financnik.cz

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jogo napísal:Cize z toho, ze takto urputne bojuju proti kazdemu, kto by im mohol znizit prijem z edukacneho biznisu mi vychadza,ze pravdepodobne na tradingu skor prerabaju ako zarabaju, nakolko ich clanky o zivote v novych sidlach sa tocia vacsinou o cenovych urovniach v danych oblastiach.
Súhlasím. Vďaka príjmom zo zabehaného biznisu si môžu dovoliť pokusy s tradingom.
Podľa mňa ten trading vôbec nepotrebujú k životu, ale rozohrali falošnú hru na úspešných traderov a tak by radi raz preukázali ziskovosť. Zrejme boli a sú o to žiadaní, ale nemajú čo preukázať. A tak sa o to teraz pokúšajú v zahraničí. V kľude a v pokoji.
Niežeby som spochybňoval že na to nemajú, ale viem, že kým robili biznis ktorý robili, nemohli byť úspešní trejderi. Tradingom sa jednoducho nedá uživiť bez full time prístupu. Teraz sa im to možno podarí a potom sa z úsmevom objavia doma a ukážu výsledky.
Potom budú všade písať, že sú úspešní traderi s auditovanými výsledkami. Potom sa s nimi budú baviť aj ľudia z médii. A budú mať reklamu. Vedia, že v konkurencii Tureka a spol už ináč neobstoja.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

JUGGLER

podla mojho nazoru je to trosku inac. financnici su marketingovy profici a jediny dovod preco nezverejnili doposial trackrecordy je ten ze oni dlhodobo buduju status americkeho sna. ako sa stat uspesnym obchodnikom. vobec nepochybujem o tom ze maju pozitivne trackrecordy, za 8 rokov sa toho da urobit dost. tu je to skor hra na to. aby tym zverejnenim nenarusili ten koncept megauspesnosti. mnoho ludi totiz nema predstavu co je to byt uspesny v biznise. keby odkryli karty a ich trackrecordy by boli daleko pod ocakavania masy, (co by urcite boli, pretoze masa chce vidiet miliony), tak by im to sukodilo. cielia na masy a nie na odbornikov. v marketingu konkurenciu nemaju, ani v podiele na trhu edu biznisu. tak preco si takuto peknu performance kazit. odborna obec ich vobec nezaujima, pretoze u nas ziadna nieje. a tu laicku maju dostatocne podchytenu.

navyse ich performance sa da jednoducho vycitat s clankou, aj progress. v tomto biznise je prvorade budovat si million dolar auru okolo seba. larry williams tiez nema extra performance v porovnani s tym aky humbuk je okolo neho. kazdopadne prezentovay 1M USD je urcite nieco ine ako keby tu u nas niekto vytiahol trackrecord a zverejnil ze zarobil 80-100k. v podstate by bol za blbca a nie za financneho experta.
Mike Bellafiore povedal ze u nich na trading desku v prvom roku junior urobi v priemere okolo 120k USD . ked sa nad tym zamyslis tak nase celebrity trosku sleduju trendy, a asi by nebolo pekne zrovnanie, keby niekto v mediach odprezentoval ze nase supermegahypertotalbrutal hviezdy niesu ani na urovni junior tradera niekde na trading desku v USA. aj tu sme mali debatu y jednzm financnym megaexpertom co predava kurzi za 800 EUR , ktory tvrdil ze za marec zarobil az 3000 eur. vtedy som sa skutocne fakt pobavil. to je presne pripad kedy sa megauspesny skolitel usvedci vlastnou blbostou sam.

takto sa na to divam ja, samozrejme mozem sa mylit

PS1: ked si spomenul toho tureka. tak to je presne ten pripad. on zverejnil nejaky trackrecord, a ten bol skutocne pod ocakavania. a podla mna si tym len uskodil.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mika napísal:podla mojho nazoru je to trosku inac. financnici su marketingovy profici a jediny dovod preco nezverejnili doposial trackrecordy je ten ze oni dlhodobo buduju status americkeho sna. ako sa stat uspesnym obchodnikom. vobec nepochybujem o tom ze maju pozitivne trackrecordy, za 8 rokov sa toho da urobit dost.
Ja si myslím, že nemajú nijaké konzistentne ziskové trackrekordy. A vôbec už nie obidvaja.
Myslím si, že tu nejde o sumy. Nemajú ani také, ktorými by mohli preukázať, že sa tradingom vôbec dokážu uživiť. Ani na úrovni priemerného platu.

8 rokov vo vzdelávacom biznise podľa mňa z hľadiska reálnej profitability neznamená vôbec nič.

Vydavateľstvo TREND Holding pripravuje vydanie knihy Heleny Janotíkovej Burza je ich biznis o úspešných obchodníkoch, ktorým sa obchodovanie na trhoch stalo živobytím.

Táto pani ich oslovila so žiadosťou o uverejnenie rozhovoru s nimi. Mohli mať zadarmo reklamu na tému : úspešné vzdelávanie - úspešný trading.

Stačilo pokecať si a preukázať, že to, čo prezentujú je úspešný a zverejniteľný príbeh.
Nikto od nich nechcel uverejnenie trackrekordov, ani súm, koľko presne zarobili...ani či sú to stovky %, alebo len 10% p.a....tisíce, či milióny. Stačilo len preukázať, že neklamú...že sa dokážu tradingom uživiť...že práve oni dvaja to dokážu... a mohli si naveky užívať imidž úspešných traderov. Skrátka, keď sa niečo prezentuje verejne, tak stačí, aby ľudia z médii potvrdili verejnosti, že to o čom píšu je preverené. A to by bola aj najlepšia reklama pre ich vzdelávací biznis. Tak prečo to odmietli?

Mne je odpoveď jasná. Nie je všetko zlato, čo sa blyští.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

Vcera som sa bavil s kamaratom o Financnikoch.cz a povedal mi zaujimavy nazor, preco si financnici neziju na urovni svojich prijmov z edukacneho biznisu.
Proste podla neho si financnici odkladaju peniaze na horsie casy, ked uz ludia ku nim prestanu chodit na skolenia, lebo dobre vedia, ze tradingom sa uzivit nedokazu....

Ale odbehol som od povodnej temy. Mna rozhnevalo, ze Misak venoval svoj cas, aby napisal svoje poznatky do ich fora a oni si tieto poznatky prisvoja, lebo su to vraj poznatky z ich skoleni. Pritom Misak zacinal s opciami vtedy ako aj Financnici, cize v 2006-roku v case, ked tu prednasal M-play.
Podobne to urobili s parovym obchodovanim akcii, spreadmi...
Myslim, ze skuseni traderi by si mali hladat serioznejsie fora, kde zverejnia svoje myslienky.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
davoo
Silver Member *
Príspevky: 295
Dátum registrácie: Pi 10 02, 2012 10:37 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa davoo »

Kedy si budem môcť kúpiť tú knihu od Janotíkovej? Neviete?
Tiež nechápem čo tam robil človek ako napr. Sid a zvyšoval im tam úroveň a návštevnosť. Tí dvaja kokosáci majú viac šťastia ako rozumu, že im tam prišli ľudia čo tomu aj rozumejú a utvorili im tam komunitu. Aby som len na nich nenadával. Chodím tam raz za čas na tie ich PR perličky. Naposledy napr. tento http://www.financnik.cz/komodity/zkusen ... ready.html" onclick="window.open(this.href);return false; Neznámy Peter. S. samozrejme, že účastník ich kurzu, ktorý sa pohybuje len vo VIP a chce ostať úplne anonymný, tak si aj nick zmenil, haha. Výpis z účtu som márne hľadal, ale za to som doslal equity spravenú v exceli a pre predstavu tam dosadili 10k dolárov. Tu ma prekvapili, čakal som, že tam dajú rovný milión :o Nakoniec jemné PR na VIP sekciu, pohľadenie vlastného ega a odkaz na kurz. Na tieto veci musí mať človek hrošiu kožu a nemať hanbu. Byť na smiech celej traderskej komunite a takto klamať. Ja by som to teda nedokázal. A úplne ma nezaujíma, že či si tradingom zarábajú 8 cifier ročne alebo nie... U mňa to budú aj tak dve veľké nuly.
laty
Silver Member *
Príspevky: 279
Dátum registrácie: Št 17 07, 2008 5:44 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa laty »

Rozoberat financnikov je strata casu. Inak mam pocit, ze je aktualne akysi opcny utlm v cz/sk. Mrtvo je u financnikov, na pilsen-fore aj traders-fore.
Farm Profi-Výroba diskov, špeciálnych kolies a dvojmontáží. Predaj pneumatík a duší pre poľnohospodársku, lesnú, stavebnú a komunálnu techniku.

Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Predaj pneumatík na poľnohospodárske, lesné a stavebné stroje
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

tak zase neni kazdy rozhadzovacny a za to ze zarobi 200-300 000 EUR rocne (dvaja spolu?) nemusi rozhadzovat a byvat na najdrahsom mieste Europy. Aj vacsi bohaci setria jak lakomci :D
kolega
Silver Member *
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 02 08, 2011 12:21 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa kolega »

ahojte, tiez sa zaujimam o tu knihu, ziadne nove informacie ci odhady kedy bude vonku ?
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

laty napísal:Rozoberat financnikov je strata casu. Inak mam pocit, ze je aktualne akysi opcny utlm v cz/sk. Mrtvo je u financnikov, na pilsen-fore aj traders-fore.
Laty,ako sa dari Misakovi s tymi opciami?
A co ostatni clenovia pilsen fora- kolki sa uz stali full-time traderi? Ja som na to forum chodieval v 2009 roku, ale vtedy som sa o opcie nejak nezaujimal.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
robopol
Silver Member *
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ut 20 01, 2009 11:59 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa robopol »

Podla mna su to podvodnici ako vysity. urobili web o tradingu, precitali nejake knihy o LW a uz sa stali uspesní obchodnici "teoretici". V podstate islo iba o ten web neskor kurzy. Podla mna tam chodia idioti co si myslia, že zarobia na trhu cez technicku analyzu.
laty
Silver Member *
Príspevky: 279
Dátum registrácie: Št 17 07, 2008 5:44 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa laty »

jogo napísal: Laty,ako sa dari Misakovi s tymi opciami?
A co ostatni clenovia pilsen fora- kolki sa uz stali full-time traderi? Ja som na to forum chodieval v 2009 roku, ale vtedy som sa o opcie nejak nezaujimal.
Misakovi sa dari dobre. Niektori chalani skoncili, niektori idu dalej. Do SZ ti poslem link na forum, kde sa dozvies viac ak budes chciet.
Farm Profi-Výroba diskov, špeciálnych kolies a dvojmontáží. Predaj pneumatík a duší pre poľnohospodársku, lesnú, stavebnú a komunálnu techniku.

Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Predaj pneumatík na poľnohospodárske, lesné a stavebné stroje
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

inak maju moje uznanie za tu biznisovu stranku veci. Dari sa im dobre. Nie kazdy komercny portal s podobnou navstevnostou ma take dobre vysledky:
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl.p ... 6cow%3d%3d" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

Tomas Nesnidal - From $2.000 to a Private Hedge Fund:

https://www.linkedin.com/pulse/from-200 ... le-publish" onclick="window.open(this.href);return false;

:D
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

z ze Tomas sa uz osamostatnil a Cesko mu nestaci.

http://www.systemsontheroad.com/#!autom ... blog/c1lax" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Chris
Platinum Member ***
Príspevky: 654
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 1 time

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Chris »

marketing maju zvladnuty teda
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ten Nesnídal je riadny snílek.

I also like the possibility that a multi-million hedge fund can be created by someone who used to be just an average, ordinary guy, having just a 2.000USD trading account a decade ago (I hope that my ego won’t grow).


Koncom roka 2015 priznáva, že pred 10 rokmi bol ešte trejderom s účtom 2000 USD žijúci v strachu, že prerobí...

I’ve evolved from an inexperienced and frightened trader with a 2.000 USD account, living in a constant fear that I could lose all the money anytime, into a completely free man who lives (thanks to trading) a life that he had never dreamt of.

Že vraj ,,thanks to trading,, :lol: ..mal by napísať, thanks to educating business...thx to all who paid for theories :lol:

Pred 10 rokmi bol rok 2005. A pokial sa dobre pametám v tej dobe sa hrali na strašných profíkov...

V 2008 napísali knihu Jak se stát intradenním finančníkem :

Jak to vše začalo
Jedna z nejlepších profesí na světě – profese tradera
První pokusy a první vystřízlivění
Pokračování po prvním vystřízlivění
Přicházejí první intradenní pokusy
Další dva roky – učíme se disciplíně a pilujeme přístupy
Léto 2005: opouštíme naše firmy

Tipujem, že ten jeho HF bude riadne fiasko. Kvôli tomu, že nikdy poriadne netrejdil, večne sníva, večne experimentuje a doteraz nemá jasnú, preverenú a robustnú stratégiu.

Create a brand new way of portfolio management, position-sizing and risk management using new, highly innovative auto adaptive algorithms, which will be able to communicate with each other and see the big picture at every moment observing all systems and all markets.

No pre nás je to dobrá správa. Konečne budeme vidieť reálne výsledky.

Ten príspevok o Gladišovi si idem skopčiť, ked raz budem písať knihu o legendách, čo neprekonali benchmark :wink:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal: Koncom roka 2015 priznáva, že pred 10 rokmi bol ešte trejderom s účtom 2000 USD žijúci v strachu, že prerobí...
Pred 10 rokmi bol rok 2005. A pokial sa dobre pametám v tej dobe sa hrali na strašných profíkov...
Presne tak. Kto raz zacne klamat, musi mat velmi dobru pamat, aby sa nezamotal do svojich klamstiev.
Ak otvori ten Hedge fond, tak ako edukator skoncil. Lebo po par rokoch bude vsetkym jasne, ze to co 10 rokov ucil sa nezakladalo na jeho vysledkoch v tradingu.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

Jogo. Nechcem vyvolavat flame ale myslim si, ze aj ty aj juggler ste totalne neobjektivni. Co sa tyka financnikov beriete do uvahy len jednu jedinu vec. A to taku, ze na zaciatku klamali. Stale dookola opakujete , ze nedali ziadny dokaz o tom, ze su uspesnymi obchodnikmi, ale pravda je taka , ze vy ste nedali ziadny dokaz ze niesu. Srandovne na tom je, ze ani jeden argument nieje overeny, ale chlapi z financnika zarabaju tony prachov.

Prezradim ti jednu vec . Ludia uplne kaslu na to, co bolo pred 10 rokmi. Ludia si nepamataju ani to. Co bolo vcera. Nieto este pred 10 rokmi. Vy sa na ten ich biznis pozerate skratka z uplne spatneho uhla. Totalne subjektivne. Ak by som chcel uprimne a bez hejtu zhodnotit, kto urobil pre tradersku komunitu najviac, tak su to financnici.

Moj nazor je taky ze: financnik.cz je suverenne najlepsi projekt v tradingu na cz a sk scene. Kto neakceptuje toto. Je jednoducho zaujaty. V ramci moznosti poskytli a poskytuju najlepsiu knowledge collection. nielenze vybudovali robustny web, ale kvalitativne sa uplne odstrelili od vsetkeho, co kedy v nasom regione vzniklo. To je skratka holy fakt. viem ze nie pre kazdeho je to pochopitelne, ale tak to skratka je.

Mozno by stalo za to si pred kazdym haterskym postom polozit otazku.
1. Mam vobec mandat na to, aby som hatoval ? Som dostatocne kvalifikovany na to, aby som veci hodnotil ? Mam dostatok informacii ?

2. Co hodnotim. S cim to porovnanam ?

Mne pride uplne komicke, ked vidim kolko debilkov sa snazi napodobovat financnikov a su totalne bez sance. Pretoze na to jednoducho odborne a ani intelektualne nemaju. Ale taketo pokusy nikto neriesi. Este ich aj podporime . Linkneme. Totalna parodia

3. Ukazte mi jeden jediny priklad cloveka . Ktory je odborne na urovni financnikov, ma dlhodoby trackrecord a robi edukaciu. JEDNEHO.

Nieje ? Tak o comsa tu bavime ?

Napisal som to sto krat. Mna viac ako burzove kecy zaujimaju v diskusiach tieto socialne anomalie. Zaoberam sa tym. Dlhodobo sledujem spravanie. Jedine co k fenomenu financnika mozem povedat je, ze su najviac odsudzovani a kritizovani ,maju najvacsiu pozornozt preto, lebo su najlepsi v tom co robia.

Takze zaverom.

Financnici nemaju v edukacnom biznise konkurenciu. Su najlepsi po biznisovej, ale aj po obsahovej ( odbornej) stranke. Toto tvrdenie je sice trochu smutne, ale je pravdive.

Na margo kritiky ich vykonnosti alebo absentujucich vysledkov. Ukazte mi jedneho jedineho manazera, tradera alebo spravcu u retailovych penazi, ktory ma u nas slusne vysledky. Nikto ??? . Tak nechapem co tu kritizujete.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

Je sice pekne ze vdeli v CR zarobit tolko penazi a robili to na profi urovni a ani najlepsie v CR, ale to neznamena ze ich nemozes kritizovat.

Ked ma niekto profit zo skoleni a "vzdelavania" postaveny na tom ze bullshituje, klame, zvelicuje, tak asi moc sympatii neziska.

To je jak Trump, Kiyosaki a podobni predavaci bullshitu. Zarobia a par ludi im fandi, ale vacsina ludi ich ma za blbcov.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

Je sice pekne ze vdeli v CR zarobit tolko penazi a robili to na profi urovni a ani najlepsie v CR, ale to neznamena ze ich nemozes kritizovat.

Ked ma niekto profit zo skoleni a "vzdelavania" postaveny na tom ze bullshituje, klame, zvelicuje, tak asi moc sympatii neziska.

To je jak Trump, Kiyosaki a podobni predavaci bullshitu. Zarobia a par ludi im fandi, ale vacsina ludi ich ma za blbcov.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

ja nehovorim, ze niekto nemoze nikoho kritizovat. ja hovorim, ze v edukacnej sfere skoro kazdy bullshituje a bullshituje ovela viac. a ovela primitivnejsie. bez vysledkov a hlavne bez skutocnej pridanej hodnoty studijneho. vynimocneho studijneho materialu.

ty davas slovo vzdelavanie do "" ale fakt je ten, ze lepsie vzdelavanie nikto neposkytuje. na ziadnom webe. NIKTO. platene ani zdarma. a to je kamen urazu. kritizujme v pohode. ale nie najlepsich a nie preto, ze najviac zarabaju. lebo mne to pride ako cista zavist.

to co hovoris filip ty, ze vacsina ludi ich ma za blbcov nieje pravda. vacsina ludi ich ma za odbornikov. preto mozu predavat a aj predavaju. dalo by sa povedat to, ze odborna obec ich ma za blbcov. ale to opat nieje pravda. problem je totiz v tom, ze ta odborna obec vobec nieje odborna a dalo by sa polemizovat ci ma aspon taku uroven vzdelania, ako ludia ktorych kritizuju. a to vobec nemyslim osobne alebo nepoukazujem na nikoho. len hovorim, ze toto je ovela vacsi problem ako si clovek moze mysliet.

a vysvetlim preco. diskusia financnik je ziva od kedy vznikli. 10-12 rokov sa stale diskutuje o tom, aki su to matlaci. zatial co tito matlaci si tuto diskusiu vsimat vobec nemusia. v podstate ani nevedia, ze sa o nich diskutuje. a ta takzvana odborna verejnost nevytvorila nic, co by mohlo byt alternativou. je uplne neviditelna. takze 12 rokov same kecy , ziadny vysledok. diskusia uplne uboha. polemika o hovne . nic z toho.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

Mika, kopec ludi, ktori im uverili tych minimalne 15% mesacne prislo o svoje ucty velmi rychlo a zbesilo a to opakovane.
A ze ty(mozno) poznas nejakych portfolio managerov, ktori to dokazu vo velkych traderskych firmach s plnou podporou firmy a vyuzivanim vsetkych moznych aj nemoznych vyhod, ktore im firma ponuka, nic nemeni na veci, ze bezny clovek to z "obyvacky" nedokaze.A toto oni roky tvrdili cesko-slovenskej laickej verejnosti.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

Mika napísal: a vysvetlim preco. diskusia financnik je ziva od kedy vznikli. 10-12 rokov sa stale diskutuje o tom, aki su to matlaci. zatial co tito matlaci si tuto diskusiu vsimat vobec nemusia. v podstate ani nevedia, ze sa o nich diskutuje. a ta takzvana odborna verejnost nevytvorila nic, co by mohlo byt alternativou. je uplne neviditelna. takze 12 rokov same kecy , ziadny vysledok. diskusia uplne uboha. polemika o hovne . nic z toho.
Je mi jasne, ze financnici kvoli nasej kritike neprestanu edukovat. Kritiku tu pisem, aby som ludi varoval pred podobnymi nerealnymi ocakavaniami, ktore im financnici a ini skolitelia podsuvaju.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 125 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Ja tu nevzdelane poviem len svoj nazor, v edukacnom biznise mozno mas pravdu , ze su u nas jasne jednicky.Ja ale o edukacnom biznise nic neviem.Tento web nie je o edukacnom biznise, teda nevychovava ucitelov na financnych trhoch, alebo mozno si to ja zle myslim. Mna vobec nejaky edukacny biznis nezaujima.Nechcem v nom podnikat. Hodnotim len to, co som precital v ich knihach. Opytam sa ta ja, nasiel si tam nieco nove , nieco podla coho by si sa mal stat milionarov v dvadsiatke? alebo pri ranajsej prazenici otvorit vysoko vynosny IC? Ja nic nove, co by nebolo na internete som tam nenasiel, zial. Takze nepletme hrusky a jablka. Moj nazor, ak by vedeli trejdit, naco by este podnikali v inej oblasti a pytali peniaze od svojich klientov za svoje sluzby ci produkty? Ze by z filantropie? :) A to , ze nemaju v nasich krajoch porovnatelnych expertov? Ano to je pravda, ze tych expertov , odbornikov je ako safranu no to z nich este expertov nerobi. Aka zhoda nahod, ze pred traderskou karierou sa venovali filmu a reklame. Ale sme sa do teba pustili co :)?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

ale ok musim to skratit pretoze je to strata casu a preto to napisem naposledy

osamely chodec

pokojne , mne konfrontacia vobec nevadi. ja mam svoje presvedcenie, ktore ma logiku prave z mojej perspektivy. ja tu perspektivu mozem sharovat , a tym padom si myslim, ze mozem ovplyvnit presvedcenie, ktore mas ty s tej tvojej perspektivy. takze diskusii sa nebranim.

