Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Re: Mika - uvahy nad nesmrtelnostou chrusta

Príspevok od používateľa Airmike »

ja som presne rozmyslal nad tym co si hovoril o kombinacii NZDUSD a AUDUSD . ze by som si to zobchodoval cez one tuch binarky. z dlhou expiraciou. pretoze na 300 dnovej expiracii naozaj vychadzaju strasne dobre payouty.

nevieme sice ktora strana vide ale vieme ze delta bude 800 - 1000 bodov na AUDNZD

preto AUDUSD long one tuch +1000 a NZDUSD one tuch short -1000 nieje zla volba. ale ako si vravel ono by to potrebovalo dlhsiu analyzu a poriadne prepocitat.

cena opcie NZDUSD je 300 USD mozny profit 1000 USD
cena opcie AUDUSD je 147 USD mozny profit 1000 USD

je dost pravdepodobne ze v obdobi do expiracie stupne cena oboch opcii rapidne prave preto ze AUDNZD stupne o hodne.
dalej je sice menej pravdepodobne ze sa hitne aspon jeden target , ale sanca tam je. je to v podstate idealny trejd na One tuch kde je risk 447 USD a potencialny profit 2000 USD. Max Rko 4 sa len tak nevidi a je to lepsie riesenie ako trejdit spot, koli IR swapom. kazdopadne ja som na spote, lebo tam mam volne peniaze. a strata hoci aj 1500-2000 bodov ma v horizonte 2-3 rokov nezaujima, bol by som rad za prikupenie. som proti IR swapu, ale chcem drzat dlhodobo.

opcie su ovela lepsie koli tomu ze kupujes aktualny IR swap.
01-29-2014 - 20:00 je zasadnutie Reserve Bank of New Zealand
02-04-2014 - 03:30 je zasadnutie Reserve Bank of Australia

predpoklad sadzieb NZD je na Q1-2.75 Q2-3.00 Q3-3.25 Q4-3.5
predpoklad sadzieb AUD je zlozitejsi, spekuluje sa ze sadzba pocas tohto obdobia pojde na 2.25 ale osobne tomu neverim hlavne pre Q1. Kamarat co trejdi swapy vravel, ze uz teraz je disproporcia na swapoch ukrutna co je AUDNZD pozitivne tak verim tomu ze sa nemyli.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 200 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Kobuk dole.
Vies to dobre preratat a mas to daleko dokladnejsie prespekulovane a beries do uvahy viac veci, nez by sa na prvy pohlad zdalo.

Iste mas tak dokladny postup nie len pri tomto trejde ale aj pri inych. Preto mi nejde do hlavy, akoto ze na tom high-risk tradingovom ucte ti to ide 5 mesiacov do minusu. Ved iste tie trejdy tam neotvaras len tak zbrucha, ale v sulade s celkovou tvojou nejakou viziou trhu do buducna.

Ako vobec sa nesnazim vyryvat. Len mi to uprimne nejde do hlavy. Lebo ak by som mal vsadit na niekoho trejdujuceho forex a ze kto sa tym asi rozumnym sposobom zaobera, vsadzal by som na teba.
Airmike
Guru Member ****

v pohode, nevyrivas :) je to prirodzena vec takto sa pytat. hned spociatku som vedel ze toto bude najdiskutovanejsia otazka. a bolo mi tiez jasne, ze to vela ludi jednoducho nebude chapat. pretoze je to zlozitejsie ako sa moze zdat.

uz som to raz pisalale napisem znova. skus sa na to pozriet ako na algoritmus

otazka 1: co hladam, co je pre strategiu najpodstatnejsie?
odpoved 1: najpodstatnejsie je dosiahnut co najvyssi mozny narast dispozibilnych penazi

otazka 2: ako dosiahnem najvyssi mozny narast dispozibilnych penazi ?
odpoved 2: dosiahnem ho najvyssim moznym zobchodovanym objemom.

podmienka: total equity nesmie spadnut pod x%

vidis tam niekde trading performance v tom algoritme? nie. nevidis ju tam preto lebo je sucastou total equity a je uplne jedno ci total equity rastie na zaklade performance alebo ineho vplyvu. (fixny mesacny prijem)

prelozene do ludskej reci:

tie trejdy co som otvaral mali jedinu prioritu a to je zobchodovat objem. a v podstate som k nim ziadnu analyzu nerobil. mohli byt lepsie a mohli byt horsie, z dlhodobeho horizontu budu urcite lepsie, ale pre strategiu je to v tomto momente nepodstatne. striktny plan bol, ze zobchodujem objem 47 mil USD. a moja total equity nesmie mat ziadny vyrazny DD. ak bude Objem stupat, a total equity nebude klesat. tak automaticky zarabam peniaze. total equity rastie alebo je na nule, a zaroven sa zvysuje suma disponibilnych penazi. to je jediny ciel.

vysledok: strategia momentalne nevychadza podla predpokladu, lebo nerobim dostatocny objem. to znamena ze hladina, ktoru mam zobchodovat sa neustale zvysuje, zvysuje sa aj moja total equity. podmienka je splnena (moja total equity nepada ale rasti)

suma dispozibilnych prostriedkou ale nestupa. paradoxne keby som kazdy mesiac stracal peniaze v hodnote 1000USD. tak by suma mojich disponibilnzch primov stupala. a stupala by aj total equity ale pod ovela miernejsim uhlom. takze na chvilu teraz budem robit na total equity, a potom preskocim zase na objem.

predpoklad je taky ze trading performance sa pocase vrati na nulu a dokonca ju prekona, ale je to len pre oko divaka. pokial tento koncept niekto nepochopi bude si mysliet ze je to stracanie penazi. zo statistickeho hladiska to ale bude mozne vyhodnotit az potom ked bude zobchodovanych aspon 24 mesiacov
pozerat sa na to s pohladu perofrmance je sice jednoduche, ale performance sama o sebe zacne zvysovat disponibilne prostriedky az potom co pride BE, paradoxne ich bude zvysovat ovela menej, ako ich v tejto faze zvysuje zobchodovany objem. takze v tomto momente to nieje uplne najpodstatnejsia vec.
Airmike
Guru Member ****

sharujem tieto informacie preto, aby som ukazal iny sposob rozmyslania pri tradingu. ci je spravny alebo nespravny necham na posudenie. moj trading je postaveny na podobnych zakladoch a postupoch. dolezity je DD a total equity. a to ci sa mi dari dosahovat nejake targety ktore su popularne alebo uzasne na prvy pohlad ma az tak velmi nezaujima.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ducascopy podmienuju realne vyplatenie vyhier v Technical Analysis Conteste tym, ze nimi musis zobchodovat nejaky dost velky objem trejdov - a az potom by si si ich realne mohol previest na iny ucet?

Ci dovody preco ti ide o velky zobchodovany objem su nejake uplne ine, a vyssie popisana podmienka od Ducascopy vobec neexistuje?
Airmike
Guru Member ****

existuje, ale pravidla ktore su popisane na ich strankach proste nebudem vysvetlovat, da sa to najst na webe
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Mika napísal:existuje, ale pravidla ktore su popisane na ich strankach proste nebudem vysvetlovat, da sa to najst na webe
Aha, nasiel som.

Ak to spravne chapem, aby si si mohol vybrat kazdych 100 USD z vyhry, musis otvorit a uzavriet obchod o velkosti 5 lotov, pricom zaplatis bezny spread. (Moze to byt aj viacero mensich obchodov kumulativne)

Je toto hlavny dovod preco sa v tvojej strategii tak prioritne zameriavas na velky turnover?
Airmike
Guru Member ****

ano
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Kolko USD priblizne stoji za beznych okolnosti spread na otvorenie 5 lotov EURUSD u Dukascopy?
Airmike
Guru Member ****

Dukas. Je ecn-stp protokol. Platis poplatok brokerovi pozri si na stranke. Spread je 0,2-0,3
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Cize otvorenie 5 lotoveho obchodu na EURUSD stoji v momente otvorenia obycajne stratu priblizne 15 USD?

Nas skvely stat vyzaduje zdanovanie jednotlivych penaznych vyhier nad 350 EUR, myslim. To dalej znizuje realnu vysku tvojich vyhier.

Ak by si za rok v technical analysis conteste vyhral povedzme 10000 USD vo forme 1000 USD vyhier, realne by Ti po zdaneni ostalo nieco vyse 8000 tis.. Ak by si to chcel hned vybrat pomocou obchodu otvoreneho a hned uzavreteho, pricom cena by sa snad neposunula ani o jeden tick, prisiel by si este o dalsich 15%.

Cize realna hodnota takejto 10000 USD vyhry by bola okolo 7000 USD. Ano?

