1.07%=+15.17%.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ome
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut 25 05, 2010 11:34 am

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa ome »

Zo stranky na facebooku:
"The Benchmark Research & Consultancy
Pred 21 hodinami cez mobil
Nas QBM opat zmenil signal, od pondelka svieti investicny semafor TRENDU na cerveno."

Cize 04.05.2012 zhruba o 17:00 az 18:00

Tak to je iny HFT :D
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: Investičný semafór v Trende

Príspevok od používateľa jogo »

jogo napísal:http://financie.etrend.sk/investicie/tr ... nadol.html
Na semafore zasvietila oranzova. Zatvaram short NQ na 2675 o 15:30 CET.
Strata 29 bodov tj. 29/2704= -1.07%
Celkovy zisk je 16.24%-1.07%=+15.17%.
Spravne tu ma byt napisane "Zatvaram long NQ na 2675".
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"