Kukurica, Sója (Corn, Soybean)

Komodity a komoditné akcie - ropa, energie, drahé kovy, zlato, striebro, priemyselné kovy, ťažobné spoločnosti
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Chamuel
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Po 01 09, 2014 4:36 pm

Kukurica, Sója (Corn, Soybean)

Príspevok od používateľa Chamuel »

Zdravím,
nemohli sme si nevšimnúť, že po veľmi dobrej úrode ceny týchto dvoch komodít spadli na 4 ročné minimá. Kukurica sa stabilizovala. U sóji očakávam ešte prepad na 950, kedže bol vačší výsev ako minulé roky a počasie doprialo dobrej úrode nielen po celý čas ale aj v posledných dňoch, ktoré určujú výslednú kvalitu sóji. Úroda má byť najlepšia od roku 1992. Máte otvorené pozície na týchto dvoch komoditách? Kedy bude najlepšie stúpiť do dlhej pozície keď tak aj na dlhodobé obdobie u kukurice?
MartinUS
Gold Member **
Príspevky: 430
Dátum registrácie: Po 08 02, 2010 6:52 pm
Bydlisko: Chicago, USA

Re: Kukurica, Sója (Corn, Soybean)

Príspevok od používateľa MartinUS »

to Chamuel: ano,ted velmi zajimave trendy dolu (naopak masa, mleko ci oves celkem nahore). Velmi dolu jde taky cukr. Fundamentalne vice faktoru ve hre a v tuto chvili tezko rici, zda stale dolu nebo se uz otoci. Strednedobeji az dlouhodobeji bych spise vydel spread +C,-S...nicmene dobre sledovat Cinu...Soja ma nyni extremne short pozice mimo hedging firmy (temer 141 tis. kontraktu je short, tj. pozor na pripadny bounce).

Enjoy,

Martin, ekonom, Chicago, USA
Napísať odpoveď

Návrat na "Komodity, komoditné akcie"