Dalej, ak by sa ti ju tradingom podarilo rozmnozit, zo zisku zase budu chciet od teba dan. Ak by si tu vyhru prerobil, tak stat to samozrejme nebude zaujimat. Cize ak by si takto fungoval povedzme 10 rokov, tak za jednotlive roky potrebujes (vplyvom danovych zakonov) win ratio aspon 70% : 30% aby si bol aspon v malom zisku. Ak by sa ti striedali ziskove a stratove roky.
Airmike
Guru Member ****

ja nezijem na slovensku takze nie.

ano zo zisku odomna urcite niekto bude chciet nejaku dan.
Airmike
Guru Member ****

Obrovska skoda ze Binary neponuka one tuch na NZDJPY

ovela lepsia kombinacia obchodovat AUDNZD cez JPY ako cez USD

predosly trade na striky 1000 bodov nad a pod. zjavne je to jedna z veci ktoru osetrili, lebo by museli ponuknut rovnaky payout.

AUDJPY strike 1000 bodov je za 200 USD co je len 50 USD viac ako strike na AUDUSD
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JPY predsa za posledne 2 dni velmi zosilnel a AUD velmi zoslabol. Ci prave preto tuto chvilu by si povazoval na vhodnu na vstup do AUDJPY long a veril by si tomu viac nez AUDUSD long?

Ja mam na binary.com vsetkych 60 moznych pozicii zapratanych kadejakymi 5 eurovymi 40-70 dnovymi stavkami, tak aspon ma to teraz nepokusa. Obcas som bol na to ich obmedzenie nahnevany, ale obcas som zan rad.
Airmike
Guru Member ****

To ci JPY alebo USD stupa popripade klesa ja irelevantne pretoze tym trejdom zobchodujes AUDNZD . Jedine na com zalezi je volatilita. A samozrejme smer na AUDNZD. A prave ta volatilita je nepomerne vacsia na JPY paroch ako na USD paroch pre tento priklad. A mne sa zda ze tie opcie na jeny su skratka prilis lacne.

Je to ako s tym mojim projektom. nejde o to ci AUDUSD alebo AUDJPY bude posilovat alebo klesat. ide skratka o peniaze a tie su zavisle na niecom inom. AUDNZD a volatilita
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Dalo by sa to zobchodovat aj pomocou RISE AUDNZD opcii otvorenych s 10 rozlicnymi expiraciami od 100 do 300 dni. A v case ked by sa cena priblizila naozaj k 1,13, predat vsetky dovtedy neexpirovane.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

V tom Dukascopy conteste mala byt podla mojho nazoru hodnotena jedina vec. Cumulative P&L za 1 rok od vstupu tradera do sutaze. Ved to je prakticky jedina vec na ktorej by v realnom zivote zalezalo.

Ucastnici ale zda sa prisposobili strategiu sucasnym pravidlam, a teda 90% ucastnikov vyhravajucich ceny su ohladom rocneho cumulative P&L v hlbokom minuse. No nikomu to nevadi.
Airmike
Guru Member ****

to je deal o ktorom sa vedu diskusie od zaciatku. a preto tam existuje sutaz signal provider contest, a ta je zalozena presne na dlhodobej performance. takze mozes hrat na dlhodobu performance a mat s toho prachy, alebo mozes hrat na kratkodobu a mas s toho prachy.

vykasli sa na hypotezy , staci si tu stranku poriadne precitat
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Veru, existuje to teda. Zaujimave.

No v tomto conteste je rocna performance (za podmienky zacinania kazdy mesiac s uctom 100-tis USD):

1. miesto ... 111%

50. miesto ... 17%

100. miesto ... 2%

482. miest (posledny ucastnik) ... - 104%

Posledne miesta maju krasnu pravidelnu krivku do minusu. Keby robili vsetko opacnym smerom, mali by krasny pravidelny plus a boli by velkymi gurami. Trebars predposledny ma uplne ukazkovu pravidelne minusovu krivku bez vyznamnejsich vykyvov. Zase to podporuje teoriu o nahodnom rozlozeni forexu aj vysledkov.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Porovnaj tie 2 obrazky, najvacsich winnerov a najvacsich looserov. To predsa nemoze byt nahoda, ze wineri maju krivky dost ... diskutabilne, zatial co looseri ich maju krasne hladke.

Musi to mat nejaky psychologicky dovod spolocny vacsine ludi. Alebo nejake ine logicke vysvetlenie.
Prílohy
lose.JPG
win.JPG
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Mozno by nebolo od veci odoberat signaly od 50 najhlbsich loserov a ak by sa nejaky podobny obchod (aspon smer obchodu) vyskytol u viacerych z nich, tak vtedy otvorit prave opacny obchod.

