![]() |
od jaroslav80 » Štv 12 15, 2016 5:00 pm
od Airmike » Štv 12 15, 2016 5:26 pm
od jaroslav80 » Štv 12 15, 2016 6:00 pm
od JUGGLER » Štv 12 15, 2016 10:05 pm
Mika píše:JUGGLER
... to co si pisal sa pokojne da interpretovat aj inym sposobom. a kedze ani ty ani ja nie sme historici. tak sa jednoducho nedohodneme. preto som uznal za vhodne , ked si kazdy postavi nazor na tom co poklada za fakty.
Mika píše:vies pripada mi uplne zbitocne sa tu dohadovat napriklad o vojny v byvalej Juhoslavii a o Ukrajine ked prihliadneme na fakt, ze Slovensko ma najlepsich odbornikov v Europe ktori riesia temy balkanu a ukrajiny priamo tam. nie na internete. Ak chces. tak si vyhladaj mena ako Milan Nic alebo Alexander Duleba pozri si videa clanky, trosku citaj a skus pripustit, ze tito ludia asi vedia o tychto temach viac ako aeronet.
Mika píše:
mozno si budes chciet pozriet diskusie. realne.
http://www.tyzden.sk/podlampou/20017/la ... ko-mladic/
http://www.tyzden.sk/podlampou/35334/po ... utin-a-my/
Mika píše:tieto videa sem nedavam aby niekoho presviedcali. len chcem poukazat na absurdnost tejto diskusie v porovnani z diskusiou ludi , ktori sa tej teme skutocne venuju.
od iceberg8 » Štv 12 15, 2016 10:22 pm
od Airmike » Pia 12 16, 2016 12:41 am
od makx » Pia 12 16, 2016 1:03 am
JUGGLER píše:Povedal som si svoj názor a nepresviedčam ťa o ničom. Tak to láskavo rešpektuj a neprovokuj. Takúto debatu nazývam ,,brodenie v hovne,, a nemienim v nej pokračovať. Maj sa.
od JUGGLER » Pia 12 16, 2016 2:00 am
od JUGGLER » Pia 12 16, 2016 2:11 am
makx píše:Ked na zaklade tohto ma vyzyvas aby som neprovokoval a nazyval debatu na moje prispevky "brodenie v hovne", tak to je paradox celeho tohto vlakna, kde je krasne vidiet cinnost provokacnych trollov (jeden sa tu priznal) s podniecovanim odbocovania od temy k nekonecnym temam: kto ako informoval o vojne v Iraku, Ukrajine, Kryme, Palestine, kto koho zaujmy haji az sa to cele zovseobecni na USA vs Rusko.
Tak vela stastia v tychto kvalitnych diskusiach.
od JUGGLER » Pia 12 16, 2016 2:47 am
makx píše:
Ach..taka pekna urazena odpoved... "neriesim", "nezaujima ma", "ja som iba konzument, ktory chce na webe vsetko ZADARMO".
A este zacnes off-topic veci, o ktorych vobec nebola rec: "ja sa nechcem viazat na ziaden zdroj", "extra pridana hodnota", "tuctove politicke clanky",...
Kazdopadne, ked vidim hore uvedene (ne)logicke uvahy a odpovede este aj v ekonomickych temach, tak chapem uzivatela Mika, ze tu odmieta diskutovat.
od Rokosák » Pia 12 16, 2016 3:18 am
iceberg8 píše:ohladom krymu - ukrajina sa vzdala cca 5000 jadrovych zbrani za slub ruska, ze im da pokoj a uzemie im necha take ake je zrazu sa slub stratil ?
kto veri, ze by rusko zobralo krym, keby ma ukrajina 5000 jadrovych hlavic ?
bola by to 3. najsilnejsia velmoc na svete.
od iceberg8 » Pia 12 16, 2016 7:39 am
od iceberg8 » Pia 12 16, 2016 10:49 am
Kurióznu možnosť spoplatnenia jej služieb ponúka nemecká banka Sparkasse Soest, ktorá u jedného z produktov účtuje zákazníkom každé kliknutie v internet bankingu ich účtu.
Upozornili na to noviny Soester Anzeiger z mesta Soest, kde má banka svoje hlavné sídlo.
Kliknutie stálo doteraz jeden cent, banka ale cenu zvyšuje na dva centy.
Akú podobu má internet banking banky, čo presne je definované za klik a či napríklad zodpovedá každému zobrazeniu novej stránky alebo každému kliknutiu nie je jasné. Podľa popisu nemeckých médií je v každom prípade takto zrejme spoplatnené aj používanie internet bankingu nevyúsťujúce do žiadnej aktívnej bankovej operácie.
Banka takýto spôsob spoplatnenia ponúka klientom, ktorí si zvolia nižší fixný mesačný poplatok za účet 3.5 eur. Zákazníci majú možnosť zvoliť si fixný poplatok 5 eur, v takom prípade im kliky v internet bankingu už individuálne spoplatnené nie sú.
Ak tak medzi týmito spôsobmi účtovania nie je žiadny ďalší rozdiel, doteraz sa zákazníkom oplatilo mať nižší poplatok ak mali mesačne menej ako 150 klikov. S novou cenou to bude menej ako 75 klikov za mesiac.
Banka v stanovisku pre noviny tento zvláštny poplatok odôvodnila tým, že za každým kliknutím sú technické procesy v pozadí spojené s nákladmi.
od makx » Pia 12 16, 2016 10:06 pm
JUGGLER píše:
6.12.2016 23:21
Ináč celé roky som tu dával linky na zaujímavé články od SME...teraz nemôžem, lebo majú obsah spoplatnený. Takže vďaka chamtivosti Sme nemôžem šíriť ich obsah zadarmo...Vdaka tomu, že prachy sú pre nich to najdôležitejšie, tak tu budem dávať linky na články z Hlavných správ.
JUGGLER píše:
11.12.2016 19:07
Výborný článok zo SME. Škoda, že je spoplatnený (chamtivosť denníka mi zabraňuje šíriť dobrý obsah, hoci článok je už týždeň starý...),
makx píše:
11.12.2016 22:10
Zvalovat spoplatnenie obsahu novin na "chamtivost" a napisat to este 2xved to uz ani nie je vtipne...
JUGGLER píše:
A keďže WSJ nie je o nič lepšie ako Bloomberg, Reuters, CNN atd...ktoré majú rovnaký obsah zadarmo, tak WSJ považujem za chamtivé. Je to môj pohľad na vec, ktorý treba rešpektovať. Ak máš opačný názor, JA TO REŠPEKTUJEM a viac o tom debatu nerozvíjam. Nebudem ťa za to provokovať, ani ta o ničom presviedčať.
ČO JE NA TOM VŠETKOM NELOGICKÉ?
Namiesto toho, aby sa tzv. mienkotvorné médiá snažili informovať pravdivejšie a vyváženejšie, začali zastrašovať verejnosť pred vyhľadávaním odlišných informácií na internete. Nepochopili, že kým v „mainstreame“ nebude vytvorený priestor pre odlišné názory, kriticky mysliaci ľudia budú stále vyhľadávať alternatívne informácie. Pre objektívne posúdenie nejakej udalosti už celé tisícročia platí zásada „audiatur et altera pars“ (nech je vypočutá aj druhá strana) a táto zásada je tzv. mienkotvorným médiám na Slovensku stále cudzia. Jednou z hlavných metód, akými sa snažia bojovať s kritickými názormi, sa preto stala diskreditácia a označovanie názorových odporcov ako „konšpirátorov“. Typickým prejavom tohto trendu je webová stránka „konspiratori.sk“.
makx píše:Na zaver, ja som za alternativny pohlad na svet, lebo to nas posuva dopredu. Ale to sa deje pod podmienkou, ze alternativny pohlad vieme potom aj dokazat v podobe faktov, dokazov, dat, potvrdeni nezavyslimi stranami, transparencie a vecnej diskusie.
Proste aeronet a pseudo media tieto predpoklady vobec nesplnaju a preto z mojho pohladu nemaju ani narok sa povazovat za nieco "alternativne".
JUGGLER píše:P.S. A na záver ti poviem, že víkendové SME si pravidelne kupujem a celé ho prečítam. Nie som žiadny troll, nechodím na iné diskusné fóra, ani sa nezúčastňujem diskusií pod článkami. Čítam články z viacerých zdrojov a môj názor je taký, že každý z nich má svoje plusy a mínusy. Ale to som už písal...nerád sa opakujem.
od JUGGLER » Sob 12 17, 2016 2:10 am
od jogo » Pon 12 19, 2016 9:57 am
od Istiach » Pon 12 19, 2016 11:15 am
od jogo » Pon 12 19, 2016 11:57 am
Istiach píše:Mi nehovor ze sa vyznas v tom, kto tam s proti kumu bojuje.
od Istiach » Pon 12 19, 2016 8:07 pm
od jogo » Uto 12 20, 2016 1:47 am
Istiach píše:Tak EU ma s USA lepsie vstahy ako s Ruskom. Defakto sme spojecni. Ekonomicki aj vojenski, cize nema zmysel nazyvat postoj EU k RF aUSA dvojitym metrom. Dvojity meter by to bolo vtedy, keby bola EU, USA a RF voci sebe v neutralnom postaveni a hrali by sme sa na nejaku spravodlivost.
INak minule sme sa s kamosom bavili o tom, ze vsetci ludia nejak prirodzene ocakavaju od zivota spravodlivost...ale preco by to tak vobec malo byt?
od Istiach » Uto 12 20, 2016 10:20 am
od jogo » Uto 12 20, 2016 10:22 am
od Istiach » Uto 12 20, 2016 10:46 am
jogo píše:Ano, lebo pouzivaju dvojaky meter. Spravodlivost je o tom, ze sme si vsetci rovni a nie ze niekomu jeho chyby mlcky prehliadame a na ineho si ich este aj vymyslame.
od jogo » Uto 12 20, 2016 10:56 am
Istiach píše:
Keby to bolo tak ako pises, ze ludia zapoja kriticke myslenie a prestanu citat to kde sa nepise pravda, bolo by to super.
od Istiach » Uto 12 20, 2016 10:57 am
od Rokosák » Uto 12 20, 2016 2:40 pm
od skshogun » Str 05 24, 2017 7:50 pm
od kolega » Štv 05 25, 2017 1:29 am
skshogun píše:Dlhsi rozhovor s Jamesom Simonsom. Okolo 25. minuty zacina rozpravat o tradingu, ak by vas nezaujimali ostatne temy
James Simons (full length interview) - Numberphile
od Istiach » Ned 06 11, 2017 4:17 pm
od Aurelio » Pon 06 12, 2017 2:51 pm
Istiach píše:https://dennikn.sk/blog/zapisky-z-buducnosti-1-exponencialny-svet-a-ray-kurzweil/
od Alo Bunda » Pon 06 12, 2017 3:09 pm
Istiach píše:https://dennikn.sk/blog/zapisky-z-buducnosti-1-exponencialny-svet-a-ray-kurzweil/
od Honzajs » Pon 07 10, 2017 10:51 pm
od Alo Bunda » Uto 07 11, 2017 5:39 pm
od mm1809 » Sob 07 29, 2017 11:21 am
od Istiach » Štv 08 03, 2017 3:33 pm
od Airmike » Štv 08 03, 2017 4:52 pm
Istiach píše:Ak niekoho zaujima preco je dobre neklamat odpustat a nezabudat, odporucam zahrat si toto http://ncase.me/trust/
od jaroslav80 » Štv 08 03, 2017 9:46 pm
od Istiach » Štv 08 03, 2017 9:57 pm
od jaroslav80 » Štv 08 03, 2017 10:00 pm
od Istiach » Štv 08 03, 2017 10:08 pm
Späť na Odkazy na webe a investovanie
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia