US burzy podporuju kopec prikazov. Ale aj tam su rozdiely medzi jednotlivymi burzami. EU burzy su v tomto pozadu.capitalcapital napísal: ↑Št 18 07, 2024 6:52 pm Ešte som v článkoch narazil na order type "MidPrice", ale pri štandardných európskych ETF ho nezobrazuje. Tipujem správne že ho IBKR ponúka len pri akciách na amerických burzách?
Interactive Brokers
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
andre
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 290 times
Re: Interactive Brokers
- Baba Jaga
- Gold Member **
- Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 126 times
FS o tebe dostane info od írskej FS ,že ti boli vyplatené úroky či už zdanené alebo nezdanené.Kesoman napísal: ↑Pi 19 07, 2024 8:50 am Skúšal niekto formulár "Form 8-3-6" pre daňového nerezidenta pre 0% WHT z Írska ?
Lebo podľa
https://www.ibkrguides.com/kb/article-4687.htm
by SK malo 0% po vyplnení a potvrdená tlačiva:
Uvažujem správne. že potom asi budem musieť odviesť SK zrážkovu 19% ? A čo viac upozorním na seba SK daňových výplaníkov ?
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
-
capitalcapital
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 86 times
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Už je to aktuálne. IB vyzýva klientov IBCE, aby podpísali dokumenty IBIE.
-
marxx
- Active Member
- Dátum registrácie: So 27 02, 2021 10:05 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 23 times
Buď 20% Irish WHT alebo na Slovensku 19%. Otázka znie, či Daňový úrad SR potvrdí Form 8-3-6, ktorý nie je v slovenskom jazyku. Ak nie, IBIE ponúka možnosť doručiť opečiatkované potvrdenie o daňovej rezidencii zo slovenského daňového úradu spolu s priloženým nepotvrdeným (ale vyplneným) Form 8-3-6.Kesoman napísal: ↑Pi 19 07, 2024 8:50 am Skúšal niekto formulár "Form 8-3-6" pre daňového nerezidenta pre 0% WHT z Írska ?
Lebo podľa
https://www.ibkrguides.com/kb/article-4687.htm
by SK malo 0% po vyplnení a potvrdená tlačiva:
Uvažujem správne. že potom asi budem musieť odviesť SK zrážkovu 19% ? A čo viac upozorním na seba SK daňových výplaníkov ?
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 165 times
Ide sa podla linku na /z povednej stranky
https://www.revenue.ie/en/tax-professio ... index.aspx
Takze bud 20 % alebo po dodani potvrdeneho tlaciva 0% strhnuta dan v pripade pripisanych urokov, ale potom bude musiet podat DP aj keby ziadne cenne papiere drzane menej ako 1 rok nepredaval inak by doslo ku krateniu dane.
https://www.revenue.ie/en/tax-professio ... index.aspx
Takze bud 20 % alebo po dodani potvrdeneho tlaciva 0% strhnuta dan v pripade pripisanych urokov, ale potom bude musiet podat DP aj keby ziadne cenne papiere drzane menej ako 1 rok nepredaval inak by doslo ku krateniu dane.
-
marxx
- Active Member
20% Irish WHT (zrážková daň) sa vzťahuje len na pripísané úroky z nezainvestovaných hotovostných zostatkov na účte. Teda v prípade IBIE, ak máte na účte viac ako 10,000 EUR/USD hotovosti v každom čase.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Osobne by som to nechal tak a potom podla rocneho vypisu vyhodnotil ci sa mi kvoli 1% vyplati riesit danove priznanie.
-Urok sa moze napocitat aj za 1 den ak sa vlozi vacsia ciastka.
-Za poziciavanie akcii sa tiez asi vyplaca urok/interest.
https://www.interactivebrokers.com/en/g ... e=31754201
-Urok sa moze napocitat aj za 1 den ak sa vlozi vacsia ciastka.
-Za poziciavanie akcii sa tiez asi vyplaca urok/interest.
https://www.interactivebrokers.com/en/g ... e=31754201
-
marxx
- Active Member
Áno, týka sa aj úrokov za požičanie akcií.
Ja radšej platím dane na Slovensku, nech je aké je, a nie v krajine, ku ktorej nemám vzťah a nikdy mi nič nedala.
Ja radšej platím dane na Slovensku, nech je aké je, a nie v krajine, ku ktorej nemám vzťah a nikdy mi nič nedala.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
To si tie krajiny nepreposielaju tie dane, tam kde je klient rezidentom?
