Nehnuteľnosť ako investícia

Nehnuteľnosti ako alternatíva k (ne)existujúcemu slovenskému akciovému trhu. Hypotekárne úvery - na bývanie aj investovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
stary gambler
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 56 times

Re: Nehnuteľnosť ako investícia

Príspevok od používateľa stary gambler »

Paly napísal: ↑Št 01 10, 2026 1:18 pm Ahojte, otázka pre tých čo máte "investičné nehnuteľnosti" a prišla vám výzva na doplnenie trvalého pobytu, aby bola udelená energopomoc.
Byt sa prenajíma ale nájomca tam nemá trvalý ani prechodný pobyt, ako to riešite? Alebo kašlete na energopomoc?
posledna veta v tvojom prispevku je spravna
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 69 times
Been thanked: 302 times

Re: Nehnuteľnosť ako investícia

Príspevok od používateľa miror »

Paly napísal: ↑Pi 02 10, 2026 11:03 am
MiBi napísal: ↑Št 01 10, 2026 2:04 pm Po skončení nájmu treba riešiť zrušenie trvalého pobytu a najomca moze odmietat spolupracovat pri odhlaseni. Dalsia vec, treba dat pozor, aby trvaly pobyt nevznikol nezaopatrenej osobe, lebo tam moze byt problem pri vypovedi.
Nechcem aby mal nájomník v byte trvalý pobyt. Pýtam sa, či to už niekto riešil, a ako. Či sa berie do úvahy ak by som si tam dal ja napr prechodný pobyt.. alebo nejaká iná možnosť.
Kašlal som na to. Ak by tam mal trvaly pobyt najomnik, tak energopomoc začne chodiť jemu, takto chodí mne. Aký zmysel by to malo ?Vyhrážajú sa, že v budúcnosti budú iné podmienky a nato to chcú vedieť, ale súčasné podmienky je lepšie tam papierovo nemať nájomníka.

V budúcnosti tá fraška menom "energopomoc" dúfam už nebude, keď tá zberba konečne odíde.

Za 4 mesiace mi nevedia povedať, na ktorý byt mi nedávajú energopomoc. Komunikujem cez Okresný úrad, cez slovensko.sk a chodia len všeobecné listy, že energopomoc mám. Ale keďže na každý byt chodí šek zvlásť, tak mi na nejaký nechodí ale nikto nevie na ktorý. Vôbec neevidujú v ich systéme pri mne adresy bytov a domov (pri všetkých odberných miestach mám adresu trvalého pobytu namiesto adresy toho miesta, aj keď to má byť adresa odberného miesta). Takže na jednej adrese mám nespočet elektrických prípojok, dokonca na rodinnom dome v zapadlej malej obci bez kanalizácie mám niekoľko centrálnych vykurovaní napojených - to je slovenský systém energopomoci.

Bordel nad bordel. Podľa úradníčky sú ľudia dennodenne tam, čo im nechodí pomoc - dôchodcom píšu, že majú dôchodok 2000€ mesačne a nemajú nárok, pritom býva sám vdovec a berie 550€ a také pikošky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nehnuteľnosti / Nemovitosti, Reality, Hypotekárne úvery"