edukacny biznis nieje o tom, aby produkoval novych skolitelov. edukacny biznis je o tom, aby ludom ukazal potencial a cestu k tradingu. ak je toto ciel. financnik.cz prvu cast (potencial) splnil do bodky, druhu cast (cestu) splna tak na 5%, ale inteligentnemu cloveku to staci

jogo

ludia uverili tomu comu chceli uverit. to, ze niekto strati peniaze je jeho problem. ty chces ludi varovat pred nadriemernzmi ocakavaniami, ale nemas absolutne ziadnu predstavu o tom ake bz tie ocakavania mali byt. pretoze tvoje ocakavania su spata s tvojimi skusenostami a tie su hlboko podpriemerne. takze v principe nedokazes objektivne posudit ,kam sa ludia mozu dostat .

napisem to asi tak, ze ty vynasas rozsudok a demagogicky opakujes tu istu vec, resp niekolko veci dookola. je to, ako keby si sa pozrel na zamracenu nocnu oblohu a povedal vyrok, ze v nasej galaxii je 12 hviezd. mas na to dokaz, lebo ich volnym okom vidis. ale vobec nevidis to, ze je zamracene.

a ja ti tu otvorene hovorim, ze ty svojimi vyrokmi teoreticky mozes urobit ovela viac skody, ako financnici. prakticky zrejme nie, pretoze nemas vobec take publikum a v podstate kazdy inteligentny clovek, ktory je zaroven motivovany sa nikdy nenecha odradit \ ani motivovat\ inym clovekom na fore. je to totalna absurdita.

a opat podobny priklad ako s tymi filipovimi uvodzovkami, tak aj to tvoje MOZNO poznas.
firma je len a len pravna forma. ak by si skutocne chcel, tak vsetky tie top vymozenosti, ktore maju tie top firmy dokazes dosiahnut aj ty. keby si vobec vedel co mas hladat, a kde je tvoj potencial. skratka by si musel pochopit ze je zamracene. a ano divil by si sa, ale ja poznam ludi, ktori celkom urcite zamracene nemaju. a mam to stastie sa s nimi bavit na dennej baze, a mam aj tu smolu, ze velka cast z nich stoji proti mne :).

tolko k edukacii - zadarmo. kto chce zamysli sa, kto nie tak peace. dalej uz nechcem diskutovat. mal som slabu prokrastinacnu chvilku. idem radsej makat.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 125 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Co napisat... howgh
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa filip glasa »

vacsina ludi ich ma za blbcov nieje pravda
ja som myslel Kiyosakiho a Trumpa.

Financnikov nikto moc nepozna okrem tych ludi co sa zaujimaju o trading. Keby robili motivacne skolenia, tak by ich poznali a mali by ich za blbcov rovnako, ako motivacnych skolitelov v CR (nemaju od seba az tak daleko).
Nastastie robia trading co samo o sebe vyzera zlozito a odborne. A nie je tam tak lahko vidiet ci si odbornik alebo sarlatan.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

osamely chodec napísal:Co napisat... howgh
Howgh. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mika napísal:Jogo. Nechcem vyvolavat flame ale myslim si, ze aj ty aj juggler ste totalne neobjektivni. Co sa tyka financnikov beriete do uvahy len jednu jedinu vec. A to taku, ze na zaciatku klamali. Stale dookola opakujete , ze nedali ziadny dokaz o tom, ze su uspesnymi obchodnikmi, ale pravda je taka , ze vy ste nedali ziadny dokaz ze niesu. Srandovne na tom je, ze ani jeden argument nieje overeny, ale chlapi z financnika zarabaju tony prachov.

Prezradim ti jednu vec . Ludia uplne kaslu na to, co bolo pred 10 rokmi. Ludia si nepamataju ani to. Co bolo vcera. Nieto este pred 10 rokmi. Vy sa na ten ich biznis pozerate skratka z uplne spatneho uhla. Totalne subjektivne. Ak by som chcel uprimne a bez hejtu zhodnotit, kto urobil pre tradersku komunitu najviac, tak su to financnici.

Moj nazor je taky ze: financnik.cz je suverenne najlepsi projekt v tradingu na cz a sk scene. Kto neakceptuje toto. Je jednoducho zaujaty. V ramci moznosti poskytli a poskytuju najlepsiu knowledge collection. nielenze vybudovali robustny web, ale kvalitativne sa uplne odstrelili od vsetkeho, co kedy v nasom regione vzniklo. To je skratka holy fakt. viem ze nie pre kazdeho je to pochopitelne, ale tak to skratka je.

Mozno by stalo za to si pred kazdym haterskym postom polozit otazku.
1. Mam vobec mandat na to, aby som hatoval ? Som dostatocne kvalifikovany na to, aby som veci hodnotil ? Mam dostatok informacii ?