Mozno by sa dal na tom postavit system s pozitivnou vyhladenou cumulative P&L krivkou :)
Airmike
Guru Member ****

:) :) :)

samozrejme ze to ma logicke vysvetlenie. system sutaze ako taky je to vysvetlenie, ale to s tradingom nema absolutne nic spolocne. keby bola sutaz cisto len o dlhodobej performance a minimalnych DDckach , tak ziadne take vyhladene negativne krivky v tabulke nenajdes. boli by vyhladene na opacnej strane.

btw: robim presne to iste a moja krivka posledny rok klesa linearne, presne tak isto ako predosli rok stupala linearne.
a pritom som sa tradersky ani nezlepsil ani nezhorsil. iba sa zmenila struktura sutaze a priority. hladas v tom zmysel ktory tam nieje.

toto opakujem furt dokola, ked sa bavim s ludmi o trading networks. pokial ma siet nastavene podmienky tak, ze podporuje fraud namiesto dlhodobej performance, tak je automaticky odsudena na zanik. a clovek ktori sa na to pozera z dialky bez dostatocnych informacii si s toho vyvodi zaver. ze konzistentne zarabajuci signal provideri niesu.
pritom by uplne jednoducho stacilo zmenit strukturu a system odmenovania, a hned by si mal ranking table plnu pozitivnych vynosov.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ak teda vznikne nejaky trading-network s rozumne nastavenymi parametrami, kde schopni traderi budu financne motivovani k dlhodobej vyhladenej dohora stupajucej cumulative P&L krivke, tak prosim daj upozornenie na nu. Budem si to potom dlhodobejsie vsimat.

Takto to naozaj budi dojem akoby konzistentne ziskovi traderi neexistovali, alebo boli natolko zriedkavi, ze z obrovskej skupiny podobne sa snaziacich traderov by boli len prirodzenou nahodnou deviacou. (Top 1% stastlivcov s vyhladenou kladnou krivkou, dalsich 20% s plusovou no rozbitou krivkou, atd... )
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Tento tyzden sa ten AUDNZD naozaj vybral hore, ak to pojde takto dalej, hranicu 1,13 dosiahne mozno uz za mesiac.

Hovoril si, ze mozno napises aj trochu viac vysvetlenia k tomu tvoju tipu. Zaujimalo by ma to. Aby som videl, ake veci povazujes za podstatnejsie ovplyvnujuce kurz.
Airmike
Guru Member ****

urcite napisem, mal som to v plane v ramci blogu ale nestihal som tento tyzden takze zajtra postnem aj tuto analyzu aj s konkretnzmi poziciami ktore drzim na AUDNZD
Airmike
Guru Member ****

slúbený update

http://airstarter.blogspot.cz/2014/02/a ... udnzd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zaujimave vysvetlenie, dakujem.

Ak by sa do uvahy pri hodnoteni mien brali ciro len urokove sadzby, tak to ze RBNZ planuje zvysovat z 2,5% na 3,5% zatial co RBA znizovat z 2,5% na 2,25% - tak to by predsa mal byt predpoklad na short AUDNZD. Vyssie urocena mena by mala byt ziadanejsia nez nizsie urocena, keby vo vsetkych ostatnych sferach mali rovnake kvality a odlisovali sa len urokovou sadzbou. Si myslim.

Takze pre long AUDNZD zo zvysku vysvetlenia hovori len to, ze manazeri vacsich fondov planuju skoncit so shortom. A aj ini tvoji znami proti longu nic nenamietaju. Ak som to spravne pochopil.

Zvysok som pochopil ako riadenie vstupov do longu (pri ocakavanie dlhodobejsieho long trendu) podla price-action signalov.
Airmike
Guru Member ****

pri hodnoteni mien sa NIKDY neberu len ciro sadzdy. to by tam musel byt diferencial 12-15% aby sa oplatilo taky carry trade vysediet :)

ano hram proti ocakavanemu IR swapu, ale treba si uvedomit ze realny IR swap je na mojej strane prave teraz a to co bude za 3 mesiace skutocne neviem.

navyse ako si iste postrehol z clanku, spominam tam to ze to predpokladane zvysenie urokovej sadzby som bral ako ze je zapocitane v cene, pretoze prislo o hodne skor. a tie UP spiky boli dosledkom sklamania ze sa IR realne nezdvihla. samozrejme v kombinacii s tym ze pair je na extremne nizkej urovni a realne by sa mal obchodovat vyssie.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

OK. Tak dal by sa ten fundamentalny podtext toho obchodu popisat takto: (??)

