Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
marcossoft
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Št 09 09, 2010 10:19 pm

Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa marcossoft »

Dobry den...chcel by som oslovit citatelov knih roberta Kiysakiho. Hlavne tych co precitali tuto knihu ako aj cashflow kvadrat. Zaujimala by ma jedna vec ktoru som zrejme nepochopil popripade nebola v knihach vysvetlena, popripade bola vysvetlena v inej knihe. Takze...

Vseobecna mudrost knih znie aby sa budovali aktiva. Lenze v knihe Robert popisuje ze najprv byvali so zenou v aute a nerobili nikde. Len budovali aktiva a o pat rokov sa stali milionarmi a o dalsich desat sli do dochodku . A mne sa teraz naskytla otazka. Ak nemali ziadne peniaze uspory a ani pracu ako mohli vybudovat aktiva. Ved ziadne aktiva ako popisuje ci uz dlhopisy, akcie a pod im nemohli priniest tolko financnych prostriedkov. To ze neskor vydal knihu na ktorej zarobil je vec ina ale nejak sa k budovaniu dostat musel a mna by zaujimalo ako. Ved ziadne aktiva nemaju take vynosy . A ako aj pisal budoval nehnutelnosti ale aj k ich ankupu sa musel nejak dopracovat.

Poprosil by som Vas o nazor popripade diskusiu.
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Príspevky: 1127
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Lobista »

Kyiosakiho knihy su literatura motivacna, nie odborna. To znamena asi tolko, ze vyvolaju v cloveku dobry pocit a chut ist dalej a nieco robit -- co je samo o sebe dobre. Ale konkretne rady v nich treba brat s velkou rezervou -- vacsina z nich je totalne nepouzitelnych. Jedine, co podla mna bolo relevantne, je udrziavat mysel otvorenu novym prilezitostiam a skusit sa pozriet na svoje financie z jeho pohladu /dom, v ktorom byvas je pasivum a pod./.

Kiyosaki skutocne zbohatol az robenim motivacnych seminarov, a nasledne pisanim knih a vydavanim hier -- to mu ide najlepsie.
janoq
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ut 11 05, 2010 7:34 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa janoq »

Cital som ich,vlastne jednu cital a druhu pocul na audio nahravke.Tak isto recenzie knih som cital,niekto tvrdi ze je to vymysel,niekto zas ze je to pravda co v nich pisu.Ja som osobne toho nazoru,ze Kiyosaki ma bud velke stastie v zivote,alebo je len velky "rozpravkar" ktory vymyva mozgy a zaraba na tom.
marcossoft
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Št 09 09, 2010 10:19 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa marcossoft »

Mne je napriklad cudne preco nikde nespomina obchodovanie ako take na burze ? komodity a pod. Ci je to len preto ze to nieje ziadne aktivum kedze burza ist cloveku moze ale zase ani nemusi. Jednoducho tento typ zarabania vobec nespomina
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

nikde nespomina obchodovanie ako take na burze
pretože sa viac venuje nehnuteľnostiam. Burze myslím veľmi nedôveruje.

V trende bol článok o motivátoroch a aj rozhovor s Kiyosakim:
http://video.etrend.sk/video/etrend/dom ... porno.html" onclick="window.open(this.href);return false;

platené články:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =14&t=2490" onclick="window.open(this.href);return false;
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Airmike »

marcossoft napísal:Mne je napriklad cudne preco nikde nespomina obchodovanie ako take na burze ? komodity a pod. Ci je to len preto ze to nieje ziadne aktivum kedze burza ist cloveku moze ale zase ani nemusi. Jednoducho tento typ zarabania vobec nespomina
marcossoft

strasne moc ludi sa na burzu pozera ako na najlepsiu prilezitost zarobenia penazi, cital som si davnejsie jeden clanok kde bolo porovnanie najbohatsich ludi na svete a pisalo sa tam o tom ze vacsina biznismanov zbohatla na budovani svojich vlastnych firiem, ktorych potom cast predali a venovali sa biznisu. takze taky drobny zaver k tomu clanku bol ze cesta je skor vybudovat biznis a potom priami predaj, alebo IPO na burzu. pride mi to docela logicke.