Odoslané z počítača
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Nie.
Iba ak by tu mali svoju pobocku/zastupenie.
Vtedy by ta danili podla SK zakonov a tu by sa odvadzala dan za SK pobocku.
Ty si vsak oficialne otvaras ucet v cudzine - v Irsku, predtym v Madarsku alebo GB.
Realne aj uroky dostavas od Irskej entity takze sa ide podla ich danovych pravidiel.
Iba ak by tu mali svoju pobocku/zastupenie.
Vtedy by ta danili podla SK zakonov a tu by sa odvadzala dan za SK pobocku.
Ty si vsak oficialne otvaras ucet v cudzine - v Irsku, predtym v Madarsku alebo GB.
Realne aj uroky dostavas od Irskej entity takze sa ide podla ich danovych pravidiel.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Spoločnosť Interactive Brokers oznámila svoje mesačné výkonnostné ukazovatele elektronického maklérstva za júl; DARTs +38 % r/r na 2,756 mil. (118,16 -1,11)
Medzi najvýznamnejšie maklérske výsledky za mesiac patrili:
2,756 mil. priemerných denných tržieb z obchodov (DART), čo je o 38 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 12 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečná hodnota klientskeho kapitálu 509,5 miliardy USD, čo je o 32 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky maržových úverov klientov vo výške 56,1 miliardy USD, o 30 % vyššie ako v predchádzajúcom roku a o 2 % vyššie ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky klientskych úverov vo výške 109,2 miliardy USD vrátane 4,2 miliardy USD v poistených bankových vkladoch, čo je o 11 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
3,00 milióna klientskych účtov, čo je o 29 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
206 anualizovaných priemerných zúčtovaných DART na klientsky účet.
Priemerná provízia na jeden zúčtovaný Komisionársky príkaz vo výške 2,78 USD vrátane burzových, zúčtovacích a regulačných poplatkov.
Medzi najvýznamnejšie maklérske výsledky za mesiac patrili:
2,756 mil. priemerných denných tržieb z obchodov (DART), čo je o 38 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 12 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečná hodnota klientskeho kapitálu 509,5 miliardy USD, čo je o 32 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky maržových úverov klientov vo výške 56,1 miliardy USD, o 30 % vyššie ako v predchádzajúcom roku a o 2 % vyššie ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky klientskych úverov vo výške 109,2 miliardy USD vrátane 4,2 miliardy USD v poistených bankových vkladoch, čo je o 11 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
3,00 milióna klientskych účtov, čo je o 29 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
206 anualizovaných priemerných zúčtovaných DART na klientsky účet.
Priemerná provízia na jeden zúčtovaný Komisionársky príkaz vo výške 2,78 USD vrátane burzových, zúčtovacích a regulačných poplatkov.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
IBKR ForecastTrader
IBKR ako stavkova kancelaria?
Dosla mi info, ze mozem investovat do predpovedi týkajúcich sa ekonomických a klimatických ukazovateľov. Ako napríklad "Presiahne medziročná zmena indexu spotrebiteľských cien v USA v decembri 2024 2,6 %?"
https://forecasttrader.interactivebroke ... n/home.php
Dosla mi info, ze mozem investovat do predpovedi týkajúcich sa ekonomických a klimatických ukazovateľov. Ako napríklad "Presiahne medziročná zmena indexu spotrebiteľských cien v USA v decembri 2024 2,6 %?"
https://forecasttrader.interactivebroke ... n/home.php
-
long
- Dátum registrácie: St 16 11, 2011 10:34 pm
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 2 times
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1119 times
- Been thanked: 117 times
Ahojte. Mne prevod ako taky presiel uplne transparentne, ale stala sa mi ina vec. Chargli ma "interest" -0.94 centov, ze za jul. Ale ja som si nie vedomyx ze by som niekedy bol v minuse (cash). Stalo sa to uz niekomu? Nejde o tie centy, ale o princip (bud napravit ak ide o chybu, alebo vyvarovat sa niecoho co som zle spravil v minulosti). Akoze ked kupujemx tak na doraz (ostava mi par dolarov po nakupoch, ale ze by som bol v minuse sa mi nikdy neukazalo... settled cash si myslim, ze je vzdy pozitivna
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Bud si
1/nakupoval na marzu - CFD.
2/Alebo si nakupil ETF, akcie za viac ako si mal na ucte (cize ti pozicali)
3/Alebo si predal poziciu a hned za ten vyplateny cash nakupil?
K bodu 3/
Vyrovanie obchodu standardne trva 2 alebo 3 dni. Min na US burze.
Ak nemas ucet na marzu - tak po predaji musis realne cakat 2/3 dni kym ti uvolnia peniaze na dalsi nakup alebo na odoslanie do tvojej banky - v pripade vyberu z IB.
Ak mas marzovy ucet - tak mas peniaze po prredaji hned k dispozicii ale tusim ti ich prve 2/3 dni broker len poziciava. Realne pristanu az po vyrovnani na burze o cca 2 dni ale on uz vie, ze ich dostanes.
1/nakupoval na marzu - CFD.
2/Alebo si nakupil ETF, akcie za viac ako si mal na ucte (cize ti pozicali)
3/Alebo si predal poziciu a hned za ten vyplateny cash nakupil?
K bodu 3/
Vyrovanie obchodu standardne trva 2 alebo 3 dni. Min na US burze.
Ak nemas ucet na marzu - tak po predaji musis realne cakat 2/3 dni kym ti uvolnia peniaze na dalsi nakup alebo na odoslanie do tvojej banky - v pripade vyberu z IB.
Ak mas marzovy ucet - tak mas peniaze po prredaji hned k dispozicii ale tusim ti ich prve 2/3 dni broker len poziciava. Realne pristanu az po vyrovnani na burze o cca 2 dni ale on uz vie, ze ich dostanes.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Plus k prepocet/oprava urokov moze nastat aj ak ti spatne opravia nejaku poziciu alebo pripisanu dividendu alebo zrazenu dan.
-
Fund
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 103 times
@kixog47100...vdaka za odpoved
1/ mam CASH ucet,takze na marzu sa neda nakupovat,iba za peniaze co mam vlozene
2/ pri CASH ucte mi nedovoli nakupit za viac ako mam na ucte
3/ ano,nejaky predaj bol a nasledny vyber penazi,myslim v ten isty den alebo nasledujuci,to by mohlo mat vplyv na vyrovnanie obchodu ako pises 2-3 dni,neprebehlo to cakanie 2-3 dni
...tieto centiky mi strhavaju uz treti mesiac po sebe
...boli vyplatene divi od Google prvy krat,ci aj to neporobilo sarapatu
drzim aj nejake ADR akcie,nemoze to by poplatok za ich drzanie?ci ten je strhavany inak?
1/ mam CASH ucet,takze na marzu sa neda nakupovat,iba za peniaze co mam vlozene
2/ pri CASH ucte mi nedovoli nakupit za viac ako mam na ucte
3/ ano,nejaky predaj bol a nasledny vyber penazi,myslim v ten isty den alebo nasledujuci,to by mohlo mat vplyv na vyrovnanie obchodu ako pises 2-3 dni,neprebehlo to cakanie 2-3 dni
...tieto centiky mi strhavaju uz treti mesiac po sebe
...boli vyplatene divi od Google prvy krat,ci aj to neporobilo sarapatu
drzim aj nejake ADR akcie,nemoze to by poplatok za ich drzanie?ci ten je strhavany inak?
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Interest accrual - moze byt uoprava uroku, nemusi to byt strhnuty debetny urok.
Napr. pripisu ti kreditny urok 10 EUR a potom si niekto strhne spatne napr. nejaky poplatok ktory ti spatne zmeni hodnotu cashu na ucte. Tak sa spravi accrual ku kreditnemu uroku lebo ti povodne dali viac (minus 1 EUR)
10-1= 9EUR (realne si stale dostal kreditny urok). Debetny nebol v tomto pripade ziadny.
1 EUR je dost vela takze to musela byt "vacsia" ciastka, ktora sa uopravovala spatne - niekolko stoviek, pripadne za dlhsie obdobie. Opravili nieco spatne par mesiacov.
Skus si pozriet vypis, mozno tam bude uvedena pozicia/pohyb ktorej sa ta oprava uroku tyka.
Napr. pripisu ti kreditny urok 10 EUR a potom si niekto strhne spatne napr. nejaky poplatok ktory ti spatne zmeni hodnotu cashu na ucte. Tak sa spravi accrual ku kreditnemu uroku lebo ti povodne dali viac (minus 1 EUR)
10-1= 9EUR (realne si stale dostal kreditny urok). Debetny nebol v tomto pripade ziadny.
1 EUR je dost vela takze to musela byt "vacsia" ciastka, ktora sa uopravovala spatne - niekolko stoviek, pripadne za dlhsie obdobie. Opravili nieco spatne par mesiacov.
Skus si pozriet vypis, mozno tam bude uvedena pozicia/pohyb ktorej sa ta oprava uroku tyka.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Este je moznost, ze mas pozicanu nejaku menu.
Ucet mas v EUR, kupil si nieco v USD, ale pred nakupom si nezamenil EUR na USD.
-
rmaly
- Guru Member ****
Tiez mam cash ucet a nic som nepredaval... a teda nikdy nemenim usd /eur to robi automaticky pri kupe (z eur)... zatial to nikdy nebol problem. Feecko za zmenu sa zuctovalo rovno pri nakupe... este pozriem tie opravky k divi... teraz o nic nejde, len nech sa vyvarujem d9 buducnosti nejakemu fuckupukixog47100 napísal: ↑Pi 09 08, 2024 8:03 pm Este je moznost, ze mas pozicanu nejaku menu.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
https://www.interactivebrokers.com/en/home.php
1/ Log in
2/ hore - Performace & Report
3/ Statements (vypisy)
4/ Acitivity - sipka v pravo
5/ vyber - period -Year to date (od zaciatku roka do dnes)
6/ Html - View
3 zalozky:
7/ Net asset value - interest
8/ Interest accrual
9/ Ineterest (vedla zalozky Witholding tax) - tu vidim, ze som platil urok za pozicane USD.
2024-02-05 USD Debit Interest for Jan-2024 -1.23
1/ Log in
3/ Statements (vypisy)
6/ Html - View
3 zalozky:
8/ Interest accrual
9/ Ineterest (vedla zalozky Witholding tax) - tu vidim, ze som platil urok za pozicane USD.
-
rmaly
- Guru Member ****
Dikes, zatial som sa dozvedel 2 veci:kixog47100 napísal: ↑Pi 09 08, 2024 8:43 pm https://www.interactivebrokers.com/en/home.php
1/ Log in
3/ Statements (vypisy)
6/ Html - View
3 zalozky:
8/ Interest accrual
1, ze html view je omnoho lepsi ako ten pdf (toto mi pride prehladnejsie
2, je to definitivne na USD (zakladnu menu mam EUR, v USD mam maly zostatok po transakciach / dividendach)...
Ale robim vsetko rovnako od augusta minuleho roku odkedy som zalozil konto a robim to iste... (najmenej tak 6x) poslem eura, nakupim akcie za USD... vzdy mi automaticky najprv spravi "nakup" (predaj) eur / USD... potom okamzite kupi titul... je tam hned vidno transakcne feecko... Aj divi ked posle... tak zatial vzdy ziaden "interest"... mam zatial podozrenie, ci to nesuvisi s tou migraciou do Irska ci UK ci kam... jediny "interest" bol ze vcera mi doslo mimoriadne "daily activity report" (co mi normalne nechodi) a za jul 2024 tam bolo to -1.03 usd (a teda co je asi -0.93 eur)... Idem dalej patrat a ked tak im napisem... ved zase nech povedia...
Inac v juli som kupil len 2 tituly (IBM a VZ)... tak to musi byt z toho nieco (to som este pred tym nekupoval)... a teda dosli divi z KO... ale tie uz aj pred tym..
zatial dikes moc
P.S. asi to bude nieco s "vysporiadanim" (ci uz divi alebo niecoho)... a kedze mam vzdy male zostatky (radovo 2-3 eur a 2-3 usd), tak som asi nieco "nakupil" a bud nestacili peniaze na fee alebo nieco... tak si dam pozor a budem "pozorovat" statements, ci sa to zopakuje v septembri (ale teda vsetko mam positive settled cash aj teraz...)
USD
Starting Cash 0.14
Dividends 3.22
Broker Interest Paid -1.03
Trades (Purchase) -1.85
Withholding Tax -0.48
Ending Cash 0.00
Ending Settled Cash 1.85
-
kixog47100
- Platinum Member ***
1/ Kreditne urocenie je az od zostatku 10 tis. v cashi.
2/ Ze mas na konci pozitivny zostatok neznamena, ze bol kladny kazdy den v mesiaci. Mozes sa dostat do minusu a dividenda ti minus vyrovna. Ale na 1€ by si musel byt v minuse niekolko stovak.
Ja si skor myslim
1/ ak si zamenil cash a hned obchodoval / tj nepockal 2 dni tak mozno prve 2 dni si mal pozicane
2/ alebo mas kladny zostatok v EUR ale negativny zostatok v USD.
3/ pripadne mas otvoreny forexovy obchod..
A skontroloval by som si, ci mas (po migracii) naozaj cash ucet
2/ Ze mas na konci pozitivny zostatok neznamena, ze bol kladny kazdy den v mesiaci. Mozes sa dostat do minusu a dividenda ti minus vyrovna. Ale na 1€ by si musel byt v minuse niekolko stovak.
Ja si skor myslim
1/ ak si zamenil cash a hned obchodoval / tj nepockal 2 dni tak mozno prve 2 dni si mal pozicane
2/ alebo mas kladny zostatok v EUR ale negativny zostatok v USD.
3/ pripadne mas otvoreny forexovy obchod..
A skontroloval by som si, ci mas (po migracii) naozaj cash ucet
Naposledy upravil/-a kixog47100 v So 10 08, 2024 1:07 am, upravené celkom 1 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Mne sa zda, ze pri cash ucte bolo treba cakat na vyrovnanie kazdej jednej transakcie
1. konverzia z EUR na USD
2. nakup
3. predaj
4. konverzia z USD na EUR
A neboli povolene ani intradenne obchody
(nakup a predaj toho isteho instrumentu v jeden den) Ako dala sa zavriet omylom otvorena pozicia ale mohli ti kvoli tomu zablokovat ucet ak si to spravil viackrat v jednom tyzdni.
Aj preto som si zmenil na marzovy - ale su to uz roky. Plus na marzovom si vies pozicat a o par dni splatit - doplnenim uctu..
1. konverzia z EUR na USD
2. nakup
3. predaj
4. konverzia z USD na EUR
A neboli povolene ani intradenne obchody
(nakup a predaj toho isteho instrumentu v jeden den) Ako dala sa zavriet omylom otvorena pozicia ale mohli ti kvoli tomu zablokovat ucet ak si to spravil viackrat v jednom tyzdni.
Aj preto som si zmenil na marzovy - ale su to uz roky. Plus na marzovom si vies pozicat a o par dni splatit - doplnenim uctu..
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Rozdiely medzi uctami - Lynx je IB s inou poplatkovov strukturou.
https://www.lynxbroker.sk/podpora/minimalne-poziadavky/
Termín vysporiadania
- Až 3 dni
- Až 3 dni (avšak výnosy z predaja a ďalšie zaúčtovanie kreditov prebehnú okamžite)
Najskor platis urok za prve 3 dni alebo mas otvorenu kratku poziciu EUR/USD, ak si peniaze nezamenil dopredu pred nakupom na USD, ale len si hned nakupil akcie v USD. Mas na ucte EUR ale dlzis dolare.
Pokial tu kratku poziciu na USD mas krytu eurami tak ti mozno strhavaju minimalne urokovy rozdiel.
EUR su urocene nizsou sadzbou ako USD.
https://www.lynxbroker.sk/podpora/minimalne-poziadavky/
Termín vysporiadania
- Až 3 dni
- Až 3 dni (avšak výnosy z predaja a ďalšie zaúčtovanie kreditov prebehnú okamžite)
Najskor platis urok za prve 3 dni alebo mas otvorenu kratku poziciu EUR/USD, ak si peniaze nezamenil dopredu pred nakupom na USD, ale len si hned nakupil akcie v USD. Mas na ucte EUR ale dlzis dolare.
Pokial tu kratku poziciu na USD mas krytu eurami tak ti mozno strhavaju minimalne urokovy rozdiel.
EUR su urocene nizsou sadzbou ako USD.
-
Fund
- Gold Member **
...isiel som podla navodu a mam tam nejaku investicnu pozicku ?kixog47100 napísal: ↑Pi 09 08, 2024 8:43 pm https://www.interactivebrokers.com/en/home.php
1/ Log in
3/ Statements (vypisy)
6/ Html - View
3 zalozky:
8/ Interest accrual
USD Investment Loan Interest for May-2024 -0.10
USD Investment Loan Interest for Jun-2024 -0.04
USD Investment Loan Interest for Jul-2024 -0.07
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Na uvodnej obrazovke na tej stranke.
Portfolio - Positions -Cash holdings (nemas USD v minuse?).
