zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Odkazy na články, weby, portály o investovaní
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Istiach
Guru Member ****
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Istiach »

Ja tu stale vidim len jedno.

Jedna krivda sa ospravedlnuje druhou, namiesto toho, aby sa ta prvotna krivda brala ako nieco, co sa uz nesmie opakovat.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Ta postova banka si moze upravit vytlacok - po schvaleni 3-35eur/m2 dani za rozvoj obci pri novostavbe sa stavba domu zdrazie o 120-1400eur pre uplne jednoduchu stavbu (100m2, prvych 60m2 je gratis), co je tak + 1 mesaic roboty pre nadobudnutie domu. ak chce rodina zit dostojne v 160m2, tak to bude 300-3500eur. co je priemerne tak 2mesaice roboty.
okrem ineho, o 8% zdrazelo aj poistenie domu a bytu, resp ineho neziveho majetku. pochopitelne, bratislava uz ma 35, cize maximalnu moznu sadzbu od 1.1.2017 pezinok detto.

no ja ti nevim karle, ale vyzera to ze poradovniky budu mozno uz coskoro naspat :D

mne to moze byt u prdele, zodrali by ma o 3500, a nech, na oplatku ja nakupim v madarsku ci polsku, alebo cesku. za beznych okolnosti by som to neriesil a nakupil najblizsie, takto hold musim setrit a vyvoz euracov moze zacat.

a som velmi zvedavy, ako sa rozvoj rozvoji, po tak 5 rokoch od ucinnosti.
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ohladom clanku suhlasim s Mikom. Je to zvrhle od mala vychovavat deti k boju, ci uz pod ruskom sportovych organizacii, skautinku, polovojenskych-organizacii... Inak podobne dementne napady ako v Rusku sa predsa ozyvaju aj v EU - meditacie o znovuzavedeni brannej povinnosti a podobne somariny.

Co do poctu personalu, Mika pisal o najvacsej armade v Europe.
Vo svete je poradie Cina, USA, India, KLDR, Rusko (personal; nie bojaschopnost).
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

ja som inak rad ze som nemusel travit 1-2 roky zivota v nejakej brannej vojne.. mohol som razit zivotom namiesto toho.. tiez si myslim ze je to somarina.. aj napriek tomu si dovolim tvrdit, ze by som bol bojachopny. ale nie v realnej vojne, na to by som zrejme kaslal, ale myslim fyzicna a psychicna, co by mal vojak zvladnut
Odoslané z počítača
makx
Active Member
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Ut 03 05, 2016 11:50 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 16 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa makx »

JUGGLER napísal:Ja som to čítal v novinách, ktoré som kúpil. Lenže nemôžem dať linku na článok, lebo aj internetový obsah je spoplatnený. Aj ked je ten obsah už starý. Zrovna teraz tu Istiach dal druhú linku na to ako sa Denník N vytáča nad tým, koľko tisíc eúr asi dostávajú Hlavné Správy od inzerentov ako Lídl, Tchibo, Citroen a pod. Pritom dávajú obsah ZADARMO. Zadarmo je obsah aj od väčšiny iných, veď čím viac ľudí to číta, tým väčšia je sledovanosť a tým väčšie sú príjmy z internetovej reklamy. Chápem to zle?
Chapes to zle.

Pretoze staci pouzit zakladne znalosti z korporatnych financii. Ty nevies rozdelenie prijmov napr. WSJ (Wall Street Journal) alebo FT (Financial Times) a zaroven ich strategiu ako vybalancovat podiel reklamy vs obsahu, kedze vysoky podiel reklamy negativne ovplyvnuje citanost a teda zaroven aj nizsie prijmy z reklamy. Zaroven kazde noviny maju limitovany max. pocet citatelov a aj priestoru na reklamu.
Plus trznej ekonomike maju noviny slobodnu formu obchodnej strategie ako najst tento balanc.

Tvoje odovodnenie "chamtivosti" novin plati v pripade socialistickej riadenej ekonomiky, ked nejaky uradnik povedal, kolko maju stat noviny, bicykel, mlieko, pretoze uz pri vyssej cene bol vyrobca oznaceny za "chamtiveho" alebo "vykoristovatela".

WSJ a FT najskor zistili, ze vyznamna cast citatelov presla na citanie ich obsahu z webu a nie z fyzickych novin. To im sposobilo vyznamny vypadok prijmov a zaroven ziskov z predaja fyzickych novin a ten museli kompenzovat.

Keby mala platit tvoja logika, Juggler, tak uz malo byt WSJ alebo FT zadarmo alebo za velmi nizku cenu (kt. by pokryla iba naklady na tlac) pred prichodom internetu. Ale tak to nebolo a nie je doteraz.

Davat obsah (vyrobok) novin zadarmo funguje v kratkodobom horizonte ako reklama alebo ak citatelovi nevadi dane mnozstvo reklamy a zaroven su noviny profitabilne. To je uplne minimum novin takeho renome ako WSJ alebo FT. Existencia minima inych renomovanych novin so zadarmo obsahom na webe, ok, rozhodli sa pre inu obchodnu strategiu. Ale to vobec neznamena nazyvat WSJ rovno chamtivymi.

Juggler, navrhni tvoju logiku aj vyrobcom aut alebo oblecenia, zeby mohli predavat ich vyrobky zadarmo alebo za 10% cenu terajsej a ostatne naklady by pokryla reklama na ich vyrobkoch. A zaroven si kup akcie takych vyrobcov, kedze predpokladam, ze svojej logike veris.
1. otazka: Aka bude cena akcie daneho vyrobcu za 1 a ak ten vyrobca este bude existovat za 5 alebo 10 rokov?
2. otazka: Budu sa stazovat ludia na reklamovy smog?

Ked sa ti nepaci, ze musis platit za obsah WSJ, Dennik N alebo SME. Tak ich necitaj, ved nie su drzitelia ziadnej licencie, ktora by im davala monopolne postavenie na trhu a teda by nehrozila ziadna konkurencia s nizsou cenou. Tvoja kritika je plac na nespravnom hrobe.

Vysvetlenie u Financial times
http://aboutus.ft.com/corporate-informa ... z4SoghpbjG" onclick="window.open(this.href);return false;
High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. http://aboutus.ft.com/corporate-informa ... z4Sohke0zY" onclick="window.open(this.href);return false;

Trusted, original, global journalism is expensive to produce. At the Financial Times we use a mixture of advertising and subscription revenue to fund the quality news, comment and analysis for which we are known. However, we recognize that as a premium, subscription site we need to get the balance right and therefore prioritise our readers’ experience. We already take measures to protect our readers’ privacy and ensure their experience on FT.com is not adversely affected by advertising. This Advertising Charter for readers sets out our commitments in the areas of trust, privacy and user experience across desktop and mobile. We will continue to work with all of our advertisers to make sure we only serve the highest quality advertising on FT.com and we welcome feedback from our readers.


JUGGLER napísal: P.S. Asi sa to naučili od Wall Street Journalu. Musím zistiť či nemajú spoločných majiteľov. Tí tiež hneď pýtajú peniaze . Zaplať, aj keď si chceš prečítať jeden - jediný článok. Alebo najprv zaplať a potom zisťuj či za niečo stojíme :lol: No nie je to chamtivosť?
Nie je to chamtivost. Je to znova slobodny pristup aku obchodnu strategiu si noviny zvolia.
Niektore noviny alebo casopisy sa predavaju dokonca v obale, ze si ich nemozes ani prelistovat v stanku. Ale ludia si ich stale kupuju. Preco? Pretoze dane noviny/casopisy si vybudovali take renome, ze ludia si ich kupuju aj bez prelistovania. Alebo kupili si 1 alebo par vydani, pretoze to su nizke naklady a usudili, ze im zato stoja a kupuju ich aj nadalej.
Ine to je pri kupe auta alebo podobnych vyrobkov, kde su vysoke naklady na "vyskusanie" a preto ti daju moznost vyskusat, ci to zato stoji. Zaroven vedia, ze bez vyskusania si iba malo ludi kupi auto.
JUGGLER napísal: Keby som mal platiť za každý článok, čo si chcem prečítať na webe, musel by som mať predplatené všetko a nečítal by som nič. To je blbosť.
Tvoj vyrok vychadza z predchadzajucej logiky je, ze ocakavas, ze kazdy clanok ma byt na webe zadarmo. "Kazdy clanok", lebo nikto nevie, ktory clanok si akurat Ty budes chciet precitat a "zadarmo" ma byt, pretoze niekedy aj spozorujes reklamu pri citani clanku. To som vyvratil vyssie, ze samotna logika je blbost.

3. otazka: Pred prichodom internetu, tiez si stal 1 hodinu pred novinovym stankom a listoval vo vsetkych novinach aby si si z kadych precital 1 clanok zadarmo?
Teraz sa len zmenila technicky forma, ze sedis doma za PC a netrva to 1 hod ale napr. 30min. Nic ine sa nezmenilo.
4. otazka: Neboli pred prichodom internetu vsetky noviny chamtive, lebo mali prijmy z reklamy a sucasne aj z predaja novin?

Juggler ale aj ini, prosim odpovedajte vecne k mojim komentarom a otazkam. Riesim Jugglerovu logiku z pohladu korporatnych financii a trznej ekonomiky.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

ludia si nekupuju noviny lebo im veria, ale lebo su zmagoreni a chcu hocico, preco by si inak ludia kupovali milku cokoladu? nebodaj ma v sebe bio mlieko zo svajciarska ?
fakt si myslis ze FT ci WSJ su nejake media, co chcu len dobre pre citatelov?
co znamena dobre pre ciatelov?
co urobili FT ci WSJ pre USA obcanov ?
investigativne poukazali na politicke chyby a zatkli korupciu?
pripadne naucili obcanov ako sa stravovat, alebo ako im skvalitnit zivot?
alebo len zabavaju citatelov, cize je to bulvar ?

ja osobne chapem, ze noviny potrebuju zarobit, a ked vidim kvalitny clanok, mam chut stlacit DONATE - lebo mi to dalo inf, know how, pripadne pobavilo.
Ale aby som platil za titulok, prosim ta.. taky idiot nie som. dnes ani na FT/WSJ nezarucuje titulok korektne pomenovanie clanku. Mnoho clankov je skor recyklovanych. rekalmy je privela, nejaka tam moze byt, ale nie dotierava, aby sa mi na mobile stranka ani nezobrazila, aj ked je to chyba browsera napriklad.
Kedysi som si kupoval LEVEL (pc magazin), naslepo, potom som si uveodmil ze mi nic nedava - uz nekupujem a necitam ani online.
dnes ked hladam info, musim kombinovat face to face komunikaciu odbornikov, pripadne nadsencov a utvorit si vlastny nazor, pripadne aj kombinovat literaturu, ale aj to je sporne. je extremne vela dezinformacii, ako napr "ludom staci 80mg vitaminu C denne" - to je know how z 1948. a ked prave drahy FT/WSJ povie, ze toto je spravna info, tak co je to za kvalitu ? clanok s jasnym zaverom nie je v praxi mozne napisat, lebo vsetko je vysoko relativne... ale to je jedno uz odbacam od temy...
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

makx napísal: Juggler ale aj ini, prosim odpovedajte vecne k mojim komentarom a otazkam. Riesim Jugglerovu logiku z pohladu korporatnych financii a trznej ekonomiky.
Pekné že riešiš...ja ti slušne odpoviem, ale vedz, že ja som konzument...mňa problémy korporátnych médii nezaujímajú.
makx napísal: Juggler, navrhni tvoju logiku aj vyrobcom aut alebo oblecenia, zeby mohli predavat ich vyrobky zadarmo alebo za 10% cenu terajsej a ostatne naklady by pokryla reklama na ich vyrobkoch. A zaroven si kup akcie takych vyrobcov, kedze predpokladam, ze svojej logike veris.
1. otazka: Aka bude cena akcie daneho vyrobcu za 1 a ak ten vyrobca este bude existovat za 5 alebo 10 rokov?
Nemám čo navrhovať. Som zvyknutý, že za všetko sa v obchode platí a všetko na webe je ZADARMO. Aj naša diskusia. Ja nepýtam peniaze za dobrý príspevok a takisto majiteľ fóra nepýta nič za to, že tu diskutujeme. A predsa má záujem, aby sme tu chodili... Načo sa mám tým zaoberať? Je mi to fuk. Keď tu začne vyberať peniaze - fórum skončí..
makx napísal: 2. otazka: Budu sa stazovat ludia na reklamovy smog?
Ked si idem prečítať jeden článok raz za čas na WSJ, alebo FT...vôbec mi nevadia reklamy. Je pre mňa jednoduchšie pretrpieť tých pár reklám akoby som mal platiť predplatné. To je jediný moment kedy rešpektujem, že je to pre nich príjem. Ináč, ja nechodím pozerať na WSJ aké články tam majú....Mňa oni nasierajú tým, že si urobia reklamu medzi inými článkami a potom ked na nich kliknem, tak si neprečítam nič, lebo ihneď pýtajú predplatné. Takisto neznášam portály, kde sa dostanem prvý raz v živote a hned mi tam vyskočí okno, aby som sa zaregistroval, alebo si niečo predplatil.
makx napísal: 3. otazka: Pred prichodom internetu, tiez si stal 1 hodinu pred novinovym stankom a listoval vo vsetkych novinach aby si si z kadych precital 1 clanok zadarmo?
Teraz sa len zmenila technicky forma, ze sedis doma za PC a netrva to 1 hod ale napr. 30min. Nic ine sa nezmenilo.
Pred príchodom supermarketov sa nedalo listovať. Vedel som, čo chcem a kúpil som si to. Nemal som inú možnosť.
S príchodom supermarketov ľudia listujú. Niektorí zo zvedavosti, ked chcú nahliadnúť - tých chápem. Iní, čo si chcú zadarmo počítať a noviny obchytkávajú a krčia - tých nemám rád.

Z príchodom internetu sa pre mňa vo vzťahu k tlačeným médiám nezmenilo nič. Ak ma niečo baví a kupoval som si to predtým, tak si to kúpim aj teraz. Ale čo sa týka internetu, tam som zvyknutý na pestrý obsah a všetko je zadarmo a preto nemienim platiť za nič za čo nemusím. Keď si denne pozriem, čo je nové, tak vidím desiatky článkov z rôznych zdrojov. A nevyberám si podľa zdrojov, ale podľa toho o čom ten článok je. A NECHCEM SA VIAZAŤ NA ŽIADNY ZDROJ, lebo fucking WSJ, alebo FT vôbec nemá lepší obsah ako iné zdroje, mnoho z nich sú takisto renomované (Bloomberg, Reuters, Marketwatch) a mnohé z nich sú obsahovo LEPŠIE (seekingalpha, Zerou Hedge..)

To sa týka aj naších zdrojov. Keď chceš pozrieť čo je nové vo svete, tak si môžeš nastaviť RSS Reader na 20 free zdrojov a dostaneš rovnaký obsah ako zo Sme, alebo denníka N. Takisto dostanem rovnaké správy o tom čo je nové na RTVS, Markíze, TA3, alebo JOJ.
makx napísal: 4. otazka: Neboli pred prichodom internetu vsetky noviny chamtive, lebo mali prijmy z reklamy a sucasne aj z predaja novin?
Nerieším. Nezaujíma ma to. Internet priniesol do môjho života dve zmeny:
1. Všetko nájdem na webe.
2. Všetko na webe je zadarmo.

Korporátna ekonomika médií ma z pohladu konzumenta nezaujíma. Ked mám 95% bežného obsahu zadarmo a viac mi netreba, tak by som bol blázon platiť za niečo, čo pre mňa nemá extra pridanú hodnotu. Za extra pridanú hodnotu vôbec nepovažujem tuctové politické články, alebo preklady z internetu, takisto žiadny ekonomický komentátor alebo analytik nie je tak dobrý, aby nemal spústu konkurencie zadarmo.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
makx
Active Member
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Ut 03 05, 2016 11:50 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 16 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa makx »

JUGGLER napísal:Som zvyknutý, že za všetko v obchode sa platí a všetko na webe je ZADARMO. Aj naša diskusia. príspevok a takisto majiteľ fóra nepýta nič za to, že tu diskutujeme. A predsa ma záujem, aby sme tu chodili? Načo sa mám tým zaoberať? Je mi to fuk. Keď tu začne vyberať peniaze - fórum skončí..
Porovnavat ekonomiku/profitabilitu renomovaneho vydavatela novin s malickym diskusnym forom :roll:
Naozaj? To ma byt argument?
JUGGLER napísal:Som zvyknutý, že za všetko v obchode sa platí a všetko na webe je ZADARMO.
Druha perla.
V kamennom obchode si zvyknuty na trznu ekonomiku ale na webe by si mal rad socializmus "vsetko ZADARMO".

Tak preco platis technicke/fundamentalne data/analyzy z webu pre tvoj trading?
Ale zato tu opakujes ako nemozes zverejnit 1 zaujimavy clanok zo SME, lebo je plateny.
Ved dany zaujimavy clanok je rovnaky produkt ako tvoje platene data.
JUGGLER napísal: A nevyberám si podľa zdrojov, ale podľa toho o čom ten článok je. A NECHCEM SA VIAZAŤ NA ŽIADNY ZDROJ, lebo fucking WSJ, alebo FT vôbec nemá lepší obsah ako iné zdroje, mnoho z nich takisto renomované (Bloomberg, Reuters, marketwatch) a mnohé z nich LEPŠIE (seekingalpha, Zerou Hedge..)
Tema nie je, kto ma lepsi/horsi obsah na webe.
Tema je, preco kritizovat vydavatela novin (WSJ a FT boli iba priklady), ze sa rozhodol spoplatnit obsah na webe a v pripade, ze sa nejedna o monopol a v prostredi trznej ekonomiky.
Kludne sa to da zovseobecnit, preco kritizovat firmu za spoplatneny obsah/produkty na webe. Kedze podla Jugglera vsetko ma byt na webe zadarmo.
JUGGLER napísal:Nerieším. Nezaujíma ma to. Internet priniesol do môjho života dve zmeny: 1. Všetko viem nájsť na webe. 2. Všetko je zadarmo.

Korporátna ekonomika ma z pohladu konzumenta nezaujíma. Ked mám 95% bežného obsahu zadarmo a viac mi netreba, tak by som bol blázon platiť za niečo, čo pre mňa nemá extra pridanú hodnotu. Za extra pridanú hodnotu vôbec nepovažujem tuctové politické články, alebo výcucy z internetu, takisto žiadny ekonomický komentátor alebo analytik nie je tak dobrý, aby nemal spústu konkurencie zadarmo.
Ach..taka pekna urazena odpoved... "neriesim", "nezaujima ma", "ja som iba konzument, ktory chce na webe vsetko ZADARMO".
A este zacnes off-topic veci, o ktorych vobec nebola rec: "ja sa nechcem viazat na ziaden zdroj", "extra pridana hodnota", "tuctove politicke clanky",...

Kazdopadne, ked vidim hore uvedene (ne)logicke uvahy a odpovede este aj v ekonomickych temach, tak chapem uzivatela Mika, ze tu odmieta diskutovat.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Povedal som si svoj názor a nepresviedčam ťa o ničom. Tak to láskavo rešpektuj a neprovokuj. Takúto debatu nazývam ,,brodenie v hovne,, a nemienim v nej pokračovať. Maj sa.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2795
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Rokosák »

Internet nie je zadarmo. Klikanim ci dokonca iba cumenim na obrazovku platime za reklamy, ktore sa nam ukazuju a za ktore niekto plati. Potom platime za reklamy na internete ked kupujeme tovar ci sluzby. Niekedy za svoje, niekedy za cudzie a niekedy ini platia za reklamy tovarov a sluzieb, ktore my kupujeme.

Mne sa to vidi ako plazivy kapitalizmus, teda iny ako v minulosti, ked sa nikto nehanbil byt kapitalistom. Kapitalista tvrdil: ja riskujem a za to beriem zisk a ked sa vam to nepaci tak to skuste tiez. Dnes sa podnikatelia skryvaju za tvorbu pracovnych prilezitosti, charitu, platenim dani a mnohi sa dokonca snazia o anonymitu.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Rokosák napísal: Mne sa to vidi ako plazivy kapitalizmus, teda iny ako v minulosti, ked sa nikto nehanbil byt kapitalistom. Kapitalista tvrdil: ja riskujem a za to beriem zisk a ked sa vam to nepaci tak to skuste tiez. Dnes sa podnikatelia skryvaju za tvorbu pracovnych prilezitosti, charitu, platenim dani a mnohi sa dokonca snazia o anonymitu.
Rokosak zrejme zijes mimo SK a este si nezbadal ze novodobi podnikatelia nenesu riziko. Zalozia si s.r.o, rucia par tisickami, beru dotacie a statne zakazky. Ake tam vidis riziko? Je uplne prirodzene ze sa schovavaju; ked okoliti ludia nie su uplne tupi a chapu ze su to (povacsine) krysy ktore sa na nich prizivuju. Ty v pozicii novodobeho komunistu by si sa neschovaval a neobzeral cez rameno?
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa osamely chodec »

makx napísal: Kazdopadne, ked vidim hore uvedene (ne)logicke uvahy a odpovede este aj v ekonomickych temach, tak chapem uzivatela Mika, ze tu odmieta diskutovat.

Takze ked diskutujuci ma iny nazor je to dovod na odmietanie diskusie :)
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Airmike »

@osamely chodec

len vysvetlim preco som napisal, ze nechcem dalej diskutovat. nebolo to primarne na politiku, ale na diskusiu vo vseobecnosti.

som velmi nerad ked povies, ze odmietam diskutovat preto, lebo ma niekto iny nazor.

1. nieje to pravda
2. aj napriek tomu, ze tu som a mozem svoje dovody povedat, ty citis potrebu vyjadrit svoju hypotezu.
co je sice demokraticke ale je to iracionalne. okrem toho, ze sa mylis mozes v ludoch vzbudit dojem, ze nerespektujem ine nazory a ze som urazeny, na niekoho sa hnevam a podobne dalsie nezmysli. co neskodi len diskusii ale napriklad vstahom.

takze sa vyjadrim uplne presne, aby som zotrel vsetky tvoje pochybnosti.

nechcem sa zapajat do diskusie pretoze mi vadi :

- forma diskusie
- irelevantne zdroje a argumenty
- to ze diskutujuci maju rozne motivacie zapajat sa
- chyba mi realna schopnost vyriesenia nejakeho problemu takouto formou diskusie.
- plytvanie zdrojmi bez vysledku.

takze aby som to zhrnul. vsetci sme na tomto vlakne stravili nejaky cas. tento cas sa da preratat na nase energiu , peniaze atd. . moj odhad je, ze sme tu utratili peknych par stoviek dolarov . co je vysledkom nasho snazenia ? vysledkom je totalna masa dezinformacii, prispevky plne pocitov a mozno aj rozhadani ludia. co sme vytvorili ? - absolutne nic
vyplytvali sme energiu, minuli cas (peniaze) a vyprodukovali sme bezcenny obsah.

no a toto je dovod preco nemam ziadny dovod zapajat sa do diskusie. SKUTOCNY dovod. nie tvoja hypoteza. vobec mi nevadi rozdielnost nazorov a vobec mi nevadi diskutovat. to co mi vadi je, ze ako ucastnici fora by sme mali poskytnut kvalitny obsah. investujeme svoj cas, v podstate podporujeme petrov web. mali by sme nieco vyprodukovat. obsah by mal byt zaujimavy a mal by mat pridanu hodnotu.

velmi sa mi paci myslienka ktoru tu JUGGLER nacrtol. keby toto forum bolo spoplatnene , tak by umrelo. Ano vo vela veciach mame uplne odlisne nazory ale tu s nim 100% suhlasim. Toto forum by umrelo, pretoze by nikto nebol ochotny zaplatit cent za to co sa tu pise. hodnota by sa premietla do ceny. a preto je toto forum zadarmo , a preto sa za niektore media plati. pretoze tie niektore media si skratka najdu klientov ktori su ochotni platit za to co produkuju.

to je moj nazor. mozes s nim nesuhlasit a mozes si vytvorit dalsiu hypotezu, ale skutocny dovod je to co som sem napisal.

PS: ako dokaz toho co hovorim, ti moze posluzit frekvencia mojich postov posledny rok-dva. dokaz toho ze diskusiu som sa nerozhodol obmedzit na zaklade tohto vlakna, ale uz davno predtym. par tyzdnov dozadu som poziadal petra aby mi vymazal profil. povedal ze, by tym zmazal vsetky moje prispevky vo fore. co mi prislo dost radikalne riesenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mika: Osamelý chodec len citoval Maksa. Zabudol odkliknúť ,,citovať,,. Už som mu to opravil.


Mimochodom, píšeš, že sú tu irelevantné zdroje a argumenty...ale sám niekedy nedávaš žiadne, alebo tie svoje pokladáš za 100% pravdu. To tiež nie je správna cesta v diskusii. V slobodnej diskusii treba vedieť rešpektovať názor iného, treba si vedieť pripustiť, že ani tvoj názor nemusí byť správny a konštruktívnu diskusiu treba čo najviac podkladať faktami.

Napríklad, ked som povedal, že ,,Rusi sú zlí, lebo obsadili Krym, ktorí kedysi darovali Ukrajine,, reagoval si takto:
Mika napísal:zosumarizovane totalne tendencne a neobjektivne. nebudem pisat, ze mi je na grcanie z toho, ake nezmysli su tu napisane. napisem radsej fakty.

1. Rusi nikomu nic nedarovali. Rusi VRATILI v roku 1954 uzemie ktore predtym ZABRALI. V roku 2014 ho zabrali druhy krat.
Nato som si povedal, že možno sa mýlim...pol hodinu som zbieral informácie na nete ako to vlastne bolo, či nemáš náhodou pravdu a zistil som, že nemáš. Ale nato si už nereagoval.

Stručné dejiny Krymu.

Do 13 storočia: Gréci a Skýti
Od 1350: Tatári (jeden z najkrutejších národov, ktorý sa živil rabovaním a obchodovaním s otrokmi ( unášali ľudí od Moravy, cez Polsko, až po Rusko....milióny ľudí uniesli a predali Turkom )
Od 15 storočia 300 rokov patril Krym pod Turkov ( tatári sa nadalej živili nájazdami a obchodom s otrokami)

1774: Rusko turecká vojna, ktorú Rusi vyhrali, a bol podpísaný mier, na základe ktorého Turci uznali, že Krym patrí Rusku.