2. Co hodnotim. S cim to porovnanam ?

Mne pride uplne komicke, ked vidim kolko debilkov sa snazi napodobovat financnikov a su totalne bez sance. Pretoze na to jednoducho odborne a ani intelektualne nemaju. Ale taketo pokusy nikto neriesi. Este ich aj podporime . Linkneme. Totalna parodia

3. Ukazte mi jeden jediny priklad cloveka . Ktory je odborne na urovni financnikov, ma dlhodoby trackrecord a robi edukaciu. JEDNEHO.

Nieje ? Tak o comsa tu bavime ?

Napisal som to sto krat. Mna viac ako burzove kecy zaujimaju v diskusiach tieto socialne anomalie. Zaoberam sa tym. Dlhodobo sledujem spravanie. Jedine co k fenomenu financnika mozem povedat je, ze su najviac odsudzovani a kritizovani ,maju najvacsiu pozornozt preto, lebo su najlepsi v tom co robia.

Takze zaverom.

Financnici nemaju v edukacnom biznise konkurenciu. Su najlepsi po biznisovej, ale aj po obsahovej ( odbornej) stranke. Toto tvrdenie je sice trochu smutne, ale je pravdive.

Na margo kritiky ich vykonnosti alebo absentujucich vysledkov. Ukazte mi jedneho jedineho manazera, tradera alebo spravcu u retailovych penazi, ktory ma u nas slusne vysledky. Nikto ??? . Tak nechapem co tu kritizujete.
Nechce sa mi písať o nich..toto je už tuším tretie vlákno kde ich rozoberáme.
Ja som v podstate celý môj názor napísal tu: http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =48&t=3943" onclick="window.open(this.href);return false;

Nesúhlasím s tým že tu s Jogom máme haterský, alebo neobjektívny názor.
Ja si svoj názor vytváram na základe faktov a informácii. A snažím sa vidieť veci tak ako sú. Ja nemám tie isté kritéria ako ty Mika. Ja neposudzujem ich edukačný biznis - ten ma vôbec nezaujíma. Tak ako ma nezaujíma, ktorá knižka o tradingu sa verejnosti vidí najlepšia.

Ja som si názor o finančníkoch budoval od začiatku - od momentu ako absolvovali kurz u Toma Repíka až kým v 2008 nevydali knihu o tom ako sa stali profesionáli. Bral som do úvahy to ako sa prezentovali, ako išli cez mŕtvoly len aby sa presadili a čítal som aj názory a argumenty iných. U mňa bol záver po 4-5 rokoch jednoznačný: boli to rozprávkari a tak sme ich aj volali: bratia Grimmovci.

Odvtedy som nemal žiadny dôvod sledovať ich edukačný biznis, alebo kariéru. Sem tam som videl nejaké naivné video, ale to takisto u Turka a iných. Od istého bodu ma všetci tí tzv. edukátori zaujímajú asi tak ako profesor chirurgie, ktorého nikto nikdy nevidel operovať. Áno , máš pravdu - nemám o tom dôkaz..ale bohužiaľ mňa na burze zaujíma len to, či niekto vie konzistetne generovať ZISKY.

Hej. Videl som nejaké sfalšované krátkodobé výpisy od brokera, ktorými sa jeden z nich chválil...ale to ma len utvrdilo o tom, že klamú a zavádzajú.

Preto som si teraz počítal ďalšie prupovídky a trejdení, o ege, o milionárovi z chatrče, čo sa dopracoval k riadeniu multimiliónového fondu. A keďže ide zatial len o kecy, tak ako som u nich zvyknutý, tak som si dovolil vysloviť názor, že Nesnídal je v svojích očakávaniach snílek a zo svojím fondom neurobí dieru do sveta.

Ver mi Mika. Ja nie som hater. Ja si prajem, aby som v SK, CZ mohol byť o niekom úprimne presvedčený, že je fakt dobrý. Mne je fakt jedno, či bude Peter Sagan v cyklistike najlepší tréner na svete...u mňa je hviezda preto, lebo má výsledky . Mňa nezaujíma, kto vie najlepšie vyučovať, mňa zaujíma kto má výsledky.

V posledných rokoch som videl nejeden fond vyhasnúť. Teória bola OK, ale očakávania boli veľké. Tak prepáč , že pochybujem a tipujem. Ja sľubujem, že budem chváliť Nesnídala do konca svojho života, ked jeho fond bude mať výsledky.

Tak strašne rád by som pochválil aj Filipového kamaráta Dana. Aj som si povedal, že dosť už bolo kritiky. Ked má celkové výsledky dobré, tak ho musím pochváliť. Nuž a pozrel som sa na výsledky, urobil analýzu a môžem ho chváliť? Nemôžem. Sorry. To isté môžem bohužial vyhlásiť aj o ďalších...Sklamanie za sklamaním. Hlavne ked sa púšťajú do väčších vecí bez toho aby sa najprv obzreli za seba...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Airmike »

JUGGLER

ano rozumiem, a v principe suhlasim, ze mame na to odlisne nazory. a tie dovody su

1. otvorene hovorim ze ma zaujima edukacny biznis a hodnotim ho podla kvality, nie na zaklade ci niekto ma trackrecord alebo nie. to pre mna dolezite nieje , pokial nesiry 100% bullshitu

2. na 100% suhlasim s tym ze mladi chalani u nas nestihnu vyrast a zakladaju si fondy skor pre to, ze je to sexy ako pre to ze su dobri. o tomto probleme sme sa bavili uz skor. manazeri u nas nemaju vysledky preto, lebo v skutocnosti ziadnymi manazermi niesu, len chcu byt.
akira
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Po 25 07, 2016 12:15 am

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa akira »

Si pamatam ako raz v TV(neviem uz presne ale asi CT2 ) davali reportaz o financiach a akurad tam mali za hosti bratov grimovcov.