kiosakyho som cital 2 knihy a mysim ze jeho biznis spociva hlavne v tom ze sa on sam ako osobnost vie predat. no a potom samozrejme vie pracovat z dlhom. ale v podstate vsetko co robi je dobry marketing. nic extra super genialne som v jeho knihach nenasiel. je to take jednoduche citanie pre jednoducheho coveka.
david1
Príspevky: 17
Dátum registrácie: So 21 08, 2010 10:29 pm
Been thanked: 2 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa david1 »

Ako tu už bolo spomenuté, tieto knihy sú hlavne motivačné. Príbeh aj príklady nemožno brať vážne a veriť všetkému. Stačí porozumieť hlavnej idey. Určené sú pre začiatočníkov, ale u nich vedia urobiť aj veľa škody ak sa nabudení bezhlavo pustia do biznisu a investovania. Kniha splní svoju úlohu, 1. ak človek pochopí čo je to cashflow a vie si zistiť ten svoj a 2. objaví aj iné príjmy ako zo zamestnania. Potom už treba opustiť fantazírovanie a začať sa odborne vzdelávať v oblasti, ktorá je mu najbližšia. (investovanie, reality, podnikanie)
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rado »

Na pochopenie toho o čom píše spravil aj hru. Podstata nie je pohybovať figúrkou po hracej ploche, ale naučiť sa vzťah medzi výsledovkou a súvahou. Ako pasíva a aktíva ovplyvňujú samotný cashflow. Mnohí v tom majú riadny hokej. Hru nemusíte kupovať. Aktuálne je na jeho stránke možnosť po registrácii hrať online. 101 je klasika a 202 umožňuje akcie aj shortovať + sú tam opcie na akcie aj nehnuteľnosti. Good luck. http://www.richdad.com
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Valueinvestor
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Po 31 05, 2010 11:48 am
Bydlisko: Gibraltar
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Valueinvestor »

Obrázok
Donald Trump & Robert Kiyosaki v Nagasaki
Kiyosaki byl maklér nemovitostí.
Umel koupit byt nebo domek bez penez a rychle jej prodat a ze získaných penez jej teprve sám zaplatil, kdyz uz jej prodal.
Obzvláste rád nakupoval byty a domky u soudu za 1/3 az 1/2 hodnoty, kdyz soud lidem nemovitost zabavil pro neschopnost platit kredit. Pak rychle Kiyosaki nemovitost prodal za 3/4 az normální cenu a sám zaplatil teprve aukci nebo soudu. V USA bylo mozno nakupovat nemovitosti bez penez ze 100% na kredit. Ovsem Kiyosaki kredit nikdy nemel. On pouze zaplatil nakoupenou a prodanou nemovitost, az kdyz ji prodal. To se nás tedy vubec netýká, protoze my nedostaneme u soudu nebo v aukci nemovitost bez penez za 200.000 € a nebudeme ji schopni prodat rychle za 300.000 € a z rychle získaných 300.000 € pak rychle zaplatit 200.000 €. Kiyosaki je spolcen s Trumpem. Mozná, ze Trump vystavel na dluh za miliony dolaru dum, Kiyosaki nekteré byty v dome prodal a pak teprve zaplatili bankám a stavitelum, kdyz uz místnosti sami prodali a dostali zaplaceny.
Forum http://forum.nr1a.com test the best from east to west akcie http://akcie.webz.cz
gogo956
Active Member
Príspevky: 78
Dátum registrácie: St 15 09, 2010 7:29 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa gogo956 »

