JUGGLER – tipy na aktívny investing

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Je užitočné oddeliť daytrading od swingtradingu, prípadne investingu...môžeš oddeliť rôzne stratégie, riziká, obchodovať cez rôzne finančné nástroje a pod. Dôvody sú rôzne.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

MOV long 30,34 ... SL 26,65...10% z účtu

MOV out na SL -13%

Je mi to ľúto. Nemám talent na riadenie rizika investičných trejdov. Akokolvek posúvam SL, väčšinou to poseriem. MOV došiel na 32 a tam by som pri swing trade posunul SL na vstup. Lenže to je malá SL na investing a tak som nič neposunul. A výsledok je, že zo zisku cca +6% na maximách je teraz strata na stopke -13%

ZLTQ long 29,40 ...SL: 25,57...10% z účtu ...neskôr ZLTQ posun SL na 29,87
Ten tip takisto skončil:

ZLTQ out na SL 29,87 +1,5%

ZLTQ došla cca na 34, takže tu bol potencionálny zisk viac ako 10%. Našťastie tu som aspoň posunul SL.

Pár slov k tým akciám.

MOV dnes zverejnila a bola slabšia. Proste zlepšovanie fundamentov za další štvrťrok sa nepotvrdilo. Firmám predávajúcim klasické hodinky sa nedarí. FOSL šiel cca 10% dole po zverejnení. KORS sa dnes doslova zosypal -25% po zverejnení. A MOV má čo robiť aby udržal zisky a tržby. Príčinu vidím v tom, že klasické mechanické hodinky zrejme začínajú byť nahradzované novou generáciou digitálnych. Nyjväčšou hrozbou je pre nich AAPL, ale spústa výrobcov sa na to vrhla taktiež, aby znova nezaostali za AAPL. Všimol som si, že už aj u nás prišli do predaja nejaké a dokonca som videl v ponuke nejakého mobilného operátora smartfón vo forme hodiniek...myslím že Samsung. U MOV sa dá ešte raz skúsiť zahrať ju na long, ale celkovo chcem povedať to, že FOSL, KORS a MOV ako bývalé hviezdy vyhasli. Fundamenty u nich stagnujú, u KORS dokonca idú dole vodou...

ZLTQ som si robil research prečo ho vypredávajú. V krátkosti asi tolko, že je to firma, ktorá predáva patentovaný stroj na cryoliposukciu, čo znamená neinvazívne vypalovanie tuku na ľudskom tele. Fundamenty majú výborné - po celom svete je dopzt po tomto prístroji. Ale pozor. Objavil som, že im rastie obrovská konkurencia. Česi vymysleli ešte lepší prístroj, ktorý je založený na vypalovaní tukov na princípe rádiových vĺn (teplom ) a ten sa stal môdnym hitom v Hollywoode, kolíske plastiky. Prístroj sa volá Vanquish a bohužial som nenašiel firmu čo ho vyrába, lebo by som hned kúpil jej akcie a dal to tu ako tip. Američnaia tvrdia, že prístroj je európsky..z Prahy...ale Česi píšu, že je vyvinutý pražskou firmou, ale v Amerike. Nechce sa mi dalej hladat, ale pointa je tá, že na ZLTQ treba dať pozor, lebo už nemá najlepší produkt vo svojom odbore, ale zrejme druhý najlepší. Zeltiq - čiže vypalovanie tuku zmrazovaním totiž trvá dlhšie ( 1 hodina na posed a niekolko mesiacov kým vidno výsledky ) oproti Vanquish (pol hodina na posed a výsledky vidno po 1 mesiaci). Čo je však najdôležitejšie, Vanquishom môžete robiť naraz velkú plochu, napr. celé brucho, zatial čo Zeltiqom sa musí zmrazovať po malých častiach ( a každá trvá 1 hodinu ). Takže ZLTQ má podla mna už produkt č.2 a výpredaj na akciách predznamenáva strach z oslabovania fundamentov.

