U MNX si mal chybu pri vstupe. Ja by som asi tiež nechcel byť ITM, ale na druhej strane ja by som mal MNX ešte stále otvorené. Už viem ako sa správajú ceny a čo môžem čakať. Či by som držal do piatka neviem. Vo štvrtok po close zverejňuje Google a Microsoft. Záležalo by to na cene podkladu. V prípade, že by aj bol gap smerom hore, tak strata by mohla byť menšia ako zavrieť to minulý týždeň. Je to však len teoretizovanie. Aj preto nie som zastáncom paper tradingu.
Nerozumiem prečo si tak natesno s RUT? Ja mám strike 870.
Problém, ktorý vidím a prečo nie je viac obchodníkov úspešných so spreadmi je trpezlivosť. Neoplatí sa podľahnúť páleniu prstov a naskočiť do pozície za každú cenu. Ja mám už vyše týždňa otvorený RUT (860,870) za cca 0,55$/spread. Celý týždeň bola cena mimo mojej a včera som mohol dokonca otvoriť za 1$ a zo zisku som bol zrazu v strate. Spready sú ako pravidelná linka. Príde ďalšia a preto sa neoplatí riskovať a naskakovať do už rozbehnutého vlaku. Dokonca lepšie je nedostať sa vlakom do cieľa, ale skúsiť to až ďalší mesiac. Chamtivosť a radosť s naskočenia na rozbehnutý vlak veľmi rýchlo môže vystriedať strach z cestovania.