Tomáš,
(asi uz zle vidim, tak si dam pauzu

)
Nieco som veru napisal, ale potom mi vyskocilo okno prihlasit sa, a firefox mi odoslal len citaciu. Ono to aj tak nevadi, len som chcel na pokusa reagovat, ze ta studia je z opacneho konca. Ja som pisal o "kolko % z ludi ktori za 20 rokov pisali na internet vyhrazky, ich aj splnilo" a ta studia je skor o tom, ze "vacsina co splnila, dala dopredu vediet". Pisal som aj, ze ak praucjem pri otvorenom okne, vela krat pocuvam "zabijem ta" ako niekto krici na niekoho ineho.. A nemam vedomost, ze by to splnil. Niekedy im nerozumiet (krcma nedaleko) a niekedy jasne rozumiet. To iste v bytovke, hadky, vyhrazky (od korony castejsie) - vrazdy sa nekonali, nastastie samozrejme. Nesnazim sa situaciu zlahcovat, ale mam pocit, ze takto media zbytocne upozornuju a siria paniku (resp motivuju inych!). Ako to video, ktore som poslal s tym udajnym hailovanim. Riesili by to interne, media by to nepropagovali, desiatky az stovky tisic ludi by o tom nevedelo, teraz o tom vedia, takze kto siri hailovanie? Ten kto hailoval, alebo ten kto z toho urobil senzaciu? Neviem, len sa pytam.
Kto sa nad tym seriozne zamysli, skusim to vysvetlit, su dva scenare
1. ten kto hailoval to myslel ako obycajny pozdrav, z uhla kameramana nevydareny..
- vidavam ludi takto sa zdravit, proste ruka hora ahoj cau, v rychlosti
2. v pripade, ak hailoval s umyslom...
Teraz si predstavme, ze najskor sa to riesi interne, bez youtube a medii a zdielania do svetom
1. vysvetli to, nic sa nedeje, upozornia ho, ze to zle vyzera
2. ak tam bol umysel, mozno ho zataji, ale toto je dolezite podla mna - nezverejni sa to, zostane to "v obyvacne", a hailovat v obyvacke trestne nie je (orpavte ma, ak sa mylim), pretoze to nikto nevidi, a ak jeho cielom bolo sirit hailovanie verejne, vdaka MEDIAM sa mu to PODARILO. Ale pytam sa, vsetkych, kto ma citaju, mal by gole ten politik na zverejnenie videa? Zverejnil by taky pozdrav? S napisom ze ahoj cau? Ja o tom silne pochybujem, lebo to uz by bolo prakticky nepriestrelne dokazatelne, ze islo o umysel.
Teraz zverejnuju videa o vyhrazkach (alebo nie? ja som to nevidel). Najde sa nejaky dalsi taky blbec, ktory to citi rovnako a len mu to posilni ego, ze "aha nie som sam, aj on, tak mozem aj ja"... Riesil by som to zrusenim videa, v takom zavaznom stave aj uctu, a predvolanim, zbytocne minat peniaze cez NAKU, taky clovek si podla mna zaspini trenky hned ako uvidi predvolanie, alebo mu zavolaju (ak ma slovnesku SIM na svoje meno).. Avsak chapem aj silove zlozky, nemaju cas a prostriedky riesit individualne kazdy hlupy pripad, no a PRETO mna zaujima ich MOTIV, PRECO a PRECO.. Aby sa mohla zaviest urcita vychova ludi...
Co som tam ale nenapisal je, to napisem teraz - drviva vacsina strelcov utoci v zone "no firearms" - a nie na policajne stanice, alebo politikov/prezidentov..
A co som tam este nepisal je, ze mna zaujima PRECO to dotycny pisal. To, ze ho teraz ideme lyncovat, to nepomoze zistit jeho motiv. Ci bol len metalne chory, alebo mu praskli nervy a inak vediet normalny zivot, alebo je skutocne nebezpecny.
PS: Mozno som z inej doby, ze nerozumiem preco niekto riesi svoju frustraciu nasilym, ci Putin, ci ten kto sa vyhraza - ja na to nemam dovod, nemam motiv a bol by som rad, ak by na to dovod nemal nikto z nas v celej Republike a na vsetky svetove strany.. Aj lekari casto riesia "preco ochorel" ale mna skor zaujima "preco neochorel" - z toho s ada tiez vela naucit. preco sme my tu, aspon dufam, neposielali vyhrazne videa na internet? V com sme ini ?