P.S. Porozmýšlam či tu ešte vôbec budem dávať nejaké tipy, kedže mi neide riadenie rizika v investovaní.
Týmto sa zatial lúčim..chcel som tu dávať tipy, keďže analýzy mám dobré a pod ruky sa mi dostáva kopec dobrých akcií. Aj načasovanie vstupu by bolo OK, len to riadenie rizika, výber ziskov, či posúvanie SL na dlhší timeframe..to je u mňa slabinou... A priznám sa, že veľmi to už potom tu nekontrolujem...Žeby som dával len tipy a časovanie si bude robiť každý sám? ...

Ako som už minule písal, ja tie firmy proste trejdím, ale som daytrejder. Ja dokážem na tých akciách zarobiť, ale nedokážem na nich zarobiť investične. Väčšina ľudí nedokáže trejdiť, tak sa stávajú investormi...ja mám úplne opačný problém...Aj MOV, či ZLTQ som dnes trejdil, ale svojím spôsobom. ZLTQ som bral včera na long po 26 a MOV som dnes shortoval po zverejnení. Pridávam scan z tradingu.

P.S.2: Tušim tu zostávava jediná otvorená pozícia a tou by mal byť FB od ceny 71 (teraz 80).
Prílohy
ZLTQ a MOV daytrades.JPG
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Matej1992
Silver Member *
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Po 23 08, 2010 8:55 pm
Bydlisko: Trnava
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa Matej1992 »

Nechapem tu prehnanu reakciu na KORS, ano klasicke hodinky teraz nie su in ale myslim ze FOSL je viac zavisly na predaji hodiniek ako KORS preto sa cudujem ze padol ovela menej. A predsa KORS ma PE okolo 10-11 k tomu miliarda cash na ruke podla mna to vyzera dost dobre na dlhodobejsie drzanie. K tomu vo svete maju iba okolo 1000 predajni, este sa par volnych miest najde si myslim, trend je sice jasne negativny ale neni to skor prestrelenymi ocakavaniami analytikov kedze posledne roky rastli trzby a zisky skoro 50%! tempom? Predsa len ocakavaju nadalej rast aj ked o hodne miernejsi...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3251
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

JUGGLER napísal: Žeby som dával len tipy a časovanie si bude robiť každý sám? ...
toto iste som ti chcel navrhnut. Ked najdes firmu s dobrymi fundamentmi na dlhsie drzanie, tak ju sem hod. Urcite to viaceri ocenime. Ci to clovek zobchoduje alebo nie, to je kazdeho osobne rozhodnutie a osobna zodpovednost. Riadenie rizika pridavaj ako bonus ked sa ti bude chciet.
JUGGLER napísal: Väčšina ľudí nedokáže trejdiť, tak sa stávajú investormi...ja mám úplne opačný problém..
presne tak. A niektori ludia nemaju cas trejdit, preto sa stavaju tak trochu nedobrovolne investormi.
matematema
Príspevky: 39
Dátum registrácie: Ut 23 12, 2014 11:04 am

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa matematema »

