Slovenská politika

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Truncus
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
Has thanked: 88 times
Been thanked: 104 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Truncus »

jaroslav80 napísal: Ut 28 01, 2025 3:43 pm
Truncus napísal: Ut 28 01, 2025 3:01 pm Začni Šimečkom, jeho vzdelaním, minulosťou, čím sa živil a živí, ako "prospeje Slovensku, keby vládol, atď...
Na cokolvek, co smerom ku Slovensku povie Ursula van der Leyenova a Kaja Kallasova Simecka suhlasne a vdacne prikyvne a ziadne ine schopnosti v podstate nepotrebuje. Na "uspesne vladnutie".
Co viac by si si este predstavoval?
Mňa zaujíma naźor Patrika na túto záleźitosť. Tvoj názor je mi jasný... :)
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

patrik.z napísal: Ut 28 01, 2025 8:29 am Prepac, ale naozaj mas asi problem sameho seba zhodnotit objektivne.
Ja sa nehodnotím. Môj príspevok bol môj názor vyjadrený Glogolovi a týkal sa hejtu.
Ak by som sa aj hodnotil, bolo by to subjektívne.

Objektívne, teda ,,s patentom na pravdu,, vedia hodnotiť iba progresívni neomarxisti.
A samozrejme - vedeli to aj marxisti.
patrik.z napísal: Ut 28 01, 2025 8:29 am Staci, ked s tebou / s konzervativnou agendou niekto prejavi nesuhlas, a uz leti do skatule "progresivni neomarxisti".
Patris medzi ludi, ktori si myslia, ze kazdy volic PS je modrovlasa feministka, ktora sa identifikuje ako nebinarny vrtulnik a chce zakazat fosilne paliva.
To si odkiaľ nabral? Hejt ti to priniesol na jazyk? Aspoň nerob hanbu progresívcom, keď už sa tak cítiš... :roll:
patrik.z napísal: Ut 28 01, 2025 8:29 am Odmietas s tymi ludmi diskutovat, letia do kosa progresivni marxisti (uz som tam mal tu cest pristat aj ja), ktori maju vymyte mozgy zlymi mediami, ktore siria nenavist. Taka diskusia naozaj nema cenu a je to prave kvoli tomu, ako sa zboznujes ohadzovat nalepkami. Vyznie naozaj smiesne ked tu ides tvrdit nieco ine.
Kde som odmietol s ľuďmi diskutovať a kde som teba hodil do koša neomarxistov? :shock:

Patrik. Prepáč, ale toto je dosť trápna ad hominem argumentácia + hejt. Z čoho si frustrovaný?

"Pri argumente ad hominem sa rečník obmedzuje na útok na človeka, ktorý zastáva istý názor, namiesto toho, aby ponúkol argumenty dokazujúce, prečo sú oponentove názory mylné,"

Osobný útok (diskutovanie o ľuďoch) je známkou slabosti argumentácie, zatiaľ čo konštruktívna diskusia o myšlienkach a riešeniach je prejavom intelektuálnej vyspelosti.

"Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people."
— Eleanor Roosevelt
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
patrik.z
Silver Member *
Dátum registrácie: So 04 05, 2019 11:47 am
Has thanked: 188 times
Been thanked: 100 times

Príspevok od používateľa patrik.z »

JUGGLER napísal: Ut 28 01, 2025 8:35 pm Objektívne, teda ,,s patentom na pravdu,, vedia hodnotiť iba progresívni neomarxisti.
A samozrejme - vedeli to aj marxisti.
A toto je presne to. Objavi sa nazor, s ktorym sa nestotoznujes, tak je clovek hned marxista.
JUGGLER napísal: Ut 28 01, 2025 8:35 pm
patrik.z napísal: Ut 28 01, 2025 8:29 am Staci, ked s tebou / s konzervativnou agendou niekto prejavi nesuhlas, a uz leti do skatule "progresivni neomarxisti".
Patris medzi ludi, ktori si myslia, ze kazdy volic PS je modrovlasa feministka, ktora sa identifikuje ako nebinarny vrtulnik a chce zakazat fosilne paliva.
To si odkiaľ nabral? Hejt ti to priniesol na jazyk? Aspoň nerob hanbu progresívcom, keď už sa tak cítiš... :roll:
To som nabral odtial, ze vytahujes trapne argumenty o patentoch na pravdu a neomarxistoch, bez toho, aby si diskutoval vecne. Nie, niekto sa zastane PS, a uz idu tvoje citaty typu pred 40 rokmi marxisti, teraz neomarxisti, patenty na pravdu a dalsia znoska podobnych fraz.
JUGGLER napísal: Ut 28 01, 2025 8:35 pm
patrik.z napísal: Ut 28 01, 2025 8:29 am Odmietas s tymi ludmi diskutovat, letia do kosa progresivni marxisti (uz som tam mal tu cest pristat aj ja), ktori maju vymyte mozgy zlymi mediami, ktore siria nenavist. Taka diskusia naozaj nema cenu a je to prave kvoli tomu, ako sa zboznujes ohadzovat nalepkami. Vyznie naozaj smiesne ked tu ides tvrdit nieco ine.
Kde som odmietol s ľuďmi diskutovať a kde som teba hodil do koša neomarxistov? :shock:

Patrik. Prepáč, ale toto je dosť trápna ad hominem argumentácia + hejt. Z čoho si frustrovaný?

"Pri argumente ad hominem sa rečník obmedzuje na útok na človeka, ktorý zastáva istý názor, namiesto toho, aby ponúkol argumenty dokazujúce, prečo sú oponentove názory mylné,"

Osobný útok (diskutovanie o ľuďoch) je známkou slabosti argumentácie, zatiaľ čo konštruktívna diskusia o myšlienkach a riešeniach je prejavom intelektuálnej vyspelosti.

"Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people."
— Eleanor Roosevelt
Naozaj nevidim, kde som pouzil osobny utok. To mi sedi skor na tie frazy s marxistami. Nebudem to vytahovat, ale dostal som to uz od teba ja, a vadi mi to. Mne sa len nepaci, ze prakticky kazda diskusia, kde niekto spomenie PS sa stoci k tomu, ze su progresivni neomarxisti a maju patenty na pravdu a robia sa z nich ovce "nenavistnych medii". Toto sa tu naozaj deje. Zmysel pre nuansu nulovy. Preto tvoj lubivy citat vyznie pre mna smiesne. A ano, som z toho frustrovany. Je to pre mna ekvivalent toho, ked by clovek vsetkych volicov KDH oznacoval za katolibabncov. Niektori to robia, ale tiez sa mi to rovnako nepaci ako nazyvat ludi neomarxistami.

A k tym nenavistnym mediam - tazko sa mi tu hlada priestor na diskusiu, ked si da na dve misky vah vyjadrenia Fica a inych predstavitelov vlady, koalicie (Danko, Gasparovci, Gluck, Estok, atd.) a vo vysledku mu vyjde, ze to tie media a mimovladkari siria nenavist. Nebudem robit vypocet Ficovych vyjadrenii a kolku agresiu vniesol do verejneho priestoru. Ved to, co nam tu teraz vladne, je definicia ochlokracie a vladne nam tu to najhorsie, co slovenska spolocnost vygenerovala - pokrytci, suflikanti, vulgarni grobiani.
Truncus napísal: Ut 28 01, 2025 5:12 pm Rovnako by si mohol napísať svoj komplexný a informovaný názor na stranu PS. (Mňa by to hodne zaujímalo. Pretože teba pokladám za vzdelaného človeka, ktorý nebude písať hovadiny...)
A zjavne nebudem jediný. Na ich "odbornosť", povod skadiaľ pochádzajú a čím sa skutočne živia, ako vedia "riadiť" štát, ako ich "program" prospeje Slovensku. Len to kĺudne napíš.
Nechcem tym naozaj stracat vela casu, lebo povedzme si na rovinu, je to len hadzanie hrachu o stenu. Ale ked uz som sa zapojil, tak to napisem.

Co sa odbornosti tyka, vyzdvihol by som par ludi ako Odor, Stefan Kiss, Spisiak, Jan Hargas. Su to ludia, ktori su respektovani vo svojich odboroch, pracovali aj v statnej sprave a to aj v casoch Smerackych vlad a respektovali ich aj ich clenovia. Hargas je napriklad prikladom toho, preco nie je "mimovladkar" ako "mimovladkar" a slovensko.digital toho urobilo naozaj vela.

Co sa tyka schopnosti riadit stat, tak je to naozaj tak, skusenosti s vykonom nemaju, ale tak to vzdy musi raz prist prvykrat. Skor mi ide o to, ze takmer cely zvysok politickeho spektra sa stihol prejavit absolutnou neschopnostou riadit stat. Na jednej strane su to kliky okolo ubohych lidrov typu Matovic, Kollar. Sulik je asi o stupienok nad tymito dvomi panmi (minimalne co sa.... kognitivnych kvalit tyka), ale videli sme, ako sa pricinil k stabilite krajiny, a bol to rovnaky pripad strany jedneho cloveka ako u Kollara alebo Matovica. Na druhej strane su to smeracki gauneri, ktori pritom ako hovoria, ze to "media siria nenavist", ako uz zaznelo aj tu, a pritom maju slovnik gardistov a lietaju do Moskvy obdivovat Maticku. Tiez nebudem stvrtine volicov, ktora ich volila (ked to rozsirime aj na Hlas a SNS, mozeme hovorit o polovici) nazyvat gaunermi ci ochlokratickymi gardistami, hoci sa najdu medzi nimi aj taki, ktorym ten slovnik vonia.

Co sa programu tyka, tu sa asi budeme rozchadzat. Ja som socialne liberalny clovek, a myslim si, ze nasa krajina je v niektorych oblastiach pozadu - registrovane partnerstva ci dekriminalizovanu spotrebu marihuany sme uz davno mali mat a sucasne usporiadanie skodi obcanom Slovenska, ktori su rovnaki obcania ako my. Nemyslim si, ze by progresivizmus mal zachadzat tak daleko ako v USA, ale tam je to hlavne prejavom prostredia v akademii, sukromnom sektore a samozrejme aj tym, ze demokraticki politici neboli schopni povedat nie akymkolvek aktivistom. Nemyslim si, ze PS vyzera rovnako. Vyzeralo pre mna tak mozno za predsednictva Bihariovej, ktora sama seba nazyvala slovenskou AOC. Vymenili ju, a ja vidim dost velku zmenu v tom, ako su tieto skupiny v PS reprezentovane a v neposlednom rade, nasa spolocnost je niekde inde, a ziadne tretie toalety alebo 70 pohlavi na Slovensku presadzovat nebudu. Nic take nepretlacaju a keby sa im aj podarilo skladat vladu, budme realisti, budu radi, ak do vladneho programu pretlacia nejaku upravu homosexualnych parov. A v zavislosti od realneho vysledku a toho s kym budu skladat vladu, je dost pravdepodobne, ze aj to by vyzadovalo kompromisy.

Co sa tyka ekonomickeho pohladu, vidim sa ako stredovy clovek. Som presvedceny kapitalista a myslim si, ze EU ma mnohe zbytocne regulacie, ktore trhu skodia, zaroven napriklad co sa tyka potravin, system je tu ovela lepsie nastaveny ako napr. v USA a som rad, ze mame v obchodoch europske potraviny. Tu mnohi radi vypichnu rovne banany a uhorky, ale hovorim predovsetkym o zlozeni potravin. Napriklad prave co sa tyka potravin, myslim si, ze to moze Trumpova administrativa (RFK) znormalnit, ale nedokazem sa stotoznit s jeho nazeranim na zdravotnictvo. A sice som presvedceny kapitalista, nevidim problem napriklad v progresivnej dani z prijmu (ktoru u nas zaviedol Smer), vacsi problem je pre mna odvodove zatazenie, ktore k tomu vsetkemu ani nekryje naklady Socialnej poistovne a je len natahovane nepremyslenymi a lubivymi socialnymi balickami. Nielen od Smeru. Zaroven si myslim, ze pre nasu ekonomiku je miesto v Europe a nepodporujem Orbanovsko-Ficovsky appeasement agresivnej totalnej vojny.

Nevolil som PS kvoli tomu, ze by som bol presvedceny progresivec, ale je to skor volba rozumu. Ani tam sa nestotoznim so vsetkymi clenmi, ale tak ako v kazdej riadnej strane, su tam rozne nazorove prudy. Aj socialne liberalny prud ma svoje miesto, kedze sme v tejto oblasti tak zaseknuti ako sme. Pritom uz pred mnohymi rokmi Slovenske vlady slubovali upravu (vratane tretej Ficovej vlady, resp. v tom case uz Pellegriniho vlady, ktora prijala odporucania OSN a zaviazala sa schvalit ich do 5 rokov - do 2024). Nevidim na Slovensku riziko toho, ze tu schvalime nieco ako registrovane partnerstva a spusti sa nejaka "woke" spirala, ktorej sa ludia boja. Nie je tu na to priestor a podpora. Dobrym prikladom je susedne Cesko, ktore je nam predsa kulturne najblizsie.

V idealnom svete by som asi nevolil PS, ale hladal by som nieco asi stredovejsie. Ale aka je alternativa na Slovensku? Zvazoval by som naozaj asi len SaS a asi mi je aj programovo blizsia, ale neschvalujem sposob, akym Sulik stranu riadil. Teraz ju asi neriadi, lebo na to asi nema chut, ale ked bude citit prilezitost a chut sa vratit, bude to asi vsetko po starom. Ostava konzervativne KDH, s ktorym by som sa asi zhodnut nevedel a v neposlednom rade tiez maju silne aktivisticke vplyvy. Okrem toho je to banda politickych klik, ktore sa uz stihli zdiskreditovat korupciou a/alebo absolutnou neschopnostou vladnut. Ked sa rovnako zdiskredituje PS, nemam problem ich sem zaradit. Uprimne, zatial vidim v Simeckovi omnoho viac liderskych kvalit, nez v ostatnych lidroch, aj ked by som mu sam vedel nejake veci vytknut, ale asi nie tolko ako ostatnym.

A teraz na to prosim podme naopak. Som zvedavy na tvoj nazor na PS - cim sa "skutocne" zivia? A v com je rozdiel oproti inym stranam? Ako ich program uskodi Slovensku?
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Simecka nie je leader, nema prirodzenu autoritu a charizmu, nema retoricke schopnosti. Slaby tah na branku, zakomplexovanost. To je obrovsky hendikep pre politika, co je viac potrebne ako odborne znalosti(odbornikov si zozenies)
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Príspevok od používateľa Glogol »

Adammd napísal: St 29 01, 2025 9:17 am Simecka nie je leader, nema prirodzenu autoritu a charizmu, nema retoricke schopnosti. Slaby tah na branku, zakomplexovanost. To je obrovsky hendikep pre politika, co je viac potrebne ako odborne znalosti(odbornikov si zozenies)
Je to sice pravda ale len pre beznych ludi. Ludia, co sa v zivote stretli s nic nerobiacimi a neschonymi kecajucicimi klamarnmi manazemi a na druhej strane s introvertnymi ale sikovnymi ludmi co ked nieco sice ticho a skromne povedali ale malo to hlavu aj patu - maju iny pohlad na ludi. Politici co sa snazia byt stredobodom vesmiru, kazdy den na prvom mieste v mediach ma uz unavuju. Pre mna bol Odor idealny. Tichy a nenapadny, Ale hej suhlas ze idealny by bol charakterny charizmaticky retoricky leader - uz len takeho na slovensku najst. Ale aj momentalne mi staci aj vrece zemiakov.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
patrik.z
Silver Member *

Adammd napísal: St 29 01, 2025 9:17 am Simecka nie je leader, nema prirodzenu autoritu a charizmu, nema retoricke schopnosti. Slaby tah na branku, zakomplexovanost. To je obrovsky hendikep pre politika, co je viac potrebne ako odborne znalosti(odbornikov si zozenies)
S tym, ze ide viac ako odborne znalosti suhlasim, dokonca si to myslim aj priamo o ministerskych poziciach (tam je odbornost sice velmi dolezita, na niektorych aj prvorada, ale nie postacujuca).

Suhlasim aj o charizme, s retorickymi schopnostami menej, aj ked je pravda, ze na takeho Fica sa nechyta. Ale Ficova ci Matovicova charizma z nich nerobia kvalitnejsich lidrov. Prave naopak by som povedal. A tiez by som povedal, ze su ovela viac zakomplexovani.

Nie je to clovek, ktoreho by som si na premiera vysnival, ale pri tej konkurencii? Ved ak dostane podporu, nech s nou nalozi ako vie a volici mu to zrataju. Aspon pri nom vies, ze ich neopije rozkom, ako nasi doterajsi charizmaticki premieri - Meciar, Dzurinda, Fico, Matovic.

Je to mozno hendikep v suboji o volica, ale napriek tomu hendikepu ma vysoku podporu, tak vysoku, ze sa tu o nom bavime ako o moznom premierovi. Vyssiu ako zbieralo SDK (koalicia, v ktorej bolo aj KDH) ci SDKU, dokonca aj v tradicnych krestanskych bastach ako Dolny Kubin.

To je presne to, o com hovorim. Ten pol miliona ludi, co PS volili, to nie su iba mimovladkari a neomarxisti, ako sa to tu ci v Standarde prezentuje. Su to prevazne obycajni a normalni ludia, ktori chcu nieco ine od politiky, nez dostavame poslednych 30 rokov - kliky, klientelizmus, gauneri, suflikanti, vulgarizmus, extremisticky a nasilnicky slovnik, charizmaticki otcovia naroda a populisticke rozhadzovanie buducnosti. Nie je to pol miliona kavickarov, ktori chcu tranzicie na vrtulniky pre predpubertalne deti, ako to prezentuje Fico a spol.
Truncus
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
Has thanked: 88 times
Been thanked: 104 times

Príspevok od používateľa Truncus »

patrik.z napísal: St 29 01, 2025 9:03 am
A teraz na to prosim podme naopak. Som zvedavy na tvoj nazor na PS - cim sa "skutocne" zivia? A v com je rozdiel oproti inym stranam? Ako ich program uskodi Slovensku?
Ďakujem ti, že si napisal svoj názor a vyzerá to, že úprimne, ako si mysliš a to si cením. Napísať moj názor ?
Ja sa už moc do debaty o politike nezapájam, lebo to pokladám za stratu času. A myslím si, že moj pohľad ako vidím politiku a ekonomiku v rámci SR a aj v širších súvislostiach by mnohým rozbil ich mentálny svet a neboli by nadšení a pochybujem, že by súhlasili a možno aj vrátane Jugglera. A to nie som ani volič Fica.
Život ma naučil, aby som stratil aj posledné zbytky naivnosti.

Takže to radšej nechám tak. Je tu dosť diskutujúcich, ktorých táto téma baví...
patrik.z
Silver Member *

Truncus napísal: St 29 01, 2025 10:40 am Napísať moj názor ?
Ja sa už moc do debaty o politike nezapájam, lebo to pokladám za stratu času.
Skoda, kedze predtym, ked som ja napisal, ze nevidim zmysel v diskusii, tak si pisal, ze bud nerozumiem, alebo sa vyhybam relevantnej odpovedi.

Ale v poriadku, mas pravo si nechat nazor pre seba. Aj tak sa asi zhodneme maximalne na tom, ze sa nezhodneme.
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 65 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Podla mna je uplne jedno, aky ma prejav politik, ide o to, ci kradne, alebo nekradne.
Vysledky su dolezitejsie, nez prejav.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 80 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Aj mna nazval Juggler progresivcom,co by mi ani tak nevadilo,aj ked nie som volic PS,ale viem,ze to mysli tak trochu dehonestujuco.Ale nevadi.Co sa tyka PS,aj ja si myslim,ze Simecka je slaby lider,ale tak niekde zacat musime,tak nech to skusia(v pripade vitazstva v buducich volbach)a uvidime ako to pojde im.Myslim,ze horsie to nebude.Hadam sa nebudeme bat LGBT temy.Ved aj teraz medzi nami ziju tito ludia a ani neviem ze existuju,takze tato tema je len na vyvolanie strachu a nenavisti.A 72 pohlavi snad netreba ani komentovat.Mne je v podstate jedno kto bude dalsi vladnut,iba nechcem Smerohlas,kedze za tie roky sa uz prejavili dost.
Vadia mi ich kauzy,predrazene tendre,korupcne kauzy.Vadia mi dozivotne renty,lietanie vladnym specialom na sportove podujatia,vadia mi prepusteni odsudeni zlocinci,premlcane skutky,znizene trestne sadzby za ekonomicke a korupcne ciny.Vadi mi ze v case konsolidacie vzniklo ministerstvo sportu,ktore mohlo este pockat.Rodicia prosia ludi o 2% aby pomohli svojim chorym detom a niekto si priklepne 100% zvysenie platu,renty atd.
Radsej si priplatim za vsetko co prinesie konsolidacia,ked budem vediet,ze sa statne peniaze nerozkradju a ze ta konsolidacia ma zmysel.
dusantt
Platinum Member ***

Tak na vladu neplati "dochodkova inflacia", tam lietaju ine percenta :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
nevedzgdo
Active Member
Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
Has thanked: 73 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa nevedzgdo »

Max100 napísal: St 29 01, 2025 6:14 pm Aj mna nazval Juggler progresivcom,co by mi ani tak nevadilo, aj ked nie som volic PS,ale viem,ze to mysli tak trochu dehonestujuco. Ale nevadi.
Horšie je, že to nevadí adminovi.

Alebo tak, ako nevidí hrozbu straty demokracie, nevidí ani Jugglerove vysmievanie sa, provokovanie a nálepkovanie?

A že to myslí dehonestujúco, to je jasné. Veľká časť ľudí na Slovensku používa označenie "progresívec" ako nadávku.

S týmto jeho nálepkovaním je podobný Ficovi. Tak ako má Fico najviac plné ústa rečí o zastavení šírenia nenávisti, tak ich má Juggler plné o tom aké je hrozné keď niekto nálepkuje.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 80 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Ale na druhej strane to berme tak,ze toto forum je primarne investicne.Temy o politike nas rozdeluju.Ale co sa tyka investicnych tem mi Juggler vzdy pomohol,poradil ako vedel a radi vsetkym novym ako si tak vsimam.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

To sluzobne autá majú ťahlo na vozíky ? Štátny tajomník Štefan Kuffa mal pri svojej dopravnej nehode za služobným džípom vozík naložený drevom
dusantt
Platinum Member ***

Ved pockaj, teraz pridu s tym, ze musel ist na drevo, lebo ma nizky plat, a nema na plyn - zvysia si platy este viac.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

nevedzgdo napísal: St 29 01, 2025 9:00 pm A že to myslí dehonestujúco, to je jasné. Veľká časť ľudí na Slovensku používa označenie "progresívec" ako nadávku.
Z mojho pohladu bohuzial stale to je este prilis mala cast slovenskej populacie, ktora vnima "progresivcov" ako vlkov schovanych v ovcom ruchu. Arogantni dravci, ktori najlepsie ak si pojdu skusit urvat ich kus blahobytu radsej niekde "na zapad". Lenze tam narazia na sebe podobnych - a to sa im nehodi. Radsej by osklbali a vyuzili beznych Slovakov.
patrik.z
Silver Member *

jaroslav80 napísal: St 29 01, 2025 10:29 pm
nevedzgdo napísal: St 29 01, 2025 9:00 pm A že to myslí dehonestujúco, to je jasné. Veľká časť ľudí na Slovensku používa označenie "progresívec" ako nadávku.
Z mojho pohladu bohuzial stale to je este prilis mala cast slovenskej populacie, ktora vnima "progresivcov" ako vlkov schovanych v ovcom ruchu. Arogantni dravci, ktori najlepsie ak si pojdu skusit urvat ich kus blahobytu radsej niekde "na zapad". Lenze tam narazia na sebe podobnych - a to sa im nehodi. Radsej by osklbali a vyuzili beznych Slovakov.
Podla mna nie progresivci su ti, co osklbavaju a vyuzivaju beznych Slovakov.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Absolútne nič sa nemení. Patová situácia. Koalícia 75 hlasov.
V prípade predčasných volieb by opozícia mala s Matovičom 75 hlasov.
Prílohy
ako 1 24.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

patrik.z napísal: St 29 01, 2025 10:33 pm Podla mna nie progresivci su ti, co osklbavaju a vyuzivaju beznych Slovakov.
Tak si poloz otazku, kto zdevastoval zivotnu uroven beznych Ukrajincov viac - ci Janukovic alebo Poroshenko+Zelensky. Nieco podobne sa deje aj na SK, akurat v menej vyraznej miere. Sluzenim Anglosasom a prihravanim im najlukrativnejsich zakazok (JEDINE IM) - priklad predrazene vakciny, vojenska technika a najnovsie PLYN - su bezni Slovaci okradani podobne vela ako rozkradackami Ficovych lokalnych kumpanov.
Ako odovodnis, ze zmluvy o cenach zapadnych vakcin museli byt utajene? Mali natolko vyhodnu cenu, ze museli byt utajene lebo by sme to od stastia neuniesli? Alebo skor preto, lebo by v porovnani s konkurenciou neobstali? Podobne predrazene americke zbrane a plyn?
JUGGLER napísal: Št 30 01, 2025 12:58 am Absolútne nič sa nemení. Patová situácia. Koalícia 75 hlasov.
V prípade predčasných volieb by opozícia mala s Matovičom 75 hlasov.
Prieskum pre TV JOJ 24 vykonany agenturou AKO.
Ak Slovakom este nestacilo nakolko sa tieto prieskumy zdiskreditovali pocas poslednych dvoch volieb (parlamentne, prezidentske); tak potom uz Slovakom nepomoze nic.

Kazdy z tychto prieskumov by mal mat zaroven uvedeny, nakolko sa jeho odhady odlisovali od realnych vysledkov a na aku stranu. Samozrejme na stranu PS v drvivej vacsine. SMERaci nastastie zatial este nevyhadzuju peniaze na jalove prieskumy do masmedii. To je specialitka progresivcov - hecovat sa retazou 10 vitaznych prieskumov a potom realne prehrat.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Neviem ako mozu progresivci oskbavat slovakov ked z poslednych 16 rokov bol 13 rokov pri koryte Smer a progresivci nula. Tak neviem kto za ten marazmus tu moze. Stale niekto iny len nie ja.
nevedzgdo
Active Member

Radičová: Demokratický dom sa nám rúca pred očami
https://www.youtube.com/watch?v=q7B_axldvMg
dusantt
Platinum Member ***

Matovic bol opakom Fica, nie?
Kde su ti ludia, ktori hlasali, ze "bude lepsie, lebo Fico" ?
Vladol Matovic rozumne, usporne, zlepsilo sa na Slovensku?

Ak sa tu stretneme za X rokov, dajme tomu ze bude zvolene PS, pridu sem naspat aj volici PS, ktori teraz tvrdia, ze nebude sa kradnut a "bude lepsie" ?

PS: toto nie je hejt voci ziadnej politickej strane, ani obcanovi ktory ma pravo volit kohokolvek, toto je tradicna, zakladna, defaultna (predvolena, standardna) otazka ktora mieri a cieli na princip a nie na konktrenych ludi a strany.

Otazka by mohla zniet aj takto "za ktoreho politika date ruku do ohna?" ale mohla by byt vniman az prilis provokavne, ale pointa otazky je - ak uz tvrdis, ze ten a tamten dostihovy kon vyhra pretek, tak na neho aj stav nejake skutocne peniaze, aby to malo urcitu vaznu vahu. (put your money where your mouth is preklad: dokaz to cinom, alebo daj tomu skutocnu podporu).

Pretoze aj ja mozem hlasat,a j uprimne, ze tento a tamten politik bude dobry, dam mu moj hlas, mal by si mu dat aj tvoj hlas, a podobne. A ked zlyha a bude kradnut, priznam sa, ze som pochybil a naletel mu? Alebo zalezi to od skody, ktoru mne konkretne napacha? Pretoze kazdy politik pacha skodu odlisne na odlisnej skupine obcanov (niekedo to schyta dochodca, inokedy podnikatel, alebo zamestnanec).

Kedy to schyta obcan, ktory ma dostatok moznosti a schopnosti sa politikom vyhnut? Napriklad mu nevadi navysenie DPH, pretoze ma dost penazi (obrazne povedane milionar), alebo mu nevadi zvysenie dani, pretoze zakaznici to zaplatia (napr potravinove retazce), alebo mu nevadi, ze odvody sa rozkradaju, pretoze ma dost penazi na sukromne ambulancie, a o dochodok sa tiez bat nemusi.

Mne toto cele pripomina stolickovy tanec, resp tanec okolo stoliciek, kde je vzdy o 1 stolicku menej ako hracov, cize ak prestane hudba hrat, jeden tanecnik sa neposadi :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
nevedzgdo
Active Member

dusantt napísal: Št 30 01, 2025 10:50 am Matovic bol opakom Fica, nie?
Nie.
Je z toho istého cesta.

Matovič je tiež podobný práskač bičom, preto sa páčil ľuďom. Mečiar, Fico, Matovič... ich politika je o populizme, šírení nenávisti a hľadaní nepriateľa.
Po tomto type politika bude dopyt len narastať. Fašisti majú dvere otvorené.

Fico urobí všetko preto, aby zostal pri moci. Nebude mať problém urobiť špinavé ťahy. Keby po čase padla Ficova vláda, je vysoko pravdepodobné, že po ňom prídu ešte horší. Tak ako Matovič vydláždil cestu Ficovi, Fico teraz dláždi cestu fašistom.

Bombic je už na Slovensku, včera ho pustili, dokonca ani náramok nemusí nosiť.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

jaroslav80 napísal: Št 30 01, 2025 9:03 am Tak si poloz otazku, kto zdevastoval zivotnu uroven beznych Ukrajincov viac - ci Janukovic alebo Poroshenko+Zelensky. Nieco podobne sa deje aj na SK, akurat v menej vyraznej miere. Sluzenim Anglosasom a prihravanim im najlukrativnejsich zakazok (JEDINE IM) - priklad predrazene vakciny, vojenska technika a najnovsie PLYN - su bezni Slovaci okradani podobne vela ako rozkradackami Ficovych lokalnych kumpanov.
jaroslav80: Odpoved na otazku je prosta, komunisti. Zial nas pan premier je v podstate tiez komunista (len prezliekol kabat, pod nim stale to iste telo ). Hanba nam vsetkym, ze za desatrocia tu nie je politik, ktory ho vie poslat tam kam patri. Hold na demokraciu je asi par desiatok rokov este malo :(
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Slovensko bolo pod nadvladou ZSSR 40 rokov. Nasledovalo 35 rokov "demokracie" a totalnej svetovej hegemonie USA. Cize vyhovarat sa, ze za vsetko moze ZSSR, komunisti a podobne je z mojho pohladu dost trapne.
Chodievam dost casto aj na zapad a oproti tomu, co som tam videl pred 20 rokmi to nie je ziadna slava ani tam. Skor to tam zacina stale viac pripominat smetisko. A tam nadvladu ZSSR nemali, ale samozrejme aj tam sa mozu vyhovarat, ze za vsetku ich neschopnost moze ZSSR, Putin alebo mozno este car Alexander...

Kauza nasej europskej vladkyne van der Leyenovej ohladom vakcin od zapadnych firiem s prehladom dosahuje urovne podvodov "komunistu Fica".
Zlodejske kauzy demokratov Bidenovcov na Ukrajine su este extremnejsie. Tiez za to mozu asi komunisti spred 50 rokov.
dusantt
Platinum Member ***

Slovaci mali velmi silnu narodnu hrdost, aj to bol dovod rozpadnutia CSR.
No, ci by sme dopadli lepsie spolu, bez ropzadu, uz necham na fantaziu kazdeho z nas :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
dusantt
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Št 30 01, 2025 11:22 am Chodievam dost casto aj na zapad a oproti tomu, co som tam videl pred 20 rokmi to nie je ziadna slava ani tam. Skor to tam zacina stale viac pripominat smetisko.
Ono nie je zapad ako zapad, Vseobecne mam pocit, ze zapad sa da delit na chudobny a bohaty, tak ako Slovensko (hlavne mesto, krajske mesta, a potom dediny). Urcite regionu zapadu, obzvlast turisticke, nemaju radi turistov, pretoze im krivia ceny byvania do takej miery, ze miestny obcan nema sancu dosiahnut na vlastne byvanie. A kde je vela ludi, tam je vela smeti. Pokial sa nejedna o malo miest kde su za to vysoke tresty. Turizmus ochabne a potom zostane kopec panelakov vo vystavbe. Nici sa priroda na ukor hotelov, a podobne. Ale my tomu vieme dat nazov "ekonomicky pokrok". Dolezite je si uvedomit, ze vsetko treba robit s mierou.

Este na margo zapadu, kamos v Nemecku je v podnajme, 560 najom + 97eur elektrina + 240eur plyn + 50eur voda. 65m2 , Lipsko.
Energie mu isli hore na 3 nasobok po 2022.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
patrik.z
Silver Member *

dusantt napísal: Št 30 01, 2025 10:50 am Matovic bol opakom Fica, nie?
Kde su ti ludia, ktori hlasali, ze "bude lepsie, lebo Fico" ?
Vladol Matovic rozumne, usporne, zlepsilo sa na Slovensku?

Ak sa tu stretneme za X rokov, dajme tomu ze bude zvolene PS, pridu sem naspat aj volici PS, ktori teraz tvrdia, ze nebude sa kradnut a "bude lepsie" ?

PS: toto nie je hejt voci ziadnej politickej strane, ani obcanovi ktory ma pravo volit kohokolvek, toto je tradicna, zakladna, defaultna (predvolena, standardna) otazka ktora mieri a cieli na princip a nie na konktrenych ludi a strany.

Otazka by mohla zniet aj takto "za ktoreho politika date ruku do ohna?" ale mohla by byt vniman az prilis provokavne, ale pointa otazky je - ak uz tvrdis, ze ten a tamten dostihovy kon vyhra pretek, tak na neho aj stav nejake skutocne peniaze, aby to malo urcitu vaznu vahu. (put your money where your mouth is preklad: dokaz to cinom, alebo daj tomu skutocnu podporu).

Pretoze aj ja mozem hlasat,a j uprimne, ze tento a tamten politik bude dobry, dam mu moj hlas, mal by si mu dat aj tvoj hlas, a podobne. A ked zlyha a bude kradnut, priznam sa, ze som pochybil a naletel mu? Alebo zalezi to od skody, ktoru mne konkretne napacha? Pretoze kazdy politik pacha skodu odlisne na odlisnej skupine obcanov (niekedo to schyta dochodca, inokedy podnikatel, alebo zamestnanec).

Preco by si mal za niekoho davat ruku do ohna? Preco by to ktokolvek robil za akehokolvek politika? Preco sa tvaris, ze je to dichotomia medzi politickou apatiou a davanim ruky do ohna a evangelizaciou? To, ze niekoho volis, a aj sa k tej volbe priznas, neznamena, ze za toho cloveka rucis a ze vies odhalit jeho vnutorne motivacie. Volic si vybera z obmedzenej ponuky, a zakonite nikdy nebude ziadna strana svojim kompletnym zlozenim usita na mieru jednotlivcovi. Toto je prave typ zmyslania, ktory nas (a nielen Slovensko) dostal sem, kde sme. Kmenovite zmyslanie, stotoznovanie politickych preferencii s identitou. Pozdravujem tych, ktori to tu urcite nerobia s nalepkami "progresivnych neomarxistov". A plati to aj na opacny tabor, ale to je omnoho vacsi problem v US ci zapadnej Europe ako u nas. Ked niekoho volim, musim suhlasit s celym jeho programom a nemozem vybocit z kultu a ideologickej linie. A samozrejme nemoze chybat projekcia toho isteho do nazorovych oponentov.
dusantt napísal: Št 30 01, 2025 10:50 am Kedy to schyta obcan, ktory ma dostatok moznosti a schopnosti sa politikom vyhnut? Napriklad mu nevadi navysenie DPH, pretoze ma dost penazi (obrazne povedane milionar), alebo mu nevadi zvysenie dani, pretoze zakaznici to zaplatia (napr potravinove retazce), alebo mu nevadi, ze odvody sa rozkradaju, pretoze ma dost penazi na sukromne ambulancie, a o dochodok sa tiez bat nemusi.

Mne toto cele pripomina stolickovy tanec, resp tanec okolo stoliciek, kde je vzdy o 1 stolicku menej ako hracov, cize ak prestane hudba hrat, jeden tanecnik sa neposadi :)
Kto je ten myticky obcan, ktoreho sa to netyka? Ktoreho sa nedotykaju ziadne politicke rozhodnutia? Miera zdanenia, regulacie, ceny, zakazy, prava, byrokracia? Kde byva? Kolko zaraba? Ako zaraba? Aky ma majetok, v com ho ma? Kolko ma rokov?

Moj dlhodoby ciel je zariadit sa tak, aby som bol financne nezavisly a to nielen od politiky. Napriek tomu, nikdy sa od vonkajsieho sveta neizolujes uplne. Navysenie DPH ta sice nemusi ovplyvnit tak, ze budes musiet posledny tyzden pred vyplatou natierat tensiu vrstvu masla, ale spomali to ekonomiku. Ak podnikas, mas nejake aktiva (co asi clovek v takomto scenari ma), tak to tvoje vynosy ovplyvni. Ved si len pozri, ako velmi vrstve vrchneho promile zalezi na politickom vyvoji. Ak nemas taky majetok, aby si bol financne nezavisly, tak ta to ovplyvnuje. A ak taky majetok mas, tak to ovplyvnuje tvoje vynosy. A ludia s vysokym majetkom sa k nemu nedostanu tak, ze im je jedno, ake maju vynosy (ak teda neratame zbohatlickych dedicov a podobne typy).

Ovplyvni to kvalitu a dostupnost sluzieb a tovarov, lebo sluzby, ktore vyuzivas, a tovar, ktory kupujes bude vyuzivat a kupovat menej ludi. Ved aj tie sukromne ambulancie nemusia prezit hociaku hospodarsku krizu, alebo ju mozu prezit, ale tak, ze budu dostupne pre 1% populacie. Alebo aj menej.

A samozrejme otazka dostupnosti zdravotnej starostlivosti je tiez politicka. Ak sa dnes neinvestuje do vzdelavania zdravotnikov, kto bude prevadzkovat tie sukromne ambulancie, ked dnesni lekari v dochodkovom veku nebudu liecit? To nie je len tak, ze predsa to niekto bude robit a ja si to len zaplatim. Ak verejne zdravotnictvo skolabuje, sukromny sektor to nemusi uniest.

Myslis si, ze potravinovy retazec moze neobmedzene zvysovat ceny? A ze zakaznici maju bezodne penazenky, a oni si nakupia stale rovnako, bez ohladu na stupanie cien? Hej, velkopodnikatelia su spravidla presne ti, co sa do politiky nestrkaju vobec :D

Ludia s tymto apatickym postojom k politike podla mna povazuju mnohe veci, ktore nie su samozrejmostou ani len novodobych dejin za samozrejmosti.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Cize vyhovarat sa, ze za vsetko moze ZSSR, komunisti a podobne je z mojho pohladu dost trapne.

Z tvojho pohladu moze byt , mas iny nazor ako ja . Nakoniec ja som so svojim nazorom v mensine, ked si slovaci zvolia do svojho cela stale byvaleho komunistu. Ja som len konstatoval prosty fakt.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

patrik.z napísal: Št 30 01, 2025 1:04 pm Navysenie DPH ta sice nemusi ovplyvnit tak, ze budes musiet posledny tyzden pred vyplatou natierat tensiu vrstvu masla, ale spomali to ekonomiku.
(...)
A samozrejme otazka dostupnosti zdravotnej starostlivosti je tiez politicka. Ak sa dnes neinvestuje do vzdelavania zdravotnikov, kto bude prevadzkovat tie sukromne ambulancie, ked dnesni lekari v dochodkovom veku nebudu liecit?
Navysenie DPH, nedostatok penazi v zdravotnictve ... Giganticke ekonomicke problemy totiz sposobili PROGRESIVCI s ich agendou od roku 2010 "ist rozsirovat nase NATO imperium na Ukrajinu".
Nulandova priznala, ze uz pred Kyjevskym Majdanom (pred rokom 2014) naliali USA na podvratnu cinnost na Ukrajine 5 miliard USD.
Nasledne EU a USA naliala 200 miliard USD na vyzbrojovanie a platenie Zelenskeho armady a aktualne je cely ukrajinsky statny aparat plateny z penazi EU a USA. Cize obrovskou dierou nam vytekaju peniaze v uplne nezmyselnej vojne. Dalej zapocitajme giganticke skody v samotnej Ukrajine, ktore tu vobec nemuseli byt. Dalej kolko stoviek miliard rocne EU plati za ten objem plynu, ktory dovtedy kupovala z plynovodov z Ruska.
Do roku 2013 some o Ukrajine v podstate ani nepoculi a EU si zila v pohode a v bavlnke. Teraz Progresivci maju plne usta kolabujucej ekonomiky - ale to, ze za zakladnym dovodom, preco ta ekonomika (a nasledne teda aj verejny sektor) kolabuje, ze za nim stoja prave oni, to zamlcuju. Za vzplanutim a udrziavanim ukrajiskej vojny stoja praveze progresivci z EU, ziadni lokalni zlodejickovia SMERackeho typu, ktori si hladia aby si akurat mali co rozkradnut v ich minikrajinke.

Cize darmo sa tu bavime, ze Fico rozkradne tam a onam par desiatok milionov EUR ... ked vdaka progresivcom stracame v EU nezmyselne stovky miliard EUR. Darmo progresivci vyplakavaju, ze Fico sposobuje Slovensku kaslik, ked progresivci od 2010 usilovne pracuju na rakovine pre celu Europu - na ukrajinskej vojne. Ti slavni odbornici typu Miklos, Odor, Dzurinda, Heger, Caputova, Nad, Korcok, Simecka - za ktorych by clovek, ktory vie spocitat 2+2 ani pat halierov nedal.

Za to, ake ekonomicke problemy PROGRESIVCI v EU sposobili (a nadalej sposobuju !!) ich zahranicnou politikou od roku 2010 vo forme vytvarania a eskalacie konfliktu na Ukrajine az do sucasneho katastrofalneho stavu, by mali byt zalezeni v tej najtmavsej diere a ani nufak odtial nevystrkovat. A nie ze hrat sa tu na ekonomickych kuzelnikov.
Kedy uz bude konecne vyvedena politicka zodpovednost a budu individualne a prikladne potrestani za to, co sposobili?
sablatura
Dátum registrácie: Ne 17 07, 2011 10:06 am
Has thanked: 90 times
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa sablatura »

jaroslav80 : ty keď otvoríš chladničku, v akom poradí ti vyskakujú :
- Ursula von der Leyen
- Biden
- Šimečka
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
patrik.z
Silver Member *

sablatura napísal: Št 30 01, 2025 3:17 pm jaroslav80 : ty keď otvoríš chladničku, v akom poradí ti vyskakujú :
- Ursula von der Leyen
- Biden
- Šimečka
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Az po Zelenskom :)
dusantt
Platinum Member ***

Kto je ten myticky obcan, ktoreho sa to netyka? Ktoreho sa nedotykaju ziadne politicke rozhodnutia? Miera zdanenia, regulacie, ceny, zakazy, prava, byrokracia? Kde byva? Kolko zaraba? Ako zaraba? Aky ma majetok, v com ho ma? Kolko ma rokov?
jeden kamos sa tak vyjadril, jemu je to jedno, skusim odpovedat na otazky. byva v Bratislave, nezaraba, len sa mu zhodnocuju nehnutelnosti, zopar milinov, nie nad 10, este neoslavil ani 40 rokov. Jeho spoluziak je na tom podobne. A dalsi tiez.. Nie je ich tak malo, ako sa snazia ludia vykreslit, hybu sa normalne, po ulici, atd, a tera nepisem o ziadnych gorilach, politicky exponovanych osobach a podobne.. Len sa poriadne zviezli na nehnutelnostiach, urobili tak 300-500% obycajnym drzanim.

Myslis si, ze potravinovy retazec moze neobmedzene zvysovat ceny?
ano, moze, pretoze ludia budu jest, musia jest. su rukojemnici svojho zaludka.
Okrem toho, ludia predali zahradky developerom a vsade stoja domceky.

Takyto clovek uplne kasle na politiku, dane a DPH, myslis ze sa bude stresovat, ci zarobi v dany rok 250, alebo 270 tisic ? :)
Kaslal by aj na dan z nehnutelnosti, najomnik zaplati.

Naopak, co poznam ludi, najviac sa do politiky zapajaju ludia, ktori naozaj pocitia aj tu najmensiu zmenu, dochodci, pracujuci s platom do 2-3 tisic eur napriklad. Ale netvrdim, ze toto je pravidlo, len moje obmedzene pozorovanie okolia. Podla mna toto je ako s alkoholom za volantom, tresty su prisne, relativne aj funguju, ale vzdy sa najde niekto, kto to riskne. Proste ludom je to jedno, je im snad uplne vsetko jedno.

Ak by toto ludom skutocne vadilo, boli by v uliciach, ale nie tak, ako to vidime dnes, to je prd vo vetre, 10-20-30tisic ludi, to je nic. Aj by som zacal rozmyslat, ako by sa dalo dostat do aspon hlavneho mesta tak 200-300tisic dospelych ludi, ale potom si uvedomim, ze nie som milionar, nemam kam utiect. len pripominam, ze v budapesti vyslo do ulic 100 tisic ludi (ano, je ich 2x viac ako nas, treba to zohladnit), len za smiesnu dan z internetu, tusim do 2,50eur mesacne to bolo. pan Orban okamzite stiahol chvost a dan nepresla. Protest musi byt v krvi, v DNA, v historii, Slovaci ho podla mna nemaju.

Mam aj urcitu teoriu, preco je to tu tak, ale samozrejme nepodlozenu.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Št 30 01, 2025 11:22 am Chodievam dost casto aj na zapad a oproti tomu, co som tam videl pred 20 rokmi ...
Aj tu sa to progresívne mení:

Pred 20 rokmi 1 mája 2004, keď sme vstúpili do EU:
https://domov.sme.sk/c/1480922/euroskep ... ii-eu.html

BRATISLAVA 1. mája (SITA) -

Menej ako dve desiatky euroskeptikov sa dnes v Bratislave zúčastnilo na prvomájovom sprievode "S Európskou úniou na večné časy a nikdy inak!".

Pokojná demonštrácia, ktorá odštartovala pred prezidentských palácom na Hodžovom námestí sa niesla v duchu recesie a hesiel ako - "Bruselský úradník - náš vzor!", "Komisári všetkých krajín, spojte sa!" ale aj výzvy - "Za európsky zakrivené banány".

Účastníci akcie, ktorú pripravila Občianska konzervatívna strana (OKS) a Mladí konzervatívci sa krátko pred 9:30 presunuli pred budovu Národnej rady SR na Župnom námestí, kde od desiatej hodiny začal zasadať Národný konvent o Európskej únii (EÚ).
Okrem transparentov s výzvami a portrétmi predstaviteľov únie vyjadrovali svoj postoj aj občasným skandovaním hesiel ako "Prodi na hrad!" či "Nech žije Günter!".

Ako pre agentúru SITA povedal spoluorganizátor akcie - Ondrej Dostál z OKS, niektorí z účastníkov sprievodu, ktorí sú členmi Národného konventu, išli aj na jeho zasadnutie, kde chcú upozorniť, že EÚ nevnímajú tak eurooptimisticky ako zvyšok konventu.

Podľa Dostála chceli dnešnou akciou verejnosť upozorniť, že v EÚ vidia mnohé črty podobné predchádzajúcemu režimu na Slovensku.
Únia sa "mení na byrokratickú mašinériu, ktorá zasahuje do životov ľudí, do hospodárstva a mnoho krát mu škodí", tvrdí Dostál.
Podľa neho sú totiž aj na Slovensku ľudia, čo si myslia, že súčasnú podobu fungovania únie treba zmeniť.
EÚ sa stále viac mení z priestoru slobody na "priestor socialistických regulácii,"
dodal O. Dostál.

Agentúra SITA

P.S. Nuž a dnes, ked sa EU potápa ten istý Dostál (SaS) .... odpoveď nech si každý urobí sám...

Tomu neuveríš. To je život... (ked Fico bol mladý komunista, Dostál ospevoval režim ako zväzák...môžem dať i citáty komunistických novín...)
Ale nejde o to. Nejde mi o politikov. Ide o to, že keď teraz poučujú a kričia na námestí, že nič tým sráčom netreba veriť...
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Št 30 01, 2025 7:50 pm Ale nejde o to. Nejde mi o politikov. Ide o to, že keď teraz poučujú a kričia na námestí, že nič tým sráčom netreba veriť...
Zakladom je, ze dva roky vytvarali mantru, ako vyzbroja Zelenskeho a vytlacia rusku armadu z Krymu, Donbasu a Zelensky este bluznil o nejakom "bezpecnostnom koridore" ktory si zaberie z ruskeho uzemia.
Za ich dementnu mantru zaplatilo pol miliona produktivnych ludi uplne zbytocne zmrzacenim na zvysok zivota a mnohi z nich zivotom. Materialne skody na Ukrajine dosiahli stovky miliard EUR. NATO staty utopili na Ukrajine 200 miliard EUR. Rusi ziskali 100 km siroky pozemny most na Krym a k ustiu Dnepra do mora. Ukrajinci prisli o daleko viac uzemia, nez kolko mali strateneho v 2021 a kazdym dnom stracaju dalsie dediny a mesta. Putin odprezentoval celemu NATO, ze este aj v strategickej raketovej technike su znacne pozadu. Ekonomicke straty pre EU v nakupovani nasobne drahsich energii z inych zdrojov nez z Ruska su dalsie stovky miliard EUR rocne. Komplikacie spojene s chaosom okolo milionov ukrajinskych utecencov v EU su dalsie utopene desiatky miliard EUR rocne.
"Progresivni" vodcovia by mali byt zoradeni do radu a postaveni pred sud a nasledne odoslani za mreze, alebo minimalne by mali mat znacne zredukovane majetky - a nie ze hulakat na namestiach.
Joooj, Ficovci tamto spinavo rozkradli nejake miliony EUR a tamto dalsie nejake miliony EUR. Hrooozne sa tu vsetci bojime a pojdeme viest partizansku vojnu do Karpat a Tatier zato ze vy ste vyliezli z kaviarne alebo "z posilky" na namestie v Bratislave.

USA sa zacina obavat, ze odplata za odpalenie NordStream sa im moze riadne vypomstit. Ked uz otvorili pandorinu skrinku nicenia strategickej civilnej infrastruktury.
https://www.reuters.com/world/americas/ ... 025-01-30/
Rubio warns of risk of China shutting down Panama Canal in any conflict.
Pri Trumpovom zbrojeni na zabranie Panamy si treba denno-denne pripominat, ze taku formu terorizmu voci civilnej infrastrukture, aku si USA dovolilo voci NordStream sme na svete mali naposledy ked im Arabi civilnymi lietadlami zhodili dvojicky.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Šéfka protestov nevie, že SR vstúpila do EU cez referendum a že môže z EU vystúpiť len cez referendum.
Vysvetluje, že nás táto vláda vyvádza z EU a že sa k tomu musíme postaviť čelom, lebo je to veľmi nebezpečné..

To si nevymyslíš. To je život. :)

1 a pol minúty videa z relácie s Pavlom Bielikom spred 2 dní:
https://www.facebook.com/dennikstandard ... cale=sk_SK
pafe
Active Member
Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 83 times

Príspevok od používateľa pafe »

dnes v ke krasnych 20tis...hranolova pecen dostane tento vikend poriadne zabrat a to je dobre :beer:
nevedzgdo
Active Member

JUGGLER napísal: Pi 07 02, 2025 10:12 pm Šéfka protestov nevie, že SR vstúpila do EU cez referendum a že môže z EU vystúpiť len cez referendum.
Vysvetluje, že nás táto vláda vyvádza z EU a že sa k tomu musíme postaviť čelom, lebo je to veľmi nebezpečné..

Jasné, tak ako si tu denne chŕlil množstvo príspevkov o tom, ako Putin drží slovo, že nenapadne Ukrajinu...

Ak by Slovensko porušovalo základné zásady EÚ, ako sú demokracia, ľudské práva, právny štát atď. tak sa sami odtiaľ vyautujeme.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Tak som prelomil lenivost a pohodlnost a pridal som sa k protestom ukrajinskych majdanistov a gruzinskych pucistov. Oproti arogantnym a vulgarnym smerackym zhromazdeniam to bolo dost nudne. Treba uznat ze drzi arogantnici su lepsi spikri ako nudni slusnaci ale nemenil by som. Tych arogantnych suverenov uz mam plne zuby.
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 161 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

nevedzgdo napísal: Pi 07 02, 2025 11:44 pm
JUGGLER napísal: Pi 07 02, 2025 10:12 pm Šéfka protestov nevie, že SR vstúpila do EU cez referendum a že môže z EU vystúpiť len cez referendum.

Jasné, tak ako si tu denne chŕlil množstvo príspevkov o tom, ako Putin drží slovo, že nenapadne Ukrajinu...

Ak by Slovensko porušovalo základné zásady EÚ, ako sú demokracia, ľudské práva, právny štát atď. tak sa sami odtiaľ vyautujeme.
Nechcem a ani som sa nechcel zapájať do diskusie ohľadom politiky...ale pokladám sa za realistu a človeka ktorý sa snaží vidieť veci také aké sú nech sú to veci aké kolvek rozdielne., a rovnako sa riadim týmto aj v politike. Čo je zle, hlúpe a blbé a až do očí bijúce nebudem obhajovať ani pri jednom spektre len preto že som volil alebo preferujem toho alebo onoho politika. Tu na fore rešpektujem každého s iným názorom ale pri jasných otázkach treba biť súdny a priznať keď sa stane niečo zle a neobhajovať t.z. "neobhájiteľné" a to si myslím sa tu deje od niektorých.

Pri tomto príspevku ktorý tu juggler dal podľa mňa každý súdny človek či liberál či sociálny demokrat musí minimálne sa pousmiať nad tou ženou,..pohoršiť sa čo za ľudia sú medzi nami a jasne odsúdiť takýchto ľudí ktorý nevedia základne veci a idú do médii alebo na námestie viesť protest alebo chcú dokonca viesť republiku. A nehnevajte sa niektorý tu na mňa namiesto týchto vecí tu vidím príspevok ktorý nebol vôbec komentár k tomu ..bol úplne o niečom inom a dokonca osobný a vôbec ani nespomenul tu ženu ktorá evidentne je mimo a nebola by dostať vôbec priestor vo verejnom živote.

Dám sem ešte jedno video...tiež podľa mňa pravdivé slová ..nie jeho názory ale pravdivé zhrnutie situácie s pred pár týždňov až mesiacov..a ak podľa niekoho tu klamal za tých 90s tak by som rád vedel v čom..nepokladám sa za najmúdrejšieho a preto sa rád nechám poučiť..ale nie reči o tom že som rusofil..proti liberál alebo že chcem ako fico zatiahnuť slovensko do temnoty..ale rád by som ako ako aj pri investovaní len fakty a podložené veci. ďakujem.
https://www.facebook.com/reel/557253953925258
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"