jpeg napísal:Ahoj Juggler.
Budem úprimný, dlho si sa neozval a "chýbajú mi tvoje postrehy"
Ako to momentálne vnímaš? TA si popísal, signály si tiež definoval.
Ale bol by som rád ak by si túto situáciu nejako o komentoval.
Čauko.
Dlho? Jeden deň.

Včera nebolo nič na koment, dnes som ešte nestihol.
Zatial je to LONG tak ako som písal. Aj komenty sedia, len trh nakrátko zhodil zo seba strach, takže z krehkého longu sa vyklula celkom pekná rally.
Takže, písal som:
JUGGLER napísal:
TA ostáva nezmenená: signály hore 2063, 2072, 2078 a 2104. Signály dole: 2042 a 2039
Sentiment : krehký LONG...uvidíme. V pondelok pred open máme nejaké dáta z Japonska a EU, plus feďáka Bullarda. Potom by mal byť relatívny pokoj až do štvrtku (durable orders, claims) a v piatok GDP (ale to už budeme vegetiť na stretku...)
Tento týždeň sme videli ako rýchlo sa vie zmeniť nálada a že narastá nervozita. Sme v druhej polovici mája, zlý čas pre býkov...earnings sezóna je za nami... z Číny samá neistota... V EU sa blíži Brexit hlasovanie, volby v Španielsku, Grécko sa ozýva, v Turecku sa odchodom premiéra pre EU velmi zhoršila situácia a blíži sa leto... možno dalsia utečenecká kríza...prinajmenšom čas dovoleniek a nízkeho volume.. A do toho ropa je už dosť vysoko (môže padnúť) a blíži sa júnové zasadanie Fedu ( sadzby hore , posilnenie dolára ..tlak na ceny komodít a tržby firiem..) Samé ružové vyhliadky..
Takže krehký LONG...ideme hore, ale po starých, prehnitých schodoch... Kedykolvek sa môžeme prepadnúť.
Update:
Dnes sa sentiment zmenil vďaka viacerým katalyzátorom. Narýchlo vymenujem:
1.EU trhy hore - pozitívny sentiment. Predbežný pool poukázal , že Brexit zatial nemá šancu ( o 13% viac ľudí je proti )
ďalej z toho čo som písal..Grécko splnilo podmienky na dalšiu tranžu... Merkelová sa stretla s Erdoganom
2. Výborné dáta v USA...new home sales lepšie o 20% ako sa čakalo..najlepšie od začiatku 2008
3. ropa začala stúpať..včera klesala..dnes stúpla nad 48 a teraz afterclose vyskočila nad 49...
following API data, which showed a decline of 5.1 barrels, compared to last week's build of 3.45 mln barrels
Uvidíme ešte zajtra zásoby EIA o 16,30...ale
vyzerá to tak, že zajtra ropa zaútočí na kľúčový level 50.
4. výborné zverejnenia firiem. V preopen TOL a v afterclose Hewlet Packard +10%, ďalej CSC +25%, DY +10%
Takže začali stúpať energie, technológie a financie a nákupy investorov pomaly ťahali trh hore, čím prinútili medveďov short coverovať (to je nakupovať) a vznikol taký pomalý short squeeze a totálne uvolnenie napetia. Zabudlo sa na Fed i Čínu... Včerajšia nervozita je za nami a do štvrtku nás nečaká nič také, čoho by sa trh bál.
V pondelok bude v USA memorial Day..takže amíci budú mať predĺžený víkend. Oni si všetky sviatky spájajú tak, aby mali predlžené víkendy...mali by sme si z nich zobrať príklad.
OK. Technický update.
ES aktuálne 2075. Max 2077,25
TA : signály hore 2063, 2072 odbité. Ostávajú 2078 a 2104. Zajtra by mal padnúť 2078 a hore ostane už iba jeden: 2104
Ja neviem kedy bude ten odbitý..možno teraz, možno v eufórii ked Fed nezvýši, alebo Brexit nebude...ale rátam, že ten signál padne.
Signály dole: 2042, 2039 a 2025. Tie sú teraz vzdialené..takže slabší magnet...ale príde aj na nich..tomu verím. Len neviem kedy.
Rekapitulácia TA: v hre hore 2078, 2104 Dole zatial menej aktuálne 2042, 2039 a 2025
Najideálnejší scénar pre mňa bude, ked sa dostaneme na 2104...vyberie sa zisk zo SPY aktívneho investora a pôjdeme dole k 1800. Už som začal budovať pozície na opciách..zatial kupujem callky na VXX SEP 10. Je tam úžasne nízka prémia, ale to treba pripísať tomu, že kontango efekt a náklady na futures žerú túto etf v priemere o 5% mesačne ( teda 60% ročne ! ). Ale tá expirácia SEP má upokojuje a rád to risknem. Je to predsa len tretinová cena ako samotná etf a skor či neskôr volatilita stúpne.
Komentár je easy..horšie je obchodovať. Minulý týžden ma vyhodilo na SL 2025 a dnes sme na 2075. Čo k tomu dodať? Dostal som lekciu od medveďov a nenabral som odvahu znovu vstúpiť... Tak sa len dívam na ES a obchodujem akcie.
Keď už píšem o akciách, tak výnimočne pár tipov z mojej kuchyne na ktoré som práve vsadil:
EXPR dnes cena 16,10..zajtra hop, alebo trop..rátam na 70% že vyskočí medzi 17-18
PSTG dnes 14,56...vysoko zashortovaná...zajtra by mala na 80% squeeznut po open nad 15 (potom možno výpredaj),ale pozajtra hop, alebo trop na 60% že sa dostane nad 16, možno aj 17
HPE dnes po zavretí vyskočila 10%.. tak som sa naložil po 17,85 a na 90% rátam, že zajtra dosiahne +15%
DY..aktuálne +11%, cena 80,93. To je podla mňa vysoko..preto chytám short po 81,95 a rátam, že z tejto úrovne má šancu neskôr pullbackovať.
P.S. tam kde píšem hop, alebo trop pozor: príde kurzotvorná správa..takže zvyšok tých % je veľké riziko rýchleho poklesu.
Na záver graf ES dnes: