sledujem toto forum dlhsie, dnes som sa rozhodol pridat sa a poziadat Vas o Vase konkretne rady.
Moj dlhodoby ciel je stat sa financne nezavysly, inymi slovami mat mesacne dostatok penazi na plnohodnotny zivot + rezervu, ale tak, ze ak napr. 4 mesiace nepohnem prstom, moj prijem to nijako neovplyvni. Viem, ze to znie ako detsky sen, toto je vsak to, co by som v zivote chcel - nechcem drahe auto, nekupujem si znackove oblecenie, nepotrebujem byt "lepsi" ako ostatni - chcem zit zivot, ktory nebude zavysly na peniazoch.
Tolko k predstaveniu
Ciel vsak nemoze byt "pasivny prijem" - co to vobec je?... Ciel by bol "kazdy mesiac kupit jeden byt a potom ho prenajimat" - to je skoro DOKONALE - mam presny ciel, za mesiac zarobit a odlozit 100K EUR - kupit za to byt - a o trosku zase zvysit pasiv... Mal by som MOTIVACIU zase makat, pretoze ak zamakam, kupim dalsi byt a zas si trosicku zvysim pasiv co je moj CIEL (ocividne)... Jediny problem je, ze 100K za mesiac nedam, aj keby som robil 24/7...
Cize to je moj problem. Neviem sa namotivovat na pracu, pretoze nevidim moznost kam investovat peniaze. Keby stali byty 10 000 EUR tak je to KRASNE, rozmyslal som nad Garazami alebo Kancelariami - nic o tom ale zatial neviem. Vkladat peniaze do banky? Skutocne neviem. Ak uvidim potencial (ako v priklade s bytom), tak verim ze som schopny mesacne do toho davat 5 - 10 tisic EUR. Ja len zatial neviem vobec do coho...
Strasne Vam budem vdacny za akukolvek debatu a diskusiu!
Krasny den este prajem,
Karol