Nemyslim si ze Kiyosaki zbohatol az pisanim knih a robenim seminarov, uz predtym mal znacny majetok, napr. zda sa mi ze vlastnil vyznamne akcie ropnej tazobnej spolocnosti a pod.
Cela podstata jeho metody je vyhliadnut si nehnutelnost ktorej "kvalita" je podstatne vyssia ako cena za ktoru sa predava a on ju cez uver kupi a prenajima. To je cele. Knihy co napisal su urcite dobre, a mal by si ich precitat kazdy clovek, aj ked v sucastnosti sa uz podla jeho rad v nich opisanych velmi riadit neda, nakolko je dobe uz niekde inde..
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Andrej »

marcossoft napísal:...A mne sa teraz naskytla otazka. Ak nemali ziadne peniaze uspory a ani pracu ako mohli vybudovat aktiva...
Aktíva sa buď kupujú (ak máš peniaze), alebo vybudujú (ak nemáš peniaze). Ak niekto býva v aute, tak napríklad napíše knižku, ktorá mu potom zarobí 10000000000 dolárov. Čomu nerozumieš? Však toto je prapodstata celého Kiyosakiho - že aktíva sa dajú vybudovať aj z ničoho.
kobolcs
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Ut 27 03, 2007 11:08 pm
Bydlisko: BA

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa kobolcs »

Kyosakiho chapem, ale nedokazem celkom pretransferovat jeho myslienky na podmienky v SR.
Ako vyrobit pasivny prijem 0 a maly kapital (do 1000 eur) moznosti :

royalties - dozivotna renta za knihu/patent/napad, hmm na SK asi nefunguje dovod autorsky zakon/patentova ochrana/vymahanie prav
stocks/options - asi je mozne zarabat aj na investovani, ale podla mna je to skor sporenie nez pas. prijem
nehnutelnost - 0%-40% downpayment v SK na investicne hypo skoro nemozne, property mngrs nefunguju pre malych, cize
byty nie, len pozemky (tie su drahe) a garaze (su vyborne na cashflow)
MLM - zle meno a musi predavat, nie kazdy ma na to geny a nervy
Affiliates, web - najpravdepodnejsia moznost
vlastna firma - (eshop) - moznost

Vynechal som daco? Je nieco hore s cim nesuhlasite ? diskutu
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Andrej »

kobolcs napísal:Ako vyrobit pasivny prijem 0 a maly kapital (do 1000 eur)
Pasívny príjem nula má hocikto :D
Pasívny príjem väčší ako nula, bez kapitálu, môžeš vyrobiť napr.
- postavíš web a žiješ z reklamy, affiliate marketingu, plateného členstva, ...
- ...tu som prekladal článok, kde je 101 možností len cez Internet: http://praca-cez-internet.sk/node/17" onclick="window.open(this.href);return false;
kobolcs
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Ut 27 03, 2007 11:08 pm
Bydlisko: BA

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa kobolcs »

Andrej napísal: Pasívny príjem nula má hocikto :D
Pasívny príjem väčší ako nula, bez kapitálu
:) chapeme sa

idem citat tvoj link
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

Kyosakiho chapem, ale nedokazem celkom pretransferovat jeho myslienky na podmienky v SR.
väčšina ľudí má problém použiť tie rady aj v USA. Ono ta zase neni až taká sranda ako sa zdá. Stačí si len uvedmoniť koľko Kiyosakiho čitateľov v USA skrachovalo alebo prišlo o svoje reality kvôli vysokému zadlženiu. A dnes tie úvery na investičné nehnuteľnosti dostanete v USA ťažšie ako tu.
Ostatné body ako opcie, affiliate, licenčné poplatky sú dosť ošemetné. ROvnako v USA ako aj u nás sa v tých oblastiach darí drvivej menšine ľudí.
Pette
Guru Member ****
Príspevky: 1254
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Pette »

mozno bude zaujimavejsi sposob zarobku zacat pisat knihy o Kiyosakim:)
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Andrej »

Ono je to v podstate ľahké - stačí ponúknuť hocičo čo ľudia chcú a sú ochotní za to platiť :D
Potom už len treba zariadiť, aby ľudia tvoju ponuku našli, a aby v rovnakom čase nenašli inú lepšiu ponuku 8)
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Je to užitočné čítanie, ale podľa mňa stačí prvý diel.
V prvom diele je celá podstata.
Je fajn darovať tú knihu mladým, nech majú o čom premýšlať.
Na trhu je verzia Bohatý otec, chudobný otec pre mladých:

http://www.polica.sk/bohaty-otec-chudob ... -5660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

dovolil som si zeditovať ten link :D

Ja som čítal dávnejšie napr. Bohatý táta radí jak investovat a neoslovilo ma to. Možno to ešte raz chytím do ruky a napíšem presne čo tam bolo podľa mňa zle napísané.
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Andrej »

