kam s dat peniaze

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
stroparzvw
Dátum registrácie: So 15 03, 2008 11:08 am

kam s dat peniaze

Príspevok od používateľa stroparzvw »

vie my niekto poradit ako si vybrat nejaky fond alebo do coho dat peniaze aby zarobili? ?? este som sám nedával peniaze nikde a tak by som chcel vyskusat niečo.
Bebe
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm

Re: kam s dat peniaze

Príspevok od používateľa Bebe »

stroparzvw napísal:..tak by som chcel vyskusat niečo.
Tak najskôr vyskúšaj prečítať rubriky, ktoré sa danej téme venujú. Je ich tú celá kopa. Myslím, že všetko, čo hľadáš tu je napísané a čo nenájdeš, na to sa spýtaš. Zatiaľ postupuješ úplne opačne.

Ak to bude aj s Tvojimi peniazmi tak, môžeš dopadnúť, že budeš mať stratu skôr, než začneš vôbec investovať. Takže ešte raz ten správny postup: prídeš, čítaš, rozmýšlaš, pýtaš sa, rozmýšlaš, investuješ, rozmýšlaš, píšeš skúsenosti, bohatneš, rozdávaš rady, tešíš sa, odpočívaš viac než pracuješ..
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
Bobikpp
Gold Member **
Dátum registrácie: So 10 03, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa Bobikpp »

Bebe napísal: prídeš, čítaš, rozmýšlaš, pýtaš sa, rozmýšlaš, investuješ, rozmýšlaš,...
zatial som sa po cca roku dopracoval asi sem :)

Este si zabudol napisat: Budes TRPEZLIVY a nevzdas to po prvej ztrate :wink:

Ale to citanie a hladanie informacii je asi najdolezitejsie - nic nie je zadarmo
Bebe
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm

Príspevok od používateľa Bebe »

Bobikpp napísal:..zatial som sa po cca roku dopracoval asi sem :)
Tak to si na tom celkom dobre. Ja som začínal podobne ako "stroparzvw". Kládol som si podobné otázky, ibaže som sa nemal koho opýtať, tak som investoval do všetkého čo sa naskytlo, okrem "pyramíd" (tercier-ešte za federácie, psis-prvý slovenský investičný fond, bfx-index). Síce diverzifikovane, ale aj tak som mnohé investície nikdy viac nevidel. Ak by vtedy existovalo toto fórum, mnohým totálnym stratám by som sa vyhol. Po štrnástich rokoch investovania, či spočiatku skôr experimentovania aj tak ešte ani zďaleka neviem všetko. Ale dve veci už viem. Čomu sa vyhnúť a tá druhá ako postupovať a dopracovať sa k želanému výsledku, alebo jednoducho povedané "ide to, dá sa to, je to možné". Aj keď človek neoplýva nadpriemerným príjmom, dokáže sa vzdialiť priemeru a nechať ho ďaleko za sebou.
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

tu si precitaj co by si si mal ujasnit:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?f=3&t=687
smreko
Dátum registrácie: St 16 04, 2014 5:14 pm

Príspevok od používateľa smreko »

v tejto dobe už nepotrebujete financiam rozumieť a čítať a študovať. Treba len porozmýšľať naco by som študoval a kontroloval trhy a stresoval ši som dobre investoval tomu je minulosť. Iste všetci čo už dlhšie investujú poznajú firmu ICM sú svetovou špičkou v investovaní a správe majetku ich rozdelenie rizika je úžasné vedia kedy a čo predávať a kedy kupovať keď máte investície u nich ste vždy ziskový a to bez ohľadu na to čo o financiách viete
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 70 times
Been thanked: 154 times

Príspevok od používateľa Rokosák »

Ak je ICM svetovou spickou, preco som o nich nikdy nepocul? Kolko ma tato investicna banka zamestnancov a kolko aktiv v portfolio?
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2479 times
Been thanked: 2862 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Chlapec potí. Pravdepodobne si to poplietol z EIC... :)
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

nie, nepoplietol, ICM je "sestra" profikov z Etrag Sicherheit. Vysoku odbornost hned spoznas :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"