1783 bol Katarínou Veľkou Krym oficiálne pripojený k Rusku

Od 1921: krymská autonómna sovietská socialistická republika

1941-1944: Krym pod nemcami

1944: Stalin kompletne vysídlil Tatárov za kolaboráciu s nemcami a spravil s Krymu ,,oblasť,,

1954: Chruščov daroval Krym Ukrajine. Bolo to po smrti Stalina – vdaka Stalinovi totiž Ukrajina zažila peklo, keď stratila milióny obyvateľov.
Dnes sa však často zabúda na to, že "obdarovaná“ bola nie Ukrajina, ale Ukrajinská sovietska socialistická republika, organická súčasť Sovietskeho zväzu. Kde sa všetko podriaďovalo centru moci v moskovskom Kremli. Autonómia i federácia v týchto podmienkach boli len čisté formality.


1990: Po perestrojke, keď sa na Ukrajine rozšírilo hnutie za nezávislosť, Krym odpovedal vyhlásením referenda za autonómiu. Zúčastnilo sa na ňom 80 percent oprávnených voličov, z nich vyše 93 percent povedalo „áno“. V tom čase už Rusi a poruštení Ukrajinci tvorili prevažnú väčšinu obyvateľstva polostrova. Ich predstavitelia pohrozili Kyjevu, že ak ich požiadavky odmietne, obrátia sa priamo na Moskvu .

Po vzniku samostatnej Ukrajiny získal Krym rozsiahlu autonómiu a nazýval sa Autonómna republika Krym. Miestne ruskojazyčné obyvateľstvo sa však s podporou ruskej dumy viackrát pokúšalo o návrat polostrova pod správu Moskvy.

2014: okupácia Rusmi, referendum o nezávislosti a pripojenie k Rusku.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa osamely chodec »

tak, tak bolo to myslene na Maksa, nie na Teba Mika. Mne vadi ak niekto zvysuje hlas pri diskusii. Ale poviem to sebakriticky za mladych cias som aj ja bol vybusny. Teraz som uz vyhladeny ako zulovy kamen, okruhliak, v tatranskom potoku, aj on maval ostre hrany.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Airmike »

JUGGlER

nereagoval som na to preto , lebo som si isty, ze to co si pisal sa pokojne da interpretovat aj inym sposobom. a kedze ani ty ani ja niesme historici. tak sa jednoducho nedohodneme. preto som uznal za vhodne , ked si kazdy postavi nazor na tom co poklada za fakty.

vies pripada mi uplne zbitocne sa tu dohadovat napriklad o vojny v byvalej Juhoslavii a o Ukrajine ked prihliadneme na fakt, ze Slovensko ma najlepsich odbornikov v Europe ktori riesia temy balkanu a ukrajiny priamo tam. nie na internete. Ak chces. tak si vyhladaj mena ako Milan Nic alebo Alexander Duleba pozri si videa clanky, trosku citaj a skus pripustit, ze tito ludia asi vedia o tychto temach viac ako aeronet.

mozno si budes chciet pozriet diskusie. realne.

http://www.tyzden.sk/podlampou/20017/la ... ko-mladic/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tyzden.sk/podlampou/35334/po ... utin-a-my/" onclick="window.open(this.href);return false;

tieto videa sem nedavam aby niekoho presviedcali. len chcem poukazat na absurdnost tejto diskusie v porovnani z diskusiou ludi , ktori sa tej teme skutocne venuju.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Pred volbami v USA vela fundovanych politologov aj agentur zaoberajucich sa prieskumami verejnej mienky zastavalo nazor (a dokladali CISLA) o jasnej prevahe Clintonovej.
Podobne to moze byt aj so slovenskymi fundovanymi expertami na Juhoslaviu; najlepsimi v Europe.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Airmike »

:D :D :D

pekne sviatky prajem
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Nuz ale to co si pisal o neplatenom obsahu tohto fora, tak napr. v tom s tebou suhlasim.
Iste by som platene "ako-investovat" ignoroval rovnako ako platene "SME".

Zastavam nazor ze trebars televizne stanice na SR (vcetne verejnopravnej) by skor mali platit divakom za pozeranie obsahu, nez snazit sa vyberat koncesionarske poplatky.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mika napísal: JUGGLER
... to co si pisal sa pokojne da interpretovat aj inym sposobom. a kedze ani ty ani ja nie sme historici. tak sa jednoducho nedohodneme. preto som uznal za vhodne , ked si kazdy postavi nazor na tom co poklada za fakty.
To je pravda. Všetko sa dá interpretovať rôznym spôsobom. Aj jednostranne. To čo pozorujem v naších tlačených médiách je, že sú často jednostranne zamerané a nevyvážené. Takto sa presne chovali aj média v USA vo vzťahu k demokratickým voľbám. Zrazu im nešlo o to aby ľuďom vyvážene prezentovali oboch kandidátov - u Trumpa opisovali len nedostatky a u Clintonovej len pozitíva. A to presne robili aj u nás SME a Denník N. Až som si hovoril, kde sa toľko nenávisti berie v tých ľuďoch? Keď sa tá špinavá kampaň skončila, zrazu máme na finančnom trhu samé pozitívne očakávania. Tí istí analytici, ktorí videli v Trumpovi katastrofu, teraz komentujú, že Trump možno oživí americkú ekonomiku.
Mika napísal: vies pripada mi uplne zbitocne sa tu dohadovat napriklad o vojny v byvalej Juhoslavii a o Ukrajine ked prihliadneme na fakt, ze Slovensko ma najlepsich odbornikov v Europe ktori riesia temy balkanu a ukrajiny priamo tam. nie na internete. Ak chces. tak si vyhladaj mena ako Milan Nic alebo Alexander Duleba pozri si videa clanky, trosku citaj a skus pripustit, ze tito ludia asi vedia o tychto temach viac ako aeronet.
Vyhladal som si: Alexander Duleba: pred revolúciou vyštudoval Marxizmus-Leninizmus v Sovietskom Zväze...To automaticky znamená, že bol komunistický káder, oddaný režimu a každý kto študoval v zahraničí spolupracoval s ŠTB. Keby režim nepadol, dodnes by mu verne slúžil a naďalej by hlásal ideológiu marxizmu-leninizmu a ,,so Sovietským Zväzom na večné časy,,. Takému človeku mám veriť? Po revolúcii prešiel na druhú stranu...bol preškolený...zrazu nevadilo, že bol komunistický káder (a poviem ti prečo, ale medzi štyrmi očami)...individuálne výskumné štipendium NATO...v súčasnosti riaditeľ neziskovky Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (správna rada: Juraj Stern, František Šebej. Edičná rada Grigorij Mesežnikov a Ivo Samson. Myslím, že dalej nemusím pátrať. To je skupina ľudí, ktorí majú v určitých témach úplne rovnaký názor, ako cez kopírak :) Financovanie: grantové schémy nadácii, štátnych a nadnárodných inštitúcií, súkromný sektor, dary.
Mika napísal:
mozno si budes chciet pozriet diskusie. realne.

http://www.tyzden.sk/podlampou/20017/la ... ko-mladic/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tyzden.sk/podlampou/35334/po ... utin-a-my/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dík. Pozrel som minule to 50 min. video, čo si dal o Rusku a veľa nového som sa nedozvedel. Pravdupovediac, myslel som, že je to tam horšie. Nevravím, že to bola strata času, ale nemôžem si dovoliť pozerať videa, ktoré trvajú celé hodiny. Relácie Hríba poznám.
Mika napísal: tieto videa sem nedavam aby niekoho presviedcali. len chcem poukazat na absurdnost tejto diskusie v porovnani z diskusiou ludi , ktori sa tej teme skutocne venuju.
Prečo by mali byť naše debaty absurdné? Máš priveľký rešpekt pred ,,expertami,,. Ked budeš pozerať jednostranne zamerané videa a čítať jednostranne zamerané články, vymyješ si mozog a prestaneš si budovať vlastný názor. Najlepšie je porovnávať rôznorodých ,,expertov,, potom spájať fakty a až na základe toho si urobiť vlastný názor. Napríklad: Samson vs. Chmelár...alebo Duleba vs. Čarnogurský. Viac váhy by som prikladal nezávislým expertom ...Takých, čo si budujú kariéru len za peniaze zo zahraničia by som bral z rezervou.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

ohladom krymu - ukrajina sa vzdala cca 5000 jadrovych zbrani za slub ruska, ze im da pokoj a uzemie im necha take ake je zrazu sa slub stratil ?

kto veri, ze by rusko zobralo krym, keby ma ukrajina 5000 jadrovych hlavic ?

bola by to 3. najsilnejsia velmoc na svete.

EDIT: na mediach sa mi paci to, ze su extremne nepresne, staci 1-2 reportaze, pozorne sledovat, ich skladba slov a vyznam slov je uplne zcestny.. nevedia ani rozlisit bateriu od baterky alebo napadlo ich, alebo napadlo im. nedavno mali velmi zavadzajuce info o plateni mimo EUR zonu.. proste totalny BILLSHIT, stare, nepresne a DEZINFORMACNE veci.

tak ked si dovolia mat hrubo DEZINFORMACNE reportaze o nepriestelne jednoduchych cislach, tak potom ako mozu DEZINFORMOVAT o zahranici a vojnach ? ved stavim sa, ze netusia o com trepu, len kradnu obsah z BBC a podobne...
Odoslané z počítača
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Airmike »

JUGGLER

nase debaty su uplne absurdne v tom, ze ty mas predstavu, ze rozumies o com pisem ja . ja mam predstavu, ze ti dokazem vysvetlit racionalnu uvahu v totalne iracionalnom prostredi. ja nezastupujem ziadny ideologicky postoj, ale ty si presvedceny ze nejaky zastavam a preto ma chces presvedcit, aby som bol objektivny. hoci ty sam si totalne strateny v ideologii ktoru obhajujes. je to strasne komicke, a zaroven frustrujuce. uz len to, ze sa mi vobec nechce odpovedat na posty, pretoze cim dalej sa tato debata ubera , tym je horsia. rad by som si z nej zobral nejake ponaucenie , ale neda sa, nic v nej nieje. je to totalny absurdny shit. totalna strata casu. je to smutne.
makx
Active Member
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Ut 03 05, 2016 11:50 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 16 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa makx »

JUGGLER napísal:Povedal som si svoj názor a nepresviedčam ťa o ničom. Tak to láskavo rešpektuj a neprovokuj. Takúto debatu nazývam ,,brodenie v hovne,, a nemienim v nej pokračovať. Maj sa.
Ved ja som ani nebral, ze ma presviedcas o tvojom nazore.
Povedal si svoj nazor a polozil otazky, ktore som konstruktivne oponoval a az na zaver som si dovolil ustipacnu poznamku o "urazenej odpovedi".
Ked na zaklade tohto ma vyzyvas aby som neprovokoval a nazyval debatu na moje prispevky "brodenie v hovne", tak to je paradox celeho tohto vlakna, kde je krasne vidiet cinnost provokacnych trollov (jeden sa tu priznal) s podniecovanim odbocovania od temy k nekonecnym temam: kto ako informoval o vojne v Iraku, Ukrajine, Kryme, Palestine, kto koho zaujmy haji az sa to cele zovseobecni na USA vs Rusko.

Tak vela stastia v tychto kvalitnych diskusiach.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Prepáč mi Mika. :( Nechcel som aby táto debata bola pre teba absurdný shit a strata času. Ver mi, že rešpektujem tvoj názor. Nechápem, prečo ste ty i Maks nadobudli pocit, že vás o niečom presviedčam. Pre mňa pointa debát je len obyčajná výmena názorov...Nie je toto diskusné fórum?

Naozaj nechápem, čo je na tom komické a absurdné. :roll:
Absurdné a komické bolo v mojom živote to, že keď som mal za socializmu iný názor , tak som kvôli tomu nemohol vycestovať ... Vtedy sa za názor trestalo.... Mne vôbec nevadí, keď ma niekto iný názor, je to každého súkromná vec.
Vážim si každého kto sa vyjadrí a nerobí z toho vedu. To ti prisahám. Mrzí ma, že si znechutený.. tvoje príspevky boli vždy super...prečítal som ich všetky a mnohé boli prínosné.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

makx napísal: Ked na zaklade tohto ma vyzyvas aby som neprovokoval a nazyval debatu na moje prispevky "brodenie v hovne", tak to je paradox celeho tohto vlakna, kde je krasne vidiet cinnost provokacnych trollov (jeden sa tu priznal) s podniecovanim odbocovania od temy k nekonecnym temam: kto ako informoval o vojne v Iraku, Ukrajine, Kryme, Palestine, kto koho zaujmy haji az sa to cele zovseobecni na USA vs Rusko.

Tak vela stastia v tychto kvalitnych diskusiach.
Kriste..jeden za druhým sa urazte. Lebo nedokážete rešpektovať, že niekto má iný názor? To treba na každého zaútočiť, hneď ho onálepkovať, obviniť z trollovania? Kde to žijete chlapci...Takto sa buduje totalita, hľadá triedny nepriateľ. Som z toho smutný.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

makx napísal:
Ach..taka pekna urazena odpoved... "neriesim", "nezaujima ma", "ja som iba konzument, ktory chce na webe vsetko ZADARMO".
A este zacnes off-topic veci, o ktorych vobec nebola rec: "ja sa nechcem viazat na ziaden zdroj", "extra pridana hodnota", "tuctove politicke clanky",...

Kazdopadne, ked vidim hore uvedene (ne)logicke uvahy a odpovede este aj v ekonomickych temach, tak chapem uzivatela Mika, ze tu odmieta diskutovat.

Ešte raz ti na to odpoviem hoci som sa k tomu už jasne vyjadril. To je presne to brodenie v hovne. Ked sa neustále točime okolo toho istého.

1. Žiadna urazená odpoveď. Ja to naozaj nerieším. Naozaj ma to nezaujíma. Ja som naozaj iba konzument, ktorý MÁ NA WEBE VŠETKO ZADARMO ( nie že nechcem , ja to odjakživa mám a som na to zvyknutý ).

2. Ak zaplatím predplatné za WSJ. tak sa viažem na WSJ a musím tam chodiť pozerať si články. Hoci ma 90% ich článkov nezaujíma. Ja som zvyknutý na to, že si pozriem nadpisy článkov z 5-10 zdrojov a prečítam si len to, ČO ZAUJÍMA MŇA. To je obrovská výhoda internetu. Nie je to o tom, že ja chcem mať na webe všetko zadarmo. Ja len využívam to, že na webe je obsah zadarmo.

A keďže WSJ nie je o nič lepšie ako Bloomberg, Reuters, CNN atd...ktoré majú rovnaký obsah zadarmo, tak WSJ považujem za chamtivé. Je to môj pohľad na vec, ktorý treba rešpektovať. Ak máš opačný názor, JA TO REŠPEKTUJEM a viac o tom debatu nerozvíjam. Nebudem ťa za to provokovať, ani ta o ničom presviedčať.

ČO JE NA TOM VŠETKOM NELOGICKÉ?

P.S. Rovnaký pohľad mám na platený obsah SME a Denníka N. A tu je o tom krásny článok, ktorý plne vyjadruje môj názor:

Stránka „konspiratori. sk“ a „protislovenské prostitútky“

http://brankof.blog.pravda.sk/2016/11/2 ... ostitutky/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedným z hlavných trendov posledných rokov je neustále klesajúca dôveryhodnosť tzv. mienkotvorných médií. Preč sú časy, keď mohli verejnosť zavádzať nepravdivými informáciami o Iraku alebo o Juhoslávii. Vďaka neustále rastúcemu počtu ľudí, ktorí si dokážu vyhľadávať informácie z rôznych zdrojov na internete, strácajú tzv. mienkotvorné médiá svoj „monopol na pravdu“. Napriek klesajúcemu vplyvu však ich predstavitelia vôbec nestratili presvedčenie o vlastnej úlohe „tvorcov dejín“. Je tiež zaujímavé, akým spôsobom sa na novú situáciu rozhodli médiá zareagovať.

Namiesto toho, aby sa tzv. mienkotvorné médiá snažili informovať pravdivejšie a vyváženejšie, začali zastrašovať verejnosť pred vyhľadávaním odlišných informácií na internete. Nepochopili, že kým v „mainstreame“ nebude vytvorený priestor pre odlišné názory, kriticky mysliaci ľudia budú stále vyhľadávať alternatívne informácie. Pre objektívne posúdenie nejakej udalosti už celé tisícročia platí zásada „audiatur et altera pars“ (nech je vypočutá aj druhá strana) a táto zásada je tzv. mienkotvorným médiám na Slovensku stále cudzia. Jednou z hlavných metód, akými sa snažia bojovať s kritickými názormi, sa preto stala diskreditácia a označovanie názorových odporcov ako „konšpirátorov“. Typickým prejavom tohto trendu je webová stránka „konspiratori.sk“.

...a pokračuje to lžami a konšpiráciami v mienkotvorných médiach SME a denník N, ktoré sami seba hodnotia na jedničku:

Originálny zdroj: (zas mi Mr.Google našiel niečo nové. Aspoň nejaké plus :) )

http://www.noveslovo.sk/c/Stranka_konsp ... rostitutky" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. A na záver ti poviem, že víkendové SME si pravidelne kupujem a celé ho prečítam. Nie som žiadny troll, nechodím na iné diskusné fóra, ani sa nezúčastňujem diskusií pod článkami. Čítam články z viacerých zdrojov a môj názor je taký, že každý z nich má svoje plusy a mínusy. Ale to som už písal...nerád sa opakujem.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2795
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Rokosák »

iceberg8 napísal:ohladom krymu - ukrajina sa vzdala cca 5000 jadrovych zbrani za slub ruska, ze im da pokoj a uzemie im necha take ake je zrazu sa slub stratil ?

kto veri, ze by rusko zobralo krym, keby ma ukrajina 5000 jadrovych hlavic ?

bola by to 3. najsilnejsia velmoc na svete.
1. Ukrajina sa vzdala jadrovych zbrani z roznych dovodov, ktore vyhovovali Rusku, USA, Spojenemu kralovstvu samotnej Ukrajine, Europe a Cine. Ziaden z garantov celistvosti Ukrajiny sa za nu nepostavil Teoreticky sa mohla celistvost Ukrajiny zachovat anektovanim jej ako celku :lol: Napriek tomu anexia Krymu bola proti kostolnemu poriadku, ktory sa zial casto nedodrziaval.
2. Ja si myslim, ze Rusko by zabralo Krym bez ohladu na atomovy arzenal Ukrajiny. Ukrajina by nebranila Krym a riskovala vlastny zanik. Atomove hlavice na Ukrajine boli namierena na Spojene Staty a teda s dosahom na daleky vychod Ruska. I ked casom sa mohli preorientovat na kratsi dolet.
3. Ukrajina mala treti najpocetnejsi nuklearny arzenal, co sa nerovna tretej najsilnejsej velmoci na svete.