... plny suhlas s Petrom . Vsetko je dbrovolne : )
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Matej1992 napísal:Nechapem tu prehnanu reakciu na KORS..
Ja ju chápem, ale až taký pokles som nečakal. Ale to sa stáva, ked začnú všetci participanti panikovať. Bol som pri zverejnení a mal som možnosť shortnúť pri -3%, no zaváhal som. Pri -5% som už len pozeral. Ak by som shortol pri -3%, tak pri -5 až -7% by som vyberal zisk. Pri -10% som už uvažoval o longu na pullback ...prekonala niekolko pokusov vrátit sa hore. Ale povedal som si ,,daj si s ňou pokoj - nechytaj padajúci nôž - je mimoriadne zlá,,. A to že bola mimoriadne zlá - to treba zdôrazniť... Vypracoval som si schopnosť dôverovať prvému inštiktu, ked si prečítam zverejnenie a väčšinou ma nesklame. Firma ktorá zverejní tak, že si poviem ,,je úžasná,, tak tá spravidla aj ide hore. No ked si poviem, že ,,je hrozná,, tak tú by som mal shortovať a úplne vylúčiť akékolvek pokusy o long pullbacky...a toho sa často držím. Lenže prvý inštikt bol včera u mňa ihneď prekrytý emóciami a u KORS sú tie emócie pozitívne, lebo ju roky poznám ako velmi dobrú akciu. Proste pri dobrých akciách ťa emócie stále nahovárajú, aby si kúpil do poklesu, lebo je to ,,dobrá akcia,,. Ale ona už dobrá nie je. Treba sa s ňou rozlúčiť, vymazať ju z mozgu, na trhu sú stovky lepších príležitosti.
Ak na ňu nedokážeš zabudnúť, tak ju treba hodiť do pozorovacie portfólia a sledovať na ňu správy. Keď sa dostane z krízy a fundamenty sa miesto zhoršovania, či stagnovania začnú zlepšovať, tak vtedy netreba váhať a kúpiť ju. Také akcie bývajú po kríze výbornými ťahúňmi, lebo majú pekné targety z minulosti ( KORS sa trejdil po 100, teraz ide po 45 ) a všetci sa vtedy vrhnú do nákupov: investori, lebo uvidia zlepšovanie fundamentov...bargainhunteri, lebo je lacná, technici, lebo bude mať pekný graf i shorteri, lebo začnú koverovať. Lenže na to si treba trpezlivo počkať. Niekedy krátko, niekedy dlho, niekedy to nepríde nikdy.

P.S. Teraz je extrémne prepredaná, takže je možné, že sa o niečo vráti ...ale zabili do nej klince análi, ked jej znížili targety na cca 50. Análi nesršia optimizmom..oni filcky sa zvyknú takýchto akcií zastať a brániť ich...dokonca nahovárať na ,,buy on weakness,, a pod. A teraz všetci len ,,NEUTRAL,, a HOLD. Takže investori nemajú dôvod nakupovať, ked, tak môže nastať malý technický pullback, ale ani to nemusí...lebo nebolo času, aby sa do nej poriadne naložili shorteri. Najlepší pohyb hore je ked začnú shorteri coverovať ale pri KORSe nie je short interest až tak dobrý.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Marcos
Gold Member **
Príspevky: 312
Dátum registrácie: St 09 07, 2014 11:28 am

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa Marcos »

peter.cmorej napísal: toto iste som ti chcel navrhnut. Ked najdes firmu s dobrymi fundamentmi na dlhsie drzanie, tak ju sem hod. Urcite to viaceri ocenime. Ci to clovek zobchoduje alebo nie, to je kazdeho osobne rozhodnutie a osobna zodpovednost. Riadenie rizika pridavaj ako bonus ked sa ti bude chciet.
ja mam rovnaky nazor, kazdy je zodpovedny sam za seba, akykolvek prispevok tu je dobrovolny, ja osobne som rad ze sem prispievate - teda ti co tomu rozumiete ;)
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2847
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 54 times
Been thanked: 112 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa Rokosák »

Juggler, ja by som skusil toto na obmedzenie rizika. Dynamicky davaj iba SL. Nechaj zisky bezat az pokial nenajdes nieco zujimavejsieho.
Kde dat SL? Podla velkosti standardnych vykyvov daj SL zhruba na 1/3 ci 1/4 vykyvov. Dalsia moznost je urcit si pevne percento.
Ja osobne tiez nemam stastie s casovanim predaja v pripade zisku. Ako som pisal uz predtym, predavam pri klesajucom trende vo vyske straty 20%, ked objavim nieco zaujimavejsie, alebo ked moja zena "potrebuje" kupit nejaku nehnutelnost cim sa zaroven stanem namezdnym robotnikom, pomocnym palierom a ona pani stavbyveducou.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Matej1992
Silver Member *
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Po 23 08, 2010 8:55 pm
Bydlisko: Trnava
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa Matej1992 »

JUGGLER napísal:
Teraz je extrémne prepredaná, takže je možné, že sa o niečo vráti ...ale zabili do nej klince análi, ked jej znížili targety na cca 50. Análi nesršia optimizmom..oni filcky sa zvyknú takýchto akcií zastať a brániť ich...dokonca nahovárať na ,,buy on weakness,, a pod. A teraz všetci len ,,NEUTRAL,, a HOLD. Takže investori nemajú dôvod nakupovať, ked, tak môže nastať malý technický pullback, ale ani to nemusí...lebo nebolo času, aby sa do nej poriadne naložili shorteri. Najlepší pohyb hore je ked začnú shorteri coverovať ale pri KORSe nie je short interest až tak dobrý.
Klobúk dole, zatiaľ si trafil. Včera sa pridali Goldmani, tiež znížili target a aj keď sa snažila bola už na +2% tak skončila na červenej nule a zatiaľ sa pullback nekonal, možno dnes aj keď už určite nebude nič výrazné, to by som čakal hneď nasledujúci deň po výplachu. Docela haluz, ako všetci konštatujú, že analytici majú horšiu úspešnosť ako je náhoda a aj tak trh, resp. veľkí hráči dávajú na ich odporúčania a nejdú proti ich odporúčaniam.
Ale vďaka za názor, vždy je dobré sa poradiť s niekým kto má všeobecnejší a skúsenejší pohľad na trh. :)
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Hej. Análi majú vplyv. A myslím, že to aj patrične využívajú. Netreba ich brať príliš vážne, ale treba ich brať do úvahy, lebo trh ich rešpektuje. Ja som už videl tolko rozporuplných ratingov , že sa ničomu nečudujem...

Po prehnanom páde, ked sa análi zastanú akcie a podnecujú k nákupu, tak to býva klasický pokus o fill the gap...dá sa zahrať na cca 1/3, niekedy 1/2 výplne gapu. Ono aj teraz , ked sa upokojí bude z tej čiernej diery po páde syčať príležitosť...ale to ja už moc nesledujem, len ked sa vrátim k akcii o tri mesiace.

Jedna vec je z toho zaujímavá pre teba. Že treba brať do úvahy čo po zverejnení povedia análi.. či majú pomerne jednotný názor a ďalej odporúčam pozrieť kam sa posunie priemer ich targetov. To číslo nájdeš na všetkých portáloch a ja ho rád sledujem. My nemusíme byť experti na fundamenty, veď oni to robia pomerne dobre.. Z toho čísla hned na prvý pohlad vidíš či je akcia podhodnotená, alebo nie.

ALL: jeden aktuálny tip na dobrú akciu: ULTA, cena 152,60.

Aj dobre zverejnila, aj má dobrú TA na ďalší rast. Ked sa pametáte na Canslimera, aj on ju cenil. A mal pravdu.
Len treba brať do úvahy, že teraz je najblbší čas na nákupy. Máj je lásky čas, ale na burze platí: ,,v máji z burzy odíď a vráť sa v septembri,,.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

dalsi tip: APIC ..cena 14,85.
Dvojmesačné IPO po 17.
Targety análov sa blížia k 20. Dobre zverejnila, má perspektívu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Marcos
Gold Member **
Príspevky: 312
Dátum registrácie: St 09 07, 2014 11:28 am

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa Marcos »

JUGGLER napísal:cena 14,85
Ahoj Juggler, to je preklep alebo "cielova" cena?
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15829
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: JUGGLER – tipy na aktívny investing

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JUGGLER napísal:dalsi tip: APIC ..cena 14,85.
ooop...sorry. aktuálna cena bola 13,85..nie 14,85

takže oprava: APIC long , cena 13,85

Marcos: dík za upozornenie. :) Nedávam časovanie...ja ju držím tiež, ale nechcem ju držať dlho. Nechcem robiť dvojité časovanie ( jedno u mňa a druhé - investorské tu.). Proste raz za čas skontrolujem, či som dal dobrý tip a to je všetko.

P.S. dnes so pozeral, či na nej nie je niečo nové, či sa neozvali análi a zistil som že koncom apríla dokúpil po 17 za 5,1 mil. Daniel Loeb ...major shareholder Buy 300,000 $17.00 $5,100,000.00

Som spokojnejší, ked viem, že niekto z top 10 svetových miliardárskych aktivistov je v nej...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"