Tie Kiyosakiho knižky majú jednu zaujímavú vlastnosť, a to je že keď otvoríš hociktorú jeho knihu (a je ich teda požehnane) na hociktorej strane a prečítaš si tri stránky, tak vieš všetko. On tam totiž stále dokola melie to isté, furt len aktíva, cashflow a ako pilotoval vo vietname :-). Mi to pripadá ako tie generátory textu - zadáš dve-tri hlavné myšlienky, počet strán a font, a ono sa to vygeneruje :-)

Tým samozrejme nehovorím, že tie dve-tri myšlienky sú zlé, práve naopak, akurát že s ďalšími jeho knižkami už žiadne ďalšie myšlienky nepribúdajú, len vata okolo toho, ďalšie a ďalšie historky so stále rovnakým základom...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

filip glasa napísal:Bohatý táta radí jak investovat
ta knizka je hrozna :) dostal som ju kedysi davno k nejakemu sviatku a seriozne som rozmyslal, ze si napisem o vratenie penazi. Bohaty otec, chudobny otec je ok, zvysok je o tom istom .. o nicom.
BLINKY2
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Po 10 12, 2007 9:53 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa BLINKY2 »

Čítali ste niekto: Kam sa podeli moje peniaze?
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Ja som to este necital, no tentoraz usetrim naklady na knihu . Staci ak sa spytam manzelky.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

tentoraz usetrim naklady na knihu . Staci ak sa spytam manzelky.
a ona by ti ju nepožičala? To by si si ju od nej musel kúpiť? Asi sa od toho Kiyosakiho niečo naučila :D
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Filip, ja som reagoval na knihu Kam sa podeli moje peniaze.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

aha - no mne to zapaluje dost pomaly :lol:
Andrej
Gold Member **
Príspevky: 438
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Andrej »

BLINKY2 napísal:Čítali ste niekto: Kam sa podeli moje peniaze?
Ano, nicim sa neodlisuje od jeho ostatnych kniziek. Ci? :-)
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

Navštívili jsme konferenci poradců bohatého táty. Co dostali účastníci, kteří za vstupenku zaplatili 6 tisíc? Znalostí pomálu, snad jen chuť to zkusit.

Bohatý táta Kyiosakiho: Za 6 tisíc dostanete párek a hecování
http://www.mesec.cz/clanky/bohaty-tata- ... -hecovani/" onclick="window.open(this.href);return false;
Když už se mi před očima blikalo pouze slovo „vymejvárna“, předstoupil před publikum pan Singer s výrazem, který musel naplnit každého hosta konference pocitem, že právě on se narodil pod šťastnou hvězdou.

Poradci Bohatého táty totiž dostali okamžitý nápad uspořádat akci, kdy budete mít třikrát tu čest zúčastnit se jednání o příležitostech v oblasti nemovitostí pod taktovkou Kena McElroye. Ještě štěstí, že měli pro tento okamžitý nápad už připravené formuláře pro dychtivé zájemce. A že zrovna všichni měli tak skvělý den, nabídli poradci tuto mimořádnou akci také s mimořádnou slevou. Ale pozor, jen pro dnešek.

Nabídka mi silně připomínala přesvědčovací praktiky předváděcích akcí, které mají za cíl vzbudit dojem obrovské a jedinečné příležitosti, kterou nevyužije pouze hlupák.
Jan Pastorek
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Po 16 07, 2012 6:39 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Jan Pastorek »

Názory na Kiyosakiho knížku se různí. Nicméně ohlas na ni v každém případě je. Slyšel jsem o ni jak od mých známých, tak jsem na ni narazil několikrát na internetu. Recenzemi a fanouškovskými weby jako tento: bohatychudytata.blog.cz se to jen hemží. Na negativní názor teď nemohu najít odkaz, ale pokud máte něko, určitě přidejte. Jak se díváte na negativní názory na tuto knížku?
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2795
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rokosák »

Lepsie je mat bohateho otca ako chudobneho. Este lepsie je mat bohateho manzela. Vacsina milionarov su vdovy.
Vyssie je fotka Kiyosakiho s Trumpom. Stary Trump mal tri deti. Kazdemu dal 15 milionov dolarov, co v tom case bolo dost vela penazi. Ako skoncili jeho deti? Dcera je sudkynou, teda zamestnankynou americkeho statu. Jeden syn sa dal na drogy a spachal samovrazdu. No a Donald? Obcas patril medzi najbohatsich a obcas najchudobnejsich. Momentalne vyzera, ze si zije ako kral.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Khadartsev
Príspevky: 4
Dátum registrácie: St 03 10, 2012 1:50 pm

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Khadartsev »

Kolegyna co sedi v praci vedla mna mi tuto knizku pozicala. Myslim ze myslienka je zaujmava ale ako tu uz bolo niekolkokrat spomenute je to skor o motivacii - pohnut rozumom a robit nieco - ako o konkretnom navode. Ona tu knizku zobrala doslovne, momentalne vlastni 2 byty (ma cc 30 rokov), jednym ruci za druhy a pritom sama byva na podnajme (v tej knihe sa tusim spomina ze nehnutelnost v ktorej byvas by si nemal radit medzi aktiva). Viem ze jej to vychadza dost na tesno ked to kazdy mesiac vsetko posplaca. Ked som sa jej pytal za kolko kupila tie byty tak mi to prislo ako standardna cena, urcite ziadny super obchod.
Ta kniha nieje zla ale urcite ju netreba brat ako navod na bohatstvo, skor ako inspiraciu alebo motivaciu k nejakej aktivite.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rado »

Podstatný je celkový cash flow a ROI. Nie všetko sa dá kúpiť za super cenu. Možno spravila chybu, ale väčšina sa nedostane ani k tomu.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

Kiyosakiho nemám rád, lebo ľudí bez problému "nahucká" do investície s pákou a pritom sa tvári, že o nič nejde. Páka je páka - či sú to nehnuteľnosti, opcie alebo margin v akciách. Všade je rovnako nebezpečná. A on to prezentuje ako super spôsob investovania. Skôr si myslím opak. Brať si úver a tie peniaze "investovať" je jedna z najväčších hovadín čo ľudia robia.
Niekedy to samozrejme s pákou vychádza dobre. Ale to sú ojedinelé prípady. Väčšinou to riziko nestojí za ten výnos.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

filip glasa napísal:Kiyosakiho nemám rád, lebo ľudí bez problému "nahucká" do investície s pákou a pritom sa tvári, že o nič nejde. Páka je páka - či sú to nehnuteľnosti, opcie alebo margin v akciách. Všade je rovnako nebezpečná. A on to prezentuje ako super spôsob investovania. Skôr si myslím opak. Brať si úver a tie peniaze "investovať" je jedna z najväčších hovadín čo ľudia robia.
Niekedy to samozrejme s pákou vychádza dobre. Ale to sú ojedinelé prípady. Väčšinou to riziko nestojí za ten výnos.
Plne suhlasim s tymto prispevkom ohladom Kiyosakiho. A som jeho zivym prikladom, akurat ze po "aktivnom roku" som prisiel "len" o 15% uspor.
Na druhu stranu, Kiyosakiho Bohaty tata chudy tata ma vyviedol z jedneho velkeho omylu. Ako technik som vzdy pohrdal ekonomickym vzdelanim v zmysle, ze je to "nic neprodukujuca zbytocnost". Co je sice pravda, no napriek tomu je to VELKY OMYL.
Je taka doba ze 30% ludi nieco produkuje a 70% ludi len prerozdeluje co tych 30% ludi vyprodukuje. Proste to tak je. King nie je ten kto dokaze nieco vyprodukovat. King je ten kto dokaze draho predat a lacno kupit. Na co treba pravdepodobne obycajne pouzit zavadzajucu reklamu, mat kontakty tam kde ini nemaju pristup a podobne.