Ukazovali tam ako obchoduju u seba doma.
Som sa smial lebo tam bola taka scena kde akoze rano rozoberaju aku strategiu idu obchodovat a pritom mali otvoreny magazin Stocks & Commodities.
Cuduj sa svetu neskor cca o rok dva uz boli experti v obchodovani a robia rozne seminare.

Mne je len luto ludi ktory si kupia ten ich super system FIMS.

ps: pre zaciatocnika co nevie vobec nic o trhoch a neovlada anglictinu si myslim ale ze to je celkom dobry zaciatok precitat si dake tie ich clanky.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2795
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 100 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Rokosák »

Ako posudzovat financne informacie? Takisto ako vsetko ine - uzitocnostou pre seba. Nie pre poskytovatelov informacii.

Teda ak posudzujem vestkyne ci astrologov, nezaujima ma aky maju web, aku maju navstevnost webu, kolko zarobili pre seba, co tvrdia o sebe, ako casto su v televizii a podobne. Jedine co ma zaujima je uzitocnost pre mna. A tu zistim ich vysledkami, i ked ako vieme minule zisky neznamenaju zisky v buducnosti. Takisto dobrym meritkom su skusenosti klientov ci citatelov.

Najvacsim problemom na Slovensku je dovera v ludi, ktori si to nezasluzia. Hlavne ak sa najdu tretie osoby, ktore oznacia niekoho za experta.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
mm1809
Silver Member *
Príspevky: 283
Dátum registrácie: Ut 28 06, 2016 4:28 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa mm1809 »

akira napísal:Si pamatam ako raz v TV(neviem uz presne ale asi CT2 ) davali reportaz o financiach a akurad tam mali za hosti bratov grimovcov.

Ukazovali tam ako obchoduju u seba doma.
Som sa smial lebo tam bola taka scena kde akoze rano rozoberaju aku strategiu idu obchodovat a pritom mali otvoreny magazin Stocks & Commodities.
Cuduj sa svetu neskor cca o rok dva uz boli experti v obchodovani a robia rozne seminare.

Mne je len luto ludi ktory si kupia ten ich super system FIMS.

ps: pre zaciatocnika co nevie vobec nic o trhoch a neovlada anglictinu si myslim ale ze to je celkom dobry zaciatok precitat si dake tie ich clanky.

Tu je ta reportaz

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1011 ... 1058240002" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Alo Bunda
Gold Member **
Príspevky: 370
Dátum registrácie: Ne 27 07, 2014 8:11 am
Bydlisko: Chicago

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Alo Bunda »

Buda daľšia kniha o AOS a uz nebudu ponukať 1 kurz (Market internals na CZ a SK) ale už iba v zahraničí :lol: no toto?
(stažen kurz Market Internals pro daytradery z Českého trhu, před tím ale ještě bude kurz zdražen na cca 5000 kč, a od příštího roku budou mé Market Internals kurzy k dispozici už pouze na zahraničním trhu, v Angličtině, a za mnohem větší cenu, adekvátní zahraničnímu trhu). V souvislosti s tím jsem byl zároveň osloven významným celosvětový vydavatelem, zda bych napsal knihu o AOS tradingu v angličtině, což nyní seriózně zvažuji, pokud mně to však čas dovolí. )
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Alo Bunda napísal:V souvislosti s tím jsem byl zároveň osloven významným celosvětový vydavatelem, zda bych napsal knihu o AOS tradingu v angličtině, což nyní seriózně zvažuji, pokud mně to však čas dovolí. [/b])
Neskutočné sebavedomie a narcizmus.

Nesnídalov jediný AOS s dlhodobejším track recordom je podľa mňa totálny prepadák, ale chlapík sa považuje za experta..

Jeho systém Morpheus je po 5 rokoch v celkovom zisku iba +12%. Od mája 2015 ide dolu vodou, posledných 17 mesiacov skončil iba 2 mesiace v zisku a max DD už presiahol 100% počiatočného vkladu... :roll:

Kumulatívna infácia za ten čas bola 7%...takže čistý výnos je +5% pri riziku straty 100% kapitálu.

P.S. jeho druhý systém G-REX TF beží iba 1 rok, za ten čas cca +40/-40%, ale max DD je 73%
Prílohy
Nesnídalov AOS Morfeus.PNG
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ale promo si robí naružovo, ako Gladiš. :lol: Na svojej stránke kde tie shity predáva po 50 USD mesačne má grafy len do vrcholu performance. Tie strašné DD zatajuje....

Jogo: Nie je ten klient Jozef Zajíc, ktorého chválu si vycapil na stránku náhodou ten Zajo, čo ho tu spomínaš?
Prílohy
Nesnidalové promo.PNG
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Alo Bunda
Gold Member **
Príspevky: 370
Dátum registrácie: Ne 27 07, 2014 8:11 am
Bydlisko: Chicago

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Alo Bunda »

Verím tomu, že v zahraničí si za ten kurz budú účtovať medzi 3000 až 5000 USD šak potrebuje nejak tie DD vykryť :lol:
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7052
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal:
Jogo: Nie je ten klient Jozef Zajíc, ktorého chválu si vycapil na stránku náhodou ten Zajo, čo ho tu spomínaš?
To vylucujem. Xzajic je tvrdy kritik Financnikov a tiez ho vytocili, ked mu zakazali prispievat ohladom tusim paroveho obchodovania akcii, ked to vyhlasili za svoje know-how a zamkli to vlakno.

