AST SpaceMobile Inc (ASTS )

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2452 times
Been thanked: 2834 times

Re: AST SpaceMobile Inc (ASTS )

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Super. Myslel som si, že je to tak.
Starlink kúpil frekvencie, ale bude treba nové satelity a nové starlink telefóny (čípy)
https://www.youtube.com/watch?v=qeZqZBRA-6Q&t=1010s

***Toto je dôležité***:
„Hardvér v telefónoch pre spektrum Starlinks je potrebné modernizovať (odhadom 2 roky)“.
A
„Je potrebné vyrobiť satelity“.

Takže pre všetkých, ktorí tvrdia, že Starlink má 8 000 satelitov oproti 6 satelitom $ASTS: to nie je porovnávanie jabĺk s jablkami.

P.S. Ja to chápem dokonca tak, že ked si objednám Starlink satelitný internet, budem si musieť kúpiť aj starlink telefón.
A na ten internet do telefónu im bude treba nové satelity.

ASTS chápem tak, že ich satelity vedia dodávať internet do akéhokoľvek mobilu.
Takže ked ľudia majú službu cez bežných operátorov, tak tí im navyše ponúknu neobmedzený satelitný internet za dajme tomu 10 USD mesačne.
ASTS z toho dostane polovicu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
amalfi
Silver Member *
Dátum registrácie: Pi 28 07, 2017 9:01 am
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa amalfi »

Myslite ze by sa oplatilo kupit ASTS tento tyzden keby trosku kleslo? Samozrejme minimalne na rok a viac. Rocket Lab uz mam ,ale zial pri 42,4 eura a konecne som po dlhom case v pluse.Uvazujem nad Oracle keby trosku kleslo.September druhy najhorsi mesiac a o par dni bude Fed znizovat uroky.To je dost tazke vyckat par dni pred znizenim urokov alebo kupit v oktobri nieco alebo to predsa risknut a nieco kupit pred znizenim urokov.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 142 times
Been thanked: 346 times

Príspevok od používateľa Glogol »

amalfi napísal: Ne 14 09, 2025 9:58 pm Myslite ze by sa oplatilo kupit ASTS tento tyzden keby trosku kleslo? Samozrejme minimalne na rok a viac. Rocket Lab uz mam ,ale zial pri 42,4 eura a konecne som po dlhom case v pluse.Uvazujem nad Oracle keby trosku kleslo.September druhy najhorsi mesiac a o par dni bude Fed znizovat uroky.To je dost tazke vyckat par dni pred znizenim urokov alebo kupit v oktobri nieco alebo to predsa risknut a nieco kupit pred znizenim urokov.
Z dlhodobeho pohladu asi jedno ci dnes ci o tyzden. Tipujem ze takto o rok bude min 50 perc hore alebo dole .od sucasnej ceny ….
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
amalfi
Silver Member *

Nechce sa mi kupovat privysoko ako pri Palantire som som na to doplatil a potom cakal niekolko rokov kym sa dostanem do 100perc plusu.A nakoniec som to pred velkou realy predal.Prepasol som aj Grab aj Xpeng aj Schlumberger aj Unitedhealth .Diago som vahal ,ale bojim sa ze bud este padat. Dnes si clovek musi velmi dobre premysliet co kupi.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

amalfi napísal: Ut 16 09, 2025 12:04 am Nechce sa mi kupovat privysoko ako pri Palantire som som na to doplatil a potom cakal niekolko rokov kym sa dostanem do 100perc plusu.A nakoniec som to pred velkou realy predal.Prepasol som aj Grab aj Xpeng aj Schlumberger aj Unitedhealth .Diago som vahal ,ale bojim sa ze bud este padat. Dnes si clovek musi velmi dobre premysliet co kupi.
JJ s tym Palantirom som podobne tusim este horsie kedze som predal v strate ( nenormalne riedili tak som nevydrzal ). Ale s palantirom si si sam odpovedal ze tazsie ako nacasovanie kupy je nacasovanie predaja.
amalfi
Silver Member *

No ja som Palantir kupoval za 20eur v polke roka 2021.Netrvalo dlho a prisiel pokles ktory sa postupne zväcsoval niekolko rokov.Este pred rokom a pol som si povedal ze ho ani nepredam ani nekupim.No a prisiel oktober 2024 ked zasvetene osoby vo velkom zacali predavat a ja som ho predal za 40,10 eur. Povedal som si ze vezmem zisk.A neporazi ma? Rastlo to a rastlo,ale bezo mna.Inak sa na to divali ludia co behom roka spravili 300 percent. .Uvidim co prinesu najblizsie dni no nakoniec som kupil vcera za 293eur Unitedhealth a hned pokles.Ale dufam ze dnesne znizenie urokov tomu pomoze.V tomto pripade si to dobre premyslim ci to budem drzat dlhsie ako rok.S Trade desk firmou som sa tento rok dobre sekol.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Ja uz sa v starych bolackach typu PLTR radsej ani nerypem. Vcera ked som si robil predpripravu na dan za 2025 som si vsimol jednu spekulativnu akciu co som predal v 12/2024 so stratou na ponizenie dane - vcera som pozrel a ....2,5 nasobok oproti mojmu predaju v strate v 12/2024 a to nehovorim ze by som bol po rocnom teste ... ( HYMC). Ale to uz som riadne odbocil. Ak to odlahcim - mam asi 7 mensich long nakupov ASTS a po kazdom to islo ( nastastie docasu ) pod cenu posledneho nakupu. Vsetko sialene rastie - moze byt ze do roka pride vacsi vyplach a taka akcia ako ASTS zhuci na polovicu za 2 tyzdne. Len ci to bude polovica zo 40 ci polovica z 80 to nikto nevie. Ludia na twitri spekuluju ze Apple bude ich zakaznik. Su to nepodlozene spekulacie ale ....
amalfi
Silver Member *

Palantir sklamal mnoho ludi.Hlavne ked by teraz mali nakupovat daleko drahsie ako predali ak nie niektori so stratou.Inak sa na to divaju ludia co na nom velmi dobre zarobili.Ja som peniaze z Palantiru dal do Tesly ked uz tak bolo po volbach v Amerike.Bol som rad ked som ju vo februari predal s 8 percentnym ziskom ktory budem zdanovat.Nastastie bez zdravotneho poistenia kedze robim v AT.No a peniaze z Tesly som dal do BYD kratko na to vo februari. Ten Hymc vezera lakavo.Aj ked som ho nemal v hladaciku.Ja som mal tpy na Metalic Minerals alebo na Stilwather critical minerals kde som uvazoval nad nakupmi.Ale ked som nestihol .Stilwather critical minerlas som chcel kupit za 7 euro centov.Zial nevyslo to. Ale co ti poviem tento rok som predal NAK za 92euro centov hoci to dva dni predtym bolo tesne cez dve eura.Za dva dni som stratil usly zisk asi 70tis co v praci zarobim asi tak za tri roky s nadcasmi.Dal som do toho skoro cely rocny plat pred skoro dva rokmi.Kupoval som za 0,33eurocentov za kus a hned na to dlhodoby pokles.No bola to stavka aj na Trumpa.Zial zasvätene osoby vo velkom predavali a ja som chcel zahranit zis.Oklamali investorov a vedeli dopredu ze Agentura Epa im otvorenie najväcsiej medenjej bane na Aljaske nedovoli...........Vela ludi je presvedcenych ze Rocket Lab alebo AST budu ludom zarobia velke peniaze...Drzim palce s ASTS.Ja uvidim co prinesu najblizsie mesiace.Chcem predat DHl co drzim asi tri roky ked stupne na 45,46 lebo nevie zarobit dobre peniaze aj ked moc neklesa a mozno ked budem mat stastie chytim ASTS.....Co com kupil uranove ETFko IE000NDWFGA5 cez JNT pred dvoma rokmi konecne mi stupa a mna banka neotravuje ze cez nich neivestujem inak nemozem mat u nich ucet.No rozmyslam ci ho koncom roka alebo vo februari nepredam lebo mam pocit ze koncom januara alebo zac februara velky vyplach pride.Samozrejme nebolelo by to keby sme urobili aspon 50 percent v AST ci Rocketlabe.Stale chcem verit tomu ze Trump trhy podrzi :Sledujem hlavne nemeckych znamych investorov a niektori na Trumpa nedaju dopustit .Napriklad Mojmir Hlinka mozno povodom Cech.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Ze vraj Carlos Slim nastupil na vlak. Vramci celkoveho balika nejasna velkost pozicie ale na rast akcie staci ...( ak je to ten dovod ) https://www.moomoo.com/community/feed/c ... 6004109318
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

V utorok sa objavili správy, že mexický miliardár Carlos Slim, ktorý vlastní spoločnosť América Móvil, investuje ďalšie finančné prostriedky do spoločnosti AST SpaceMobile, Inc. (NASDAQ:ASTS).
Slim už vlastní významný podiel v spoločnosti, zatiaľ čo jeho dcéra je členkou predstavenstva.
AST SpaceMobile, Inc. (NASDAQ:ASTS) zatiaľ tieto správy nepotvrdila ani nevyvrátila.

Ak sa potvrdia, Slimova investícia v hodnote miliardy dolárov by vo veľkej miere podporila expanzné plány spoločnosti,
vrátane plánovaného vypustenia 45 až 60 satelitov na obežnú dráhu do budúceho roka.
Okrem toho spoločnosť AST SpaceMobile, Inc. (NASDAQ:ASTS) skôr uviedla, že do konca roka zavedie celonárodnú intermitentnú službu v USA, nasledovanú Spojeným kráľovstvom, Japonskom a Kanadou v prvom štvrťroku budúceho roka.
Očakáva sa, že len toto prinesie v druhej polovici roka príjmy vo výške 50 až 75 miliónov dolárov od vládnych a komerčných zákazníkov.

Strategický investor: Carlos Slim je považovaný za kľúčového strategického investora.
Jeho spoločnosť América Móvil, jedna z najväčších telekomunikačných spoločností na svete, je hlavným komerčným partnerom SpaceMobile.

Dohoda o partnerstve: ASTS a América Móvil majú dohodu o poskytovaní služieb priestorovej siete pre mobilných zákazníkov América Móvil v Latinskej Amerike.

Zastúpenie v predstavenstve: V dôsledku tejto investície má Carlos Slim (resp. América Móvil) svojeho zástupcu v predstavenstve spoločnosti ASTS, čo zdôrazňuje hĺbku partnerstva.

Zhrnutie: Carlos Slim teda nepatrí medzi drobných akcionárov.
Jeho podiel vo výške približne 13-15% ho radí medzi najväčších akcionárov a jeho zapojenie je kľúčové pre obchodnú stratégiu spoločnosti ASTS.

P.S. Divná vec je, že nedávno insideri predávali (preto som predal aj ja):
Gupta 15.9. za viac ako 1 milion po 41.
Yao Huiwen 16.9. za 1,6 mil po 40,60

za druhé: vo Finvize ho vôbec nevidím pod institucional Ownership
za tretie: ked navýši podiel, objaví sa vo filingu (zatiaľ nič)
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Glogol
VETERAN MEMBER *****

hmmm. ak je Carlos Slim recyklovana news tak vypustenie takej info ( dnes staci ze to niekto da na Twitter ) zavana ucelovostou ...
Glogol
VETERAN MEMBER *****

predal a teraz loaduje ?
Scott Wisniewski .....just boosted his stake by 43,971 shares (now 588,681 total).
https://x.com/realjoncooper/status/1972797671443505620
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1634 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Nebude toto konkurencia pre AST SpaceMobile ?

Spoločnosť T-Mobile oznámila, že jej satelitom podporovaná mobilná sieť po novom umožňuje prístup aj k populárnym aplikáciám, ako sú WhatsApp, Google Maps či X (bývalý Twitter). Služba je určená pre odľahlé oblasti bez signálu a predstavuje zásadný pokrok oproti doterajšiemu využitiu, ktoré bolo od júla obmedzené hlavne na SMS, MMS a krátke zvukové klipy.

Sieť T-Satellite funguje cez viac ako 650 satelitov Starlink s priamym pripojením k mobilným telefónom. Telefón zákazníka sa pri strate pozemného signálu automaticky prepne na satelitnú sieť, pričom dostupné aplikácie sú optimalizované na poskytovanie kritických služieb, nie dátovo náročných funkcií.

Okrem WhatsApp a X možno satelitné pripojenie využívať aj v aplikáciách ako Pixel Weather, Apple Music, Samsung Find, AccuWeather či AllTrails.
Podľa Jeffa Giarda, viceprezidenta pre strategické partnerstvá v T-Mobile, spoločnosť spolupracovala s Apple a Google na vytvorení „SAT mode“ frameworku, ktorý umožňuje aplikáciám prispôsobiť sa satelitnému pripojeniu cez API rozhranie. Tým sa otvára priestor aj pre ďalších vývojárov aplikácií, aby funkciu satelitného pripojenia implementovali.

Zákazníci T-Mobile majú službu zahrnutú v novom tarife „Experience Beyond“ bez príplatku.
Klienti iných operátorov (napr. AT&T, Verizon) si môžu satelitné pripojenie pridať za 10 USD mesačne.

Compatible Phone Models
Apple: iPhone 14 and newer
Samsung: Galaxy S25 and newer, Galaxy Z Flip6 and Fold6
Google: Pixel 9 and newer
Motorola: Selected 2025 models including the moto edge, moto g 5G, moto g power 5G, and razr lineup

https://www.t-mobile.com/support/covera ... te-support
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: St 01 10, 2025 5:13 pm Nebude toto konkurencia pre AST SpaceMobile ?

Spoločnosť T-Mobile oznámila, že jej satelitom podporovaná mobilná sieť po novom umožňuje prístup aj k populárnym aplikáciám, ako sú WhatsApp, Google Maps či X (bývalý Twitter). Služba je určená pre odľahlé oblasti bez signálu a predstavuje zásadný pokrok oproti doterajšiemu využitiu, ktoré bolo od júla obmedzené hlavne na SMS, MMS a krátke zvukové klipy.
Zatiaľ nie ( najbližšie 2 roky ).

Služba T-Satellite podporuje zasielanie textových správ, zdieľanie polohy a teraz aj obrazové správy a satelitné údaje, keďže zariadenia sú na to oprávnené. Pozrite si zoznam oprávnených zariadení nižšie a zistite, ktoré funkcie vaše zariadenie podporuje

Je to taký malý dodatok v službách , že v oblastiach, kde stratíš signál budeš mať cez satelit núdzové pripojenie.
Napríklad ked chodím v horách využívam mapy.com (bývalé mapy.cz) cez ktoré vidíš každý chodníček a nikdy nezablúdiš.
Okrem toho, že lokalizujem seba, cez applovské ,,find me,, viem lokalizovať členov svojej rodiny.
Ale v horách, ked sa úplne stratí signál nastáva problém.
A tie minimálne dáta na sms, polohu, mapy a komunikáciu - to je tá služba T - satelite.

Ovšem ASTS bude mať plnohodnotné dátové pripojenie z vysokorýchlostným internetom.
Teda človek bude môcť používať mobil tak ako v meste, alebo kde má wifi.
Fotky, videá, streamovacie služby...všetko.

To ASTS bude bomba v krajinách, kde nemajú dosť telekomunikačných veží...ved ich normálne treba tisíce.
Ale dá sa predpokladať, že za 2-3 roky ich Starlink dobehne a ASTS možno stratí technologickú výhodu.
Možno ale stále bude popredu, lebo má špeciálne veľkoplošné satelity, nie také ako má Starlink.
Ale treba rátať aj s tým, že niečo sa začne kaziť , kedže ich satelity sú robustnejšie.
Takisto nikdy nebudú mať také množstvo satelitov na obežnej dráhe ako Starlink.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Kto vie kde by sme boli keby nebolo to omeskanie. Aspon ze Blue Bird 6 sa nasadi uz teraz - 12. Okt

Pre ASTS zvýšila spoločnosť Barclays cieľovú cenu z 37 na 60 dolárov uprostred zlepšených strednodobých vyhliadok napriek oneskoreniam pri spustení
https://finance.yahoo.com/news/barclays ... 23011.html
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1634 times

Príspevok od používateľa MiBi »

AST SpaceMobile rastie o viac než 12 % po kľúčovom pokroku:
https://www.xtb.com/sk/trhove-analyzy/s ... om-pokroku

BTW - ako je to s vyziarenym vykonom z mobilu pri tejto technologii, urcite musi byt vyssi ako pri 5G, proti ktoremu mnohi protestovali.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: St 01 10, 2025 5:13 pm Nebude toto konkurencia pre AST SpaceMobile ?

Sieť T-Satellite funguje cez viac ako 650 satelitov Starlink s priamym pripojením k mobilným telefónom. Telefón zákazníka sa pri strate pozemného signálu automaticky prepne na satelitnú sieť, pričom dostupné aplikácie sú optimalizované na poskytovanie kritických služieb, nie dátovo náročných funkcií.

Okrem WhatsApp a X možno satelitné pripojenie využívať aj v aplikáciách ako Pixel Weather, Apple Music, Samsung Find, AccuWeather či AllTrails.
Podľa Jeffa Giarda, viceprezidenta pre strategické partnerstvá v T-Mobile, spoločnosť spolupracovala s Apple a Google na vytvorení „SAT mode“ frameworku, ktorý umožňuje aplikáciám prispôsobiť sa satelitnému pripojeniu cez API rozhranie. Tým sa otvára priestor aj pre ďalších vývojárov aplikácií, aby funkciu satelitného pripojenia implementovali.

Zákazníci T-Mobile majú službu zahrnutú v novom tarife „Experience Beyond“ bez príplatku.
Klienti iných operátorov (napr. AT&T, Verizon) si môžu satelitné pripojenie pridať za 10 USD mesačne.

Compatible Phone Models
Apple: iPhone 14 and newer
Samsung: Galaxy S25 and newer, Galaxy Z Flip6 and Fold6
Google: Pixel 9 and newer
Motorola: Selected 2025 models including the moto edge, moto g 5G, moto g power 5G, and razr lineup

https://www.t-mobile.com/support/covera ... te-support
Vela veci nestiham ale vyjadruje sa k tomu triezvo

https://x.com/redrum_2001/status/1973820828912697696
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 30 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

SpaceX zacal v USA umoznnovat pouzivat ich satelitne data vybranym aplikaciam.

„Z aplikácií tretích strán na Androide a iOS operátor v oznámení avizuje podporu v aplikáciách AllTrails, AccuWeather, CalTopo, onX, X, WhatsApp. Pomocou WhatsApp je cez vesmírnu mobilnú sieť možné uskutočňovať aj hlasové hovory a videohovory."

zdroj: https://www.t-mobile.com/news/network/t ... -expansion
Glogol
VETERAN MEMBER *****

12gb54as napísal: Pi 03 10, 2025 10:06 am SpaceX zacal v USA umoznnovat pouzivat ich satelitne data vybranym aplikaciam.

„Z aplikácií tretích strán na Androide a iOS operátor v oznámení avizuje podporu v aplikáciách AllTrails, AccuWeather, CalTopo, onX, X, WhatsApp. Pomocou WhatsApp je cez vesmírnu mobilnú sieť možné uskutočňovať aj hlasové hovory a videohovory."

zdroj: https://www.t-mobile.com/news/network/t ... -expansion
porozpraval som sa s chatgpt aby som pochopil ake velke spolocnosti porovnavame - ASTS vs Starlink .. za mna ( momentalne ) 24 mld vs 250+ mld .... davam len vyseky z chatu

" Spoločnosť Starlink je projektom a dcérskou spoločnosťou SpaceX.
Odhadovaná trhová hodnota spoločnosti SpaceX sa pohybuje okolo 350 miliárd USD ...
Ohadovaná trhová hodnota spoločnosti Starlink, satelitného internetového projektu spoločnosti SpaceX, sa pohybuje v rozmedzí 250 až 300 miliárd USD. Tento odhad vychádza z predpokladov o budúcom raste príjmov a očakávanom verejnom uvedení spoločnosti na burzu.
Chápem tvoju pochybnosť - Starlink môže tvoriť väčšinu hodnoty SpaceX, pretože ide o komerčný projekt s vysokými tržbami a rastovým potenciálom. Zvyšok SpaceX (raketové technológie, vesmírne misie) môže byť ocenený menej, prípadne hodnoty nie sú tak transparentné. Pri IPO Starlinku by sa jeho hodnota mohla oddeliť a samostatne vyčísliť.
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 30 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Stalink nie je spolocnost
Glogol
VETERAN MEMBER *****

800 mil bankomat v pripade potreby trh nevzal zle ...
https://www.investing.com/news/stock-ma ... CH-4274900
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: St 08 10, 2025 8:24 am 800 mil bankomat v pripade potreby trh nevzal zle ...
https://www.investing.com/news/stock-ma ... CH-4274900

Ide o offering necelých 3% z celkovej kapitalizácie. Navyše postupných a ,,up to,,, teda do 800M .
Trh reagoval -7%, ale rýchlo na to zabudol.

Dalšia news: dnes dostal od anála SELL s targetom 43 USD. Tu sú dôvody (riziká):

(Bloomberg) – Akcie spoločnosti AST SpaceMobile Inc. sa tento rok viac ako strojnásobili,
keďže sa zintenzívnil súboj o poskytovanie mobilného pripojenia vo vesmíre.
Podľa analytika Scotiabank sa AST nachádza v situácii, keď ju môže čakať „bolestivá korekcia“,
keďže divízia SpaceX Elona Muska, Starlink, sa ju snaží predbehnúť.

„Uprostred impozantného býčieho trhu viedla extrémna volatilita v posledných dňoch k tomu, čo považujeme za hodnotovú bublinu,“
napísal analytik Andres Coello v utorňajšej správe, v ktorej znížil hodnotenie akcií z „sector perform“ na „sector underperform“.

Po kľúčovom neúspechu pri vypustení satelitu sa obáva, že ďalšie oneskorenia môžu niektorých operátorov podnietiť k tomu, aby zvážili opustenie AST SpaceMobile a prechod k Starlink.

Viac ako 2 miliardy ľudí na celom svete nemá prístup k internetu prostredníctvom vysokorýchlostnej siete,
čo vedie spoločnosti Starlink a AST SpaceMobile k súťaži o vybudovanie sietí,
ktoré priamo pripájajú mobilné telefóny k širokopásmovému internetu prostredníctvom satelitu.
Takéto pripojenie je tiež kritické počas katastrof a v konfliktných zónach.

Spoločnosť AST SpaceMobile so sídlom v Midlande v Texase si získala investorov ako kľúčový hráč v oblasti priameho satelitného pripojenia k zariadeniam.
Akcie spoločnosti tento rok prudko vzrástli.
Za posledný mesiac akcie poskočili o 83 % a ich trhová kapitalizácia vyskočila na takmer 27 miliárd dolárov.

Podľa Coella sú najväčšími rizikami to, že satelit Block 2 Bluebird – známy aj ako FM1 – bude trvať dlhšie,
ako sa očakávalo, alebo že misia na vypustenie z Indie zlyhá. Ak by sa tak stalo, SpaceX Starlink by z toho profitoval.

Akcie AST SpaceMobile posilnili a uzavreli na novom rekorde v New Yorku, čím zmazali predchádzajúci pokles a predĺžili víťaznú sériu, ktorú odštartovalo dokončenie prvého úspešného satelitného hovoru cez kanadskú bezdrôtovú sieť s Bell.

V nedávnej aktualizácii SpaceX uviedol, že satelity Starlink novej generácie s priamym pripojením k mobilným telefónom budú využívať širšie spektrum frekvencií, ktoré podporí viac ako 100-násobné zvýšenie kapacity v porovnaní so súčasnými satelitmi,
čo umožní plnú 5G mobilnú konektivitu vo väčšine prostredí.
Okrem toho spoločnosť podporovaná Elonom Muskom minulý mesiac súhlasila s akvizíciou bezdrôtového spektra od EchoStar Corp. za 17 miliárd dolárov.

„Našim názorom je, že čím viac času bude ASTS potrebovať na uvedenie služby na trh, tým ťažšie bude prekonať pokrok Starlinku,“
povedal Coello.

Tiež sa zamyslel nad tým, že špekulácie o možnom prevzatí spoločnosťou Amazon.com Inc. sa zdajú byť prehnané.
Hoci má zmysel, aby projekt Amazonu Kuiper – satelitná širokopásmová sieť na nízkej obežnej dráhe Zeme – hľadal bezdrôtové synergie s AST, Coello poznamenal, že Amazon má „plný tanier“ s plánovanými investíciami do fixných kapitálových výdavkov vo výške 13 až 16 miliárd dolárov.

„Myslíme si, že partnerstvo by bolo väčšinou na komerčnej úrovni, možno s malou akciovou zložkou,“ povedal Coello.
Podľa analytikov sledovaných agentúrou Bloomberg má akcia v súčasnosti šesť odporúčaní BUY, štyri HOLD a jedno SELL.
Coellova cieľová cena 42,90 dolára znamená pokles o viac ako 40 % oproti utorkovému záverečnému kurzu.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Asi twitterove spekulacie ze coskoro bude zverejneny detail kto a co bude v Golden Dome vyhnali cenu na 80 ....
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Zmluva z Verizonom
Prílohy
VZ.png
Glogol
VETERAN MEMBER *****

JJ nakoniec to bola "len" ta zmluva....
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ASTS - 7,3% ( do close predtým -5%)
( perfektné pohyby...za 1 mesiac z 38 na 100 a teraz za pár dní zo 100 na 72 )

Spoločnosť AST SpaceMobile oznamuje svoj zámer ponúknuť, v závislosti od podmienok na trhu a ďalších faktorov,
konvertibilné prioritné dlhopisy v celkovej nominálnej hodnote 850,0 miliónov USD so splatnosťou v roku 2036 :
Dlhopisy budú prioritnými nezabezpečenými záväzkami spoločnosti AST SpaceMobile a úroky z nich budú splatné polročne pozadu.
Dlhopisy budú splatné 15. januára 2036, pokiaľ nebudú skôr konvertované, splatené alebo spätne odkúpené.
Dlhopisy budú konvertibilné na hotovosť, akcie spoločnosti AST SpaceMobile triedy A alebo ich kombináciu podľa voľby spoločnosti AST SpaceMobile.
Úroková sadzba, počiatočný konverzný kurz a ďalšie podmienky dlhopisov budú stanovené po stanovení ceny ponuky dlhopisov.
Spoločnosť AST SpaceMobile má v úmysle použiť čistý výnos z ponuky dlhopisov na všeobecné firemné účely, vrátane, ale bez obmedzenia, financovania rozmiestnenia celosvetovej konštelácie satelitov AST SpaceMobile v očakávaní pridania nových strategických trhov pre svoju službu SpaceMobile.

Spoločnosť AST SpaceMobile oznamuje spätné odkúpenie časti svojich 4,25 % konvertibilných prioritných dlhopisov splatných v roku 2032 a svoj zámer ponúknuť :
Spoločnosť AST SpaceMobile má v úmysle použiť čistý výnos z registrovaného priameho ponúknutia spolu s hotovosťou, ktorú má k dispozícii, na uzavretie jednej alebo viacerých samostatných, súkromne dohodnutých transakcií s obmedzeným počtom držiteľov existujúcich dlhopisov s cieľom spätne odkúpiť existujúce dlhopisy v nominálnej hodnote až 50,0 miliónov USD za hotovosť.
Podmienky spätného odkúpenia budú závisieť od rôznych faktorov, vrátane trhovej ceny kmeňových akcií triedy A spoločnosti AST SpaceMobile a obchodnej ceny existujúcich dlhopisov v čase spätného odkúpenia, a spätné odkúpenie bude podliehať podmienkam uzavretia, ktoré nemusia byť splnené. Nie je možné poskytnúť žiadnu záruku, koľko existujúcich dlhopisov bude spätne odkúpených, ak vôbec nejaké, ani za akých podmienok budú spätne odkúpené.
Počet kmeňových akcií triedy A spoločnosti AST SpaceMobile, ktoré majú byť predané alebo kúpené takýmito držiteľmi, alebo nominálny počet akcií kmeňových akcií triedy A spoločnosti AST SpaceMobile, ktoré sú základom takýchto derivátových transakcií, môže byť podstatný v porovnaní s historickým priemerným denným objemom obchodovania s kmeňovými akciami triedy A spoločnosti AST SpaceMobile.

K 30. septembru 2025 celková hotovosť a hotovostné ekvivalenty a viazaná hotovosť predstavovali približne 1 220,1 milióna USD.
K 30. septembru 2025 celkové konsolidované zadlženie spoločnosti z pôžičiek predstavovalo približne 724,4 milióna USD, z čoho 100,0 milióna USD tvorila istina 4,25 % prioritných konvertibilných dlhopisov splatných v roku 2032 („4,25 % konvertibilné dlhopisy“), 575,0 miliónov USD istiny 2,375 % prioritných konvertibilných dlhopisov splatných v roku 2032 a celkovo približne 49,4 miliónov USD prioritného zabezpečeného zadlženia v jej dcérskych spoločnostiach. Finančné výsledky spoločnosti k 30. septembru 2025 a za štvrťrok končiaci 30. septembra 2025 ešte nie sú kompletné a budú k dispozícii až po dokončení tejto ponuky.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

JJ volatilita neskutocna a niektori ak je to pravda to asi aj vedia vyuzit
https://x.com/corey407woc/status/1980831855730479431
Inac to vytiahnutie na cenu 100.xx sa mi zda az neskutocne - takmer ako ucelove ale asi som konspirator.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

dalsia kotva ?
Spoločnosť AST SpaceMobile úzko spolupracuje so spoločnosťou nokia s cieľom zabezpečiť kritické pripojenie pre NATO a jeho spojencov. https://x.com/spacanpanman/status/1983231162307793022
Glogol
VETERAN MEMBER *****

10 rokov …..
SAUDI TELECOM ANNOUNCES SIGNING OF 10 YEAR STRATEGIC PARTNERSHIP AGREEMENT TO PROVIDE SPACED-BASED TELECOM SERVICES WITH AST SPACEMOBILE
Ps este som si potrvrdil od chgpt ze je v saudskej arabii najvacsi.
Áno — vo viacerých kľúčových parametroch je STC najväčším telekomunikačným operátorom v Saudskej Arábii:
Glogol
VETERAN MEMBER *****

bude ( resp uz je len aka hlboka ...) korekcia
SpaceX Wins $2 Billion Contract For Golden Dome ...
https://finance.yahoo.com/m/53229e26-c7 ... llion.html
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Po 03 11, 2025 3:56 pm bude ( resp uz je len aka hlboka ...) korekcia
SpaceX Wins $2 Billion Contract For Golden Dome ...
https://finance.yahoo.com/m/53229e26-c7 ... llion.html
Aj ked je to len cca 1 percento mozno aj menej z velkovej sumy …

Projekt Golden Dome bol pôvodne predstavený s odhadovaným rozpočtom 175 mld USD podľa Trumpovej administratívy.
Reuters
+4
Financial Times
+4
AP News
+4
Iné zdroje uvádzajú, že reálny dlhodobý náklad by mohol byť podstatne vyšší (napr. podľa CBO odhad až 542 mld USD)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

alebo toto:

AST zverejnila po piatkovom uzavretí trhu dokument 13D podaný Komisii pre cenné papiere a burzu (SEC).
Dokument opisuje majetkové podiely Abela Avellana v súlade s požiadavkami na zverejňovanie informácií pre individuálnych investorov a spoločnosti, ktoré vlastnia 5 % alebo viac hlasovacích akcií spoločnosti.
V dokumente sa tiež uvádza, že spoločnosť 29. októbra dokončila registrovanú priamu ponuku 2 048 849 kmeňových akcií, pričom výnosy boli použité na spätné odkúpenie 50 miliónov USD nesplatených 4,25 % konvertibilných prioritných dlhopisov so splatnosťou v roku 2032.
Medvede poukazovali na zriedenie akcií ako na faktor, ktorý by mohol narušiť rast AST, a zdá sa, že to zohralo významnú úlohu v dnešnom poklese.

Plus ešte:

$ASTS 31. októbra 2025 uzavrela dcérska spoločnosť AST SpaceMobile, BackstopCo, LLC, s UBS AG, pobočka Stamford, zmluvu o úvere vo výške 420 miliónov USD zabezpečenom hotovostnou zábezpekou, so splatnosťou v roku 2028 a úrokom vo výške Term SOFR plus 2 %. Úver je zabezpečený výlučne aktívami spoločnosti BackstopCo, bez akéhokoľvek záväzku voči AST SpaceMobile, a obsahuje štandardné zmluvné podmienky a ustanovenia o neplnení, ktoré vyžadujú, aby spoločnosť BackstopCo udržiavala minimálne 102 % krytie hotovostným kolaterálom.

https://app.quotemedia.com/data/downloa ... nyName=AST
Glogol
VETERAN MEMBER *****

treba uznat ze realny progres posledne mesiace velmi slaby - keby clovek neverll ze ti mobilni operatori co s nimi podpisuju zmluvy predsa nemozu byt hlupaci ze by podpisali nieco co nefunguje - tak by to vyzeralo ako totalny scam - sluby + riedenie a riedenie. Zatial som presvedceny ze to bude v reale fungovat a je len otazka casu kedy pride nejaka dalsia sprava co to pozenie nahor ale to realne oneskorenie je ozaj neprijemne a neda sa nekriticky zatvarat oci.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 249 times
Been thanked: 605 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

v pondelok zverejnuje a tie jej zverejnenia su slabe, takze slabsie ruky radsej na chvilu si daju prestavku , nechcu byt v trhu.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Uz ma svrbia prsty ked vidim ako ceo att robi promo ale ten shutdown tak skoro neskonci a nervozita rastie …
https://x.com/ATT/status/1986173537250419070
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Lietaju sumy o spacex market cape 800 mld a moznom ipo uz v 2026….mozte sa skusit spytat nejakeho ai-cka aka by bola maket cap asts ak spacex by bolo 800 mld …
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Podla chgpt je BB-6 bod zlomu - uz chapem to oneskorenie. Co je a co nie je v cene zahrnute nechcem spekulovat ale najblizsie dni to urcite nebude nuda.

BlueBird-6 je momentálne absolútne kľúčový katalyzátor pre cenu akcie ASTS! A to hneď niekoľkými dramatickými spôsobmi.
Tu je prehľad, prečo je práve BB-6 tak extrémne dôležitý:
1. Prvý satelit novej generácie („next-gen“)
BlueBird-6 je prvý kus úplne novej série, ktorá má mať 10× väčšiu kapacitu, väčšiu anténu a oveľa lepší výkon ako BlueWalker 3.
Ak BB-6 funguje podľa očakávania, trh uverí, že ASTS dokáže poskytovať komerčne škálovateľnú službu.
Cena akcie je dnes výrazne „naviazaná“ na očakávania BB-6
Všetko, čo vidíme na cene ASTS, je očakávanie:
že BB-6 bezpečne odletí,
že sa rozvinie jeho masívna anténa,
že potvrdí parametre (kapacitu, výkon, link budget),
že dokáže robiť stabilný broadband.
Launch + early performance review sú momentálne najväčší „market-moving events“ pre ASTS.
Binary event“ – ak to vyjde, super; ak nie, problém
Launch a commissioning sú charakter intenzívne rizikový:
úspech = potenciálne masívny sentiment + nový kapitál + väčšia dôvera operátorov
problém = cena môže padnúť, pretože ďalšie satelity sú rovnakého dizajnu
Trh to vníma ako „go/no-go“ moment celého business modelu.
Zrýchlenie do roku 2026 závisí práve od BB-6
ASTS tvrdí, že chce mať do konca 2026 až 45–60 satelitov.
Ale všetko toto tempo závisí od jedinej veci:
či BB-6 dokáže demonštrovať parametre, ktoré chcú zákazníci.

Zhrnutie (krátko a jasne)
BlueBird-6 je momentálne najdôležitejší faktor pre cenu akcie ASTS.
Je to najväčší a najkritickejší moment vo vývoji firmy od jej vzniku.
Launch + prvé týždne testovania pravdepodobne určia, kam sa akcia pohne v najbližších mesiacoch.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

AST SpaceMobile a Marchesini Group oznamujú strategické partnerstvo s cieľom rozšíriť svoju prítomnosť na globálnom trhu (72,84)

Spoločnosti uzavreli strategické partnerstvo, ktoré spája odborné znalosti, technológie a globálny dosah dvoch vysoko rešpektovaných lídrov v odvetví. Partnerstvo posilní ich pozíciu v oblasti výroby sterilných plniacich a uzatváracích systémov prostredníctvom dodávania čoraz pokročilejších, integrovaných a komplexných riešení.
Táto dohoda poskytne obom spoločnostiam väčšiu výrobnú kapacitu a rozšírenú globálnu sieť technickej pomoci a podpory, pričom konsoliduje distribučné siete a predajné kanály v Severnej Amerike, Európe, Ázii a ďalších strategických regiónoch.
V rámci tohto strategického partnerstva zvýši predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti AST Joe Hoff svoj podiel vo vlastníctve spoločnosti AST, čím podčiarkne spoločný záväzok oboch strán k dlhodobému rastu a inováciám. Joe Hoff zostane predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti AST a stane sa členom riadiaceho výboru divízie Aseptic spoločnosti Marchesini Group, ktorá vedie segment výroby sterilných plniacich a dokončovacích zariadení a liekov.
Partnerstvo umožní vývoj sofistikovaných technológií, poháňaných spoločnou víziou: vytváranie hodnoty pre zákazníkov, rozširovanie prítomnosti na trhu a podpora inovácií.
Konkrétne, skupina Marchesini Group získala 44,39 % podiel v spoločnosti AST
, čím ďalej obohatila svoje portfólio aseptických baliacich riešení. Technológie AST, pokročilé aseptické plniace a uzatváracie systémy pre farmaceutický a biotechnologický priemysel, doplnia technológie dvoch výrobných závodov skupiny: Corima, toskánska špička, ktorá je v Taliansku referenčným bodom v oblasti plnenia sterilných produktov, a MAR, špecializovaná na presné plniace a uzáverové stroje pre tekuté a práškové produkty.

Ináč, čo predtým dvihlo ASTS bolo aj:
Vodafone získalo nejakú spoločnosť v Afrike, čo znamená 45 mil. klientov ( benefit pre ASTS)
Miliardár z OpenAI Sam Altman chce investovať do ,,vesmírnych projektov,, a posilniť konkurenciu voči Muskovi
Čiže niečo podobné ako mexický miliardár a telekomunikačný magnát Carlos Slim, ktorý je strategickým investorom v ASTS

Vodafone Group a jej dcérska spoločnosť Vodacom sú kľúčovými partnermi a investormi v AST SpaceMobile.
Pridanie 43 miliónov zákazníkov v Egypte do celkovej zákazníckej základne Vodafone/Vodacom v Afrike (a iných globálnych partnerov ASTS, ako América Móvil, Rakuten, atď.) znamená, že potenciálny počet užívateľov s prístupom k sieti ASTS sa zvýšil.
Egypt má rozsiahle púštne oblasti a vidiek, kde je vybudovanie tradičnej pozemnej siete drahé a neefektívne.
Technológia ASTS ponúka ideálne riešenie, ako pokryť tieto "biele miesta" (white spots)
Glogol
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: St 10 12, 2025 3:11 pm AST SpaceMobile a Marchesini Group oznamujú strategické partnerstvo s cieľom rozšíriť svoju prítomnosť na globálnom trhu (72,84)
Konkrétne, skupina Marchesini Group získala 44,39 % podiel v spoločnosti AST[/b],
??? to je z AI ? https://www.linkedin.com/pulse/marchesi ... roup-jadne ..."and AST, a U.S leader in the drug product manufacturing industry".
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Asi to bude ,,fake news,,:
AI vraví:

Dochádza tu k zámene dvoch rôznych spoločností, ktoré majú podobnú skratku:
ASTS (AST SpaceMobile) – Satelitná telekomunikačná spoločnosť.
AST (Advanced Scientific Technologies, Inc.) – Americká spoločnosť, líder vo výrobe zariadení pre aseptické plnenie liekov (fill-finish systems).

Marchesini Group investovala a vytvorila strategické partnerstvo so spoločnosťou AST (Advanced Scientific Technologies, Inc.), ktorá sa venuje výrobe liekov, nie do AST SpaceMobile (ASTS).

P.S. Už to stiahli z news a opravil to aj môj zdroj správ:

AST SpaceMobile OPRAVA:
Spoločnosť ASTS neoznámila strategické partnerstvo s cieľom rozšíriť svoju prítomnosť na globálnom trhu (74,96 +2,12) :
Náš predchádzajúci komentár bol nesprávne uverejnený pod ASTS, keď spoločnosť bola AST (súkromná spoločnosť).
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"