V sucasnej dobe je nastrazenych tolko zbytocnych dani, poplatkov a prehnanych cien, ze ked sa clovek nenauci spekulovat podobne ako ti, ktori chcu od neho tie poplatky ziskat, tak nema sancu. Uplne zbytocne vsade zaplati aj o 50% viac nez bolo nutne. Kiyosaki sa v knihach mohol zamerat len na toto a mozno by spravil lepsie. Len asi by zarobil menej.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rado »

Kto sa bojí, tak by nemal chodiť do lesa. Chyby každého posúvajú vpred, len školné je trocha drahšie. Podľa mňa ukazuje ako by sa mal každý starať o svoje financie. Cestu a spôsob by si mal každý zvoliť podľa svojej povahy. Najdôležitejšie je však pochopiť vzťah medzi aktívami a pasívami a s tým súvisiacim cash flow. Ako vyštudovaný ekonóm oceňujem ako jednoducho to vysvetlil jeho bohatý otec.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa filip glasa »

Kto sa bojí, tak by nemal chodiť do lesa.
nejde o strach, ale o to, že za postúpené riziko požadujem úmerný výnos.
Podľa mňa ukazuje ako by sa mal každý starať o svoje financie.
Podľa mňa Kiyosaki ukazuje presný opak. Povrchné a zbytočné čítanie plné chýb.

Tie jeho aktíva a pasíva, cashflow - to sú fakt riadne kecy. Omnoho dôležitejšie ako cashflow plynúci z investície je pomer výnosu a rizika. Už som to sto krát počul, že je človeku (čo čítal kiyosakiho) jedno aký má vysoký úver a splátku. Hlavne že má aspoň malý pozitívny cashflow.
Je to hovadina jak hrom. Drvivá väčšina tých investícií sa vôbec nevyplatia. Je tam risk neúmerný výnosu.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rado »

Risk neúmerný výnosu. Filip väčšinou radíš investície do termínovaných vkladov, fondov resp. dlhopisov. Pre mňa je to hra na istotu s vopred stanoveným výnosom. Keď však kupuješ akcie, nehnuteľnosti, tak iné ako negatívny resp. pozitívny cash flow nepoznáš. Ja by som to neodsudzoval. Z investorov, ktorých poznám ja, každého zaujíma iba doba návratnosti vloženého kapitálu. ROI je na druhom mieste.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Airmike »

Rado ma recht, cele dnesne investovanie je zalozene na swapoch. Na tej hovadine co filip pise je zalozeny cely financny biznis vo svete. A to bez ohladu ci sa nam to vidi ako dobry alebo spatny napad
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Rado napísal:Kto sa bojí, tak by nemal chodiť do lesa. Chyby každého posúvajú vpred, len školné je trocha drahšie. Podľa mňa ukazuje ako by sa mal každý starať o svoje financie. Cestu a spôsob by si mal každý zvoliť podľa svojej povahy. Najdôležitejšie je však pochopiť vzťah medzi aktívami a pasívami a s tým súvisiacim cash flow. Ako vyštudovaný ekonóm oceňujem ako jednoducho to vysvetlil jeho bohatý otec.
Súhlasím.

Mne sa tá prvá kniha páčila. Ostatné som už nečítal, lebo podstata bola povedaná.
Je aj verzia pre deti, ktorú by som zaradil do povinného čítania na stredných školách:
Bohatý otec, chudobný otec pre mladých

Prílišné pákovanie - to samozrejme nie. Nie je dobre sa extrémne zadlžovať, ale netreba sa zase báť primeraného rizika. Veď aj naša Pentička a Ja&Ty sú zapákované zhruba 1:5, nie?
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa Rado »

Deti to chápu rýchlo. Syn má dvanásť a už sa chystá na demo účet. :D Na opcie a celý princíp mu stačili tri dni. Je fakt, že v škole také veci neučia a robiť s financiami by mal vedieť každý. Čítal som v knihe, že Jugglerova minulosť je spojená s medicínou. Ja som zasa učil lekárov čítať ich výplatnú pásku. Nikto z nich nevedel, čo tam má. Z tohto dôvodu oceňujem každý pokus naučiť široké masy základným princípom. Odporúčam ku knihe aj jeho hru. To je na pochopenie princípu lepšie.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"