A to, ze sa vzdy najdu blbci, co si kupuju nejake skolenia...s tym uz my nic nenarobime. :?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Alo Bunda napísal:Verím tomu, že v zahraničí si za ten kurz budú účtovať medzi 3000 až 5000 USD šak potrebuje nejak tie DD vykryť :lol:
3-5 K nie, ale na globálnom trhu nájdu dosť naiviek, aby pokryli pokles z CZ/SK trhu. Myslím si, že tu im biznis pomaly upadá... Kopa ľudí prešla kurzami, dostali sa do obrazu a čoraz viac ich chápe, že sa za to neoplatí vyhadzovať peniaze.A tí noví - potenciálni kupci - ľahko dnes na webe zistia, že nie je všetko zlato, čo sa blyští ....

Ten live trading nakoniec bude ich klinec do rakve...Ale tak či tak by sa tomu nevyhli. Už v tej relácii v TV ktorá je 10 rokov stará (z 2006) dostal Nesnídal otázku kolko mu trading vynáša...a zaklamal len tak zahučalo..že o tom by nerád rozprával. Dnes už také odpovede verejnosti nestačia. Pýtajú si mäso...
jogo napísal: A to, ze sa vzdy najdu blbci, co si kupuju nejake skolenia...s tym uz my nic nenarobime.
Blbcov je dosť. Ale narastá aj tábor nespokojencov. Začínam mať pocit, že aj to je dôvod prečo zdrhajú z Čiech (fyzicky i zo svojími školeniami). Pozeral som na web Podhájskeho , ktorý predtým hýril optimizmom , že ide zakladať multimiliónový fond...a už nejak stíchol. Asi to súvisí s jeho live tradingom...Možno aj teórie (školenia), aj prax (trading) im idú dole vodou. Na druhej strane, obsah školení je zrejme na úrovni...v tom sa za tie roky vypracovali. Lenže forma akou lákajú tých ľudí na školenia...tie medové povrázky o ľahkých ziskoch na burze, od toho mali už dávno upustiť.

Ono to je ako bumerang, ľudia ktorých banovali si na webe vymieňajú názory a skúsenosti..narazíš na nich ľahko:

---------------------------------------
Absolvoval jsem u nich tri kurzy celkem asi za 15 tisic. Primo u Podhajskeho. Ukazalo se, ze realne se vyuzit to co doporucuje neda. Venoval jsem se Finwinu asi tri roky. Jejich miliony nejspis opravdu plati novacci na kurzech a nemaji je z trhu, jak se snazi tvrdit. Byl jsem jeste na workshopu Sierrachart a ten byl jiste lepsi, zadny mazani med kolem huby. Dokonce jsem vycitil, ze lektor sam pochybuje o obchodovani techto dvou samozvanych guru Podhajskeho a Nesnidala.

--------------------------------------

To že ti dva nevydělávájí na burze ví už většina lidí co u nich zaplatila za zajíce v pytli.
Každej kdo u testování jejich čárek vydržel rok denno denně i více, tak prozřel.
Je mi líto, těch, co to vydželi ještě déle a nevzali trochu rozumu do hrsti a nezačli se ptát po tom na čem hoši opravdu vydělávaj. Znám už několik lidí, co by jim chtělo dát jednu mezi oči..

----------------------------------------
To je těžké, když prodavači kurzů nasadí růžové brýle a navíc jako vždy čím míň člověk má, tím je zblbnutelnější. Viz zase aktuální diskuze na finech:
nedokážu dát dohromady velký účet => potřebuju velké zhodnocení (anooo, taky chci být rychle svobodný a bohatý jako velcí grimmové) => začnu drtit intraday, tam mi přece stačí i 50$ stop loss => mám málo času na bezesné backtesty => dám výpověď v práci (přece to dokážu, motivační články velkého motivátora to přece potvrzují) => po pár letech backtestu a simu a live a dokola….. proč mi to nefungujeeee => stačí 5K na spreadyyy? => to mi taky nefungujeee => špatná psychika, zkus AOS tam přece žádná psychika není => ale já neumím počítače => nevadí, VIP TURBO MEGA kurz je i pro loosery => po absolvování => ale já mám malý účet => zkus intraday finwin je uz pase, ted frci FIMS (nebojaksetojmenuje)…. dokolečka dokola, stříhali ovci dohola :)
je to marné je to marné je to marné :)

---------------------------------
Ten Tomáš by si měl uvědomit, že pokud školí lidi, tak by měl ukázat svůj liveúčet, aby bylo všem jasné, že neškolí jen zkurvenou teorii, ale skutečně se na tom dá vydělat. Každopádně ten maník vydělá daleko více na školeních a trading má podle mě jen jako zástěrku.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Alo Bunda
Gold Member **
Príspevky: 370
Dátum registrácie: Ne 27 07, 2014 8:11 am
Bydlisko: Chicago

Re: financnik.cz

Príspevok od používateľa Alo Bunda »

No ako Tomaš zverejnil na tej ich stranke 31.12.2016 končí s finančnik.cz lebo od januara sa už bude venovať svojmu hedge fondue :D , takže aj sťahuje z ponuky tie jeho školenia a nuka poslednú možnosť ísť na ne hlavne VIP AOS Turbo lebo na tom je postaveny ten jeho hedge fondue ( asi mu chybajú ešte nejake peniaze do toho jeho hedge fondue :lol: ).
Inak martin US myslím,že je to Martin Lembak zo striker securities a futures a cez nich nukaju tie automaty od toho Tomaša.
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"