Preco to vsetko pisem? Nie preto, aby som zabijal cas diskusiou o Ukrajine. Mne je zaujem Ukrajiny, Ruska a vsetkych inych krajin na svete ukradnuty. Ja riesim iba Slovensko. Nase zaujmy a nase ciele. Riesenim veci, ktore sa nas prvotne netykaju ci nemame na ne ziaden vplyv su zabijanim casu. A hadanim sa kvoli exotickym temam je totalny kokotizmus.

Netvrdim, ze sa aj ja nenecham do podobnych diskusii pridat. Nikto nie je dokonaly a odpoved na Icebergov post som si vybral viacmenej nahodne pre ilustraciu zlozitosti temy za co sa mu ospravedlnujem.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

"Tí istí analytici, ktorí videli v Trumpovi katastrofu, teraz komentujú, že Trump možno oživí americkú ekonomiku. "
na tomto sa tiez smejem

Rokosak, no lenze ci sa nas to tyka, alebo nie je relativne. ja tiez neviem, ci sa nas to tyka. dam ale priklad:
Tyka sa nas to (ak si z BA ako ja), ze na vychode slovenska sa nieco deje? napr, niekto tam zacne mensie nepokoje..
niekto by povedal, ze netyka, lebo je to 500km daleko a niekto ze tyka, lebo BA by trebalo chranit uz prave 500km od jej hranic. Tj, krym/ukrajina je nas sused.. ak sa ukrajine nieco stane, moze sa ohrozenie co i len teoreticky ale aj prakticky dostat blizsie? ja neviem.. ano/nie/mozno?
ale ano, krym je asi len o strategickej lokalite alebo obyvatelov, neviem, nesledujem to tak pozorne..
Odoslané z počítača
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa iceberg8 »

http://www.dsl.sk/article.php?article=19190" onclick="window.open(this.href);return false;

Banka účtuje každé kliknutie v internet bankingu
Kurióznu možnosť spoplatnenia jej služieb ponúka nemecká banka Sparkasse Soest, ktorá u jedného z produktov účtuje zákazníkom každé kliknutie v internet bankingu ich účtu.

Upozornili na to noviny Soester Anzeiger z mesta Soest, kde má banka svoje hlavné sídlo.

Kliknutie stálo doteraz jeden cent, banka ale cenu zvyšuje na dva centy.

Akú podobu má internet banking banky, čo presne je definované za klik a či napríklad zodpovedá každému zobrazeniu novej stránky alebo každému kliknutiu nie je jasné. Podľa popisu nemeckých médií je v každom prípade takto zrejme spoplatnené aj používanie internet bankingu nevyúsťujúce do žiadnej aktívnej bankovej operácie.

Banka takýto spôsob spoplatnenia ponúka klientom, ktorí si zvolia nižší fixný mesačný poplatok za účet 3.5 eur. Zákazníci majú možnosť zvoliť si fixný poplatok 5 eur, v takom prípade im kliky v internet bankingu už individuálne spoplatnené nie sú.

Ak tak medzi týmito spôsobmi účtovania nie je žiadny ďalší rozdiel, doteraz sa zákazníkom oplatilo mať nižší poplatok ak mali mesačne menej ako 150 klikov. S novou cenou to bude menej ako 75 klikov za mesiac.

Banka v stanovisku pre noviny tento zvláštny poplatok odôvodnila tým, že za každým kliknutím sú technické procesy v pozadí spojené s nákladmi.
Odoslané z počítača
makx
Active Member
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Ut 03 05, 2016 11:50 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 16 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa makx »

JUGGLER napísal:
6.12.2016 23:21
Ináč celé roky som tu dával linky na zaujímavé články od SME...teraz nemôžem, lebo majú obsah spoplatnený. Takže vďaka chamtivosti Sme nemôžem šíriť ich obsah zadarmo...Vdaka tomu, že prachy sú pre nich to najdôležitejšie, tak tu budem dávať linky na články z Hlavných správ.
JUGGLER napísal:
11.12.2016 19:07
Výborný článok zo SME. Škoda, že je spoplatnený (chamtivosť denníka mi zabraňuje šíriť dobrý obsah, hoci článok je už týždeň starý...),
makx napísal:
11.12.2016 22:10
Zvalovat spoplatnenie obsahu novin na "chamtivost" a napisat to este 2x :roll: ved to uz ani nie je vtipne...
Juggler,
ja som mavol rukou pri tvojom 1. prispevku o "chamtivosti" medii aj ked som si pamatal, ze uz predtym v nejakej medii si daval takuto vsuvku ako nemozes sirit zaujimave clanky zo SME kvoli spoplatneniu.
Ale ked si hned za 5 dni musel znova spomenut, co bolo mimo temu, ze media su chamtive kvoli spoplatneniu.
Tak som napisal ustipacnu poznamku z 1. dovodu, ze to fakt vyznievalo akokeby si nas tu chcel presvedciat o tvojom nazore, ktory si uz raz vyjadril o par prispevkov vyssie. Tak naco sa opakovat?

2. dovod
JUGGLER napísal:
A keďže WSJ nie je o nič lepšie ako Bloomberg, Reuters, CNN atd...ktoré majú rovnaký obsah zadarmo, tak WSJ považujem za chamtivé. Je to môj pohľad na vec, ktorý treba rešpektovať. Ak máš opačný názor, JA TO REŠPEKTUJEM a viac o tom debatu nerozvíjam. Nebudem ťa za to provokovať, ani ta o ničom presviedčať.

ČO JE NA TOM VŠETKOM NELOGICKÉ?
Ty hovoris o svojej subjektivnej definicii chamtivosti.
Z tvojho prikladu na WSJ vychadza definicia: Ak vyrobca A vyraba vyrobok AX, kt. je kvalitativne rovnaky z mojho subjektivneho pohladu ako vyrobok BY od vyrobcu B a AX stoji viac ako BY. Tak vyrobca A je "chamtivy".

Ja som ti oponoval, ze nedostatok tejto definicie je, ze sudis kvalitu vyrobku AX iba podla tvojho subjektivneho pohladu, kt. je limitovany tvojimi zaujmami, vedomostami, skusenostami, atd. ale pre druheho uzivatela, kt. ma iny subjektivny pohlad moze byt vyrobok AX rovnako dobry ako BY alebo dokonca lepsi a ten by oznacil vyrobcu B za "chamtiveho".

Tak potom je vyrobca A alebo B "chamtivy"?

Na tomto je zalozena trzna ekonomika, ze ak existuje dostatocna konkurencia, tak ani A ani B nie su chamtivy. Pretoze mozu si ich vyrobky AX a BY najst svojich zakaznikov.
Co ak AX vyrobky si nenajdu zakaznikov, bol vyrobca A teda chamtivy?
Prekukol trh vyrobcu A, ze on si pytal prilis vela a teda bol chamtivy, lebo vyrobky boli rovnake kvalitativne a rozdiel iba v cene?
Nie nutne. Znova za vyssou cenou vyrobku AX mohlo byt plno inych faktorov napr. drahsia technologia vyroby/logistiky/marketingu, vyssie mzdove naklady na zamestnancov, nevyhodnejsie dodavatelske kontrakty, atd. Nakoniec moze byt aj dovod, ze vyrobca A pozadoval marzu 30%, lebo odhadoval, ze dopyt bude dostatocne vysoky a vyrobca B mal konzervativnejsi odhad a nastavil marzu 20%.
Mozno vyrobca A by sa dal v poslednom dovode definovat ako "chamtivy" ale ani to sa neda povedat s urcitostou, lebo co ked vyrobca B mal rovnaky produkt ako A ale mal lepsiu marketingovu kampan alebo iny faktor a keby dal vyrobca B aj 30% marzu, tak by ludia vyrobok BY aj tak kupovali.

Tento princip slobodneho stanovenia obchodnej strategie, teda ceny je zakladny princip trznej ekonomiky.

Co mi pride nelogicke na tvojom nazore?
Kritizujes tento princip a zaroven obchodujes firmy na burze, ktore mohli vdaka nemu vzniknut, existovat alebo aj zaniknut (pretoze konkurencia bola lepsia). Zakaznik sa moze slobodne rozhodnut aku cenu chce platit a teda on nakoniec rozhodne, ci dana firma prezije alebo skrachuje (znova nebavime sa vyznamnych bankach, monopoloch, oligopoloch ale o firmach, kde je dostatocna konkurencia).

Kedy mi pride logicke kritizovat "chamtivost" vyrobcu?
Logicke mi pride kritizovat, kde trh nedokaze rozhodnut a teda firma ma urcite vysostne postavenie na trhu (napr. licencia, sietove odvetvia = prirodzeny monopol), ktoreho si je vedoma, ze zakaznik nema alternativu a teda ak chce vyuzivat ich sluzby a produkty, tak musi platit danu cenu.
Alebo este v pripade, ked sa vytvori kartel alebo oligopol.

Alebo logicke mi pride ak je niekto proti trznej ekonomike a preferuje centralne riadenu kedy nejaky uradnik alebo komisia rozhodne kolko bude stat vyrobok AX a BY. Pretoze vyhodnoti subjektivne vsetky faktory (vyrobna technologia, manazment, logistika, marketing) a rozhodne, ze AX je menej kvalitny tak bude stat o 10% menej ako BY. Pretoze keby stal AX viac, tak vyrobca A by bol chamtivy. A to bol zamer aby neexistoval ziaden "chamtivy" vyrobca.
Potom by som ocakaval, ze taky clovek by bol aj proti tradingu, volne obchodovanym akciovym spolocnostiam, derivatom, kedze tie su tiez znakom spekulacie a teda chamtivosti.

WSJ, FT, hocico ine
Pri WSJ, FT alebo nemusia byt ani masmedia (to som bral iba ako priklad), napr. auto, bicykel, jogurt, existuje dostatocna konkurencia a z mojho pohladu ak preferujem trznu ekonomiku, tak mi je jedno, kto si aku cenu stanovi a teda obchodnu strategiu. Kludne nech si aj hlavne spravy spoplatnia svoj obsah alebo spoplatnite aj pristup na tuto diskusiu.
Kto bude vidiet pridanu hodnotu, tak si moze zaplatit predplatne alebo kupi dane auto a uz je iba na nom ako casto tam bude chodit alebo vyuzivat.
Kto nebude vidiet pridanu hodnotu (napr. ty nevidis vo WSJ, ja nevidim v hlavnych spravach), tak si nezaplati predplatne a hotovo. A ze WSJ alebo SME zverejnia aj zaujimavy clanok ale davaju moznost iba celeho predplatneho? Tak si to zvolili. Mozno natom prerobia v buducnosti a mali by vyssie vynosy keby dali moznost zaplatit si aj jednotlive clanky. Mozno si vo WSJ alebo SME spocitali/zistili, ze je velmi maly dopyt po takomto predplatnom za jednotlive clanky a technicka narocnost vyssia, tak to neponukaju. Alebo si zistili, ze aj by bol dopyt ale budu mat vyssie vynosy, ked budu davat iba moznost celeho predplatneho (podla tvojho nazoru by boli "chamtivy"), tak ok, mozno konkurencia to riskne a da tu moznost, ziska viac citatelov a WSJ nakoniec skrachuje. Vsetko je ok, proste dopyt a ponuka zariadi, kto zostane v profite a kto nie (znova sa bavime o sektoroch ekonomiky, kde funguje konkurencia).

Preco tu zabijam svoj drahocenny cas tymto vypisovanim
Konecne ti vysvetlit, preco vidim tvoj postoj ako nelogicky a aby sme sa stale netocili o tom istom. Alebo kazdy by si hovoril to svoje.
Ale aj kvoli tomu, ze sme na ekonomickom fore a myslel som si, ze je prinosnejsie pre citatelov sa bavit viac o objektivnom pohlade na ekonomiku (hlavne pozitivna ekonomia ako normativna ekonomia) a menej cez subjektivny pohlad na ekonomiku, ked je tema "ci su media (vseobecne firmy) chamtive, ked spoplatnuju obsah na webe".
Po druhe myslim si, ze v spolocnosti prave rastie tento subjektivny pohlad na ekonomiku (ja som iba konzument a nezaujima ma ako funguje ekonomika firmy alebo trh) a takyto ludia si budu volit alebo uz volili politikov s rovnakym subjektivnym pohladom, ktori nebudu brat ohlad na zakladne principy trznej ekonomiky a sposobia navrat k byvalemu rezimu, kedy politici/uradnici/komisie subjektivne rozhodovali, ktora firma je chamtiva a ktora uz nie (znova sa bavime o sektore ekonomiky, kde funguje konkurencia).
Namiesto toho, aby sa tzv. mienkotvorné médiá snažili informovať pravdivejšie a vyváženejšie, začali zastrašovať verejnosť pred vyhľadávaním odlišných informácií na internete. Nepochopili, že kým v „mainstreame“ nebude vytvorený priestor pre odlišné názory, kriticky mysliaci ľudia budú stále vyhľadávať alternatívne informácie. Pre objektívne posúdenie nejakej udalosti už celé tisícročia platí zásada „audiatur et altera pars“ (nech je vypočutá aj druhá strana) a táto zásada je tzv. mienkotvorným médiám na Slovensku stále cudzia. Jednou z hlavných metód, akými sa snažia bojovať s kritickými názormi, sa preto stala diskreditácia a označovanie názorových odporcov ako „konšpirátorov“. Typickým prejavom tohto trendu je webová stránka „konspiratori.sk“.
Kedze si toto zvyraznil a asi sa s tym stotoznujes. Tak moj nazor nato je (uz ako napisal predtym) a este ho rozviniem.
makx napísal:Na zaver, ja som za alternativny pohlad na svet, lebo to nas posuva dopredu. Ale to sa deje pod podmienkou, ze alternativny pohlad vieme potom aj dokazat v podobe faktov, dokazov, dat, potvrdeni nezavyslimi stranami, transparencie a vecnej diskusie.
Proste aeronet a pseudo media tieto predpoklady vobec nesplnaju a preto z mojho pohladu nemaju ani narok sa povazovat za nieco "alternativne".
Analogia k tradingu.
Povazujes za alternativne tradingove "firmy", ktore sa nachadzuju v podfore "Potencialne podvody, pyramidy,.." k tradingovym firmam, ktore dokazuju byt profitabilne dlhodobo alebo proste firmy, kt. maju zalozene strategie na vypoctoch, testoch, dokazoch, atd. ?
Nie je diskreditacia firiem v podfore "Potencialne podvody,...", ktore tam moderatori alebo admini presunuli?
Nie je podforum "Potencialne podvody..." boj proti kritickym nazorom a diskreditacia nazorovych odporcov rovnako ako zoznam ako "konspiratori.sk"?
Tiez sa v tom podfore nachadzaju viac alebo menej doveryhodne firmy.
JUGGLER napísal: P.S. A na záver ti poviem, že víkendové SME si pravidelne kupujem a celé ho prečítam. Nie som žiadny troll, nechodím na iné diskusné fóra, ani sa nezúčastňujem diskusií pod článkami. Čítam články z viacerých zdrojov a môj názor je taký, že každý z nich má svoje plusy a mínusy. Ale to som už písal...nerád sa opakujem.
Teba nepovazujem za trolla. Ale narazol som, ze mna vyzyvas este aj ako moderator tohto fora aby som neprovokoval na zaklade 1 alebo 2 ustipacnych poznamok, lebo boli na tvoju adresu ale zaroven je ocividne, ze urciti uzivatelia pisu zamerne provokacne prispevky aby podnietili alebo udrzali diskusiu v nenavistnom duchu USA vs Rusko a tato aktivita je tu priam vitana, ked vidim ako sa nato ostatni chytaju a rozvijaju nevrazivu diskusiu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Uff. Siahodlhý príspevok. Som si spomenul na tvoju dlhšiu analýzu na Deutsche Bank. Tomu by si sa mal venovať. V týchto diskusiách nemôžeme veľa filozofovať...okrádame sa o čas bez akéhokoľvek prínosu. Čo z toho, že tu budeme rozoberať, či som použil správny výraz , že médium je chamtivé. Nepoužil, to uznávam. Áno je to moja subjektívna definícia chamtivosti. Ja to proste vnímam inak ako ty. Ľudovo povedané, vždy ked vidím nadpis, že tento obsah nemôžete čítať lebo je spoplatnený, tak si poviem,, kurvy jedne..chcete mi vymývať mozog a ešte vám mám zato platiť? :lol: Ber to zo srandou. Berieš to príliš vážne.

Co mi pride nelogicke na tvojom nazore?
Kritizujes tento princip a zaroven obchodujes firmy na burze, ktore mohli vdaka nemu vzniknut, existovat alebo aj zaniknut (pretoze konkurencia bola lepsia). Zakaznik sa moze slobodne rozhodnut aku cenu chce platit a teda on nakoniec rozhodne, ci dana firma prezije alebo skrachuje (znova nebavime sa vyznamnych bankach, monopoloch, oligopoloch ale o firmach, kde je dostatocna konkurencia).


Nesúhlasím. Ja ako zákazník o firme nerozhodujem. Vždy o sebe rozhoduje firma. Jej manažment. Ale o tom tiež nevidím dôvod filozofovať. Firmy nech si robia čo chcú a zákazníci nech ich hodnotia ako chcú. Každý rozhoduje o sebe. Princípy tržnej ekonomiky poznám, ale nechápem, prečo by som sa tu nimi mal zaoberať. Založ o tom vlákno a môžeš o tom diskutovať. Ja sa nezapájam do debát ktoré ma nebavia a myslím si, že ani tu ti nebude nikto o tom písať.

makx píše:
Na zaver, ja som za alternativny pohlad na svet, lebo to nas posuva dopredu. Ale to sa deje pod podmienkou, ze alternativny pohlad vieme potom aj dokazat v podobe faktov, dokazov, dat, potvrdeni nezavyslimi stranami, transparencie a vecnej diskusie.
Proste aeronet a pseudo media tieto predpoklady vobec nesplnaju a preto z mojho pohladu nemaju ani narok sa povazovat za nieco "alternativne".


Súhlasím s Tebou. Ale ja neškatulkujem, ktoré sú pseudo, alebo alternatívne. Ten Aeronet tu spomínaš, aj Mika včera, ale ja ho nepoznám...tuším som pozrel raz vtedy ked tu niekto dal linku a prečítal si jeden článok. Nepoznám, nechodím tam, tak sa neviem vyjadriť. Ale ten jeden článok nebol zlý..len ja nechodím po weboch, nevyžívam sa v čítaní spústy článkov...na to nemám čas. Ale oblúbil som si Hlavné Správy...tam si prejdem titulky. K Hlavným Správam som si povedal názor.

Nie je podforum "Potencialne podvody..." boj proti kritickym nazorom a diskreditacia nazorovych odporcov rovnako ako zoznam ako "konspiratori.sk"?

S takými analógiami nesúhlasím. My tu nepredávame nič, , len si vravíme vlastné názory.
Nás nezaujíma kolko takých fór ako my existuje...nechodíme na iné stránky šmírovať a hodnotiť ich obsah.
A nebonzujeme firmám, že by nemali u našej konkurencie zadávať reklamy. Mimochodom, väčšina tých reklám je špinavá, manipulatívna a používa lož. A kto sa nad tým pozastavuje?

Teba nepovazujem za trolla. Ale narazol som, ze mna vyzyvas este aj ako moderator tohto fora aby som neprovokoval na zaklade 1 alebo 2 ustipacnych poznamok, lebo boli na tvoju adresu ale zaroven je ocividne, ze urciti uzivatelia pisu zamerne provokacne prispevky aby podnietili alebo udrzali diskusiu v nenavistnom duchu USA vs Rusko a tato aktivita je tu priam vitana, ked vidim ako sa nato ostatni chytaju a rozvijaju nevrazivu diskusiu.

To som rád. Lebo ani ten chlapík nie je troll. Je tu zaregistrovaný pol roka a len vyjadril svoj názor. Troll by mal byť platený človek, čo zámerne rozširuje lži, nie? Takže nazvať niekoho z nás trollom - to považujem za útok. A nechcem rozoberať, že ho niekto posielal hned k náckom a podobné vtákoviny. Presne to neznášam...ked jeden človek povie názor a ten druhý to nedokáže rešpektovať a hneď toho druhého zdegraduje. Ale musím priznať, že aj ja sa niekedy nechám vytočiť a som útočný. Sme len ľudia a mali by sme si vedieť odpustiť a ked treba ospravedlniť sa.

Ten nenávistný duch a nevraživosť bola v danom prípade na obidvoch stranách. Je velmi ťažké robiť cenzúru a rozhodovať, čo je provokácia a čo nie je. Máme tu taký úzus, že sa velmi do toho nezasahuje.. Ale na druhej strane roky voláme po pravidlách a snažíme sa o nejaký poriadok. To hlavné však musí byť, aby sa každý z nás snažil správať slušne a tolerantne. A každý by mal vedieť rešpektovať toho druhého.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jogo »

Suhlasim s Makxom, ze neni chamtivost, ak nejaka firma pyta peniaze za to, co ina dava zadarmo, ak nema na danu sluzbu monopol. Je to normalna trhova ekonomika. Nebudem vsak dalej o tom debatovat, ak by ma niekto chcel presviedcat o opaku.

Este tu napisem svoje pocity na situaciu v Alepe:
Teraz po oslobodeni Alepa, ked som pocul zapadnych politikov, ako tam rychlo chcu poslat pozorovatelov, velmi tym v mojich ociach klesli.
Krestanom niekolko rokov odrezavaju hlavy, vyhanaju ich z domovov, konfiskuju im majetky...tak tam nikto pozorovatelov neposiela, dokonca ani vojsko na ich obranu
Ked Alepu vladla 4 roky tzv. umiernena opozicia, tak sa tam nikto neodvazil ist nic pozorovat. A teraz kazdy sa uz neboji ist pozorovat pod "ochranou Asada".

Sorry za provokacny prispevok, ale nedalo mi ... :?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Istiach
Guru Member ****
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Istiach »

Mi nehovor ze sa vyznas v tom, kto tam s proti kumu bojuje.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jogo »

Istiach napísal:Mi nehovor ze sa vyznas v tom, kto tam s proti kumu bojuje.
Nevyznam, ale nepocul som, zeby EU posielala pozorovatelov na uzemia obsadene umiernenou ani radikalnou opoziciou.Tak isto do Lybie neidu ziadny pozorovatelia, ani do Iraku, ani do Jemenu...
Hneva ma ten dvojaky meter na Asada a na jeho opoziciu...na Rusko a na USA... :?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Istiach
Guru Member ****
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Istiach »

Tak EU ma s USA lepsie vstahy ako s Ruskom. Defakto sme spojecni. Ekonomicki aj vojenski, cize nema zmysel nazyvat postoj EU k RF aUSA dvojitym metrom. Dvojity meter by to bolo vtedy, keby bola EU, USA a RF voci sebe v neutralnom postaveni a hrali by sme sa na nejaku spravodlivost.

INak minule sme sa s kamosom bavili o tom, ze vsetci ludia nejak prirodzene ocakavaju od zivota spravodlivost...ale preco by to tak vobec malo byt? :)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jogo »

Istiach napísal:Tak EU ma s USA lepsie vstahy ako s Ruskom. Defakto sme spojecni. Ekonomicki aj vojenski, cize nema zmysel nazyvat postoj EU k RF aUSA dvojitym metrom. Dvojity meter by to bolo vtedy, keby bola EU, USA a RF voci sebe v neutralnom postaveni a hrali by sme sa na nejaku spravodlivost.

INak minule sme sa s kamosom bavili o tom, ze vsetci ludia nejak prirodzene ocakavaju od zivota spravodlivost...ale preco by to tak vobec malo byt? :)
Ale potom sa netreba divit, ze ked je Rusku pernamentne merane "inym metrom" ako USA, tak ludia postupne prechadzaju na stranu toho, na koho sa pouziva prisnejsi meter, teda Ruska a prestavaju verit mainstreamovym mediam.
Hlavne ked vidia, ako dopadol export zapadnej demokracie do Iraku, Lybie, Egypta, Tuniska...jednoducho ludia v tychto krajinach este na demokraciu zapadneho typu myslienkovo nedorastli, tak nema zmysel im tam nasilu vnucovat slobodne volby, lebo si hned zvolia nejakych fundamentalistov ako napriklad v Egypte, alebo porazeni kandidati neuznaju vysledky volieb a so zbranou v ruke zacnu bojovat o moc, pripadne o rozdelenie krajiny, ako napriklad Irak, Lybia.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Istiach
Guru Member ****
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Istiach »

Ked si na strane ruska musis prestat verit mainstreamovym mediam? :D cele mi to pride komicke. Ja fandim slovanu, podme dobit trnavcanov!
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jogo »

Ano, lebo pouzivaju dvojaky meter. Spravodlivost je o tom, ze sme si vsetci rovni a nie ze niekomu jeho chyby mlcky prehliadame a na ineho si ich este aj vymyslame.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Istiach
Guru Member ****
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: Pi 18 12, 2009 6:20 pm

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa Istiach »

jogo napísal:Ano, lebo pouzivaju dvojaky meter. Spravodlivost je o tom, ze sme si vsetci rovni a nie ze niekomu jeho chyby mlcky prehliadame a na ineho si ich este aj vymyslame.
Keby to bolo tak ako pises, ze ludia zapoja kriticke myslenie a prestanu citat to kde sa nepise pravda, bolo by to super. No skor je to tak, citaju alternativne weby kde je Usa satan a Rusko spasitel a vyhovuje im to, lebo nechcu pravdu, chcu citat to co si uz myslia. A vyzera to tak, ze doteraz tu bola diera na trhu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: zaujímavé odkazy a články v zrozumiteľnom jazyku

Príspevok od používateľa jogo »

Istiach napísal:
Keby to bolo tak ako pises, ze ludia zapoja kriticke myslenie a prestanu citat to kde sa nepise pravda, bolo by to super.
Super to bude, az prestanu volit ludi, ktori im klamu. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Odkazy na webe a investovanie"