Pripadne si nakupil za viac nez si mal na ucte alebo si namiesto akcie kupil CFD.
Neviem tazko sa takto tipuje
.
Portfolio - Positions -Cash holdings (nemas USD v minuse?).
Pripadne si nakupil za viac nez si mal na ucte alebo si namiesto akcie kupil CFD.
Neviem tazko sa takto tipuje
Naposledy upravil/-a kixog47100 v So 10 08, 2024 11:59 pm, upravené celkom 1 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
V tom Aktivity reporte
- bud za aktualny den
- Alebo spatne za nejaky 1 den
Je vidiet v castiach
1/ Net Asset Value
2/ Mark-to-Market Performance Summary
3/ Cash Report
Kolko cashu si mal pozicaneho.
Ak nemas pozicane dnes tak si skus pozriet vsetky 3 dni po poslednom nakupe, ci ti v tie 3 dni nepozicali USD.
- bud za aktualny den
- Alebo spatne za nejaky 1 den
Je vidiet v castiach
1/ Net Asset Value
2/ Mark-to-Market Performance Summary
3/ Cash Report
Kolko cashu si mal pozicaneho.
Ak nemas pozicane dnes tak si skus pozriet vsetky 3 dni po poslednom nakupe, ci ti v tie 3 dni nepozicali USD.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
neaktualne,, "mazem"
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 11 08, 2024 6:18 am, upravené celkom 4 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Vsetko potrebne je v Cusstom statement
- pozicana suma, urokova sadzba aj denny urok, pekne po jednotlivych dnoch ked si cerpal pozicku.
- postup v dalsom prispevku
- pozicana suma, urokova sadzba aj denny urok, pekne po jednotlivych dnoch ked si cerpal pozicku.
- postup v dalsom prispevku
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 11 08, 2024 6:26 am, upravené celkom 4 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Postup
- Performace & Reports
- Statements
- Custom statements
- plus
- pomenovat - napr. "My custom report"
- Section multiple - klikol som len na prve - All
- Period monthly (povinne, ale nezapamata si tento udaj)
- zvysok som nemenil
- Save
Generovanie reportu
- Statements
- Custom statements
- "My custom report"
- v pravo run
- Period - Year to date (od zaciatku roka)
- Html - view
A potom napr. Sekcia - Debit interest detail
- Performace & Reports
- Statements
- Custom statements
- plus
- zvysok som nemenil
- Save
Generovanie reportu
- Statements
- Custom statements
- "My custom report"
- v pravo run
- Html - view
-
Fund
- Gold Member **
...vdaka za postup,vyzera to,ze bude problem s tym settled cash...datumy som priradil k nakupom...polozky EUR.USD FX co prepocitava automaticky nakup ked sa nakupuju US akcie z EUR uctu,pri nich mam znak L,teda pozicka,IB mi poziciavalo asi kvoli tomu,ze som nemal settled cash,inak si to neviem vysvetlit.Aspon mohlo vyskocit upozornenie ak mi bude IB poziciavat,ci suhlasim alebo nie.kixog47100 napísal: ↑Ne 11 08, 2024 6:10 am Postup
- Performace & Reports
- Statements
- Custom statements
- plus
- zvysok som nemenil
- Save
Generovanie reportu
- Statements
- Custom statements
- "My custom report"
- v pravo run
- Html - view
...je mozne niekde kontrolovat settled cash?
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Netusim ja centy neriesim, ale najskor v tom istom reporte
Ja uz nespekulujem so stock pickingom a nakupujem len ETF v EUR.
- S&P 500
- MSCI World
- Nasdaq 100
- Pripadne FTSE ALL World
Takze Fx tiez neriesim
Zamen si dopredu. Ale tam mas zase kurzove riziko.
Takze raz usetris na pozicke a druhy raz prerobis na zmene kurzu.
Ja uz nespekulujem so stock pickingom a nakupujem len ETF v EUR.
- S&P 500
- MSCI World
- Nasdaq 100
- Pripadne FTSE ALL World
Takze Fx tiez neriesim
Zamen si dopredu. Ale tam mas zase kurzove riziko.
Takze raz usetris na pozicke a druhy raz prerobis na zmene kurzu.