AUD - komoditna mena, za rok 2013 je vyklesana kvoli nezaujmu o komodity. V 2014 snad zaujem o komodity vzrastie a teda aj zaujem o AUD

NZD - da sa zan v sucasnosti kupit predrazeny dom na Novom Zelande alebo polnohospodarsky produkt, tak v 2014 zaujem on asi poklesne.

Urokovy diferencial hovori v prospech NZD, ale pri zobrani do uvahy vyssie spomenutych dvoch dovodov hra zanedbatelnu rolu.

Tak??
Airmike
Guru Member ****

Macro FA - ten uvod len vysvetluje, preco je stav taky ako je, a komu co vyhovuje.

to ostatne v clanku je vysvetlenie ako som rozmyslal.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zaujala ma este veta, ze si videl rozne spready na dlhovych papieroch. To ako trebars dlhopisy na AUD s podobou dobou splatnosti ze mali podstatne rozdielne urokove sadzby? Z coho by vyplyvalo ze viacero ludi je uz na pochybach ohladom opravnenosti oslabovania AUD?
Daju sa informacie o dlhovych papieroch vycitat na internete niekde na verejne pristupnom mieste?
Airmike
Guru Member ****

No toto by som velmi rad vysvetlil , ale mam obvu ze je to prilis kompikovana tema a nevedel by som to urcite dobre vysvetlit. tak len poviem ze asi 5 rokov dozadu som obchodoval derivaty, ktore suvisely s urokovymi sadzbami. medzi tymi derivatmi su vstahy a vazby, ktore by mali +/- sediet a ked nesedia tak je na trhu nieco v neporiadku.

ten trader ktoreho som spominal na zaciatku clanku robi FA analyzu prave na zaklade tychto vazieb, a preto mi je to blizsie, ale ziadny expert niesom, a preto sa ho opytam, ked si niecim niesom isty.

no ak nemas bloomberg, reuters, barx alebo nieco podobne, tak si asi len velmi tazko na nete najdes zdroj kde by sa s tymi papiermi dalo hrat. ale mozes pouzit tuto stranku. http://www.global-rates.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
asi ti to k nicomu nebude, ale aspon sa mozes pozriet, co vsetko je prepojene s tym, ked banka meni centralnu urokovou sadzbu
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Pekna stranka. Turecka centralna banka v stredu zmenila urokovu sadzbu zo 4,5% na 10%. :D :D To je dost skok. Iste aj na tom sa dal nejaky vyhodny obchod urobit. No to by clovek musel sledovat 10000 veci a rozumiet im, aby dokazal taketo prilezitosti vynuchat, realisticky zhodnotit potencial a vhodnym sposobom ho vyuzit.

Tie trading networks, poskytovatelia obchodnych signalov a podobne veci casom mozno naozaj budu mat nieco do seba. Nemoze predsa 50% obyvatelstva sediet pred pocitacmi a na plny uvazok sa venovat studovaniu financnych instrumentov a vyhladavaniu potencialne vyhodnych spekulativnych obchodov.
Airmike
Guru Member ****

no vidis , sak aj sam si najdes nieco zaujimave. Ten chalan co som ho spominal trejdi napriklad synteticke pary a emerging markets. a polka jeho prednasok su o MXN a TRY a ja to napriklad preskakujem lebo ma to nezaujima, ale zachytil som to, ze vysvetloval carry na tychto paroch, a ako sa velkym bankam niekedy oplati prijat kurzove riziko len na carry trade. banka moze rozmyslat v rocnych intervaloch takze ak napriklad euro nestupne voci líre dalsi rok o 10% tak do pozicie mozu vstupovat, a parcialne si rozkladat objem na dlhe obdobie.

napriklad teraz budu urcite zaujimave kombinacie ZAR-TRY CHF-TRY JPY-TRY
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

To s tou divnou zmenou urokovej sadzby na TRY som si vsimol praveze na tej tvoje stranke, inak by som o tom netusil.
kontrarian
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2012 11:02 am

Príspevok od používateľa kontrarian »