-
rmaly
- Guru Member ****
@kixog47100
Velmi pekne ti dakujem za super navod. Ano, ukazuje mi v tom detialnom reporte od posledneho nakupu 10 jula 6.83% na 5.40716 dolaru... Aj tak som ale napisal na hotline, lebo sice neriesim centy, ale rad by som sa do buducna vyhol vacsim chybam (ak to bola moja chyba).
Ja som totizto vtedy poslal 5000 eur na ucet. Boli pripisane takmer okamzite. Spravil som (ako uz asi 5-6x od otvorenia uctu v auguste minuleho roku) nakup priamo z eur za usd (mal som teda dajme tomu 5001.50 eur a 1.20 usd.
Obchod ako vzdy prebieha tak, ze sa zobrazi v reporte takmer okamzite, ze "nakup / predaj eur/usd" a za kolko (plus poplatok) a hned nakup akcii (plus poplatok). To sa udialo.
Za zvysok penazi som este kupil 2 dalsie akcie (mensie). Rovnaky proces. zoststok 0.14 usd, 2.09 eura.
Stale v pluse... Kedze si to pisem do excelu (vramci vzdelavania, aby som vedel (pochopil) tie ich poplatky...
Teoreticky pri tom poslednom nakupe mi niekde chybalo cez 5 dolarov (papierovo)... i ked to neukazalo + teda vzdy pise, (doteraz pisalo), ze insufficient funds a nespravilo obchod, keby so mnemal dostatok prostriedkov... a urcite o 5 dolarov by som si vsimol (chapal by som par centov na poplatkoch ak by mi chybalo)...
Uvidim, co odpisu. Ale dam si pozor a nebudem robit hr hr obchody...
Este raz velmi pekne dakujem za pomoc
P.S. a teda presiel som riadok po riadku ten zoznam transakcii a ani po jednej som neskoncil v minuse... uvidime, co odpisu...
Velmi pekne ti dakujem za super navod. Ano, ukazuje mi v tom detialnom reporte od posledneho nakupu 10 jula 6.83% na 5.40716 dolaru... Aj tak som ale napisal na hotline, lebo sice neriesim centy, ale rad by som sa do buducna vyhol vacsim chybam (ak to bola moja chyba).
Ja som totizto vtedy poslal 5000 eur na ucet. Boli pripisane takmer okamzite. Spravil som (ako uz asi 5-6x od otvorenia uctu v auguste minuleho roku) nakup priamo z eur za usd (mal som teda dajme tomu 5001.50 eur a 1.20 usd.
Obchod ako vzdy prebieha tak, ze sa zobrazi v reporte takmer okamzite, ze "nakup / predaj eur/usd" a za kolko (plus poplatok) a hned nakup akcii (plus poplatok). To sa udialo.
Za zvysok penazi som este kupil 2 dalsie akcie (mensie). Rovnaky proces. zoststok 0.14 usd, 2.09 eura.
Stale v pluse... Kedze si to pisem do excelu (vramci vzdelavania, aby som vedel (pochopil) tie ich poplatky...
Teoreticky pri tom poslednom nakupe mi niekde chybalo cez 5 dolarov (papierovo)... i ked to neukazalo + teda vzdy pise, (doteraz pisalo), ze insufficient funds a nespravilo obchod, keby so mnemal dostatok prostriedkov... a urcite o 5 dolarov by som si vsimol (chapal by som par centov na poplatkoch ak by mi chybalo)...
Uvidim, co odpisu. Ale dam si pozor a nebudem robit hr hr obchody...
Este raz velmi pekne dakujem za pomoc
P.S. a teda presiel som riadok po riadku ten zoznam transakcii a ani po jednej som neskoncil v minuse... uvidime, co odpisu...
-
rmaly
- Guru Member ****
Ano, to je pravda, ze hned ako prisli som ich investoval... kupil som neviem 30ks IBM a potom zo zvysku 2x VZ... ale preco by mi urocili len nejakych 6 dolarov a nie 5000+
Jedine co bolo / je divne, ze ked som kupil 4x VZ, tak mi to spravilo na 2x2... doteraz som nepochopil preco... som myslel, ze nejak nevedeli uspokojit naraz 4ks (i ked je to divne pri Verizone)... ale spravilo / kupilo to okamzite..
-
kixog47100
- Platinum Member ***
2 boli za inu cenu.
Na pozicii sa ti potom ukazuje priemer.
Pripadne 2 cez OTC dalsie 2 cez burzu.
Na pozicii sa ti potom ukazuje priemer.
Pripadne 2 cez OTC dalsie 2 cez burzu.