Vidim, ze sa tu uz konecne diskutuje aj o realnych obchodoch na FX)).
No mozno sa obcas pridam, a upresnim svoj nazor na konkretny obchod...
Zaujimavy posun od teorie k praxi..
Dnes len dodam, ze k tomu co ste tu pisali, treba dodat jeden podstatny fakt: Uz cely minuly rok RBA ponukala zaujemcom(korporacie, banky) o AUD moznost nakupu cez nich( teda mimo FX). A to z dovodu, aby uspokojila zaujem o AUD a aby AUD neposiloval.
A v poslednom case uz aj priamo slovne pravidelne intervenuje na oslabenia AUD. Pravidelne, ked ma AUD rastovy trend prichadzaju vyhlasenia, kde chcu vidiet kurz..
Ale to robi teraz aj ECB, naposledy Noyer vo stvrtok vyrazne pomohol k padu eura))
RBNZ zatial nekomentuje silu NZD.
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
Airmike
Guru Member ****

No neviem co myslis posunu z teorie do praxe, ale za seba mozem povedat, ze za poslednych 4-5 rokov som sa teda velmi neposunul :). ak myslis plkanie v diskusii, tak ja osobne si diskusie vyberam a akceptujem len diskusie ktore:

1. su pre mna zaujimave
2. konkretne odpovedam na otazky, ak sa ma niekto pyta a mam zaujem sa bavit.

to je cele.

Btw: nic take ako obchodovanie mien mimo FX neexistuje. ak banka (hociaka) obchoduje meny, obchoduje FX
kontrarian
Silver Member *

Mike, to nie je to, na com ja chcem stravit svoj cas))
Ale dal som si namahu a nasiel nieco este zo zaciatku minuleho roka.
http://therantingeconomist.com/2013/01/" onclick="window.open(this.href);return false;
Napr tam je vysvetlenie:
However a high dollar which is the result of safe-haven purchases of our currency is not consistent with this role. This led Warwick McKibbin (former RBA board member) to argue that, when foreign central banks want to hold Australian dollars as reserve assets, the RBA should print dollars for them and exchange them directly with central banks in exchange for foreign currencies. This effectively neutralises the impact that these foreign reserve acquisitions have and hence takes some of the pressure off the already historically high Australian dollar.

S touto informacio pracujem takmer rok v podvedomi a aj s vela inymi.Mozno bolo spravne, ze iba inym centralnym bankam, a starsie zdroje z ktorych som vtedy cerpal (nepametam si) som iba zle pochopil.
Ale pointa je jedna: Robili to a robia.
V 2013 mala RBA ce 20 miliardovy deficit, hlavne kvoli sile AUD a strate na hodnote devizovych rezerv v portfoliu. Teraz sa vysvstluju rozne nezrovnalosti ohladom nekalych uctovnych podozreni.
Takze silny AUD jej nevadi len koli dopadu na ekonomiku ako taku, ale aj na jej suvahu.
Myslis, ze v dnesnej dobe je problem, ako uspokojit dopyt po AUD napr.od inych centralnych bank tak aby RBA touto vymenou nezvysoval silu AUD (ked sa ju naopak snazi tlacit nizsie)?

Debata ide zase zlym smerom...nemam zaujem))
In the world there are thousands of day traders who take profit and live their dream .... ... and millions who lose daily and dreaming how they should lived their dream
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ak to spravne chapem, veris ze AUD bude nadalej oslabovat. Dovody preco si to myslis si nejake naznacil.

Mika si dal namahu s vysvetlenim jeho pohladu na problematiku a nielen to; zhmotnil to aj do tipu z 22. januara 2014 - AUDNZD sa do roka dotkne hodnoty 1,13.

Sformulujes aj tvoj nazor do konkretnejsej podoby - trebars ze AUDUSD sa do konca roka dotkne 0,81 ... ??
kontrarian
Silver Member *

Ahoj, Jaroslav,
Ja som k tomu dodal iba to, co som povazoval za podstatne a nevidel som to napisane. Teda. ze RBA tlaci kurz nizssie. Nic to neznamena, kedze trh si casto dokaze poradit aj s tym...Ale nikdy nie dlhodobo))
Netvrdil som, ze to pojde nizssie, len som dodal fakt o RBA.
Inac to mike zhrnul viac menej komplexne a long bol velmi dobry)) Momentalne sa ide po profite z W. A ako pisal mike, ciastocne zapocitane zvysovanie sadzieb RBNZ, ktore sa nekonalo- ale avizovalo opat.
Nedavam uz nikde dlhodobe prognozy, zvlast nie na AUD..Je tu aj jej velky brat Cina a ta je nevyspytatelna.
Sustredim sa uz iba na svoje day pozicie. Napr teraz na potencialny long usd/jpy
Uz tu nereagujem, nebudem mu kazit vlakno)))
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"